Antarctica reis | National Geographic Expeditions Antarctica Journey

  unique

  

15-daagse reis door Antarctica

€ 

Vanaf 18.560,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

15-daagse National Geographic Antarctica-expeditiecruise

Verken het Antarctisch Schiereiland, waar eindeloze witte bergen zich uitstrekken tot aan de horizon en enorme gletsjers ijsbergen in zee creëren. Hier heerst de natuur: pinguïns waggelen langs de kust, zeehonden luieren op ijsplaten, en bultruggen en orka's breken door het wateroppervlak. Reizend met een team van wetenschappers aan boord van de state-of-the-art National Geographic Explorer, National Geographic Resolution, of National Geographic Endurance, beleeft u deze buitenaardse plek van dichtbij. U vaart rond enorme tafelijsbergen met een zodiac of kajak en loopt langs stranden bezaaid met pinguïns en zeehonden. Bij elke expeditie gaat een divers team van experts mee - van natuurliefhebbers tot regionale specialisten - die hun kennis en inzichten met u zullen delen over de dierenwereld, het landschap en de lokale cultuur. Een National Geographic-fotograaf maakt deel uit van het expeditieteam bij elke vertrek.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - Aankomst Buenos Aires - Alvear Art Hotel
Dag 3 - Reis naar Ushuaia & start van uw Antarctica-expeditiecruise - National Geographic Explorer
Dag 4 - De Drake Passage - National Geographic Explorer
Dag 5 - 10 - Verkenning van het witte continent - National Geographic Explorer
Dag 11 - 12 - Dagen op zee - National Geographic Explorer
Dag 13 - Terugreis naar Buenos Aires - Alvear Art Hotel
Dag 14 - Vertrek vanuit 
Dag 15 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt in de avond voor uw directe nachtvlucht naar Buenos Aires waar u de volgende ochtend aankomt.

Inclusief:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Buenos Aires

Dag 2 - Aankomst Buenos Aires

Vroeg in de ochtend komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt bij aankomst opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. In de middag heeft u een stadstour om zo Buenos Aires beter te leren kennen. De stad ademt een passie voor tango, zichtbaar in de elegante danszalen en levendige straathoeken. Koloniale architectuur en moderne wolkenkrabbers delen de skyline, terwijl groene parken rust bieden temidden van de drukte. De wijk La Boca trekt aan met zijn kleurrijke huizen en artistieke flair, terwijl Recoleta een elegante sfeer uitstraalt met chique boetieks en het beroemde Recoleta-kerkhof. 

In de avond verzameld u zich voor een welkom receptie. 

Inclusief:

 • Privétransfer naar uw hotel
 • Stadstour Buenos Aires in groepsverband met Engelssprekende gids
 • Lunch
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Reis naar Ushuaia & start van uw Antarctica-expeditiecruise

U wordt per transfer naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Na aankomst geniet u van een lunch en het bekijken van wilde dieren op een catamaran cruise op het schilderachtige Beagle Kanaal, voordat u aan boord gaat van het schip.

Tegen het eind van de middag wordt u naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van de National Geographic Explorer. De komende dagen staan in het teken van het schiereiland Antarctica. Een reis naar het meest afgelegen continent vormt voor bijna iedereen die daar naartoe moogt reizen een absolute hoogtepunt als natuurbelevenis. Deze 11-daagse cruise geeft u een goed beeld van alle aspecten die dit zuidelijkste landschap zo uniek maken. Tijdens de expeditie worden er verschillende activiteiten ondernomen om het uiterste uit uw bezoek aan Antarctica te halen. 

Tijdens uw National Geographic Expeditions Antarctica-cruise wordt u vergezeld door een expert en fotograaf van National Geographic. Zij geven tijdens de cruise presentaties en bieden u unieke inzichten op dit magnifieke continent. 

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia
 • Catamarancruise Beagle Channel in groepsverband inclusief lunch
 • 11 dagen/10 nachten expeditie cruise aan boord van National Geographic Explorer op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 4 - De Drake Passage

Om het mythische witte continent te bereiken, vaart u over de beruchte Drake Passage, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Sir Frances Drake die in 1578 over deze wateren vaarden. Vervolgens vaart u door het Polar Front, waar de wateren van de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan, en de Indische Oceanen elkaar ontmoeten.

Gebruik uw dagen in de Drake Passage om vertrouwd te raken met uw schip en uw kennis van de Antarctische wateren te verdiepen. De expeditieleider zal eerst de IAATO-gedragsregels presenteren die moeten worden nageleefd tijdens landingen in de regio en zal alles uitleggen wat u moet weten over de Zodiac®-uitstapjes. Lezingen over de geschiedenis en het dierenrijk van Antarctica bieden u de kans om meer te leren over deze magische regio, waar elke cruise een unieke ervaring is. Vanaf de scheepsbrug ervaart u uitzonderlijke zeemomenten voordat u zich aansluit bij de naturalistische gidsen op de buitendekken van het schip om te kijken naar albatrossen, kaapstormvogels en andere zeevogels die over de Drake Passage vliegen.

Inclusief:

 • 11 dagen/10 nachten expeditie cruise aan boord van National Geographic Explorer op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 5 - 10 - Verkenning van het witte continent

Met de langere daglichturen in deze tijd van het jaar, haalt u het meeste uit de dagen en wordt er een flexibel schema gehanteerd om te profiteren van het onverwachte - van koers afwijken om orka's te zien optreden vanaf de boeg of genieten van een Zodiac cruise na het diner. Het schip voorziet mogelijkheden om aan land te wandelen, met zodiac of een kajak op verkenning te gaan en om wilde dieren van dichtbij te ontmoeten. De route wordt bepaald door de omstandigheden en het steeds veranderende ijs.

De ene dag neemt u de zodiacs om torenhoge ijsbergen van dichtbij te zien, wandelt u over een strand vol kibbelende zeehonden en pinguïns, of wandelt u naar een top voor een adembenemend uitzicht. Het volgende moment kajakt u misschien tussen het glinsterende ijs of langs een toren op een klif op zoek naar blauwogige kuifaalscholvers. En het volgende moment ervaart u wellicht de sensatie van het schip dat door het pakijs kruipt.

Terwijl u de vulkanische eilanden en ongerepte baaien van het schiereiland bezoekt, zal uw team van experts diepte en inzicht in de ervaring brengen, door het gedrag en de interacties van verschillende soorten uit te leggen, de geologische en klimatologische krachten die Antarctica nog steeds vormen, de anatomie van een gletsjer en zelfs hoe je prachtige foto's kunt maken van de plaatsen die u bezoekt. De onderzeespecialisten maakt beelden van het onderwaterleven onder het ijs en de expeditieleider is altijd op zoek naar de beste manier om alles wat Antarctica te bieden heeft te ervaren.

Inclusief:

 • 11 dagen/10 nachten expeditie cruise aan boord van National Geographic Explorer op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 11 - 12 - Dagen op zee

De komende dagen vaart u weer terug naar het noorden richting Ushuaia. Geniet van het comfort van het schip terwijl de kust van Antarctica uit het zicht verdwijnt. Zeil om het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika heen en zie de samenvloeiing van de Atlantische en Stille Oceaan. Vier deze onvergetelijke reis met een afscheidsdiner aan boord.

Inclusief:

 • 11 dagen/10 nachten expeditie cruise aan boord van National Geographic Explorer op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 13 - Terugreis naar Buenos Aires

Uw bijzondere expeditiecruise naar Antarctica is tot een einde gekomen. In de ochtend arriveert u weer in Ushuaia en neemt u afscheid van de bemanning van het schip. Vervolgens wordt u per transfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht vanwaar u per binnenlandse vlucht terugreist naar Buenos Aires. Hier verblijft u nog één nacht alvorens u terugreist naar Amsterdam. 

Optioneel kunnen we hier de magnifieke Rojo Tango Show voor u bijboeken om zo de reis in Zuid-Amerikaanse sfeer af te sluiten! Deze show is de meeste exclusieve show in de stad en tijdens een voortreffelijk 3-gangendiner kunt u genieten van een elegante tangoshow.

Inclusief:

 • Lunch
 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Ushuaia - Buenos Aires
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Vertrek vanuit 

Per privétransfer wordt u naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht waar u aan boord gaat voor uw rechtstreekse vlucht naar Nederland. De volgende dag komt u vol buitengewone herinneringen weer aan op Schiphol.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Intercontinentale vlucht Buenos Aires - Amsterdam

Dag 15 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 18.560,- per persoon op basis van een Category 1 kamer op het hoofddek.

De exacte prijs voor de door u geselecteerde cruise is afhankelijk van wanneer u deze boekt en het cabinetype. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten inclusief 15 kg bagagelimiet
• 2 overnachtingen in Buenos Aires in een zeer goede accommodatie
• 11-daagse Antarctica-cruise aan boord van de National Geographic Explorer met alle maaltijden, dranken en activiteiten inbegrepen
• Alle genoemde, benodigde transfers
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2-compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation
• Ondersteuning van de National Geographic Society dat zich inzet voor de ontwikkeling van een internationale gemeenschap van Explorers; experts die zich inzetten voor behoud & bescherming van de planeet

Exclusief:

• Upgrade kamer/cabintype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Overige bagagevrijdom op uw binnenlandse vluchten
• Toeristenbelasting (indien van toepassing)
• Stoelreserveringen
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw National Geographic Expeditions Antarctica Journey

Accommodaties

Alvear Art Hotel

Het Alvear Art Hotel is een innovatieve aanvulling op Buenos Aires en is een aanvulling van het traditonele Alvear Palace Hotel. Het hotel ligt te midden van imposante bomen, in het hart van de financiële, commerciële en culturele wijk van de stad. Het biedt uitstekende service, warme gastvrijheid en comfort in de kamers, aangevuld met de meest geavanceerde technologie. Het hotel ligt in de traditionele wijk van Buenos Aires, dat is uitgeroepen tot een historische plek, op slechts een paar stappen verwijderd van de elegante Santa Fe Avenue en de beroemde Florida Street, met hun talloze winkels. Bovendien is het slechts vijf minuten van het nieuwe zakelijke district in Puerto Madero.

Uw verblijf: 1 nacht

National Geographic Explorer

De National Geographic Explorer is wellicht het beste expeditievaartuig. Een ultramodern expeditievaartuig geschikt voor het ijs, biedt de National Geographic Explorer plaats aan 148 gasten in 81 ruime hutten, elk met uitzicht naar buiten, privébadkamers en strak, modern meubilair.  Het schip draagt kajaks en een vloot gemotoriseerde zodiac-landingsvaartuigen, evenals geavanceerde videoapparatuur die toegang biedt tot de onderwaterwereld.

Openbare ruimtes omvatten een lounge en bar, een bibliotheek, een spa, een fitnesscentrum, een sauna, en een selectie eetgelegenheden die regionaal geïnspireerde gerechten aanbieden met behulp van verse, lokale ingrediënten. 

Het dek biedt prachtige observatieruimtes om Antarctica's gebeeldhouwde ijsbergen, of Noorwegen's steilwandige fjorden te bekijken. Een voltijdse dokter, een onderzees specialist, fotoinstructeur, videochroniqueur, en welzijnsdeskundige vergezellen elke reis, en internettoegang en een wasservice zijn aan boord beschikbaar.

Uw verblijf: 10 nachten

Alvear Art Hotel

Het Alvear Art Hotel is een innovatieve aanvulling op Buenos Aires en is een aanvulling van het traditonele Alvear Palace Hotel. Het hotel ligt te midden van imposante bomen, in het hart van de financiële, commerciële en culturele wijk van de stad. Het biedt uitstekende service, warme gastvrijheid en comfort in de kamers, aangevuld met de meest geavanceerde technologie. Het hotel ligt in de traditionele wijk van Buenos Aires, dat is uitgeroepen tot een historische plek, op slechts een paar stappen verwijderd van de elegante Santa Fe Avenue en de beroemde Florida Street, met hun talloze winkels. Bovendien is het slechts vijf minuten van het nieuwe zakelijke district in Puerto Madero.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!