Expeditiecruise | Onontdekt Antarctica tussen twee continenten met Ponant

  unique

  

30-daagse expeditiecruise door Antarctica

€ 

Vanaf 44.240,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

30-daagse PONANT expeditiecruise Antarctica

Als u kiest voor een expeditie cruise met Ponant naar Antactica, dan weet u één iets zeker: deze reis wordt er één om nooit meer te vergeten. Een waar avontuur naar het uiterste zuiden van onze planeet. De vakkundige crew zal u gedurende de hele reis actief begeleiden en kennis met u delen over dit onontdekte gebied. 

Charcot, Bellingshausen, Dean, Fisher, Ross, Amundsen... Aan boord van Le Commandant Charcot resoneren de namen van deze legendarische ontdekkingsreizigers op elk moment.

Dankzij zijn unieke vermogen om tot in het hart van het ijs te varen, nodigt Le Commandant Charcot u uit, met respect en nederigheid, om in de voetsporen te treden van deze grote Antarctische figuren tijdens een geheel nieuwe en ongeëvenaarde halve rondvaart, die zal varen van het uiterste zuiden van het Amerikaanse continent tot aan Nieuw-Zeeland. Deze reis naar de grenzen van de bekende wereld neemt u mee op een lang avontuur, waar de tijd stilstaat, waar de horizon zich uitstrekt tot in het oneindige om dromerige landschappen en een overvloed aan dieren in het wild te onthullen.

De verkenning van Antarctica kan niet los worden gezien van de pioniers die in deze gebieden aan de randen van de aarde reisden. Ze lieten hun namen overal achter. Ontoegankelijk en ongrijpbaar zijn zeker de bijvoeglijke naamwoorden die deze landen, die tot de meest onbekende en meest afgelegen landen van onze planeet behoren, het best beschrijven.

Als een echte ontdekkingsreiziger steekt u de legendarische zuidelijke zeeën van Bellingshausen en Amundsen over, nadert u Marie Byrd Land, een van de laatste Terra nullius van onze planeet, en probeert u de Charcot- en Peter I-eilanden te bereiken, gehuld in hun dekens van ijs. Zeer belangrijk in de geschiedenis van de verkenning van de Zuidpool, Ross Sea is ook 's werelds grootste beschermde zeegebied, het koninkrijk van wonderbaarlijke dieren in het wild.

Houd als bevoorrechte getuige een oogje in het zeil en neem de tijd om de Antarctische stormvogels, walvissen, orka's, zeehonden en pinguïns te observeren die hier te vinden zijn. De kracht van de poolwereld zal u veroveren en onvergetelijke herinneringen achterlaten aan de indrukwekkende Drygalski-gletsjer, de eindeloze en constante Ross Ice Shelf, de majestueuze Witkins- en Getz-ijsplaten en de ijsschots die de Amundsenzee overneemt.

Hier en daar kunt u aanwijzingen zien voor de aanwezigheid in het verleden van Shackleton en Scott, die dit continent van extremen voor altijd hebben gemarkeerd met hun historische heldendaden. Aan de voet van Mount Erebus, de hoogste vulkaan van Antarctica, wordt hun herinnering tastbaar: het voormalige basiskamp is intact gebleven.

We zijn bevoorrechte gasten in deze extreme gebieden waar we zijn overgeleverd aan weers- en ijsomstandigheden. De navigatie, voornamelijk in de fjorden, wordt bepaald door het soort ijs dat we tegenkomen; aangezien het landijs bewaard moet blijven, houden we daar van dag tot dag rekening mee in onze routes. Het vaarprogramma, uitstapjes, activiteiten en observatie van fauna kunnen niet gegarandeerd worden en zijn onderhevig aan weers- en ijscondities. De ervaringen zijn uniek en variëren van dag tot dag en per vertrek. De kapitein en de expeditieleider zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw ervaring zo rijk mogelijk is, met inachtneming van de veiligheidsinstructies en voorschriften opgelegd door de IAATO.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vertrek vanuit Ushuaia - Le Commandant Charcot
Dag 2 - 3 - Oversteken van de Drake Passage - Le Commandant Charcot
Dag 4 - Antarctische Poolcirckel - Le Commandant Charcot
Dag 5 - Charcot Island - Le Commandant Charcot
Dag 6 - Bellingshausenzee - Le Commandant Charcot
Dag 7 - Peter I Island - Le Commandant Charcot
Dag 8 - Amundsen Zee - Le Commandant Charcot
Dag 9 - 15 - Marie Byrd Land - Le Commandant Charcot
Dag 16 - Ontdekken van de Ross Sea - Le Commandant Charcot
Dag 17 - 23 - Oversteken van de internationale datumgrens & Ross Sea - Le Commandant Charcot
Dag 24 - Balleny Islands - Le Commandant Charcot
Dag 25 - 29 - Aan boord van Le Commandant Charcot - Le Commandant Charcot
Dag 30 - Vertrekt vanuit Nieuw Zeeland

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek vanuit Ushuaia

Uw bijzondere 30-daagse reis begint aan “het einde van de wereld” in de plaats Ushuaia.

Dit is hoofdstad van de provincie Tierra del Fuego in Argentinië en wordt beschouwd als de toegangspoort tot het Witte Continent en de Zuidpool. Bijgenaamd "El fin del mundo" door het Argentijnse volk, ligt deze stad aan het einde van de wereld, in de beschutting van bergen omringd door vruchtbare vlaktes, die door dieren lijken te zijn uitgekozen als het ultieme toevluchtsoord. Met zijn uitzonderlijke locatie, waar de Andes recht in zee stort, is Ushuaia een van de meest fascinerende plekken op aarde, de naam doet denken aan reizen naar het onwaarschijnlijke en het ontoegankelijke.

Inclusief:

 • Transfer naar de haven
 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 2 - 3 - Oversteken van de Drake Passage

Gebruik de eerste dagen aan boord van uw expeditieschip om vertrouwd te raken met het schip en uw kennis van Antarctica te verdiepen. In de tussentijd steekt u de (turbulente) Drake Passage over. De expeditieleider zal eerst de IAATO-gedragsregels presenteren, die moeten worden nageleefd tijdens landingen in de regio en zal alles uitleggen wat u moet weten over de zodiac-uitstapjes. Lezingen over de geschiedenis en de natuur van Antarctica bieden u de gelegenheid om meer te leren over deze magische regio, waar elke cruise een unieke ervaring is. U beleeft uitzonderlijke zeilmomenten aan boord en sluit u aan bij de natuurgidsen op de buitendekken van uw schip om uit te kijken naar albatrossen, Kaapse stormvogels en andere zeevogels die over de Drake Passage vliegen.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 4 - Antarctische Poolcirckel

Als het weer het toelaat, steken we de mythische lijn van de Antarctische poolcirkel over, gelegen op 66°33' ten zuiden van de evenaar. Dit iconische gebied markeert het punt van waaruit het mogelijk is om de middernachtzon te zien tijdens de zonnewende van december. Binnen deze cirkel blijft de zon minstens één keer per jaar 24 uur achter elkaar boven de horizon. Het overschrijden van deze grens, een ervaring die maar weinig mensen kennen, wordt ongetwijfeld een onvergetelijk hoogtepunt van uw cruise door de poolgebieden.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 5 - Charcot Island

Vandaag gaat u door middel van Zodiac bootjes aan land van Charcot Island. Dit eiland werd in 1910 ontdekt en is gelegen in een zone met frequente lagedruksystemen en regelmatige bewolking, hierdoor blijft het eiland in veel opzichten een raadsel.

Het is volledig bedekt met ijs en steile kliffen, met uitzondering van de rotsachtige ontsluitingen die zich uitstrekken over een tiental kilometer in het uiterste noordwesten. Het ijs in het smalste deel van Wilkins Sound is de afgelopen tijd gebarsten, waardoor dit eiland officieel is losgekoppeld van zijn buurland, Alexander Island, dat 50 km verderop ligt. Zeer weinig mensen zijn geland op dit grotendeels ongerepte eiland, waarvan de wateren tal van zeevogels aantrekken, zoals stormvogels, Antarctische sterns en jagers.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 6 - Bellingshausenzee

De Bellingshausenzee strekt zich uit van het westen van het Antarctisch Schiereiland tot aan de Amundsenzee en is vernoemd naar de Russische admiraal en ontdekkingsreiziger aan wie de eerste bevestigde waarneming van het vasteland van Antarctica in 1820 is toegeschreven. In dit gebied liggen ook de twee grootste eilanden van Antarctica: Alexander Island en Thurston Island.

U verkent deze zee te midden van ijsschotsen, blokken zee-ijs en majestueuze ijsbergen. De kustgebieden langs de Bellingshausenzee staan ook bekend als de thuisbasis van kolonies keizerspinguïns. Afhankelijk van de maand van de zuidelijke zomer, heeft u misschien het geluk om deze bijzondere dieren te bewonderen.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 7 - Peter I Island

De route vervolgt zich naar het legendarische Peter I-eiland. Gelegen op 450 km afstand van de Atlantische kust, werd het in 1821 ontdekt door de Russische ontdekkingsreiziger Fabian Gottlieb von Bellingshausen, die het noemde ter ere van de Russische tsaar Peter de Grote.

In 1909 zag kapitein Charcot het voor het eerst, maar hij kon daar niet landen: “In de optrekkende mist, een of twee mijl verderop, verschijnt plotseling een enorme zwarte massa gehuld in wolken: het is Peter I-eiland”. Het eiland wordt omringd door ijs en met ongeveer 95% van het oppervlak bedekt met ijs, wordt dit vulkanische eiland, waarvan de hoogste top 1640 meter bereikt, beschermd door ijskliffen van zo'n 40 meter hoog, waardoor elke nadering moeilijk is.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 8 - Amundsen Zee

De grote Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen - beroemd als een van de eerste vijf mannen die de geografische zuidpool bereikte - gaf zijn naam aan deze zuidelijke zee in 1929, na een expeditie in zijn wateren. Bijna volledig bevroren door een dikke ijsschots, strekt de Amundsenzee zich uit langs Marie Byrd Land op Antarctica, tussen de Bellingshausenzee in het westen en de Rosszee in het oosten.

De monumentale ijsbergen zijn het enige dat de eentonigheid van de oneindige ijsschots hier doorbreekt. Geef uzelf over aan een gevoel van rust voor deze uitgestrektheid. Maak van dit bevoorrechte moment op de Amundsenzee gebruik van de mogelijkheden die uw expeditieschip Le Commandant Charcot u te bieden heeft. Voed uzelf met de kennis van de wetenschappers en deskundige natuuronderzoekers, die unieke ondersteuning bieden tijdens uw poolcruise. Of kijk gewoon naar het fascinerende en boeiende decor vanaf de buitendekken van het schip.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 9 - 15 - Marie Byrd Land

De komende dagen brengt u door langs de kustlijn van Marie Byrd Land, een van de meest afgelegen gebieden van het meest ontoegankelijke continent van onze planeet. Het is een waar voorrecht om gewoon de kusten te kunnen aanschouwen! Tussen de Rosszee en het grote plateau in het oosten en de Bellingshausenzee in het westen, worden de bevroren kustlijnen van deze landen begrensd door de Amundsenzee, gedeeltelijk bedekt door een dikke ijsschots.

Zich uitstrekkend over meer dan een miljoen km2 (meer dan 620.000 vierkante mijl) in West-Antarctica, is de grond ook geïsoleerd van de rest van het continent door de Transantarctic Mountains. Het is zeker deze geografische afgelegen ligging en het barre klimaat die het tot een van de zeldzame Terra nullius van onze planeet hebben gemaakt, een gebied dat door geen enkele staat wordt opgeëist.

In 1929 kreeg Marie Byrd Land zijn naam van admiraal Richard E. Byrd, ter ere van zijn vrouw, na zijn expeditie naar de regio. De verkenning van de door ijs gebeeldhouwde landschappen zal u onderdompelen in de oneindige Antarctische woestijn, waar pinguïns, zeehonden, walvissen en orka's de enige levende zielen zijn. Afhankelijk van de tijd en de weersomstandigheden, zal uw verkenning van de regio u naar een reeks eilanden brengen die, hoewel weinig bekend, fascinerend blijven: Siple Island en zijn gelijknamige berg, het resultaat van een oude vulkaan en Clark Island.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 16 - Ontdekken van de Ross Sea

"De laatste oceaan" is wat wetenschappers van over de hele wereld deze diepe baai noemen die langs de rand van Antarctica loopt tussen Marie Byrd Land en Victoria Land. In 2016 werd Ross Sea, het laatste intacte mariene ecosysteem, 's werelds grootste beschermde marine gebied.

Het startpunt voor de grootste zuidelijke expedities - met name naar de Zuidpool - werd tussen 1839 en 1843 verkend door James Clark Ross. Op dat moment ontdekte hij de enorme barrière gevormd door een gigantische ijsplaat die zich uitstrekte naar de open zee en van welke gigantische ijsbergen worden gekalfd. Als het weer en de ijsomstandigheden het toelaten, kunt u verschillende emblematische plekken van de regio ontdekken.

Een van de mogelijke aanloophavens is Cape Adare, in het uiterste noorden van de kust van Borchgrevink. Dit is de thuisbasis van een van 's werelds grootste adélie-pinguïnkolonies. We zullen ook proberen om naar Terra Nova Bay te gaan, de thuisbasis van de prachtige Drygalski Ice Tongue. Het is minstens 4000 jaar oud, strekt zich 70 km (43 mijl) uit in zee vanaf de David-gletsjer en is 24 km (15 mijl) op zijn breedst. Op Ross Island, aan de voet van Mount Erebus, treed u in de voetsporen van de beroemde ontdekkingsreizigers Shackleton en Scott die respectievelijk Cape Royds en Cape Evans kozen om hun basiskampen op te zetten in afwachting van hun toekomstige historische heldendaden.

In de McMurdo Sound, die het eiland scheidt van het continent, is het landschap onwerkelijk: de Taylor-gletsjer strekt zich uit in de valleien zonder sneeuw waarboven bergen van gelaagd gesteente staan. Even verderop, in de Walvisbaai, wordt een ander verhaal verteld, dat van de Noor Roald Amundsen, die vanaf dit punt vertrok om in 1911 voor het eerst de Zuidpool te bereiken.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 17 - 23 - Oversteken van de internationale datumgrens & Ross Sea

Met uw reisschema overschrijdt u de internationale datumgrens. Deze denkbeeldige lijn over het aardoppervlak volgt ongeveer de 180e meridiaan in de Stille Oceaan. Vanwege de rondheid van de aarde en de noodzaak om referentietijdmeridianen te hebben, moeten we de data wijzigen wanneer we deze lijn overschrijden. Dus als uw schip naar het westen vaart, moet u een dag bij de verwachte datum optellen; omgekeerd, als u naar het oosten reist, neemt u een dag weg. Deze paradox, al opgemerkt door de bemanningen van Magellan tijdens zijn omvaart, dient als dramatische motivatie in verschillende romans, waaronder Jules Verne's beroemde Around the World in Eighty Days.

U vaart deze dagen verder over de Ross Sea. Breng uitzonderlijke momenten door aan boord van Le Commandant Charcot, 's werelds eerste luxe poolonderzoeksschip en het eerste PC2-klasse poolcruiseschip dat in staat is om tot in het hart van het ijs te zeilen, op zeeën en oceanen die door de bevroren omstandigheden ontoegankelijk zijn voor gewone schepen.

Le Commandant Charcot is uitgerust met oceanografische en wetenschappelijke apparatuur, die is geselecteerd door een commissie van experts. Profiteer van de lezingen aan boord en de mogelijkheden voor discussie met deze specialisten om meer te weten te komen over de polen. Neem deel aan het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek met PONANT en laat ons samen ontdekken wat deze fascinerende bestemmingen ons nog te onthullen hebben.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 24 - Balleny Islands

De Balleny-eilanden zijn een extreem afgelegen reeks eilanden die zich uitstrekken over ongeveer 160 kilometer in noordwest-zuidoostelijke richting en zich uitstrekkend over de Antarctische Cirkel, zo'n 270 kilometer ten noorden van het Antarctische vasteland.

De vulkanische eilanden zijn zwaar vergletsjerd en hebben sinds hun ontdekking in 1839 weinig menselijke bezoekers ontvangen. Hun geïsoleerde ligging in de rijke wateren van de Zuidelijke Oceaan heeft geresulteerd in een soortendiversiteit die de hele Ross Sea-regio evenaart. Bultruggen, gewone vinvissen en dwergvinvissen zijn regelmatige bezoekers van de rijke foerageergebieden, samen met Crabeater, Weddell, zeeolifanten en zeeluipaarden. Verschillende van de eilanden herbergen belangrijke kolonies Adéliepinguïns en Kinbandpinguïns. Als de tijd en het weer het toelaten, krijgt u de kans om de spectaculaire kustomgevingen te verkennen en de overvloedige dieren in het wild te bekijken vanuit onze vloot van zodiacs.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 25 - 29 - Aan boord van Le Commandant Charcot

De komende dagen verblijft u op het expeditieschip en zult u de laatste oversteek maken naar het vaste land van Nieuw-Zeeland. Geniet van het eindeloze uitzicht en laat deze bijzondere reis op u inwerken. Stel uw laatste vragen aan de vakkundige begeleiding alvorens deze "trip of a life time" tot een einde komt.

Inclusief:

 • 30 dagen/28 nachten op 'Le Commandant Charcot' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 30 - Vertrekt vanuit Nieuw Zeeland

Na 30 dagen zal u aankomen aan de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bij de plaats Lyttelton (of Te Whaka Raupo in de Maori-taal). Lyttelton diende voor een lange periode als vertrekpunt voor verkenningen van de Zuidpool. Hier gaat u van boord en wordt u met een transfer richting de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar huis.

Lyttelton ontleent zijn naam aan George Lyttelton (1709-1773), aristocraat en koloniale gouverneur van South Carolina. In deze kleurrijke havenstad vol geschiedenis kunt u de Time Ball (1876) ontdekken. Deze werd gedurende 58 opeenvolgende jaren gebruikt en gaf scheepskapiteinen iedere dag om 13.00 uur de meridiaantijd van Greenwich, waardoor scheepskapiteins hun chronometer konden instellen en om op die manier zeer nauwkeurig hun positie te kunnen berekenen.

Inclusief:

 • Transfer naar de luchthaven

Prijsinformatie

Wij bieden deze reis aan vanaf € 44.240,- per persoon op basis van een Prestige Stateroom op deck 6.

De exacte prijs voor de door u geselecteerde cruise is afhankelijk van wanneer u deze boekt en cabinetype. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Inclusief:

• 30-daagse expeditie cruise Antactica met Le Commandant Charcot op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen
• Alle genoemde, benodigde transfers

Exclusief:

• Internationale vluchten
• Upgrade cabin categorie
• Hotelovernachtingen voor en/of na de cruise
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw expeditiecruise naar Antarctica

Accommodaties

Le Commandant Charcot

Le Commandant Charcot is een ultramoderne en luxe ijsbreker.  Door de zeer hoge ijsklasse (Polar Class 2) is het schip in staat op plekken te komen die voor alle andere schepen onbereikbaar zijn. Daarmee is dit schip absoluut uniek in zijn klasse.

Het schip is uitgerust met de nieuwste milieubeschermingstechnologie en maakt gebruik van een hybride voortstuwing die vloeibaar aardgas (LNG) en elektrische aandrijving combineert. Dit zorgt voor vermindering van de uitstoot van SO2, NOx, CO2 en fijnstof. In kwetsbare gebieden kan door het gebruik van een accupakket in elektrische modus gevaren worden voor een zeer laag geluidsniveau. Daarnaast is het schip voorzien van energiebesparende technologie en zijn er geavanceerde systemen aan boord te vinden voor afvalverwerking en afvalwaterzuivering.

De cruises aan boord van het grensverleggende Ponant-schip Le Commandant Charcot zijn opgezet en ingericht als zogenaamde expeditiecruise. Aan boord reizen experts mee die onder andere lezingen geven en beschikbaar zijn voor de gasten. De kapitein en expeditieleiders van de Ponant-crew bepalen geschikte locaties voor de dagelijkse activiteiten. Aan boord vindt u Zodiacs waarmee u aan land gaat, en er zijn zeekayaks aanwezig om zelf tussen het ijs door te varen. Deze activiteiten zijn inbegrepen. Het verblijf aan boord van het schip is volledig inclusief. Inclusief maaltijden en dranken (van thee tot champagne)

Le Commandant Charcot telt 135 passagiershutten, waaronder 31 suites. Alle cabines en suites zijn uitgerust met en-suite badkamer en privébalkon of terras. Daarnaast vindt men aan boord een panoramisch restaurant, grillrestaurant en zowel binnen- als buitenzwembad en een spa.

Uw verblijf: 29 nachten

Bestemmingen

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!