Namibië reis | Individuele rondreis hoogtepunten Namibië

  authentique

  

15-daagse reis door Namibië

€ 

Vanaf 4.495,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

15-daagse individuele rondreis Namibië

Wanneer u minder tijd te besteden heeft, maar toch graag op reis naar Afrika wilt, dan is dit de perfecte reis voor u! U bezoekt in twee weken de absolute hoogtepunten van het noordelijke deel van Namibië. Beklim de zandduinen in de Sossusvlei, leer over culturen in Damaraland én spot wilde dieren in Etosha National Park. Namibië is een wonderschoon land en buitengewoon fotogeniek. U bezoekt dit land met behulp van een stoere 4x4 auto. Dit is de ideale manier om Namibië optimaal te ervaren. Niet elke weg is verhard en dat zorgt gelijk voor een avontuurlijke 'touch'. Bovendien is het land dusdanig uitgestrekt dat het zomaar kan voorkomen dat u een lange tijd geen tegenliggers zult treffen. Dit zijn slechts enkele facetten die ervoor zorgen dat Namibië door iedere Afrika liefhebber eens bezocht moet worden! 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - Vliegreis naar Namibië - Villa Violet
Dag 3 - De Kalahari woestijn - Kalahari Red Dunes Lodge
Dag 4 - 5 - De hoge zandduinen van Sossusvlei - Namib Outpost
Dag 6 - 7 - Swakopmund - Namib Guesthouse
Dag 8 - 9 - De ruige natuur van Damaraland - Vingerklip Lodge
Dag 10 - 11 - Op safari in Etosha National Park - Okutala Etosha Lodge
Dag 12 - Doorkruis Etosha National Park - Mokuti Etosha Lodge
Dag 13 - Duurzame wildlife-activiteiten in Okonjima - Okonjima Plains Camp
Dag 14 - Vertrek vanuit Namibië
Dag 15 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg brengt. U arriveert halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Namibië

Na een welverdiende nachtrust en een goed ontbijt loopt u naar de vertrekhal van de luchthaven. U stapt aan boord van het vliegtuig  en reist naar Namibië. Na aankomst in de hoofdstad Windhoek wordt u warm welkom geheten. Vervolgens kunt u op het vliegveld uw huurauto in ontvangst nemen. Windhoek is een relatief kleine stad in het midden van het land. Ze is ontstaan uit een voormalige nederzetting rondom waterbronnen op de top van een heuvel. Het is een stad waar een relaxte sfeer hangt en waar de Duitse invloeden nog ruim aanwezig zijn. Na de eerste indrukken van Windhoek kunt u ’s avonds dineren in één van de vele lokale restaurants.

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Windhoek (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Huurauto 4x4 Toyota Fortuner of gelijkwaardig

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - De Kalahari woestijn

Uw rondreis door Namibië gaat vandaag echt van start. Op eigen gelegenheid rijdt u zuidwaarts richting de Kalahari. De Kalahari woestijn bestrijkt een groot gebied van Zuid Afrika, Namibie en Botswana. Het deel dat Namibie beslaat bevat voor een deel de "succulant Karoo" Een gebied van vetplanten, yuccas en cactusachtigen waarvan er in het gebied wel 5000 verschillende soorten van zijn geteld. Het gebied is ook bekend van de rode zandduinen en zogenaamde Inselbergen (geisoleerde bergen) met hun eigen microklimaat. U verblijft in een bijzondere accommodatie midden in de woestijn.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 4 - 5 - De hoge zandduinen van Sossusvlei

In het Namib-Naukluft nationaal park ligt Sossusvlei; een zout/klei vallei omgeven door de hoogste zandduinen ter wereld! Door de rivier de Tsauchab wordt de vegetatie spaarzaam voorzien van water. Het zand van de duinen is rood gekleurd, vanwege de hoeveelheid ijzer. In dit desolate maar prachtige gebied met erbarmelijke droogte en hitte komt toch veel leven voor. Springbokken en de Oryx weten er te overleven en veel klein wild als gekko's, hagedissen en slangen komen hier voor. De hagedissen "dansen" in het hete zand om niet hun poten te verbranden en de slangen bewegen zich zijwaarts door het mulle zand.

Een Interessant punt in de Sossusvlei is onder andere de Deadvlei. Deadvlei is een vallei bedekt met een kleilaag in de Namib woestijn. De kleivlakte werd gevormd nadat de Tsauchab rivier door regenval overstroomde en zorgde voor ondiepe poelen. Er groeiden grote camelthorn bomen in de vallei, maar door klimaatveranderingen werd de watertoevoer gestopt en werd het gebied steeds droger. De bomen gingen dood en bleven als skeletten achter. De bomen vergaan niet omdat het er te droog is. Dune 45 is waarschijnlijk de meest gefotografeerde duin in het Namib-Naukluft National Park. In de vroege ochtend is het een schitterende ervaring om boven op een duin de zon te zien opkomen. Optioneel kunt u dit gebied samen met een gids gaan ontdekken, maar u kunt de duinen ook op eigen gelegenheid bezoeken.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 6 - 7 - Swakopmund

U reist verder naar Swakopmund. Swakopmund is een stad aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit Kuchen bestellen in een echte Konditorei. De komende dagen heeft u de tijd aan uzelf om dit stadje te ontdekken. Naast een bezoek aan het stadje, kunt u ook deelnemen aan een halve dagexcursie op een Catamaran boot opzoek naar dolfijnen. Een leuke manier om uw tijd in Swakopmund te spenderen!

Bij de optionele excursies kunt u ervoor kiezen een indrukwekkende tour naar een township te maken, waarbij u in contact komt met de lokale bevolking. Wilt u iets meer avontuur? Dan kunt u ervoor kiezen te gaan quad biken in de woestijn, die de stad aan drie kanten omsluit. Een bezoek aan Cape Cross aan de Namibische Skeleton Coast op ongeveer 120 km ten noorden van de kustplaats Swakopmund is ook een mogelijkheid. Cape Cross is vooral bekend door het reservaat voor een enorme kolonie Kaapse pelsrobben. Hoewel de geur van deze duizenden zeeleeuwen niet de meest aangename geur is, bent u hier snel aangewend en heeft u een unieke ervaring om zoveel zeeleeuwen om u heen te hebben.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8 - 9 - De ruige natuur van Damaraland

U gaat op weg naar het bijzondere Damaraland. Damaraland is een enorm mooi, maar verlaten gebied in het noord-centrale deel van Namibië. Het is bovendien een zeer afwisselend gebied. Er zijn open vlaktes, bergen en ravijnen. U verblijft bij een prachtige accommodatie, welke midden in de natuur is gelegen. In deze omgeving kunt u optioneel een sundowner drive door het reservaat maken tijdens de zonsondergang. Dit zou u lokaal bij de receptie kunnen bijboeken. Ook zijn er meerdere walking trails in het gebied beschikbaar. U kunt ook de omgeving van Twyfelfontein bezoeken. Dit gebied staat bekend om de verschillende rotstekeningen, die gemaakt zijn door San Bushmen. De rit naar Twyfelfontein neemt wel ongeveer 2,5 uur vanaf de lodge in beslag, maar is wel de moeite waard als u in dit culturele aspect geïnteresseerd bent. De rit er naar toe is bovendien prachtig!

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 10 - 11 - Op safari in Etosha National Park

U verlaat Damaraland en rijdt naar het volgende hoogtepunt van uw reis door Namibie: Etosha Nationaal park. Dit is één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika en zou ongeveer drie vierde van Nederland beslaan. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush struiken. In het park zult u in groten getale wild spotten, zoals olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Bij de zowel natuurlijke als aangelegde drinkplaatsen komen grote aantallen diverse beesten voor. 

Het is mogelijk om met uw eigen huurauto door Etosha op ontdekkingstocht te gaan. Het park is voorzien van adequate bewegwijzering, waardoor rondrijden gemakkelijk is. Overigens is het ook mogelijk om tegen een meerprijs een begeleide game drive met een gids te maken, wanneer u graag wat meer te weten wilt komen over de dieren en de natuur.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 12 - Doorkruis Etosha National Park

Vandaag doorkruist u met uw eigen huurauto het befaamde Etosha National Park. Ga zelf op ontdekkingsreis en merk de opwinding wanneer u zelf een groep dieren op het spoor bent. Werkelijk waar een unieke ervaring! Aan het eind van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge, welke net buiten de gate van het oostelijke deel van Etosha is gelegen, en nagenieten van deze bijzondere ervaring. 

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 13 - Duurzame wildlife-activiteiten in Okonjima

Na een fantastische safari ervaring in Etosha reist u weer richting het zuiden. U rijdt naar een wonderschone plek, genaamd Okonjima Nature Reserve. Hier brengt u de laatste nacht van uw reis door. Geniet van de verbluffende uitzichten wanneer u door dit gebied heen rijdt - wellicht kunt u al enkele dieren spotten op weg naar uw lodge!

In Okonjima kunt u optioneel deelnemen aan een zogeheten Leopard tracking Experience. De luipaarden, die in Okonjima leven, zijn bijvoorbeeld in contact geweest met boeren uit de regio. Om te voorkomen dat deze met uitsterven bedreigde diersoort werd afgemaakt, worden zij opgevangen in Okonjima. Hier leven zij in volledige vrijheid en zijn ze bovendien goed beschermd. Ze worden gevolgd met een speciale tracker om hun gedrag goed te monitoren. De AfriCat Foundation, waar u tijdens uw verblijf nog veel meer over leert, zet zich hier voor in om zodoende te voorkomen dat de luipaard uitsterft in Namibië. Het is dus geen plek waar men de dieren mag aaien of selfies mee kan maken, want er wordt alles aan gedaan om hun jachtinstinct zoveel als mogelijk in stand te houden. Een bijzondere plek!

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 14 - Vertrek vanuit Namibië

Vandaag komt uw prachtige reis door Namibië tot een einde. U heeft eventueel nog de kans om deel te nemen aan een ochtend activiteit in Okonjima. Dan is het toch echt tijd om terug te reizen naar Windhoek. U levert de huurauto in op het internationale vliegveld van Windhoek. Hier stapt u aan het einde van de middag weer in het vliegtuig naar Johannesburg. Na een overstap van enkele uren stapt u aan boord van het KLM-toestel naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend weer op Schiphol.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Windhoek - Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 15 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 4.495,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class, incl. ruimbagage (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle excursies zoals genoemd in 'programma' 
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• National Geographic of soortgelijke reisgids
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag inclusief lokale tips en routebeschrijving
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Stoelreservering KLM-vluchten (vanaf €30,- per stoel per vlucht)
• Upgrade kamertype/cabine (indien beschikbaar)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw individuele rondreis hoogtepunten Namibië

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Villa Violet

Villa Violet is een van de best beoordeelde B&B guesthouses in Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Met slechts zes kamers, zult u zien waarom dit kleine pension is zo populair is: Ben en Heidi, met jarenlange horeca-ervaring tussen hen spreken Engels, Duits, Frans en Vlaams / Afrikaans. Zij zijn volleerde gastheren. Met aanstekelijk enthousiasme hebben ze Villa Violet gemaakt tot wat je van een bed & breakfast verwacht; een hartelijk welkom van de eigenaars, vriendelijk en intieme service.

Villa Villa Violet is een mooi pension in het rustige noorden van Windhoek, een geweldige plek om uw self-drive vakantie safari te starten. Vanaf de luchthaven is de accommodatie eenvoudig te bereiken en het ligt ook vlakbij de leuke buurten Vind je snel Villa Violet afkomstig van de luchthaven; het is dicht bij de centrale gebieden van Windhoek; en je bent binnen loopafstand van de legendarische Joe's Beerhouse.

De kamers van Villa Violet openen naar kleine patio's waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en een boek lezen of een kopje thee te drinken, al pratend met Ben en Heidi. Spoel de reis van u af in het zwembad of trek u terug op uw kamer met airconditioning met een boek uit de kleine bibliotheek.

De inrichting is elegant en modern met hotel-achtige voorzieningen, waaronder draadloos internet, flatscreen-tv, klimaatbeheersing, thee / koffie, een kluisje, bar en een föhn.

Uw verblijf: 1 nacht

Kalahari Red Dunes Lodge

Kalhari Red Dunes Lodge, een lodge ontworpen met veel passie voor detail, is gelegen in het indrukwekkende Kalahari landschap gekenmerkt door rode zandduinen en kameeldoornbomen. Het hoofdgebouw, bestaande uit receptie, lobby, restaurant en bar, een zwembad en schaduwrijk terras is gelegen in een droog meer (vlei). Een 120 meter lange promenade verbindt het hoofdgebouw met de chalets, die zijn gelegen rond de 'vlei, waar vaak dieren kunnen worden waargenomen. Elk chalet heeft een rieten dak, canvas en stenen deel, evenals een eigen terras. Tijdens de Nature / Game drives en wandelingen in de natuur kunnen de gasten de adembenemende schoonheid van de Kalahari ervaren met rode duinen en een grote verscheidenheid aan wild.

Ervaar de uitgestrektheid van de Afrikaanse savanne op de optionele 2-daagse Trans Kalahari Walk. Deze begeleide wandeling voert door de woestijn-achtige decors en de habitat van giraffen, zebra's en antilopen en biedt een overnachting in een luxe tentenkamp in de duinen.

Uw verblijf: 1 nacht

Namib Outpost

Desert Homestead Outpost is gelegen in een privé natuurreservaat van 2.850 hectare. U kunt hier genieten van een prachtig uitzicht vanuit een van de twaalf gastenverblijven of vanaf het hoofdgebouw met restaurant, lounge en zwembad, allen pittoresk gelegen aan de voet van een berg. In de aangrenzende vlaktes zult u vaak dieren zien die in de eindeloze savanne leven. U kunt gebruik maken van de activiteiten die worden aangeboden zoals excursies door de Sossusvlei, paardrijsafari's en tours door het prachtige landschap. Voor ervaren wandelaars biedt de lodge een wandeling aan van een halve dag: de Namib Mountain Trail. Het pad leidt u door de bergen en over de vlakte, door een prachtig landschap.

Uw verblijf: 2 nachten

Namib Guesthouse

Namib Guesthouse biedt stijlvolle en rustige accommodatie in de nummer 1 vakantiebestemming van Namibië, Swakopmund. Modern comfort, ruime en zonnige kamers, heerlijk ontbijt, en warme gastvrijheid worden aangeboden. Elk van de kamers zijn elegant ingericht; Flatscreen-televisie met DSTV kanalen, thee / koffie station, Wifi en een haardroger.

Uw verblijf: 2 nachten

Vingerklip Lodge

Vingerklip Lodge ligt in een vallei in de buurt van een rotsformatie waar het haar naam aan ontleent. De 35 meter hoge zuil van sedimentair gesteente, de Vingerklip, is een van de meest indrukwekkende rotsformaties van Namibië. De stenen vinger rijst omhoog uit de Ugab vallei, halverwege tussen Etosha National Park en Swakopmund, in het hart van Damaraland. Daarom is Vingerklip Lodge ook de perfecte uitvalsbasis om de vele attracties van Damaraland, een enorme prachtige wildernis in het noordwesten van Namibië te verkennen. Vingerklip Lodge bestaat uit 22 goed ingerichte, rietgedekte bungalows, verspreid langs een helling, waarvan 1 luxe unit met een kleine keuken. 11 van de 22 bungalows zijn geschikt voor familievakantie (met een vide voor twee kinderen). Alle bungalows hebben een eigen badkamer, een ventilator, muskietennetten en een kluisje op de kamer. De beschutte veranda biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap en is een ideale plek om de prachtige Namibische zonsondergang te zien.

Uw verblijf: 2 nachten

Okutala Etosha Lodge

Deze prachtige en stijlvolle lodge biedt plaats aan maximaal 24 gasten. De lodge heeft in totaal 11 tweepersoonskamers met eigen badkamer: Naast de spectaculaire kamers biedt Okutala Etosha Lodge een warm welkom, een ontspannen sfeer, een koel verfrissend zwembad, een spectaculair uitzicht op een grote waterput die vanuit de Lapa deck kan worden bekeken, een restaurant met een bar, een bar in de Lapa en een wasservice.

Uw verblijf: 2 nachten

Mokuti Etosha Lodge

Mokuti Etoshi Lodge Mokuti is de perfecte locatie voor reizigers die de beroemde oostelijke kant van Etosha National Park willen verkennen. Het is de dichtstbijzijnde lodge bij het Etosha National Park, Mokuti is op slechts vier minuten rijden van de oostelijke Von Lindequist Gate. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een koele, groene, tropische oase. Charmante gebouwen met rieten daken en twee schitterende zwembaden zijn genesteld tussen de uitgestrekte inheemse tuinen. Deze intieme lodge beschikt over 90 kamers en 16 luxe kamers. De kamers zijn onlangs gerenoveerd en zijn allemaal voorzien van airconditioning en zijn uitgerust met satelliet-tv, een mini-koelkast, een kluis, gratis toegang tot internet Wi-Fi, thee / koffie-en theefaciliteiten en een en-suite badkamer met douche. Mokuti Etosha Lodge biedt de Tambuti Dining Room & Marula Bar, de Pool Bar & Terrace en de enige open lucht Afrikaanse Boma in het gebied. Maaltijden zijn typische Namibische gerechten, met veel lokale producten en de beroemde lokale keuzes van zowel rundvlees en wild, allemaal liefdevol bereid volgens home-stijl recepten.

De lodge heeft ook een exclusieve spa Mokuti's, twee zwembaden, een apart kinderbad, twee verlichte tennisbanen, een pool & biljartzaal, een fitnessruimte, een reptiel park, wandelpaden, een eigen vliegveld en professionele begeleiding voor een safari game drive safari Etosha. 'S Nachts vertelt u al uw ervaringen van de dagen rond de openhaard.

Uw verblijf: 1 nacht

Okonjima Plains Camp

Okonjima is niet alleen een luxe lodge, maar het is ook de thuisbasis van The AfriCat Foundation, een non-profit organisatie dat zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren van Namibië, vooral cheeta's en luipaarden. Een bezoek aan Okonjima geeft u de kans om een ​​deel van het werk AfriCat's mee te maken.
Alle kamers van het Camp hebben uitzicht over de Okonjima grasvlaktes!

Het Okonjima Plains Camp biedt activiteiten aan, zoals ondere andere het bijhouden van de gerehabiliteerde carnivoren; een bezoek aan de AfriCat Carnivore Zorg & Information Centre; tracking van luipaarden van een safari voertuig. Okonjima biedt ook een begeleide Bushman Trail. Birding en Game drives zijn beschikbaar op aanvraag.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, de thuishaven van een internationale luchthaven en een overvloed aan restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en accommodaties. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die tot uiting komt in de vele Duitse restaurants en winkels, en het wijdverbreide gebruik van de Duitse taal. Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan vele de moeite waard zijn, met inbegrip van de Alte Feste (Old Fort), de Christuskirche uit 1896 (Christ Church), en het meer eigentijdse Hooggerechtshof.

Kalahari Namibië

De Kalahari is een uitzonderlijk mooie 'Living Desert'. Deze machtige woestijn beslaat grote delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Het is ook één van de laatste gebieden waar de San-Bushmen leven. De Kalahari in Namibië bestaat veelal uit rood zand bedekt met dun gouden gras en bezaaid met acaciabomen. Ook kunnen er veel dieren worden gespot, die zich hebben aangepast aan de leefomstandigheden van de Kalahari. Er is een kans op het zien van gemsbok, impala's, jakhalzen en cheeta's.

Sesriem

In Sossusvlei is geen accommodatie is, alle bezoekers van deze bijzondere plek verblijven een aantal kilometer verderop, waar camps en lodges dienen als uitvalsbasis om de duinen te verkennen. Sesriem Canyon, een diepe kloof die met water door de rotsen is uitgehouwen, is een opvallend natuurlijk kenmerk van het gebied dat het beste te voet kan worden verkend. Aan weerszijden van de kloof stijgen de stenen muren stijl op, terwijl vogels in de rotsen en hagedissen langs de richels scharrelen. De naam van de kloof werd bedacht toen vroege kolonisten hem als waterbron gebruikten, waarbij ze zes stukken leer (ses riem - zes riemen) aan elkaar vastgebonden om emmers in het water aan de voet van de kloof te laten zakken).

Swakopmund

Swakopmund is een stadje aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit kuchen bestellen in een echte Konditorei.

Er is genoeg te doen in en rondom Swakopmund. Op een uurtje naar het Noorden komt u bij Cape Cross waar een zeeleeuwenkolonie van vele duizenden dieren leeft. Het geluid is oorverdovend en de geur is niet altijd even prettig maar de aanblik van deze duizenden dieren is zeker de moeite waard. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het strand, paardrijden, skydiven en zelfs een ballonvaart behoren tot de mogelijkheden.

Het is zeker aan te raden om kennis te maken met het zeeleven op een catamaran, waarbij de dolfijnen voor de boot uitzwemmen, pelikanen in de zee duiken op jacht naar vis en zeeleeuwen vanuit Cape cross een kijkje komen nemen.

Damaraland

Geniet van de prachtige landschappen van Damaraland. Enorm, ongetemd en ruig, Damaraland is een uitzonderlijk schilderachtig landschap van open vlaktes en spectaculaire rotsformaties. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Spitzkoppe, de Brandberg, Twyfelfontein, Vingerklip en het Petrified Forest. Daarnaast komen in dit gigantische gebied onder meer woestijnolifanten voor, die zich volledig hebben aangepast aan de leefomstandigheden van dit ruige landschap.

Etosha South

Etosha South ligt net ten zuiden van de grens van het Etosha National Park en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Ongava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan luxe lodges met uitzicht op pittoreske landschappen bezaaid met een overvloed aan flora en fauna. Het nationale park is te bereiken via de zuidelijke ingang bij Andersson's Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder: leeuw, giraffe, olifant, witte en zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, neushoorns te voet volgen, begeleide wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang boven dit prachtige landschap.

Etosha East

In de uitgestrekte dorre ruimte van Noord-Namibië ligt een van de meest geliefde wildreservaten van Zuidelijk Afrika. Het Etosha National Park biedt een uitstekende mogelijkheid om wildlife te spotten in een van de meest toegankelijke locaties van Afrika. Zebra's en springbokken zijn verspreid over de eindeloze horizon, terwijl de vele waterpoelen de bedreigde zwarte neushoorn, leeuwen, olifanten en grote aantallen antilopen trekken.

Etosha, betekent ‘plaats van droog water’, omsluit een grote vlakte (of pan) van ongeveer 5 000km². De ‘Pan’ heeft een grote, uitgedroogd, zilverwitte achtergrond van glinsterende luchtspiegelingen in een gebied van semi-aride savanne grasland. De pan zelf bevat pas na zeer goede regenbuien water en soms maar een paar dagen per jaar, maar het is genoeg om de groei van een blauwgroene algen te stimuleren die op hun beurt weer duizenden flamingo's lokken.

Okonjima Nature Reserve

Halverwege tussen Windhoek en Etosha ligt het bekende Okonjima Nature Reserve. Het 22.000 hectare grote Nature Reserve wordt omringd door 96 km hek en werd uiteindelijk voltooid in 2010. Okonjima is de thuisbasis van AfriCat, waar carnivoren worden gerehabiliteerd om weer uitgezet te kunnen worden in het wild. Hier kunnen de dieren weer volledig zelfstandige jagers worden, midden op een beschermd gebied.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!