Explore

Hong Kong

Hong Kong is enerzijds een kosmopolitische stad met shopping malls en wolkenkrabbers en anderzijds traditioneel Chinees: typische markten, vissershavens met jonken en de geur van wierook bij de  boeddhistische tempels. De groen-witte boten geven een vertrouwd beeld in de Victoria Haven van Hongkong. Niet alleen een watertaxi maar op het water voel je het kloppende hart van de stad en heb je aan beide zijden een overweldigend uitzicht. In het donker is het een ware lichtshow aan boord, als de bruisende metropool met zijn wolkenkrabbers het licht aan zet.

Vanaf Hong Kong kun je ook allerlei eilandjes bezoeken.Op het eiland Lanau vind je bijvoorbeeld een groot Boeddha beeld waar je heen kunt door de Ngong Ping 360 kabelbaan te nemen. Het ene moment waan je je in Hong Kong tussen machtige bergen en intens mooie natuur, maar soms is de stad en haar imposante gebouwen net zo indrukwekkend.

Een indrukwekkend mooie locatie is dat bij Quarry Bay. Hier vind je torenhoge gebouwen en kun je fantastisch foto’s schieten. Hier bevind je je echt in een concrete jungle.

Inspiratiereizen