Nepal en India reis | Culturele reis Nepal en India

  boutique

  

25-daagse reis door Nepal en India

€ 

Vanaf 5.995,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

25-daagse individuele rondreis door Nepal en India

Deze rondreis neemt u mee langs de hoogtepunten van India en Nepal. Ontdek de levendige bazaars, elegante moskeeën en de prachtige forten van Delhi. Bezoek in de hoofdstad van Rajastan, Jaipur, het prachtige Amber Fort en het stadspaleis. De Taj Mahal in Agra, behoord zeker tot de hoogtepunten van het land en is daarom ook onderdeel van de reis. Vlieg naar de hoofdstad Kathmandu en aanschouw de prachtige stoepa’s, tempels en kloosters dat de stad te bieden heeft. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Himalaya en de witte toppen van de Annapurna vanaf Bandipur. Verblijf aan het smaragdgroene Begnas Tale meer, net buiten Pokhara. Spot wildlife in het Chitwan National Park, te voet, per kano of per jeep.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar India
Dag 2 - Aankomst in Delhi - ITC WelcomHotel Dwarka
Dag 3 - Delhi stadstour - ITC WelcomHotel Dwarka
Dag 4 - Reis naar Jaipur - Umaid Bhawan Jaipur
Dag 5 - Jaipur stadstour - Umaid Bhawan Jaipur
Dag 6 - Reis naar Agra - The Grand Imperial
Dag 7 - Taj Mahal - ITC WelcomHotel Dwarka
Dag 8 - Delhi cultureel - ITC WelcomHotel Dwarka
Dag 9 - Reis naar Nepal - Shambaling Boutique Hotel
Dag 10 - Nepal bedevaartplaatsen - Shambaling Boutique Hotel
Dag 11 - Koningsstad Patan - Shambaling Boutique Hotel
Dag 12 - Reis naar Bandipur - The Old Inn
Dag 13 - Excursie Ramkot - The Old Inn
Dag 14 - 15 - Nepal natuur - Begnas Lake Resort
Dag 16 - 17 - Pokhara stadstour - Temple Tree Resort & Spa
Dag 18 - 20 - Chitwan Nationaal Park - Sapana Village Lodge
Dag 21 - Reis naar Kathmandu - Shambaling Boutique Hotel
Dag 22 - Koningsstad Bhaktapur en  - Hotel Mystic Mountain
Dag 23 - Mount Everest - Shambaling Boutique Hotel
Dag 24 - Vertrek vanuit Nepal
Dag 25 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar India

Vandaag begint uw prachtige reis naar India en Nepal. U komt de volgende dag aan in Delhi.  

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht  

Dag 2 - Aankomst in Delhi

Op de vroege morgen komt u aan op de internationale luchthaven in Delhi en na de douane & immigratie formaliteiten, zal onze vertegenwoordiger u vriendelijk verwelkomen en naar het hotel brengen.

Delhi, de hoofdstad van India, is een stad die een glimp biedt van zowel het oude als het moderne India. Het is de derde grootste stad van India en een van de snelst groeiende in Azië. Deze stad is rijk aan cultuur, verandert altijd met de tijd maar verbergt nooit zijn prachtige verleden. De verschillende oude ruïnes die in de stad te zien zijn getuigen van zijn magnifieke geschiedenis. De stad Delhi is een mix van twee verschillende, maar perfect uitgebalanceerde delen, het Oude en het Nieuwe Delhi. Met zijn ingewikkelde straten, elegante moskeeën, forten, monumenten en bazaars, spreekt Old Delhi boekdelen over haar Mughal-verleden. Met haar multiculturele bevolking is New Delhi echt kosmopolitisch.

Inclusief:

• Meet & Greet 
• Privétransfer naar hotel
•Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Delhi stadstour

Vandaag gaat u Delhi ontdekken. U begint met het oude Delhi. Breng een bezoek aan het Rode Fort, Jama Masjid, Chandni Chowk en Raj Ghat. Ga vervolgens naar New Delhi om onder andere het India Gate, Rashtrapati Bhavan, en het Parlementsgebouw te ontdekken.  

Inclusief:

• Excursie: Highlights van Delhi sightseeing met chauffeur ( exclusief gids tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Reis naar Jaipur

Na het ontbijt  wordt u opgehaald en door een privétransfer naar Jaipur gebracht . U kunt na  het inchecken bij het hotel de stad op eigen gelegenheid ontdekken. 

Jaipur: De hoofdstad van de staat Rajasthan, ook wel bekend als de "roze stad" door de vele roze gekleurde bouwwerken.  De stad ligt op een droge bodem in een wild en dor landschap, omringd door kale heuvels met forten en gekanteelde muren. 

Inclusief:

• Privétransfer naar het hotel 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Jaipur stadstour

U heeft een stadstour in Jaipur. U zal met een gids de verschillende bezienswaardigheden bezichtigen zoals het Amber Fort. Dit gigantische  fort is op zo’n elf kilometer van Jaipur op een berg te vinden.  Uniek aan het fort is dat het is gebouwd in de vorm van een groot doolhof. Dit heeft de koning zeer bewust zo laten bouwen, omdat hij meerdere vrouwen wilde hebben zonder dat ze van elkaars bestaan in het fort afwisten.
Vervolgens zal u een ander imposant paleis in Jaipur bezoeken,  de Hawa Mahal of het Paleis der Winden en het indrukwekkende City Palace Jaipur. Uw volgende stop is  Jantar Mantar het allergrootste astronomische observatorium op de hele wereld .

Na de hele dag in de stad geweest te zijn kunt u de avond zelf indelen. 

Inclusief:

• Excursie: City tour Jaipur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Reis naar Agra

Uw volgende bestemming is Agra. U wordt na het ontbijt opgehaald door  een privéchauffeur die u naar de stad zal brengen.

Onderweg zal u een stop maken bij  de prachtige spookstad Fatehpur Sikri. De stad heeft een bijzondere sfeer, omdat het eigenlijk een verlaten stad is. Het duurde 15 jaar om het hele complex te bouwen, maar al na enkele jaren werd het door een tekort aan drinkwater alweer verlaten en sindsdien is het de verlaten stad geworden.

Vervolgens rijdt u door naar uw hotel in Agra. De stad Agra ligt in de Indiase staat Uttar Pradesh. Agra is vooral door het beroemde bouwwerk de Taj Mahal, dat één van de zeven wereldwonderen is. Dit schitterende mausoleum liet Keizer Sjah Jahan bouwen voor zijn favoriete vrouw. Het gebouw is daardoor een symbool voor de liefde geworden.

Bij aankomst kunt u bij het hotel inchecken. 

Inclusief:

• Privétransfer naar Agra met een stop in Fatehpur Sikri
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Taj Mahal

Deze dag neemt de gids u  mee naar de bijzondere bezienswaardigheden van Agra zoals wereldwijd bekend Taj Mahal. Het indrukwekkende bouwwerk is volledig opgetrokken uit spierwit marmer en staat daarmee in schril contrast met de rest van kleurrijk India.

Vervolgens bezoekt u  Agra Fort en de Tombe van Itimad-Ud-Daulah ook wel bekend als de Baby Taj.
Later in de middag brengt uw chauffeur u naar Delhi. 

Inclusief:

• Excursie: Bezienswaardigheden Agra 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Delhi cultureel

Vandaag kunt u met uw privéchauffeur nog enkele bezienswaardigheden bezoeken die u nog niet gezien heeft.  Zoals bijvoorbeeld het National Museum en het Rail museum. Ook zal u nog een aantal kleurrijke markten bezoeken. De avond is ter eigen besteding. 

Inclusief:

• Excursie: Hoogtepunten Delhi (exclusief gids tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Reis naar Nepal

Vandaag verlaat u India en gaat u uw reis vervolgen in Nepal. U wordt opgehaald in uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Kathmandu. Bij aankomst wordt  u verwelkomt door onze agent en naar uw hotel gebracht. 

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en  ligt samen met de oude koningssteden Bhaktapur en Patan in de Kathmandu-vallei, aan de voet van de Himalaya. Hoewel de steden meestal apart worden aangegeven, liggen de drie steden zo dicht bij elkaar dat het bijna één stad is.

Na het inchecken krijgt u de gelegenheid om even te acclimatiseren. 

‘s Avonds wordt u opgehaald en met een taxi naar een magische plek gebracht  voor het welkomstdiner.  Het diner zal  plaatsvinden in  Dwarki's restaurant, ook wel 'het restaurant van 1001 nachten' genoemd. Hier worden  6 verschillende gerechten van de verschillende tribes/stammen in Nepal geserveerd , die telkens worden opgediend door  obers  in hun traditionele klederdracht. Het restaurant ademt ook een speciale sfeer uit, want alle houtsnijwerken zijn origineel zoals vroeger in Nepal. Deze avond krijgt u ook uitleg over uw reis.

Inclusief:

• Privétransfer naar airport
• Vlucht Delhi - Kathmandu
• Privétransfer naar uw hotel 
• Excursie: Diner in Dwarika's
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Nepal bedevaartplaatsen

In de ochtend wordt u opgehaald en gaat u met een gids  de twee belangrijkste stoepa's en boeddhistische bedevaartplaatsen  in Nepal  bezoeken, namelijk de Bouddhanath en Swayabunnath. 

U wandelt door de straten van Kathmandu naar de stoepa van Bouddhanath , één van de heiligste en meest populaire bezienswaardigheden in Kathmandu. Het is één van de grootste stoepa’s ter wereld. Na de annexatie van Tibet door de Volksrepubliek China vluchtten vele boeddhistische monniken naar Nepal, waar ze zich voornamelijk in Bouddah vestigden. Het is leuk om aan het einde van de dag de vele traditioneel geklede Tibetaanse monniken te zien. Bij de stoepa ziet u een lange centrale spiraal, waaruit kleurrijke gebedsvlaggen hangen. Sinds de oprichting van het klooster wordt Bouddhanath beschouwd als het meest religieuze centrum van de Nepalese en Tibetaanse boeddhistische gemeenschap.  
 Aansluitend bezoekt u het Shechen  Monastary (klooster), vanwaar u  een mooi zicht heeft  op de stoepa.

In de middag gaat u met uw gids met een taxi naar de Swayabunath temple, de Monkey Temple. Het is een indrukwekkende ervaring om in Kathmandu een uitstap te maken naar de stoepa op een heuveltop in Swayambhunath. Eeuwenoude standbeelden, prachtige iconen, honderden kaarsen en de zoete geur van wierook geven dit oude religieuze complex een magische sfeer. Swayambhunath dateert uit de 5de eeuw en is een heilige bestemming voor boeddhisten en hindoes. Vanwege de massale aanwezigheid van apen, wordt deze tempel ook vaak de Apentempel genoemd.

Na de excursie wordt u teruggebracht naar uw hotel  en heeft u de avond ter vrije besteding. 

Inclusief:

• Excursie: Bezoek Swayabunath en Bouddhnath
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Koningsstad Patan

Na het ontbijt wordt u opgehaald en zal u een excursie maken naar één van de Koningssteden van Nepal: Patan.

Hoewel Patan en Kathmandu inmiddels aan elkaar zijn gegroeid, zijn het nog wel aparte steden. Patan is ongeveer 2600 jaar oud en daarmee de oudste stad van Nepal. Veel oude gebouwen zijn goed bewaard gebleven en de oude infrastructuur in de vorm van smalle straatjes maakt de stad perfect geschikt voor wandelingen. Net zoals Kathmandu heeft ook Patan een Durbar Square, met een groot aantal tempels en paleizen, net zoals in de rest van de stad.

Patan heeft namelijk het grootste aantal tempels per vierkante meter in Nepal. Naast haar tempels staat ook bekend om de kwaliteit van het handwerk dat hier gemaakt wordt ... voor een goede prijs kunt u hier prachtige Boeddhabeelden en andere handgemaakte kunstwerken kopen.

In de middag zal u Pashupatinath bezoeken de belangrijkste crematieplaats voor hindoes in Nepal, gelegen aan de heilige rivier Bagmati. Hier zijn we getuige van een uniek ritueel, waarbij mensen worden verbrand. Uit respect staat u met uw gids aan de overkant van de rivier, waar we alle gebeurtenissen kunnen aanschouwen.

Daarna maakt u een wandeling van Pashupatinath naar de Bouddha Stoepa . Langs de weg kunt u  het lokale leven van de buitenwijken van Kathmandu zien. De Tibetaanse gemeenschap leeft in de buurt van de stoepa en rond 17 uur ziet u hoe zij na hun dagtaak de 'kora' (al biddend rondjes lopen) doen rond de stoepa ... Ga rustig op een bankje zitten en geniet van het schouwspel !

Inclusief:

• Excursie: Patan en Pashupatinath inclusief traditionele crematie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Reis naar Bandipur

Vervolg uw weg naar Bandipur. Onderweg kunt u genieten van het mooie groene gedeelte van Kathmandu.

Het schilderachtige Bandipur, dat op een hoogte van 1.050 meter ligt, telt 16.000 inwoners. Bandipur ligt op een hoge heuvel, direct boven de Prithvi Narayan Highway en de stad Dumre. Hier heeft men een prachtig uitzicht op de Himalaya, met onder meer de wit besneeuwde toppen van de Annapurna, de Dhaulagiri, de Manaslu en de Langtang. Het centrale marktplein is, evenals de wegen in Bandipur, geplaveid met grote leistenen ... wat niet te verwonderen is, want de heuvels rondom Bandipur zijn bekende winplaatsen van leisteen.

Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid uw omgeving verkennen. 

Inclusief:

• Privétransfer naar Bandipur
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Excursie Ramkot

Vandaag staat er een mooie wandeling van 2 à 3 uur op het programma naar het authentieke dorpje Ramkot. In dit dorp woont de etnische Magar stam in hun traditionele ronde huizen. Een bezoek aanhet dorp Ramkot is zeker de moeite waard, want hier kunt u het dorpsleven van de Magars aanschouwen. U zal zien dat Ramkot een dorpje is waar de tijd stil is blijven staan. In het dorp staan nog enkele 650 jaar oude woningen. Deze ronde woningen werden vroeger door de rijken van het dorp bewoond, maar zien er nu eenvoudig uit. Zij zijn uitstekend geïsoleerd en opgebouwd uit twee verdiepingen, maar zijn in wezen klein, vooral als je beseft dat er ongeveer tien mensen in een woning leven.

Uw lunch wordt als een soort picknick geserveerd.

Na het bezoek aan dit authentieke dorp en de etnische Magar bevolkingsgroep wordt u teruggebracht naar Bandipur.

Inclusief:

• Excursie: Authentieke Ramkot inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 15 - Nepal natuur

Na het ontbijt wordt u opgehaald en vertrekt u samen met de gids naar Begans Tale Lake. Het Begnas Tale Lake is een smaragdgroen zoetwatermeer, net buiten Pokhara. 

Onderweg zal een stop gemaakt worden om te lunchen. Het laatste stukje van de reis wordt met kleine bootjes uitgevoerd. Het resort ligt verborgen in de bossen, aan de zuidelijke oever van het Meer van Begnas, waar u een prachtig uitzicht heeft op het meer en de Himalaya! Hier verblijft u 2 nachten. Er is een zwembad in het hotel, een ideaal moment om even te relaxen!

Inclusief:

• Privétransfer naar Begans Tale Lake met stops inclusief lunch
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16 - 17 - Pokhara stadstour

Verlaat het gebied rond het Begans Tale Lake en vervolg uw weg naar Pokhara.

Pokhara, de tweede grootste stad in Nepal (na Kathmandu), telt ruim 300.000 inwoners en ligt op 800 meter hoogte. Door haar prachtige ligging is Pokhara één van de populairste toeristische trekpleisters van Nepal. Pokhara ligt namelijk aan de voet van het bekende Annapurna gebergte in de Himalaya en het Phewa Lake, één van de meest pittoreske plekken in Nepal. Van de tien hoogste bergen in de wereld liggen er drie in dit Annapurna gebied.

U gaat met de gids de bekendste bezienswaardigheden naar keuze bezoeken zoals het Tibetaans vluchtelingenkamp en hun Tibetaanse klooster, de watervallen van Dewi met een heilige bron, Mountain Museum en de Peace Pagode.

’s Middags en ‘s avonds kunt u heerlijk in één van de vele lokale restaurantjes eten (op eigen kosten). De volgende dag raden wij aan om bergdorp zoals Damphus te bezoeken. Het is een  Gurung dorp in de Gandaki Zone.

Inclusief:

• Privétransfer naar Pokhara
• Excursie: Hoogtepunten van Pokhara ( u kunt met de chauffeur overleggen welke bezienswaardigheid u wilt bezoeken)
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 - 20 - Chitwan Nationaal Park

Vanochtend brengt uw privéchauffeur naar Sarangkot waar u kunt  genieten van een zonsopgang op het Annapurna-gebergte ... een adembenemend uitzicht!Daarna keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt wordt u opgehaald en gaat u met de bus naar Chitwan National Park.

Het Chitwan Nationaal Park ligt in het subtropische gedeelte van Nepal en is één van de grootste trekpleisters van Nepal. Het natuurpark staat bekend om haar grote diversiteit aan dieren en planten ... er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en circa 350 vogelsoorten, waaronder de paradijsvogels, de dunsnavelgier, de Bengaalse gier, Javaanse maraboe en de grote rivierarend. Tijdens een tocht door het park kunt u verschillende apensoorten, lippenberen, Indische olifanten, krokodillen en luipaarden spotten, maar ook de bedreigde Indische neushoorns en Bengaalse tijgers zijn in dit park te vinden ... voor natuur- en dierenliefhebbers een geweldige ervaring !

Bij aankomst heeft u na de lunch vrije tijd om te relaxen. In de late namiddag wordt er een wandeling gemaakt naar het lokale dorp Tharu, waar u uitleg krijgt over deze etnische groep en zal u kennis maken met het lokale leven . Daarna maakt u een prachtige wandeling van uw lodge naar een olifantencentrum, waar u ook  kleine olifantjes kunt zien. De avond wordt afgesloten en een heerlijke avondmaal wordt geserveerd.

De volgende ochtend staat u vroeg op en gaat u op safari. Geniet van al het wildlife en als u geluk heeft ziet u de zeldzame neushoorn. Na de ochtend safari keert u terug voor ontbijt. Daarna gaat u wederom op safari per jeep inclusief lunch.  U dineert in uw lodge

Volgende dag na het ontbijt gaat u naar een plek waar u kunt helpen om olifanten te voeden en wassen. Daarna zal u een safari maken in een kano ( uitgeholde boomstam). Tijdens het varen zal u veel vogels kunnen spotten en wellicht zelfs krokodillen. Vervolgens gaat u verder te voet, de meest avontuurlijke safari waarbij u met de gidsen door de jungle wandelt.

Uw diner wordt in uw lodge geserveerd.

Inclusief:

• Excursie: Zonsopkomst Sarangkot
• Arrangement  4D/3N Chitwan National Park  inclusief volpension en activiteiten

Dag 21 - Reis naar Kathmandu

In de ochtend  brengt uw chauffeur u naar Kathmandu.  Bij aankomst in Kathmandu kunt u inchecken in uw hotel.Na het inchecken heeft u de middag en de avond vrij te besteden.
 

Inclusief:

• Privétransfer naar Kathmandu
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 22 - Koningsstad Bhaktapur en 

Na het ontbijt wordt u opgehaald en de reis gaat verder richting Nagarkot. Onderweg wordt er een stop gemaakt in Bhaktapur één van de drie koningssteden, ook de plaats die al voor veel films gebruikt is als decor. Het is alsof u in een openluchtmuseum terecht komt met de vele tempels. De stad herbergt enorm veel prachtige eeuwenoude hindoeïstische en boeddhistische gebouwen. Niet toevallig vinden veel reizigers Bhaktapur dan ook de mooiste stad van Nepal. Het is tevens de best bewaarde stad,nauwelijks aangetast door westerse invloeden en voelt dus heel authentiek aan.

Tijdens de stop wordt er een wandeling gemaakt door de smalle straatjes van Bhaktapur waar diverse ambachten zoals pottenbakkers, houtsnijdbewerkers en mensen die textiel kleuren kunt zien. U heeft ook vrije tijd om te lunchen en als u wilt lokale souvenirs te kopen.

U vervolgt uw tocht langs de kleine dorpjes en rijstvelden en maken een stop bij Changunarayan, één van de oudste tempels in Nepal.  Eind van de middag komt u aan in Nagarkot, een dorp van 4.500 inwoners, waar u een adembenemend zicht heeft  op de Himalaya. Het op 2.200 meter hoogte gelegen dorp  biedt een adembenemend uitzicht op 8 van de 10 hoogste toppen van Nepal.

Inclusief:

• Privétransfer naar Nagarkot met stop in  Bhaktapur 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 23 - Mount Everest

Vanochtend wordt u vroeg gewekt om de zonsopgang op de Everest te kunnen zien .  Het is een schouwspel om nooit te vergeten. De eerste zonnestralen lijken wel goud op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar Kathmandu .

In de middag gaat u met een gids een wandeling maken door de straten van Kathmandu naar het bekende Durbar Square, het Koningsplein met veel gebouwen. Durbar Square ligt in het hart van het bruisende oude centrum van Kathmandu.

Vervolgens kunt u nog heerlijk dineren en genieten van uw laatste avond in Nepal.

Inclusief:

• Excursie: Zonsopkomst Everest
• Privétransfer naar Kathmandu 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 24 - Vertrek vanuit Nepal

Middels een transfer gaat u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Delhi. Bij aankomst wordt u naar uw hotelkamer gebracht, waar u kunt ontspannen voordat u uw reis vervolgt. Later op de avond heeft u een transfer naar de luchthaven  voor uw  vlucht naar  Amsterdam. 

Inclusief:

• Privétransfer naar luchthaven
• Vlucht Kathmandu - Delhi
• Dagkamer in Delhi
• Privétransfer naar luchthaven
• Intercontinentale vlucht met Lufthansa in de economy class

Dag 25 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan voor een bedrag van  € 5.995,- per persoon. 

De reissom  is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en prijsstijgingen.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in sfeervolle hotels
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle excursies zoals genoemd in 'programma', waaronder bezoek aan Jaipur
• Privéchauffeur in India & Nepal

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2-compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Visum
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Toeristenbelasting (indien van toepassing)
• Stoelreserveringen
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Entreegelden indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw culturele reis Nepal en India

Accommodaties

ITC WelcomHotel Dwarka

Het hotel is gevestigd in Dwarka, de grootste substad van Azië, en beschikt over moderne kamers. Tijdens uw verblijf heeft u gratis toegang tot de fitnessruimte en een seizoensgebonden buitenzwembad. 
Er zijn 393 elegante, goed uitgeruste kamers en suites.
In het hotel kunt u gebruik maken van een K&K - een Indiaas specialiteitenrestaurant en Pavilion 75, het restaurant dat de hele dag door wordt geserveerd en Shanghai Club - een kenmerkend restaurant met authentieke Chinese gerechten.

De recreatie-, schoonheids- en fitnessfaciliteiten bestaan uit een zwembad, een fitnessruimte, een schoonheidssalon en een clublounge om te ontspannen .

 

Uw verblijf: 2 nachten

Umaid Bhawan Jaipur

Umaid Bhawan Jaipur is een prachtig  heritage hotel met een goede locatie.  Het hotel heeft mooie ingerichte terrassen, zithoeken, gangen, binnentuintjes en een klein zwembad.
Ze bieden een breed scala aan accommodaties, variërend van standaardkamers tot suites. De  kamers zijn ontworpen en ingericht om de vaardigheden en expertise van ambachtslieden uit Rajasthani te tonen. 

Umaid Bhawan biedt een verrukkelijk scala aan Indiase gerechten. Het restaurant op het dak biedt een live poppenspel en serveert een variëteit aan lokale gerechten. U kunt hier buiten zitten.

 

Uw verblijf: 2 nachten

The Grand Imperial

Het Grand Imperial ligt midden in de drukke Mahatma Gandhi Road in de drukte van de stad. Vanaf het dak kunt u gemakkelijk een uitzicht krijgen op de Taj Mahal, het Rode Fort en de Jama Masjid.

Accommodatie in het hotel beschikt over 30 Royal Suites en Delux Rooms. Alle kamers beschikken over gratis draadloos internet, 24 uur per dag roomservice, gratis ontbijt bij Shahenshah, airconditioning, kluis, minibar en koelkast en warm en koud water.

Gasten kunnen ook wijn en dineren in het eigen restaurant met meerdere keukens, Shehenshah. Maaltijden kunnen vooraf worden besteld of à la carte worden besteld uit de Indiase, Mughlai, continentale en oosterse keuken. Recreatieve voorzieningen zijn onder andere een spabehandeling, volksamusement, tulbandceremonie en het krijgen van een Henna-tatoeage.

Uw verblijf: 1 nacht

ITC WelcomHotel Dwarka

Het hotel is gevestigd in Dwarka, de grootste substad van Azië, en beschikt over moderne kamers. Tijdens uw verblijf heeft u gratis toegang tot de fitnessruimte en een seizoensgebonden buitenzwembad. 
Er zijn 393 elegante, goed uitgeruste kamers en suites.
In het hotel kunt u gebruik maken van een K&K - een Indiaas specialiteitenrestaurant en Pavilion 75, het restaurant dat de hele dag door wordt geserveerd en Shanghai Club - een kenmerkend restaurant met authentieke Chinese gerechten.

De recreatie-, schoonheids- en fitnessfaciliteiten bestaan uit een zwembad, een fitnessruimte, een schoonheidssalon en een clublounge om te ontspannen .

 

Uw verblijf: 2 nachten

Shambaling Boutique Hotel

Het Shambaling Boutique Hotel ligt op een terrein met prachtige tuinen en is gevestigd in een charmant, gerenoveerd huis uit de jaren '70, dat is gebouwd in Tibetaanse stijl. Er zijn 30 sfeervolle kamers en in de openbare ruimtes is gratis WiFi. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger en zelfgemaakte zeep en shampoo. Het Shambaling Boutique Hotel bevindt zich op 8 kilometer van de luchthaven van Kathmandu en op 20 minuten rijden van de vallei van Kathmandu. De iconische Bouddha Stupa bevindt zich op slechts 1 kilometer afstand en de Pashupatinath Tempel ligt op 4 kilometer van het hotel. In het Lungta Restaurant en het Lingka Garden Restaurant kunnen gasten genieten van lokale specialiteiten, maar zij hebben eventueel ook internationale gerechten. 

Uw verblijf: 3 nachten

The Old Inn

THE OLD INN is een lokaal Nepalees B&B in de charmante stad Bandipur, halfweg tussen Kathmandu en Pokhara. Het hotel is rustig gelegen aan de verkeervrije hoofdstraat van Bandipur, met meerdere leuke restaurantjes als naaste buren. The Old Inn is een gerestaureerd herenhuis, dat heel wat boeddhistische en Newari kunst bevat. De accommodatie heeft 29 kamers, die voorzien zijn van alle noodzakelijke faciliteiten. Er is een restaurant en een bar/lounge, en er is bovendien gratis WiFi. Vanuit dit romantische hotel kunnen de gasten zowel bij zonsopgang als bij valavond genieten van de prachtige rooskleurige skyline van de Himalaya. Niet ver van het hotel is een berg (20 minuten stappen), vanwaar je bij helder weer een prachtige zonsopgang kan aanschouwen

Uw verblijf: 2 nachten

Begnas Lake Resort

Het BEGNAS TALE LAKE RESORT ligt verborgen in de bossen, aan de zuidelijke oever van het Meer van Begnas, waar je een prachtig uitzicht hebt op de bergen van de Annapurna. Deze accommodatie beschikt over een buitenzwembad, stijlvol ontworpen kamers, gratis WiFi, een ayurvedische spa, yoga en meditatie. De kamers van het resort zijn uitgerust met een ventilator, hebben een etnische Gurung-stijl en houten vloeren. Ze zijn voorzien van een zithoek, een kabel-tv en een aangrenzende badkamer met een douche met warm en koud water. Er gaan gratis boottochten naar het Meer van Begnas, aangeboden door het Begnas Resort. Begnaskot (een berg-uitkijkpunt met zicht op de Himalaya en de vallei van Pokhara) ligt 2 kilometer van deze accommodatie, terwijl de Begnas-markt zich op 3 kilometer afstandbevindt. De luchthaven van Pokhara en de stad Pokhara bevinden zich op 12 kilometer afstand. De eigen bars - Saili, Maili en Kudo - schenken de lekkerste buitenlandse likeuren, wijnen en bieren. Jimire, het eigen restaurant, biedt een verscheidenheid aan lokale, Tibetaanse, Indiase, Chinese en continentale gerechten

Uw verblijf: 2 nachten

Temple Tree Resort & Spa

Temple Tree Resort & Spa is een boetiekhotel dat westerse normen combineert met de kenmerkende architectuur en cultuur van de westelijke Himalaya in Nepal. Vernoemd naar de geurige tempelplant frangipani die hier te vinden is, is de sfeer er een van vredige ontspanning.

Temple Tree ligt in het Fewa-meer in de Pokhara-vallei en wordt omgeven door de uitlopers en majestueuze toppen van de Annapurna-bergketen. De lucht is verfrissend schoon en het subtropische klimaat aangenaam warm.

Het resort ligt in het centrum van de Lakeside, in een gebied genaamd Gaurighat, het enige stuk van de Lakeside met een volledig uitzicht op het meer en de Himalaya.

Temple Tree bestaat uit individuele huisjes van twee verdiepingen, afgewerkt in handgesneden steen en voorzien van prachtig gedecoreerde houten stijlen en pilaren. Eigen balkons kijken uit op een prachtige tuin, gecentreerd rond een oude boom gevormd uit drie in elkaar grijpende stammen.

Uw verblijf: 2 nachten

Sapana Village Lodge

Sapana Village Lodge ligt aan de rand van het Chitwan National Park, in de buurt van Sauraha, in een vredige en inspirerende omgeving. De lodge staat bekend om zijn hoge comfort en heeft authentieke Tharu-decoratie ontworpen door lokale mensen. Het eigen restaurant biedt u biologische en gezonde gerechten, de meeste van de eigen tuin van de accommodatie, met typische Nepalese en westerse gerechten. Het terras ligt op een prachtige locatie met een panoramisch uitzicht met olifanten die wandelen door de bloemrijke tuin voor hun dagelijks bad, de live sfeer van het lokale leven van Tharu-vrouwen met droog brandhout en groene bladeren voor huisdieren, kleren wassen, kinderen zwemmen in de rivier en vissen voor de lol. Elke kamer is voorzien van airconditioning, heeft een eigen badkamer met een warme douche en een eigen balkon of veranda

Uw verblijf: 3 nachten

Shambaling Boutique Hotel

Het Shambaling Boutique Hotel ligt op een terrein met prachtige tuinen en is gevestigd in een charmant, gerenoveerd huis uit de jaren '70, dat is gebouwd in Tibetaanse stijl. Er zijn 30 sfeervolle kamers en in de openbare ruimtes is gratis WiFi. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger en zelfgemaakte zeep en shampoo. Het Shambaling Boutique Hotel bevindt zich op 8 kilometer van de luchthaven van Kathmandu en op 20 minuten rijden van de vallei van Kathmandu. De iconische Bouddha Stupa bevindt zich op slechts 1 kilometer afstand en de Pashupatinath Tempel ligt op 4 kilometer van het hotel. In het Lungta Restaurant en het Lingka Garden Restaurant kunnen gasten genieten van lokale specialiteiten, maar zij hebben eventueel ook internationale gerechten. 

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Mystic Mountain

Hotel Mystic Mountain ligt te midden van het dichte groen van Nagarkot en heeft net als de naam de rustige omgeving een rustige omgeving. Het hotel ligt op de top van schilderachtige dorpjes en terrasvormige velden, oprijzend boven de mistige wolken die de heuvels omringen.  Het hotel ligt op 5 minuten rijden van de uitkijktoren van Nagarkot, op 25 minuten rijden van Bhaktapur en op 45 minuten rijden van de vallei van Kathmandu. Het centrum van Nagarkot ligt op 1 uur te voet

Mystic Mountain kijkt uit over de vallei en biedt de perfecte combinatie van moderne luxe en genezende natuur. Gasten kunnen op de schoot van de natuur genieten van de beste voorzieningen en diensten. Het hotel biedt gasten een kans om dichter bij de natuur te komen door natuurwandelingen, wandelen en andere avontuurlijke activiteiten. Het resort biedt accommodatie met gratis WiFi, een buitenbad, een bubbelbad en een barbecue. Alle kamers beschikken over airconditioning en satelliet-tv, en sommige hebben een zithoek. De kamers kijken uit op de bergen, het zwembad of de tuin, en zijn voorzien van een eigen badkamer met een bad of een douche, badjassen en slippers. Het gastronomisch restaurant Odyssey serveert een selectie Nepalese, continentale, Chinese en Indiase gerechten, bereid door een bekroonde chefkok. Men kan een drankje bestellen aan de bar bij het zwembad en gebruikmaken van de barbecue in de tuin.

Uw verblijf: 1 nacht

Shambaling Boutique Hotel

Het Shambaling Boutique Hotel ligt op een terrein met prachtige tuinen en is gevestigd in een charmant, gerenoveerd huis uit de jaren '70, dat is gebouwd in Tibetaanse stijl. Er zijn 30 sfeervolle kamers en in de openbare ruimtes is gratis WiFi. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger en zelfgemaakte zeep en shampoo. Het Shambaling Boutique Hotel bevindt zich op 8 kilometer van de luchthaven van Kathmandu en op 20 minuten rijden van de vallei van Kathmandu. De iconische Bouddha Stupa bevindt zich op slechts 1 kilometer afstand en de Pashupatinath Tempel ligt op 4 kilometer van het hotel. In het Lungta Restaurant en het Lingka Garden Restaurant kunnen gasten genieten van lokale specialiteiten, maar zij hebben eventueel ook internationale gerechten. 

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

New Delhi

De grootste stad van India, Delhi, was eeuwenlang een van de commerciële en economische centra van het land en is daarom ongelooflijk rijk aan cultuur en geschiedenis. De stad bestaat uit de oude ommuurde stad Old Delhi en het moderne gedeelte, New Delhi en omvat een verbluffend scala aan prachtige architectuur, opmerkelijke monumenten en eeuwenoude tempels, waaronder drie UNESCO World Heritage Sites - het Rode Fort, Qutab Minar en Humayun's Graf. Andere belangrijke attracties zijn de 17e eeuwse Chandni Chowk markt, de iconische Bahà'i Lotus Tempel en de Jama Masjid, de grootste moskee van India.

Jaipur

Jaipur is de hoofdstad en de grootste stad in de noordelijke staat van India. Deze stad is beroemd om de eerste geplande stad van India te zijn met een groot aantal roze terracottagebouwen in het ommuurde historische centrum, waardoor het de bijnaam 'The Pink City' kreeg. Jaipur valt binnen de Gouden Driehoek, een populaire toeristenkring, die Delhi, Jaipur en Agra omvat, en dient als een poort naar de naburige woestijnsteden van Jaisalmer en Jodhpur. Deze kleurrijke stad is een combinatie van traditie en moderniteit en biedt bezoekers levendige bazaars, overvloedige paleizen en oude tempels. De oude stad is de thuisbasis van het weelderige stadspaleis. Het omvat een indrukwekkend assortiment paleisvormige structuren, uitgestrekte tuinen, binnenplaatsen en gebouwen. Mis tijdens uw verblijf niet de sprookjespracht van het Amber Fort.

Agra

Agra is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van India vanwege de wereldberoemde Taj Mahal. In de omgeving van Agra bevinden zich een scala aan andere indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere de Agra Fort, de heilige Jama Masjid-moskee en het graf van Itmad-ud-Daulah, met zijn witte marmeren gevel. De Taj is echter in een eigen competitie en het is onnodig om te zeggen dat het een must-see is voor elke bezoeker van de stad. Het prachtige monument Taj Mahal, gebouwd door een Mughal keizer ter herinnering aan zijn geliefde is een architectonisch meesterwerk van voortreffelijk vakmanschap en perfecte afmetingen.

Kathmandu

De Nepalese hoofdstad  ligt in een prachtige setting te midden van besneeuwde bergtoppen met een zeer vriendelijke bevolking, een aantal UNESCO World Heritage Sites en een vele sierlijke stenen tempels van honderden jaren oud. De stad kan gemakkelijk worden gezien als een groot openluchtmuseum, want er zijn bijzonder veel eeuwenoude tempels, pleinen en koninklijke paleizen te bewonderen. Enkele hoogtepunten zijn een bezoek aan Durbar Square, het centrale plein met prachtige 12e eeuwse Hindoeïstische tempels, Kumari Bahal (het huis van de levende godin), en de heilige Boeddhistische Swayambhunath Stupa. Deze laatste bezoekt u  tegen zonsondergang, wanneer de laatste zonnestralen het witte monument in een magische gloed zetten.

Bandipur

Bandipur ligt op een heuveltop boven de snelwegstad Dumre en is een oude handelsstad in de uitlopers van de Himalaya in Nepal. Dit aantrekkelijke en opmerkelijk goed bewaard gebleven dorp staat bekend om zijn fascinerende Newari-cultuur en zijn schilderachtige traditionele Newari-huizen. Met zijn indrukwekkende 18e-eeuwse architectuur, gebrek aan gemotoriseerde voertuigen en een levendige bazaar waar u buiten kunt dineren, biedt Bandipur een heerlijk authentieke culturele ervaring. Bezoekers kunnen uitkijken naar een spectaculair uitzicht op de dramatische Annapurna-reeks en de toppen van Dhaulagiri, Manaslu en Langtang. De omliggende heuvels bieden uitstekende wandelpaden die leiden door tribale dorpen, heilige grotten, weelderige bossen en heiligdommen op de heuvel die eens als forten werden verdubbeld.

Pokhara

Pokhara, de op één na grootste stad in Nepal, ligt aan de oevers van het Phewa-meer in de centrale regio van het land. Vaak wordt het de 'hoofdstad van het avontuur en de vrijetijdsbesteding van Nepal' genoemd en staat het bekend als de poort naar het Annapurna Circuit. Pokhara is een populaire hub met veel te zien en te doen. Het aanbod aan activiteiten is bijna overweldigend, met meren en watervallen te bewonderen; lessen yoga, reiki en meditatie bij te wonen; grotten (zoals Mahendra) om te verkennen; varen, kanoën en wildwaterraften op de waterwegen rond het meer om te genieten; en een aantal uitdagende wandelingen om je conditie te testen, met het oogmerk dat Sarangkot bijzonder lonend is. Ondertussen kunnen serieuze trekkers vanuit Pokhara toegang krijgen tot het Annapurna-basiskamp, de eerste halte voor een aantal indrukwekkende paden door het spectaculaire gebergte.
Naast de prachtige bergen vind je bij Pokhara ook het PHEWA LAKE, het tweede grootste meer in Nepal en een druk bezochte plek. Je kan hier een bootje huren (met of zonder peddelaar) om het meer te verkennen, en vanaf het water heb je een prachtig zicht op de bergen. Bovendien is het erg leuk om een stuk langs het Phewa Lake te wandelen of te fietsen. De oostelijke kust, bekend als Lakeside of Baidam, is één van de meest toeristische buurten van Pokhara en de plek met de meeste hotels, restaurants en (ambachts)winkels. De Barahi Tempel, het belangrijkste religieuze monument in Pokhara, is gebouwd in het midden van het Phewa Lake.

Chitwan National Park

Het Chitwan National Park heeft een geschiedenis van meer dan 3 decennia in het park management en een rijke ervaring in het oplossen van conflicten tussen het park en de mensen. Het is een rijk natuurgebied in de Terai, in het subtropische zuiden van Nepal.Het natuurpark staat bekend om zijn grote diversiteit aan dieren en planten ... er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en circa 350 vogelsoorten, waaronder de paradijsvogels, de dunsnavelgier, de Bengaalse gier, Javaanse maraboe en de grote rivierarend. Tijdens een tocht door het park kan je verschillende apensoorten, lippenberen, Indische olifanten, krokodillen en luipaarden spotten, maar ook de bedreigde Indische neushoorns en Bengaalse tijgers zijn in dit park te vinden ... voor natuur- en dierenliefhebbers een geweldige ervaring ! Enkele jaren geleden is het aantal Indische neushoorns toegenomen tot 600 exemplaren (de op één na grootste populatie ter wereld) en het aantal Bengaalse tijgers nam toe tot 125 volwassen dieren. Met het aanleggen van het park zijn grote stappen gemaakt in het redden van de met uitsterven bedreigde neushoorns en tijgers ... en sinds ze worden beschermd, gaat het met de populatie van deze dieren ook stukken beter.
 

Nagarkot

NAGARKOT ligt op circa 32 kilometer van Kathmandu en 14 kilometer van Bhaktapur. Dit dorp is een populaire bestemming bij toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. De grootste aantrekkingskracht is niet het dorp zelf, maar het fantastische uitzicht dat men heeft op de besneeuwde toppen van het Annapurna gebergte en het massief van de Mount Everest. Het op 2.200 meter hoogte gelegen dorp Nagarkot biedt een adembenemend uitzicht op 8 van de 10 hoogste toppen van Nepal. De beste tijdstippen zijn de vroege ochtend en de late namiddag, wanneer de mist van Kathmandu het zicht niet verduistert. Bovendien moet men ook altijd een beetje geluk hebben dat de wolken geen spelbreker vormen. Achter de groene rijstterrassen tekenen de witte pieken van het Himalayagebergte zich af. Men heeft zicht op de bergtoppen van de Langtang Lirung I (7.226 meter) en de Gangchempo (6.387 meter), en bij helder weer kan men zelfs de Shishapangma (8.027 meter) zien. Nagarkot profileert zich als dé plek bij uitstek om dichtbij Kathmandu toch een glimp van de Himalaya te kunnen opvangen. Al jarenlang trekken horden toeristen elke ochtend op uitstap naar Nagarkot om een zonsopgang boven de vallei mee te maken

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!