Georgië en Armenië reis | Combinatiereis onbekend Georgië en Armenië

  authentique

  

13-daagse reis door Georgië en Armenië

€ 

Vanaf 4.075,- p.p.

13-daagse authentieke rondreis door Georgië en Armenië

Georgië en Armenië zijn landen die nog vrij onontdekt zijn met een rijke cultuurerfgoed. Tijdens deze 13-daagse rondreis door Georgië en Armenië bezoekt u de hoogtepunten van het land, maar ook een paar verborgen pareltjes. Een Nederlandssprekende gids zal met u meereizen. Begin de reis in de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Wandel door deze prachtige stad en ga naar Mtatsminda Mount met de kabelbaan. Bewonder de authentieke bezienswaardigheden zoals de Gergeti Trinity kerk en het Ananuri Fort. Ontdek tijdens deze reis ook de culinaire keuken van Georgië middels verschillende masterclasses bijvoorbeeld in Stepantsminda met een lokaal gezin. Reis door de Trusco-kloof en bezoek het Georgische Paaseiland. Ga wijn proeven in de Kakheti regio, bezoek Gurjaani, historisch Sighnaghi en het Bodbe klooster.

Steek de grens over naar Armenië en verblijf in het plaatsje Dilijian. Bezoek de volgende dag het Sevanmeer en het dorp Tsaghkunk waar u in een leuke guesthouse verblijft. Reis door naar Yerevan waar moderniteit verweven is met oudheid. Maak een stadstour en leer over de historie van het land bij het genocide memorial en het museum van Armeense geschiedenis. Bewonder het religieuze centrum Echmiadzin en bezoek het creative centrum van Machanents en de ruïnes van de Zvartnots-tempel. Reis door voor een tour langs bijzondere grotkloosters zoals de Miracle Cave en Geghard, maar ook prachtige tempels zoals Garni. Dompel uzelf onder in de Armeense cultuur tijdens een master class Lavash maken. Sluit de reis uiteindelijk af met een bezoek aan de wijnregio van Armenië om wijn te proeven en een Armeense kookworkshop bij te wonen. Een reis vol met historie, culinaire ervaringen, cultuur en prachtige natuur!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Georgië en verblijf Tbilisi - Hotel Khokhobi Old Tbilisi
Dag 3 - Bezoek Ananuri Fort en de Trinity kerk - verblijf Stepantsminda - Alpine Lounge
Dag 4 - Wol maken, bezoek Juta en Trusco-kloof en het Georgische Paaseiland - Tbilisi - Hotel Khokhobi Old Tbilisi
Dag 5 - Bezoek aan de Kakheti regio met Khareba wijnmakerij en Georgisch Shoti & Churchkhela - Villa Mestvireni
Dag 6 - Bezoek Gurjaani, Kvelastsminda kerk, historisch Sighnaghi en Bodbe klooster - Hotel Khokhobi Old Tbilisi
Dag 7 - Grens over naar Armenië en verblijf in Dilijan - Tufenkian Old Dilijan Complex
Dag 8 - Dilijian - Sevanmeer - Tsaghkunk - Tsaghkunq Guesthouse
Dag 9 - Tsaghkunk - Yerevan (hoofdstad van Armenië) - Tufenkian Historic Yerevan Hotel
Dag 10 - Dagtour Echmiadzin - Machanents - ruïnes van Zvartnots tempel - Tufenkian Historic Yerevan Hotel
Dag 11 - Van de Azat-rivier naar de Geghard grotklooster met Armeens brood maken - Tufenkian Historic Yerevan Hotel
Dag 12 - Gastro Yard en Voskevaz wijnmakerij - Tufenkian Historic Yerevan Hotel
Dag 13 - Vertrek vanuit Armenië

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Georgië en verblijf Tbilisi

Vandaag komt u aan in het prachtige Georgië op de luchthaven van Tbilisi. U wordt met een privétransfer richting uw hotel hier gebracht, waar u de komende nachten verblijft.

De volgende dag staat er een privé stadstour door Tbilisi op de planning - de charmante hoofdstad van Georgië.
Georgian National Museum is een ideale plek om deze tour te beginnen en de Georgische kunst te verkennen. Het museum herbergt momenteel een unieke collectie natuurlijke en menselijke geschiedenis, met dierlijke resten die 40 miljoen jaar oud zijn. Daarna reist u door naar de historische wijk Metekhi om de katholieke kerk gebouwd in de XIII eeuw te verkennen. De volgende spirituele aanblik is de enige moskee die nog in gebruik is in Tbilisi - de Jumah-moskee, waar soennitische en sjiitische moslims naast elkaar bidden. De tocht vervolgd zich verder naar de Sioni-kathedraal, genoemd naar de berg Sion in Jeruzalem. In de kathedraal staat het wijnstokkruis van Sint-Nino, het belangrijkste symbool van de Georgisch-orthodoxe kerk. Uw volgende stop is de Anchiskhati-kerk, de oudste nog bestaande kerk in Tbilisi, gebouwd in de VI eeuw. De dag eindigt uiteindelijk met een reis naar Mtatsminda Mount met de kabelbaan.

Inclusief:

• Internationale vlucht Amsterdam - Tbilisi
• Meet & greet bij aankomst
• Nederlandssprekende gids gedurende de reis
• Privétransfer naar uw hotel
• Privé stadstour door Tbilisi en kabelbaanrit naar Mtatsminda Mount
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - Bezoek Ananuri Fort en de Trinity kerk - verblijf Stepantsminda

Na het ontbijt rijdt u naar het Ananuri Fort - een goed bewaard gebleven kasteel aan de oever van het Zhinvali Reservoir, een voormalig verdedigingsfort uit het feodale tijdperk. De volgende plaats die u bezoekt is Gudauri - een populair skigebied dat in elk seizoen mooi is. Hier is het balkon gewijd aan het verdrag van Georgievsk te zien en geniet u van het geweldige uitzicht op de bergen. Na 5 minuten rijden bereikt u de mineraalwateren van Vedza, ook wel 'sour waters' genoemd. De plaats biedt pittoreske taferelen. Daarna bezoekt u de Trinity kerk, gelegen op een hoogte van 2170 m van de berg Kazbek. De kerk werd gebouwd in de 14e eeuw en is de enige kerk met kruiskoepels in de historische Georgische provincie Khevi. Vanaf de top van de heuvel opent het ongelooflijk mooie landschap. Uw volgende stop is de Dariali-kloof. De Dariali-kloof wordt de poort van de Kaukasus genoemd. U stopt op verschillende plekken in de kloof en geniet bij de prachtige uitkijkpunten. In de avond geniet u van een heerlijk authentiek Georgisch avondmaal in Stepantsminda met een lokaal gezin en probeert u zelf ook traditionele Khinkali te maken tijdens een kookdemonstratie. Een zeer leuke en leerzame ervaring!

Inclusief:

• Bezoek aan het Ananuri Fort
• Stop bij Gudauri, de Vedza mineraal wateren, de Trinity kerk en de Dariali-kloof
• Lokaal avondmaal met kookdemonstratie
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Wol maken, bezoek Juta en Trusco-kloof en het Georgische Paaseiland - Tbilisi

Vandaag brengt u een bezoek aan Gallery Studio van Mokheuri Teka, waar u een masterclass wollen cadeaus maken te wachten staat. U mag uw gemaakte producten meenemen om deze aan iemand cadeau te doen of zelf te houden. Aan het einde van de masterclass geniet u van lokale thee en lokale jam. Dan gaat de reis verder naar de hoogst gelegen stad in de regio Kazbegi - Juta (gelegen op 2200 m). Onderweg stopt u bij de mysterieuze beelden die het Georgische Paaseiland worden genoemd en stopt u in het belangrijkste dorp van de regio, namelijk Sno. De reis vervolgd zich hierna richting het mooie dorp Juta. Dit is een van de hoogst bewoonde dorpen in Georgië en vanaf het dorp kunt u het Chaukhi-bergmassief zien. Vanuit het dorp maakt u een kleine tocht te voet van ongeveer 30 minuten naar het zogeheten 'Fifth Season' waar u een overheerlijke lunch heeft. Na Juta rijdt u de Truso-kloof in, waar poelen met zuur water zich bevinden. Als eindpunt van deze tocht bereikt u de wachttorens, waarna u terug zal keren naar Tbilisi voor uw overnachting.

Inclusief:

• Traditionele masterclass wol maken
• Bezoek aan het dorp Juta en Trusco-kloof
• Lokale lunch 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Bezoek aan de Kakheti regio met Khareba wijnmakerij en Georgisch Shoti & Churchkhela

Op deze dag bezoekt u de Kakheti regio. Kakheti is de schilderachtige regio die bekend staat om de productie van uitstekende Georgische wijnen. Hier wordt de wijn geproduceerd met behulp van speciale lokale technologieën. U brengt een bezoek aan de stad Telavi, het centrum van Kakheti, gelegen in de prachtige Alazani-vallei. Hier vindt u tevens ook de oudste boom van het land: een 900 jaar oude plataan.

Het andere deel van de dag staat er een excursie naar het Batonis Tsikhe Fortress Museum - de oude residentie van Kakhetische koningen - gepland. U bezoekt ook het dorp Tsinandali - het landgoed staat bekend om zijn verbazingwekkende labyrint beplant met exotische bomen en kelders, waar de unieke collectie Georgische en Europese wijn wordt bewaard. Hier heeft u ook de gelegenheid om lokale wijnen te proeven en krijgt u een masterclass over het bakken van Georgisch brood 'Shoti' en de nationale lekkernij 'Churchkhela'. Een zeer leuke en culinaire ervaring!

Na deze enerverende dag zult u weer teruggebracht worden naar uw accommodatie voor de komende nacht.

Inclusief:

• Privétransfer naar Kakheti regio
• Privé-excursie naar Batonis Tsikhe fort museum en Tsinandali stad
• Khareba wijnproeverij
• Lokale masterclass en lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Bezoek Gurjaani, Kvelastsminda kerk, historisch Sighnaghi en Bodbe klooster

De reis gaat door met een bezoek aan de kerk GurjaaniKvelastsminda. Dit is een Georgisch-orthodoxe kerk gebouwd in de 8e of 9e eeuw, tijdens de "overgangsperiode" in de middeleeuwse Georgische architectuur. De kerk is het enige bestaande voorbeeld van een kerkontwerp met twee koepels op het grondgebied van Georgië. De volgende bestemming is Sighnaghi - de oudste plaats in de regio Kakheti, waar nederzettingen uit de oudheid gevonden zijn. De stad werd uiteindelijk in 2007 gerestaureerd, wat op een aantal plekken goed te zien is. Slenter door Sighnaghi - "de stad van de liefde" beroemd om zijn architectuur in de stijl van het Zuid-Italiaanse classicisme. Daarna bezoekt u het Bodbe-klooster - waar de heilige Nino, de verlichter van Georgië, begraven ligt. In het gebied vind u een waterbron, die uit de grond komt en vernoemd is naar de heilige Nino als "Nino's water". Mensen geloven dat het water wonderbaarlijk is en vele ziekten kan genezen, dus wie weet wat u te wachten staat. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar Tbilisi waar u in hetzelfde hotel zult verblijven als waar u de reis begon.

Inclusief:

• Bezoek Gurjaani, Kvelastsminda, Sighnaghi en Bodbe klooster
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Grens over naar Armenië en verblijf in Dilijan

In de ochtend wordt u naar de Georgisch - Armeense grens gebracht, hier ontmoet u uw Armeense gids en begint u aan uw Armeense avontuur. Deze dag staat in het teken van de verkenning van een van de meest unieke plekken in Armenië. In het hart van de Lori-regio bevindt zich een multifunctioneel complex genaamd ANGAR. Het grondgebied van het ANGAR-complex is verrassend door zijn overvloed aan reliëf- en infrastructuurkenmerken: een bergrivier, boomgaarden en een bijenstal. Het creatieve gebouw in loftstijl combineert verschillende ruimtes: proefruimte, ontspanningsruimte, eetruimte en kunstruimte.

Na het genieten van uw uw lunch gaat de reis verder naar Dilijan, een weelderige stad die bekend staat als een kuuroord. Een wandeling door de historische wijk laat u de sfeer van de oude stad proeven zoals het was in de 19e eeuw. De fantasierijk uitgesneden balkons die zo typerend zijn voor het 19e-eeuwse Dilijan, tonen de historische liefde van de regio voor fijn houtwerk. Dilijan staat bekend als het Armeense stukje Zwitserland en als u door deze stad dwaalt, zal u ook zeker snappen waarom. De komende nacht zal u ook verblijven in deze authentieke stad.

Inclusief:

• Privétransfer naar de grensovergang
• Meet & greet met lokale vertegenwoordiger in Armenië
• Dagtrip naar ANGAR inclusief lunch
• Privétransfer naar uw hotel in Dilijan
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Dilijian - Sevanmeer - Tsaghkunk

Op deze dag brengt u een bezoek aan het prachtige Sevanmeer, ook wel de 'blauwe parel' van Armenië genoemd en tevens een van de hoogste zoetwatermeren ter wereld, gelegen op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau. Hier bezoekt u het Sevanavank-klooster dat in 874 werd gevonden door prinses Mariam. Bezoek hier ook het middeleeuwse Hayravank-klooster uit de 9e tot 12e eeuw, vanwaar u getuige bent van adembenemende uitzichten.

Na het bezoek aan deze uitzonderlijke kloosters, wordt er u een lunch voorgeschoteld. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in de buurt. Uw volgende bestemming is het gezellige dorp Tsaghkunk. Hier ervaart u het prachtige platteland en staat er een masterclass traditionele Armeense gerechten maken op u te wachten. U wordt uiteindelijk teruggebracht naar uw accommodatie waar u uw diner van deze avond heeft.

Inclusief:

• Tour naar het Sevanmeer
• Bezoek aan Sevanavank- en Hayravank-kloosters
• Lunch in lokaal restaurant
• Privétransfer naar uw guesthouse
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 9 - Tsaghkunk - Yerevan (hoofdstad van Armenië)

Deze ochtend rijdt u richting de plaats Yerevan en start u met een tour in de prachtige hoofdstad van Armenië. Deze hoofdstad, het centrum van de Armeense cultuur, heeft zijn vrijheid gevierd met een grote bouwwoede en een groeiende bevolking. Ondanks deze sprong voorwaarts leeft de geschiedenis nog steeds in Jerevan. U heeft hier de mogelijkheid om de architectuur en het dagelijkse leven van deze oude stad te bewonderen. Daarnaast bezoekt u het Genocide Memorial dat is opgericht om de onschuldige slachtoffers van een van de grootste misdaden tegen de menselijkheid van de 20e eeuw te herdenken. De tour eindigt met een bezoek aan het Museum van Armeense Geschiedenis, waar u een fascinerende reis zult maken door de rijke geschiedenis van Armenië.

De komende nachten verblijft u in deze mooie en boeiende stad.

Inclusief:

• Privétransfer naar Yerevan
• Privé stadstour met o.a. Genocide Memorial en Museum of Armenian History
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Dagtour Echmiadzin - Machanents - ruïnes van Zvartnots tempel

U reist vandaag naar Echmiadzin - het religieuze centrum van alle Armeniërs over de hele wereld. Onderweg bezoekt u de St. Hripsime-kerk, genoemd naar een christelijke non die aan de Romeinse keizer ontsnapte naar Armenië. In Echmiadzin werd de eerste Armeense officiële christelijke kathedraal gesticht in de eerste helft van de 4e eeuw en in latere eeuwen gereconstrueerd. Het staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Verder zult u ook een stop maken bij het creatieve centrum van Machanents. Na de lunch ziet u de ruïnes van de 7e-eeuwse Zvartnots-tempel (tevens UNESCO-werelderfgoed) dat een wonder van zijn tijd was. Helaas heeft Zvartnots, net als de meeste andere oude Armeense tempels, slechts een ruïne overleefd sinds het volledig werd verwoest door een krachtige aardbeving in de 10e eeuw. Maar zelfs de ruïnes van deze tempel geven ons het idee van zijn zeldzame en majestueuze schoonheid.

Inclusief:

• Bezoek aan Echmiadzin
• Stop bij creative centre of Machanents
• Lunch
• Ruïnes van Zvartnots tempel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Van de Azat-rivier naar de Geghard grotklooster met Armeens brood maken

Vandaag maakt u een reis naar de schilderachtige kloof van de Azat-rivier. Het 7e-eeuwse Geghard grotklooster ligt diep aan de voet van de kloof en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De torenhoge kliffen van de omgeving maken deel uit van het kloostercomplex dat zowel uit de aangrenzende berg is gebeeldhouwd als deels uit lokale basaltstenen is gebouwd. Onderweg brengt u een bezoek aan een wonderbaarlijke grot die door één man is gebouwd, Lyova Arkelyan. Als u een grot binnenstapt die in een tijdsbestek van 23 jaar is gebouwd, zult u niet geloven hoe één man een netwerk van grotten heeft gebouwd dat 70 meter diep zinkt.

De tour gaat daarna verder naar het dorp Garni, waar zich de Garni-tempel bevindt, gebouwd in 77 na Christus en opgedragen aan de Armeense god van de zon; Mitra. De lunch wordt geserveerd op de binnenplaats van een gezin in Garni en bestaat uit lokale, traditionele gerechten. Hier heeft u de gelegenheid om de mooiste melodieën van het Armeense nationale muziekinstrument genaamd Duduk te horen en te zien hoe Armeens plat brood, Lavash wordt gemaakt. Deze unieke ervaring is een mooie en zeker lekkere afsluiting van deze dag.

Inclusief:

• Tour naar Azar rivier en Geghard grotklooster
• Onderweg bezoek aan Levon's Divine ondergrondse grot (Miracle cave)
• Bezoek aan Garni tempel en master class Armeens brood maken
• Lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Gastro Yard en Voskevaz wijnmakerij

Op uw laatste officiële dag in Armenië beleeft u authentieke Armeense gastronomische ervaringen op een unieke plek.  U bezoekt vandaag namelijk Gastro Yard in Ashtarak. Hier proeft u zelfgemaakte wijnen van hoge kwaliteit en neemt u een kijkje in de beroemde Armeense traditionele keuken. U neemt deel aan een speciale masterclass om typische Armeense gerechten te maken zoals dolma, qufta en khashlama. 

DNa de masterclass gaat de reis verder naar de Voskevaz-wijnmakerij in de regio Aragatsotn. Voskevaz Winery werd opgericht in 1932. Met alle moderne innovaties heeft het veel van zijn authentieke elementen, waaronder de gebouwen, nog steeds zorgvuldig bewaard. Tegenwoordig produceert Voskevaz wijn met behulp van zowel moderne wijnbereidingstechnologie als traditionele oude 'karases' die werden gemaakt in de 19e eeuw. Hier krijgt u een bijzondere rondleiding door de wijnmakerij, om natuurlijk uiteindelijk af te sluiten met een wijnproeverij en een heerlijk diner!

Inclusief:

• Privétransfer naar Gastro Yard in Ashtarak met gastronomische experiences
• Master class van Armeense gerechten inclusief lunch
• Bezoek aan Voskevaz Winery
• Wijnproeverij en diner
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Vertrek vanuit Armenië

Vandaag komt uw reis door de twee prachtige en unieke landen: Georgië en Armenië tot een eind. Na het ontbijt brengt de privétransfer u naar de luchthaven, waarvandaan u met een kleine tussenstop doorvliegt terug naar Nederland. Om dan thuis uiteindelijk nog even na te genieten van deze bijzondere reis.

Inclusief:

• Privétransfer naar luchthaven
• Internationale vlucht Armenië - Amsterdam (met tussenstop)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.075,- per persoon.

De prijs betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten uitgevoerd door Georgian Airways op basis van Economy Class
• 12 overnachtingen in authentieke en uitstekende accommodaties 
• Privétransferservice tijdens de gehele reis zoals genoemd in het programma
• Nederlandssprekende gids gedurende de reis
• Alle maaltijden zoals genoemd in het programma
•  Verschillende activiteiten zoals genoemd in het programma. waaronder wijnproeverij in Voskevaz, bezoek Levon’s divine grot, bezoek Angar Vanadzor en rit naar Mtatsminda Mount met de kabelbaan
• Entreegelden voor bezochte bezienswaardigheden zoals genoemd in het programma
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. €30,-
• 24/7 lokale support ter plaatse

Duurzame onderdelen van uw reis:

• CO² compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Authentieke Georgische & Armeense wijnproeverij en verschillende masterclasses

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw combinatiereis onbekend Georgië en Armenië

Accommodaties

Hotel Khokhobi Old Tbilisi

Hotel Khokhobi ligt in het hart van Tbilisi, direct naast de beroemde Zwavelbaden. Het hotel wordt omgeven door kleine straatjes met historische gebouwen, kerken, moskeeën, een fort en kleine huizen met prachtige kleurrijke balkons. Het hotel beschikt over een terras en ruime kamers met gratis WiFi waarvan sommige kamers een balkon hebben.

Uw verblijf: 2 nachten

Alpine Lounge

Iets buiten de stad van Kasbegi gelegen ligt dit mooie hotel op de heuvel in Stepandsminda met prachtig uitzicht op de Kazbegi-berg. De kamers zijn leuk ingericht met balkon en comfortabel bed. Het hotel beschikt over een groot en zonnig terras met een restaurant op de begane grond met een uitstekend ontbijt met lokale producten, maar ook voor lunch of diner kunt u hier goed eten.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Khokhobi Old Tbilisi

Hotel Khokhobi ligt in het hart van Tbilisi, direct naast de beroemde Zwavelbaden. Het hotel wordt omgeven door kleine straatjes met historische gebouwen, kerken, moskeeën, een fort en kleine huizen met prachtige kleurrijke balkons. Het hotel beschikt over een terras en ruime kamers met gratis WiFi waarvan sommige kamers een balkon hebben.

Uw verblijf: 1 nacht

Villa Mestvireni

Deze prachtige villa is gelegen in de wijnregio nabij Telavi. De locatie is geweldig om tot rust te komen en te genieten van de heerlijke wijnen. De gastheer van de villa laat u graag zien hoe ze hun "Qvevri" -wijn en andere sterke dranken produceren. De eigenaren koken ook graag een diner voor u met de beste Georgische gerechten. In totaal zijn er maar zes kamers waardoor u een zeer persoonlijke ervaring zult hebben. Het uitzicht vanaf het balkon is geweldig met de omliggende wijngaarden, boomgaarden en bergen in de verte. 's Ochtends geniet u ook van een geweldige zonsopgang.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Khokhobi Old Tbilisi

Hotel Khokhobi ligt in het hart van Tbilisi, direct naast de beroemde Zwavelbaden. Het hotel wordt omgeven door kleine straatjes met historische gebouwen, kerken, moskeeën, een fort en kleine huizen met prachtige kleurrijke balkons. Het hotel beschikt over een terras en ruime kamers met gratis WiFi waarvan sommige kamers een balkon hebben.

Uw verblijf: 1 nacht

Tufenkian Old Dilijan Complex

Het Tufenkian Old Dilijan Complex bevindt zich in Dilijan, Armenië. Lokale bezienswaardigheden zijn onder meer het Haghartsin-klooster, het meer van Parz en het nationale park Dilidjan. Het hotel bestaat uit twee klassieke suites en 12 gastenkamers. De suites hebben een aparte loungeruimte en een balkon met een panoramisch uitzicht op het oude deel van Dilidzjan en de bossen van de regio Tavush. In het chique restaurant van het hotel kunt u genieten van Armeense gerechten. Het hotel beschikt ook over een mineraal- en zilverwinkel, een keramiekwinkel, een houtwerkwinkel, ambachtswinkels, souvenirwinkels, een museum en een kunstgalerie.

Uw verblijf: 1 nacht

Tsaghkunq Guesthouse

De maaltijden die hier worden geserveerd, smaken en ruiken naar de jeugd van de eigenaar. Ze zijn doordrenkt met allerlei herinneringen, met de geur van oma's schort, de geur van kruiden die op het terras drogen en zelfgemaakte kaas. Nu deelt de eignaar de smaak en vreugde van zijn jeugd met u. Welkom in de door een familie gerunde pension met lokale ingrediënten en maaltijden uit de buurt. Ze kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen en ze hopen dat u een fijne tijd bij hun zult hebben.

Uw verblijf: 1 nacht

Tufenkian Historic Yerevan Hotel

Het Tufenkian Historic Yerevan Hotel ligt in het centrum van Yerevan, in de buurt van de beroemde Vernisage, de ambachts- en souvenirmarkt van Yerevan. Accommodatie bestaat uit 84 ruime kamers, elk uitgerust met airconditioning. U kunt genieten van een diner in het eigen restaurant, tot rust komen met een verfrissend drankje aan de bar of blijven en profiteren van de roomservice. Extra voorzieningen zijn onder meer een receptie die 24 uur per dag geopend is, een zakencentrum, een café en een buitenzwembad. Massageservices en autoverhuur zijn ook beschikbaar.

Uw verblijf: 4 nachten

Bestemmingen

Tbilisi

De hoofdstad van Georgië: Tbilisi, gelegen in het centraal-oostelijke deel van Georgië, staat bekend om zijn diverse architectuur, levendige kunst en cultuur en verrukkelijke gerechten. De gecompliceerde Perzische en Russische geschiedenis van de stad drukt zich uit door de Oosters-orthodoxe kerken, sierlijke Jugendstilgebouwen en Sovjetmodernistische structuren. In de stad bevindt zich ook Narikala, een gereconstrueerd 4e-eeuws fort en Kartlis Deda, een iconisch standbeeld van de 'Moeder van Georgië'. Met alles van hedendaagse musea tot funky bars en clubs, de kunst, cultuur en levensstijl van de stad vermaakt u zich hier prima. De fantastische traditionele en internationale keuken trekt fijnproevers aan van dichtbij en ver weg. Een stad waar u van culinaire gerechten geniet!

Stepantsminda

Het kleine stadje Stepantsminda ligt in de regio Mtskheta-Mtianeti in het noordoosten van Georgië. Prachtige bergen omringen deze charmante stad, die een uitstekende uitvalsbasis vormt om de ongelooflijk schilderachtige, met sneeuw bedekte bergen van de Kaukasus te verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer: wandelen naar de Gergeti-gletsjer, raften in de Snotskali-rivier, kajakken in de Tergi-rivier en een bezoek aan de watervallen in Gveleti en Arsha-Pansheti. Bezoekers kunnen ook genieten van de ongelooflijk mooie uitzichten, het beroemde silhouet van de Tsminda Sameba-kerk op de heuveltop bezoeken en de torenhoge besneeuwde top van Mt Kazbek verkennen. Mis een bezoek aan de betoverende Dariali-kloof niet en bekijk het Dariali-klooster. Andere populaire activiteiten zijn wandelen, mountainbiken en klimmen.

Kakheti

De regio Kakheti staat vooral bekend om zijn wijnbouw en is een populair wijngebied in Georgië. De regio werd gevormd in de jaren negentig en staat ook bekend om zijn schilderachtige landschappen met golvend bergachtig terrein. Bezoekers kunnen zich verheugen op een scala aan prachtige activiteiten, waaronder het verkennen van Telavi, de hoofdstad van de regio; proef de lokale verscheidenheid aan wijnen en verken de schilderachtige landschappen en geniet van de verscheidenheid aan overheerlijke Georgische gerechten. Must-see plaatsen zijn onder meer de romantische stad Sighnaghi, een vestingstad vol karakter; Gremi, een pittoreske bakstenen citadel; en Tsinandali, het landgoed van het Georgische adellijke huis Chavchavadze.

Dilijan

De stad Dilijan is gelegen in het noorden van Armenië en staat bekend om zijn kuuroorden en traditionele ambachtelijke workshops. Vaak wordt de stad het 'Zwitserland van Armenië' genoemd aangezien het wordt omringd door de weelderige bossen van het nationale park van Dilijan en een schilderachtige omgeving creëert. De stad diende als een rustig toevluchtsoord voor kunstenaars, componisten, schrijvers en cinematografen, en vandaag is het een bloeiende toeristische hub. Bezoekers kunnen zich verheugen op een bezoek aan een aantal fascinerende attracties, waaronder het Geologisch Museum en de Kunstgalerij, die een verzameling archeologische schatten en internationale kunst tentoonstellen. Een andere aanrader is het Haghartsin-klooster in het noorden ontdekken, met stenen kerken en het Goshavank-klooster in het oosten. Geniet van de spectaculaire uitzichten op besneeuwde toppen en met alpine bedekte hellingen en bekijk de charmante architectuur van steenachtige en houten gebouwen.

Yerevan

Yerevan, de centrale hoofdstad van het land, ligt in het midden van Armenië. Hier creëren geschiedenis en moderniteit sterke contrasten en bieden ze voor elk wat wils. Erfgoedattracties zijn de Matenadaran, gevuld met eeuwenoude teksten over filosofie, kunst en geschiedenis; de mysterieuze 17e-eeuwse oude wijk van Kond, met zijn Perzische, islamitische en Ottomaanse architectuur; en het ongelooflijke History Museum, met spectaculaire displays van oude items zoals vierwielige houten strijdwagens, bronzen sculpturen, symbolische kunstwerken en wapens. De spannende keuken van Yerevan is een grote trekpleister: probeer de traditionele 'dolmas', 'fatayah' en 'lavash'.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!