Argentinië reis | Complete rondreis Argentijns Patagonië

  boutique

  

21-daagse reis door Argentinië

€ 

Vanaf 7.735,- p.p.

  

Van oktober t/m april

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

21-daagse individuele reis zuidelijk Argentinië

Patagonië is een fascinerende regio van Argentinië, vol meren, gletsjers en wildlife. Met uitgestrekte vlaktes, besneeuwde bergen, glinsterende meren en gletsjers, biedt deze regio een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Tijdens deze mooie boutique reis begint u in de dynamische stad Buenos Aires, waarna u naar het zuiden reist om bij het ongerepte Punta Ninfas op zoek te gaan naar o.a. walvissen, zeeleeuwen, orka’s en pinguïns. Hierna reist u naar het einde van de wereld, Ushuaia, om Tierra del Fuego nationaal park te verkennen. Via de indrukwekkende gletsjers van El Calafate vliegt u naar Bariloche, waar u de reis eindigt met een prachtige selfdrive langs de vele bossen en kristalheldere meren. Onderweg verblijft u in schitterende accommodaties aan het meer.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - 3 - Buenos Aires - CasaSur Palermo Hotel
Dag 4 - 6 - Schiereiland Peninsula Valdes, Punta Ninfas - El Pedral
Dag 7 - Punta Ninfas - het uiterste zuiden van Argentinië, Ushuaia - Los Cauquenes Resort & Spa
Dag 8 - Tierra del Fuego Nationaal Park en food tour - Los Cauquenes Resort & Spa
Dag 9 - Beagle Kanaal en wandeling met pinguïns - Los Cauquenes Resort & Spa
Dag 10 - Ushuaia - El Calafate - Esplendor El Calafate Hotel
Dag 11 - Kajakken bij de Perito Moreno-gletsjer - Esplendor El Calafate Hotel
Dag 12 - Bootcruise door het los Glaciares nationaal park - Esplendor El Calafate Hotel
Dag 13 - 14 - El Calafate - Bariloche - Design Suites Bariloche
Dag 15 - 16 - Argentijns merengebied: Bariloche - Villa la Angostura - Luma Casa De Montana
Dag 17 - 18 - Argentijns merengebied: Villa la Angostura - San Martin de los Andes - Rio Hermoso Hotel
Dag 19 - San Martin de los Andes - Buenos Aires - Hotel Madero
Dag 20 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 21 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt per intercontinentale vlucht naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. U heeft een nachtvlucht waarbij u de volgende dag vroeg in de ochtend in Buenos Aires aankomt.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires

Dag 2 - 3 - Buenos Aires

U arriveert in de bruisende stad Buenos Aires. De stad bestaat uit verschillende wijken met ieder zijn eigen verhaal en charme. De komende nachten verblijft u in de gezellige wijk Palermo waar u heerlijke restaurants, gezellige cafés en antiekwinkels treft. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen zodat u meteen bij aankomst de hotelkamer binnen kunt gaan.

De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding. Zo kunt u op eigen gelegenheid de stad alvast een beetje leren kennen. Wandel rond door Recoleta en drink een koffie op het terras bij Café La Biela. Of verken de wijk rondom uw hotel, Palermo, waar u gezellige pleinen met terrasjes vindt evenals mooie boutiques.

De volgende dag staat er een stadstour op privébasis door de centrale wijken van Buenos Aires op het programma. U wordt in de ochtend opgehaald en bent voor de lunch klaar met de tour die ca. 4 uur duurt.

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar uw hotel
• Early check-in
• Stadstour Buenos Aires in privéservice inclusief Engelssprekende gids (dag 3)
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 6 - Schiereiland Peninsula Valdes, Punta Ninfas

Het is tijd om de bruisende stad te verlaten en door te reizen naar uw eerste bestemming in Patagonië, Punta Ninfas. Dit schiereiland is één van de best bewaarde geheimen van Argentinië waar niet veel toeristen zijn, maar wel dieren zoals walvissen, pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten, wilde lama's en orka's.

De komende dagen verblijft u in de El Pedral Lodge dat van origine een Patagonische boerderij was. In de lodge bevindt zich ook een museum met de interessante geschiedenis. Tijdens uw verblijf zijn de meeste activiteiten inclusief en elke avond bespreekt u met de gids wat u de volgende dag gaat doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kolonie zeeolifanten of de vriendelijke Magelhaenpinguïns, of stap aan boord om op zoek te gaan naar walvissen. Bovendien geniet u deze dagen van overheerlijke Patagonische gerechten die typerend zijn voor deze regio.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Trelew
• Transfer naar uw hotel (door El Pedral)
• Overnachtingen op basis van volpension inclusief geselecteerde activiteiten met kundige gidsen

Dag 7 - Punta Ninfas - het uiterste zuiden van Argentinië, Ushuaia

Vanuit het schiereiland reist u per binnenlandse vlucht naar het uiterste zuiden van Argentinië. De komende dagen staan in het teken van Ushuaia; de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle Kanaal ingeklemd kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging.  

U gaat de komende dagen de ruige omgeving van het zuiden van Patagonië verkennen. Het hotel waar u verblijft is buiten het centrum gelegen, maar met de shuttle service van het hotel gaat u snel en gemakkelijk naar het centrum om een hapje te eten of rond te wandelen.  Vergeet niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven (door Pedral)
• Binnenlandse vlucht naar Ushuaia
• Privétransfer naar uw hotel met gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Tierra del Fuego Nationaal Park en food tour

's Ochtends staat er een excursie op privébasis naar het Tierra del Fuego Park op het programma. Op 12 kilometer afstand van Ushuaia, vlakbij de grens van Chili, vindt u dit grillige en indrukwekkende park. Uw gids vertelt u alles over de lokale flora en fauna van het park. Er leven hier onder andere rode wolven, bevers, wilde konijnen en meer dan 90 soorten vogels. Tevens maakt u een korte wandeling langs de oever van het meer, waar de kans aanwezig is dat u bevers in actie ziet. De tour eindigt met een bezoek aan het treinstation aan het einde van de wereld. Het is mogelijk uw tour uit te breiden met een treinrit door het National Park .

Na uw bezoek aan het nationale park is het tijd voor een food tour! Geniet van een gastronomische ervaring bij Diana thuis in Puerto Almanza gelegen aan het Beagle Kanaal. Puerto Almanza is de belangrijkste haven voor vissers die zich vooral bezighouden met het vangen van koningskrabben. Diana behoort tot de meest gerenommeerde vissers in de omgeving, niet alleen vanwege haar carrière, maar ook omdat zij de enige kapitein van het Beagle Kanaal is. Ze wacht u op bij haar thuis om de beste gerechten van de Beagle te leren, koken en proeven. Een bijzondere ervaring!

Inclusief:

• Ochtendexcursie Tierra del Fuego nationaal park in privéservice inclusief Engelssprekende gids
• Beagle food experience inclusief diner, drankjes en transsport
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Beagle Kanaal en wandeling met pinguïns

U gaat een boottocht maken naar het Martillo-eiland, waar u een wandeling maakt met de pinguïns. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel wordt u naar de historische Estancia Harberton gebracht. Dit is de eerste boerderij op het eiland, gebouwd in 1886 door de Anglicaanse missionaris Thomas Bridges.

Vervolgens vaart u in 15 minuten van de Harberton haven naar Martillo Island. Op het eiland wandelt u een uur samen met een gids langs verschillende pinguïnkolonies. Tijdens de zomermaanden (september t/m april) zijn de pinguïns op het eiland, waar ze hun habitat delen met andere vogels zoals Jagers, Aalschovers en Gieren. Martillo Island in het Beagle Kanaal, is een deel van de Estancia Harberton en biedt een plek voor de vele pinguïns. De kolonie heeft ongeveer 1.000 nesten en is één van de drie Magelhaenpinguïn kolonies in Tiera del Fuego. Tevens is er ook een kleine kolonie van negen koppels Ezelspinguïns, de enige in Zuid-Amerika.

Inclusief:

• Excursie Martillo Island & Trekking met pinguïns in groepsverband inclusief Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Ushuaia - El Calafate

Het is tijd om de meest zuidelijke stad te verlaten en door te reizen naar uw volgende bestemming in Argentijns Patagonië: El Calafate. El Calafate is een klein en gezellig dorpje en de perfecte uitvalbasis om het Los Glaciares National Park te bezoeken. Hier bevindt zich de beroemde Perito Moreno-gletsjer. De komende dagen ontdekt u de schoonheid van dit deel van Patagonië.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar El Calafate
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Kajakken bij de Perito Moreno-gletsjer

Er staat een excursie naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer op het programma! Deze imposante gletsjer is een adembenemend natuurwonder. Met zijn krakend ijs en spectaculaire ijsbergen die afbreken en in het turquoise water vallen, biedt het een uniek schouwspel. U gaat tussen kolossale ijsbergen kajakken op het ijsblauwe water van Lago Argentino. Ervaar vanuit een uniek perspectief de Perito Moreno.

Inclusief:

• Kajakken bij de Perito Moreno in kleinschalig groepsverband inclusief Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Bootcruise door het los Glaciares nationaal park

U maakt een prachtige cruise over het Lago Argentino meer om het Los Glaciares Nationaal Park te verkennen. Hierbij bezoekt u enkele van de bekendste gletsjers uit het gebied zoals Spegazzini-gletsjer. Vanaf een afstand aanschouwt u de Upsala gletsjer die in oppervlakte zelfs groter is dan de stad Buenos Aires.

Geniet aan boord van uw VIP cabine in de Captain's Club. Deze lounge, gelegen in het restaurant Spegazzini Glacier en op een speciaal dek van het schip, omvat een open bar met cafetariaservice en onbeperkte alcoholische en non-alcoholische dranken, een driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) en een uniek panoramisch zicht. Bovendien heeft u een voorkeurszitplaats in het schip en staat er gedurende de hele reis een gastheer en gids tot uw beschikking.

Inclusief:

• Dagcruise los Glaciares NP in een VIP Cabin inclusief Engelssprekende begeleiding en 3-gangen lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - 14 - El Calafate - Bariloche

De reis gaat verder naar een ander deel van Patagonië, namelijk het beroemde merengebied van Argentinië! Een sprookjesachtige groene omgeving waar meren in tientallen kleuren blauw tussen de toppen van de Andes verspreid liggen. Bij aankomst in Bariloche neemt u een huurauto in ontvangst waarmee u de komende tijd deze schitterende regio gaat ontdekken.

De eerste nachten verblijft u in Bariloche wat het bekendste stadje van de regio is. U treft er vele restaurantjes en het compacte centrum nabij de oevers van het Nahuel Huapi meer is gezellig om doorheen te struinen. Neem de kabelbaan de Cerro Campanario op voor een indrukwekkend uitzicht die u op vele foto's van Bariloche terugziet. Mocht u zin hebben om te gaan rijden, dan raden wij u aan om met de auto het Circuito Chico af te leggen. Een mooie route die ongeveer een halve dag in beslag neemt, waarbij u kennismaakt met de prachtige landschappen uit de regio. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Bariloche
• Huurauto 
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15 - 16 - Argentijns merengebied: Bariloche - Villa la Angostura

De selfdrive zet zich voort naar het plaatsje Villa La Angostura. Net als Bariloche ligt ook Villa la Angostura mooi gesitueerd aan het meer. Liefhebbers kunnen een hapje gaan eten in het restaurant Tinto Bistro van de broer van Koningin Maxima. Geniet de komende dagen van uw mooie verblijf aan het Nahuel Huapi-meer. Hier heeft u de mogelijkheid om te gaan kajakken, een boottocht te maken of schitterende wandelingen te maken door eeuwenoude bossen, diepe valleien en verborgen watervallen.

Inclusief:

• Huurauto 
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17 - 18 - Argentijns merengebied: Villa la Angostura - San Martin de los Andes

U rijdt de legendarische zeven meren route naar San Martin de Los Andes. Een prachtige dag waarbij u door een ongekend berglandschap rijdt. Het ene uitzicht nog mooier dan het andere. Ieder meer dat u passeert heeft zijn eigen indrukwekkende kleuren en karakteristieken. De komende nachten verblijft u in San Martin de los Andes.

U heeft deze dagen de vrije tijd om mooie wandelingen in de bossen, bergen en langs het meer te maken. Of huur eventueel kajaks en maak een heerlijke tocht over het meer.

Inclusief:

• Huurauto 
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19 - San Martin de los Andes - Buenos Aires

U laat uw huurauto achter op het vliegveld van San Martin de los Andes en reist per binnenlandse vlucht terug naar Buenos Aires, waar u nog een nacht verblijft. Ditmaal verblijft u in Hotel Madero in de nieuwste, opkomende wijk Puerto Madero. Geniet hier van het luxe hotel en de verschillende innovatieve restaurants waar het hotel en de wijk over beschikken. De voetbalspelers van de beroemde club Boca Juniors zijn regelmatig in dit hotel te vinden alvorens zij een wedstrijd moeten spelen.

Inclusief:

• Huurauto
• Binnenlandse vlucht naar Buenos Aires
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 20 - Vertrek vanuit Argentinië

Uw prachtige reis door Argentinië komt langzaam tot een einde. Een privétransfer brengt u naar de internationale luchthaven van Buenos Aires om vervolgens per intercontinentale vlucht terug te vliegen naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 21 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 7.735,- per persoon.   

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'uw programma' met 15 kg bagagelimiet
• 18 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'uw programma'
• Huurauto, Nissan Versa of soortgelijk model, inclusief verzekeringen en ongelimiteerde kilometers
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Alle excursies zoals genoemd in 'uw programma', waaronder kajakken bij de Perito Moreno, op zoek naar Pinguïns en een gletsjercruise
• Entreegelden nationale parken voor geplande excursies
• Reserveringskosten (t.w.v. €50,-)

Positieve impact van uw reis:
• Bijdrage voor de impact van uw internationale vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation
• Verblijf in de Pedral lodge op het Peninsula Valdes
• Beagle food experience
• Verblijf bij Los Cauquenes Resort in Ushuaia

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.200,-)
• Upgrade kamertype 
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Extra bagagevrijdom voor binnenlandse vluchten
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Toeristenbelasting in o.a. Buenos Aires (dient ter plaatse aan het hotel te worden betaald)
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten, parkeerkosten, tol, brandstof en afkoop eigen risico
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• SGR-bijdrage (€5,- per persoon)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw reis door Patagonië

Accommodaties

CasaSur Palermo Hotel

CasaSur Palermo Hotel ligt in de wijk Palermo Hollywood omgeven door bars, kunstgaleries en de beste restaurants in de stad. Het hotel is elegant ingericht in een chique en eigentijdse stijl.

Uw verblijf: 2 nachten

El Pedral

De El Pedral Lodge ligt aan het einde van Punta Ninfas, de kaap van een schiereiland tussen Trelew en Puerto Madryn en is één van de best bewaarde geheimen van Argentinië. U ontloopt hier de dagjesmensen van het schiereiland Valdéz (dat hier recht tegenover ligt) maar deelt de plek wel met walvissen (die u al vanaf de kust kunt observeren in het juiste seizoen), pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten, Guanaco's (wilde lama's) en orka’s.

De lodge biedt een heus paradijs voor de liefhebber van 'wildlife' en een authentieke Patagonië ervaring. Maria José en haar familie bieden een persoonlijke service en een volstrekt unieke ervaring. Tijdens uw verblijf wordt iedere avond besproken wat u de volgende dag gaat doen. In overleg met uw gids planned u (afhankelijk van de weersomstandigheden en het seizoen) activiteiten als een bezoek aan de pinguïnkolonie of de zeeolifanten kolonie, het observeren van walvissen langs de kust, met een 4x4 langs ruig landschap naar de vuurtoren van Punta Ninfas rijden of een paardrijdtocht over het strand. De meeste excursies zijn inclusief in uw pakket, net als alle maaltijden. Optioneel kunt u met een bootexcursie mee voor een panoramisch zicht op de kustlijn of het snorkelen met zeeleeuwen.

Uw verblijf: 3 nachten

Los Cauquenes Resort & Spa

Los Cauquenes Resort & Spa is dé plek om het schitterende Ushuaia te ervaren. Een van de hoogtepunten van het Los Cauquenes Resort & Spa is het unieke in-out zwembad. Een groot raam scheidt het overdekte gedeelte van het zwembad van de buitenlucht. Een prachtig uitzicht op de bergketen en het Beagle-kanaal maakt de beleving compleet. Het hotel biedt ook een spa en diverse restaurants en bars. Uitstapjes en activiteiten kunnen worden georganiseerd vanuit Los Cauquenes om Ushuaia te verkennen. U kunt bijvoorbeeld picknicken aan de kust, een bezoek brengen aan het nationaal park of de Martial Glacier.

Uw verblijf: 3 nachten

Esplendor El Calafate Hotel

Het Esplendor hotel ligt in het hart van Argentijns Patagonië, El Calafate. De identiteit van het hotel ligt in de eigentijdse uitstraling van Patagonische elementen. De structuur is ontworpen met gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, stenen en stoffen gecombineerd met materialen als polyester, gekleurde stoffen en hergebruikt houtfineer. De verschillende ruimtes van het hotel zijn ingericht met oog voor de mystieke visie van de eeuwige reiziger op zoek naar nieuwe avonturen. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht op het meer Argentino en de Cordillera de Los Andes. Er is ook een restaurant en bar waar traditionele gerechten worden geserveerd, evenals een wijnkelder waar u exclusieve Argentijnse wijnen vindt.

Uw verblijf: 3 nachten

Design Suites Bariloche

Aan het meer van Nahuel Huapi in het oudste Nationaal Park van Argentinië, ligt het hotel Design Suites Bariloche. Het hotel heeft een moderne vormgeving waarbij gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen en glas. Hierdoor heeft u zowel vanuit de hotelkamers als de centrale ruimtes het gevoel onderdeel van de omgeving te zijn. Het hotel is van alle gemakken voorzien en biedt u de mogelijkheid het Argentijnse merengebied op een zeer comfortabele manier te ontdekken.

Uw verblijf: 2 nachten

Luma Casa De Montana

Luma Casa de Montana ligt aan de oevers van het meer Nahuel Huapi in Villa La Angostura. Het hotel biedt royale suites met elk uniek in ontwerp. De modieuze badkamers zijn voorzien van dubbele wastafels, een bad en aparte douches. Voor de gasten staat dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en afternoon tea klaar. In het à-la-carte restaurant van het hotel worden Italiaanse gerechten geserveerd waar natuurlijk een passende Argentijnse wijn bij hoort.  Andere faciliteiten zijn een verwarmd zwembad, een wellness-spa, een sauna en privé parkeergelegenheid.

Uw verblijf: 2 nachten

Rio Hermoso Hotel

Hotel Rio Hermoso is een uniek hotel op een rustgevende locatie, vanwaar u de omgeving van San Martin de los Andes kunt gaan ontdekken. De unieke uitzichten, aroma's en wilde geluiden vormen een exclusief etablissement dat is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar privacy, comfort en intiem contact met de natuur. 

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Madero

Het luxe boetiekhotel Madero biedt stedelijk en eigentijds comfort voor een verfijnd verblijf in Buenos Aires voor reizigers die een uniek gevoel van stijl waarderen. Het ontwerp van Hotel Madero is geïnspireerd door het moderne Puerto Madero gebied waarin het zich bevindt. De kamers en suites zijn ruim en chique en de meeste hebben een eigen balkon. Gasten van Hotel Madero hebben toegang tot de health club, die beschikt over een fitnesscentrum, een jacuzzi, een sauna en een verwarmd binnenzwembad. Verder beschikt het hotel over een paar eetgelegenheden. De White Bar heeft een chique inrichting en een exclusief terras met muziek die op de achtergrond wordt gespeeld. De Red Resto & Lounge heeft een inventief menu van lokale en internationale specialiteiten, aangevuld met een indrukwekkende wijnkelder met prestigieuze Argentijnse wijnen. De Blue Sky Bar serveert vers geperste sappen en biedt een panoramisch uitzicht op de rivier en de stad.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle kanaal ingeklemd, kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging. Vroeger was Ushuaia een gevangeniskolonie maar vandaag de dag tonen winkeltjes en restaurantjes het straatbeeld. Er is genoeg te beleven in en rondom de stad. Buiten de levendige winkelstraatjes is het gevangenismuseum een bezoekje waard en u moet zeker eens een wandelingetje door de haven maken. Het overgrote merendeel van expedities naar Antarctica starten vanuit Ushuaia en het is een boeiend gezicht om de grote ijsbrekers in de haven te zien liggen.

Het centrum van Ushuaia is ook leuk om wat doorheen te lopen. Bij de verschillende kioskjes aan de kust kunt u uw paspoort laten stempelen of een bootexcursie het beagle kanaal op maken waarbij u langs de beroemde vuurtoren en verschillende kleine eilandjes vol zeevogels en zeeleeuwen vaart.

Wij adviseren u het nationaal park Tierra del Fuego te bezoeken (gemakkelijk per bus bereikbaar)! Nationaal park Vuurland is de bekendste attractie uit de omgeving: het einde van de wereld. Een mooi natuurlandschap biedt gelegenheid tot wandelingen en voor diegene die het liever met minder lichaamsinspanning doet, rijdt er zelfs een treintje.

Geniet bij helder weer van de stad, de baai en het spotten van landende vliegtuigen op één van de meest spectaculaire landingsbanen ter wereld. Vergeet ook niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

El Calafate

El Calafate is een gezellig dorpje vlakbij het beroemde nationale park ‘Los Glaciares’ en ligt aan de Zuidoever van het Lago Argentino. Het Los Glaciares Nationaal Park is voor het overgrote deel van de reizigers de hoofdreden voor een bezoek aan El Calafate. Het Nationaal Park ligt op zo'n 50 kilometer van het dorpje en heeft voor iedere reiziger een hoop te bieden. 

Het hoofdbezoek is toch wel een excursie naar de beroemde Perito Moreno Gletsje, één van de meest bijzondere gletsjers ter wereld. U heeft uitgebreid de tijd bij de balkonnetjes van waar het uitzicht op de Perito Moreno Gletsjer spectaculair is. U kunt de brokstukken zien loskomen van de nog altijd groeiende gletsjer, iets wat met donderend geweld gepaard gaat. Een zeer bijzondere en unieke ervaring!

San Carlos de Bariloche

Bariloche is het bekendste stadje van de regio en heeft een compacte centrum nabij de oevers van het Nahuel Huapi meer. Het is er gezellig om doorheen te struinen. De groene bergachtige omgeving van Bariloche leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Ook kunt u via een kabelbaan de Cerro Catedral opgaan vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft. Met dit uitzicht is Bariloche wereldwijd bekend geworden. Andere aanraders vanuit Bariloche zijn Cerro Tronador of een boottocht naar Isla Victoria.

Indien u de beschikking heeft over minimaal een halve dag in Bariloche raden wij u aan het Circuito Chico af te leggen. Hier bent u ongeveer een halve dag mee zoet en vormt een fantastische eerste kennismaking met het prachtige landschap van de regio. Het is een traject van ongeveer 60 kilometer lang langs het Nahuel Huapi meer dat in Bariloche begint en later ook weer eindigt. Gedurende de route maakt u verschillende stops o.a. bij de Cerro Campanario waar u tevens de lift naar boven kunt nemen en een werkelijk adembenemend uitzicht heeft. Ook bezoekt u het nabijgelegen schiereiland Llao Llao waar tevens het beroemde gelijknamige hotel gebouwd is.

In de lente en de zomer wordt het gebied versierd met de prachtige kleuren van de bloemen, wilde bessen en andere bloem- en plantensoorten waaronder een felgekleurde gele bloemsoort die in het voorjaar (november) in bloei komt. In de Argentijnse winter is het gebied geliefd voor skiliefhebbers.

Villa La Angostura

Villa La Angostura is een idyllische ski-hub op de oever van het Nahuel Huapi Lake, dat elke winter vele wintersporters verwelkomt. Het Cerro Bayo skigebied ligt op slechts 15 minuten (9 kilometer) van de stad. Dit schilderachtige stadje staat bekend om zijn traditionele alpine architectuur, chocolade winkels, theehuizen en gastronomische eetgelegenheden. Villa La Angostura ligt in het Nahuel Huapi National Park en biedt een magisch uitzicht op het glasachtige oppervlak van het meer met omringende bergen met besneeuwde bergtoppen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!