Coronamaatregelen in Spanje

Spanje is open voor toerisme. U kunt naar Spanje reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC). Dit kan zijn:

Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een door de EMA of WHO goedgekeurd vaccin.

In geval u één dosis heeft ontvangen na herstel van COVID-19, kunt u reizen als bij de QR- code vermeld staat: 1 van 1 vaccinaties ontvangen. Let op: Reist u met een papieren vaccinatiebewijs, en er staat niet op dat u volledig gevaccineerd bent, dan is het tonen van 1 vaccin van AstraZeneca, Pfizer of Moderna niet voldoende.

In beide gevallen moet de laatste dosis minimaal 14 dagen voor vertrek zijn gezet.

Een testbewijs. Dit kan zijn:
– Een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, of;
– Een negatieve antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst.

Een herstelbewijs. Dit document moet door een medische instantie, minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR-test zijn afgegeven.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze coronadocumenten naar Spanje reizen.

Reist u per vliegtuig of boot? Vul dan ook binnen 48 uur voor vertrek een online gezondheidsformulier in. Dit moet voor alle passagiers, ook voor kinderen. Dit geldt ook als u alleen voor een overstap op het vliegveld bent.   De QR-code die u na het invullen ontvangt, wordt gecontroleerd bij aankomst. Deze QR code moet u niet verwarren met de QR-code van de CoronaCheck-app.

U hoeft bij aankomst niet in quarantaine.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Spanje-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)