boutique

Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica cruise Plancius

Programma

 • Dag 1 Nachtreis
 • Dag 2 tot en met 3 Buenos Aires
  Dag 2

  Na een internationale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw reis. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft hebben wij een early check-in in het programma opgenomen. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

  Inclusief:

  • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Buenos Aires

  • Meet & greet bij aankomst

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Early check-in

  • Overnachting inclusief ontbijt

  Dag 3

  U begint de dag met een privé city tour door de centrale wijken van de stad. Transport en een privé gids staan tot uw beschikking om u de mooiste plekjes van de stad te laten zien.

  Inclusief:

  • Privé city tour Buenos Aires

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 4 tot en met 7
  Dag 4

  Vandaag vliegt u middels een binnenlandse vlucht naar Ushuaia voor uw spannende avontuur. Bij aankomst op de luchthaven wordt u per transfer naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van Plancius. De komende dagen staan in het teken van het schiereiland Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgia. Een reis naar het meest afgelegen continent vormt voor bijna iedereen die daar naartoe moogt reizen een absolute hoogtepunt als natuurbelevenis. Deze 20-daagse cruise geeft een glimp op de kleine variaties die dit zuidelijkste landschap zo uniek maken. U zult op expeditie gaan waarbij verschillende activiteiten ondernomen worden om het uiterste uit uw bezoek aan deze bijzondere bestemmingen te halen.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia

  • Privé transfer naar de haven

  • 20-daagse Falklandeilanden, Zuid-Georgia en Antarctica schiereiland expeditie cruise met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen

  Dag 5

  U vaart richting het Westen naar de Falklandeilanden. Onderweg kunt u genieten van de vele wilde vogels, zoals verschillende soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en papegaaiduikers. In de nacht arriveert u de Falklandeilanden.

  Dag 6

  Vandaag gaat u de westelijke kant van de Falklandeilanden ontdekken. U zult de hele dag doorbrengen in dit prachtige gebied waarbij u onder andere een wandeling maakt langs de oevers van het Carcass Island. Op dit eiland heeft u een goede kans om de Magelhaenpinguïn en Ezels pinguïn te spotten, evenals nauwe ontmoetingen met watervogels, zangvogels en de kwak. Op het eiland Saunders, heeft u de mogelijkheid om vier soorten pinguïns te zien broeden, de Ezels-, Koning, Magelhaen- en Rotspinguïns. Verder komen op dit eiland ook vele zwart bruine albatrossen en keizers aalscholvers voor.

  Dag 7

  U brengt vandaag een bezoek aan de hoofdstad van de Falklandeilanden, Stanley. Op eigen gelegenheid kunt u de cultuur van de Falklandeilanden ervaren, die over een aantal Zuid-Amerikaanse kenmerken beschikt met een Victoriaanse charme. In de omliggende omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Wij adviseren u een bezoek te brengen aan de lokale kerk en het kleine, maar interessante museum. Het museum biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje.

 • Dag 8 tot en met 13

  De komende twee dagen steekt u de Antarctische Convergentie over om verder te varen naar uw volgende bestemming: Zuid-Georgia. Door de Antarctische wateren binnen te varen, kan de temperatuur in enkele uren aanzienlijk dalen.

  Op dag 10 arriveert u in Zuid-Georgia en zult u op verschillende landingsplaatsen aanmeren om de variëteit aan landschappen en fauna te ontdekken. Eén van de mogelijke hoogtepunten van de expeditie zal een bezoek aan Prion Island zijn. Op Prion Island zult u broedende albatrossen zien en met een beetje geluk ziet u de jonge vogels hun vleugels testen. Verder zult u een bezoek brengen aan Fortuna Bay waar Koningspinguïns en pelsrobben de stranden bevolken. Vanaf Fortuna Bay kunt u het laatste stuk van Shackleton's route volgen naar Stromness, het verlaten walvisdorp. De route leidt u over de bergpas langs de 'Shackleton Waterfall'.

  Een andere belangrijke plek op Zuid-Georgia is Grytviken. U ziet hier ook een verlaten walvisvaarders station waar de koningspinguïns in de straten lopen en de zeeolifanten leven. Verder zult u hier een bezoek brengen aan het walvisvaart- en natuurmuseum en aan het nabijgelegen graf van Shackleton.

 • Dag 14 tot en met 16
  Dag 14

  Na een aantal bijzondere dagen op Zuid-Georgia vaart u verder naar uw volgende bestemming. Een groot aantal zeevogels zal het schip weer zuidwaarts volgen en onderweg is er de kans dat u zeeijs tegenkomt.

  Dag 15

  U arriveert vandaag bij de Zuidelijke Orkneyeilanden waar u verschillende bezoeken zult brengen aan bijzondere plekken van deze eilanden. Als de weeromstandigheden meezitten, brengt u een bezoek aan het Orcadas station, een Argentijnse basis gelegen op Laurie Island in de archipel van de Zuidelijke Orkneyeilanden. Het vriendelijke personeel zal u een rondleiding geven en ondertussen kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers. Als alternatief wordt een landing in Shingle Cove on Signy Island in gepland.

  Dag 16

  Vandaag passeert u onderweg reusachtige ijsbergen en mogelijk ook Vinvissen terwijl u richting het zuiden vaart.

 • Dag 17 tot en met 22

  De komende dagen gaat u het schiereiland van Antarctica ontdekken. Tussen ijsrotsen, eilanden en duizenden van pinguïns kunt u het adembenemende landschap op excursies met zodiaks en kayaks van dichtbij ervaren. Deze bieden ook de mogelijkheid om aan land te gaan om vanuit daar opnieuw geweldige uitzichten te genieten. Tijdens deze indrukwekkende reis zult u zeker ook zeeleeuwen en walvissen tegenkomen.

  Afhankelijk van de verdere weersomstandigheden vaart u een aantal van de volgende bestemmingen aan: Paulet Island waar een groot aantal Adeliepinguïns leven; Brown Bluff waar u voet kunt zetten op het Antarctische Continent, maar ook in Neko Harbour heeft u de gelegenheid om voet aan wal te zetten op het Antarctische Continent in een prachtig landschap van grote gletsjers. Bij het varen naar Paradise Bay, met zijn talloze ijsbergen en diepe fjorden, heeft u weer de gelegenheid om het Antarctische Continent te betreden. Ook kunt u per zodiak varen tussen de ijsbergen en de binnenste delen van de fjorden. In dit gebied heeft u een goede kans om walvisvissen en bultruggen te zien. Tot slot zult u een bezoek brengen aan het historisch plaatsje Port Lockroy. U kunt hier het kleine museum bezoeken waar u meer zult leren over het leven in de jaren 1950 in dit gebied. Tegenwoordig is deze plek de meest bezochte site van het witte continent en dankzij de kleine winkel en postkantoor, is het de enige plek om uw vrienden en familie te schrijven om dit unieke moment te delen.

 • Dag 23 Ushuaia

  Helaas is uw bijzondere reis langs de Falklandeilanden, Zuid-Georgia en het schiereiland Antarctica tot een einde gekomen. In de ochtend arriveert u weer in Ushuaia en neemt u afscheid van de bemanning van het schip. Vervolgens wordt u per transfer naar uw hotel in Ushuaia gebracht waar u de komende nacht zult verblijven. Deze dag in Ushuaia heeft u ter vrije besteding.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 24 Buenos Aires

  U verlaat vandaag Ushuaia en vliegt per binnenlandse vlucht weer terug naar Buenos Aires. U wordt opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de laatste nacht van uw reis. U heeft deze middag ter vrije besteding.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Binnenlandse vlucht Ushuaia - Buenos Aires

  • Privé transfer naar uw hotel

  • Overnachting inclusief ontbijt

 • Dag 25 Nachtreis

  Uw geweldige reis door Argentinië, Antarctica, Falklandeilanden en Zuid-Georgia is helaas alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

  Inclusief:

  • Privé transfer naar de luchthaven

  • Intercontinentale vlucht Buenos Aires - Amsterdam

 • Dag 26 Vertrek

  Vandaag arriveert u weer in Nederland na een fantastische reis.

Accomodaties

 • Legado Mitico Buenos Aires Hotel

  Het Legado Mitico boutique hotel is gelegen in een levendige wijk met veel klasse, Palermo Soho. Deze sfeervolle wijk met antieke huizen uit 1900 is omgetoverd tot bruisend centrum met de meest verfijnde restaurants, trendy bars, design huizen en theater lounges. Ook hebben verschillende kunstenaars hun atelier in Palermo Soho gevestigd. Het hotel beschikt over een prachtige bibliotheek en heerlijk dakterras om na een dag door het drukke Buenos Aires heerlijk wat te kunnen ontspannen. Iedere kamer heeft zijn eigen naam en thema met verhaal achter het interieur. Zo is de First Lady kamer, waar het verhaal van Eva Perón achter schuilt.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • Arakur Resort & Spa

  In de buurt van de Mount Alarken en gelegen op een natuurlijk balkon, ligt het luxueuze hotel in al zijn pracht te midden van inheemse bossen. Het hotel biedt de perfecte balans tussen rust en avontuur en is vrij recent geopend. Het is opgebouwd en gedecoreerd met zo veel mogelijk natuurlijke onderdelen. Hierdoor kent dit hotel met recht een duurzame architectuur. Het hotel ligt op slechts 10 minuten van de stad en de haven van Ushuaia waar u vanaf het hotel een mooi uitzicht op heeft, evenals het beroemde Beagle kanaal. Vanuit het hotel kunnen verschillende wandelingen en excursies worden georganiseerd.

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Carcass Island

  Het eiland Carcass is vernoemd naar het schip 'HMS Carcass' en is gelegen in het noordwesten van de Falklandeilanden. Het schilderachtige landschap is gevarieerd met pittoreske baaien, ruige kliffen, ongerepte witte zandstranden en uitgestrekte zandduinen. Het eiland dient als een belangrijke broedplaats voor een groot aantal vogels en is de thuisbasis van een kleine nederzetting met spectaculair uitzicht op zee en comfortabele accommodatie's. Bij Leopard Beach kunnen bezoekers verschillende Magelhaen- en Ezelspinguïns observeren. Verder kunnen bezoekers wandelen naar Mount Byng, het hoogste punt van het eiland met een adembenemend uitzicht. Mis tijdens een bezoek aan Carcass Island niet om een bezoek te brengen aan de Elephant Flats om de zeeolifanten kolonie te ontdekken.

 • Saunders Island

  Saunders eiland is gelegen aan de westelijke kant van de Falklandeilanden en beschikt over een spectaculaire kustlijn, rijke geschiedenis en diverse diersoorten. Het gevarieerde landschap wordt gekenmerkt door rotsachtige heuvels en uitgestrekte streken van ongerepte kustlijn omgeven door turquoise wateren. Het eiland is een van de voornaamste wildbestemmingen op deze afgelegen Zuid-Atlantische archipel. Het is de thuisbasis van de grootste kolonie van zwartbruine albatrossen ter wereld. Vele andere zeedieren vinden toevlucht op dit prachtige eiland, zoals zeeolifanten, zeeleeuwen, een verscheidenheid aan pinguïns en andere vogels, waaronder aalscholvers en zwarte zwanen. Op het eiland heeft u de mogelijkheid om vier soorten pinguïns te zien broeden, de Ezels-, Koning, Magelhaen- en Rotspinguïns. U kunt ook gaan wandelen, de schilderachtige baaien verkennen of een bezoek brengen aan de wildlife bij 'The Neck'.

 • Ushuaia

  Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle kanaal ingeklemd, kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging. Vroeger was Ushuaia een gevangeniskolonie maar vandaag de dag tonen winkeltjes en restaurantjes het straatbeeld. Er is genoeg te beleven in en rondom de stad. Buiten de levendige winkelstraatjes is het gevangenismuseum een bezoekje waard en u moet zeker eens een wandelingetje door de haven maken. Het overgrote merendeel van expedities naar Antarctica starten vanuit Ushuaia en het is een boeiend gezicht om de grote ijsbrekers in de haven te zien liggen.

  Het centrum van Ushuaia is ook leuk om wat doorheen te lopen. Bij de verschillende kioskjes aan de kust kunt u uw paspoort laten stempelen of een bootexcursie het beagle kanaal op maken waarbij u langs de beroemde vuurtoren en verschillende kleine eilandjes vol zeevogels en zeeleeuwen vaart.

  Wij adviseren u het nationaal park Tierra del Fuego te bezoeken (gemakkelijk per bus bereikbaar)! Nationaal park Vuurland is de bekendste attractie uit de omgeving: het einde van de wereld. Een mooi natuurlandschap biedt gelegenheid tot wandelingen en voor diegene die het liever met minder lichaamsinspanning doet, rijdt er zelfs een treintje.

  Een aanrader is de stad ook eens vanuit vogelperspectief te bekijken. U neemt hiervoor de kabelbaan richting de Martial gletsjer (zelf ook de moeite om te zien). Het is bij helder weer genieten van de stad en de baai en het spotten van landende vliegtuigen op één van de meest spectaculaire landingsbanen ter wereld.Vergeet ook niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

 • West Falkland

  Set in the South Atlantic Ocean, West Falkland is the second largest of the spectacular Falkland Islands. The dramatic landscape is characterised by a breathtakingly beautiful coastline and rugged hills scattered with thousands of sheep, cattle and abundant with sub-Antarctic wildlife. This remote island is home to a number of settlements and farms including Port Howard, West Falkland’s oldest farm, which offers visitors an array of wonderful cottages, homestays and a cosy lodge. Visitors can look forward to tracing the hills on one of many scenic treks and explore the beautiful landscape surrounding the little settlement of Port Stephens, the most picturesque part of the Falklands and home to many rockhopper penguins, cormorants and other seabirds.

 • Stanley

  Ook bekend als Port Stanley, de stad Stanley dient als de hoofdstad van de Falklandeilanden. Binnen deze rustige, ongerepte en afgelegen zuid-Atlantische archipel, ligt de stad Stanley aan de prachtige oostkust van East Falkland Island. Stanley doet denken aan een Schotse vissersdorp en beschikt over een scala aan felgekleurde heuvelhuizen en over een schilderachtige Schotse charme. Bezoekers kunnen uitkijken naar een scala aan interessante activiteiten, waaronder: leren over de maritieme geschiedenis van het gebied en het Antarctische erfgoed in het Historic Dockyard Museum, een bezoek brengen aan de Christ Cathedral Church, en een wandeling maken rond de haven, die de thuisbasis is van een van de grootste 19de-eeuwse scheeps wrakken in de wereld.

 • Antarctic Peninsula

  Warmer en toegankelijker dan de rest van Antarctica, is het Antarctische Schiereiland een populaire bestemming voor mensen die een van de meest fascinerende landschappen op de planeet willen ervaren. Sneeuw bedekte bergen dalen in ijzige blauwe wateren met prachtige ijsbergen en talrijke eilanden. Hoewel het slechts 1300 km in de oceaan uitstrekt, is het schiereiland de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder pinguïns, walvissen en zeehonden. Activiteiten omvatten uitstapjes naar een vulkanisch eiland, zwemmen in de warmwaterbronnen van Pendulum Cove, en de kans om de Antarctische Cirkel te oversteken.

 • Buenos Aires

  Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar 2 straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

  San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

  In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

  De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

 • Buenos Aires Province

  Gelegen in de Pampa-laaglanden van Argentinië, de provincie van Buenos Aires, wat betekent 'goede lucht', is de grootste provincie van het land. Hoewel de provincie dezelfde naam draagt als de stad Buenos Aires, omvat deze provincie deze stad niet. De huidige provinciale hoofdstad is La Plata, een bloeiende kosmopolitische stad. De provincie biedt spectaculair mooie natuurlijke landschappen, waaronder een prachtige Atlantische kust, talrijke rivieren, sprankelende lagunes en het gebergte Sierra de la Ventana. Bezoekers kunnen de steden Mar del Plata, La Costa Partido, Villa Gesell en Miramar verkennen; proef een reeks uitzonderlijke wijnen langs de wereldberoemde wijnroute van Argentinië; en geniet van een reis naar een gaucho-ranch om het leven van de gaucho te ervaren, met traditionele muziek, dansen, heerlijke gerechten en paardrijden. Mis niet de kans om te genieten van 's werelds beste Argentijnse rundvlees in een van de vele steakhuizen verspreid over de provincie.

 • Pampas

  Wie aan Argentinië denkt, denkt vijwel zeker ook aan de Pampa met zijn gaucho’s (Zuid-Amerikaanse cowboy), paarden en lege vlaktes. Net buiten bruisend Buenos Aires begint dit stukje Argentinië. Hier vindt u de typische Argentijnse gaucho's en kunt u eventueel meedoen aan verschillende activiteiten zoals paardrijden, in een koets meerijden, fietsen of lekker rondwandelen over het mooie terrein. Ook zult u in dit gebied genieten van typische Argentijnse maaltijden.

 • Argentina

  Variërend van zwoele subtropische gebieden in het Noorden, naar de ijzige Antarctische kust van het Patagonische Zuiden, Argentinië is een van 's werelds meest geografisch diverse landen. De diverse landschappen bieden talloze avontuurlijke en recreatieve mogelijkheden en de variatie in natuur - in combinatie met de warme, levendige lokale bevolking, heerlijke keuken en boeiende geschiedenis - maken het een boeiende en onvergetelijke reisbestemming. Of u nu wordt betoverd door de spectaculaire watervallen van Iguazu Falls, de uitgestrekte skipistes van Bariloche, de bruisende hoofdstad van Buenos Aires, of de eeuwenoude Inca stad van Humahuaca, Argentinië kan zelfs meest de doorgewinterde ontdekkingsreizger verrassen en fascineren.

 • Tierra del Fuego National Park

  Dit wereldberoemde nationale park is gelegen op het Argentijnse deel van het eiland Tierra del Fuego en was het eerste strand van de kustlijn in Argentinië. Het park bestaat uit bossen dicht bij de kust en heeft parallelle bergketens die het park in dalen verdelen. Activiteiten in het nationale park omvatten wandelen en verkennen van het unieke dier- en plantenleven.

 • Atlantic Patagonia

  Gelegen in het Argentijnse Patagonië, staat de regio bekend als 'Atlantic Patagonia' bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Het opmerkelijke landschap wordt gekenmerkt door prachtige fjorden, glinsterende baaien en afgelegen baaien die de laaglanden van de Pampa's ontmoeten. Dit spectaculair mooie gebied herbergt het beroemde schiereiland Valdes, een UNESCO-werelderfgoed dat bekend staat om zijn onderwaterleven, met name voor de orka's die zelf op het strand jagen op zeeleeuwen. Dit wilde Patagonische kustgebied biedt bezoekers een overvloed aan mogelijkheden om wilde dieren te zien. Andere populaire activiteiten zijn zwemmen in het ongerepte noordelijke Las Grutas-strand en duiken in het kristalheldere water van de duikhoofdstad van Argentinië, Puerto Madryn. Mis het natuurreservaat Cabo Dos Bahias niet, bewoond door een enorme pinguïnkolonie en talloze vogels, zeeleeuwen en walrussen.

 • Patagonia

  Afgelegen en verbluffend mooi strekt Patagonia zich uit over een deel van zowel Chili en Argentinië en biedt enkele van de meest ontzagwekkende wandelroutes in de wereld. Het is opgebouwd uit verschillende regio's, elk met zijn eigen unieke schoonheid. Zuidelijk Patagonië, met zijn ijzige landschappen en geometrische granietpieken; centraal Patagonië, een wildernis van het regenwoud en de kustvlakte; en het noorden van Patagonië, waar de kobalt meren en weelderige valleien van de Lakes District en Araucania samenkomen.

 • South Georgia and the South Sandwich Islands

  Gelegen in de ijzige Zuid-Atlantische Oceaan, zijn Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden een cluster van schilderachtige eilanden die dienen als een oase in de stormachtige zuidelijke zee. Deze afgelegen eilandengroepen zijn de thuisbasis van een verscheidenheid aan wildlife, waaronder grote kolonies zeehonden, walvissen, pinguïns en ander vogels zoals albatrossen en petrels. Zuid-Georgië is bekend als een van de meest bezochte locaties in Antarctica. Dit Britse overzeese gebied is bekend om zijn robuuste natuurlijke schoonheid, met zijn dramatisch landschap met sneeuw bedekte pieken, oude gletsjers en smaragdgroene baaien bezaaid met een overvloed aan wildlife.

 • Southern Ocean

  Also known as the Austral Ocean and the Antarctic Ocean, the Southern Ocean is made up of the southern reaches of the Atlantic, Indian and Pacific Oceans making it the fourth-largest ocean in the world. It is dotted with a variety of islands such as the Falkland Islands, South Georgia, the Heard and Macquarie Islands, the South Shetland Islands, and the South Orkney Islands. Visitors can explore this majestic, icy ocean and retrace the steps of some of the most legendary expeditions of our time.

 • South Orkney Islands

  Gelegen ten noordoosten van het Antarctische schiereiland, zijn de Zuidelijke Orkneyeilanden een verzameling van onbewoonde eilanden die door Argentinië en Groot-Brittannië geëist zijn. Deze archipel bestaat uit vier grote eilanden, waaronder: Mount Nivea, die het hoogste gelegen is; Coronation Island, het grootste eiland van de archipel, evenals de eilanden Signey en Powell. Bezoekers kunnen genieten van de wilde dieren die op deze archipel voorkomen of een bezoek brengen aan Shingle Cove op Coronation Island. Deze plek is de thuisbasis voor een bloeiende kolonie Adeliepinguïns.

 • Falkland Islands

  Sinds 1833 zijn de Falklandeilanden een overzeese grondgebied van het Verenigd Koninkrijk. Het archipel bestaat uit twee grote eilanden, Oost Falkland en West Falkland die worden omringd door 776 kleinere eilanden. Het landschap is robuust en prachtig met windweerstandige dwergstruiken die de heuvels bedekken. Wandelmogelijkheden zijn overvloedig aanwezig in deze unieke en stille wildernis, en reizigers kunnen zich ook onderdompelen in de unieke wildlife mogelijkheden. Pinguïns, zeeolifanten, zeeleeuwen en een groot aantal zeevogels leven langs de kustlijn. Om walvissen en dolfijnen te zien, kunnen boottochten worden georganiseerd.

 • Gerlache Strait

  Dividing the Palmer Archipelago and the Antarctic Peninsula, the Gerlache Strait is a sprawling waterway, known for its surreal beauty. The spectacularly stark scenery features distant snow-capped mountains, spiky blue icebergs, and remarkably impressive glacial landscapes. Visitors can look forward to spotting penguins waddling and sliding on vast sheets of ice, catching a glimpse of humpback whales breaching in the arctic waters, viewing the abandoned Norwegian ghost ship in Gouvernoren Harbour and simply soaking up the awe-inspiring views on one of the many expeditions and cruises meandering through this scenic channel.

 • Antarctica

  The southernmost of the Earth’s mapped five major circles of latitude, the Antarctic Circle is renowned for its extremely icy air, stark wilderness landscapes and exotic wildlife. The continent of Antarctica falls within the area of the Antarctic Circle. Visitors can experience the midnight sun and polar nights, explore the remote landscapes of the Antarctic Peninsula, view majestic icebergs and spot an array of wildlife such as: humpback whales, leopard seal, penguins, giant petrels and many more. The Crossing of the famed Antarctic Circle is an activity that few others can claim. Enjoy an expedition into this vast white wilderness starring snow, ice, and water in this breathtakingly beautiful winter paradise.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 14.795,- per persoon. De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 23 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • 20-daagse Falkland, South Georgia en Antarctica expeditie cruise met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • National Geographic of soortgelijke reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Upgrade kamertype/cabinetype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien