Le Commandant Charcot

Le Commandant Charcot is een ultramoderne en luxe ijsbreker.  Door de zeer hoge ijsklasse (Polar Class 2) is het schip in staat op plekken te komen die voor alle andere schepen onbereikbaar zijn. Daarmee is dit schip absoluut uniek in zijn klasse.

Het schip is uitgerust met de nieuwste milieubeschermingstechnologie en maakt gebruik van een hybride voortstuwing die vloeibaar aardgas (LNG) en elektrische aandrijving combineert. Dit zorgt voor vermindering van de uitstoot van SO2, NOx, CO2 en fijnstof. In kwetsbare gebieden kan door het gebruik van een accupakket in elektrische modus gevaren worden voor een zeer laag geluidsniveau. Daarnaast is het schip voorzien van energiebesparende technologie en zijn er geavanceerde systemen aan boord te vinden voor afvalverwerking en afvalwaterzuivering.

De cruises aan boord van het grensverleggende Ponant-schip Le Commandant Charcot zijn opgezet en ingericht als zogenaamde expeditiecruise. Aan boord reizen experts mee die onder andere lezingen geven en beschikbaar zijn voor de gasten. De kapitein en expeditieleiders van de Ponant-crew bepalen geschikte locaties voor de dagelijkse activiteiten. Aan boord vindt u Zodiacs waarmee u aan land gaat, en er zijn zeekayaks aanwezig om zelf tussen het ijs door te varen. Deze activiteiten zijn inbegrepen. Het verblijf aan boord van het schip is volledig inclusief. Inclusief maaltijden en dranken (van thee tot champagne)

Le Commandant Charcot telt 135 passagiershutten, waaronder 31 suites. Alle cabines en suites zijn uitgerust met en-suite badkamer en privébalkon of terras. Daarnaast vindt men aan boord een panoramisch restaurant, grillrestaurant en zowel binnen- als buitenzwembad en een spa.

 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar +31 (0) 23 266 10 78 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: +31 (0) 23 266 10 78 Mail ons op: info@avilareizen.nl
Terug naar alle accommodaties voor Antarctica