Baltische Staten Reizen

De Baltische Staten bestaan uit de landen Estland, Letland en Litouwen. Hoewel alle drie de landen door de massa’s nog niet zijn ontdekt, hebben ze veel te bieden. Van mooie compacte steden, tot indrukwekkende natuur die in deze landen volop te vinden is doordat zowel Estland, als Letland en Litouwen alle drie erg dunbevolkt zijn.

Authentieke Baltische Staten reizen

Bij een reis door de Baltische Staten mag een bezoek aan de drie hoofdsteden niet ontbreken. Alle drie de hoofdsteden hebben namelijk een uniek karakter. Tallinn, de hoofdstad van Estland, doet Middeleeuws aan, terwijl de Letse hoofdstad Riga vol staat met architectuur in art noveau stijl. Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, is daarentegen een echte barokke stad. Naast de steden bestaan Estland, Letland en Litouwen voornamelijk uit prachtige en ongerepte natuur. Van verlaten zandstranden tot meren, moerassen en eindeloze bossen.

Waterval Letland

Baltische Staten ontdekkingsreizen

Uw Baltische Staten reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door de Baltische Staten reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! De Baltische Staten zijn een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers.

Voorbeeldreizen Baltische Staten

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

De Baltische Staten; landen van ongerepte natuur

Estland, de meest noordelijk gelegen staat van het bekende rijtje Estland, Letland, Litouwen, is ook de kleinste van de drie. Hoewel het land alsnog groter is dan Nederland, wonen er slechts 1,5 miljoen mensen. Dit geeft gelijk een goed beeld van de Estse landschappen. Naast hoofdstad Tallinn en steden als Tartu, Parnu bestaat het land voornamelijk uit uitgestrekte natuur met indrukwekkende nationale parken als het Lahemaa Nationaal Park en het Alutaguse Natinoaal Park waar zelfs bruine beren voorkomen.

Letland, dat tussen Estland en Litouwen in ligt is cultureel gezien ook een mix van beide buurlanden. Door het land liggen veel kastelen en kerken verspreid, zoals het kasteel van Turaida in de stad Sigulda. Maar ook Letland bestaat voor een groot deel uit natuur met duizenden meren en uitgestrekte taiga bossen. Andere bekende bestemmingen in Letland zijn Riga, de hoofdstad van het land en de badplaats Jurmala. In het plaatsje Kuldiga kan de breedste waterval van Europa gevonden, de Ventas Rumba.

In tegenstelling tot Estland en Letland, is Litouwen een katholiek land dat daardoor ook veel religieuze festivals kent. Maar bijvoorbeeld ook de beroemde berg van kruizen, een internationaal bedevaartsoord dat vol staat met ijzeren en houten kruizen. Verder zijn de hoofdstad Vilnius, de stad Kaunas en het kasteel Trakai dat in het gelijknamige Nationaal Park ligt ook zeker een bezoek waard.

Bruine beer Estland