Frankrijk reis | Selfdrive Bretagne

  boutique

  

8-daagse reis door Frankrijk

€ 

Vanaf 3.995,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

8-daagse selfdrive Bretagne

Deze Bretagne reis brengt u langs prachtige plekken van deze relatief onbekende kust van Frankrijk. Van de smaragdkust en roze granietkust in het noorden, tot aan de Morbihan Golf. U geniet tijdens de reis van verschillende bijzondere ervaringen zoals gastronomische hoogtepunten, wandelingen in prachtige landschappen, privécruises, kleine charmante eilanden, kunst en wellness.  U kunt de reis het beste tussen maart en oktober maken om zo goed mogelijk te kunnen genieten van de mooie bloemen, zonnige kusten en uitgestrekte velden.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Aankomt Bretagne - Château Richeux
Dag 2 - Bezoek Rennes en Dinan - Château Richeux
Dag 3 - Bezoek Saint-Malo en oestervelden - Château Richeux
Dag 4 - Rijd langs de Smaragdkust - Château Richeux
Dag 5 - Wandeling Roze Granietkust - Manoir de Lan-Kerellec
Dag 6 - Bloemeneiland Bréhat - Manoir de Lan-Kerellec
Dag 7 - Roadtrip Zuid-Bretagne - Castel Clara Thalasso& Spa
Dag 8 - Privécruise Belle Isle - Castel Clara Thalasso& Spa
Dag 9 - Vertrek uit Bretagne

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomt Bretagne

U komt aan aan de kust van Bretagne. Na een lange reis kunt u genieten van een heerlijk diner in het hotel. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Bezoek Rennes en Dinan

U gaat vandaag op pad met de gepassioneerde gids waarmee u de geschiedenis van Bretagne zult ontdekken in de hoofdstad: Rennes. Rennes is een charmante stad waar u door smalle steegjes wandelt in de oude stad. Ontdek monumenten ontworpen door de architecten van Versailles en Luxemburgse paleizen en uiteraard kunt u ook gezellig winkelen. Bretagne is gedurende het grootste deel van zijn geschiedenis onafhankelijk geweest van Frankrijk. De
stadsversterkingen herinneren aan de vele invasies waarmee het werd geconfronteerd van de 3e tot de 16e eeuw uit het Franse koninkrijk. Aan het einde van de 15e eeuw zijn de hertogin van Bretagne en de koning van Frankrijk getrouwd in Rennes. Deze bruiloft leidde tot een complex integratieproces van Bretagne naar het Franse koninkrijk, van 1532 tot 1789. 

Na een bijzondere stadtour waarbij u nog veel meer zult leren, kunt op eigen gelegenheid lunchen in een iconische galette. 

In de middag bezoekt u Dinan. Dinan is zonder twijfel een van de meest charmante en best bewaarde kleine middeleeuwse stadjes in Bretagne. Met zijn 3 km lange muren, prachtige huizen, mooie haven en geplaveide straatjes vol kunstgaleries en ambachtelijke winkels, is het zeker een mooie wandeling waard.

Inclusief:

• Privécitytour in Rennes
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Bezoek Saint-Malo en oestervelden

Een nieuwe bijzondere dag! Vandaag bezoekt u Saint-Malo. Dit stadje is in de 12e eeuw gebouwd op een schiereiland en is beroemd om zijn prachtige vestingwerken. Lopend door de smalle steegjes, komt u meer te weten over het verhaal van de schipeigenaren die het fortuin hebben verdiend voor de stad. U komt langs verschillende winkels waar u enkele lokale gastronomische lekkernijen kan proberen bij de door ons geselecteerde winkels.

Wij raden aan om vandaag te lunchen in de beroemde oesterhaven van Cancale met uitzicht op de baai van Mont St Michel, staat bekend om de kwaliteit van zijn oesters die geëxporteerd worden naar de beste restaurants ter wereld. Het is dé plek om de unieke smaak van vers geoogste oesters te proeven.

Na deze heerlijke lunch kan een privébezoek en proeverij aan de oestervelden uiteraard niet missen. Dit is een bijzondere ervaring in de oestervelden met waarbij u mee gaat met een professional, die u werkwijze laat zien.  Deze ervaring eindigt met een proeverij. U kunt de lokale 007 Special proeven, met kruiden of gewoon een vleugje citroen. Een uniek gastronomisch moment!

Eventueel is het ook mogelijk om vandaag een privécruise te maken, of u kunt kiezen voor een marine spa ervaring. 

Voor het diner raden we een gastronomisch restaurant aan dat lokale, seizoensgebonden en lokale producten bereidt met een prachtig uitzicht over Saint-Malo en de zee.

Inclusief:

• Privébezoek aan oestervelden met proeverij
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Rijd langs de Smaragdkust

U maakt een roadtrip langs de Smaragdkust.  Steile kusten, turkooizen zee, lange fijne zandstranden en kustvilla's bieden een prachtige setting voor de roadtrip. De Smaragdkust biedt veel charmante kuststeden en prachtige natuur, u ontdekt dit gebied door middel van een op maat gemaakte roadtrip inclusief verschillende stops. Bijvoorbeeld bij Fort La Latte Castle met uitzicht op de zee, Frehel-kaap, de charmante haven Erquy (de plaats waar Asterix en Obelix vandaan komen). Optioneel kunt u ook een privéhelikopter tour maken over de Smaragdkust.

Lunch vandaag in Erquy, een klein en charmant havenstadje. 

Grand site de France is een verzameling van beschermde gebieden met unieke landschappen, fauna en flora. Een e-bike-rit is de perfecte manier om de Grand Site de France in Bretagne te ontdekken. U fietst langs de mooiste plekjes tussen indrukwekkende kliffen zoals Ilot Saint-Michel (een heel kleine kapelletje op een klein eiland), wilde kusten, heidevelden en charmante haventjes. Tijdens de fietstocht maakt u culinaire stops om lokale producten te proeven.

In de avond adviseren we u om te dineren bij het 2 * Michelin-restaurant van het hotel, Le Coquillage. Misschien wel het beroemdste Michelin-restaurant in Bretagne, gespecialiseerd in producten uit de oceaan. Ontdek de unieke keuken van Chef Roellinger in zijn prachtige landhuis met uitzicht op zee. Hier wordt geen vlees geserveerd.

Inclusief:

• Roadtrip langs de Smaragdkust
• Culinaire E-bike tour langs Grand Site de France natuurgebied
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Wandeling Roze Granietkust

U rijdt vandaag naar de roze granietkust.  De Côte de Granit Rose heeft 300 miljoen jaar oude rotsen. Deze zijn gevormd door de zee en de wind en hebben een unieke koperachtige roze kleur wanneer de zon erop schijnt. Eenmaal aangekomen kunt u genieten van een heerlijke lunch in een sfeervol restaurant aan het strand.

s' Middags maakt u een korte begeleide wandeling om de magie van de roze granietkust te ontdekken. De vuurtoren van Ploumanac'h is een absolute must-see.  Een wandeling in dit gebied is de beste manier om de schoonheid van de roze granietkust te ontdekken. Het is een perfecte locatie om geweldige foto's te nemen.

Inclusief:

• Begeleide wandeling langs de Roze Granietkust
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Bloemeneiland Bréhat

U bezoekt het eiland Bréhat. Het bloemeneiland is de meest geschikte bijnaam voor het eiland Bréhat, het juweel van de roze granietkust. Het eiland is genesteld in het midden van roze rotsen en een diepblauwe zee, omringd door 86 eilandjes en riffen.  

Optioneel kunt u een privécruise op een prachtige zeilboot maken rond dit paradijselijke archipel. U geniet van het Franse goede leven met een heerlijke lunch met premium lokale producten, waaronder Bretonse blauwe kreeft en champagne en oesters.

In de middag neemt uw gids u mee voor een wandeling op het eiland Bréhat. Hoewel het eiland slechts 3,5 km lang en 1,5 km breed is, heeft het eiland Brehat een uniek microklimaat waardoor het mogelijk is om allerlei soorten bloemen te kweken van over de hele wereld. Een prachtig natuurschouwspel om voornamelijk in het voorjaar te bewonderen. wat ook bijzonder is aan het eiland is dat er geen auto's rijden.  Bréhat is de perfecte plek om terug in de tijd te gaan, in alle rust te wandelen en de charmante huisjes met hun bloemrijke tuinen te bewonderen. 

Optioneel kunt u privébezoek brengen aan Verreries de Bréhat. Dit is een internationaal bekende glasblazer op het eiland dat produceert voor luxe paleizen en merken, maar ook voor particulieren.

Inclusief:

• Privéwandeling op het eiland Bréhat
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Roadtrip Zuid-Bretagne

We hebben voor u een op maat gemaakte roadtrip naar Zuid-Bretagne op de planning staan. Volg het pad van Paul Gauguin. Gauguin is een van de beroemdste impressionistische schilders, heeft gewoond Bretagne en heeft zijn schildersschool opgericht in Pont Aven, gelegen in het zuiden.
Door middel van een op maat gemaakte tour ontdekt u waarom Gauguin en andere beroemde schilders zoals Monet naar Bretagne kwamen: natuurlijk licht,
prachtige landschappen en een sterke lokale cultuur en tradities. 

U maakt de hele dag stops op de belangrijkste locaties, waaronder: Rostrenen en Pont Aven. Ontdek de plekken die Gaugiun hebben geïnspireerd aan het einde van de 19e eeuw en bezoek enkele van de 60 tentoonstellingen. 

Verwen uzelf met lokale zoete gebakjes, die nu overal ter wereld worden geëxporteerd, in de beroemde koekjesfabriek Pont-Aven.

De roadtrip eindigt in Belle-Île, waar u de komende nachten verblijft. 

Inclusief:

• Op maat gemaakt roadtrip door het zuiden van Bretagne
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Privécruise Belle Isle

Word in het zuiden van Morbihan verliefd op Belle-Ile, wat letterlijk mooi eiland betekent. Van witte zandstranden tot spectaculaire kliffen, van kleurrijke havens tot groen landschap, dit eiland biedt een breed scala aan prachtige landschappen om van te genieten. De mooiste plekjes van het eiland zijn vereeuwigd door de schilder Claude MONET in de 19e eeuw. 

U maakt vandaag een prachtige privécruise rond het eiland Belle-Île op een modern jacht.  De schipper maakt tussenstops op de mooiste plekjes van
het eiland om te genieten van vrije tijd. 

Inclusief:

• Privécruise 
• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - Vertrek uit Bretagne

Voordat u terugrijdt kunt u de prehistorische plekken Carnac en Locmariaquer bezoeken, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.
Deze plekken zijn de oudste Europese prehistorische plekken en zijn gebouwd door een onbekende beschaving meer dan 4500 jaar geleden. Deze onbekende beschaving bouweden rijen met granietrotsen rijen mystieke betekenissen. Hier vindt u ook de hoogste menhir (gebeeldhouwd granietblok) in de wereld.

Na dit bezoek en een prachtige reis door Bretagne verlaat u dit bijzondere gebied en rijdt u terug naar Nederland. 

Prijsinformatie

We bieden de prijs aan vanaf € 3.995,- per persoon. 

De reissom is indicatief en is onder voorbehoud van beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Overnachtingen in een sfeervolle boutique accommodaties
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw selfdrive Bretagne

Accommodaties

Château Richeux

Château Richeux, een grote villa uit de jaren 20, staat midden op de hei tegenover Mont Saint-Michel. De plaats heet "Serenity at Dawn", de zonsopgangen zijn in beweging. Er zijn elf ruime kamers met uitzicht op de baai, twee appartementen en  een goed restaurant le Coquillage. Breng de avond door in de lounge luisterend naar het gefluit van de  wind terwijl u geniet van een glas wijn, of maak een wandeling langs de kust richting de haven van  Cancale met prachtig uitzicht op Mont Saint-Michel.

Uw verblijf: 4 nachten

Manoir de Lan-Kerellec

Omringd door de immense zee en de riffen van de Côte de Granit Rose, is het Manoir de Lan-Kerellec gelegen, een juweel in de kroon van Bretagne. Geniet vanaf uw balkon van het magische panoramische uitzicht op de eilanden Milliau, Molène en Losquet. Maak een wandeling langs het kustpad, of neem een duik om het onderwaternatuurreservaat van dichtbij te bekijken. Geniet van uw diner met de verse producten van de zee. De eetzaal is gebouwd in de vorm van een omgekeerde boot, een meesterwerk van de Compagnons du Devoir. Een heerlijke plek om te genieten van het Franse Joie de Vivre.

Uw verblijf: 2 nachten

Castel Clara Thalasso& Spa

Het afgelegen eiland Belle-Île-en-Mer is de prachtige locatie van dit hotel. U bereikt dit "prachtige eiland op zee" per boot, met zijn rotsachtige baaien met turkoois water, bloeiende heuvels en pastelkleurige havens. Castel Clara Thalasso & Spa kijkt met zijn twee gebouwen over de pittoreske Goulphar-baai, waar de impressionist Claude Monet graag zijn magische landschappen schilderde. Bewonder het uitzicht op de Aiguilles de Port-Coton, een reeks rotsformaties die midden in de oceaan uitsteken, proef de lekkernijen van de visgerechten of ga naar het thalassotherapiecentrum of de spa.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Smaragd kust

De Smaragdkust, een prachtig gebied in de Bretonse regio van Frankrijk, doet zijn naam eer aan met zijn smaragdkleurige wateren met wit en goudkleurig zandstrand. Een paradijs met prachtige landschappen zoals baaien, weelderige vegetatie en dramatische met vuurtoren bedekte rotsen. Maak lange wandelingen op adembenemende paden, waar u ook kunt fietsen en paardrijden. Er is veel geschiedenis te ontdekken langs de kust, met als hoogtepunt het middeleeuwse Dinan, waar u  de architectuur uit de belle époque, een feodaal kasteel en betoverende heilige gebouwen kunnen ontdekken. Volg het Rance Valley-pad om natuur en erfgoed te bekijken en stop bij windmolens, vissersdorpjes en fotogenieke landhuizen.

Cancale

The mouthwatering aroma of fresh seafood permeates the air in the small coastal town of Cancale, a quaint fishing village and oyster farming hub situated in Brittany’s Bay of Mont-Saint-Michel, on the Emerald Coast of northwestern France. Thousands throng to this peaceful seaside village to sample the abundant oysters extracted from the offshore beds amid the turquoise waters of the surrounding coastline. Seafood lovers are in for a treat as they can relish the world-renowned shellfish, mussels, snails and more as offered in every restaurant that lines the harbour. For a better understanding of oyster farming, visit Ferme Marine, an oyster and shellfish museum that presents a short film on the production of oysters as well as tasting tours.

Bretagne

Bretagne, dat zich uitstrekt over de ruige westkust van Frankrijk, heeft een rauwe, beklijvende schoonheid en een trotse Bretonse cultuur die alles omvat, van Keltische taal tot ambachtelijke cider. Maak een reis terug in de tijd wanneer u de oude ommuurde stad Vitré bezoekt, met zijn verbazingwekkende gotische kathedraal, het kasteel met torentjes en middeleeuwse huizen, bezoek de intrigerende stad Mont St Michel, gebouwd op een 80 meter hoge granieten plaat, of breng een paar dagen door varend over de kanalen die door het landschap slingeren. Foodies mogen de lokale voedselmarkten niet overslaan om de weelderige etalages van verse producten te zien, maar ook luxere producten zoals patés en ambachtelijke kazen en proef de beroemde crepes (pannenkoeken) van de regio.

Roze Granietkust

De prachtige Côte de Granit Rose, die zich uitstrekt van de Ploumanach tot het Île Grande van Bretagne in Frankrijk, is een uniek natuurverschijnsel. Prachtige rozekleurige rotsblokken sieren de kustlijn van dit gebied. Prachtige paden slingeren tussen rotsformaties, graslanden en beschutte baaien, waar perfecte turquoise wateren aantrekkelijk zijn om in te zwemmen. Geniet van het lokale erfgoed met een reis naar de serene Elise Saint Laurent, wandel over de geplaveide straatjes in Lannion, of bekijk het oratorium van St. Guirec, dat bij vloed op het water lijkt te drijven. Ook biedt deze regio volop wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden. De Seven Islands Archipel, een prachtig natuurgebied, is de moeite waard om te bezoeken en hier vindt u tevens een verscheidenheid aan zeevogels.

Belle Isle

Belle-Île-en-Mer of gewoon Belle Isle is het grootste van de Bretonse eilanden van Frankrijk, ongeveer vijftien kilometer uit de kust in het departement Morbihan. Het ‘mooie eiland’ is beroemd om zijn betoverende kleine stranden, aangename temperaturen en het beroemde operafestival. Maar natuurlijk ook om zijn ongelooflijke natuur, die kunstenaars als Monet door de jaren heen inspireerde. Het eiland is een meer serene keuze dan het naburige Quiberon. Het prachtige twee kilometer lange Plage des Grands Sables is een heerlijke plek om van het strand en de oceaan te genieten. Belle Isle wordt ook gekenmerkt door vissersdorpen en havensteden, en de stervormige Citadel van Vauban is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur, indrukwekkend door zijn omvang en sfeervolle ondergrondse gangen, kelders en kerkers.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!