Finland reis | Exclusieve rondreis Lapland

  unique

  

8-daagse reis door Finland

€ 

Vanaf 10.795,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

8-daagse exclusieve reis Lapland

Uw exclusieve Lapland avontuur begint met een overnachting in de Finse hoofdstad Helsinki. Daar geniet u allereerst van een Finse food experience, waarna u ook een stadstour maakt langs de hoogtepunten van de stad. De volgende dag reist u middels een binnenlandse vlucht noordwaarts naar Lapland. U verblijft de eerste twee nachten in Lapland in een bijzondere accommodatie met glazen iglo's en zal vanuit daar verschillende activiteiten ondernemen. Zo neemt u deel aan een Shaman Mystery tour, evenals een excursie per hondenslee en een excursie op opzoek te gaan naar het noorderlicht. De rest van uw verblijf in Lapland brengt u door in een luxe privé villa. Ook vanuit daar staan er weer leuke excursies op het programma! Denk aan sneeuwschoenwandelen, een bezoek aan een rendierboerderij, een tocht per sneeuwscooter en een bezoek aan een privé sauna om lekker te ontspannen. Kortom, een exclusief Lapland avontuur!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Helsinki - Hotel St. George
Dag 2 - Vliegreis naar Lapland - Levin Iglut Glass Igloos
Dag 3 - Excursies in Levi - Levin Iglut Glass Igloos
Dag 4 - Sneeuwschoenwandelen en Snow village tour - The Levi Spirit villa - Levi (Finland)
Dag 5 - Bezoek rendierboerderij en noorderlicht excursie - The Levi Spirit villa - Levi (Finland)
Dag 6 - Rally excursie - The Levi Spirit villa - Levi (Finland)
Dag 7 - Excursie Crooss Country skiën en bezoek traditionele sauna - The Levi Spirit villa - Levi (Finland)
Dag 8 - Vertrek vanuit Finland

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Helsinki

Tervetuloa suomeen! oftewel welkom in Finland. 

Bij aankomst op de luchthaven van Helsinki wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. 

In de middag wordt u opgehaald door een lokale gids die u meeneemt op een Food experience te voet. 

Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over de Finse tradities. Ontdek met behulp van deze culinaire expert verborgen schatten en krijg een echt insiderperspectief op de rijke en diverse eetcultuur en het dagelijkse leven van Helsinki. Begin met de zalmsoeplunch in het beroemde Kappeli-restaurant. Ga verder met een stop bij een café voor koffie, gebak, chocolade en de beroemde Finse zoute drop: salmiakki. 

Vervolgens wordt u opgehaald door uw privéchauffeur die u de komende uren meeneemt langs de hoogtepunten van de stad. Bekijk het presidentieel paleis, het parlementsgebouw, het moderne stadhuis en de Finlandia-hal. Bezoek het monument voor de Finse componist Jean Sibelius en bezoek de Temppeliaukio-kerk, gewonnen uit het natuurlijke gesteente met een ontwerp dat het een uitstekende akoestiek geeft. 

 

Inclusief:

• Internationale vlucht Amsterdam - Helsinki
• Privétransfer naar hotel
• Excursie: Culinaire wandeling door Helsinki
• Excursie: City tour met privéchauffeur (3 uur)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Lapland

Na het ontbijt wordt u middels een privétransfer naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Kittila, gelegen in Lapland. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw bijzondere accommodatie gebracht. 

Aan het begin van de avond wordt u uitgenodigd voor een Shaman Mystery tour op privébasis. Het begint allemaal aan de rand van een afgelegen en bevroren meer. Gasten worden naar een traditionele Sami-hut geleid waar ze een laaiend vuur en banken met rendierhuiden vinden; hier wachten ze op de komst van de sjamaan. Dan plotseling komt er tromgeroffel; langzaam, en naarmate het ritme harder wordt, komt er een stem tevoorschijn. De sjamaan komt binnen en zingt een oude joiking (traditioneel Sámi-lied). Zijn stem is laag en kalm, het creëert de bijna heilige omgeving waarin hij het Samische verhaal begint te vertellen: de geboorte van de wereld en de geschiedenis van het land zelf. Zijn verhaal zit vol bewegende beelden en boeiende portretten terwijl hij zijn gast door verhalen van zijn inheemse volk leidt. Als de verhalen zijn verteld en de liederen zijn gezongen, presenteert de sjamaan zijn gasten traditionele warme dranken en lekkernijen die direct bij het vuur worden geserveerd. Het is een werkelijk magische en mythische ervaring. 

Het programma duurt ongeveer 3 uur en is inclusief transfers en traditioneel 3-gangen diner (excl. Drankjes)
 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht
• Privétransfer naar hotel
• Excursie: Shaman Mystery op privébasis incl. 3-gangen diner
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Excursies in Levi

Vandaag staan er verschillende excursies op het programma. Begin de dag met een hondensleetocht. Uw gids neemt u mee naar een husky farm, waar u volledige instructies voor het zelf besturen (begeleiden) van de hondenslee krijgt. 

Ga op pad met uw eigen hondenslee door het bos en het prachtige heuvelachtig gebied. Na de rit verwelkomt uw gastheer u in een gezellige tipi waar u kunt opwarmen rond de open haard met een warm drankje en een koekje. De gastheer vertelt over het leven met de honden en beantwoordt al uw vragen. Later keert u terug naar Levi en heeft u een aantal uur vrij te besteden.

Ontmoet in de namiddag uw gids en chauffeur voor een excursie over de Finse Tradities. Leer meer over de tradities en het moderne gewei van rendieren dat momenteel wordt geproduceerd. Na de voorlichting krijgt u de kans om uw eigen souvenir te maken van het rendiergewei. Het gewei van rendieren is altijd een essentiële grondstof geweest voor Lapse gebruiks- en decoratieve artikelen. Het is een ecologisch materiaal aangezien de rendieren elk jaar hun gewei afstoten.

Het diner wordt geserveerd in uw hotel (excl. drankjes). 

Na het avondeten gaat u samen met een gids opzoek naar het Noorderlicht. Dit avontuur van circa 3 uur vergroot uw kansen om getuige te zijn van dit buitengewone natuurverschijnsel.
 

 

Inclusief:

• Excursie: Hondensleetocht
• Excursie: Introductie Finse tradities
• Excursie: Op zoek naar het Noorderlicht met de auto
• Overnachting inclusief diner & ontbijt

Dag 4 - Sneeuwschoenwandelen en Snow village tour

Sneeuwschoenwandelen is een geweldige manier om de winterse wildernis van Lapland te ervaren. Mensen in de Arctische gebieden gebruiken al eeuwen sneeuwschoenen. 

Na het wandelen wordt u naar uw authentieke maar zeker ook luxe villa gebracht, waar u de komende dagen door zal brengen. 

Na een lunch in de villa heeft u de gelegenheid om de villa en omgeving te verkennen.

In de avond gaat u naar het Lainio Snow Village (30 minuten rijden), de tour duurt ongeveer 3 uur.
U krijgt een rondleiding door een magische wereld van ijs en sneeuw. Elk jaar wordt ongeveer 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder natuurijs gebruikt om het spectaculaire Snow Village te bouwen dat van vorm, grootte en ontwerp verandert om bezoekers jaar na jaar te verbazen. Het SnowVillage beslaat een oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter en bestaat uit een sneeuwhotel met sneeuwkamers en suites, een ijsrestaurant, een ijsbar, een ijskapel, een glijbaan en een enorm netwerk van opvallende gangen vol spectaculaire sneeuw- en ijskunst.

Het 3-gangen diner wordt geserveerd in het Ice Restaurant. 

 

Inclusief:

• Excursie: Sneeuwschoenwandelen (2 uur)
• Privétransfer naar villa
• Excursie: Laino Snow Village incl. 3-gangen diner in het Ice Restaurant
• Overnachting inclusief volpension

Dag 5 - Bezoek rendierboerderij en noorderlicht excursie

De ochtend kunt u volledig vrij besteden. 

Na een lunch in de villa wordt u naar een rendierboerderij gebracht.  Tijdens deze excursie bezoekt u een rendierboerderij die eigendom is van een Lapse familie die inmiddels al vijf generaties in de familie is.  Het ligt aan de oever van de langste rivier van Lapland en wordt omgeven door taigabos. U kunt op een rendiertocht van 5 km in een rustig tempo door een prachtig winterbos rijden.  De eigenaar kan u meer interessante verhalen vertellen.

Het diner wordt in de villa geserveerd. Rond 20:00 stapt u op de sneeuwscooters en gaat u op zoek naar het Noorderlicht. U bevindt zich op een perfecte locatie om de Aurora Borealis te spotten. Rijden door de donkere landschappen is op zich al een geweldige ervaring, maar als de lucht helder is en u een beetje geluk heeft, kunt u de prachtige show van het Noorderlicht aanschouwen. Het doel is om een perfecte locatie te vinden om een kamp te maken, waar vrij zicht heeft op de noordelijke hemel. Goede verhalen, een lekker hapje en warme dranken zijn gegarandeerd!

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan rendierboerderij  
• Excursie: Op zoek naar het Noorderlicht op een sneeuwscooter
• Overnachting inclusief volpension

Dag 6 - Rally excursie

Na een ontspannen ontbijt wordt u naar een rally center gebracht. Bij aankomst zullen de rij-instructeurs het dagprogramma en de veiligheidsinstructies doornemen. Dan bent u klaar om in een rallyauto te springen. Een rij-instructeur geeft u tips hoe u met het voertuig om moet gaan om de etappe zo snel mogelijk af te ronden. Twee trainingen van elk 10 minuten zullen gericht zijn op de speciale aspecten van autorijden in winterse omstandigheden en op het ontwikkelen van gerelateerde vaardigheden. De grote finale is de rally sprintcompetitie, bestaande uit twee klassementsproeven. Klaar voor de start, af! Daarna worden de snelste coureurs beloond met een feestelijke ceremonie. Last but not least krijgt u de kans om bijrijder te zijn bij een ervaren rallyrijder en te zien hoe hij op een ongelooflijke manier met de auto omgaat! 

keer terug naar de villa voor de lunch. De rest van de dag kunt u vrij besteden. 

Inclusief:

• Excursie: Rally rijden door de sneeuw
• Overnachting inclusief volpension

Dag 7 - Excursie Crooss Country skiën en bezoek traditionele sauna

Aan het einde van de ochtend word u door uw gids opgehaald voor een cross country ski ervaring. Langlaufen is een van de beste manieren om de sereniteit van Finse bossen te waarderen en uw hoofd helemaal leeg te maken. Levi biedt pistes voor iedereen, van beginners tot skiliefhebbers. Tijdens het skiën ontmoet u misschien zelfs een wild konijn, vos of hert.

Keer terug voor de lunch. 

In de middag wordt u naar een  privé sauna in de wildernis gebracht. U bent van harte welkom om te genieten en te ontspannen in de traditionele rooksauna aan de oever van het meer. Rooksauna's zijn de traditionele sauna's die nu vrij zeldzaam zijn in Finland. Ze zorgen voor een mystieke "löyly" - een combinatie van warmte, stoom en atmosfeer, en worden zeer gewaardeerd door sauna-liefhebbers vanwege de diepe ontspanning die het oplevert. Vanuit de rooksauna kunt u ook een duik nemen in het Arctische water Immeljärvi of u kunt in de zachte poedersneeuw gaan liggen.  Rond 17.00 uur keert u terug naar uw villa.

Inclusief:

• Excursie: Cross country skiën
• Excursie: Traditionele rooksauna
• Overnachting inclusief volpension

Dag 8 - Vertrek vanuit Finland

Na het ontbijt wordt u terug naar de luchthaven gebracht en vliegt u via Helsinki terug naar Amsterdam. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een waanzinnige Lapland ervaring. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht Helsinki - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 10.795,- per persoon, op basis van 4-personen.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten 
• 7 nachten in luxe accommodaties
• Privé excursies inclusief Engelssprekende gids 
• Privétransfers 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie',
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw exclusieve rondreis door Lapland

Accommodaties

Hotel St. George

Hotel St. George is gevestigd in een prachtig historisch gebouw, naast het rustige Old Church Park in Helsinki. Het hotel heeft 148 sfeervolle kamers en 5 suites en biedt onvergetelijke ervaringen in Helsinki. Het hotel inspireert met zijn kunstcollectie en design van wereldklasse en herbergt twee restaurants, een bar, een bakkerij en een spa met sauna's en een zwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

Levin Iglut Glass Igloos

Levin Iglut Golden Crown ligt in Fins Lapland, dicht bij de vakantiebestemming Levi. De luchthaven Kittilä ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het hotel. Gasten kunnen het noorderlicht ook vanuit hun eigen kamer bewonderen.

Het hotel biedt 2 verschillende accommodatie-ervaringen. Naast het verbluffende uitzicht zijn de glazen iglo's verrassend ruim en beschikken ze over een hoge standaard uitrusting.  In de glazen iglo's kun je in slaap vallen onder het noorderlicht en de sterrenhemel Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer, een kleine keuken met magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, tv, WiFi, haardroger en airconditioning.

Gasten hebben ook toegang tot Aurora Sky, een eigen restaurant. De muren en het plafond van de tweede verdieping zijn volledig van glas en bieden een vrij uitzicht op de horizon. Het hotel biedt ook tal van activiteiten gedurende het aurora borealis-seizoen.

Uw verblijf: 2 nachten

The Levi Spirit villa - Levi (Finland)

v.a. € 1.450 per nacht - 10 personen (4 ensuite kamers + 1 loft) - Levi (Finland)

De Levi Spirit-villa gaat subtiel op in het unieke landschap van Lapland. Modern design mengt zich met alleen de beste natuurlijke materialen en de grote ramen brengen de serene omgeving naar binnen en vormen een onderdeel van het decor. De luxueuze inrichting draagt bij aan het comfort en zorgt voor de finishing touch van de waardige omgeving. De villa heeft een totale oppervlakte van 458,5 m2 met 4 ensuite slaapkamers en 1 loft.

De Levi Spirit-villa bevindt zich aan de rustige kant van Levi omringd door de unieke natuur van Taalovaara. De ervaringen van Lapland openen zich direct voor de deur van de villa: een langlauf route loopt langs de rand van het terrein, er is gemakkelijke toegang tot sneeuwscooterroutes en de dichtstbijzijnde skilift ligt op slechts 1 200 meter afstand. Het levendige centrum van Levi is met de auto in 10 minuten te bereiken en de luchthaven Kittilä ligt op slechts 15 minuten afstand.

Uw verblijf: 4 nachten

Bestemmingen

Helsinki

Gelegen aan de Finse Golf, is Helsinki ongetwijfeld een van Europa's meest charmante en eigenzinnige hoofdsteden, grotendeels vanwege de unieke geografische ligging op een groep van bijzonder gevormde eilanden en schiereilanden die uitsteken in de Oostzee. De meeste attracties zijn handig gegroepeerd op een centraal schiereiland dat een aantal van de puurste neoklassieke architectuur ter wereld kent. De stad komt tot leven in de zomer wanneer de zon tot lang na middernacht blijft schijnen. In kronkelende straatjes zijn veel verschillende terrasjes en bistro's die bizarre Finse lekkernijen serveren, zoals beverworst en gedroogde rendieren. Als dat een beetje te exotisch blijkt, bezoek dan het legendarische Design Museum of probeer de sauna's in de beroemde Yrjonkatu-zwemhal, bekend om zijn spectaculaire architectuur en unieke sfeer.

Levi

De skiplaats Levi, gelegen in Fins Lapland, ligt in de gemeente Kittila, 180 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Het is beroemd om zijn uitstekende skimogelijkheden en zijn magische uitzicht op het noorderlicht, ook wel bekend als de Aurora Borealis. Levi dient als een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omliggende natuurlijke landschappen te verkennen, variërend van bevroren meren tot schilderachtige riviervalleien. Bezoekers kunnen zich verheugen op een scala aan activiteiten, waaronder rendiersleeën, sneeuwscootersafari's, hondensledetochten en arctisch duiken. Mis deze kans niet om te genieten van het beroemde nachtleven van Levi. Andere hoogtepunten zijn: de Samiland-tentoonstelling, de 19e-eeuwse houten kerk van Kittila en het prachtige Pallas-Yllästunturi National Park.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!