Argentinië reis | Expeditie Argentijnse Puna & Patagonië

  authentique

  

21-daagse reis door Argentinië

€ 

Vanaf 7.290,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

21-daagse privéreis Argentinië

Tijdens deze mooie natuurreis maakt u een expeditie naar de meest onherbergzame gebieden van Argentinië, vol met natuurfenomenen en spectaculaire natuurpracht. U begint de reis in de dynamische stad Buenos Aires, waarna u afreist naar het noorden van Argentinië om vanuit Catamarca uw fantastische expeditie over de Puna te beginnen; een ruig wild gebied met spectaculaire natuurpracht. Het is een tocht vol archeologische opgravingen, vulkanisch landschap en bizarre rotsformaties. Via het mooie koloniale stadje Salta vliegt u daarna naar het zuiden, om in Patagonië bij El Calafate en El Chalten het indrukwekkende gletsjergebied te ontdekken. Ga raften bij Fitz Roy, maak mooie wandelingen en ga kajakken bij de Perito Moreno-gletsjer. U eindigt de reis op het Argentijnse platteland op een schitterende estancia!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - 4 - Verblijf Buenos Aires, San Telmo - Patios de San Telmo
Dag 5 - Buenos Aires - Catamarca - Hotel Belén
Dag 6 - El Peñon - Hostería de Altura El Peñón
Dag 7 - Campo de Piedra Pomez - Hostería de Altura El Peñón
Dag 8 - Antofagasta de la Sierra - Tolar Grande - Hosteria Casa Andina
Dag 9 - Tolar Grande ontdekken - Hosteria Casa Andina
Dag 10 - Reis naar Salta - Delvino Boutique Hotel
Dag 11 - Vrije dag in Salta - Delvino Boutique Hotel
Dag 12 - Salta - El Calafate - Cauquenes de Nimez Hosteria
Dag 13 - El Calafate - El Chalten - Hosteria El Puma
Dag 14 - 15 - El Chalten ontdekken en raften bij Fitz Roy - Hosteria El Puma
Dag 16 - 17 - El Chalten - El Calafate en kajakken bij de Perito Moreno-gletsjer - Rincon del Calafate Hotel
Dag 18 - 19 - Verblijf op het Argentijnse platteland - Estancia El Ombu de Areco
Dag 20 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 21 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt per intercontinentale vlucht naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. U heeft een nachtvlucht waarbij u de volgende dag vroeg in de ochtend in Buenos Aires aankomt.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires

Dag 2 - 4 - Verblijf Buenos Aires, San Telmo

U arriveert vandaag in de bruisende stad Buenos Aires. De stad bestaat uit verschillende wijken met ieder zijn eigen verhaal en charme. De komende nachten verblijft u in de oude wijk San Telmo wat het stadsdeel is van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. Iedere zondag vindt er ook een markt plaats wat erg leuk is om even doorheen te struinen.

Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen, zodat u meteen bij aankomst de hotelkamer binnen kunt gaan.

De volgende dag staat er een stadstour op privébasis door de centrale wijken van Buenos Aires op het programma. U wordt in de ochtend opgehaald en bent voor de lunch klaar met de tour die ca. 4 uur duurt.

De rest van uw verblijf heeft u ter vrije besteding. Struin door de populaire wijk Palermo waar verschillende restaurantjes, barretjes en terrasjes te vinden zijn. Daarnaast heeft dit deel van de stad een paar mooie parken die de moeite waard zijn. Woon een tangoshow bij of ga winkelen in de elegante wijk Recoleta. In het centrum van de stad bevinden zich vele bezienswaardigheden, zoals Casa Rosada, Plaza de Mayo, het congresgebouw en de Obelisk. 

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar uw hotel
• Early check-in bij uw hotel
• Stadstour Buenos Aires in privéservice inclusief Engelssprekende gids (dag 3)
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5 - Buenos Aires - Catamarca

 U neemt afscheid van het gezellige Buenos Aires en reist door naar Catamarca in het noorden van Argentinië. Een bijzondere regio met veel natuurpracht. Daarnaast is het een perfecte regio voor reizigers die graag van de gebaande paden afgaan en niet al te veel op luxe gesteld zijn.

Na aankomst wordt u verwelkomd en per transfer naar uw verblijf in het kleine dorpje Belén gebracht. Hier waant u zich werkelijk in het 'Wilde Westen'.  Onderweg brengt u een bezoek aan de oude Inca ruïnes van Shinkal. Vanwege de omvang en de kwaliteit van de archeologische vondsten die zijn teruggevonden, is bekend geworden dat het een regionaal administratief centrum was. Tevens was het tussen 1471 en 1536 de hoofdstad van een provincie (wamani) tijdens de periode van de Inca-heerschappij in het noordwesten van het land.

De komende nacht verblijft u in hotel Belén wat een authentieke stijl heeft die past bij de regio en op steenworp afstand gelegen is van een aantal restaurantjes.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Catamarca
• Privétransfer met gids naar uw hotel
• Onderweg bezoek aan de ruïnes van Shinkal
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - El Peñon

Uw volgende halte tijdens deze prachtige reis is de stad El Peñon. U verblijft de komende nacht in een rustieke Hosteria waarbij u al dichter bij Campo de Piedra Pomez bent om zo de volgende ochtend al vroeg naar dit bijzondere natuurfenomeen te kunnen gaan.

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Campo de Piedra Pomez

U gaat het opvallende vulkanische landschap bij Campo de Piedra Pomez verkennen. Het is een vreemd en prachtig landschap van wit labyrint gevormd door vulkanische rotsen. Het veld ligt in een regio waar gigantische duinen, vulkanen en gekleurde heuvels ons verbluffen met hun onwezenlijke landschappen. Dit is een pittige dag waarbij u veel in de auto zit, maar waarbij het ongelofelijke landschap alles goed maakt.

Tegen het einde van de dag bezoekt u Laguna Grande, gelegen op 45 km van El Peñón.  Op deze inspirerende plek kunt u de natuur en het landschap van de hooggelegen lagunes bewonderen.

Inclusief:

• Excursie Campo de Piedra Pomez en Laguna Grande inclusief transfer en Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Antofagasta de la Sierra - Tolar Grande

Om bij Tolar Grande te komen, verlaat u Antofagasta de la Sierra. Voordat u naar Tolar Grande rijdt, bezoekt u Real Grande waar u rotstekeningen vindt van een oude Inca Trail. Daarna reist u door naar Quebrada de Calalaste, Vega Colorada en Salar de Antofalla, waar u een ruig leven ontdekt. Vervolgens is het tijd om de Oasis de Antofallita en Campo Amarillo over te steken waarna u luncht in Antofalla.

De rest van de reis passeert u de 240 km van de Salar de Arizaro waarbij u onderweg kunt genieten van het bijzondere landschap. Tevens zal u een icoon van de schoonheid van de Puna ontdekken: El Cono de Arita. U blijft naar de regio Salta reizen, waar het landschap u in elk gereden kilometer zal blijven verrassen. In de late namiddag komt u aan in het dorp Tolar Grande waar u de komende nachten verblijft.

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar uw hotel met stops onderweg
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Tolar Grande ontdekken

U vertrekt door de immense Salar de Arizaro naar La Casualidad Mine en Julia Mine. Onderweg bezoekt u het treinstation van Caipe. Na een prima lunchbox keert u terug naar Tolar Grande. Op een bepaald moment gedurende de dag bezoekt u nog het biologische reservaat Ojos de Mar om te genieten van zijn schoonheid, maar ook om de stromatolieten (cellulaire structuren van 3.500 miljoen jaar oud) te bekijken. De avond heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Excursies zoals genoemd in de omgeving van Tolar Grande met Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Reis naar Salta

Na het ontbijt begint u aan uw reis naar Salta. U steekt Siete Cruces, de woestijn van de duivel, Los Colorados en de Salar de Pocitos over, bijzondere plaatsen vanwege de kleurrijke landschappen en formaties. Vervolgens passeert u de Viaducto la Polvorilla van 60 meter hoog en 223,5 meter lang met als hoogste punt Chorillos's Bay. U maakt een lunchstop (lunch is exclusief) in San Antonio de los Cobres om daarna verder te rijden naar de ruïnes van Tastil en de plaats Alfarcito. Hier kunt u de landschappen en het werk van de Chifir-priester bewonderen. Voor het laatste deel gaat u via de RN 51 naar Salta waar u in de late namiddag aankomt. 

Salta is één van de oudste en mooiste koloniale steden van het land. Wandel in de avond wat door het mooie centrum van "Salta la linda", dat "het mooie Salta" betekent.

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar Salta met stops onderweg
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Vrije dag in Salta

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Wandel op uw gemak door de nauwe straatjes en bewonder de prachtige koloniale gebouwen. Breng daarnaast bijvoorbeeld een bezoek aan Museo de Arqueologia de Alta Montaña. Dit museum speelt een belangrijke rol in het behoud van het culturele erfgoed en het beschermen van de cultuur. Het laat dan ook veel zien van de identiteit van de inheemse bevolking. Ook het mummiemuseum is interessant om te bezoeken, of neem de kabelbaan de San Bernardo berg op voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Salta - El Calafate

U verlaat de provincie Salta en u vliegt door naar El Calafate, gelegen in de zuidelijke regio Patagonië. Deze regio betovert met zijn ongerepte wildernis en indrukwekkende landschappen. Met uitgestrekte vlaktes, besneeuwde bergen, glinsterende meren en gletsjers, biedt Patagonië een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. U vindt hier unieke flora en fauna, waaronder de majestueuze Andescondor.

U verblijft deze nacht in het centrum van de stad om de volgende dag door te reizen naar een ander pareltje in Argentijns Patagonië: El Chalten.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar el Calafate
• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - El Calafate - El Chalten

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid met de huurauto naar het schilderachtige dorpje El Chalten rijden. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar uw accommodatie. Probeer vooral van het uitzicht en prachtige route te genieten als u naar El Chaltén toe rijdt. Onderweg is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Estancia La Estela. Hier bent u getuige van een van de meest spectaculaire landschappen van Patagonië: Mount Fitz Roy en Cerro Torre. U kunt hier optioneel lunchen en eventueel een ritje te paard maken. 

El Chaltén is een walhalla voor wandelaars voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. De landschappen die u hier treft lijken zo uit een fotoboek geplukt. U verblijft hier de komende nachten om dit gebied te verkennen. 

Inclusief:

• Huurauto
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 15 - El Chalten ontdekken en raften bij Fitz Roy

Begin de dag met raften in het Fitz Roy nationaal park op de Río de las Vueltas. Een erg leuke en avontuurlijke manier om het park op een andere manier te ontdekken! De raftklasse is III tot III+ waarbij het eerste deel van de rivier vrij kalm en kronkelend is, maar het tweede deel een stuk wilder vanwege de diverse stroomversnellingen. Tijdens het tweede deel raft u door het canyongebied heen wat erg bijzonder is.

De volgende dag is ter vrije besteding. Zo kunt u ervoor kiezen om een mooie trekking te gaan maken. Het hele dorp is ingesteld op wandelaars en er hangt een gemoedelijke sfeer in het dorp. Er zijn verschillende categorieën wandelpaden om het betoverende landschap van het Los Glaciares nationaal park te ontdekken. Bij het informatiecentrum aan het begin van het dorp vindt u alle informatie over de wandeltrails.

Inclusief:

• Raftexcursie bij Fitz Roy 
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16 - 17 - El Chalten - El Calafate en kajakken bij de Perito Moreno-gletsjer

U reist met de huurauto weer terug naar El Calafate. U verblijft dit keer in een andere accommodatie om vanuit daar el Calafate te gaan ontdekken. Zo staat er een excursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer op het programma. Deze imposante gletsjer is een adembenemend natuurwonder. Met zijn krakend ijs en spectaculaire ijsbergen die afbreken en in het turquoise water vallen, biedt het een uniek schouwspel. U gaat tussen kolossale ijsbergen kajakken op het ijsblauwe water van Lago Argentino. Ervaar vanuit een uniek perspectief de Perito Moreno.

Inclusief:

• Huurauto
• Kajakken bij de Perito Moreno in kleinschalig groepsverband inclusief Engelssprekende gids
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 - 19 - Verblijf op het Argentijnse platteland

In de ochtend levert u uw huurauto in op de luchthaven om de vlucht terug naar Buenos Aires te nemen. De laatste nachten van uw reis verblijft u buiten Buenos Aires op een estancia; een voormalige woonplaats van een gaucho.

Tijdens uw verblijf hier zijn alle maaltijden en enkele activiteiten inclusief. Ga bijvoorbeeld paardrijden over het landgoed of in de omliggende omgeving, spot vogels en andere wildlife, of stap op één van de aanwezige fietsen en verken de omgeving. Ook kunt u in dit gebied genieten van typische Argentijnse maaltijden en lekker tot rust komen bij het bijbehorende zwembad. Een heerlijke afsluiting van uw indrukwekkende reis!

Inclusief:

• Huurauto
• Binnenlandse vlucht naar Buenos Aires
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachtingen op basis van volpension inclusief enkele activiteiten georganiseerd door de estancia

Dag 20 - Vertrek vanuit Argentinië

Vandaag begint uw terugreis en zet een transfer u op de luchthaven af. Vanaf hier neemt u de intercontinentale vlucht terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 21 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 7.290,- per persoon.   

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'uw programma' met 15 kg bagagelimiet
• 18 overnachtingen in goede en sfeervolle accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'uw programma'
• Huurauto, Nissan Versa of soortgelijk model, inclusief verzekeringen en ongelimiteerde kilometers
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Excursies zoals genoemd in 'uw programma', waaronder stadstour Buenos Aires, Punagebied, raften bij Fitz Roy en kajakken bij Perito Moreno
• Entreegelden nationale parken voor geplande excursies
• Reserveringskosten (t.w.v. €50,-)

Positieve impact van uw reis:
• Bijdrage voor de impact van uw internationale vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.200,-)
• Upgrade kamertype 
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Extra bagagevrijdom voor binnenlandse vluchten
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Toeristenbelasting in o.a. Buenos Aires (dient ter plaatse aan het hotel te worden betaald)
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten, parkeerkosten, tol, brandstof en afkoop eigen risico
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• SGR-bijdrage (€5,- per persoon)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw expeditie Argentijnse Puna & Patagonia

Accommodaties

Patios de San Telmo

Patios de San Telmo is een sfeervol boetiekhotel met een ideale locatie voor een bezoek aan de bezienswaardigheden van Buenos Aires. Zo ligt het Plaza de Mayo en de markt van San Telmo in de buurt. Het hotel zelf is gelegen in een prachtig gerestaureerd 19e eeuws gebouw en de kamers hebben een sfeervolle inrichting, televisie en een kluis.

 

Uw verblijf: 3 nachten

Hotel Belén

Hotel Belén heeft een authentieke stijl die past bij de regio. Vanuit hier bevindt u zich op steenworp afstand van wat restaurantjes en is daarnaast de beste keuze voor uw verblijf in Belén.

Uw verblijf: 1 nacht

Hostería de Altura El Peñón

In het hart van de Andes bevindt zich de authentieke Hosteria el Peñon. De Hosteria heeft de traditionele architectuur in de regio behouden maar van binnen gerenoveerd om zo het comfort van het moderne leven te kunnen bieden. De Hosteria is trots om toeristen uit alle uithoeken van de wereld te mogen verwelkomen en verhalen met elkaar te delen. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan onder andere het witte labyrinth Campo de Piedra Pomez.

Uw verblijf: 2 nachten

Hosteria Casa Andina

Hosteria Casa Andina ligt in het hart van de Puna Salteña en is volledig gebouwd met typische lokale materialen (leem, leisteen, vulkanische steen) en de bouwtechnieken die de bouwstijl van het prachtige stadje Tolar Grande respecteren. De kamers en suites zijn voorzien van standaardvoorzieningen, waaronder een eigen badkamer, een lcd-tv, verwarming, warm water en linnengoed.

Uw verblijf: 2 nachten

Delvino Boutique Hotel

Delvino Boutique Hotel is het eerste hotel met een wijnthema in het hart van de stad Salta, Argentinië. Het hotel biedt een ideale plek om plezier, ontspanning en zaken te combineren en biedt kamers met voorzieningen zoals een kluisje, kabelzenders, televisies en airconditioning. Faciliteiten van het Delvino Boutique Hotel zijn onder andere een zwembad, een businesscentrum en een bagageopslag.

Uw verblijf: 2 nachten

Cauquenes de Nimez Hosteria

De eigenaren van Cauquenes de Nimez reizen al tientallen jaren rond in Patagonië en zijn hierdoor zo in de ban geraakt van de prachtige gletsjers en bergen, dat dat het landschap van hun avonturen is geworden. Vandaag de dag willen zij die onvergetelijke ervaringen delen met hun gasten.
De gezellige lodge heeft 12 kamers en biedt een uitzicht op het Lago Argentino, de Round Bay en het ecologische reservaat Laguna Nimez. Een aantal goede manieren waarop gasten het betoverende Patagonië kunnen ervaren, zijn middels paardrijden, wandelen, kajakken, birdwatchen en mountainbiken.

Uw verblijf: 1 nacht

Hosteria El Puma

El Chaten, een stad die bekend staat om zijn klim-, wandel- en paardrijmogelijkheden speelt zich af in het Glacier National Park van Argentinië en is de thuisbasis van Hosteria El Puma. De lodge ligt aan de voet van Monte Fitz Roy en Cerro Torre en biedt een ontspannende en comfortabele omgeving voor degenen die Patagonië bezoeken.

De Hosteria El Puma heeft gezellige plekjes zoals bij de centrale verwarming en de open haard in de zitkamer. Het restaurant van de accommodatie serveert buffetontbijt en een verscheidenheid aan Argentijnse wijnen met maaltijden. Bovendien kunnen excursies en trektochten binnen El Chalten worden geregeld via de receptie van het hotel.

Uw verblijf: 3 nachten

Rincon del Calafate Hotel

Het Rincon del Calafate hotel  zorgt voor ontspanning na een bezoek aan de meest fascinerende plekken in Patagonië.  Het eenvoudige, maar tevens ook warme hotel met vriendelijk personeel, is in lokale stijl ingericht die hamoniëren met de rustieke sfeer van Argentijns Patagonië. Begin de dag met een Patagonisch ontbijt bestaande uit ambachtelijk brood en patisserie. 

Uw verblijf: 2 nachten

Estancia El Ombu de Areco

El Ombú beschikt over negen ruime, gemoderniseerde kamers met eigen badkamer, grote ramen en een interessante verzameling antiek meubilair. De woonkamer van de Estancia heeft een grote gemeenschappelijke ruimte, waar gasten kunnen genieten van satelliet-tv of video's, een potje biljarten, een spelletje schaak of kaart spellen. Het hoofdgebouw is omgeven door een overdekte galerij, typerend voor de laat-koloniale periode, met een tegelvloer en cascade stappen die leiden naar de tuinen van het park. In de gezellige en gerieflijke eetzaal, met uitzicht op een grote open haard, kunnen de gasten worden getrakteerd op een uitgebreide selectie van internationale en creoolse gerechten, geserveerd met lokale wijnen.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Tolar Grande

Tolar Grande is een populaire halte op tochten door de grote zoutvlakte van de Andes, bekend als Salar de Arizaro. Meestal toegankelijk vanuit Salta, dat ongeveer 350 kilometer verderop ligt. Het landschap dat het kleine dorpje Tolar Grande nadert - inclusief Quebrada del Toro (Bull Gorge) en Desierto del Diablo (Devil's Desert) - is spectaculair.

Tolar Grande zelf lijkt een spookstad met zijn verlaten treinstation en beperkte faciliteiten, maar het is een vriendelijke en charmante plek, met slechts 400 inwoners, omringd door het uitgestrekte woestijnlandschap. Andere natuurlijke bezienswaardigheden in de buurt van Tolar Grande zijn Cono de Arita, een conische heuvel die oprijst uit de vlakten en Ojos de Mar, een verzameling van drie oude woestijnlagunes.

Salta

Salta is door de Spanjaarden gesticht en was een belangrijke stop op de route van Buenos Aires naar Lima in Peru. Ook was en is het op dit moment nog steeds een centrum van zilverwinning. Tegenwoordig wordt er dus nog steeds zilver, maar ook goud gewonnen. Verder ligt Salta in de uitgestrekte en vruchtbare Lerma-Vallei en heeft een goed bewaard koloniaal centrum. Salta wordt ook wel als één van de oudste en mooiste koloniale steden van het land gezien. Een gezellige stad met veel amusement, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Veel monumenten zijn goed bewaard gebleven.

El Calafate

El Calafate is een gezellig dorpje vlakbij het beroemde nationale park ‘Los Glaciares’ en ligt aan de Zuidoever van het Lago Argentino. Het Los Glaciares Nationaal Park is voor het overgrote deel van de reizigers de hoofdreden voor een bezoek aan El Calafate. Het Nationaal Park ligt op zo'n 50 kilometer van het dorpje en heeft voor iedere reiziger een hoop te bieden. 

Het hoofdbezoek is toch wel een excursie naar de beroemde Perito Moreno Gletsje, één van de meest bijzondere gletsjers ter wereld. U heeft uitgebreid de tijd bij de balkonnetjes van waar het uitzicht op de Perito Moreno Gletsjer spectaculair is. U kunt de brokstukken zien loskomen van de nog altijd groeiende gletsjer, iets wat met donderend geweld gepaard gaat. Een zeer bijzondere en unieke ervaring!

El Chalten

El Chaltén is het walhalla voor zowel beginnende als ervaren wandelaars en wordt dan ook de hoofdstad van de trekkings genoemd. Het hele dorp is dan ook ingesteld op wandelaars en er hangt een gemoedelijke sfeer in het dorp. Er zijn verschillende categorieën wandelpaden om het betoverende landschap van het Fitz Roy nationaal park te ontdekken. Slechts een uur lopen brengt u rechtstreeks naar de schatten van Los Glaciares National Park, die variëren van grote gletsjers tot torenhoge rotsachtige toppen en glooiende bossen. In het nationaal park is de beroemde Fitz Roy te vinden.

Een goed overzicht met mogelijke wandelingen (met uitgebreide beschrijvingen) vindt u op de website van El Chalten www.elchalten.com

San Antonio de Areco

De stad San Antonio de Areco, gelegen in het hart van Argentinië, ligt aan de zuidelijke oever van de magnifieke Areco-rivier. Deze charmante 18de-eeuwse stad is doordrenkt met de gaucho-levensstijl en tradities die kunnen worden gewaardeerd tijdens de jaarlijkse Fiesta de la Tradicion. Bezoekers kunnen uitkijken naar een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder: een wandeling langs de mooie boulevard langs de rivier, een bezoek aan het Ricardo Guiraldes Gaucho Museum in Criollo Park, en slenteren over schilderachtige straatjes met kinderkopjes om het pittoreske Ruiz de Arellano-plein te ontdekken.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!