Expeditiecruise | PONANT Groenland en Newfoundland met National Geographic

  unique

  

10-daagse expeditiecruise

€ 

Vanaf 6.395,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

10-daagse unieke expeditiecruise Groenland en Newfoundland

Ponant nodigt u uit op een geheel nieuwe expeditiecruise, tussen het magische ijs van Groenland en de charmes van het eiland Newfoundland. Kom aan boord van Le Champlain voor een uitzonderlijke 10-daagse cruise van Reykjavik naar Saint Pierre en Miquelon. Vanuit IJsland vertrekt uw schip eerst naar Zuidoost-Groenland. Ontdek de Inuit-cultuur in Ammassalik en ga op pad om de inwoners van deze afgelegen regio te leren kennen met fascinerende tradities.

U vaart vervolgens naar Nansen Harbour, het startpunt van de allereerste oversteek van de ijskap door de Noor Fridtjof Nansen. Het laatste deel van uw cruise naar Groenland betreft de smalle Prins Christian Sund-passage, die het zuidoosten van Groenland met het zuidwesten verbindt. Bergen, rotswanden, watervallen en drijvend ijs vormen een prachtig wild landschap waarin stoeiende kolonies van zeehonden leven.

Le Champlain zet dan koers naar het zuiden om Saint-John's te bezoeken. De hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland and Labrador is een van de oudste Engelstalige steden in Noord-Amerika. Het ligt in het hart van een prachtige natuurlijke omgeving en een wandeling door de historische kern of langs de glooiende straatjes vol met kleurrijke huizen is een aangename ervaring. U stapt uit in Saint Pierre en Miquelon, een klein stukje Frankrijk dat voor de kust van Canada ligt.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar IJsland - Le Champlain
Dag 3 - Oost-Groenland - Le Champlain
Dag 4 - Nansen Harbor Groenland - Le Champlain
Dag 5 - Skjoldungen-eiland Groenland - Le Champlain
Dag 6 - Prins Christian Sund Groenland - Le Champlain
Dag 7 - 8 - Atlantische Oceaan - Le Champlain
Dag 9 - Newfoundland Canada - Le Champlain
Dag 10 - Saint Pierre-eiland Canada - Le Champlain
Dag 11 - Vertrek vanuit Canada

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar IJsland

U komt vandaag per internationale vlucht aan in Reykjavik. Na aankomst wordt u welkom geheten en naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van Le Champlain. Dit is het schip waarmee u de komende dagen uw expeditie zult gaan beleven. 

De hoofdstad van IJsland strekt zich uit langs de rand van een uitgestrekte baai in het westen van het land. Perlan, de 'Parel van Reykjavík', de grote heuvel Oskjuhlið, biedt een panoramisch uitzicht op het weelderige, groene landschap. Iets verder kunt u gemakkelijk de wegwijzer volgen die u leidt naar de evangelische kerk Hallgrímskirkja, en naar het historische centrum waar men langs de Skólavördustígur en de Laugavegur kan wandelen, twee levendige straten met charmante winkeltjes. Voor wat ontspanning net buiten de stad, heeft u de mogelijkheid om het schiereiland Reykjanes en de beroemde thermische lagunes van de Blue Lagoon te bezoeken.

Inclusief:

• Transfer van het vliegveld naar de haven

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 3 - Oost-Groenland

Nog steeds bijna onbekend, aangezien het slechts een eeuw geleden werd ontdekt, blijft de oostkust van Groenland de meest authentieke en majestueuze regio van het land. Hier lopen de alpiene bergen nauw over in de zee. De fjorden zijn versierd met hoge besneeuwde bergtoppen en drijvende ijsbergen. U vaart in het kielzog van het beroemde schip van kapitein Jean-Baptiste Charcot, de Pourquoi Pas, dat met zijn bemanning vertrok om Ammassalik te ontdekken. Dit is een klein eiland van authentieke en wilde schoonheid waar de Inuit-bevolking koos om te leven. De naam van dit eiland is een verwijzing naar de lodde, een kleine flamboyante zilverkleurige vis, waarvan de aanwezigheid de terugkeer van de lente aankondigt. Een verrassende ontdekking in een spectaculaire omgeving.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 4 - Nansen Harbor Groenland

Een reis naar Nansen Harbor is de garantie van een reis terug in de tijd en zal u in staat stellen om een prachtige baai te ontdekken, waarin de ijskap direct stort. Wanneer u in deze gebieden aankomt, zult u onmiddellijk begrijpen waarom Fridtjof Nansen deze plaats koos voor zijn overtocht over de ijskap in augustus 1888. Het is bijzonder gemakkelijk om de ijskap vanaf dit punt te bereiken en u zult dan ook zeker in de voetstappen van deze grote Noorse ontdekkingsreiziger kunnen treden. Een unieke ervaring die de meest avontuurlijke onder u zeker zal bekoren.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 5 - Skjoldungen-eiland Groenland

Ontdek het Skjoldungen-eiland aan de zuidoostkust van Groenland. Dit onbewoonde land biedt prachtige landschappen die u zeker zullen verbazen. Het eiland is omgeven door een prachtige fjord, waarvan de dubbele ingang kenmerkend is: het vormt een bocht voordat het aan de andere kant de zee op gaat. Bergen, gletsjervalleien, toendra en wilgenbossen vormen het prachtige landschap dat u beter kunt bewonderen wanneer u hier aankomt. In deze aanmeerhaven, omringd door wilde en ongerepte natuur, is het vrij gebruikelijk om robben en orka's, maar ook vogels te zien.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 6 - Prins Christian Sund Groenland

De kust van Groenland, een omgeving die wordt gekenmerkt door puntige bergpieken en majestueuze gletsjers. U staat op het punt de Prins Christian Sund over te steken, een smal kanaal dat zich uitstrekt en zigzagt over een honderdtal kilometers tussen het zuidoosten en westen van Groenland. Ontdek de schoonheid van deze unieke landschappen, welke bestaan uit rotskliffen en watervallen, die worden gevoed door de ijskap en in het ijskoude water denderen. Zeehonden zitten graag op het drijvende ijs om van de zon te genieten. Als u geluk heeft, krijgt u misschien een aurora borealis te zien, een verbluffende lichtshow van de poolnacht, beter bekend als het noorderlicht.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 7 - 8 - Atlantische Oceaan

Maak tijdens uw dagen op zee gebruik van de vele faciliteiten en activiteiten aan boord. Trakteer uzelf op een moment van ontspanning in de spa of blijf in vorm in het fitnesscentrum. Afhankelijk van het seizoen, kunt u zich laten verleiden door het zwembad of een plek om te zonnebaden. Deze dag zonder een thuishaven is ook een gelegenheid om te genieten van de conferenties of shows die aan boord worden voorgesteld, om wat te winkelen in de boetiek of om de PONANT-fotografen in hun speciale ruimte te ontmoeten. Voor de liefhebbers van de open zee is er het bovendek van het schip. waar het schouwspel van de golven te bewonderen valt. Wellicht heeft u geluk om dieren te observeren. Een echt betoverd intermezzo waarbij comfort, rust en amusement gecombineerd worden.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 9 - Newfoundland Canada

Saint John’s is de hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland and Labrador. Het stadje bestaat uit een natuurlijke haven en er zijn vele smalle, kleine straatjes. Het is dan ook een stad waar u fijn doorheen kunt wandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld het historische centrum bezoeken. Breng ook zeker een bezoek aan Signal Hill. Wanneer u bovenop deze heuvel staat, wat tevens een groot park is, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de haven. 

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 10 - Saint Pierre-eiland Canada

Ontdek het eiland Saint Pierre, wat gelegen is aan de Canadese kust. Dit is een van de twee belangrijkste eilanden van de archipel Saint-Pierre en Miquelon, het enige Franse territorium in Noord-Amerika. Voorzien van een natuurlijke haven, heeft het eiland, waarvan de naam een verwijzing is naar de beschermheilige van de vissers, zich ontwikkeld rond de visserij-industrie. Er zijn vandaag de dag nog veel sporen van haar verleden zichtbaar. Walvisjacht, kabeljauwvissen, alcoholsmokkel tijdens het Verbod: al deze herinneringen zijn nog steeds springlevend in de hoofdstad, Saint-Pierre. Het eiland staat ook bekend om het spotten van uitzonderlijke fauna waaronder walvissen, vinvissen, dolfijnen, zeehonden, papegaaiduikers en stormvogels.

Inclusief:

• Verblijf aan boord van Le Champlain

Dag 11 - Vertrek vanuit Canada

Er komt vandaag een einde aan uw schitterende cruise door de Noordelijke Atlantische Oceaan. Na aankomst op Saint Pierre Island wordt u naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw aansluitende vlucht naar de Canadese stad Montreal. U heeft uiteraard de mogelijkheid om nog een paar dagen in Montreal door  te brengen, voordat u weer naar huis vliegt.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Saint Pierre Island - Montreal

Prijsinformatie

Wij bieden u het omschreven arrangement aan vanaf €6.395,- per persoon.

De exacte prijs voor de door u geselecteerde cruise is afhankelijk van wanneer u deze boekt en cabinetype. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Inclusief:

• Overnachtingen en verblijf op Le Champlain

• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'

• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'

• Alle genoemde, benodigde transfers

• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Intercontinentale vluchten

• Upgrade kamertype/cabinetype

• Hotelovernachtingen voor en/of na de cruise

• Reis en/of annuleringsverzekering

• Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven

• Niet genoemde maaltijden en excursies

• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)

• Administratiekosten (€35,- per boeking)

• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw PONANT expeditiecruise Groenland en Newfoundland met National Geographic

Accommodaties

Le Champlain

Ruime suites met grote ramen en loungeruimtes die uitkomen op de buitenkant. Dit nieuwe jacht met beperkte capaciteit van slechts 92 passagiershutten en suites biedt u een werkelijk unieke cruise-ervaring.

Als het tweede schip in een nieuwe serie die trouw blijft aan de Ponant-spirit, straalt Le Champlain de unieke sfeer uit dat het keurmerk van de cruisemaatschappij is: een subtiele mix van verfijning, intimiteit en comfort.

Aan boord van dit schip, dat met de Franse vlag vaart, ervaart u het onvergelijkbare plezier van een intieme cruise, met de mogelijkheid een steeds groter aantal bestemmingen te verkennen in een chique ambiance met luxueuze service.

Ervaar een luxueuze omgeving waar het accent ligt op authenticiteit en passie voor reizen.

Uw verblijf: 10 nachten

Bestemmingen

Reykjavik

Gelegen aan een baai, voorgezeten door de machtige berg Esja, staat de uitgestrekte hoofdstad van IJsland in schril contrast met de rustige vissersdorpen en kleine gehuchten die te vinden zijn in deze opmerkelijke eilandstaat. Het is uiterst vooruitstrevend, maar toch trots traditioneel; buitengewoon afgelegen, maar toch verrassend kosmopolitisch; onlosmakelijk verbonden met het natuurlijke landschap, maar met moderne technologie. Het kleine stadscentrum wordt gekenmerkt door een eclectische mix van felgekleurde huizen, elegante winkels, stijlvolle bars en verfijnde musea. Een keur aan restaurants serveert een heerlijk scala aan culinaire hoogstandjes, evenals een scala aan exotische lekkernijen zoals zure ram-testikels en verrot haaienvlees! Of je nu van plan bent je vakantie galerij-hoppen door te brengen terwijl je herhaaldelijk naar Bjork luistert, tussen tektonische platen duikt of ontspant in de talloze geothermische baden, Reykjavik is de ultieme bestemming voor zowel plezierzoekers als avontuurlijke junkies.

Ile Saint-Pierre

Located near the Canadian province of Newfoundland and Labrador, Saint Pierre Island is one of three main islands of Saint Pierre and Miquelon. It is set just off the east coast of Canada separated from the mainland by the Gulf of St Lawrence in the North Atlantic Ocean. It is a small archipelago of islands including Saint-Pierre, Miquelon-Langlade, l’Ile aux Marins and several small uninhabited islands.

St. John's

St. John's is de hoofdstad en grootste stad van Newfoundland. Daarnaast is het ook nog eens de oudste stad van Noord-Amerika. Een typisch beeld van de bestemming zijn felgekleurde rijtjeshuizen bovenop een heuvel met uitzicht op een prachtige natuurlijke haven. Ga Signal Hill op voor adembenemende uitzichten, volg een pad naar het historische fort in de Queens Battery Barracks of bezoek het vissersdorp Quidi Vidi en het nabijgelegen meer met de jaarlijkse St. John's Regatta. Ten zuiden van de stad liggen de dramatische kliffen van Cape Spear (een plek om ijsbergen te bekijken en walvissen te spotten). Andere dagtochten zijn het ecologisch reservaat Witless Bay en het altijd schilderachtige Ferryland (500 inwoners). Mis in de stad niet een bezoek aan The Rooms, een cultureel centrum met culturele, historische en artistieke betekenis.

Newfoundland

Situated in the Atlantic Ocean, off the east coast of Canada, the island of Newfoundland, together with Labrador, forms one of Canada’s four Atlantic provinces. This island is known as a hiker’s paradise and a bird watcher’s dream. It features magnificent coastline characterised by white-sand beaches, protected coves and secluded inlets. Visitors can enjoy an array of activities including: watching majestic whales navigate the mammoth drifting icebergs; taking a road trip to explore the spectacular Northern and Avalon Peninsulas, and visiting the picturesque seaside town of Port-aux-Basques. Don’t miss the national parks of Gros Morne and Terra Nova; the forested shores of Red Indian Lake; and Cape St. Mary's Ecological Reserve, home to a breeding colony of Northern Gannets. Other activities include: hiking, bird watching, swimming, paddling and much more.

Newfoundland and Labrador

Tezamen vormen Newfoundland en Labrador Canada's meest oostelijke provincie - vol met ruige natuurlijke pracht, lokale accommodaties, en rijke geschiedenis plekken van Viking nederzettingen en stokoude vissersdorpjes. De provincie hoofdstad, St John, is een prefecte basis om het zuidelijke gedeelte van Newfoundland te verkennen, inclusief de Cape Spear vuurtoren, Witless Bay Ecologisch reservaat en Ferryland; terwijl de stad zelf nachtelijke spooktochten organiseert en prachtige uitzichten biedt vanaf Signal Hill. Andere hoogtepunten van Newfoundland en Labrador zijn het Gros Morne Nationaal Park aan de Golf van St Lawrence (voor wandelen, bootexcursies, rotsklimmen, kamperen en vissen); Iceberg Alley - één van de beste plekken ter aarde om ijsbergen te zien, en de historische L'Anse aux Meadows Viking nederzetting site.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!