Expeditiecruise | Iconisch Antarctica met Ponant

  unique

  

18-daagse reis met Antarctica-expeditiecruise

€ 

Vanaf 11.060,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

11-daagse unieke expeditiecruise Antarctica

Ga mee op avontuur tijdens deze 17-daagse National Geographic Expeditions cruise naar Antarctica met als afsluiting de indrukwekkende Iguazu watervallen. Tijdens uw National Geographic Expeditions cruise wordt u vergezeld door een expert en fotograaf van National Geographic. Zij zullen tijdens de cruise presentaties geven en u unieke inzichten kunnen bieden. Dit team wordt versterkt door de expeditiebemanning met specialisten van Ponant. Begin de reis in het bruisende Buenos Aires waar u samen met uw gids de mooiste plekken van de stad aandoet. De dagen daarna staan in het teken van het schiereiland Antarctica. Deze 11-daagse cruise geeft een glimp op de kleine variaties die dit zuidelijkste landschap zo uniek maken. U zult op expeditie gaan waarbij verschillende activiteiten ondernomen worden om het uiterste uit uw bezoek aan Antarctica te halen. Vaar in het spoor van Jean-Baptiste Charcot, Adrien de Gerlache en Sir Ernest Shackleton, grote Antarctische ontdekkingsreizigers die vanaf de 19e eeuw deze afgelegen en onbewoonde gebieden wilden veroveren. Na de bijzondere expeditiecruise arriveert u weer in Ushuaia en reist u door naar de schitterende Iguazu watervallen. Hier maakt u een privé-excursie naar de Argentijnse zijde van het Nationale Park en een bezoek aan de Braziliaanse zijde. Een mooie afsluiting van deze bijzondere reis.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - 3 - Aankomst Buenos Aires - L'Hotel Palermo
Dag 4 - 6 - Aan boord van expeditiecruise Le Boreal - Le Boréal
Dag 7 - 11 - Bezoek aan het schiereiland van Antarctica - Le Boréal
Dag 12 - 13 - Vaartocht over de Drake Passage - Le Boréal
Dag 14 - 16 - Aankomst Ushuaia - Iguazu watervallen - Loi Suites Iguazú
Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt in de avond voor uw directe vlucht naar Buenos Aires.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Buenos Aires

Dag 2 - 3 - Aankomst Buenos Aires

Na een internationale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt bij aankomst opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de eerste nachten van uw reis. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen. De komende nachten verblijft u in de wijk Palermo zodat u weer gemakkelijk naar de airport toe kunt voor uw vlucht naar Ushuaia. In de gezellige wijk Palermo vindt u uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De volgende dag heeft u een privé stadstour op het programma staan. Samen met uw gids ziet u de mooiste plekken van Buenos Aires.

Inclusief:

• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Early check-in
• Privé stadstour Buenos Aires met Engelssprekende gids
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 6 - Aan boord van expeditiecruise Le Boreal

Vroeg in de ochtend wordt u per privétransfer naar het vliegveld gebracht om aan boord te gaan van de vlucht naar Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad van Argentinië. Bij aankomst wordt u per transfer naar het Arakur-hotel gebracht voor een lunch en om de omgeving te verkennen. Tegen het eind van de middag wordt u naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van Le Boréal. De komende dagen staan in het teken van het schiereiland Antarctica. Een reis naar het meest afgelegen continent vormt voor bijna iedereen die daar naartoe moogt reizen een absolute hoogtepunt als natuurbelevenis. Deze 11-daagse cruise geeft een glimp op de kleine variaties die dit zuidelijkste landschap zo uniek maken. U zult op expeditie gaan waarbij verschillende activiteiten ondernomen worden om het uiterste uit uw bezoek aan Antarctica te halen. Antarctica is uniek!

Tijdens uw National Geographic Expeditions cruise wordt u vergezeld door een expert en fotograaf van National Geographic. Zij zullen tijdens de cruise presentaties geven en u unieke inzichten kunnen bieden. Dit team wordt versterkt door de expeditiebemanning met specialisten van Ponant.

Om het mythische witte continent te bereiken, vaart u over de beruchte Drake Passage, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Sir Frances Drake die in 1578 over deze wateren vaarden. Vervolgens vaart u door het Polar Front, waar de wateren van de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan, en de Indische Oceanen elkaar ontmoeten.

Gebruik uw dagen in de Drake Passage om vertrouwd te raken met uw schip en uw kennis van de Antarctische wateren te verdiepen. De expeditieleider zal eerst de IAATO-gedragsregels presenteren die moeten worden nageleefd tijdens landingen in de regio en zal alles uitleggen wat u moet weten over de Zodiac®-uitstapjes. Lezingen over de geschiedenis en het dierenrijk van Antarctica bieden u de kans om meer te leren over deze magische regio, waar elke cruise een unieke ervaring is. Vanaf de scheepsbrug ervaart u uitzonderlijke zeemomenten voordat u zich aansluit bij de naturalistische gidsen op de buitendekken van het schip om te kijken naar albatrossen, kaapstormvogels en andere zeevogels die over de Drake Passage vliegen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia
• Transfer naar de haven
• 11-daagse National Geographic Expeditions Cruise met Ponant aan boord van Le Boréal vanuit Ushuaia naar Antarctica inclusief dranken, maaltijden, lezingen en excursies

Dag 7 - 11 - Bezoek aan het schiereiland van Antarctica

De komende dagen gaat u het schiereiland van Antarctica ontdekken. Bezwijken voor de magie van een plaats die anders is dan alle andere. Tot op de dag van vandaag heeft het mythische Antarctische schiereiland nog steeds een fascinatie en belooft het zijn bezoekers onvergetelijke momenten. Gedurende uw avontuur in dit ijzige rijk, zult u merken dat u midden in een spectaculair decor bent in subtiele blauw en witte tinten, omringd door uitzonderlijke dieren in het wild. Pinguïns, bultruggen, zeehonden en reuzenstormvogels komen hier voor, net als zeeolifanten, pelsrobben, Antarctische dwergvinvissen en orka's. Afhankelijk van welke sites u het geluk heeft om te bezoeken, krijgt u de kans om ze te observeren en de schoonheid van deze extreme delen met hen te delen.

Elke dag, op basis van de weersomstandigheden, zullen de kapitein en de expeditieleider Zodiac-uitstapjes of -landingen voorstellen om de oneindige rijkdommen van het Antarctisch Schiereiland te ontdekken. Gletsjers, ijsschotsen, tafelachtige ijsbergen, bergtoppen die rechtstreeks in zee duiken, vulkanische stranden, onderzoeksstations, betoverende baaien en overblijfselen van de walvisindustrie: dit zijn de gezichten van Antarctica die zich waarschijnlijk aan u zullen openbaren, in een verstilde en surrealistische sfeer. U vaart in het spoor van Jean-Baptiste Charcot, Adrien de Gerlache en Sir Ernest Shackleton, grote Antarctische ontdekkingsreizigers die vanaf de 19e eeuw deze afgelegen en onbewoonde gebieden wilden veroveren.

Dag 12 - 13 - Vaartocht over de Drake Passage

De komende dagen vaart u weer terug naar het noorden voor uw reis naar Ushuaia. Laat de ervaringen van afgelopen dagen bezinken en deel herinneringen en foto's met uw medepassagiers. U kunt ook even heerlijk ontspannen of gebruikmaken van de faciliteiten van het schip terwijl u weer terug vaart.

Dag 14 - 16 - Aankomst Ushuaia - Iguazu watervallen

Uw bijzondere expeditiecruise naar Antarctica is tot een einde gekomen. In de ochtend arriveert u weer in Ushuaia en neemt u afscheid van de bemanning van het schip. Vervolgens wordt u per transfer naar de luchthaven van Ushuaia gebracht waarna u naar de indrukwekkende Iguazu watervallen vliegt.

Hier zult u de komende nachten in het Loi Suites hotel verblijven. Deze accommodatie geeft u het gevoel in de jungle te overnachten. Vanuit hier maakt u de volgende dag een privé-excursie naar de Argentijnse zijde van het Nationale Park. De dag daarna staat er een bezoek naar de Braziliaanse zijde van het Nationaal Park op het programma! Vanaf de Braziliaanse zijde heeft u meer een panoramisch uitzicht op de watervallen, een heel ander totaalplaatje dan van de dag ervoor. Optioneel kunt u deze dag aanvullen met een rondvlucht in een helikopter over de watervallen.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht naar Iguazu (via Buenos Aires)
• Privétransfer naar uw hotel
• Privé-excursie Argentijnse kant Iguazu watervallen inclusief entreegelden
• Privé-excursie Braziliaanse kant Iguazu watervallen inclusief entreegelden
• Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië

Het einde van uw prachtige reis is alweer in zicht. U wordt vandaag door een transfer naar de luchthaven van Iguassu gebracht waar u op het vliegtuig via Sao Paulo terug naar huis stapt. U zult de volgende ochtend arriveren in Amsterdam na een onvergetelijke reis!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht naar Amsterdam (via Sao Paulo)

Dag 18 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden het omschreven arrangement aan vanaf € 11.060,- per persoon

De exacte prijs voor de door u geselecteerde cruise is afhankelijk van wanneer u deze boekt en het cabinetype. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
11-daagse National Geographic Expeditions Cruise met Ponant aan boord van Le Boréal vanuit Ushuaia naar Antarctica met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen
• 5 hotelovernachtingen in karakteristieke hotels
• Alle maaltijden en dranken zoals aangegeven bij 'dagelijkse informatie'
• Excursies en activiteiten zoals aangegeven bij 'dagelijkse informatie', waaronder Iguazu watervallen en Buenos Aires stadstour
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & greet bij aankomst
• National Geographic reisgids (of alternatief)
• Speciaal National Geographic geschenk
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype/cabinetype
• Reis en/of annuleringsverzekering (verplicht op Antarctica Cruise)
• Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten tegen een toeslag
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw expeditiecruise naar Antarctica met Ponant

Accommodaties

L'Hotel Palermo

L'Hotel Palermo ligt op slechts een steenworp afstand van Plaza Serrano, een klein park in het centrum van Palermo Soho, tegenwoordig de favoriete plek voor trendy reizigers in Buenos Aires. Elk van de 23 kamers van L'Hotel Palermo verschilt van de andere, niet alleen qua architectuur, maar ook qua ontwerp en faciliteiten. Terwijl sommige kamers een prachtig uitzicht bieden op de verborgen tuin, hebben andere kamers het voorrecht van een eigen balkon of een mooi terras. Elke kamer is ingericht met speciaal ontworpen en gerestaureerd meubilair.

Uw verblijf: 2 nachten

Le Boréal

De Le Boreal is een van de nieuwere schepen dat naar Antarctica vaart. Het schip beschikt over een elegant design en innovatieve state-of-the-art maritieme technologie. Le Boreal belichaamt de subtiele alliantie tussen luxe, intimiteit en welzijn. De elegantie van haar buiten- en binnenlijnen en haar intieme afmeting (slechts 132 kamers en suites) maken dit een zeldzaam en innovatief jacht op de cruisemarkt.

Het schip is voorzien van een eetzaal, terrassen, een verwarmd buitenzwembad, een modern theater en een bibliotheek. Tijdens uw verblijf aan boord kunt u gebruik maken van de behandelingen in de salon en spa, maar ook van het stoombad en de fitnessruimte.

Uw verblijf: 10 nachten

Loi Suites Iguazú

Een mooi 5-sterren boutique hotel verscholen in het subtropische bos Iryapú. Vanuit hier bent u slechts op steenworp afstand verwijdert van de fascinerende Iguazú watervallen. Het hotel beschikt over een heerlijk ruim opgezet zwembad voor een verfrissende duik na een intensieve dag of kom even helemaal tot rust in de bijbehorende spa. Verder beschikt het hotel over twee verschillende restaurants en wandelt u via leuke hangbruggen door het resort heen.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Iguazu Falls

Foz do Iguazu, ’s werelds grootste reeks watervallen, ligt in het noorden van Argentinië, in een grenstriangel van Brazilië, Argentinië en Paraguay. De Iguazu Falls zijn ’s werelds krachtigste watervallen. Er valt nergens anders ter wereld zo’n grote watermassa gelijktijdig naar beneden. De watervallen liggen midden in een groene jungle vol apen, toekans en kaaimannen. Al lang voordat de Spanjaarden en Portugezen het gebied koloniseerden, woonden in deze regio de Guarani indianen. ‘Iguazu’ betekent in Guarani taal groot water. Deze prachtige waterval markeert de samenvloeiing van de rivier de Iguazu in Argentinië en de rivier de Parana in Brazilië.

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!