Coronamaatregelen in Verenigde Staten

De Verenigde Staten is open voor toerisme voor volledig gevaccineerde reizigers. Als u niet of niet volledig bent gevaccineerd mag u niet naar de Verenigde Staten reizen.

Als u niet de Amerikaanse nationaliteit bezit moet u bij het boarden een bewijs van volledige vaccinatie laten zien. De luchtvaartmaatschappij zal dit controleren. Volledig gevaccineerd is twee weken na de laatste vaccinatie (1 prik van Jansen&Jansen en 2 prikken voor de andere merken). Lees hier welke eisen er aan uw vaccinatie worden gesteld.

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) de VS inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Voor u gaat vliegen naar de VS bent u daarnaast verplicht om een negatief covid-19 testresultaat aan te tonen die niet ouder is dan 1 dag voor vertrek.

Kinderen onder de 2 jaar hoeven niet te worden getest. Lees er meer over op de website van het CDC.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Verenigde Staten-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-12-2021)