Brazilië reis | Cultuur en natuurreis Brazilië met strandafsluiting

  authentique

  

16-daagse reis door Brazilië

16-daagse individuele natuur en cultuurreis Brazilië

Deze Brazilië reis staat helemaal in het teken van natuur, cultuur en prachtige stranden. Brazilië is één van de meest indrukwekkende reisbestemmingen ter wereld, met een unieke combinatie van idyllische stranden, ongerepte tropische regenwouden, een etnisch diverse bevolking en wereldsteden die heen en weer deinen op de ritmes van samba. Tijdens deze 16-daagse reis naar Brazilië begint u de reis in de wereldstad Rio de Janeiro. Ontdek de stad middels een stadstour, fietstocht en nachtervaring en bezoek alle hoogtepunten zoals de Corcovado berg, de Suikerbroodberg en de heerlijke stranden van Ipanema en Copacabana. Na het verblijf in Rio gaat de reis verder naar het paradijselijke Paraty. Verblijf hier in Refúgio Mamanguá om Mamangua en het dagelijkse leven van de Caiçara gemeenschap te leren kennen. Maak een leuke kajak excursie om het gebied te ontdekken. 

De dagen na Paraty reist u naar kleurrijk Salvador waar u twee nachten verblijft. Daarna reist u naar het pittoreske diamantenzoekers dorpje Lençois, de uitvalbasis voor een bezoek aan het nationaal park Chapada Diamantina. Het landschap wordt gedomineerd door bizarre rotsformaties in een imposant berglandschap. Maak een dagexcursie naar dit nationale park en bewonder klaterende watervallen, spectaculaire kloven en mysterieuze riviergrotten. De reis wordt uiteindelijk afgesloten op het tropische eilandje Morro de Sao Paulo waar u geniet van stranden en Braziliaanse gastvrijheid.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Brazilië - Rio Panoramic Hotel
Dag 2 - Privé stadstour Rio de Janeiro - Rio Panoramic Hotel
Dag 3 - Fietstour langs de beroemde stranden van Rio en Rio by night tour - Rio Panoramic Hotel
Dag 4 - Rio de Janeiro - Paraty - Refugio Mamangua
Dag 5 - Kajak excursie Mamangua - Refugio Mamangua
Dag 6 - Vrije dag in Paraty - Refugio Mamangua
Dag 7 - 8 - Paraty - Salvador - Bahiacafe Hotel
Dag 9 - Salvador - Chapada Diamantina - Canto das Aguas Hotel
Dag 10 - Dagexcursie Chapada Diamantina - Canto das Aguas Hotel
Dag 11 - Chapada Diamantina - Salvador - Bahiacafe Hotel
Dag 12 - 14 - Strandafsluiting Morro de Sao Paulo - Minha Louca Paixão
Dag 15 - Vertrek vanuit Brazilië
Dag 16 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Brazilië

Per internationale vlucht komt u aan in de wereldstad Rio de Janeiro waar het (strand)leven 24 uur per dag draait. Rio ligt op een ca. 24 kilometer lange landstrip, ingenesteld tussen gebergte en zee; weelderig groen aan één en uitbundig blauw aan de andere kant. Een privétransfer brengt u naar uw hotel in Rio de Janeiro. Hier verblijft u de eerste drie nachten van uw reis  in de Boheemse wijk Santa Teresa. De avond heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Rio de Janeiro
• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Privé stadstour Rio de Janeiro

Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een privé stadstour door Rio de Janeiro. U ziet de bepalende kenmerken van Rio de Janeiro en de meest interessante bezienswaardigheden van de stad. Als eerste brengt u een bezoek aan de Corcovado Mountain, waar het wereldberoemde Christusbeeld hoog boven de stad uittorent. Per treintje en de 220 treden gaat u de steile berg op om aan de top te komen. Bovenop de berg wordt u dubbel en dwars beloond met een grandioos uitzicht over Rio de Janeiro. Ook zult u de Suikerbroodberg bewonderen en bezoekt u Ipanema en Copacabana.

Inclusief:

• Privé stadstour Rio de Janeiro met Engelssprekende gids
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Fietstour langs de beroemde stranden van Rio en Rio by night tour

Een gids neemt u vandaag mee voor een fietstour langs de beroemdste stranden van Rio: Leblon, Ipanema en Copacabana. U zult de kans krijgen om te voelen en te observeren hoe "cariocas" van hun stranden genieten: hardlopen, voetballen en fietsen langs de kust.

In de avond wordt u door een gids meegenomen om het lokale nachtleven van Rio de Janeiro te beleven. Er is geen andere plaats in Rio die het geluk van het Braziliaanse volk meer belichaamt dan het nachtleven in de buurt van Lapa. Zodra de zon onder gaat, wordt deze normaal rustige buurt omgetoverd tot een levendig gebied vol restaurants, clubs en bars. De straten vullen zich met cariocas en toeristen die dit Rio nachtleven willen beleven met één ding in gedachten .... plezier! Van traditionele noordoostelijke forró, naar Rio's eigen samba, naar reggae uit Bahia, kunnen bezoekers in Lapa genieten van het beste dat de Rio-muziekscene te bieden heeft.

Inclusief:

• Fietstour Rio de Janeiro met Engelssprekende gids
• Avila Experience - Rio by night
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Rio de Janeiro - Paraty

Vanuit Rio de Janeiro reist u per privétransfer naar Paraty, gelegen tussen de wereldsteden Rio de Janeiro en Sao Paulo. Dit Portugees koloniaal pareltje ligt aan een paradijselijke baai waarin tientallen eilandjes met mooie stranden en dichte begroeiing liggen. In Paraty maakt u samen met uw gids een wandeling door de stad om vervolgens per boottransfer naar uw verblijf midden in de jungle te worden gebracht.

Inclusief:

• Privétransfer en boottransfer naar uw hotel
• Bezoek aan het dorp
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Kajak excursie Mamangua

Vanuit uw lodge liggen kajaks voor uw klaar waarmee u vandaag dit prachtige gebied gaat ontdekken. Voordat u begint met het roeien, wordt een korte briefing en uitleg gegeven over het gebruik van de kajaks. De rest van de dag zal bestaan uit het verkennen van de baai, stoppen langs een aantal kleine stranden en een kleine lunch. De uiteindelijke bestemming is de Saco do Mamangua, een ongelooflijke afgelegen baai op een geweldig heuvelgebied dat de plaats de bijnaam van de "Braziliaanse fjorden" geeft.

Inclusief:

• Kajak excursie Mamangua inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Vrije dag in Paraty

Vandaag kunt u optioneel een boottocht maken langs de eilanden van Paraty. In totaal heeft Paraty Bay 65 eilanden en veel stranden van ongewone schoonheid. Het is omringd door uitbundige vegetatie die het een rustige en ongelooflijke plek maken om te bezoeken en te ontspannen. De wateren zijn perfect om te zwemmen en te snorkelen. Tijdens deze tour vaart u 3 uur in een privé-speedboot om enkele van deze prachtige stranden en eilanden te verkennen, waaronder het beroemde "Comprida" eiland, dat bekend staat als een natuurlijk aquarium waar u de vissen kunt voeden. Het is ook mogelijk om de boottour te maken in een lokale vissersboot genaamd "Traineira"

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - 8 - Paraty - Salvador

Het is tijd om het heerlijke Paraty te verlaten. Een binnenlandse vlucht brengt u naar uw volgende bestemming: Salvador. Op de luchthaven staat een privétransfer voor u klaar om u naar uw hotel voor de komende dagen te brengen. Nergens op het Zuid-Amerikaanse continent vindt u een stad met zoveel Afrikaanse invloeden, eeuwen geleden meegebracht door de slaven. Dit is terug te vinden in de muziek, dans, keuken, religie en eigenlijk in ieder ander aspect van het leven in deze prachtige stad. U heeft de komende dagen ter vrije besteding zodat u op eigen gelegenheid deze bijzondere stad kunt ontdekken.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht São Paulo - Salvador
• Privétransfer naar uw hotel
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - Salvador - Chapada Diamantina

De komende dagen staan in het teken van het prachtige natuurgebied van Chapada Diamantina. De naam is te danken aan de vondst van diamanten (en goud) op het grondgebied. Vandaag de dag komen bezoekers vooral voor de natuurpracht, het prettige klimaat en de uitstekende wandel- en hike mogelijkheden.

Vanuit Salvador reist u per privétransfer naar Lençois wat een vrij lange rit is maar wel erg mooi. Lençóis is een gezellige plek om 's avonds een hapje te eten en een drankje te doen. Door de straten klinkt er muziek en bij verschillende barretjes wordt er vrolijk gedanst. Op straat ziet u soms dat er lessen in capoeira worden gegeven aan de lokale bevolking. 

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Dagexcursie Chapada Diamantina

Vandaag staat de dag in het teken van het prachtige natuurgebied van Chapada Diamantina ontdekken. U brengt samen met uw gids een bezoek aan diverse watervallen en maakt diverse trekkings. Zo bezoekt u onder andere de Fuamaca waterval. Deze waterval is de op één na hoogste waterval van Brazilië, namelijk 380 meter hoog. Een zeer indrukwekkend uitzicht! Om hier te komen maakt u na de autorit een trekking van 2 uur. Neemt u vooral comfortabele schoenen én zwemkleding mee! 

Inclusief:

• Dagexcursie Chapada Diamantina - watervallen en trekkings
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Chapada Diamantina - Salvador

Na uw meerdaagse verblijf in Chapada Diamantina wordt u per privétransfer terug naar Salvador gebracht. U verblijft nogmaals een nachtje in deze prachtige stad alvorens u verder gaat naar uw laatste bestemming van deze reis.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - 14 - Strandafsluiting Morro de Sao Paulo

U moet er wat voor over hebben om er te komen: ruim twee uur met de boot over het woelige water vanuit Salvador da Bahia, maar dan komt u ook op een strand-eiland waar nog weinig buitenlandse toeristen komen en waar de hartelijke Braziliaanse gastvrijheid u overal zal omringen. U sluit de reis af in het idyllische Morro de Sao Paulo. Heerlijk relaxen aan een exotisch strand en typische Braziliaanse gezelligheid. U zou willen dat u nooit meer weg hoeft!

Tijdens uw verblijf kunt u een excursie maken naar het nabijgelegen idyllische eilandje Boipeba. Verder is het ook mogelijk om te gaan ziplinen vanaf de heuvel bij de vuurtoren naar beneden, te snorkelen of de duiken. Langs de boulevard liggen verschillende barretjes en restaurantjes. 's Avonds wordt de boulevard gevuld met cocktail stalletjes met vers fruit. 

Inclusief:

• Privétransfer en boottransfer naar uw hotel
• Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15 - Vertrek vanuit Brazilië

Vandaag komt er dan echt een einde aan uw prachtige reis door Brazilië. U wordt per privétransfer en boottocht naar de luchthaven van Salvador gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren vol met nieuwe herinneringen.

Inclusief:

• Privétransfer en boottransfer naar luchthaven
• Intercontinentale vlucht Salvador - Amsterdam (via São Paulo)

Dag 16 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 0.000,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vlucht zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 14 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder stadstour Rio de Janeiro, fietstour, caricoca tour en dagexcursie Chapada Diamantina.
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• Meet & greet bij aankomst
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €25,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw cultuur en natuurreis Brazilië met strandafsluiting

Accommodaties

Rio Panoramic Hotel

Rio Panoramic ligt in de Boheemse wijk Santa Teresa en vlakbij het Nationaal Park Tijuca. Het heeft een prachtig uitzicht op de Suikerbroodberg, de Baai van Guanabara en de stad van Rio de Janeiro. De ruime kamers (15-21 m2) zijn voorzien van Art Deco meubels die zijn uitgerust met een beddengoed en handdoeken van Egyptisch katoen en hebben een prachtig en breed uitzicht op de tuin, het omliggende bos, enz. (afhankelijk van de locatie). Tevens hebben ze allemaal een eigen badkamer die volledig gerestaureerd zijn met het originele Art Deco-ontwerp. Er zijn geen tv's, telefoons of mini-bars in de kamers, in plaats daarvan is er een lounge met tv en een koelkast met koude drankjes.

Uw verblijf: 3 nachten

Refugio Mamangua

Gelegen in een paradijselijk gebied beschikt Refúgio Mamanguá over tien suites met grote ramen en houten dekken evenals een gazebo (soort tuinhuisje) waar ontbijt en diner worden geserveerd. Met eenvoudige en comfortabele infrastructuur, en met een gezonde lokale keuken, biedt Refúgio Mamanguá gasten de gelegenheid om Mamangua en het dagelijkse leven van de Caiçara gemeenschap te leren kennen. Wordt wakker in volle contact met de natuur, observeer vogels, ga varen, praat met de vriendelijke inwoners, zwem, peddel, duik en wandel; dit zijn een aantal recreatieve mogelijkheden voor gasten in deze omgeving.

Dagelijks kunt u gebruik maken van de Canadese kano's om de Mamangua op de meest traditionele manier te verkennen. Om de lokale toeristische diensten te waarderen en te stimuleren, verkiest de Refugio Mamanguá de lokale restaurants voor lunch. Deze restaurants zijn bereikbaar via kano (beschikbaar in de Refugio Mamanguá) of te voet langs een parcour.

Uw verblijf: 3 nachten

Bahiacafe Hotel

Het Bahiacafé Hotel is gevestigd in een koloniaal gebouw dat dateert uit de 18e eeuw. Dit is een klein boetiekhotel aan de Praça da Sé, een populair plein in het hart van Pelourinho. Het openbaar vervoer en de lift Lacerda liggen op korte loopafstand. Naast de kamers beschikt het hotel over een bar met lokale drankjes en snacks. Iedere ochtend kunt u genieten van een gevarieerd ontbijt met fruit, natuurlijke sappen, yoghurt, lokale broodjes, koffie en eieren. Na het verkennen van het historische centrum kunt u genieten van een jaccuzi, bubbelbad, stoombad en massage. Het Bahiacafé hotel is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in live muziek, architectuur en kerken.

Uw verblijf: 2 nachten

Canto das Aguas Hotel

"Come right in, there are no doors here" is hoe de eigenaren van het Canto das Aguas hotel hun klantvriendelijkheid omschrijven. Het gastvrije Canto das Aguas hotel is direct aan de Lençóis River gelegen. Vanuit het hotel kijkt u uit over de stad Lençóis, ooit een grote bron van diamanten, en nog steeds als één van Brazilië meest gewilde bestemmingen weet te schitteren. Deze schoonheid hebben ze in Canto das Aguas getracht terug te laten komen en uit te drukken in gevarieerde stijlen in de inrichting van de hotelkamers en in een menu vol gastronomische verrassingen.

Uw verblijf: 2 nachten

Bahiacafe Hotel

Het Bahiacafé Hotel is gevestigd in een koloniaal gebouw dat dateert uit de 18e eeuw. Dit is een klein boetiekhotel aan de Praça da Sé, een populair plein in het hart van Pelourinho. Het openbaar vervoer en de lift Lacerda liggen op korte loopafstand. Naast de kamers beschikt het hotel over een bar met lokale drankjes en snacks. Iedere ochtend kunt u genieten van een gevarieerd ontbijt met fruit, natuurlijke sappen, yoghurt, lokale broodjes, koffie en eieren. Na het verkennen van het historische centrum kunt u genieten van een jaccuzi, bubbelbad, stoombad en massage. Het Bahiacafé hotel is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in live muziek, architectuur en kerken.

Uw verblijf: 1 nacht

Minha Louca Paixão

Pousada Minha Louca Paixão ligt direct aan zee en op enkele stappen verwijderd van de levendige boulevard van Morro de São Paulo. De Pousada beschikt over een mooie infinity pool met uitzicht op zee. Bij het zwembad is een barretje die smaakvolle tapashapjes serveert en heerlijke cocktails voor u bereidt terwijl u die heerlijk vanaf een hemelbed in het zonnetje bij het zwembad kunt opdrinken.

De kamers, elk met een eigen naam, zijn licht ingericht met op het terrasje voor de kamer een hangmat. Sommige kamers hebben uitzicht op zee en anderen hebben tuinzicht. Het zeer uitgebreide en complete ontbijt wordt geserveerd in het ruim opgezette restaurant met open keuken.

De Argentijnse eigenaresse van Minha Louca Paixão is vaak in het hotel aanwezig en voor al uw wensen kunt u bij haar terecht terwijl de eigenaar in de keuken staat. Ook het andere personeel van de Pousada zal er alles aan doen uw verblijf onvergetelijk te maken.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Paraty

Paraty ligt aan een paradijselijke baai waarin tientallen eilandjes met mooie stranden en dichte begroeiing liggen. Achter en langs Paraty beginnen de regenwouden en de steile bergen. Toen ontdekkingsreiziger ‘AmerigoVespucci’, waar het continent haar naam aan dankt, de baai van Paraty invoer sprak hij de beroemde woorden ‘Mijn god, als het paradijs op aarde bestaat, kan het hier niet ver vandaan zijn’. Toen was het schilderachtige dorpje zelf nog niet eens present!

Vroeger was Paraty de laatste halte van de ‘goldtrail’, het pad tussen Diamantina, Ouro Preto, Tiradentes en Paraty, waarover het goud werd vervoerd om in Paraty ingescheept te worden met eindbestemming Portugese Kroon. Het kostbare goed kwam echter vaak niet verder dan de baai van Paraty, waar piraten op de loer lagen. De keistenen straatjes in het beeldschone stadje voeren u langs historische monumenten en kleurrijke huizen die herinneren aan vervlogen tijden. Het kleine, compacte centrum is goed te bewandelen, echter dogen de kinderkopjes geen enkele hak!

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een wereldstad! Deze metropool waar het (strand)leven 24 uur per dag draait heeft zoveel te bieden, zelfs de ‘Cariocas’, de bewoners van ‘Rio’ kunnen geen keuze maken wanneer hen wordt gevraagd het favoriete kenmerk van hun stad te noemen. Rio ligt op een ca. 24 kilometer lange landstrip, ingenesteld tussen gebergte en zee; weelderig groen aan één en uitbundig blauw aan de andere kant. Daar leeft een 8 miljoen koppige bevolking die patent lijkt te hebben op het begrip Beach Beauties: de strandcultuur is uitgevonden in Rio.

Het wereldberoemde, 38-meter hoge Christusbeeld ‘Christ the Redeemer’ staat hoog op de top van Corcovado Mountain vanwaar hij de stad in zijn armen sluit en haar met alziend oog zegent. Sugar Loaf, de berg met de vorm van een suikerbrood, is een van de meest gefotografeerde beelden van Brazilië.

Dan de stranden; de bekendste en meest populaire zijn Copacabana Beach en Ipanema Beach. Copacabana heeft een vier kilometer lang strand, met daarlangs een bedrijvige boulevard met strandtentjes, cafés en een zinderend nachtleven. Op zondag en op feestdagen is de strandweg afgesloten voor het verkeer en verandert ‘Copa’ in één groot recreatieterrein. Het zwoele bossa nova nummer ‘The Girl from Ipanema’ bracht Rio’s Ipanema Beach in één klap op de wereldkaart. Een gouden strip zand met daarlangs een brede boulevard en tal van strandtentjes. Men zit, praat, eet en drinkt er de hele klok rond. Er wordt geflaneerd, gesport en geflirt door jong en oud. In de residentiele wijk van Ipanema zijn de beste winkels en de chique boetieks van Rio de Janeiro te vinden.

Weer een heel andere sfeer vindt u in het kleurrijke Santa Teresa district in de heuvels van Rio de Janeiro. Steile keistenen straatjes, historische huizen met elk een eigen verhaal, gezellige cafés en restaurantjes. De ‘bodinho’, het antieke treintje puft er nog altijd voort vanuit downtown Rio.

Het wereldberoemde carnaval van Rio behoeft nauwelijks verdere introductie: het is het grootste en meest spectaculaire feest ter wereld. Kortom: Rio is sensationeel!

Saco do Mamangua

Located in the municipality of Paraty in the state of Rio de Janeiro, Saco do Mamangua is a fjord-shaped inlet, Brazil’s only tropical fjord. It cuts a narrow 7-kilometre-long-channel into the mountains southeast of Paraty. This unique protected marine ecosystem is set within the beautiful Juatinga Peninsular Eco-reserve. Locals make a living from tourism, selling wooden handicrafts and fishing. Visitors can look forward to spotting turtles, exploring the lush mangroves and hiking the Saco do Mamangua sugarloaf peak to soak up the spectacular panoramic views. Don’t miss the opportunity to jump on a boating tour to discover the natural charms of the area.

Salvador

Salvador, gesticht in 1549, was de eerste hoofdstad van Brazilië en is nog altijd één van de belangrijkste steden van het land. Nergens op het Zuid-Amerikaanse continent vindt u een stad met zoveel Afrikaanse invloeden, eeuwen geleden meegebracht door de slaven. Dit is terug te vinden in de muziek, dans, keuken, religie en eigenlijk in ieder ander aspect van het leven in deze prachtige stad. In Salvador is het niet ongebruikelijk om op het strand, op een plein of in een park mensen de dans-vechtkunst Capoeira te zien beoefenen, of een met trommels begeleid religieus ritueel (Candomblé) te zien uitvoeren. Salvador is uniek, bruist en weet de bezoeker telkens weer te betoveren.

State of Bahia

Stretching for over 1100 kilometres along the Atlantic coast, Bahia is renowned for its idyllic beaches, friendly people, and lively capital, Salvador – first colonised by the Portuguese in 1549. Dubbed the ‘Capital of Happiness’, this affluent city has a lively party and music scene, a spectacular ocean-side setting, exquisite Baroque churches and a rich tradition of Capoeira, a traditional martial art. Farther afield, attractions include the charming village of Praia do Forte on the Coconut Coast, famed for its fine cuisine and interesting sea-turtle preservation project; the caves and Fumaca waterfall of Chapada Diamantina, a popular trekking destination; All Saints Bay, with its 56 tropical islands, and the pristine rainforest and intriguing indigenous culture of Porto Seguro.

Brazilian Highlands

De Braziliaanse hooglanden zijn enorm en bestrijken ongeveer de helft van de landmassa van Brazilië. De hooglanden bestaan uit dramatische landschappen, rollende heuvels en bergkrenten, groene bossen, tropische jungle en diepe ravijnen. Met de vruchtbare Amazone-laaglanden in het westen strekken de hooglanden zich helemaal uit naar de Atlantische Oceaan, waar ze dramatisch langs de kust vallen en het "Great Escarpment" vormen. Het gebied is van een verbazingwekkende schoonheid en biodiversiteit, met veel rijkdom aan flora en wilde dieren.

Lençóis

Het oude diamant-mijn stadje Lencois grenst aan het uitgestrekte Chapada Diamantina National Park in Bahia, in het oosten van Brazilië en wordt omringd door majestueuze bergen, dichtbeboste bossen en watervallen. Lencois dient als uitstekende uitvalsbasis om het prachtige noordoostelijke binnenland te verkennen. Het pittoreske stadje beschikt over charmante straatjes vol met levendige cafés en restaurants en kleurrijke 19e-eeuwse koloniale gebouwen. U kunt hier het Casa de Cultura Afranio Peixoto verkennen, een museum ter nagedachtenis aan een beroemde lokale schrijver, een bezoek brengen aan de witte Senhor dos Passos kerk, de Praca Otaviano Alves en u kunt de Praca Horacio de Matos pleinen in het centrum gaan verkennen.

Chapada Diamantina National Park

Gelegen in het hart van de geheel door land omgeven Chapada Diamantina regio van de staat Bahia in het noordoosten van Brazilië, staat het prachtige nationale park Chapada Diamantina bekend om zijn unieke natuurlijke schoonheid en afgelegen rust. 'Chapada' is een Braziliaans woord dat 'regio van steile kliffen aan de rand van een plateau' betekent en 'Diamantina' verwijst naar de diamanten die daar in het midden van de 19e eeuw werden gevonden. Dit 1.520 vierkante kilometer grote nationale park heeft riviervormige grotten, watervallen, stijgende bergen, meanderende rivieren, weelderige valleien en natuurlijke zwemgaten. Bezoekers kunnen zich verheugen op een eindeloos netwerk van schilderachtige, met cactus bezaaide wandelpaden en het spotten van een indrukwekkende verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder jaguar, aap, de Zuid-Amerikaanse coati, ara's en herten.

Morro de Sao Paulo

Het dorp Morro de Sao Paulo ligt op het afgelegen noordoostelijke puntje van het Tinhare-eiland in Brazilië en heeft een rijk erfgoed, unieke geografie, een uitstekend nachtleven en met palmbomen omringde witte zandstranden omspoeld door kristalhelder turkoois water. Dit tropische paradijs biedt bezoekers een scala aan comfortabele plekken om te verblijven en de mogelijkheid om te genieten van verschillende avontuurlijke activiteiten, waaronder watersporten zoals surfen, duiken, wakeboarden en varen op een bananenboot. Bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten in diverse restaurants aan het water gelegen langs het pittoreske Second Beach; verken de oude ruïnes van het 17e-eeuwse Tapirandu-fort. Dit mooie dorp biedt een ontspannen sfeer omdat er geen auto's op het eiland zijn toegestaan, wat bijdraagt aan de vakantie charme.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!