Coronamaatregelen in Zuid-Afrika

Reizen naar Zuid-Afrika is mogelijk! Er geldt geen vliegverbod voor burgers van de Europese Unie. Visa worden weer bij binnenkomst verstrekt.

Reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-testuitslag, niet ouder dan 72 uur vóór vertrek naar Zuid-Afrika. Kunt u geen negatieve PCR-testuitslag laten zien? Dan zult u op het vliegveld een antigeen sneltest moeten doen. Bij een positieve sneltestuitslag bent u verplicht 10 dagen in (zelf)quarantaine te gaan. De kosten zijn voor eigen rekening.

Ook moeten reizigers voor vertrek de COVID Alert SA app installeren. Reizigers die niet aan deze voorwaarden voldoen zullen niet worden toegelaten op de vlucht naar Zuid Afrika.

Als u vanuit Zuid-Afrika naar Nederland reist geldt er een verplichte quarantaine van 5 dagen na thuiskomst en dient u bij vertrek zowel een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) als negatieve antigen-test (niet ouder dan 24 uur) te overleggen om te kunnen boarden. De overige voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Zuid-Afrika-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)