Galapagos reis | Voorbij de voetsporen van Darwin met de Grace Jacht

  unique

  

10-daagse reis door Galapagos

€ 

Vanaf 13.925,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

10-daagse exclusieve cruise Galapagos-eilanden

Aan boord van de Grace Yacht ervaart u het sublieme Galapagos-archipel zoals Darwin heeft gedaan: persoonlijk en met zorg voor privéservice, met de comfort en elegantie van vandaag de dag. De Grace Yacht is een zeer verfijnde, doch avontuurlijke, ervaring. Het is niet verrassend dat prinses Grace Kelly dit schip heeft uitgekozen voor haar koninklijke huwelijksreis. Met de diepgaande Galapagos focus biedt de yacht voor 16 gasten ruimte en kan zelfs als privécharter gebruikt worden. U verblijft in de exclusieve Grace Kelly Suite en wordt begeleid door zeer ervaren natuurgidsen waarbij het kennismaken met het unieke wildlife van de Galapagos voorop staat. 

U begint de reis in Quito, de hoofdstad van Ecuador, waarna u naar de Galapagoseilanden vliegt. Tijdens uw cruise verkent u de wondere wereld van deze ultieme eco-bestemming te voet, of al snorkelend.  U doet verschillende eilanden aan, zoals Floreana, waar vele roze flamingo's te bewonderen zijn, Espanola-eiland en San Cristobal, Het onderwaterleven in de Galapagos is prachtig, met zeepaardjes, zeeschildpadden, roggen, zeehonden en u kunt misschien zelfs wel de bijzondere maanvis spotten. Na het verkennen van het vele wildlife op de Santa Fe en South Plaza-eilanden,  vaart u naar North Seymour-eiland en het onbewoonde Bartolomé. Op het Santa Cruz-eiland bezoekt u het interessante Charles Darwin-centrum, waar u ook de machtige reuzenschildpadden kunt aanschouwen, Vol geweldige reiservaringen keert u daarna terug naar Nederland.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Ecuador - Casa Gangotena Hotel
Dag 2 - Reis naar de Galapagos-eilanden - M/Y Grace
Dag 3 - Floreana-eiland - M/Y Grace
Dag 4 - Espanola-eiland - M/Y Grace
Dag 5 - San Crisobal-eiland en Isla Lobos - M/Y Grace
Dag 6 - Santa Fe eiland en South Plaza eiland - M/Y Grace
Dag 7 - North Seymour-eiland en Bartolomé-eiland - M/Y Grace
Dag 8 - Sombrero Chino en Santa Cruz-eiland - M/Y Grace
Dag 9 - Vertrek vanuit Galapagoseilanden
Dag 10 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Ecuador

Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging, waarna u naar uw hotel wordt gebracht. U verblijft deze nacht in Casa Gangotena, een heerlijk Relais & Châteaux hotel in het koloniale centrum van de stad.

Relais & Châteaux is een wereldwijde gemeenschap van luxe hotels en restaurants die eigendom zijn van, en beheerd worden door, een familie, waarbij de rijkdom en diversiteit van ’s werelds culinaire en gastvrijheidstradities hoog in het vaandel staan. Casa Gangotena is het enige Relais & Châteaux hotel in Quito.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito
• Meet & Greet op de luchthaven
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Reis naar de Galapagos-eilanden

De komende dagen staan in het teken van de Galapagos-archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuadoraanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

Na een binnenlandse vlucht komt u aan in Baltra en is het tijd om de hooglanden van Santa Cruz te ontdekken.  De weg naar de hooglanden loopt door de landbouwzone, vlakbij de grens van het Nationaal Park, de Miconia-zone, en gaat dan naar de zone Fern en de Zege. Bij helder weer biedt dit gebied prachtige scènes van glooiende heuvels en uitgestorven vulkanische kegels bedekt met gras en weelderig groen het hele jaar door. Het is hier ook goed mogelijk om de reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat te observeren. Daarna bezoekt u het Charles Darwin Research Station. In dit centrum leven vele soorten schilpadden gezamenlijk. Ook zorgt een organisatie voor wetenschappelijke benadering voor het behoud van de Galapagos en de wildlife waar u leert over het behoud van de eilanden. 

Na dit bezoek waar u waarschijnlijk de eerste wildlife al heeft gezien, gaat u aan boord van de exclusieve Grace Yacht voor het diner en een dagelijkse briefing van uw gids. U toost samen met de kapitein en de crew op de komende dagen aan boord. U verblijft in de meest luxueuze suite aan boord: de Grace Kelly Suite.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Quito - Baltra
 • Transfer in groepsverband naar het cruiseschip
 • 8 dagen/7 nachten Grace Galapagos Cruise op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 3 - Floreana-eiland

In de ochtend komt u aan bij uw eerste bestemming, Floreana Island. Hier bezoekt u the Peace Asylum wat een 450 meter hoge heuvel is op het eiland, rijk aan historische waarde, aangezien het de nederzetting is van de eerste kolonisten van de eilanden. U kunt genieten van een landschap met weelderige groene vegetatie en een spectaculair uitzicht op de omliggende heuvels en de Stille Oceaan. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen, waar u kunt zwemmen met zeeschildpadden en zeeleeuwen. Daarna bezoekt u op Cormorant Point dat ook op het schiereiland van Floreana is gelegen. Het schiereiland vormt de extreem noordelijke kaap van Floreana, die gevormd is uit kleinere vulkanische kegels, bedekt met tropisch droog bos (palo santo). Het groene zand op het strand bevat een hoog percentage olivijn kristallen die zijn uitgeblazen door de omliggende tufsteenkegels. Het 'meelzandstrand' aan de zuidkant van het schiereiland bestaat uit nog fijner wit koraalzand dat zeer zacht aanvoelt op de voeten. Deze site biedt waarschijnlijk de beste flamingo-lagune in de Galapagos; het is ook een van de grootste van de eilanden. Het ligt tussen twee tufsteen lavakegels die het gebied een bijzondere sfeer geven.

De middag staat in het teken van Devil's Crown. Bij Devil's Crown kunt u geweldig snorkelen, dit is een van de mooiste plekken om te snorkelen op de Galapagoseilanden. In de onderwaterwereld hier leven rifhaaien, zeesterren, zeeschildpadden, zeeleeuwen en een groot aantal tropische vissoorten.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten Grace Galapagos Cruise op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 4 - Espanola-eiland

U arriveert vandaag bij het volgende eiland, Espanola. In de ochtend bezoekt u Suarez point. Enorme oceaangolven slaan op de zuidelijke kliffen van Suarez Point en vormen een spectaculair blaasgat waar het water meters hoog in de lucht spuit (afhankelijk van het seizoen, het getij en hoe ruw de zee is). Verder heeft Suarez Point een enorme variëteit aan flora en fauna. Luierende zeeleeuwen begroeten bezoekers op de rotsachtige landingsplaats en dwingen de bezoekers om over hen heen te stappen om het pad te bereiken. Spelende jonge zeeleeuwen worden vaak in het water gespot in afwachting tot hun moeder terugkeert met eten. Felgekleurde zeeleguanen bevinden zich langs de kustgebieden. Dit zijn de enige zeeleguanen die het gehele jaar felgekleurd blijven. Ook beschikt deze plek over indrukwekkende broedkolonies van de blue footed boobies en de Nazca boobies die hun nest maken vlak langs het bezoekerspad langs de westelijke kliffen van het eiland.

Daarna is het tijd voor uw volgende plek. Het opvallende witte strand van Gardner Bay is een belangrijke broedplaats voor tropische groene schildpadden. De belangrijkste attractie is echter zonder twijfel de zeeleeuwenkolonie. Hier komt ook het beroemde plaatje met de witte stranden, helder water en de zeeleeuwen op het strand vandaan. De vrouwtjes blijven het gehele jaar terugkomen naar deze plek om hun pups tot een leeftijd van 3 jaar te zogen ondanks dat de pups vanaf 5 maanden zelf ook beginnen te vissen. De kolonie wordt tijdens het paarseizoen nog groter. Verder bezoekt u ook nog Gardner eiland bekend om vele diersoorten.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten Grace Galapagos Cruise op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 5 - San Crisobal-eiland en Isla Lobos

Vandaag bereikt u het eiland San Cristobal. In de ochtend bezoekt u Pitt Point aan het uiterste oostelijke uiteinde van het eiland San Cristobal en ook meteen van de archipel zelf. Deze kliffen waren het eerste stukje land wat HMS Beagle en Charles Darwin zagen toen zij op 15 september 1835 op de Galapagos arriveerden. Op het kleine groene zandstrand wordt u verwelkomt door een zeeleeuwenkolonie waar de mannen uitrusten en zich voorbereiden op het gevecht om hun macht te krijgen over een groep vrouwtjes. Op het eiland treft u een interessante vegetatie van tropisch droogbos met palo santo bomen, gele cordia struiken, kleine cactusvijg cactussen en tapijtkruid dat in het droge seizoen een rode kleur krijgt. Op dit eiland komen alle drie de soorten boobies voor evenals de beide soorten fregatvogels die in de paartijd hun rode keel opblazen om indruk te maken op de vrouwtjes.

In de middag vaart u naar het strand van Lobos Eiland. Naast de zeeleeuwen die u van dichtbij kunt benaderen, kunt u ook de blue foot boobies zien en grote fregatvogels die de vrouwtjes (en toeristen) tijdens het broedseizoen proberen te imponeren met dansjes en hun opgeblazen keel die verandert in een ballon. Tot slot bezoekt u nog Kicker Rock, een rotsformatie met een bijzondere vorm.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten Grace Galapagos Cruise op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 6 - Santa Fe eiland en South Plaza eiland

In de ochtend brengt u een bezoek aan Santa Fe, de thuisbasis van een van de mooiste en meest beschutte baaien van de archipel. De baai met zijn kristalheldere water beschikt over enkele van de beste snorkelmogelijkheden. Daarnaast is het één van de beste locaties om zeeschildpadden te zien, te zwemmen met zeeleeuwen en een glimp op te vangen van de Galapagos witpunthaai. Daarna is het tijd om door te varen naar het volgende eiland: South Plaza, een van de kleinste maar meest kleurrijke eilanden van de Galapagos. U ziet zwaluwstaartmeeuwen nestelen, terwijl roodsnavelige tropische vogels, fregat- en pijlstormvogels dansend in het rond vliegen.  U heeft een grote kans om de blauwvoetige Jan van Gent langs de rand van de klif te zien. 

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten Grace Galapagos Cruise op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 7 - North Seymour-eiland en Bartolomé-eiland

U komt aan bij uw volgende bestemming, North Seymour eiland. Dit eiland wordt gekenmerkt door zijn droge vegetatiezone en een overvloed aan Galapagos zeeleeuwen, Blauwvoetige Jan van Genten en Prachtige Fregatvogels zijn hier te vinden.

Na dit bezoekt vaart u verder en arriveert u bij het kleine Bartolomé eiland, waar u de beroemde Pinnacle Rock vindt. Het prachtige vulkaaneilandje is een van de jongste eilanden, en op een geologische schaal is het net uit het vuur geboren. Hoewel op het eerste gezicht levenloos, biedt Bartolomé enkele van de wildste landschappen en de beste panorama's van de hele archipel. Een trap leidt u naar de top van de vulkaan waar u het beste uitzicht heeft op de eilanden. 

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten Grace Galapagos Cruise op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 8 - Sombrero Chino en Santa Cruz-eiland

Het is tijd om een bezoek te brengen aan Sombrero Chino waar u de mogelijkheid krijgt om de bedreigde Galapagos pinguïn te bekijken. Tevens leert u hier over de fascinerende geologie tijdens een ochtendwandeling op dit vulkanische eiland. Dit eilandje ligt net buiten de kust van het eiland Santiago en zoals de naam al doet vermoeden heeft het de vorm van een een Chinese hoed. Het eiland heeft een landingsbaan welke gelegen is in het noorden aan het witte zandstrand.  

In de middag vaart u naar de noordkust van Santa Cruz . Hier herbergt de fascinerende landschappen van Cerro Dragón (Dragon Hill). Het eerste deel van de wandeling passeert u een brakwater-lagune die wordt bezocht door kustvogels, eenden en Amerikaanse flamingo's, terwijl het pad landinwaarts een prachtig uitzicht biedt over de baai en de westelijke eilanden van de archipel, evenals de kans om landleguanen te observeren.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten Grace Galapagos Cruise op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen

Dag 9 - Vertrek vanuit Galapagoseilanden

Helaas is uw prachtige reis door het Galapagos-archipel tot een einde gekomen. U gaat aan land en wordt door een transfer naar de luchthaven gebracht. U vliegt via het vasteland van Ecuador terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag weer aankomt.

Inclusief:

 • Transfer in groepsverband naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Baltra - Guayaquil
 • Intercontinentale vlucht Guayaquil - Amsterdam

Dag 10 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 13.925,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten
• Overnachting in een zeer goede accommodatie in Quito
• 8-daagse Grace Galapagos cruise op basis van volpension (met 2-gangendiner) en inclusief persoonlijke expedition designer, groepsactiviteiten, snorkelmateriaal (maskers, snorkels, vinnen & wetsuits), kajakmateriaal en verblijf in de exclusieve Grace Kelly Suite
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle excursies zoals genoemd in 'programma'
• Alle genoemde, benodigde transfers
• Meet & Greet bij aankomst
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2-compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Toegangsgelden Galapagos Nationaal Park (ca. US$ 100,- p.p. contant)
• Transit Card Galapagos-eilanden (ca. US$ 20,- p.p. contant)
• Toeristenbelasting (indien van toepassing)
• Grace Galapagos cruise is exclusief:
- Alcoholische dranken van de bar
- Tijdelijke benzine toeslag van ca. US$ 150,- p.p.
• Stoelreserveringen
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Entreegelden indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw Galapagos cruise voorbij de voetsporen van Darwin met de Grace Jacht

Accommodaties

Casa Gangotena Hotel

Casa Gangotena ligt op de hoek van Plaza San Francisco in Quito, op een steenworp afstand van verschillende bezienswaardigheden zoals de Jezuïetenkerk van La Compañía de Jesús, Plaza Santo Domingo, het paleis en de drukte van de oude stad van Quito.

Het historische herenhuis is gerestaureerd als een elegant boetiekhotel met neoklassieke elementen. Er is een restaurant en lounge plekken zowel binnen als buiten. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende kamertypes, geheel in stijl en voorzien van alle gemakken. 

Het hotel biedt daarnaast vijf verschillende ervaringen inclusief. Alle ervaringen worden uitgevoerd op het terrein, behalve de Secrets of Quito-wandeling. Bij elk bezoek zal een medewerker van Casa Gangotena u vergezellen, alsof u wordt rondgeleid door een familielid. 

Casa Gangotena is lid van Relais & Châteaux; een wereldwijde gemeenschap van luxe hotels en restaurants die eigendom zijn van, en beheerd worden door, een familie, en waarbij de rijkdom en diversiteit van ’s werelds culinaire en gastvrijheidstradities hoog in het vaandel staan. Casa Gangotena is het enige Relais & Châteaux hotel in Quito.

Uw verblijf: 1 nacht

M/Y Grace

De M / Y Grace is een luxueus passagiersschip dat u meeneemt op een reis naar de Galapagos-eilanden. Accommodatie is beschikbaar in verschillende hutten met een eigen badkamer. Het schip heeft een eetgedeelte waar het ontbijt en de lunch als buffet worden geserveerd. Van de maaltijden kan er ook buiten op het terras worden genoten, waarbij men van een prachtig uitzicht op de oceaan geniet. Er is ook een lounge op het zonneterras waar u kunt genieten van een scala aan cocktails.

Uw verblijf: 7 nachten

Bestemmingen

Quito

Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

Galapagos National Park

Het spectaculaire Galapagos Nationaal Park ligt ongeveer 1000 kilometer uit de kust van Ecuador op het Santa Cruz-eiland van de Galapagos-archipel. Het park wordt vaak een ‘levend museum’ genoemd vanwege zijn fenomenale smeltkroes van soorten.

Het gebied inspireerde de evolutionaire theorieën van Charles Darwin en wordt beschouwd als een levend laboratorium waar evolutie nog steeds gaande is. Het park herbergt een verscheidenheid aan dieren en planten die nergens anders voorkomen. Deze factoren, samen met de aanhoudende vulkanische en seismische activiteit, hebben het park de UNESCO-status opgeleverd.

Bezoekers kunnen hier dieren spotten zoals landleguanen, reuzenschildpadden, een diversiteit aan vinken en vele andere dier- en plantensoorten. Gelegen aan de samenvloeiing van drie zeestromingen, is er ook een ongelooflijk rijk en overvloedig onderwaterleven voor de kust.

N.B.: De Galapagos-archipel is een beschermd natuurgebied waarbij tijdens het bezoek aan strikte voorschriften gehouden moet worden; volg altijd de instructies van uw gids op om zodoende geen schade aan te richten aan het zeer bijzondere en unieke ecosysteem.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!