Botswana reis | Autoreis ongerept Botswana

  authentique

  

15-daagse reis door Botswana

€ 

Vanaf 5.500,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-daagse autoreis ongerept Botswana

Tijdens deze reis ontdekt u schitterend natuurschoon, fascinerende culturen en imposante wilde dieren. U bezoekt onder meer de Victoria Falls in Zimbabwe, wat het startpunt vormt van uw reis. Bezoek zeker de watervallen, maar onderneem ook een van de vele aangeboden activiteiten, zoals een boottocht over de Zambezi of waag een sprong in het diepe middels een bungeejump van de Victoria Falls Bridge. Wanneer u de grens met Botswana oversteekt draait het alleen nog maar om wildlife. In Chobe National Park wachten een aantal magische safari dagen op u, waarbij u onder meer vele olifanten kunt tegenkomen! Verder maakt u een uitstap naar het groenste gedeelte van Namibië: de Caprivi strook. U rijdt hier met uw eigen huurauto naartoe, zodat u optimaal het gevoel van vrijheid kunt ervaren! Door de vele rivieren en kanalen kunt u in de Caprivi strook veel wildlife tegenkomen, zoals nijlpaarden, olifanten en giraffen. Het blijft een bijzondere ervaring om deze dieren plots langs de kant van de weg te zien staan. U sluit de reis af in de wereldberoemde Okavango Delta. U onderneemt hier onder meer een mokoro safari en een game drive. Er is dan ook geen betere plek om uw reis af te sluiten!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - 3 - Vliegreis naar Zimbabwe - Victoria Falls Safari Lodge
Dag 4 - 5 - Op safari in Chobe National Park - Chobe Safari Lodge
Dag 6 - 7 - Self drive naar de Caprivi strook - Nkasa Lupala Tented Lodge
Dag 8 - Caprivi strook - Nunda River Lodge
Dag 9 - 10 - Rotstekeningen bij Tsodilo Hills - Guma Lagoon Camp
Dag 11 - 13 - Mokoro boottocht in de Okavango Delta - Thamalakane River Lodge
Dag 14 - Vertrek vanuit Botswana
Dag 15 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

U stapt aan halverwege de ochtend in het vliegtuig, die u rechtstreeks naar Johannesburg zal brengen. Hier zult u in de avond arriveren. Na aankomst haalt u uw bagage op en loopt u naar uw hotel, welke tegenover de aankomsthal is gelegen. Geniet van een welverdiende nachtrust na de lange reisdag.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 3 - Vliegreis naar Zimbabwe

Na een fijne nachtrust en goed ontbijt loopt u naar de vertrekhal van het vliegveld. Hier vertrekt uw vlucht naar Victoria Falls. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht, welke nabij de beroemde watervallen zijn gelegen. Uiteraard kunt u een bezoek brengen aan dit 1,7 km brede natuurlijke wereldwonder. Het is een bezoek dan ook meer dan waard. Verder kunt u meerdere activiteiten ondernemen in en rondom de Falls. Zo kunt u hier raften, bungee jumpen, kayaken, een bootcruise maken, ziplinen en nog veel meer!  

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Victoria Falls (Economy Class

• Transfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 5 - Op safari in Chobe National Park

U steekt vandaag de grens van Botswana over. U wordt middels een transfer naar uw accommodatie gebracht, welke aan de Chobe rivier gelegen is. U heeft de komende dagen de tijd om Chobe National Park te ontdekken. U kunt hier bijvoorbeeld een cruise maken over de Chobe rivier tijdens zonsondergang. Tijdens deze cruise kunt u onwijs veel wildlife zijn, zoals vele vogelsoorten, krokodillen, nijlpaarden, olifanten, buffels en nog veel andere diersoorten. Ook kunt u natuurlijk Chobe Natioal Park zelf verkennen door middel van verschillende game drives.  

Inclusief:

• Transfer naar Kasane

• Overnachting op basis van halfpension incl. safari activiteiten

Dag 6 - 7 - Self drive naar de Caprivi strook

Na de enerverende safaridagen in Chobe National Park is het tijd om zelf rond te gaan rijden. U haalt uw huurauto op, waarmee u de Caprivi strook in Namibië en delen van Botswana zult gaan ontdekken! Uw eerste stop is het Mamili National Park. Dit relatief kleinere park is in principe alleen bereikbaar met een 4x4 auto. Om het kamp te bereiken parkeert u uw auto in het nabij gelegen drop Sangwali. Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. 

Optioneel kunt u hier begeleide game drives maken. Tevens is het mogelijk om walking safari's en boot cruises door het park te maken, waarbij u op zoek kunt gaan naar verschillende dieren, zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen en vele vogelsoorten, die dit gebied rijk is. 

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 8 - Caprivi strook

Grenzend aan Botswana, ligt het kleine Mahango Game Park dat deel uitmaakt van het prachtige Bwabwata National Park. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door bossen en uitgestrekte uiterwaarden van het stroomgebied van de Okavango-rivier. Het is de thuisbasis van 99 diersoorten waaronder een groot aantal olifanten, leeuwen, luipaarden en een verscheidenheid aan antilopen. Dit park is een uitstekende bestemming voor enthousiaste vogelliefhebbers met meer dan 400 soorten en biedt tevens de perfecte plek voor bezoekers om een glimp op te vangen van krokodillen en nijlpaarden in de Okavango rivier.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 9 - 10 - Rotstekeningen bij Tsodilo Hills

U rijdt vandaag weer terug Botswana in, waar u ten westen van de beroemde Okavango Delta verblijft. Dit gebied staat voornamelijk bekend om eeuwen oude  de rotstekeningen die er te zien zijn. Deze tekeningen of schilderingen zijn gemaakt door de San Bushmen, ookwel bekend als de bosjesmannen. Uiteraard is het mogelijk om deze rotstekeningen te bekijken. Het gebied waar deze rotstekeningen te zien zijn, heet Tsodilo Hills en mag u zeker niet overslaan tijdens uw verblijf in dit gebied! 

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 11 - 13 - Mokoro boottocht in de Okavango Delta

Vandaag reist u verder naar één van de hoogtepunten van uw reis: de Okavango Delta. U verblijft bij een bijzondere lodge, net buiten Maun, waardoor u in alle rust kunt genieten van de natuur. Bovendien kunt u vanuit deze lodge de Delta en het beroemde Moremi Game Reserve bezoeken. De Delta wordt gevoed door de Okavango-rivier en is ontstaan doordat in de duizenden jaren miljoenen tonnen zand door de rivier van Angola zijn afgevoerd. De Okavango delta kan variëren in grootte van 15 000 vierkante kilometer tijdens drogere periodes tot maar liefst 22 000 vierkante kilometer tijdens de nattere perioden. Uw lodge houdt hier uiteraard rekening mee. Het kan dus zijn dat sommige excursies, zoals een boottocht, niet mogelijk zijn door een te lage waterstand. U gaat de Okavango Delta hoe dan ook op een fantastische manier ervaren! 

In het gebied zijn vele activiteiten te ondernemen. Zo gaat u de Delta op z'n puurst ervaren tijdens een Mokoro safari. Een Mokoro is een kano gemaakt uit een boomstam. Samen met een poler gaat u dit wonderlijke gebied verkennen. Verder gaat u samen met een gids naar het Moremi Game Reserve. U gaat de hele dag op zoek naar alle wilde dieren, die in dit gebied leven, waaronder zebra's, olifanten en leeuwen. Uiteraard kunt u optioneel de Delta ook vanuit de lucht bekijken. Dit kan bijvoorbeeld met een klein vliegtuigje. Als u dit gebied vanuit de lucht ziet, dan daalt het besef pas in hoe uitgestrekt dit gebied is. Vanuit de lucht heeft u de kans om verschillende wilde dieren te zien, zoals olifanten en nijlpaarden. 

Inclusief:

• Mokoro safari

• Game drive in Moremi Game Reserve

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14 - Vertrek vanuit Botswana

Uw schitterende rondreis door Botswana komt tot een einde. Met prachtige herinneringen keert u huiswaarts. U rijdt naar de luchthaven van het stadje Maun. Hier levert u uw huurauto weer in. Vervolgens checkt u in voor uw vlucht naar Johannesburg. Na een overstap van enkele uren brengt KLM u naar Amsterdam. Hier komt u de volgende ochtend aan.

Optioneel kunnen wij een restaurant in Johannesburg voor u reserveren. 

Inclusief:

• Internationale vlucht Maun - Johannesburg (Economy Class)

• Intercontinentale vlucht Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 15 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden het omschreven arrangement aan vanaf € 5.500,- per persoon.

De prijs van deze reis is onder meer onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (inclusief ruimbagage en belastingen)
• Internationale vluchten van en naar Botswana
• Shared chartervluchten tussen de lodges (inclusief 15kg ruim- en 5kg handbagage in zachte reistassen)
• Overnachtingen in goede en sfeervolle lodges, tented camps en hotels
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder game drives in Chobe National Park
• Alle benodigde transfers
• Entreegelden Nationale Parken (campfees, concession fees, parkfees)
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-
• Meet & Greet bij aankomst

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype
• Visumkosten
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
• Overige entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw autoreis ongerept Botswana

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Victoria Falls Safari Lodge

Victoria Falls Safari Lodge is gebouwd op een plateau met uitzicht op het Zambezi National Park, op slechts 4 km van de majestueuze Victoria Falls en biedt een unieke natuurervaring. We zijn er trots op dat we gedurende 20 opeenvolgende jaren verkozen zijn tot Best Safari Lodge / Resort Hotel in Zimbabwe en kijken ernaar uit u te verwelkomen op onze prachtige bestemming. Onze medewerkers zijn hartelijk en persoonlijk en zorgen ervoor dat uw vakantie probleemloos verloopt. De lodge is gebouwd van riet en hout op verschillende niveaus, wat de indruk wekt van een enorme open boomhut. Onze kamers hebben allemaal een eigen balkon, de meeste met uitzicht op een centrale waterput, en bieden de mogelijkheid om kuddes buffels, olifanten en kudu te observeren als de zon ondergaat en hyena's later op de avond.

Tot de eetgelegenheden behoren het a la carte restaurant MaKuwa-Kuwa, de meer informele Buffalo Bar en de Boma - Dinner & Drum Show. Het Boma Café, gelegen in een rustige tuinomgeving en dicht bij de Lokuthula Lodges, biedt ontbijt en lichte maaltijden tot 16.30 uur.

Pack for a purpose
Victoria Falls Safari Lodge is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Victoria Falls Safari Lodge:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/zimbabwe/victoria-falls-safari-lodge/

Uw verblijf: 2 nachten

Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge ligt in Kasane op de oevers van de Chobe rivier en deelt een grens met Chobe National Park. Recht voor bevindt zich het vierlandenpunt: Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. Chobe Safari Lodge is daarom een uitstekende locatie om Chobe, Victoria Falls of de Caprivi Strip vanuit te verkennen. De nabijheid van het Victoria Falls International Airport, de internationale luchthaven van Livingstone en de internationale luchthaven van Kasane maakt het gemakkelijk te bereiken. De lodge is onlangs gerenoveerd om uw verblijf in de lodge overeen te laten komen met hetzelfde niveau als de spectaculaire game viewing.

Pack for a purpose
Chobe Safari Lodge is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Chobe Safari Lodge:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/uganda/chobe-safari-lodge/

Uw verblijf: 2 nachten

Nkasa Lupala Tented Lodge

Gebouwd aan de oevers van een van de vele kanalen van het Kwando-Linyanti riviersysteem, dit unieke Namibische moerasparadijs in de oostelijke Zambezi-regio, beter bekend als Mamili en werd onlangs omgedoopt tot Nkasa Rupara National Park.

De lodge ligt aan de noordelijke niet-omheinde parkgrens, in de Wuparo Conservancy, dat deel uitmaakt van het succesvolle en bekroonde Namibische natuurbehoudprogramma, IRDNC en WWF.

De Lodge heeft 10 luxe tenten gemaakt van staal, canvas en hout. Een centraal hoofdgedeelte met bar, eetkamer, lounge, keuken, opslag, kantoor en uitkijkpunt is verbonden met de kamers via een netwerk van paden.

De lodge is volledig zelfvoorzienend qua elektriciteit en waterverwarming door zonnepanelen te gebruiken.  Een Italiaanse familie, de Micheletti zijn de eigenaren en beheerders, ze zullen ervoor zorgen dat de lodge een speciaal wildernisavontuur biedt, omdat de accommodatie opgaat in de natuurlijke omgeving en zorgt voor een unieke ervaring.

Nkasa Rupara National Park is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels. Het heeft een grote populatie dieren die alle grote roofdieren aantrekt zoals leeuwen, luipaarden en hyena's. Zelfs de Afrikaanse Zeearend indt u hier in dit waterrijke paradijs. 

Uw verblijf: 2 nachten

Nunda River Lodge

Nunda River Lodge is gelegen aan de oevers van de rivier de Kavango in de weelderige regio van de Caprivi in het noord-oosten van Namibië. Het is een ideale uitvalsbasis om dit gebied te verkennen want het is dicht bij zowel Popa Falls en Mahango National Park. De activiteiten omvatten game drives in het park, boottochten op de Kavango, vissen, mokoro kanotochten en begeleide wandelingen naar een nabijgelegen traditioneel dorp.

Uw verblijf: 1 nacht

Guma Lagoon Camp

Het Guma Lagoon Camp is gelegen in de Okavango Panhandle en is een paradijs voor vogelliefhebbers. Als u een vliegvisser bent, biedt Guma een grote variëteit aan vissoorten waaronder de tijgervis. Het kamp biedt zowel accommodatie met eigen kookgelegenheid als volpension. 

Het Guma Lagoon Camp beschikt over ruime chalets met eigen badkamer. De lodge biedt 's nachts kampeertochten aan in de Okavango-Delta op mokoros of boten. U kunt ook 's nachts de achterwateren van Okavango verkennen met alleen een zaklamp en de sterren als gezelschap. Wilt u Okavango vanuit de lucht bewonderen, dan kunt u hier ook een helikoptervlucht maken.

Uw verblijf: 2 nachten

Thamalakane River Lodge

Thamalakane River Lodge is ideaal gelegen op een kleine 20 minuten rijden van de luchthaven van Maun, op weg naar het bekende Moremi Game Reserve. Het is een afgelegen oase van rust gelegen in een ooibos van volgroeide rivierbomen aan de oever van de rivier Thamalakane.

Stijlvolle en-suite stenen chalets, sommige met privézwembad, zijn liggen in de schaduw van de bosrand, met uitzicht op de rivier. Alle chalets en gemeenschappelijke ruimtes hebben terrassen die 180 graden uitzicht bieden op de oevers omzoomd met wapperend riet. Dit trekt bovendien een groot scala aan vogels aan.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Victoria Falls (Zimbabwe)

Een van de grootste attracties in Afrika en een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld zijn de Victoria watervallen aan Zambezi rivier. De Victoria Falls is de enige waterval met een lengte van bijna een kilometer en een hoogte van ongeveer 100 meter. De waterval ligt als een stukje natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe en wordt Mosi oa tunya genoemd, de rook die dondert. Vanuit hier kunnen ook de avonturiers onder u de Zambezi bedwingen in een spetterende white water rafting excursie met waterversnellingen als “the devils washing machine”. Ook is er de mogelijkheid om vanaf de brug bij de watervallen een ijzingwekkende duik naar beneden maken met een bungeejump. Maar ook een “Flight of the Angels” met een helicopter, ultralight of klein vliegtuigje zal een blijvende herinnering zijn. Deze rondvlucht wordt The flight of the Angels genoemd omdat volgens de ontdekker van de watervallen, Dr. Livingstone, zelfs de engelen hier rondvlogen om dit prachtige natuur fenomeen te aanschouwen.

Kasane

Verscholen in de noordoostelijke hoek van Botswana, aan de oevers van de beroemde Chobe rivier, ligt het schilderachtige stadje Kasane op de drempel van het spectaculaire Chobe National Park. Er zijn geen grenshekken die het dorp van het park scheiden en wild zoals olifanten en nijlpaarden worden vaak gespot rond de stad. Als u op zoek bent naar ongrijpbaar wild, breng dan een bezoek aan de Sedudu Valley Road, waar grote dode bomen een tijdelijk onderkomen vormen voor luipaarden. In Kasane is een oude baobabboom te zien, die ooit dienst deed als gevangenis. Bezoekers kunnen zich verheugen op een groot aantal activiteiten, waaronder: een game drive door het park, een cruise bij zonsondergang op de Chobe rivier, een bezoek aan een lokaal dorp of een dagtocht naar de adembenemende Victoria Falls.

Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park, ook bekend als Nkasa Lupala National Park en voorheen Mamili National Park, ligt in de meest zuidelijke hoek van de oostelijke 'poot' van Namibië, net boven de grens met Botswana. Het park, het grootste wetland met beschermingsstatus in het land, heeft een biodivers landschap van dichte savanne, met riet omzoomde rivieren en weelderige moerassen. Het is ook de thuishaven van de hoogste concentratie buffels in het land, met meer dan duizend van deze prachtige dieren. Dit wilde moerasgebied is een toevluchtsoord voor een verscheidenheid aan wilde dieren, zoals olifanten, rietbokken en rode lechwe. Andere vaak gespotte wilde dieren zijn nijlpaarden, krokodillen, luipaarden, hyena's, Afrikaanse wilde honden, leeuwen, roan antilopen en een grote verscheidenheid aan vogels. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals 4x4 off-roading, vogelspotten en game drives.

Divundu

Het kleine dorpje Divundu ligt ongeveer 200 kilometer ten oosten van Rundu aan de zuidoostelijke oevers van de grote Okavango-rivier. Divundu staat bekend om zijn uitstekende locatie van waaruit u de rivier, wildparken en nationale reservaten van het gebied kunt verkennen. Maak boot- of vaarsafari's om te vissen of bezoek het Mahango Game Park, gevuld met kuddes olifanten, maar ook nijlpaarden, buffels, giraffen, antilopen en vele andere dieren. De spectaculaire Popa-watervallen zijn een must-see. Het zijn in feite een reeks cascades die door de gespleten rotsen tuimelen. Divundu is een idyllische uitvalsbasis voor het verkennen van Botswana en de Okavango-delta.

Guma Lagoon

Guma Lagoon ligt in het noorden van Botswana. Dit prachtige toevluchtsoord aan de oevers van de Okavango rivier is een droombestemming voor dierenliefhebbers en outdoor enthousiastelingen, en biedt een scala aan bezienswaardigheden en activiteiten. Niet alleen kunnen bezoekers genieten van eersteklas vogelobservatie met meer dan 200 inheemse soorten en zoetwatervismogelijkheden, zowel spin- als vliegvissen; Guma Lagoon is ook een fantastische uitvalsbasis voor self-guided game drives en traditionele kanotochten (mokoro), waarbij u de palmeilanden en waterleliebedden van de schilderachtige Okavango kunt bevaren. Andere belangrijke activiteiten zijn bush walks, bospaden en sterrenkijken. De accommodatie wordt uitsluitend aangeboden door Guma Lagoon Camp, dus vooraf reserveren, vooral voor de self-catering units, wordt sterk aanbevolen.

Maun

Maun is het startpunt voor de meeste expedities in de Okavango Delta en als gevolg daarvan heeft het zich ontwikkeld tot een bruisende metropool die wordt beschouwd als de toeristische hoofdstad van Botswana.

Sinds de stichting van Maun in 1915 als stammenhoofdstad van het Batawanavolk, heeft het een reputatie ala "Wild West"-stad gehad. Toch is daar met de groei van de toerismeindustrie en de voltooiing van een asfaltweg naar Nata in het begin van de jaren 90 verandering in gekomen. Maun heeft zich vlug ontwikkeld en verloor veel van zijn oude stadskarakter. Er wonen tegenwoordig ongeveer 30.000 mensen.

De naam Maun is afgeleid van het San-woord "maung", dat "de plaats van kort riet" betekent.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!