Latijns-Amerika en Caraïben

Latijns-Amerika een continent met vele contrasten. Van tropisch regenwoud in het noorden tot gletsjers en fjorden in het uiterste zuidelijke puntje van het continent. Van besneeuwde vulkaantoppen tot ondergrondse grotten (cenotes), maar ook tropische regenwouden én kurkdroge woestijnen. Latijns-Amerika bevat duizenden kilometers tropische zandstranden, met uitzicht op de blauwe oceaan en rijen wuivende palmbomen. Volop surfen in de branding van de brede stranden en het verkennen van prachtige eilanden zoals de Galapagos, San Blas of Cuba met hun mooie onderwaterwereld.

Ga zelf rijden met een stoere 4×4 jeep of met een eigen chauffeur die u naar de mooiste plekjes brengt. Onderweg ziet u verrassende landschappen met watervallen, bergmeren en plantages. Samen met een privégids het bijna ondoordringbare Amazoneregenwoud bezoeken wandelend of per boot. En dan het geluk hebben om de jaguar, de reuzenotter of een kaaiman te spotten. Dan is er nog het kloppende hart van de Andes. Het ruige gebergte; nog altijd de thuishaven voor miljoenen indianen, die hun kleurrijke kledij en exotische handelswaren tentoonstellen op de vele lokale marktjes in Peru, Bolivia en Ecuador. Maar ook vindt u op dit continent de rijke, prikkelende geur van vers gebrande koffie en cacao in landen zoals Costa Rica, Colombia en Guatemala.

Latijns-Amerika bevat ook koloniale rijkdommen in steden waar bijna elke stad zijn eigen centrale Plaza Mayor heeft. Met steevast, een imposante kathedraal of kerk, omringd door avenidas met felgekleurde huizen. Archeologische schatten zoals Machu Picchu, de mysterieuze Maya-tempels van Tikal, Palenque en Chizén Itzá, maar ook bruisende steden zoals Rio de Janeiro en Buenos Aires. Tot slot kunt u ook genieten van beroemde wereldwijnen uit Chili en Argentinië tijdens een fietstocht langs wijngaarden.

En dan is er nog het Caribisch gebied bestaande uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Bekend als tropische bestemmingen waar u met een cocktail in de hand onder een wuivende palmboom of dividivi-boom urenlang de vakantiedagen kan weg luieren. Tijdens een rondreis door Latijns-Amerika overnacht u aan boord van een expeditieschip, een eeuwenoude haciënda, een duurzame eco-lodge middenin de jungle, een luxe beach hotel of een gloednieuw boutique hotel. Welke bestemming u ook bezoekt, iedere bestemming is uniek!

Klik op het land voor meer informatie