Brazilië reis | Autoreis goudroute Brazilië

  boutique

  

23-daagse reis door Brazilië

€ 

Vanaf ,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

23-daagse selfdrive door Brazilië

Deze 23-daagse autoreis door Brazilië staat in het teken van de bekende goudroute door het land. Dit is het pad tussen Diamantina, Ouro Preto, Tiradentes en Paraty, waarover het goud werd vervoerd om in Paraty ingescheept te worden, met eindbestemming Portugese Kroon. Gedurende deze reis gaat u zelf met de auto de route rijden. Begin de reis in het kleurrijke en gezellige Salvador. Tijdens uw verblijf maakt u een wandeling door de stad en gaat u de Braziliaanse vechtsport capoeira uitoefenen. Daarna is het tijd voor een meerdaagse excursie naar het Amazoneregenwoud.  Te voet en per boot verkent u de komende dagen het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, tapirs en andere jungledieren! 

Na het Amazone avontuur is het tijd voor de selfdrive door Brazilië waarbij u de goudroute volgt. Eerst overnacht u op een bijzondere plek bij het stadje Brumadinho waarbij u het kunstmuseum van Inhotim gaat bezoeken. Daarna rijdt u naar de koloniale stad Ouro Preto wat de voornaamste stad was waar goudzoekers zich vestigden. De dagen daarna komt u in Tiradentes, Petropolis en de wereldstad Rio de Janeiro. In Rio maakt u een dagexcursie om de highlights van de stad te bekijken. Vanuit Rio de Janeiro rijdt u naar de laatste halte van de ‘goldtrail’, het koloniale pareltje Paraty. De reis wordt uiteindelijk afgesloten in het kleine vissersdorpje Picinguaba gelegen tussen Rio de Janeiro en São Paulo. Geniet van de eindeloze gouden zandstranden en de onaangetaste natuur.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Brazilië
Dag 2 - 3 - Stadswandeling Salvador en capoeira workshop
Dag 4 - 6 - Meerdaagse excursie Amazoneregenwoud - Anavilhanas Jungle Lodge
Dag 7 - Amazoneregenwoud - Brumadinho - Pousada Estalagem do Mirante
Dag 8 - Bezoek aan Inhotim musuem - Pousada Estalagem do Mirante
Dag 9 - 10 - Brumadinho - Ouro Preto - Hotel Solar do Rosario
Dag 11 - 12 - Ouro Preto - Tiradentes - Solar da Ponte Hotel
Dag 13 - Tiradentes - Petropolis - Hotel Solar do Imperio
Dag 14 - Petropolis - Rio de Janeiro - Santa Teresa Hotel RJ - MGallery
Dag 15 - 16 - Dagexcursie Rio de Janeiro - Santa Teresa Hotel RJ - MGallery
Dag 17 - 18 - Rio de Janeiro - Paraty - Pousada Literaria de Paraty
Dag 19 - 21 - Strandafsluiting Picinguaba - Picinguaba Pousada
Dag 22 - Vertrek vanuit Brazilië
Dag 23 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Brazilië

Per internationale vlucht komt u aan in Salvador. Op de luchthaven staat een privétransfer voor u klaar om u naar uw hotel voor de komende dagen te brengen. Nergens op het Zuid-Amerikaanse continent vindt u een stad met zoveel Afrikaanse invloeden, eeuwen geleden meegebracht door de slaven. Dit is terug te vinden in de muziek, dans, keuken, religie en eigenlijk in ieder ander aspect van het leven in deze prachtige stad. U heeft deze avond ter vrije besteding.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Salvador
• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 3 - Stadswandeling Salvador en capoeira workshop

Na de eerste overnachting in Salvador maakt u een leuke stadswandeling door Pelourinho, het historische centrum van Salvador da Bahia. Dit gedeelte van de stad is te herkennen aan de oude, deels ook vervallen, bouwstijl. Overal komt er Braziliaanse muziek uit de speakers en tijdens de wandeling komt u een aantal interessante bouwwerken en kerken tegen. De stadswandeling is een goede en leuke manier om kennis te maken met het interessante Salvador da Bahia. De gids zal u tevens uitleggen waar u wel en niet gemakkelijk kunt komen om optimaal van uw tijd in Salvador te genieten!

Daarna is het tijd om kennis te maken met de Braziliaanse vechtsport: Capoeira. De traditionele Capoeira is een zelfverdedigingstechniek waarbij (meestal) zonder lichaamscontact gevochten wordt. U brengt hiervoor een bezoek aan FICA (de Portugese vertaling voor de Internationale Federatie van Angolaanse Capoeira) waar u de capoeira groepsleden ontmoet en meer gaat leren over de geschiedenis en de filosofie. Daarna is het tijd om zelf de basispassen – de ginga en golpes (beenzwaai) te proberen.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Stadswandeling Salvador
• Avila Experience - Capoeira workshop
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 6 - Meerdaagse excursie Amazoneregenwoud

U vliegt door naar het natuurwonder van Brazilië, de Amazone, ’s werelds grootste regenwoud. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Te voet en per boot verkent u de komende dagen het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, tapirs en andere jungledieren!

U verblijft de komende dagen in de Anavilhanas Jungle Lodge wat een klein en exclusief hotel is in het hart van het Amazone regenwoud. Tijdens deze Amazone Experience reist u diep de jungle in, naar de grootste rivierenarchipel ter wereld, de Anavilhanas. Deze bestaat uit ruim 400 eilandjes die verspreid liggen over een 90 kilometer traject onaangetast woudland. Een groep bewoners die bijzonder tot de verbeelding spreekt zijn de roze Amazone dolfijnen. U kunt ze gaan zien en ze zelfs van nabij bewonderen in het water. Diverse activiteiten worden georganiseerd vanuit de lodge zodat u optimaal kunt genieten van deze bijzondere omgeving.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Salvador - Manaus
• Privétransfer naar uw hotel
• Drie overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 7 - Amazoneregenwoud - Brumadinho

Na uw Amazone ervaring reist u per binnenlandse vlucht naar Belo Horizonte via Brasilia. Bij aankomst neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u op eigen gelegenheid naar het stadje Brumadinho waar zich het meest belangrijkste kunst centrum bevindt van Brazilië, namelijk Ihotim museum. U verblijft de komende nachten vlakbij dit bijzondere museum.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Manaus - Belo Horizonte (via Brasilia)
• Huurauto, Toyota Fortuner of soortgelijk model, inclusief verzekering en drop-off kosten
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Bezoek aan Inhotim musuem

Vanuit Brumadinho bezoek u vandaag samen met een Engelssprekende gids 's werelds grootste openluchtcentrum voor moderne kunst, het Inhotim. Het museum strekt zich uit over een groot stuk boerenland. De combinatie van de vegetatie en de architectuur is zo bijzonder dat u een volle dag moeten nemen om er rond te lopen. Binnen het park zijn er wandeltochten en komen er vele plantensoorten voor die in heel Brazilië voorkomen.

Inclusief:

• Bezoek aan Inhotim museum
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - 10 - Brumadinho - Ouro Preto

U rijdt vandaag naar de koloniale stad Ouro Preto waarvan het historisch centrum tot het werelderfgoed behoort. In de 17e en de 18e eeuw was Ouro Preto de voornaamste stad waar goudzoekers, die in grote getale op het ontdekte goud van de regio afkwamen, zich vestigden. Langs de steile keistenen straatjes staan vele barokke monumenten uit deze tijd. De komende twee nachten verblijft u in deze koloniale stad. Met de auto kunt u nog naar Congonhas, Mariana en de goudmijnen rijden vanuit Ouro Preto.

Inclusief:

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11 - 12 - Ouro Preto - Tiradentes

De volgende stop is het plaatsje Tiradentes. Een andere koloniale schoonheid van de provincie Minas Gerais. Het kleine Tiradentes is een van de best bewaarde koloniale dorpjes van Brazilië en staat bekend als culinair centrum. Het dorpje telt vele hoog aangeschreven lokale en internationale restaurants, ieder jaar in augustus vindt hier een culinair festival van grote klasse plaats.

Inclusief:

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13 - Tiradentes - Petropolis

De laatste stop voordat u bij de kust aan komt is Petrópolis. Op ongeveer 70 kilometer van Rio de Janeiro gelegen. Petrópolis was eens het keizerlijke buitengoed; vandaag heeft menig welgestelde ‘Carioca’ – inwoner van Rio de Janeiro – hier zijn tweede huis. Het is een bergachtig gebied, met een aangenaam klimaat. Door een bezoek aan het keizerlijke paleis krijgt men een goed beeld van het leven van de toenmalige keizers Pedro I en II. Antieke paard-en-wagens rijden door de stad; de koetsiers zullen u graag door de oude keizerlijke lanen rijden. Vanuit Petrópolis kunt u naar het Nacionaal Park Serra dos Órgãos. U kunt door het Atlantisch woud een tal van wandelroutes maken door het bizar gevormd gebergte.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Petropolis - Rio de Janeiro

U rijdt door naar de wereldstad Rio de Janeiro waar het (strand)leven 24 uur per dag draait. Rio ligt op een ca. 24 kilometer lange landstrip, ingenesteld tussen gebergte en zee; weelderig groen aan één en uitbundig blauw aan de andere kant. U heeft deze dag ter vrije besteding.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - 16 - Dagexcursie Rio de Janeiro

Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een privé dagtour door Rio de Janeiro. U ziet de bepalende kenmerken van Rio de Janeiro en de meest interessante bezienswaardigheden van de stad. Als eerste brengt u een bezoek aan Corcovado Mountain, waar het wereldberoemde Christusbeeld hoog boven de stad uittorent. Ook zult u de Suikerbroodberg bewonderen die zijn naam te wijten heeft aan de vorm van de berg.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Dagexcursie Rio - Corcovado en Suikerbroodberg
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17 - 18 - Rio de Janeiro - Paraty

Vanuit Rio de Janeiro rijdt u naar de laatste halte van de ‘goldtrail’, het pad tussen Diamantina, OuroPreto, Tiradentes en Paraty, waarover het goud werd vervoerd om in Paraty ingescheept te worden, met eindbestemming Portugese Kroon. Dit Portugees koloniaal pareltje ligt aan een paradijselijke baai waarin tientallen eilandjes met mooie stranden en dichte begroeiing liggen. In Paraty is er de mogelijkheid om heerlijk bij te komen van de indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

Inclusief:

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19 - 21 - Strandafsluiting Picinguaba

U sluit deze reis af in het kleine vissersdorpje Picinguaba gelegen tussen de twee grote steden, Rio de Janeiro en São Paulo. Een uitzonderlijke plek rijk aan natuurschatten en gelegen aan de rand van het ongerepte Atlantische regenwoud. U kunt hier genieten van de eindeloze gouden zandstranden en de onaangetaste natuur.

Inclusief:

• Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 22 - Vertrek vanuit Brazilië

Er komt vandaag alweer een einde aan uw prachtige reis door Brazilië. U rijdt naar de luchthaven van Sao Paulo waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens reist u per intercontinentale vlucht terug naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Sao Paulo - Amsterdam

Dag 23 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € ,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 21 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Huurauto Toyota Fortuner of soortgelijk model inclusief verzekering en drop-off kosten
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Alle genoemde activiteiten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder stadswandeling Salvador, capoeira workshop, Amazone en stadstour Rio de Janeiro
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• Meet & greet bij aankomst
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.500,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €25,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

 

Avila Reizen regelt alles voor uw autoreis goudroute Brazilië

Accommodaties

Anavilhanas Jungle Lodge

De Anavilhanas Jungle Lodge is een klein en exclusief hotel in het hart van het Amazone regenwoud. De lodge ligt aan het zwarte water van de Rio Negreo. De zuurheidsgraad van het donkere rivierwater vormt een natuurlijk afweermiddel tegen insecten; er komen nagenoeg geen muggen voor. Dit plekje in de ongerepte wildernis, omringd door de mysterieuze geluiden en indringende geuren van de Amazone jungle, biedt de perfecte balans tussen natuur en comfort, avontuur en rust.

Uw verblijf: 3 nachten

Pousada Estalagem do Mirante

Gelegen aan de top van de Serra da Moeda (hoogte van 1.200m) ligt Estalagem do Mirante. De pousada biedt een uniek en prachtig uitzicht op de Vale do Paraopeba en waar gasten kunnen genieten van een wereld van vrede, rust en balans. Alle kamers hebben zicht op de vallei en de zonsondergang, en werden vernoemd naar de Braziliaanse bergen en lokale insect. Er zijn 16 individuele chalets verdeeld in luxe, master en top master, uitgerust en ingericht met veel comfort en goede smaak. Het hotel is voorzien van een restaurant, draadloos internet en een waterval ter plaatse.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Solar do Rosario

Solar do Rosario is gevestigd in Ouro Preto, een stad bekend om zijn prachtige koloniale architectuur. Het herenhuis werd gebouwd in de negentiende eeuw en is volledig gerenoveerd en geherstructureerd om te voorzien in 41 appartementen. De appartementen bestaan uit 11 standaard, 18 gouden, 8 executive suites en 4 superior suites. Hotelfaciliteiten zijn onder andere roomservice (15:00 tot 23:00 uur), wasservice, boodschappersservice, draadloos internet en parkeren.

Uw verblijf: 2 nachten

Solar da Ponte Hotel

Solar da Ponte is gelegen in een bergparkreservaat in Petrópolis, dichtbij Rio de Janeiro. Het hotel biedt een speciale prive-plek om te ontspannen en het lichaam, geest en ziel te verversen. Het is een prachtige herinrichting van een koloniaal herenhuis met eersteklas eten en service. Het hotel biedt luxe Mineiro-interieurs, een buitenzwembad en een sauna.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Solar do Imperio

Het Solar Empire Hotel is ontworpen om elke reiziger te verleiden en te betoveren. Het hotel bestaat uit twee oude huizen gedateerd uit 1875 tot 1893, beide gerestaureerd om hen te veranderen in een verfijnd hotel met een hoge standaard aan kwaliteit. De architectonische schoonheid van deze paleizen en de kwaliteit van de dienstverlening van het hotelpersoneel maken dit hotel een bijzonder verblijf.

Uw verblijf: 1 nacht

Santa Teresa Hotel RJ - MGallery

U verblijft in het sfeervolle Santa Teresa hotel, een voormalig privé-landhuis in het historische Santa Teresa district in de heuvels van Rio de Janeiro. Voor wie op zoek is naar ‘het andere Rio’ is het Santa Teresa Boutique hotel een ideale keuze. Geniet tijdens uw verblijf vanuit uw kamer of hoteltuin van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, haven en Guanabara baai. Het Santa Teresa hotel is een toevluchtsoord van rust, luxe en verfijning, gelegen op een koloniaal landgoed in het meest aristocratische gebied van Santa Teresa.

Een hotel zoals zij zichzelf beschrijven: “In the true heart of Rio, a unique place with a soul”

Uw verblijf: 3 nachten

Pousada Literaria de Paraty

Gelegen in het historische centrum van Paraty, omgeven door culturele rijkdom en natuurlijke uitbundigheid, is Pousada Literaria gevestigd in een volledig gerestaureerd koloniaal huis. De focus ligt op kwaliteit van de dienstverlening, een comfortabele accommodatie en volledige ontspanning.

Uw verblijf: 2 nachten

Picinguaba Pousada

Een charmante pousada in een zeer unieke natuurlijke setting waar u in contact staat met de natuur en lokale leven. Een beperkt aantal kamers maakt Picinguaba speciaal in een optrekje van zeer hoge klasse en bevoorrechte dienst. Luxe bij Picinguaba betekent rust, natuur en authenticiteit. Pousada Picinguaba werd geselecteerd in HIP HOTELS als één van de 80 meest buitengewone hotels over de hele wereld. Deze bijzondere accommodatie staat helemaal in het teken van de beleving, het verhaal achter het geheel. Dit komt uit alles wat het hotel onderneemt uiteenlopend van de decoratie tot de architectuur, de ingrediënten die gebruikt worden in de keuken, de mensen die er werken en de manier waarop de gasten hartelijk ontvangen worden.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

State of Amazonas

Gelegen in het noordwesten van Brazilië waar de machtige rivieren Solimoes, Negro en Madeira samenkomen om de grote Rio Amazonas te vormen, is de staat Amazonas de grootste in Brazilië en wordt bijna volledig bedekt door het Amazone regenwoud. De rivieren komen samen in de havenstad Manaus, die een uitstekende uitvalsbasis vormt om het gebied te verkennen en zelf een aantal interessante bosreizen en bezienswaardigheden te bieden heeft. Bezoekers kunnen zich verheugen op een boottocht door de Anavilhanas-archipel van de Rio Negro met zijn honderden eilanden, die worden bewoond door een aantal inheemse dorpen. Andere populaire attracties zijn de Jardim Botânico Adolpho Ducke in Manaus, 's werelds grootste stadsbos, en, eveneens in Manaus, het prachtige operagebouw van Teatro Amazonas, gebouwd op het hoogtepunt van de rubberboom.

Petropolis

Reis door de tijd naar deze statige bergstad, die ooit de zomerbestemming van de koninklijke familie van Brazilië was en nog steeds wordt aangeduid als de 'Imperial City' van Brazilië. Petropolis was eens het keizerlijke buitengoed; vandaag heeft menig welgestelde ‘Carioca’ – inwoner van Rio de Janeiro – hier zijn tweede huis. Het is een bergachtig gebied, met een aangenaam klimaat; in de Braziliaanse zomer (onze winter) is het frisser dan aan het strand van de stad.

Door een bezoek aan het keizerlijke paleis krijgt men een goed beeld van het leven van de toenmalige keizers Pedro I en II. Antieke paard-en-wagens rijden door de stad; de koetsiers zullen u graag door de oude keizerlijke lanen rijden. Andere bezienswaardigheden zijn het Serra dos Órgãos National Park, bekend om 'God's Finger' (Dedo de Deus) rotsformatie wat lijkt op een wijsvinger die naar de lucht steekt en de Rua Teresa, Brazilië's nummer één winkelbestemming.

Santa Teresa

Santa Teresa is a neighbourhood located on the top of a hill in Rio de Janeiro, Brazil. The location offers a scenic point with a beautiful view of Rio. There are lots of artisan shops, cafes, cosy bars, restaurants and interesting graffiti and murals on the walls.

Paraty

Paraty ligt aan een paradijselijke baai waarin tientallen eilandjes met mooie stranden en dichte begroeiing liggen. Achter en langs Paraty beginnen de regenwouden en de steile bergen. Toen ontdekkingsreiziger ‘AmerigoVespucci’, waar het continent haar naam aan dankt, de baai van Paraty invoer sprak hij de beroemde woorden ‘Mijn god, als het paradijs op aarde bestaat, kan het hier niet ver vandaan zijn’. Toen was het schilderachtige dorpje zelf nog niet eens present!

Vroeger was Paraty de laatste halte van de ‘goldtrail’, het pad tussen Diamantina, Ouro Preto, Tiradentes en Paraty, waarover het goud werd vervoerd om in Paraty ingescheept te worden met eindbestemming Portugese Kroon. Het kostbare goed kwam echter vaak niet verder dan de baai van Paraty, waar piraten op de loer lagen. De keistenen straatjes in het beeldschone stadje voeren u langs historische monumenten en kleurrijke huizen die herinneren aan vervlogen tijden. Het kleine, compacte centrum is goed te bewandelen, echter dogen de kinderkopjes geen enkele hak!

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!