Ecuador en Galapagos reis | Familiereis Ecuador en Galapagos

  boutique

  

21-daagse reis door Ecuador en Galapagos

€ 

Vanaf 8.795,- p.p.

21-daagse individuele reis Ecuador & Galapagos

Ecuador is een fantastische bestemming om met het hele gezin te bezoeken! De mogelijkheden in dit land zijn ontelbaar. U begint de reis in Quito, de hoofdstad van het land, waar u samen met een gids het mooie historische centrum verkent. Een bezoek aan de evenaar kan natuurlijk niet ontbreken. Vervolgens reist u af naar een bijzonder stukje Ecuador, namelijk het Amazone-regenwoud. Hier gaat u te voet of per boot de jungle ontdekken en op zoek naar wildlife, zoals papegaaien, tapirs en apen. Vanuit het tropisch regenwoud reist u naar indrukwekkende vulkanen. U beklimt de machtige Cotopaxi-vulkaan tot op zo’n 4.800 meter hoogte, waarna u per mountainbike weer afdaalt. Ook bezoekt u hier het mooie Quilotoa-kratermeer. In Baňos kunt u heerlijk bijkomen in de warmwaterbronnen, of juist actief te voet of per fiets de vele watervallen verkennen. U keert weer terug naar Quito, om vandaaruit naar de spectaculaire Galapagos-eilanden af te reizen; een ongerepte ecobestemming. Hier vaart u per cruise langs de verschillende vulkanische eilanden en bewondert u het vele wildlife, zoals zeeleguanen, pinguïns, schildpadden, zeeleeuwen, haviken, roggen en haaien. Na nog een kort verblijf op het Santa Cruz-eiland, keert u vol fantastische reiservaringen weer terug naar Nederland.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Ecuador - La Casona De La Ronda
Dag 2 - 3 - Quito cultureel - La Casona De La Ronda
Dag 4 - 6 - Amazone-regenwoud - Sacha Lodge
Dag 7 - 9 - Cotopaxi Nationaal Park - Hacienda La Cienega
Dag 10 - 12 - Baños watervallen en natuur - Samari Spa Resort
Dag 13 - Reis naar Quito omgeving - Rincon De Puembo Hotel
Dag 14 - Reis naar de Galapagos-eilanden - M/C Treasure of Galapagos
Dag 15 - Ballena Bay & Dragon Hill - M/C Treasure of Galapagos
Dag 16 - Tintoreras & Humedales - M/C Treasure of Galapagos
Dag 17 - Punta Morena & Bahia Urbina - M/C Treasure of Galapagos
Dag 18 - Punta Espinoza & Caleta Tagus - M/C Treasure of Galapagos
Dag 19 - Puerto Egas & Rabida Island - M/C Treasure of Galapagos
Dag 20 - 21 - Galapagos-eilanden - Galapagos Safari Camp
Dag 22 - Vertrek vanuit Ecuador
Dag 23 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Ecuador

Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Een transfer brengt u daarna naar uw hotel.

Inclusief:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito
 • Meet & Greet op de luchthaven
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - 3 - Quito cultureel

Een Engelssprekende gids neemt u op dag 2 mee langs de mooiste plekken van Quito. Hierna luncht u in het restaurant Café Plaza Grande. Hier geniet u van de Ecuadoraanse keuken en goede wijnen. Na de lunch heeft u de middag voor uw vrije besteding.

De volgende dag maakt u een privé-excursie om de Mitad del Mundo te bezoeken: de evenaar van de wereld. Ook bezoekt u het Inti ñan zonnemuseum. Dit museum bevindt zich aan de uitlopers van de Andes en biedt een onverwachte combinatie tussen de fysica, folklore en cultuur. U heeft deze dag ook lunch inclusief.

Inclusief:

 • Stadswandeling Quito
 • Lunch bij Café Plaza Grande
 • Privé-excursie Mitad del Mundo & Inti ñan museum inclusief entreegelden
 • Lunch in El Crater Restaurant
 • Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 6 - Amazone-regenwoud

U heeft deze dagen een spannend avontuur door het Ecuatoriaanse gedeelte van de Amazone, ’s werelds grootste regenwoud. Te voet en per boot verkent u de komende dagen het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, tapirs en andere jungledieren! De lokale gids (een Quichua indiaan) toont u de wonderen van de Amazone. Het is altijd een verrassing wat u precies zult zien.

U bevindt zich hier op één van de meest biodiverse plekken ter wereld. Hierbij gaat het niet zozeer om de aantallen van de verschillende dieren- en plantensoorten maar om de verscheidenheid. Op één hectare komen meer bomensoorten voor dan in heel Noord-Amerika. Vogelaars komen van over de hele wereld om tanagers, papegaaien, toekans, parkieten, spechten, hoatzins en talloze andere soorten te zien.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Quito - Coca
 • Drie overnachtingen op basis van volpension inclusief transfers en activiteiten in groepsverband georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

Dag 7 - 9 - Cotopaxi Nationaal Park

De reis gaat per privétransfer door naar nationaal park Cotopaxi. Op enkele kilometer van het nationaal park verblijft u in de authentieke en smaakvolle gerestaureerde hacienda La Cienega. Deze haciënda is één van de oudste haciënda van Ecuador en is bewaard gebleven in zijn oorspronkelijk staat. De locatie van de hacienda is perfect gelegen in de buurt van de hellingen van de vulkaan Cotopaxi.

Tijdens uw verblijf maakt u een spectaculaire excursie per 4x4 de Cotopaxi-vulkaan op. U stijgt hierbij naar bijna 5.000 meter hoogte waar het ijzig koud is. Per mountainbike maakt u de afdaling terug naar beneden.

Tevens bezoekt u hier de lokale markt en het mooie Quilotoa-meer.

Inclusief:

 • Binnenlandse vlucht Coca - Quito
 • Privétransfer inclusief gids
 • Privé-excursie Cotopaxi Nationaal Park
 • Privé-excursie markt en Quilotoa-meer
 • Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10 - 12 - Baños watervallen en natuur

Uw volgende stop is het paradijselijke Baños, gelegen in een sprookjesachtige groene vallei. Hier verblijft u in de luxe oase van Samari Spa Resort. De komende dagen heeft u transport met een gids tot uw beschikking zodat u de omgeving van Baños goed kunt verkennen.

Inclusief:

 • Privétransfer inclusief gids
 • Transport en gids tot uw beschikking
 • Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13 - Reis naar Quito omgeving

Samen met uw gids keert u terug naar Quito, waar u nog één nacht verblijft voordat u naar de Galapagos-eilanden vertrekt!

Inclusief:

 • Privétransfer inclusief gids
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Reis naar de Galapagos-eilanden

De komende dagen staan in het teken van het Galapagos-archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

Bij aankomst op de luchthaven van Baltra wordt u per transfer naar de haven gebracht waar u aan boord gaat. U wordt welkom geheten door de bemanning en vaart naar uw eerste bestemming: Santa Cruz. U brengt een bezoek aan het Charles Darwin Station. In dit centrum leven vele soorten schilpadden gezamenlijk. Ook zorgt een organisatie voor wetenschappelijke benadering voor het behoud van de Galapagos en de wildlife. In de avond gaat u weer terug aan boord voor uw diner.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Quito - Baltra (Galapagos) 
• Zes overnachtingen Treasure of Galapagos op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 15 - Ballena Bay & Dragon Hill

Na het ontbijt gaat u aan land bij Ballena Bay aan de westkust van Santa Cruz Island. Het strand bevat een grote hoeveelheid olivijn kristallen, dezelfde die afkomstig zijn van vulkanische materialen. De kristallen werden gevormd toen het magma nog steeds ondergronds was.

In de middag vaart u naar het eiland Dragon Hill. Het eiland heeft zijn naam te danken een de vele landleguanen die hier zijn geïntroduceerd door het Charles Darwin Research Center. U vaart 's nachts naar uw volgende bestemming.

Inclusief:

 • Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 16 - Tintoreras & Humedales

Vandaag bezoekt u Isabela Island. U bezoekt als eerste Tintoreras Islet wat gelegen is op korte afstand van Puerto Villamil. Het turquoise kristalheldere water is het leefgebied van witte riffenhaaien, Galapagospinguïnen, zeeschildpadden en zeeleeuwen. Een van de stranden, omringd door mangroven, is een van de weinige plaatsen waar zeeleguanen met succes zich kunnen voortplanten. Aan het einde van de middag heeft u wat vrije tijd om te besteden in het dorp of op het strand. 's Avonds zet het schip koers naar de westkust van Isabela Island.

Inclusief:

 • Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 17 - Punta Morena & Bahia Urbina

U brengt nogmaals een bezoek aan het eiland Isabela. Als eerste gaat u naar Moreno Point gelegen aan de westkust van Isabela Island. De overvloed aan vogels wat gezien kan worden tijdens een rubberboot rit langs de opvallende rotsachtige kusten of een wandeling over lavastenen creëert een genot voor vogelliefhebbers. In de getij poeltjes kunnen groene zeeschildpadden of witte haaien worden gespot.

In de middag gaat u naar Urbina Bay wat gelegen is aan de voet van de Alcedo vulkaan aan de westkust, tussen de inham van Tagus en Elizabeth Bay. Dit gebied is een geweldige plek om te snorkelen.

Inclusief:

 • Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 18 - Punta Espinoza & Caleta Tagus

U bezoekt een exclusieve plek van de Galapagos. Doordat de omgeving van Fernandina streng wordt beschermd vindt u hier een van 's werelds meest onaangeraakte ecosystemen. U zult de evolutietheorie hier zelf zien! In de ochtend maakt u een wandeling over de lavatong van Espinoze Point waarna u wordt gebracht naar een prachtige snorkelplek.

Rond het middaguur zult u het Bolivar Channel invaren naar de Tagus Cove terwijl u geniet van een lunch aan boord. Het Bolivar Channel staat erom bekend dat er vaak walvissen worden gezien. Eenmaal aangekomen kunt u snorkelen in de Tagus Cove.

Inclusief:

 • Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 19 - Puerto Egas & Rabida Island

Charles Darwin heeft het grootste deel van zijn tijd doorgebracht op James Bay (Santiago), terwijl HMS Beagle de eilanden in kaart bracht. Hoogtepunt hier is de prachtige kust van Puerto Egas, samen met andere kustlandschappen die net zo goed exotische filmsets kunnen zijn. U bezoekt onder andere Puerto Egas met zwarte stranden, ooit een kleine zoutmijn in de jaren 60. In de middag wandelt u langs grote kolonies zeeleuwen en bruine pelikanen op een prachtig rood strand bij Rabida. Hier maakt u een wandeling en kunt u snorkelen.

Inclusief:

 • Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 20 - 21 - Galapagos-eilanden

Na uw cruise verblijft u nog twee heerlijke dagen op het eiland Santa Cruz. Deze dag heeft u ter vrije besteding om lekker te genieten en bij te komen van de indrukken die u de laatste week heeft opgedaan. Mocht u nog wat willen ondernemen behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen waaronder het Charles Darwin Research station.

Inclusief:

 • Transfer naar uw hotel
 • Twee overnachtingen op basis van volpension

Dag 22 - Vertrek vanuit Ecuador

Uw prachtige reis in Ecuador en de Galapagos-eilanden is tot een einde gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven van waar u naar Guayaquil vliegt. In Guayaquil stapt u over op uw intercontinentale vlucht terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief:

 • Transfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Baltra - Guayaquil
 • Intercontinentale vlucht Guayaquil - Amsterdam

Dag 23 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.795,- per persoon op basis van 4 personen.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 15 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• 5-daagse Galapagos cruise met alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma op het vaste land van Ecuador
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Verblijf Galapagos Safari Camp, dat beschikt over een uitgebreid duurzaamheidsbeleid, waaronder een boomplant programma
• Alle Galapagoscruises zijn gebonden aan strikte duurzaamheidsmaatregelen voor o.a. water- energie- en afvalmanagement om een zo minimale impact te hebben op de ecobestemming

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Toegangsgelden Galapagos Nationaal Park (ca. US$ 100,- contant)
• Transit Card Galapagos-eilanden (ca. US$ 20,- contant)
• Wetsuit huur (indien gewenst) & frisdrank en alcoholische dranken tijdens Galapagos cruise.
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw familiereis Ecuador en Galapagos

Accommodaties

La Casona De La Ronda

U zult verblijven in een sfeervol boutique hotel in het authentieke en gezellige straatje La Ronda, een juweeltje uit de koloniale tijd. Het hotel waar u verblijft vormt een onderdeel van het historische centrum en is omringd door prachtige kerken, kloosters, museum en andere interessante bezienswaardigheden in het historische centrum van Quito.

Uw verblijf: 3 nachten

Sacha Lodge

De lodge is gelegen in een regenwoud maar voorziet van alle gemakken. Alle huisjes hebben een rieten dag en privé terrassen en gebouwd met lokale materialen. Vanuit uw hangmat heeft u een uitzicht van het regenwoud en kunt toukans en aapjes zien. Tevens is er een groot dek bij de bar en lounge dat een mooi uitzicht biedt over het Pilchicocha Lake en een goede plek om vogels te spotten. De chefs bereiden drie keer per dag een buffet voor u en een avond in de week zal er een barbecue worden georganiseerd bij het meer. De bar biedt een variëteit aan cocktails, wijn en bier waarvan u kunt genieten na een actieve dag.

Uw verblijf: 3 nachten

Hacienda La Cienega

Het terrein waarop de hacienda is gelegen werd gekocht door grondeigenaar Don Matheo de la Escalera y Velasco in 1695. Op de hacienda hebben zich een aantal belangrijke historische, sociale, politieke en wetenschappelijke evenementen op nationaal en internationaal niveau afgespeeld.
De accommodatie is nabij de Cotopaxi vulkaan gelegen en biedt sfeervolle kamers die van alle gemakken zijn voorzien.

Uw verblijf: 3 nachten

Samari Spa Resort

Het Samari Spa Resort biedt u een oase van comfort en rust aan de rand van het bruisende stadje Baños. Kom helemaal tot rust in één van de authentiek vormgegeven, comfortabele slaapkamers, geniet van de creativiteit en finesse van de chef-kok en ervaar de exclusieve Spa in het Samari Spa resort. Dagelijks kunt u genieten van een verrukkelijk ontbijtbuffet verzorgd met onder andere Ecuadoraanse specialiteiten. Het Samari Spa Resort is een fijne plek om van het goede leven in Baños te genieten. U verblijft in een ontspannen omgeving omringd door mooie tuinen.

Uw verblijf: 3 nachten

Rincon De Puembo Hotel

Hostería Rincón de Puembo is de perfecte plek voor ontspanning. Bij aankomst in dit charmante hotel, kunt u rusten, ontspannen en de smaak van de meest exquisite lokale en internationale gerechten proeven.
De accommodatie van Hostería Rincón de Puembo bestaat uit Double en Standard kamers, Suites en familie herenhuizen. De kamers hebben kingsize bedden, kabel-tv en Wifi.
Hostería Rincón de Puembo heeft twee restaurants. Las Cupulas is een multi-cuisine restaurant met een voorname sfeer met mooi interieur met prachtige koepels. Voor een meer informele sfeer kunt u terecht in El Grill. Naast het zwembad, omgeven door tuinen en fonteinen, is dit de ideale plek om snacks of een goede gegrilde maaltijd te genieten.

Uw verblijf: 1 nacht

M/C Treasure of Galapagos

"Treasure of Galapagos". De Catamaran is geschikt voor geselecteerde groepen van maximaal 16 passagiers die in een comfortabele sfeer Galapagos willen ontdekken. Deze eersteklas catamaran biedt oceaanzicht suites met eigen balkons, een jacuzzi en een zonneterras.

Uw verblijf: 6 nachten

Galapagos Safari Camp

Galapagos Safari Camp biedt een nieuwe manier om de Galapagos te ervaren. De luxe eco-tenten komen uit Afrikaanse traditie waar u onder canvas geniet van de natuur in zijn puurste vorm. U kunt genieten van het prachtige uitzicht vanuit uw tent of vanuit het zwembad.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Santa Cruz Island

Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen.

Isabela Island

Isabela Island heeft maar liefst 5 vulkanen waarvoor van vulkaan Wolf met ruim 1700 meter de hoogste is en daarmee ook het hoogste punt van Galapagos vormt. De grootste schildpaddenpopulatie huisvest zich bij de vulkaan Alcedo. Vlakbij Villamil liggen zoutwaterplassen waar waaronder flamingo’s komen om zich te voeden.

Fernandina Island

Het meest westelijke eiland van de Galapagos, Fernandina (Narborough) is de jongste en meest actieve vulkanische eiland met enkele uitbarstingen per jaar. Het eiland beschikt over een verbazingwekkend ongerept landschap met allerlei soorten lavastromen en enkele spectaculaire mangrovebossen. Op het eiland is een diversiteit van verschillende wilde dieren te vinden, waaronder de beroemde aalscholvers, Galapagospinguïnen, pelikanen, Galapagos-zeeleeuwen en de grootste kolonie van leguanen. Punta Espinosa is de enige plek op het eiland waar de unieke Lava Cactus te zien is evenals de adembenemende massa leguanen.

Rabida Island

Rabida Island heeft rode zanstranden en een rijke groene vegetatie. Het eiland staat bekend om zijn vulkanische landschap met rode en bruine kleuren. Hier kunt u goed zwemmen en snorkelen en het marine leven van dichtbij bekeken zoals schildpadden, zeehonden, dolfijnen, roggen, haaien en tropische vissen.

Quito

Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

Northern Andes Ecuador

Boasting a dramatic landscape of soaring mountain peaks, numerous volcanoes, and exuberant cloud forests are the Northern Andes, a long, narrow plateau that looms over Ecuador's western region. Visitors to the area can lose themselves to the wide variety of things to do on the mountain slopes ranging from thrill-seeking outdoor activities to fascinating cultural experiences. Highlights include a scenic hike and canopy tour along the verdant landscape of Mindo Cloud Forest and a stroll along the cobblestone streets of the Old Town Quito to view stunning colonial architecture. Don't miss a visit to the small town of Otavalo, home to the tremendously popular Otavalo Market, reputed to be the biggest market for traditional jewellery, textiles and crafts in South America.

Central Andes Peru

Het langste gebergte ter wereld, de Andes, strekt zich uit langs de westelijke kustlijn van Zuid-Amerika, van Venezuela tot Argentinië. De noordelijke Andes omvat echter alleen Venezuela, Colombia en Ecuador. Het gebied beschikt over een aantal van de rijkste tropische bergbossen op aarde en is de thuisbasis van een groot aantal soorten waaronder de meeste van de spectaculaire beren ter wereld. Zeven verschillende ecoregio's zijn te vinden langs de weg, evenals talrijke charmante koloniale steden, Incaruïnes en natuurlijk Bogota - de hoofdstad van Colombia en de op twee na hoogste stad van Zuid-Amerika, op 2.640 meter boven de zee niveau.

The Amazon Ecuador

De Amazone strekt zich uit over maar liefst acht Zuid-Amerikaanse landen, met als highlight de Ecuatoriaanse Amazone. Hier kunnen bezoekers een combinatie van avontuurlijke jungle paden en een rijk vogel- en dieren leven ervaren. Daarnaast vindt men er inheemse nederzettingen en jungle eco-lodges die gasten de mogelijkheid geeft om van dichtbij en persoonlijk met de natuurlijke omgeving in contact te komen.

Amazon Basin

De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud met een biodiversiteit die nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. Overtreffende trap en mega cijfers daargelaten, is een verblijf in de jungle toch wel de aangewezen manier om getallen om te zetten naar beleving. De rijke flora en fauna overtreffen de verwachting van elke bezoeker. Per boot en te voet verkent u het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, krokodillen en andere jungledieren!

Quilotoa Loop

De Quilotoa Loop kronkelend door de Ecuadoriaanse Andes, van de Panamericana naar de provincie Cotopaxi, is een cirkelvormige weg met een verscheidenheid aan prachtige wandelingen en rondleidingen. De primaire bestemming van de route is de schitterende sprankelende Laguna Quilotoa, een ontzagwekkend kratermeer omringd door vulkanische toppen en vaak aangeduid als 'geen bodem'. Quilotoa verbindt verschillende vriendelijke landelijke boerendorpen en biedt een mooie en avontuurlijke manier om de cultuur van het gebied te leren kennen. Een van de hoogtepunten hiervan is de reeks stadsmarkten in Zumbahua (zaterdag), Guantualo (maandag) en Sasquili (donderdag). 

Cotopaxi National Park

De Cotopaxi is ’s werelds hoogste actieve vulkaan en vormt naast de Condor het symbool van het land. De cobus vormige vulkaan heeft exact de vorm die de meeste mensen verwachten bij een vulkaan. Vanwege zijn hoogte van maar liefst ruim 5900 meter is de top het gehele jaar besneeuwd. De omgeving rondom wordt bevolkt door kuddes wilde paarden en heeft een droog en dor karakter. Met een beetje geluk ziet u nog een condor voorbij zweven.

Avenue of the Volcanoes

Uitgestrekt over meer dan 320 km tussen de oostelijke en westelijke Cordillera gebergtes, bevindt Ecuador’s ‘Avenue of the Volcanoes’. Het land biedt maar liefst 14 indrukwekkende vulkanen. In de omgeving zult u enkele traditionele steden treffen. Een van de mooiste vulkanen ter wereld, is dan ook gelegen in het nationaal park Cotopaxi. Vanwege de gletsjers die zich aan de top van de vulkanen bevinden, is het aan te raden om alleen als ervaren bergbeklimmers deze krachtige pieken te beklimmen. Cayambe, met zijn permanente sneeuw top, en Chimborazo, de hoogste vulkanische berg van Ecuador, zijn ook een van de vele hoogtepunten tijdens deze spectaculaire route. Een aantal rondleidingen beginnen en eindigen in de bruisende hoofdstad Quito.

Baños

Het paradijselijke Baños is zonder meer één van de mooiste plekjes van Ecuador. De sprookjesachtige groene vallei langs de Tungurahua vulkaan biedt de bezoeker vele mogelijkheden als bergwandelingen, paardrijdtochten, warme bronnen en fietstochten. Aangezien u alles gemakkelijk zelf organiseert vanuit Baños heeft u deze dagen ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld fietsen huren en de watervallentocht maken. Ook een aantal wandel- en trektochten behoren tot de mogelijkheden. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan het museum naast de kathedraal rondom de vulkaan.

Tungurahua Province

Set in the centre of Ecuador, and flanked by the Llanganates National Park in the east, Tungurahua is a province characterised by its namesake volcano. The region is a mecca for outdoor sports enthusiasts, with its spectacular landscapes including Sierra and Amazon Basin: a paradise of lush green jungle, dramatic ravines, massive waterfalls and rivers. Ziplining over gorges and through trees presents a major drawcard, but an endless list of other activities are also on offer. At Banos, visitors can bathe in the sacred, mineral-rich hot springs, or walk to Luna Runtun Spa to watch the ash and lava of the volcano. In the capital, Ambato, visitors can enjoy the best museums in the Central Highlands and a rich cultural history. Other highlights include the swing which flies over a magnificent, sky-scraping cliff at the Tree House (La Casa del Arbol).

Puembo

Puembo is a tranquil, pretty farming town located east of Quito, in the district of the same name, set ten minutes from the international airport. It functions as one of the best bases for hiking the magnificent inactive volcanoes in the area, such as Ilalo and Coturco. Ilalo, a striking triangular-shaped peak, is decorated with numerous wonderful hot springs, and there are several excellent spas to enjoy. Coturco is a large landmark volcano that can be seen from miles away, swathed in the beautiful dense pine forest, and offers both challenging hikes and a road to the summit for spectacular views. History and architecture enthusiasts visiting Puembo should make sure to see the Old Chapel, and head to Quito for fascinating heritage buildings and museums. Puembo is also known for its rich traditions and holds a wonderful celebration over Holy Week.

Galapagos National Park

Het spectaculaire Galapagos Nationaal Park ligt ongeveer 1000 kilometer uit de kust van Ecuador op het Santa Cruz-eiland van de Galapagos-archipel. Het park wordt vaak een ‘levend museum’ genoemd vanwege zijn fenomenale smeltkroes van soorten. Het gebied inspireerde de evolutionaire theorieën van Charles Darwin en wordt beschouwd als een levend laboratorium waar evolutie nog steeds gaande is. Het park herbergt een verscheidenheid aan dieren en planten die nergens anders voorkomen. Deze factoren, samen met de aanhoudende vulkanische en seismische activiteit, hebben het park de UNESCO-status opgeleverd. Bezoekers kunnen hier dieren spotten zoals landleguanen, reuzenschildpadden, een diversiteit aan vinken en vele andere dier- en plantensoorten. Gelegen aan de samenvloeiing van drie zeestromingen, is er ook een ongelooflijk rijk en overvloedig onderwaterleven voor de kust.

Galapagos Islands

De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

Puerto Ayora

Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen waaronder het Charles Darwin Research station. Mocht u nog wat willen ondernemen behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het nationaal park Cerro Dragon in de hooglanden van Santa Cruz of het schildpaddenreservaat El Chato behoren, indien mogelijk qua tijd, onder andere tot de mogelijkheden.

Puerto Villamil

De prachtige witte stranden van Puerto Villamil tellen vele malen meer leguane en krabben dan strandgasten. Achter het strand ligt een van de grootste zoutwaterlagunes. Hier vindt u hier vele kustvogels, waarvan sommige vanuit het Zuidpoolgebied! De lagune is deel van een moerasachtige kustzone, bekend als de wetlands. Deze wetlands heeft een oud mangrovebos, zoutwatermeertjes en lava tunnels. De wetlands zijn de thuisbasis van de grootste concentratie Amerikaanse flamingo's in de Galapagos.

Santiago Island

Ten noordoosten van Santa Cruz Island ligt het langwerpige Santiago Island, ook wel San Salvador Island of James Island genoemd. De beste plek van het eiland is zonder twijfel Puerto Egas, waar u een lange lava-kust met rotsformaties vindt met een indrukwekkende verscheidenheid aan wildlife, waaronder leguanen en pelsrobben. Terwijl de geologie liefhebbers naar Sullivan Bay moeten gaan om de zwarte lavastroom te ontdekken, kunnen duikliefhebbers genieten van de duikplaats Cousin's Rock. Op deze plek bevindt zich een driehoekige steen die ongeveer 10 meter boven het water uitsteekt en bestaat uit lagen vulkanische rotsen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!