Namibië en Botswana reis | Individuele autoreis Namibië en Botswana

  authentique

  

22-daagse reis door Namibië en Botswana

€ 

Vanaf 6.655,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

22-daagse individuele self drive Namibië en Botswana

U bezoekt tijdens deze reis de hoogtepunten van de noordelijke helft van Namibië, terwijl u de laatste dagen van de reis afsluit in Botswana en Zimbabwe. U zult de hoogste zandduinen ter wereld beklimmen in de Sossusvlei, geïnspireerd raken door de lokale bevolking in Twyfelfontein, op zoek gaan naar wilde dieren in Etosha & Chobe National Park, het groenste gebied van Namibië ontdekken én verstelt staan door de indrukwekkende Victoria watervallen! U beleeft dit alles, terwijl u rond rijdt in uw eigen stoere 4x4 voertuig. Er bestaat geen vrijer gevoel dan het zelf rijden door een land dat avontuur perfect combineert met de natuur. Dit alles maken Namibië en Botswana dé ultieme Self-Drive bestemmingen van Afrika.  

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - Vliegreis naar Namibië - Galton House
Dag 3 - De Kalahari woestijn - Teufelskrallen Lodge
Dag 4 - 5 - De hoge zandduinen van Sossusvlei - Desert Quiver Camp
Dag 6 - 7 - Swakopmund - Namib Guesthouse
Dag 8 - 9 - De rotstekeningen van Twyfelfontein - Camp Kipwe
Dag 10 - 11 - Op safari in Etosha National Park - Okaukuejo Resort
Dag 12 - Doorkruis Etosha National Park - Mokuti Etosha Lodge
Dag 13 - Ontspanning aan de rivier - Hakusembe River Lodge Gondwana Collection Namibia
Dag 14 - 15 - De groene Caprivi strook - Ngepi Camp
Dag 16 - 17 - Caprivi strook - Namushasha River Lodge Gondwana Collection Namibia
Dag 18 - 20 - Op safari in Chobe National Park - Chobe River Lodge
Dag 21 - 22 - Bezoek de Victoria Falls - Bayete Guest Lodge
Dag 23 - Vertrek vanuit Victoria Falls
Dag 24 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg zal brengen. U zult halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad arriveren. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Namibië

U komt na een relatief korte vlucht vanuit Johannesburg rond het middaguur aan in de hoofdstad van Namibië: Windhoek. Op het vliegveld wordt u warm welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Daarna neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie, welke in een rustige buitenwijk van Windhoek is gelegen. Hier kunt u tot rust komen na de vlucht en heeft u de mogelijkheid om de hoogtepunten van de stad te ontdekken. 's Avonds kunt u genieten van een diner bij een leuk restaurant in Windhoek.

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Windhoek (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Huurauto Toyota Fortuner of vergelijkbaar

• Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 3 - De Kalahari woestijn

Uw rondreis door Namibië gaat vandaag echt van start. Op eigen gelegenheid rijdt u zuidwaarts richting Mariental, het begin van de Kalahari. De Kalahari woestijn bestrijkt een groot gebied van Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Het deel dat Namibië beslaat bevat voor een deel de "succulant Karoo". Een gebied van vetplanten, yuccas en cactusachtigen waarvan er in het gebied wel 5000 verschillende soorten van zijn geteld. Het gebied is ook bekend vanwege de rode zandduinen en zogenaamde Inselbergen (geïsoleerde bergen) met hun eigen microklimaat.

Bezoek bijvoorbeeld het grootste stuwmeer van Namibië: de Hardap Dam. Aan dit meer grenst een groot natuurgebied, waar u bijvoorbeeld antilopen, struisvogels, springbokken en neushoorns zou kunnen zien. 

U verblijft de komende nacht in een fijne accommodatie, die middenin de woestijn is gelegen. Geniet 's avonds van een blinkende sterrenhemel en heerlijk diner!

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 4 - 5 - De hoge zandduinen van Sossusvlei

U zet vandaag koers naar één van de mooiste plekken van Namibië, namelijk de Sossusvlei. In dit gebied zijn de hoogste zandduinen ter wereld te vinden.  U verblijft bij een comfortabele accommodatie, die net buiten het park is gelegen. Geniet 's avonds van een heerlijk diner.

De volgende dag staat u vroeg op om de duinen te ontdekken. U kunt het park gemakkelijk op eigen gelegenheid gaan verkennen, maar optioneel kunt u dit ook onder begeleiding van een kundige gids doen.  Na een vroeg ontbijt gaat u op pad. Het is namelijk schitterend om de duinen te zien tijdens zonsopgang, omdat u dan de kleuren van zand daadwerkelijk kunt zien veranderen. Afgezien van de attracties bij Sossusvlei, zoals Duin 45, Hiddenvlei, Big Daddy en de Deadvlei, zijn andere bezienswaardigheden in het gebied de Sesriem Canyon en het Namib-Naukluft National Park.

Optioneel zou u ook een luchtballonvaart kunnen maken. Het is een adembenemende ervaring om dit gebied vanuit de lucht te zien.

Inclusief:

 • Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 6 - 7 - Swakopmund

U rijdt vandaag via een hobbelige zandweg naar het kustplaatsje Swakopmund. Wanneer u dit stadje binnen rijdt, lijkt het wellicht of u in Duitsland bent, maar niets is minder waar! Het is duidelijk te zien dat dit een voormalig Duits koloniaal stadje was. Zo kunt u er vandaag de dag nog steeds typische Duitse gerechten bestellen en heeft de architectuur een Duits karakter.

In en rondom Swakopmund zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld de zeeleeuwen kolonie bezoeken bij Cape Cross, dat iets ten noorden van Swakopmund is gelegen. Verder kunt u sandboarden in de omliggende duinen, paardrijden, skydiven of quad biken. Ook is het mogelijk om een mooie boottocht te maken, waarbij u op zoek gaat naar dolfijnen, zeehonden en pelikanen!

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8 - 9 - De rotstekeningen van Twyfelfontein

U reist vandaag naar het bijzondere Twyfelfontein. Dit is het gebied waar de Herero stam leeft. Optioneel kunt u een excursie doen waarbij u meer kunt leren over de oude gebruiken en tradities van deze stam. Dit gebied is tevens beroemd vanwege de vele rotsschilderingen, die duizenden jaren geleden zijn gemaakt door de verschillende stammen die in dit gebied leefde.  In het gebied rondom Twyfelfontein zou u ook wilde dieren tegen kunnen komen. Zo leven hier onder andere de zeldzame woestijnolifanten, gemsbokken en jakhalzen.  

Inclusief:

• Overnachtingen op basis halfpension

Dag 10 - 11 - Op safari in Etosha National Park

Na een bijzondere ervaring in Damaraland is het nu tijd voor safari! U bezoekt de komende dagen Etosha National Park. Dit beroemde wild park biedt een hele grote verscheidenheid aan wilde dieren. Zo kunt u hier onder andere olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorn, giraffen, antilopen, honderden verschillende vogelsoorten en nog vele andere diersoorten. U kunt Etosha met uw eigen huurauto verkennen. De verschillende lodges en campsites staan met bordjes aangegeven.

's Avonds kunt u overigens nog steeds van veel wild genieten. Naast de accommodatie is een waterdrinkplaats gelegen waar onder andere olifanten en neushoorns komen drinken. De drinkplaats is verlicht door grote floodlights, waardoor u ook na zonsondergang de dieren goed kunt zien.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12 - Doorkruis Etosha National Park

Na twee dagen het westelijke en zuidelijke deel van Etosha te hebben verkend, reist u vandaag door het park naar het oosten. Geniet tijdens de rit van alles dat u tegenkomt en neem gerust de tijd om te stoppen en veel foto's te maken. Uw eindbestemming is Mokuti Etosha Lodge. Deze lodge is net naast de oostelijke gate van het nationale park gelegen. Nadat u de hele dag heeft rondgereden, kunt u na aankomst bij uw accommodatie bijkomen en een duik nemen in het zwembad. 's Avonds kunt u genieten van een fijn diner!

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 13 - Ontspanning aan de rivier

Na de mooie safari ervaringen rijdt u verder richting het noorden van Namibië. U overnacht nabij het stadje Rundu. Uw accommodatie is aan de Okavango rivier gelegen. Deze rivier is afkomstig uit Angola en voedt de beroemde Okavango Delta in Botswana. Rundu wordt gekenmerkt door het rijke vogelleven. Er leven in dit gebied namelijk honderden vogelsoorten, wat dit gebied uniek maakt voor vogelaars. Daarnaast zou u optioneel een boottocht kunnen maken over de rivier om bijvoorbeeld krokodillen te spotten.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 14 - 15 - De groene Caprivi strook

U rijdt naar het beginpunt van de groene caprivistrook. Deze strook is gelegen tussen Botswana en Angola en is slechts  30 kilometer breed. Onderweg komt u misschien wel enkele wilde dieren tegen en kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Grenzend aan Botswana, ligt het kleine Mahango Game Park dat deel uitmaakt van het prachtige Bwabwata National Park. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door bossen en uitgestrekte uiterwaarden van het stroomgebied van de Okavango-rivier. Het is de thuisbasis van 99 diersoorten waaronder een groot aantal olifanten, leeuwen, luipaarden en een verscheidenheid aan antilopen. Dit park is een uitstekende bestemming voor enthousiaste vogelliefhebbers met meer dan 400 soorten en biedt tevens de perfecte plek voor bezoekers om een glimp op te vangen van krokodillen en nijlpaarden in de Okavango rivier.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 16 - 17 - Caprivi strook

U zult merken dat de Caprivi strook weer een totaal ander stukje Namibië is. Het bestaat veelal uit kleinere game reserves en enkele nationale parken. Neem vandaag gerust de tijd om bij te komen van het vele rijden.

Vanuit de accommodatie zijn meerdere activiteiten te boeken, waaronder een boottocht over de Kwando rivier. Tijdens deze boottocht kunt u onder andere nijlpaarden, krokodillen  en vele soorten vogels spotten, waaronder de African Fish Eagle. Verder zijn er in dit gebied ook mogelijkheden tot het maken van verschillende game drives in de nabij gelegen nationale parken, zoals in Mudumu National Park. Deze game drives kunnen wij vooraf boeken, maar er is ook een mogelijkheid dit bij aankomst te reserveren, mits nog beschikbaar.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 18 - 20 - Op safari in Chobe National Park

U steekt vandaag de grens van Botswana over. Na de grensovergang rijdt u verder naar het vliegveld van Kasane. Hier levert u uw huurauto weer in. Zodra alle zaken rondom de inlevering van de auto zijn afgerond, wordt u middels een transfer naar uw accommodatie in Kasane gebracht.

Kasane is een klein toeristisch stadje in het uiterste noordoosten van Botswana. Het stadje vormt de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Chobe National Park. U heeft de komende dagen de tijd om nationale park te ontdekken. U kunt hier bijvoorbeeld een cruise maken over de Chobe rivier tijdens zonsondergang. Een magisch moment van de dag! Tijdens deze cruise kunt u onwijs veel wildlife zijn, zoals vele vogelsoorten, krokodillen, nijlpaarden, olifanten, buffels en nog veel andere. Ook is het mogelijk om game drives te maken door het park, zodat u bijvoorbeeld leeuwen kunt spotten als u geluk heeft!  

Inclusief:

• Transfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen op basis van volpension incl. safari activiteiten

Dag 21 - 22 - Bezoek de Victoria Falls

Vandaag steekt u opnieuw de grens over. Ditmaal de grens van Zimbabwe! Hier zult u de laatste dagen van uw reis door gaan brengen. U verblijft in Victoria Falls. Deze plek is bekend om de Victoria watervallen. Deze 1,7 km brede waterval behoort tot natuurlijke wereldwonderen en is een bezoek dan ook meer dan waard. Verder kunt u meerdere activiteiten ondernemen. Zo kunt u hier raften, bungee jumpen, kayaken, een bootcruise maken, ziplinen en nog veel meer!  

Inclusief:

• Transfer naar Victoria Falls, Zimbabwe

• Overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 23 - Vertrek vanuit Victoria Falls

Uw rondreis door het bijzondere Namibië en Botswana komt tot een einde. Met schitterende verhalen en herinneringen is het tijd om weer terug te reizen naar huis. U wordt naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht. Afhankelijk van de dag vliegt u via Nairobi of Johannesburg terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende ochtend weer aan.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Victoria Falls - Nairobi/Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 24 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.655,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle accommodaties
• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde transfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag inclusief lokale tips en routebeschrijving

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype (indien beschikbaar)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Eenrichtingstoeslag (ca. € 500,- totaal, lokaal te voldoen) 
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw individuele self drive door Namibië en Botswana

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Galton House

Galton House is een van de nieuwste accommodaties beschikbaar in Windhoek, waarvan de naam een eerbetoon is aan de bekende ontdekkingsreiziger en wetenschapper Sir Francis Galton (die in 1850 een twee jaar durende expeditie ondernam om het huidige Namibië in kaart te brengen). Het hotel heeft een warme uitstraling en wordt opgesierd met indrukwekkende wildfoto's. U bevindt zich slechts10 minuten van het centrum van Windhoek maar geniet tegelijkertijd van de rust in de sjieke wijk Eros.

Aan de rand van het zwembad kunt u genieten van vers bereide maaltijden en in de directe omgeving vindt u diverse winkel, restaurants en een supermarkt.

Uw verblijf: 1 nacht

Teufelskrallen Lodge

De grote observatieplatforms van de 6 comfortabele tenten bieden een adembenemend uitzicht op het indrukwekkende landschap van Kalahari met zijn rode duinen en kameeldoornen. De tenten zijn ruim en beschikken over een eigen badkamer die bereikbaar is via een houten loopbrug.

De lodge heeft een zwembad en een restaurant genaamt "Altes Farmhaus" evenals de lobby met gratis internettoegang in een oude boerderij. Geniet van ontbijt en diner in de oude boerderij. Ontspan aan het zwembad in de tropische tuinen of bestel een koel drankje en zoek een schaduwrijke plek onder machtige bomen.

Geniet van bijna 10.000 hectare pure Kalahari-woestijn tijdens een gamedrive. Klim rode duinen die tot 30 meter hoog staan in een open off-road auto en bekijk de spectaculaire dieren en vegetatie.

Uw verblijf: 1 nacht

Desert Quiver Camp

Desert Quiver Camp combineert op unieke wijze moderne zelfstandige accommodatie met comfort en stijl. Bovendien is de lodge gunstig gelegen op slechts 5 km van de toegangspoort tot Sossusvlei. Het inspirerende landschap worden gekenmerkt door granieten rotspartijen, spectaculaire uitzicht en wilde dieren.

De 24 uniek ontworpen accommodaties met eigen kookgelegenheid hebben ruime slaapkamers, een eigen badkamer, schaduwrijke patio's en privéparkeergelegenheid. Elke slaapkamer met twee bedden beschikt over een uitklapbare slaapbank voor 2 kleine kinderen (jonger dan 12 jaar), die de kamer delen met 2 volwassenen. De patio is uitgerust met een barbecuefaciliteit, een ingerichte kitchenette met een koelkast en een 2-pits kookplaat. Bovendien is er een houten bank om te zitten. 

Verder is er bij de accommodatie een bar, een zwembad, een boma en W-Fi beschikbaar voor alle gasten.

Uw verblijf: 2 nachten

Namib Guesthouse

Namib Guesthouse biedt stijlvolle en rustige accommodatie in de nummer 1 vakantiebestemming van Namibië, Swakopmund. Modern comfort, ruime en zonnige kamers, heerlijk ontbijt, en warme gastvrijheid worden aangeboden. Elk van de kamers zijn elegant ingericht; Flatscreen-televisie met DSTV kanalen, thee / koffie station, Wifi en een haardroger.

Uw verblijf: 2 nachten

Camp Kipwe

Camp Kipwe is een intieme en afgelegen bush lodge ligt in dorre maar zeer mooie Twyfelfontein regio van Namibië, de thuisbasis van vele oude Bushman etsen. De 9 speciaal ontworpen kamers zijn uniek, met een outdoor badkamer, rieten daken en een spectaculair uitzicht over de omgeving.
Camp Kipwe biedt begeleide wandelingen in de natuur rond de Twyfelfontein Conservancy, evenals uitstapjes naar de Bushman etsen, de mysterieuze Organ Pipes en Burnt Mountain. Voor een heel bijzondere ervaring is een Elephant Nature Drive een must-do. Verken het terrein op zoek naar deze in de woestijn levende olifanten die zich hebben aangepast aan de droge en zanderige omstandigheden van het noorden van Namibië.

Uw verblijf: 2 nachten

Okaukuejo Resort

Okaukuejo is gelegen op 17 km van de zuidelijke ingang van het Etosha park, en beroemd om zijn verlichte waterput, waar bezoekers van dichtbij kunnen genieten van een schouwspel van samenkomende wilde dieren en hun interactie. Verder biedt de accommodatie voor elk wat wils, Premier bush chalets met uitzicht op de waterput; bush chalets en tweepersoonskamers; of familie chalets. Andere faciliteiten zijn een restaurant, bar, winkel, een zwembad, een kiosk en camping faciliteiten.

Uw verblijf: 2 nachten

Mokuti Etosha Lodge

Mokuti Etoshi Lodge Mokuti is de perfecte locatie voor reizigers die de beroemde oostelijke kant van Etosha National Park willen verkennen. Het is de dichtstbijzijnde lodge bij het Etosha National Park, Mokuti is op slechts vier minuten rijden van de oostelijke Von Lindequist Gate. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een koele, groene, tropische oase. Charmante gebouwen met rieten daken en twee schitterende zwembaden zijn genesteld tussen de uitgestrekte inheemse tuinen. Deze intieme lodge beschikt over 90 kamers en 16 luxe kamers. De kamers zijn onlangs gerenoveerd en zijn allemaal voorzien van airconditioning en zijn uitgerust met satelliet-tv, een mini-koelkast, een kluis, gratis toegang tot internet Wi-Fi, thee / koffie-en theefaciliteiten en een en-suite badkamer met douche. Mokuti Etosha Lodge biedt de Tambuti Dining Room & Marula Bar, de Pool Bar & Terrace en de enige open lucht Afrikaanse Boma in het gebied. Maaltijden zijn typische Namibische gerechten, met veel lokale producten en de beroemde lokale keuzes van zowel rundvlees en wild, allemaal liefdevol bereid volgens home-stijl recepten.

De lodge heeft ook een exclusieve spa Mokuti's, twee zwembaden, een apart kinderbad, twee verlichte tennisbanen, een pool & biljartzaal, een fitnessruimte, een reptiel park, wandelpaden, een eigen vliegveld en professionele begeleiding voor een safari game drive safari Etosha. 'S Nachts vertelt u al uw ervaringen van de dagen rond de openhaard.

Uw verblijf: 1 nacht

Hakusembe River Lodge Gondwana Collection Namibia

De Hakusembe River Lodge ligt op 16 km van Rundu in de regio Kavango. Bij het binnenkomen van de Hakusembe River Lodge aan het einde van het kronkelende grindpad, wordt u verwelkomd met een verfrissend beeld van een groen grasveld, grote bomen, een verzameling van rieten chalets en een sprankelende rivier. U kunt hier genieten van de rust en de prachtige omgeving. De lodge beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, Wi-Fi, beveiliging, parkeerplaatsen, airconditioning, een kluis en een veranda.

Activiteiten die u hier kunt ondernemen zijn; afkoelen in het zwembad, kano varen op de rivier, vogels spotten of u kunt een wandeling maken naar het culturele dorp Mbunza.

Uw verblijf: 1 nacht

Ngepi Camp

Ngepi Camp is gelegen ter hoogte van de Okavango rivier in het westelijke deel van de Caprivi strook. Het kamp is opgebouwd op een eiland onder schitterende bomen met continu uitzicht op de rivier. Het is een waar paradijs van onderwater staande vlaktes, wat een moerasachtig gebied creëert. Bovendien lopen er veel wilde dieren rond. Dit komt omdat het kamp tussen twee wildlife gebieden is gelegen. Dit gebied is daarbij het ultieme gebied om vogels te spotten! 

Uw verblijf: 2 nachten

Namushasha River Lodge Gondwana Collection Namibia

De Namushasha River Lodge ligt op 24 km ten zuiden van Kongola aan de C 49. Het is de perfecte plek om tot rust te komen na een lange dag in de auto. De lodge is aan de rivier gelegen en levert dus een mooi uitzicht op. Het is een schitterende plek waar u de schoonheid van de Caprivi strook optimaal kunt ervaren.

In de avond kunt u genieten van allerlei diergeluiden, zoals het gegrom van de nijlpaarden, terwijl u geniet van een heerlijk diner. 

Uw verblijf: 2 nachten

Chobe River Lodge

The Garden Lodge is een kleinschalige lodge gelegen in het kleine stadje Kasane, aan de Choberivier in het noorden van Botswana. De lodge ligt op vijf minuten met de boot van het Chobe National Park en ongeveer acht minuten met de auto. Ook de game drives zijn kleinschalig met maximaal 6 gasten per Land Cruiser. Hierdoor heeft iedereen optimaal zicht op het omringende wild. The Garden Lodge, een vier sterren lodge met vijf sterren sevice.

Uw verblijf: 3 nachten

Bayete Guest Lodge

Bayete biedt comfortabele en betaalbare accommodatie en ligt in het hart van een woonwijk in Victoria Falls. De lodge ligt op 2 km afstand van het Victoria Falls Centre en op 22 km van de luchthaven.

Deze onlangs gerenoveerde, door een familie gerunde lodge heeft 25 kamers die zich in een weelderige tropische tuin bevinden. Centraal in de lodge ligt het zwembad dat wordt omringd door de Caldecott Boma en de Ngwezi Tavern. Het ontbijt wordt elke dag geserveerd in Caldecott Boma. Lunch en diner zijn ook beschikbaar op speciaal verzoek. Dit zijn heerlijke huisgemaakte maaltijden. 

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Swakopmund

Swakopmund is een stadje aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit kuchen bestellen in een echte Konditorei.

Er is genoeg te doen in en rondom Swakopmund. Op een uurtje naar het Noorden komt u bij Cape Cross waar een zeeleeuwenkolonie van vele duizenden dieren leeft. Het geluid is oorverdovend en de geur is niet altijd even prettig maar de aanblik van deze duizenden dieren is zeker de moeite waard. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het strand, paardrijden, skydiven en zelfs een ballonvaart behoren tot de mogelijkheden.

Het is zeker aan te raden om kennis te maken met het zeeleven op een catamaran, waarbij de dolfijnen voor de boot uitzwemmen, pelikanen in de zee duiken op jacht naar vis en zeeleeuwen vanuit Cape cross een kijkje komen nemen.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van de vallei waarin deze bron ligt, in de bergen van Damaraland in Namibië. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar dan gedacht. De bron geeft soms wel en soms geen water. De mensen twijfelde telkens weer of er nu wel of geen water zou zijn. Vandaar dat de bron de naam Twyfelfontein kreeg.

Internationale bekendheid dankt de vallei aan de talloze rotstekeningen en graveringen die op de rotsen terug te vinden zijn. De tekeningen komen van de hand van San-mensen en zijn soms duizenden jaren oud. Zeker 2.500 inscripties en enkele duizenden tekeningen telt het totaal aan rotsblokken in de ouderdom van 300 voor Christus tot de 19e eeuw. De meeste graveringen laten dieren zien zoals gemsbokken, leeuwen, olifanten en bokken. Sommige laten sporen zien en geometrische figuren, waarvan gedacht wordt dat deze verwijzen naar drinkwaterplaatsen.

Rundu

Grenzend aan Angola en aan de oevers van de Okavango-rivier, in het noorden van Namibië, ligt de stad Rundu. De stad dient als hoofdstad van de oostelijke regio Kavango en staat bekend om zijn lokale houtsnijdersmarkt en de vele houthakkershutten aan de kant van de weg. De stad is een geweldige tussenstop om te tanken voor als u op weg bent naar Katima Mulilo, evenals een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omliggende gebieden te verkennen. In de omgeving kunt u genieten van de Popa-watervallen en het Mahangu-wildreservaat. Andere populiare activiteiten zijn; safari's, het spotten van vogels en kajakken over de spectaculaire Kavango-rivier.

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, de thuishaven van een internationale luchthaven en een overvloed aan restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en accommodaties. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die tot uiting komt in de vele Duitse restaurants en winkels, en het wijdverbreide gebruik van de Duitse taal. Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan vele de moeite waard zijn, met inbegrip van de Alte Feste (Old Fort), de Christuskirche uit 1896 (Christ Church), en het meer eigentijdse Hooggerechtshof.

Kalahari Namibië

De Kalahari is een uitzonderlijk mooie 'Living Desert'. Deze machtige woestijn beslaat grote delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Het is ook één van de laatste gebieden waar de San-Bushmen leven. De Kalahari in Namibië bestaat veelal uit rood zand bedekt met dun gouden gras en bezaaid met acaciabomen. Ook kunnen er veel dieren worden gespot, die zich hebben aangepast aan de leefomstandigheden van de Kalahari. Er is een kans op het zien van gemsbok, impala's, jakhalzen en cheeta's.

Sesriem

In Sossusvlei is geen accommodatie is, alle bezoekers van deze bijzondere plek verblijven een aantal kilometer verderop, waar camps en lodges dienen als uitvalsbasis om de duinen te verkennen. Sesriem Canyon, een diepe kloof die met water door de rotsen is uitgehouwen, is een opvallend natuurlijk kenmerk van het gebied dat het beste te voet kan worden verkend. Aan weerszijden van de kloof stijgen de stenen muren stijl op, terwijl vogels in de rotsen en hagedissen langs de richels scharrelen. De naam van de kloof werd bedacht toen vroege kolonisten hem als waterbron gebruikten, waarbij ze zes stukken leer (ses riem - zes riemen) aan elkaar vastgebonden om emmers in het water aan de voet van de kloof te laten zakken).

Etosha South

Etosha South ligt net ten zuiden van de grens van het Etosha National Park en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Ongava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan luxe lodges met uitzicht op pittoreske landschappen bezaaid met een overvloed aan flora en fauna. Het nationale park is te bereiken via de zuidelijke ingang bij Andersson's Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder: leeuw, giraffe, olifant, witte en zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, neushoorns te voet volgen, begeleide wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang boven dit prachtige landschap.

Etosha East

In de uitgestrekte dorre ruimte van Noord-Namibië ligt een van de meest geliefde wildreservaten van Zuidelijk Afrika. Het Etosha National Park biedt een uitstekende mogelijkheid om wildlife te spotten in een van de meest toegankelijke locaties van Afrika. Zebra's en springbokken zijn verspreid over de eindeloze horizon, terwijl de vele waterpoelen de bedreigde zwarte neushoorn, leeuwen, olifanten en grote aantallen antilopen trekken.

Etosha, betekent ‘plaats van droog water’, omsluit een grote vlakte (of pan) van ongeveer 5 000km². De ‘Pan’ heeft een grote, uitgedroogd, zilverwitte achtergrond van glinsterende luchtspiegelingen in een gebied van semi-aride savanne grasland. De pan zelf bevat pas na zeer goede regenbuien water en soms maar een paar dagen per jaar, maar het is genoeg om de groei van een blauwgroene algen te stimuleren die op hun beurt weer duizenden flamingo's lokken.

Divundu

Het kleine dorpje Divundu ligt ongeveer 200 kilometer ten oosten van Rundu aan de zuidoostelijke oevers van de grote Okavango-rivier. Divundu staat bekend om zijn uitstekende locatie van waaruit u de rivier, wildparken en nationale reservaten van het gebied kunt verkennen. Maak boot- of vaarsafari's om te vissen of bezoek het Mahango Game Park, gevuld met kuddes olifanten, maar ook nijlpaarden, buffels, giraffen, antilopen en vele andere dieren. De spectaculaire Popa-watervallen zijn een must-see. Het zijn in feite een reeks cascades die door de gespleten rotsen tuimelen. Divundu is een idyllische uitvalsbasis voor het verkennen van Botswana en de Okavango-delta.

Kwando River

De Kwando rivier loopt door de spectaculaire Caprivi-strook in het noordwesten van Namibië. De rivier vindt zijn oorsprong in de centrale Angolese hooglanden en loopt daarna verder waar de rivier de grens vormt tussen Namibië, Zambia en Angola. Het gebied rond de rivier de Kwando staat bekend om zijn beschermde wildreservaten, nationale parken en natuurreservaten. De rivier trekt een overvloed aan wilde dieren aan, waaronder grote kuddes olifanten, nijlpaarden, krokodillen, rode lechwe, schildpadden, zebra's, impala's, otters en meer dan 400 vogelsoorten. Het is een unieke plek voor safari. U kunt hier genieten van een ontspannen verblijf in een van de vele lodges aan de oevers van de rivier en genieten van het spectaculaire uitzicht op wild Afrika. 

Kasane

Verscholen in de noordoostelijke hoek van Botswana, aan de oevers van de beroemde Chobe rivier, ligt het schilderachtige stadje Kasane op de drempel van het spectaculaire Chobe National Park. Er zijn geen grenshekken die het dorp van het park scheiden en wild zoals olifanten en nijlpaarden worden vaak gespot rond de stad. Als u op zoek bent naar ongrijpbaar wild, breng dan een bezoek aan de Sedudu Valley Road, waar grote dode bomen een tijdelijk onderkomen vormen voor luipaarden. In Kasane is een oude baobabboom te zien, die ooit dienst deed als gevangenis. Bezoekers kunnen zich verheugen op een groot aantal activiteiten, waaronder: een game drive door het park, een cruise bij zonsondergang op de Chobe rivier, een bezoek aan een lokaal dorp of een dagtocht naar de adembenemende Victoria Falls.

Victoria Falls (Zimbabwe)

Een van de grootste attracties in Afrika en een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld zijn de Victoria watervallen aan Zambezi rivier. De Victoria Falls is de enige waterval met een lengte van bijna een kilometer en een hoogte van ongeveer 100 meter. De waterval ligt als een stukje natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe en wordt Mosi oa tunya genoemd, de rook die dondert. Vanuit hier kunnen ook de avonturiers onder u de Zambezi bedwingen in een spetterende white water rafting excursie met waterversnellingen als “the devils washing machine”. Ook is er de mogelijkheid om vanaf de brug bij de watervallen een ijzingwekkende duik naar beneden maken met een bungeejump. Maar ook een “Flight of the Angels” met een helicopter, ultralight of klein vliegtuigje zal een blijvende herinnering zijn. Deze rondvlucht wordt The flight of the Angels genoemd omdat volgens de ontdekker van de watervallen, Dr. Livingstone, zelfs de engelen hier rondvlogen om dit prachtige natuur fenomeen te aanschouwen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!