Coronamaatregelen in Uruguay

Uruguay is open voor toerisme voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van COVID-19. Uruguay accepteert de door verschillende landen goedgekeurde vaccins als het vaccinatieschema volledig is doorlopen (inclusief de weken na het toedienen van het laatste vaccin). U moet uw Nederlandse goedgekeurde en officiële vaccinatiebewijs laten zien. Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Uruguay inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Reizigers die COVID-19 hebben gehad in de afgelopen 90 dagen moeten dit aantonen door middel van een positieve PCR- of antigeentest van maximaal 90 dagen geleden tot 20 dagen voor aankomst in Uruguay.

Buitenlanders die gedurende de afgelopen 9 maanden volledig gevaccineerd zijn, mensen die COVID-19 hebben gehad gedurende de afgelopen 90 dagen en kinderen tot 18 jaar moeten voldoen aan de volgende eisen:
– vanaf 6 jaar moet u een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag laten zien, die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, en;
– u moet een medische verzekering laten zien, die een ziekenhuisopname en eventuele kosten als gevolg van COVID-19 dekt, en;
– u heeft voor vertrek een beëdigde digitale gezondheidsverklaring ingevuld.

U hoeft dan niet in (thuis)quarantaine.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Uruguay-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)