Expeditiecruise | Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica

  boutique

  

26-daagse expeditiecruise

€ 

Vanaf 16.895,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

26-daagse expeditiecruise Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica

Deze bijzondere 26-daagse reis naar het witte continent Antarctica, Falklandeilanden en South Georgia is een echte ware droomreis voor natuur- en wildlife liefhebbers. Begin in het bruisende Buenos Aires om vervolgens te beginnen aan een 20-daagse expeditiecruise. Verken de indrukwekkende landschappen per zodiakbootje, zet voet aan wal op het Antarctische continent, bewonder de ijsrotsen en wordt betoverd door de unieke wildlife mogelijkheden. South Georgia is bekend om zijn robuuste natuurlijke schoonheid, met zijn dramatisch landschap met sneeuw bedekte pieken, oude gletsjers en smaragdgroene baaien bezaaid met een overvloed aan wildlife. Falklandeilanden zijn ook een unieke wildernis vol met wildlife en prachtige landschappen. Pinguïns, zeeolifanten, zeeleeuwen, walvissen en een groot aantal zeevogels begroeten u tijdens deze unieke reis aan boord van de Plancius.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - 3 - Aankomst in Buenos Aires - Legado Mitico Buenos Aires Hotel
Dag 4 - Aan boord van expeditiecruise Plancius - M/V Plancius
Dag 5 - Expeditiecruise naar Falklandeilanden - M/V Plancius
Dag 6 - Falklandeilanden - M/V Plancius
Dag 7 - Bezoek aan Stanley (Falklandeilanden) - M/V Plancius
Dag 8 - 13 - Expeditiecruise naar South Georgia - M/V Plancius
Dag 14 - Expeditiecruise aan boord van Plancius - M/V Plancius
Dag 15 - Bezoek aan de Zuidelijke Orkneyeilanden - M/V Plancius
Dag 16 - Expeditiecruise aan boord van Plancius - M/V Plancius
Dag 17 - 22 - Bezoek aan het schiereiland van Antarctica - M/V Plancius
Dag 23 - Aankomst in Ushuaia - Los Cauquenes Resort & Spa
Dag 24 - Ushuaia - Buenos Aires - Palo Santo Hotel
Dag 25 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 26 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

Dag 2 - 3 - Aankomst in Buenos Aires

Bienvenido a Buenos Aires! Na een intercontinentale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt opgewacht door onze lokale partner die uw welkom heet en naar uw hotel brengt. De komende twee nachten verblijft u in de sfeervolle en levendige wijk Palermo Soho waar u vele uitstekende restaurants en trendy bars kunt vinden. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen, zodat u direct gebruik kunt maken van uw kamer. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

De volgende dag heeft u een fietstocht door een aantal wijken van Buenos Aires inclusief. De gids geeft u uitleg over de geschiedenis van deze dynamische stad. De middag is ter vrije besteding en kunt u gebruiken om wijken te bezoeken waar u met de fietstour niet bent geweest.  Wandel wat rond door Recoleta en drink een koffie op het terras bij café La Biela. Of verken de wijk rondom uw hotel, Palermo, waar u gezellige pleinen met terrasjes vindt evenals mooie boutiques. In het centrum vindt u de meeste bezienswaardigheden, zoals het roze regeringsgebouw Casa Rosada, het beroemde Plaza de Mayo plein en het mooie Congresgebouw.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Buenos Aires
• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel met Engelssprekende gids
• Early check-in
• Privé fietstour Buenos Aires inclusief Engelssprekende gids
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - Aan boord van expeditiecruise Plancius

Vandaag reist u middels een binnenlandse vlucht naar Ushuaia voor uw spannende avontuur. Bij aankomst op de luchthaven wordt u per transfer naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van de ijsversterkte Plancius die uitermate geschikt is voor expeditiecruises in het Noordpoolgebied en Antarctica. De komende dagen staan in het teken van het schiereiland Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgia. Een reis naar het meest afgelegen continent vormt voor bijna iedereen die daar naartoe moogt reizen een absolute hoogtepunt als natuurbelevenis. Deze 20-daagse expeditiecruise geeft een mooi overzicht op de kleine variaties die dit zuidelijkste landschap zo uniek maken. Een reis naar het zuidpoolgebied is vooral gericht op een actief en educatief expeditie-reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. U gaat op expeditie waarbij verschillende activiteiten ondernomen worden zoals zodiak boottochtjes om het uiterste uit uw bezoek aan deze bijzondere bestemmingen te halen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia
• Privétransfer naar de haven met Engelssprekende gids
• 20-daagse Falklandeilanden, Zuid-Georgia en Antarctica schiereiland expeditiecruise met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen

Dag 5 - Expeditiecruise naar Falklandeilanden

U vaart richting het Westen naar de Falklandeilanden. Onderweg geniet u van de vele wilde vogels, zoals verschillende soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en papegaaiduikers. In de nacht arriveert u bij de Falklandeilanden.

Dag 6 - Falklandeilanden

Vandaag gaat u de westelijke kant van de Falklandeilanden ontdekken. U brengt de hele dag door in dit prachtige gebied waarbij u onder andere een wandeling maakt langs de oevers van het Carcass Island. Op dit eiland heeft u een goede kans om de Magelhaenpinguïn en Ezelspinguïn te spotten, evenals nauwe ontmoetingen met watervogels, zangvogels en de kwak. Op het eiland Saunders, heeft u de mogelijkheid om vier soorten pinguïns te zien broeden, de Ezels-, Koning, Magelhaen- en Rotspinguïns. Verder komen op dit eiland ook vele zwart bruine albatrossen en keizers aalscholvers voor.

Dag 7 - Bezoek aan Stanley (Falklandeilanden)

De reis gaat verder voor een bezoek aan de hoofdstad van de Falklandeilanden, Stanley. Op eigen gelegenheid kunt u de cultuur van de Falklandeilanden ervaren, die over een aantal Zuid-Amerikaanse kenmerken beschikt met een Victoriaanse charme. In de omliggende omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Wij adviseren u een bezoek te brengen aan de lokale kerk en het kleine, maar interessante museum. Het museum biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje.

Dag 8 - 13 - Expeditiecruise naar South Georgia

De komende twee dagen steekt u de Antarctische Convergentie over om verder te varen naar uw volgende bestemming: Zuid-Georgia. Door de Antarctische wateren binnen te varen, kan de temperatuur in enkele uren aanzienlijk dalen.

Op dag 10 arriveert u in Zuid-Georgia en meert u aan op verschillende landingsplaatsen om de variëteit aan landschappen en fauna te ontdekken. Eén van de mogelijke hoogtepunten van de expeditie is een bezoek aan Prion Island. Op Prion Island ziet u broedende albatrossen en met een beetje geluk ziet u de jonge vogels hun vleugels testen. Verder brengt u een bezoek aan Salisbury Plain, St Andrews en Gold Harbour waar Koningspinguïns en pelsrobben de stranden bevolken. 

Een andere belangrijke plek op Zuid-Georgia is Grytviken. U ziet hier ook een verlaten walvisvaarders station waar de koningspinguïns in de straten lopen en de zeeolifanten leven. Verder brengt u hier een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en aan het nabijgelegen graf van Shackleton.

Dit is alleen een voorbeeld, de definitieve route wordt bepaald door de expeditie leider aan boord en is afhankelijk van de weersomstandigheden.

* Het eiland Prion is gesloten voor bezoekers in het begin van het fokseizoen van 20 november tot 07 januari.

Dag 14 - Expeditiecruise aan boord van Plancius

Na een aantal bijzondere dagen op South Georgia vaart u verder naar uw volgende bestemming. Een groot aantal zeevogels zal het schip weer zuidwaarts volgen en onderweg is er de kans dat u zeeijs tegenkomt.

Dag 15 - Bezoek aan de Zuidelijke Orkneyeilanden

U arriveert vandaag bij de Zuidelijke Orkneyeilanden waar u verschillende bezoeken brengt aan bijzondere plekken van deze eilanden. Als de weersomstandigheden meezitten, brengt u een bezoek aan het Orcadas station, een Argentijnse basis gelegen op Laurie Island in de archipel van de Zuidelijke Orkneyeilanden. Het vriendelijke personeel geeft u een rondleiding en ondertussen geniet u van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers. Als alternatief wordt een landing in Shingle Cove on Signy Island in gepland wanneer het niet mogelijk is om aan te meren.

Dag 16 - Expeditiecruise aan boord van Plancius

Vandaag passeert u onderweg reusachtige ijsbergen en mogelijk ook Vinvissen terwijl u richting het uiterste zuiden vaart.

Dag 17 - 22 - Bezoek aan het schiereiland van Antarctica

De komende dagen gaat u het schiereiland van Antarctica ontdekken. Tussen ijsrotsen, eilanden en duizenden van pinguïns kunt u het adembenemende landschap middels excursies met zodiaks en kajaks van dichtbij ervaren. Deze bieden ook de mogelijkheid om aan land te gaan om vanuit daar opnieuw te genieten van geweldige uitzichten. Tijdens deze indrukwekkende reis komt u zeker ook zeeleeuwen tegen en waarschijnlijk ook wel walvissen.

Afhankelijk van de verdere weersomstandigheden vaart u een aantal van de volgende bestemmingen aan: Paulet Island waar een groot aantal Adeliepinguïns leven; Brown Bluff waar u voet zet op het Antarctische Continent, maar ook in Neko Harbour heeft u de gelegenheid om voet aan wal te zetten op het Antarctische Continent in een prachtig landschap van grote gletsjers. Bij het varen naar Paradise Bay, met zijn talloze ijsbergen en diepe fjorden, heeft u weer de gelegenheid om het Antarctische Continent te betreden. Ook vaart u per zodiak tussen de ijsbergen en de binnenste delen van de fjorden. In dit gebied heeft u een goede kans om walvisvissen en bultruggen te zien. Tot slot brengt u een bezoek aan het historisch plaatsje Port Lockroy. U kunt hier het kleine museum bezoeken waar u meer leert over het leven in de jaren 1950 in dit gebied. Tegenwoordig is deze plek de meest bezochte site van het witte continent en dankzij de kleine winkel en postkantoor, is het de enige plek om uw vrienden en familie te schrijven om dit unieke moment te delen.

Dag 23 - Aankomst in Ushuaia

Uw bijzondere avontuur langs de Falklandeilanden, Zuid-Georgia en het schiereiland Antarctica is tot een einde gekomen. In de ochtend arriveert u weer in Ushuaia en neemt u afscheid van de bemanning van het schip. Vervolgens wordt u per transfer naar uw hotel in Ushuaia gebracht waar u de komende nacht verblijft. Deze middag en avond in Ushuaia heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 24 - Ushuaia - Buenos Aires

Het is tijd om Ushuaia te verlaten en terug te vliegen naar Buenos Aires. Bij aankomst in Buenos Aires wordt u weer opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel brengt. De komende nacht verblijft u in een ander hotel dan waar u de reis was begonnen. U verblijft deze nacht in het mooie en groenrijke boutique hotel Palo Santo. De rest van de middag en avond heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Ushuaia - Buenos Aires
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 25 - Vertrek vanuit Argentinië

Uw geweldige reis door Argentinië, Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgia is helaas alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier arriveert u de volgende dag vol met nieuwe ervaringen rijker.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Buenos Aires - Amsterdam

Dag 26 - Aankomst

Vandaag arriveert u weer in Nederland na een fantastische reis.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 16.895,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 23 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• 20-daagse Falkland, South Georgia en Antarctica expeditie cruise met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' waaronder fietstour Buenos Aires
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & greet bij aankomst
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype/cabinetype
• Reis en/of annuleringsverzekering (verplicht op Antarctica cruise)
• Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €20,- per persoon per enkele reis
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw expeditiecruise Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica

Accommodaties

Legado Mitico Buenos Aires Hotel

Het Legado Mitico boutique hotel is gelegen in een levendige wijk met veel klasse, Palermo Soho. Deze sfeervolle wijk met antieke huizen uit 1900 is omgetoverd tot bruisend centrum met de meest verfijnde restaurants, trendy bars, design huizen en theater lounges. Ook hebben verschillende kunstenaars hun atelier in Palermo Soho gevestigd. Het hotel beschikt over een prachtige bibliotheek en heerlijk dakterras om na een dag door het drukke Buenos Aires heerlijk wat te kunnen ontspannen. Iedere kamer heeft zijn eigen naam en thema met verhaal achter het interieur. Zo is de First Lady kamer, waar het verhaal van Eva Perón achter schuilt.

Uw verblijf: 2 nachten

M/V Plancius

Plancius Oceanwide cruise biedt plaats aan 116 passagiers in 53 passagiershutten, elk met een eigen toilet en douche. Het schip beschikt over een restaurant / lezingskamer op dek drie en een ruime observatie lounge (met bar) op dek vijf met grote ramen en een volledig panoramisch uitzicht. Het schip heeft grote open dekruimtes met uitstekende mogelijkheden om te genieten van het landschap en het wild. De Plancius is comfortabel en mooi ingericht. De reizen naar de Arctische en Antarctische regio's zijn en zullen nog steeds voornamelijk worden gedefinieerd door een verkennend educatief reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan de wal wordt besteed.

Uw verblijf: 19 nachten

Los Cauquenes Resort & Spa

Los Cauquenes Resort & Spa is dé plek om het schitterende Ushuaia te ervaren. Een van de hoogtepunten van het Los Cauquenes Resort & Spa is het unieke in-out zwembad. Een groot raam scheidt het overdekte gedeelte van het zwembad van de buitenlucht. Een prachtig uitzicht op de bergketen en het Beagle-kanaal maakt de beleving compleet. Het hotel biedt ook een spa en diverse restaurants en bars. Uitstapjes en activiteiten kunnen worden georganiseerd vanuit Los Cauquenes om Ushuaia te verkennen. U kunt bijvoorbeeld picknicken aan de kust, een bezoek brengen aan het nationaal park of de Martial Glacier.

Uw verblijf: 1 nacht

Palo Santo Hotel

Palo Santo is een klein luxe design en groen hotel in Palermo, Buenos Aires. De architectuur toont de schoonheid en verfijning van modern Argentijns design. Palo Santo biedt een uitstekende service die haar gasten het beste van de Buenos Aires-ervaring wil bieden. De hotelkamers zijn opgezet als design-appartementen waarin gasten het beste van hedendaags Argentijns-design ervaren. Elk meubelstuk en elke decoratie werd met de hand uitgekozen om een ​​samenhangende esthetische ervaring te creëren. Er werden alleen edele materialen gebruikt: marmer, aluminium, ijzer, beton en natuurlijk hardhout van Palo Santo. 

Palo Santo is gelegen in de bruisende wijk Palermo Hollywood op loopafstand van het gezellige Palermo Soho. Het hotel zelf beschikt over een goed restaurant, het Charqui Restaurant, dat is gespecialiseerd in smakelijke, stevige, zelfgemaakte Argentijnse gerechten.

Duurzaamheid
Met meer dan 800 planten in en rondom het mooie en groenrijke boutique hotel Palo Santo, is dit het eerste gecertificeerde green hotel van Buenos Aires. Het hotel heeft zorgvuldig materialen, apparatuur en leveranciers geselecteerd om de milieu-impact van de constructie en activiteiten van het hotel te verminderen. Voor meer informatie over het uitgebreide duurzaamheidbeleid van het hotel kunt u hier vinden: https://www.palosantohotel.com/portfolio-item/green/

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle kanaal ingeklemd, kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging. Vroeger was Ushuaia een gevangeniskolonie maar vandaag de dag tonen winkeltjes en restaurantjes het straatbeeld. Er is genoeg te beleven in en rondom de stad. Buiten de levendige winkelstraatjes is het gevangenismuseum een bezoekje waard en u moet zeker eens een wandelingetje door de haven maken. Het overgrote merendeel van expedities naar Antarctica starten vanuit Ushuaia en het is een boeiend gezicht om de grote ijsbrekers in de haven te zien liggen.

Het centrum van Ushuaia is ook leuk om wat doorheen te lopen. Bij de verschillende kioskjes aan de kust kunt u uw paspoort laten stempelen of een bootexcursie het beagle kanaal op maken waarbij u langs de beroemde vuurtoren en verschillende kleine eilandjes vol zeevogels en zeeleeuwen vaart.

Wij adviseren u het nationaal park Tierra del Fuego te bezoeken (gemakkelijk per bus bereikbaar)! Nationaal park Vuurland is de bekendste attractie uit de omgeving: het einde van de wereld. Een mooi natuurlandschap biedt gelegenheid tot wandelingen en voor diegene die het liever met minder lichaamsinspanning doet, rijdt er zelfs een treintje.

Geniet bij helder weer van de stad, de baai en het spotten van landende vliegtuigen op één van de meest spectaculaire landingsbanen ter wereld. Vergeet ook niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!