Cuba Reizen

Cuba is zoals haar oldtimers: haveloos maar chic, wisselvallig en onvoorspelbaar, om uiteindelijk verliefd op te worden. Van ongerepte bossen, tabaksvelden, witte zandstranden en koloniale steden tot aan fijne sigaren, salsa dansen en Afro-Latijnse ritmes. Dit alles maakt reizen door Cuba divers, uniek en onvergetelijk. Laat u verrassen door Avila Reizen om deze bijzondere reisbestemming te ontdekken.

De mooiste Cuba rondreizen

Een rondreis door Cuba begint vaak in de legendarische hoofdstad Havana, die beschikt over het grootste koloniale centrum van Latijns-Amerika. In Havana wordt u beloond met prachtige pleinen, kerken en statige panden. Ondanks dat vele panden in verval zijn, stralen ze toch een bepaalde elegantie uit en de Cubanen zijn inmiddels gestart hippe restaurantjes en ‘casas particulares’ te openen binnen de klassieke gebouwen. De unieke historie van Cuba proeft u op elke plek in dit prachtige land. Cuba is zeker ook een aanrader voor de natuurliefhebber. Van prachtige hoge bergen in de Sierra Maestra tot aan de Cayo’s (kleine eilandjes) die intimiteit en romantiek bieden. Reizen door Cuba is voor mensen met passie en die houden van authenticiteit en bijzondere ontmoetingen.

El Yunque de Baracoa

Cuba reizen en self drives

Uw Cuba reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Cuba reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Cuba is de ultieme bestemming voor een privérondreis, of een mooie self drive.

Voorbeeldreizen Cuba

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Reizen naar Cuba; het land van authenticiteit en cultuur

Cuba is het grootste eiland in de Caribische zee en is absoluut het Caribische eiland met de meest bijzondere historie. De socialistische revolutie van Fidel Castro en Che Guevara is nog altijd in alle uithoeken van het land zichtbaar en voelbaar. Een reis door Cuba begint vaak in West-Cuba, in de koloniale hoofdstad Havana. Net als de historische centra van Cienfuegos, Camaguey en Trinidad, staat de binnenstad van Havana op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met name Trinidad is pittoresk en mag zeker niet ontbreken tijdens een reis door Cuba. Santiago de Cuba gelegen in Oost-Cuba, is vooral bekend om het carnaval dat in juli plaatsvindt en om de belangrijke rol die de stad speelde in de revolutie.

Tijdens een rondreis door Cuba komt u langs verschillende spectaculaire landschappen. Zo vindt u in Viñales bijzondere rotsformaties die tussen de tabaksvelden uit het land omhoog springen. In de Sierra Maestra liggen de hoogste bergen van Cuba, overwoekerd door groene bossen. Op het schiereiland ‘Cienaga de Zapata’ leven de Cubaanse krokodillen en tientallen vogelsoorten in de moerassen. Langs de gehele kustlijn liggen honderden koraaleilandjes, paradijselijke stranden en verborgen baaitjes. Varadero en Guardalavaca zijn populaire badplaatsen, terwijl verschillende Cayo’s kleine, minder bezochte strandjes bevatten. Sluit de reis af met een heerlijk strandverblijf.

Playa Larga in West Cuba