unique

Amazone en Galapagos

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Programma

 • Dag 1 tot en met 2 Quito
  Dag 1

  Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst heeft u een ontmoeting met een representant van onze lokale vertegenwoordiging, welke u de benodigde informatie en vouchers overhandigd. Een transfer brengt u naar het hotel waar u de komende nachten zal verblijven. U verblijft deze nachten in Casa Gangotena, een gezellige Bed and Breakfast in het koloniale centrum van de stad.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito

  • Meet & Greet op de luchthaven

  • Privétransfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 2

  De volgende dag neemt een Engelssprekende gids u mee langs een aantal van de mooiste plekken van Quito! Na de wandeling door Quito zult u lunchen op een mooie locatie in de stad. Dit restaurant is gelegen in het Sucre nationaal theatergebouw op een bekend plein in Quito. Hier geniet u van de Ecuadoraanse keuken en goede wijnen. Na de lunch heeft u de middag voor uw vrije besteding.

  Inclusief:

  • Quito Walking Tour inclusief lunch

  • Lunch bij restaurant Theatrum

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 3 tot en met 5 The Amazon Ecuador

  Gelegen in het paradijselijk regenwoud van Ecuador en grenzend aan het Yasuni Nationaal Park ligt het luxe resort La Selva lodge. De lodge heeft uitzicht op het prachtige water van Lake Garzacocha. Als de nacht valt, zult u genieten van heerlijke gerechten in het restaurant bereid door beroemde chef-koks met op de achtergrond het gezang van de vogels en dieren van de Amazone. De stijlvolle cabaña's zijn geïnspireerd door native bamboe ontwerpen. Velen hebben tubs, regenwoud douches en uitzicht op het meer. Bij La Selva, is de dag gericht op excursies, waarin u en uw groep, begeleid wordt door een lokale Engelssprekende natuurgids waarbij u de paden, de lagune en rivieren van het Amazone regenwoud gaat ontdekken. Er zijn letterlijk duizenden planten en dieren die u kunt waarnemen in de buurt van de lodge en de lagune, zoals papegaaien, apen, toekans, kaaimannen en kikkers.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Quito - Coca

  • Boottransfer naar uw lodge

  • Drie overnachtingen op basis van Vol Pension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

 • Dag 6 tot en met 7 Quito

  Per boot vaart u terug naar de luchthaven van waar u naar Quito vliegt. Hier maakt u een stadstour samen met de gids om de onontdekte plekken van Quito te ontdekken. U bezoekt een lokale traditionele markt en verschillende traditionele winkels. 's Middags heeft u ter vrije besteding waarna u geniet van een diner in een sfeervol restaurant.

  Inclusief:

  • Boottransfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Coca - Quito

  • Privétransfer naar uw hotel

  • Avila Experience - Privétour Unknown Quito

  • Diner

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

 • Dag 8 tot en met 12
  Dag 8

  Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Quito, vanwaar u middels een binnenlandse vlucht naar de Galapagos Eilanden vliegt. Een transfer brengt u naar de haven, waar u aan boord gaat van de Galapagos Sea Star. De komende dagen staan in het teken van de Galapagos archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.


  Aan boord krijgt u een korte introductie met informatie over het schip en het eiland San Cristobal. In de middag bezoekt u het Cerro Colorado Tortoises Portection and Growing Center. Het centrum was gebouwd om de populatie Galapagosreuzeschilpadden te behouden en te laten groeien. U zult veel leren over de Galapagosreuzeschilpadden en de schilpadden bezichtigen maar ook treft u hier verschillende vogels. Na de excursies zult u aan boord gaan waar u wordt welkom geheten door de bemanning en zult afvaren. U vaart 's nachts naar uw volgende bestemming.

  Inclusief:

  • Privétransfer naar de luchthaven

  • Transfer naar de haven

  • Vijf overnachtingen Sea Star Cruise op basis van Vol Pension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

  Dag 9

  Vandaag bezoekt u Espanola Island. Uw eerst stop is Gardner Bay aan het oosten van het eiland. Hier vindt u verschillende vogels en zeeleuwen. De rotstige kust maakt dit een goede plek om te snorkelen en duiken. U kunt hier verschillende activiteiten ondernemen zoals snorkelen, een boottocht met een kleine boot, een kayak tocht of een korte wandeling van een kilometer langs de kust. Hierna bezoekt u Osborn Islet waar u, nadat u aan wal komt, een wandeling kan maken langs het witte strand waar vele zeeleuwen aan het luieren zijn in de zon. U kunt het water induiken om te zwemmen met de jonge zeeleuwen. Na de lunch brengt u een bezoek aan Suarez Point, een buitengewone plek voor wildlife. Hier maakt u een wandelingen om de vele verschillende dieren te zien. Na deze bijzondere dag zult u terugkeren aan boord voor uw diner.

  Dag 10

  Het volgende eiland dat u bezoek is Floreana. Hier zult u een bezoek brengen aan Post Office Bay, waar u de bekende oude postbus vindt. Naast de bekende postbus is deze plek bijzonder doordat een van de eerste kolonisten hier aan wal zijn gegaan. U zult verder lopen naar het noorden van het eiland waar u op de top van de heuvel een prachtig uitzicht heeft vanuit de Baroness Point.

  Dag 11

  Het eiland Sante Fe is gelegen in het zuidoostelijke deel van de Galapagos eilanden en het eiland is bijna helemaal plat. Er zijn theorieën dat dit het oudste eiland van de Galapagos is. Hier vindt u verschillende dieren zoals de Galapagos havik, de Galapagos slang en de Galapagos Mockingbird. Nadat u van de boot bent gegaan zult u in contact komen met verschillende kolonies zeeleuwen. U loopt verder op het wandelpad waar vele struiken en cactussen te vinden zijn. Tevens zijn er goede mogelijkheden om op het eiland te snorkelen met de speelse zeeleuwen en tropische vissen.


  's Middags zult u naar het eiland Plazas vertrekken. Ondanks de kleine oppervlakte van het eiland treft u interessante en buitengewone diersoorten. De Plazas leguaan is kleiner dan de zijn soortgenoten op de andere eilanden. U treft deze kleine leguanen over het hele eiland, de rede hiervan is de grote populatie tonijn rondom het eiland. Tonijn is het favoriete voedsel van de leguanen. Tevens vindt u op dit eiland vele verschillende vogelsoorten.

  Dag 12

  Vandaag maakt u een wandeling over North Seymour Island. Hier vindt u de zeeleeuwen op het strand en vele Blauwvoetgenten die overal op het eiland nesten hebben. Let goed op waar u staat want het kan zijn dat de Blauwvoetgent midden op het pad zijn nest heeft gebouwd. Er is een pad dat over het hele eiland loopt en van waar u uitzicht heeft over de rotsachtige kust.


  Hierna gaat u richting Santa Cruz eiland waar u twee kleine stranden bezoekt. Dit zand bestaat uit koraal wat het een wit en zacht strand maakt. Een favoriete plek voor schilpadden om hun nesten te maken. Achter een van de stranden vindt u een lagune waar het mogelijk is om flamingo's en andere kustvogels te observeren. Het andere strand is langer, hier treft u overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog, wanneer Amerika het eiland als strategische plek gebruikte om het Panama kanaal te beschermen.

 • Dag 13 Nachtreis

  Uw laatste stop is het Mosquera eiland dat gelegen is tussen Baltra en North Seymour. Hier vindt u de grootste populatie zeeleeuwen, verschillende kustvogels en er worden ook wel eens dolfijnen en orka's gespot. U kunt hier snorkelen of een wandeling maken.


  Na de activiteit wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht voor uw vlucht naar Guayaquil. Vanuit Guayaquil neemt u de intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

  Inclusief:

  • Transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Baltra - Guayaquil

  • Intercontinentale vlucht Guayaquil - Amsterdam

 • Dag 14 Vertrek

Accomodaties

 • Casa Gangotena Hotel

  Het historische herenhuis is gerestaureerd als een elegant boetiekhotel. Casa Gangotena ligt op een steenworp afstand van verschillende bezienswaardigheden zoals de Jezuïetenkerk van La Compañía de Jesús, Plaza Santo Domingo, het paleis en de drukte van de oude stad van Quito. Het hotel op de hoek van Plaza San Francisco is geïnspireerd op de Renaissance gecombineerd met neoklassieke elementen. Er is een restaurant en loungen plekjes zowel binnen als buiten.

  Uw verblijf: 2 nachten,
 • La Selva Amazon Ecolodge & Spa

  Gelegen in het paradijselijk regenwoud van Ecuador en grenzend aan het Yasuni Nationaal Park ligt het luxe resort La Selva lodge. De lodge heeft uitzicht op het prachtige water van Lake Garzacocha. Als de nacht valt, zult u genieten van heerlijke gerechten in het restaurant bereid door beroemde chef-koks met op de achtergrond het gezang van de vogels en dieren van de Amazone. De stijlvolle cabaña's zijn geïnspireerd door native bamboe ontwerpen. Velen hebben tubs, regenwoud douches en uitzicht op het meer.

  Bij La Selva, is de dag gericht op excursies, waarin u en uw groep, begeleid wordt door een lokale Engelssprekende natuurgids waarbij u de paden, de lagune en rivieren van het Amazone regenwoud gaat ontdekken. Er zijn letterlijk duizenden planten en dieren die u kunt waarnemen in de buurt van de lodge en de lagune, zoals papegaaien, apen, toekans, kaaimannen en kikkers.

  Uw verblijf: 3 nachten,

Route

Bestemmingen

 • Espanola Island

  Dit eiland staat bekend als 'Hood Island'. Española is de thuisbasis van een indrukwekkend aantal inheemse wilde dieren. Gardner Bay op de oostelijke oever van het eiland staat bekend om zijn prachtige strand waar bezoekers kunnen zwemmen of snorkelen tussen de zeedieren, waaronder een grote kolonie zeeleeuwen. Bezoekers kunnen een parcours van Gardner baai naar Punta Suarez volgen op het westelijke puntje van het eiland, dat beschouwd als een van de meest bijzondere natuurgebieden van de hele archipel. Hier vindt u een verrassende verscheidenheid van exotische vogels en reptielen, waaronder felgekleurde zee leguaan en de lava hagedis.

 • Floreana Island

  Floreana Island ligt het meest zuidelijke van alle eilanden. Het eiland kent een rijke geschiedenis van verhalen over zeerovers, piraten, walvisvaarders, en kolonisten. Bezoekers worden uitgenodigd om in de voetsporen te treden van de walvisvaarders van 1700 en een kaartje te sturen vanuit het beroemde "postkantoor". Op de noordelijke punt van het eiland ligt Punta Cormorant, met twee stranden, waarvan één strand een een broedplaats is van de Galapagos groene schildpadden. Tussen de twee stranden ligt een zout lagune dat flamingo's en andere kustvogels aantrekt.

 • Santa Fe Island

  Ruim 12 km ten Zuid-Oosten van Santa Cruz ligt het relatief kleine eiland Santa Fe. Het is een van de oudste eilanden in de Galapagos-archipel. Het onderwateroppervlak bestaat voornamelijk uit rotsen die bijna vier miljoen jaar oud is. Het eiland staat bekend om zowel Barrington Land Iguana als de torenhoge cactussen die wel tot 6 meter hoog kunnen groeien. De prachtige Barrington Bay is de enige plek op het eiland waar bezoekers komen. Deze plek biedt twee wandelpaden, een leidt u naar een klif met een schilderachtige uitzicht en de andere naar een bos waar gigantische opuntia cactussen zich bevinden. Daarnaast is het strand erg populair onder de zeeleeuwen en kunt u hier het prachtige onderwater wereld verkennen. En als u geluk heeft, dan kunt u hier ook zeeschildpadden treffen.

 • Santa Cruz Island

  Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen.

 • North Seymour Island

  Ondanks zijn kleine omvang is North Seymour Island zeker een bezoek waard voor zijn verbazingwekkende hoeveelheid aan wildlife. U zult worden getrakteerd op zeeleeuwen, leguanen die in de zon zonnen en pelikanen die langs de kust vliegen. Het eiland is ook bekend vanwege de Blauwvoetige Jan van Gent. Bij Bachas kunt u genieten van een aantal uitstekende snorkelplekken en de lagune waar u waarschijnlijk zwermen van flamingo's zult zien. Met zijn buitengewone overvloed aan wildlife en de nabijheid van Santa Cruz, maakt het eiland North Seymour een ideale bestemming voor een avontuurlijke dagtocht.

 • Quito

  Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

 • Ecuador

  Met buurlanden Colombia en Peru, is Ecuador een relatief klein land dat toch een verleidelijke scala aan prachtige landschappen, diverse diersoorten en interessante steden biedt. Het dichte Amazonewoud, torenhoge Andes bergtoppen, met palmen omringde Pacific Coast stranden en fascinerende historische plekken zijn allemaal onderdeel van de charmes van Ecuador. De voormalige Inca stad Cuenca is de op twee na grootste stad en een Unesco World Heritage Site. Deze verleidelijke stad, met zijn geplaveide straatjes, prachtige architectuur en fotogenieke pleinen, biedt een grote verscheidenheid aan musea en kunstgalerijen. De bruisende hoofdstad Quito is ook een bezoek waard. De meest schitterende parel van Ecuador is ongetwijfeld de Galápagos archipel in de Stille Oceaan, ongeveer 1000 kilometer ten westen van het vasteland. De prachtige, ongerepte landschappen en vruchtbare dieren in het wild, die Charles Darwin inspireerde, hebben deze cluster van eilanden een reisbestemming wereldberoemd gemaakt.

 • Northern Andes

  Het langste gebergte ter wereld, de Andes, strekt zich uit langs de westelijke kustlijn van Zuid-Amerika, van Venezuela tot Argentinië. De noordelijke Andes omvat echter alleen Venezuela, Colombia en Ecuador. Het gebied beschikt over een aantal van de rijkste tropische bergbossen op aarde en is de thuisbasis van een groot aantal soorten waaronder de meeste van de spectaculaire beren ter wereld. Zeven verschillende ecoregio's zijn te vinden langs de weg, evenals talrijke charmante koloniale steden, Incaruïnes en natuurlijk Bogota - de hoofdstad van Colombia en de op twee na hoogste stad van Zuid-Amerika, op 2.640 meter boven de zee niveau.

 • The Amazon Ecuador

  De Amazone strekt zich uit over maar liefst acht Zuid-Amerikaanse landen, met als highlight de Ecuatoriaanse Amazone. Hier kunnen bezoekers een combinatie van avontuurlijke jungle paden en een rijk vogel- en dieren leven ervaren. Daarnaast vindt men er inheemse nederzettingen en jungle eco-lodges die gasten de mogelijkheid geeft om van dichtbij en persoonlijk met de natuurlijke omgeving in contact te komen.

 • Amazon Basin

  De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud met een biodiversiteit die nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. Overtreffende trap en mega cijfers daargelaten, is een verblijf in de jungle toch wel de aangewezen manier om getallen om te zetten naar beleving. De rijke flora en fauna overtreffen de verwachting van elke bezoeker. Per boot en te voet verkent u het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, krokodillen en andere jungledieren!

 • Galapagos National Park

  The spectacular Galapagos National Park is situated roughly 1000 kilometres off the coast of Ecuador on the Santa Cruz Island of the Galapagos archipelago. The Park is often referred to as a ‘living museum’ owing to its phenomenal melting pot of species. The area inspired the evolutionary theories of Charles Darwin and is considered to be a living laboratory where evolution is still in process. The park is home to a variety of animals and plants which do not exist anywhere else. These factors, along with the ongoing volcanic and seismic activity, has earned the park UNESCO status. Visitors can spot animals such as land iguanas, giant tortoises, a diversity of finches, and many other animal and plant species. Set at the confluence of three ocean currents, there is also an incredibly rich and abundant marine life offshore.

 • Galapagos Islands

  De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

 • San Cristobal Island

  Het eiland San Cristobal is van alle Galapagos eilanden het langst bewoond. Dit komt doordat zich er een bron van zoet water bevindt. Het hoogste punt van het eiland meet 730 meter en is de top van een slapende vulkaan en ligt het meest Oostelijk gelegen.

  Bij helder weer is het absoluut een aanrader om naar de El Junco lagune te gaan, u wordt omringt door vele vogels. San Cristobal heeft een levendig centrum voor de avond waar niet alleen u maar ook de vele zeeleeuwen naar toe gaan, het geeft een prachtig zicht bij de baai.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.750,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 7 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • 6-daagse Galapagos cruise met alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Upgrade kamertype &nbsp;
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
 • Toegangsgelden nationaal park Galapagos (ca. 110 USD)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien