Coronamaatregelen in Sri Lanka

Sri Lanka is open voor toerisme. Alle buitenlandse reizigers moeten toestemming hebben om Sri Lanka in te mogen reizen. U heeft hiervoor een visum nodig dat u digitaal kunt aanvragen via een online portal op de website van Sri Lanka Electronic Travel Authorization System.

Alle reizigers van 2 jaar en ouder moeten een negatief PCR-testresultaat in de Engelse taal laten zien dat niet ouder is dan 72 uur bij vertrek.

Herstelde COVID-reizigers (infectie niet ouder dan 6 maanden voor aankomst) moeten een negatief antigeentestresultaat laten zien dat niet ouder is dan 48 uur voor vertrek.

Bij aankomst of tijdens de vlucht naar Sri Lanka moet een gezondheidsverklaring ingevuld worden.

Indien u volledige gevaccineerd (inclusief 14 dagen wachttijd) bent of hersteld bent van COVID-19 dan hoeft u na aankomst niet in quarantaine:
– Voor het Janssen vaccin geldt een periode van 28 dagen na de vaccinatie. U moet het originele vaccinatiebewijs met een Engelse vertaling kunnen laten zien en (vanaf 2 jaar en ouder) een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag, niet ouder dan maximaal 72 uur voor vertrek naar Sri Lanka. U hoeft in dat geval geen nieuwe PCR-COVID-19 test te doen bij aankomst. De testplicht geldt niet voor kinderen jonger dan 2 jaar.

– U bent hersteld van COVID (infectie binnen 6 maanden voor aankomst Sri Lanka gehad) en heeft 1 vaccinatie gehad dan moet u het originele herstelbewijs en het vaccinatiebewijs met een Engelse vertaling kunnen laten zien en een negatief antigeentestresultaat dat niet ouder is dan 48 uur voor vertrek.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Sri Lanka-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)