De unieke diersoorten van de Centraal Afrikaanse Republiek

  boutique

  

€ 

Vanaf 7.995,- p.p.

Als de mysterieuze tropische bossen van Afrika u fascineren, dan is dit de themareis voor u: Een reis door de ongerepte regenwouden van Centraal-Afrika. Deze uitgestrekte regio, verspreid over drie landen die dun bevolkt zijn met Bantu-stammen en nomadengroepen van Pygmeeën, zal de avonturier en natuurliefhebber niet teleurstellen.

Dzanga-Sangha ligt in het noordelijke deel van de Congo Basin. In het reservaat zijn grote populaties bosolifanten, laaglandgorilla's, 16 van de primaatsoorten van het land (zoals de Brazzameerkat met zijn kenmerkende witte baard), honderden vogelsoorten, reptielen, kikkers en nog vele andere diersoorten te vinden. U gaat een dorp van de Ba’aka-pygmeeën bezoeken en als u wilt, kunt u met hen op jacht gaan naar voedsel in de bossen. De vrouw deelt wat traditionele kennis van de planten en u leert over hun levensstijl in het bos. De Sangha Lodge werkt samen met de Ba’aka bij het tot stand brengen van instandhouding, met name van Pangolins, maar ook andere kleine dieren die veel voorkomen in de bush. De volgende dagen gaat u Dzanga Bai bezoeken, de laaglandgorilla's volgen en jagen met de Ba’aka. Een zeer bijzondere reis!

Deze themareis vertrekt op 26 mei 2021.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 -
Dag 2 - - Sangha Lodge
Dag 3 - - Sangha Lodge
Dag 4 - - Sangha Lodge
Dag 5 - - Sangha Lodge
Dag 6 - - Sangha Lodge
Dag 7 - - Sangha Lodge
Dag 8 - - Sangha Lodge
Dag 9 -
Dag 10 -

Dagprogramma

Dag 1 -

Dag 2 -

Uw bijzondere themareis gericht op wildlife en de lokale cultuur van de Centraal-Afrikaanse Republiek start vandaag. Na aankomst op de luchthaven van Bangui zal een lokale vertegenwoordiger en uw Nederlandse reisleider u opwachten die u de verdere reis mee zal begeleiden. De reis begint in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar u wordt overgebracht naar uw chartervlucht en naar Dzanga Sangha reist voor de eerste nacht in Sangha Lodge. Als de tijd het toelaat, gaat u 's middags op pad om de enige Black-bellied pangolin ter wereld te bezoeken, gevolgd door een korte middagcruise op de Sangha-rivier.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten Amsterdam - Bangui (via Nairobi)

• Meet & greet bij aankomst

• Charter vlucht naar de Sangha lodge

• Sundowner cruise op de Sangha rivier

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 -

Vandaag is het tijd voor een van de hoogtepunten van uw reis! U gaat op zoek naar de majestueuze Westelijke laagland gorilla's. U gaat naar Bai Hokou, waar u tijd doorbrengt met het volgen van een groep Westelijke laagland gorilla's. Dzanga Sangha en zijn buren in het nationale park Congo Nouabale-Ndoki en Odzala zijn de enige plaatsen ter wereld waar u Westelijke laaglandgorrila's kunt vinden. Het is een onvoorstelbaar mooie ervaring om zo dichtbij deze giganten te zijn. Het is een ervaring die u nooit meer zult vergeten! 

Inclusief:

• Gorilla tracking

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 -

Deze dag staat in het teken van een bezoek aan Dzanga Bai. Dzanga Bai is een grote mineraalrijke open plek in het midden van het regenwoud waar bosolifanten zich in grote aantallen verzamelen om te genieten van het mineraalrijke water dat op plaatsen in deze Bai opborrelt. De interactie tussen zoveel verschillende groepen bosolifanten zorgt ervoor dat niemand zich ooit op deze plek kan vervelen. De kans is groot dat een van de andere normaal verlegen boswezens zoals Bongo, Reuzenboszwijn, Rivierzwijn, Sitatoenga (moerasantilope) en Bosbuffels uw bezoek aan de Bai in de gaten houdt en u deze dieren misschien ook wel kunt spotten.

Inclusief:

• Bezoek aan Dzanga Bai

• Overnachting op basis van volpension

Dag 5 -

Vandaag gaat u op pad met een groep Ba’aka-netjagers terwijl ze hun dagelijkse levensstijl voor jagers-verzamelaars volgen. Het is fascinerend en een vreugde op zich om te zien hoe goed aangepast en comfortabel de Ba’aka in het bos zijn, terwijl u het misschien overweldigend en bijna intimiderend vindt. U krijgt verschillende van hun medicinale planten te zien terwijl de jacht op de achtergrond doorgaat en de opgewonden gejuich waarschuwt ons als ze iets vangen. Wees erop voorbereid dat de kans er is dat u getuige zult zijn van het doden van een dier in het wild. Dit behoort nou eenmaal tot de levensstijl van deze bevolkingsgroep aangezien ze op deze manier aan hun voedsel komen.

Inclusief:

• Op jacht met de Ba'aka netjagers

• Overnachting op basis van volpension

Dag 6 -

Na een bijzondere ervaring met de Ba'aka staat deze dag meer in het teken van de natuur. Middels een boot gaat u stroomopwaarts en wandelt u vervolgens naar een reeks watervallen in het gebied. Deze zullen u door de beste voorbeelden van primair regenwoud leiden die u ooit zou zien. Afgezien van de ongelooflijk mooie watervallen, ziet u enkele van de meest spectaculaire bomen die u zich kunt voorstellen. Klimmen naar de top van de watervallen biedt uitzicht op het bladerdak van het bos, terwijl het de mogelijkheid biedt om de extreem zeldzame en bedreigde Grey-necked rockfowl (Grijsnekkaalkopkraai) te zien.

'S Avonds kunt u een nachtwandeling maken in de buurt van de lodge in de hoop een aantal van de meer ongrijpbare nachtdieren te vinden, zoals Potto, Thomas Galago, Afrikaans boomschubdier, Pardelroller, kleine oehoe, kleine visuil en nog veel meer.

Inclusief:

• Boottrip naar de watervallen en kaalkopkraairen inclusief wandeling

• Nachtwandeling

• Overnachting op basis van volpension

Dag 7 -

U gaat vandaag weer terug in het park met picknicklunches en u zult een wandeling maken rond een reeks open plekken in het bos. De kans op het vinden van buffels, olifanten en verschillende apensoorten op deze trek is goed. U bezoekt ook een groep apen genaamd Agile Mangabey (Olijfmangabey) en brengt wat tijd door met het fotograferen van hun interessante streken. Deze groep apen heeft meer dan 150 leden en hun fascinerende gedrag maakt deel uit van een langetermijnstudie in de regio.

Inclusief:

• Wandeling en bezoek aan de Mangabey apen

• Overnachting op basis van volpension

Dag 8 -

Deze dag heeft u ter vrije besteding voor optionele activiteiten. Deze kunnen variëren van het herhalen van een van de eerdere activiteiten gedaan in Sangha lodge zoals Gorilla tracking, of bezoeken aan de Dzanga Bai, of gewoon ontspannen of wandelen op de verschillende wandelingen die u hebt gemaakt in het bos rond de lodge. 

Inclusief:

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 -

Het is tijd  om deze prachtige omgeving te verlaten en weer terug te reizen per chartervlucht naar Bangui. Eenmaal daar aangekomen neemt u de vlucht weer terug naar Amsterdam na een hele bijzondere ervaring!

Inclusief:

• Charter vlucht naar Bangui

• Intercontinentale vlucht Bangui - Amsterdam (via Nairobi)

Dag 10 -

Prijsinformatie

Wij bieden deze kleinschalige groepsreis (maximaal 7 deelnemers) naar de Centraal-Afrikaanse Republiek voor €7.995,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer. 

Voor de intercontinentale vluchten betaalt u een vluchttarief van €920.- voor Economy Class en voor Business Class betaalt u €4.060,- per persoon.

Deze themareis naar de Centraal Afrikaanse Republiek vertrekt op 26 mei 2021.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Kenya Airways (indien bij de reissom opgeteld)

• Charter vluchten naar en vanaf Bangui

• Overnachtingen in zeer goede accommodaties

• Nederlandse gids gedurende de reis

• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 

• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'

• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'

• Entreegelden gedurende het landprogramma

• Begeleiding door Tim van der Wel namens Avila Reizen

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering

• Visumkosten

• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 

• Stoelreserveringen

• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)

• Eventuele fooien

Accommodaties

Sangha Lodge

Sangha Lodge ligt in het centrale hart van het Afrikaanse continent, 5 kilometer buiten het speciale reservaat Dzanga-Sangha. Ontdek de natuur zoals u die nog nooit eerder heeft gezien in Dzanga Baï en verken oude bossen van ongetemde majesteit. De rivier, vogels kijken, dieren in het wild, onderzoek en boservaringen zijn dynamisch en boeiend, evenals de culturele mogelijkheden om tijd met de Ba'Aka-mensen door te brengen.

Zeven bungalows, waarvan er een achtste is gebouwd, bieden een eenvoudig, comfortabel verblijf met een eigen badkamer, een klamboe en met uitzicht op de rivier of het bos. De eetkamer biedt eenvoudige heerlijke gerechten, evenals een goed gevulde bar met een ruim terras met uitzicht op de rivier de Sangha en de beschermde regio.

Uw verblijf: 7 nachten

Bestemmingen

Dzanga Sangha Reserve

Het Dzanga-Sangha-reservaat ligt in de zuidwestelijke Centraal-Afrikaanse Republiek en is een beschermd toevluchtsoord met enkele van de hoogste concentraties bosolifanten en laagland gorilla's in Afrika. Dit reservaat is verbonden met het Lobeke-park in Kameroen, het Dzanga Ndoki-park in de Centraal-Afrikaanse Republiek en het Nouabale Ndoki-park in Congo. Het gebied staat internationaal bekend om zijn prachtige regenwouden, die bongo-antilopen, bosbuffels en andere zoogdieren, vogels, bomen en plantensoorten herbergen. Afgezien van de spectaculaire fauna, heeft het gebied een rijke lokale cultuur, bestaande uit de Sangha Sangha-vissers en de Ba'aka-bevolking. Tijdens uw verblijf in het gebied is het mogelijk om hun traditionele levensstijl voor jagers-verzamelaars te ervaren.

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!