Expeditiecruise | Expeditiecruise naar de Noordpool met Ponant

  unique

  

16-daagse expeditiecruise naar de Noordpool

€ 

Vanaf 38.760,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

16-daags exclusieve expeditiecruise naar de Noordpool

Ga mee op 16-daagse expeditie naar de Geographic North Pole. Om dit mytische punt te bereiken dat het hele jaar door ijsschotsen wordt bedekt, op 700 kilometer afstand van elk land, gaat u aan boord van Le Commandant Charcot.

Vertrekkend vanuit Spitsbergen geniet u van een onvergetelijke maritieme ervaring in het hart van weelderige landschappen die voortdurend evolueren met verandering in het ijs en het licht. Deze route, die zich perfect leent voor het observeren van de dieren in het wild, die bijzonder rijk zijn in deze tijd van het jaar, brengt je tot aan het pakijs. Dan ga je langzaam verder naar het hart van deze stille wereld, bevroren door de extreme kou, in de richting van de Heilige Graal van alle poolreizigers: de Noordpool!

De terugweg naar de bewoonde wereld is minstens zo spectaculair, langs Groenland en het Nationaal Park Noordoost-Groenland

We zijn bevoorrechte gasten in deze afgelegen gebieden waar we overgeleverd zijn aan weer, ijs, getijden en andere omstandigheden. Landingen op bepaalde locaties en de observatie van bepaalde dieren in het wild kunnen niet worden gegarandeerd. Ze variëren van dag tot dag, waardoor elke PONANT-cruise een unieke ervaring is. De kapitein en de expeditieleider zullen er alles aan doen om uw ervaring zo rijk mogelijk te maken, met inachtneming van de veiligheidsregels en instructies die door de AECO worden opgelegd.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Overnachting in Parijs - Hotel Pullman Paris Roissy CDG Airport
Dag 2 - Aankomst in Longyearbyen en vertrek van de boot - Le Commandant Charcot
Dag 3 - Longyearbyen - Spitsbergen - Le Commandant Charcot
Dag 4 - 8 - Varen tussen de ijsschotsen - Le Commandant Charcot
Dag 9 - Geographic North Pole - Le Commandant Charcot
Dag 10 - 13 - Noordoost-Groenland Nationaal Park - Le Commandant Charcot
Dag 14 - 16 - Zeedagen op Le Commandant Charcot - Le Commandant Charcot
Dag 17 - Aankomst in Reykjavik en ultiem genieten bij de Blue Lagoon - The Retreat at Blue Lagoon Iceland
Dag 18 - Vertrek uit Longyearbyen
Dag 19 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Overnachting in Parijs

Uw reis gaat vandaag van start. Vanaf Amsterdam stapt u in de Thalys naar Parijs waar u de komende nacht verblijft voordat u de volgende dag verder reist om van start te gaan met uw expeditiecruise. U verblijft de komende nacht in Hotel Pullman Paris Roissy CDG Airport, dit hotel is vlakbij de luchthaven zodat u de volgende dag minimale reistijd heeft naar de luchthaven.

Inclusief:

 • Thalys van Amsterdam naar Parijs
 • Transfer naar uw accommodatie
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Aankomst in Longyearbyen en vertrek van de boot

Na uw ontbijt stapt u op uw vlucht naar Longyearbyen. Aangekomen op de luchthaven wordt u opgewacht door uw transfer die u naar de pier brengt vanaf waar uw cruise van start gaat. U vertrekt rond 18:00 vanuit de haven van Longyearbyen, dit is de hoofdstad van de Noorse Svalbard-archipel gelegen op het hoofdeiland van Svalbard. Ook is dit de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Met temperaturen die dalen tot onder de -40°C, zijn de landschappen van dit mijnstadje adembenemend. Met de gletsjers en de bergen die zich uitstrekken tot hoe ver u kunt kijken en ook de ongerepte natuur geven u het gevoel dat u zich op een volledig onontgonnen gebied bevindt.

Inclusief:

• 15-daagse expeditiecruise naar de Noordpool, inclusief maaltijden, dranken, excursies en lezingen aan boord van de LNG-hybride Polar Class 2 ijsbreker Le Commandant Charcot, op 5*+ niveau

Dag 3 - Longyearbyen - Spitsbergen

Spitsbergen is het grootste eiland in de Svalbard-archipel. Spitsbergen is het laatste stuk land vóór de Arctische ijsschots. Aan boord van uw schip vaart u langs de extreem spectaculaire kustlijn van dit ijzige land. Tussen duizendjarige gletsjers en ruige bergen ontdekt u de grillige kustlijn, uitgehold door fjorden. Een unieke omgeving, het toevluchtsoord van een bijzonder rijke avifauna, die u de mogelijkheid biedt om fantastische foto's te maken vanaf het dek van uw schip.

Dag 4 - 8 - Varen tussen de ijsschotsen

Geniet van de absoluut unieke ervaring van varen naar het hart van de ijsschots, deze enorme uitgestrektheid van maagdelijk, smetteloos ijs. De landschappen veranderen voortdurend, verschuiven van een gladde, vlakke wildernis naar een chaos van ijs en vervolgens naar kanalen van open water. Uw schip vaart langs deze natuurlijk open kanalen en door de gebieden waar de bevroren laag het dunst is, en biedt u de kans om magische maritieme momenten te beleven te midden van drijvend zee-ijs. Het zal ook vaak een gelegenheid zijn om een bepaald soort fauna te zien, volledig afhankelijk van de ijsschots.

Dag 9 - Geographic North Pole

Gedefinieerd door een noorderbreedte van 90°, ligt de geografische noordpool op de rotatie-as van de aarde, op het snijpunt van alle meridianen. Gedurende zes maanden van het jaar in duisternis gedompeld en vervolgens de volgende zes maanden verlicht door de zon, heeft deze mythische plek, permanent bedekt met ijs en ver van elk land, generaties ontdekkingsreizigers gefascineerd. Tot nu toe hebben maar een paar mensen de Geografische Noordpool ooit bereikt, dit is voor u nu mogelijk aan boord van de Commandant Charcot.

Dag 10 - 13 - Noordoost-Groenland Nationaal Park

Het noordoosten van Groenland staat bekend als de thuisbasis van een van de oudste en dikste ijslagen ter wereld. Aan boord van uw schip heeft u de unieke kans om naar het hart van deze ijzige wildernis, vele duizenden jaren oud te navigeren en met name langs de kust van het Noordoost-Groenland Nationaal Park te reizen, erkend als biosfeerreservaat door UNESCO.

Dag 14 - 16 - Zeedagen op Le Commandant Charcot

De komende dagen heeft u vrije dagen op het schip waarbij u deelt kunt nemen aan de lezingen die worden gegeven over het schip en het wetenschappelijke onderzoek wat gedaan wordt aan boord. U kunt tijdens deze dagen ook relaxen bij het binnen- of buitenzwembad terwijl u geniet van het prachtige uitzicht wat u vanaf het dek heeft.

Dag 17 - Aankomst in Reykjavik en ultiem genieten bij de Blue Lagoon

Uw expeditiecruise komt deze ochtend tot zijn einde.  U arriveert in de haven van Reykjavik, dit is de hoofdstad van IJsland. Hier kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het 'Oskjuhlið' museum wat zich op de heuvel bevindt. Het museum biedt een panoramisch uitzicht op de weelderige, groene landschappen. Ook het historische centrum is zeker een bezoekje waard, wandel langs de Skólavördustígur en de Laugavegur, twee levendige straatjes met charmante kleine winkeltjes. 

Hierna gaat u door naar uw accommodatie voor de komende nacht. De laatste nacht verblijft u in The Retreat bij de Blue Lagoon. Tijdens uw verblijf kunt u onbeperkt gebruik maken van de Retreat Spa, de Retreat Lagoon en de Blue Lagoon. Ook is er een zevengangendiner voor u geregeld in Moss Restaurant, dit restaurant beschikt over één Michelinster.

Inclusief:

 • Privétransfer naar uw accommodatie
 • Overnachting inclusief ontbijt
 • Zevengangendiner in het Moss restaurant

Dag 18 - Vertrek uit Longyearbyen

Uw indrukwekkend reis tot zijn einde gekomen. Uw transfer haalt u later op de dag op en brengt u naar de luchthaven waar u op uw internationale vlucht naar Amsterdam stapt. Hier zult u de volgende dag aankomen met alle mooie herinneringen aan uw onvergetelijke reis.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Internationale vlucht Longyearbyen - Amsterdam

Dag 19 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden deze reis aan vanaf €38.760,- per persoon op basis van een Prestige Stateroom op deck 7.

Inclusief:
 • 16-daagse expeditiecruise naar de Noordpool op basis van volpension inclusief activiteiten
 • Thalystickets eerste klas Amsterdam - Parijs
 • chartervlucht van Parijs naar Longyearbyen
 • vlucht van Reykjavik naar Amsterdam met KLM
 • Luxe overnachting in The Retreat bij Blue Lagoon inclusief sterrendiner
 • Alle genoemde, benodigde transfers
Exclusief:
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw expeditiecruise naar de Noordpool met Ponant

Accommodaties

Hotel Pullman Paris Roissy CDG Airport

Het Pullman Paris Roissy CDG Airport hotel, gelegen in ten noorden van Parijs, op de luchthaven Charles de Gaulle, is een ideaal hotel voor een tussenstop. Hotelkamers zijn comfortabel en elegant en van alle gemakken voorzien.

De Culinaire Bazaar, het restaurant, heeft een open keuken en met bomen omzoomd terras. Geniet ook van de overige faciliteiten van het hotel zoals het zwembad, bubbelbad, sauna, hamam en fitnessruimte.

Met de gratis CDGVAL-verbinding bent u binnen 5 minuten bij Terminal 1 & 2 en het TGV/Thalys station.

Uw verblijf: 1 nacht

Le Commandant Charcot

Le Commandant Charcot is een ultramoderne en luxe ijsbreker.  Door de zeer hoge ijsklasse (Polar Class 2) is het schip in staat op plekken te komen die voor alle andere schepen onbereikbaar zijn. Daarmee is dit schip absoluut uniek in zijn klasse.

Het schip is uitgerust met de nieuwste milieubeschermingstechnologie en maakt gebruik van een hybride voortstuwing die vloeibaar aardgas (LNG) en elektrische aandrijving combineert. Dit zorgt voor vermindering van de uitstoot van SO2, NOx, CO2 en fijnstof. In kwetsbare gebieden kan door het gebruik van een accupakket in elektrische modus gevaren worden voor een zeer laag geluidsniveau. Daarnaast is het schip voorzien van energiebesparende technologie en zijn er geavanceerde systemen aan boord te vinden voor afvalverwerking en afvalwaterzuivering.

De cruises aan boord van het grensverleggende Ponant-schip Le Commandant Charcot zijn opgezet en ingericht als zogenaamde expeditiecruise. Aan boord reizen experts mee die onder andere lezingen geven en beschikbaar zijn voor de gasten. De kapitein en expeditieleiders van de Ponant-crew bepalen geschikte locaties voor de dagelijkse activiteiten. Aan boord vindt u Zodiacs waarmee u aan land gaat, en er zijn zeekayaks aanwezig om zelf tussen het ijs door te varen. Deze activiteiten zijn inbegrepen. Het verblijf aan boord van het schip is volledig inclusief. Inclusief maaltijden en dranken (van thee tot champagne)

Le Commandant Charcot telt 135 passagiershutten, waaronder 31 suites. Alle cabines en suites zijn uitgerust met en-suite badkamer en privébalkon of terras. Daarnaast vindt men aan boord een panoramisch restaurant, grillrestaurant en zowel binnen- als buitenzwembad en een spa.

Uw verblijf: 15 nachten

The Retreat at Blue Lagoon Iceland

De Blue Lagoon Retreat ligt bij de wonderschone Blue Lagoon in IJsland. Een unieke locatie voor dit exclusieve hotel. Het complex beschikt over 62 luxueuze kamers, een ondergrondse spa, een mineraalrijke lagune, en twee restaurants. Alles wordt ondersteund door duurzame energie. De kamers zijn voorzien van een aparte woonkamer, open haarden en privéterrassen. In de restaurants wordt overheerlijke IJslandse cuisine geserveerd; het Moss-restaurant is met een Michelinster bekroond.
 

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Reykjanes Peninsula

De Reykjanes (of Southern) Peninsula ligt in de zuidwestelijke hoek van IJsland. De Keflavík Internationale luchthaven ligt in deze regio, waardoor bijna alle bezoekers aan IJsland met deze omgeving bekend raken. Het Reykjanes Peninsula beschikt over prachtige bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Mis vooral niet de Blue Lagoon, een wereldberoemde geothermische spa; de borrelende modderpoelen van Gunnuhver; of de 'Bridge Between Continents' bij Sandvik (een structuur waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tectonische platen elkaar raken).

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!