Antarctica reis | Expeditiecruise Weddellzee & Larsen-ijsplaat

  unique

  

18-daagse reis naar Antarctica en Argentinië

€ 

Vanaf 15.575,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

18-daagse luxe expeditiecruise naar Antarctica

Grijp deze unieke kans en verken samen met PONANT en National Geographic de woeste en wonderschone Weddellzee, waar grote delen van zowel water als land zijn bedekt onder een dikke laag ijs. Tijdens deze twaalf dagen durende expeditiecruise naar het hart van dit mystieke gebied trekken schitterende landschappen en ongekend natuurschoon aan u voorbij. Het wordt een uitzonderlijke tocht door een uitgestrekte bevroren wereld, met zee-ijs en open wateren zo ver het oog reikt. Ten noordwesten van de Weddellzee strekt zich langs de oostkust van het Antarctisch Schiereiland een imposant ijsplateau uit, het Larsenijsplateau  Dit witte ijsmassief is met zijn kolossale afmetingen en de imposante tafelijsbergen die ervan afbreken fascinerend en verontrustend tegelijk. Een onvergetelijke ontdekkingsreis die u zo dicht mogelijk bij de Weddellzee brengt, zodat u de uiteenlopende diersoorten die hier hun toevlucht zoeken in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen. Het expeditieteam maakt elke reis met de hand, afhankelijk van het Antarctische weer, en elke dag van de expeditiecruise is gevuld met volop bijzondere activiteiten om Antarctica te ontdekken. De reis begint in het bruisende Buenos Aires en wordt uiteindelijk afgesloten op het het Argentijnse platteland in een mooie estancia. Geniet onder het genot van een goed glas wijn en verrukkelijk eten van de laatste dagen van deze indrukwekkende reis.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - 3 - Aankomst in Buenos Aires - BE Jardin Escondido by Coppola
Dag 4 - Buenos Aires - Ushuaia - Le Commandant Charcot
Dag 5 - 6 - Aan boord van Le Commandant Charcot voor uw expeditiecruise - Le Commandant Charcot
Dag 7 - Zuidelijke Shetlandeilanden - Le Commandant Charcot
Dag 8 - Noordkant van het Antarctisch Schiereiland - Le Commandant Charcot
Dag 9 - De Weddellzee - Le Commandant Charcot
Dag 10 - 11 - Varen naar de Larsen-ijsplaat - Le Commandant Charcot
Dag 12 - Terug naar de Weddellzee - Le Commandant Charcot
Dag 13 - 14 - Drake Passage oversteken - Le Commandant Charcot
Dag 15 - 16 - Aankomst Ushuaia - Argentijnse pampa - Estancia La Bamba de Areco
Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt in de avond voor uw vlucht naar Buenos Aires

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Buenos Aires

Dag 2 - 3 - Aankomst in Buenos Aires

Na een internationale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw reis. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen. De komende nachten verblijft u in het unieke hotel van de beroemde filmmaker Francis Ford Coppola.

De volgende dag maakt u kennis met de stad door een culturele en gastronomische tour door de wijk San Telmo, één van de wijken waar de Tango zijn oorsprong vond. U bezoekt de markt waar u het proces van koffie wordt uitgelegd. Tevens heeft u in het Sagardi restaurant een wijnproeverij met uitleg van de sommelier. Na uw bezoek aan Pulperia Quilapan, waar regionale producten worden toegelicht, heeft u diner in het restaurant en woont u in de historische tuin een folklore show bij.

Inclusief:

• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel met Engelssprekende gids
• Early check-in
• Avila Experience - Cultuur & Gastronomie in San Telmo inclusief diner en Engelssprekende gids
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - Buenos Aires - Ushuaia

Het is bijna tijd voor uw bijzondere avontuur. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Buenos Aires van waar u middels een directe vlucht naar Ushuaia reist. Ushuaia is de toegangspoort tot het mythische zuidelijke deel van Patagonië en de witte wereld van Antarctica. De komende nacht zult u hier verblijven alvorens u aan boord gaat van uw expeditieschip.

U wordt verwelkomt in Ushuaia en wordt naar een hotel gebracht voor de komende nacht. U krijgt daar een briefing met belangrijke informatie over uw reis en een overzicht van de essentiële richtlijnen voor Antarctische bezoekers. Met behulp van een welkomstdiner maakt u kennis met de lokale gastronomie en uw medereizigers alvorens u de volgende dag afreist naar dit bijzondere continent.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia
• Privétransfer naar het hotel
• Overnachting in hotel inclusief welkomstdiner
• 12-daagse National Geographic Expeditions Cruise met Ponant aan boord van Le Commandant-Charcot vanuit Ushuaia naar Antarctica met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen

Dag 5 - 6 - Aan boord van Le Commandant Charcot voor uw expeditiecruise

Vandaag stapt u aan boord van uw bijzondere National Geographic expeditiecruise naar de woeste en wonderschone Weddellzee, waar grote delen van zowel water als land zijn bedekt onder een dikke laag ijs. Tijdens deze twaalf dagen durende expeditiecruise naar het hart van dit mystieke gebied trekken schitterende landschappen en ongekend natuurschoon aan u voorbij. Ten noordwesten van de Weddellzee strekt zich langs de oostkust van het Antarctisch Schiereiland een imposant ijsplateau uit, de Larsen-ijsplaat. Om bij uw bestemmingen te komen vaart u eerst door de ruwe wateren van de Drake Passage. Deze zijn berucht bij zowel toeristen en onderzoekers als doorgewinterde zeevaarders. Doordat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten, gaat het er bij de oversteek vaak op zijn zachtst gezegd onstuimig aan toe. Maar dat is een bezoek aan het Witte Continent uiteraard meer dan waard.

Tijdens deze dagen op zee heeft u alle tijd om uzelf wegwijs te maken op Le Commandant Charcot, het eerste luxe poolexpeditieschip met hybride voortstuwing ter wereld. Breng een bezoek aan de luxe spa met uitzicht op zee of leen een boek bij de bibliotheek van het schip. Verrijk uw expeditie met de lezingen en workshops van de experts van National Geographic en het expeditieteam, bijvoorbeeld over de wilde dieren die in deze regio leven, de Zodiac-tochten die worden georganiseerd en de belangrijke IAATO-richtlijnen die tijdens excursies aan land gelden. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek. Wie weet ziet u in het gezelschap van een van onze natuurgidsen wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

Dag 7 - Zuidelijke Shetlandeilanden

Deze dag staat in het teken van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Dit zijn een groep eilanden die zich parallel aan de noordwestkust van Antarctica uitstrekken. Op zo’n 2-3% na zijn ze volledig bedekt met ijs. Enkel aan de kust bevinden zich hier en daar ijsvrije stukken land. Dat zijn dan ook de plekken waar al het leven te vinden is, van pinguïns en robben tot aan het handjevol mensen dat hier op onderzoek gaat.

De eilandengroep bestaat uit King George, Elephant, Deception, Half Moon en enkele kleinere eilanden. Tijdens excursies aan land heeft u de kans verlaten walvishavens en onderzoeksbases te bezichtigen en samen met de National Geographic-fotograaf de spectaculaire landschappen en bijzondere wilde dieren vast te leggen.

Dag 8 - Noordkant van het Antarctisch Schiereiland

U maakt vandaag een tocht door de betoverende bevroren wereld aan de noordkant van het Antarctisch Schiereiland. Onderweg passeert u de Antarctic Sound, genoemd naar het schip van de Zweedse ontdekkingsreiziger Otto Nordenskjöld, die hier tijdens een belangrijke wetenschappelijke expeditie in 1902 door het ijs werd ingesloten.

Deze zeestraat is de toegangspoort naar de Weddellzee en gevuld met gigantische tafelijsbergen en ijsplaten die vanaf de kusten van deze uitgestrekte zee noordwaarts drijven. Het is het leefgebied van adéliepinguïns en vele zeeluipaarden, die u hier maar zo zou kunnen spotten.

Dag 9 - De Weddellzee

Vandaag is het zo ver. U komt aan bij de Weddellzee waar enkele van de meest iconische en dramatische landschappen van Antarctica op u wachten. Met gigantische gletsjers, indrukwekkende ijsbergen en pakijs zo ver het oog reikt is de Weddellzee werkelijk een lust voor het oog. Hier leven pelsrobben, pinguïns, grote albatrossen en andere bijzondere zeevogels, evenals de naamgenoot van de zee: de Weddell-zeehond, het meest zuidelijk voorkomende zoogdier dat permanent in het zuidpoolgebied leeft.

Dag 10 - 11 - Varen naar de Larsen-ijsplaat

De komende dagen staan in het teken van de Larsen-ijsplaat. Dit is een lang ijsplateau in het noordwesten van de Weddellzee, genoemd naar de Noorse walvisvaarder kapitein Carl A. Larsen die in 1893 langs het ijsfront voer. In 2017 brak een gigantische ijsberg ter grootte van Luxemburg en ongeveer 10% van de totale omvang van het plateau af en werd de onderliggende zee en onderwaterwereld voor het eerst in 120.000 jaar blootgesteld aan licht. Deze drijvende ijsplaten helpen de erosie van de Antarctische ijsvlakte te remmen. In de afgelopen vijftig jaar zagen wetenschappers deze platen echter regelmatig instorten en registreerden ze bovendien gigantische scheuren van meerdere honderden kilometers lang en diep.

Dag 12 - Terug naar de Weddellzee

U keert terug naar de iconische en dramatische omgeving van de Weddellzee. Het uitgestrekte landschap met enorme gletsjers, imposante ijsbergen en pakijs zo ver het oog reikt blijft fascineren. Vandaag heeft u opnieuw de kans pelsrobben, pinguïns, grote albatrossen en andere bijzondere zeevogels te spotten. En niet te vergeten de gelijknamige Weddell-zeehond, het meest zuidelijk voorkomende zoogdier ter wereld.

Dag 13 - 14 - Drake Passage oversteken

De komende dagen waagt u zich opnieuw aan de oversteek van de beruchte Drake Passage. De wateren kunnen er behoorlijk ruw zijn, door de sterke wind en het feit dat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten. Op deze onvoorspelbare en zeer speciale plek heeft u echter ook de kans uiteenlopende unieke zeedieren te spotten. Speur onderweg ook af en toe de lucht af, want met wat geluk cirkelen er boven het schip wel albatrossen en Kaapse stormvogels.

Dag 15 - 16 - Aankomst Ushuaia - Argentijnse pampa

Uw bijzondere expeditiecruise naar de Weddellzee en Larsen-IJsplaat is tot een einde gekomen. In de ochtend arriveert u weer in Ushuaia en neemt u afscheid van de bemanning van het schip. Vervolgens wordt u per transfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht waarna u naar uw laatste bestemming van deze reis gaat. Bij aankomst in Buenos Aires brengt een privétransfer u naar het Argentijnse platteland, het land van de Gaucho's en Argentijnse polosport. U verblijft de komende nachten in de provincie Buenos Aires op een Estancia, een voormalige woonplaats van de gaucho's. Tijdens uw verblijf zullen alle maaltijden inclusief zijn, evenals activiteiten die door de Estancia worden aangeboden. Zo kunt u gaan paardrijden, met wat geluk een polowedstrijd bijwonen, fietsen of lekker rondwandelen over het mooie terrein. Ook zult u genieten van typische Argentijnse maaltijden en kunt u lekker even tot rust komen bij het bijbehorende zwembad. Een heerlijke afsluiting van uw reis!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Ushuaia - Buenos Aires
• Privétransfer naar uw hotel 
• Twee overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten

Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië

Uw geweldige reis door Argentinië en Antarctica is alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren vol met nieuwe en mooie herinneringen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Buenos Aires - Amsterdam

Dag 18 - Aankomst

Vandaag arriveert u weer in Nederland na een fantastische reis.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 15.575,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 4 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• 12-daagse National Geographic Expeditions Cruise met Ponant aan boord van Le Commandant-Charcot vanuit Ushuaia naar Antarctica met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder The Argentine Experience en activiteiten Estancia la Bamba de Areco
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & greet bij aankomst
• National Geographic reisgids (of alternatief)
• Speciaal National Geographic geschenk
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype/cabinetype
• Reis en/of annuleringsverzekering (verplicht op Antarctica Cruise)
• Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €20,- per persoon per enkele reis
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw expeditiecruise NGE naar de Weddellzee & Larsen-ijsplaat met de Pampas

Accommodaties

BE Jardin Escondido by Coppola

Het BE Jardin Escondido hotel nodigt u uit voor een uniek verblijf geïnspireerd door de beroemde filmmaker Francis Ford Coppola. Laatstgenoemde en zijn vrouw Eleanor hebben zorgvuldig het hotel ingericht en een decor gekozen. Er zijn drie niveau's met een tuin, een zwembad, buitenkeuken, barbecue, bibliotheek, filmkamer en zeven comfortabele en authentieke appartementen om uw privacy waar te borgen.

Uw verblijf: 2 nachten

Le Commandant Charcot

Le Commandant Charcot is een ultramoderne en luxe ijsbreker.  Door de zeer hoge ijsklasse (Polar Class 2) is het schip in staat op plekken te komen die voor alle andere schepen onbereikbaar zijn. Daarmee is dit schip absoluut uniek in zijn klasse.

Het schip is uitgerust met de nieuwste milieubeschermingstechnologie en maakt gebruik van een hybride voortstuwing die vloeibaar aardgas (LNG) en elektrische aandrijving combineert. Dit zorgt voor vermindering van de uitstoot van SO2, NOx, CO2 en fijnstof. In kwetsbare gebieden kan door het gebruik van een accupakket in elektrische modus gevaren worden voor een zeer laag geluidsniveau. Daarnaast is het schip voorzien van energiebesparende technologie en zijn er geavanceerde systemen aan boord te vinden voor afvalverwerking en afvalwaterzuivering.

De cruises aan boord van het grensverleggende Ponant-schip Le Commandant Charcot zijn opgezet en ingericht als zogenaamde expeditiecruise. Aan boord reizen experts mee die onder andere lezingen geven en beschikbaar zijn voor de gasten. De kapitein en expeditieleiders van de Ponant-crew bepalen geschikte locaties voor de dagelijkse activiteiten. Aan boord vindt u Zodiacs waarmee u aan land gaat, en er zijn zeekayaks aanwezig om zelf tussen het ijs door te varen. Deze activiteiten zijn inbegrepen. Het verblijf aan boord van het schip is volledig inclusief. Inclusief maaltijden en dranken (van thee tot champagne)

Le Commandant Charcot telt 135 passagiershutten, waaronder 31 suites. Alle cabines en suites zijn uitgerust met en-suite badkamer en privébalkon of terras. Daarnaast vindt men aan boord een panoramisch restaurant, grillrestaurant en zowel binnen- als buitenzwembad en een spa.

Uw verblijf: 11 nachten

Estancia La Bamba de Areco

Nabij San Antonio de Areco ligt deze eeuwenoude 'estancia' waar u als op geen andere plek de romantiek van het Argentijnse leven op de pampa's kunt proeven. Het landgoed en de estancia lijken zo uit een Gaucho gedicht gegrepen. De koloniale stijl doet denken aan lang vervlogen tijden.

Buiten de landelijke ervaring staat Estancia La Bamba de Areco ook garant voor een culinaire beveling op niveau. Als Relais y Chateaux accommodatie heeft men gastronomie hoog in het vaandel!

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Pampas

Wie aan Argentinië denkt, denkt vijwel zeker ook aan de Pampa met zijn gaucho’s (Zuid-Amerikaanse cowboy), paarden en lege vlaktes. Net buiten bruisend Buenos Aires begint dit stukje Argentinië. Hier vindt u de typische Argentijnse gaucho's en kunt u eventueel meedoen aan verschillende activiteiten zoals paardrijden, in een koets meerijden, fietsen of lekker rondwandelen over het mooie terrein. Ook zult u in dit gebied genieten van typische Argentijnse maaltijden en de sport Polo.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!