Namibië reis | Individuele rondreis hoogtepunten Namibië

  authentique

  

15-daagse reis door Namibië

€ 

Vanaf 3.395,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

15-daagse individuele rondreis Namibië

Wanneer u minder tijd te besteden heeft, maar toch graag op reis naar Afrika wilt, dan is dit de perfecte reis voor u! U bezoekt in twee weken de absolute hoogtepunten van het noordelijke deel van Namibië. Beklim de zandduinen in de Sossusvlei, leer over culturen in Damaraland én spot wilde dieren in Etosha National Park. Namibië is een wonderschoon land en buitengewoon fotogeniek. U bezoekt dit land met behulp van een stoere 4x4 auto. Dit is de ideale manier om Namibië optimaal te ervaren. Niet elke weg is verhard en dat zorgt gelijk voor een avontuurlijke 'touch'. Bovendien is het land dusdanig uitgestrekt dat het zomaar kan voorkomen dat u een lange tijd geen tegenliggers zult treffen. Dit zijn slechts enkele facetten die ervoor zorgen dat Namibië door iedere Afrika liefhebber eens bezocht moet worden! 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - Vliegreis naar Namibië - Villa Violet
Dag 3 - De Kalahari woestijn - Kalahari Anib Lodge Gondwana Collection Namibia
Dag 4 - 5 - De hoge zandduinen van Sossusvlei - Desert Homestead Outpost
Dag 6 - 7 - Swakopmund - Namib Guesthouse
Dag 8 - 9 - De ruige natuur van Damaraland - Vingerklip Lodge
Dag 10 - 11 - Op safari in Etosha National Park - Okutala Etosha Lodge
Dag 12 - Doorkruis Etosha National Park - Mokuti Etosha Lodge
Dag 13 - Ongerept Waterberg  - Waterberg Plateau Lodge
Dag 14 - Vertrek vanuit Namibië
Dag 15 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg zal brengen. U zult halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad arriveren. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Namibië

Na een welverdiende nachtrust en een goed ontbijt loopt u naar de vertrekhal van de luchthaven. U stapt aan boord van het vliegtuig  en reist naar Namibië. Na aankomst in de hoofdstad Windhoek wordt u warm welkom geheten. Vervolgens kunt u op het vliegveld uw huurauto in ontvangst nemen. Windhoek is een relatief kleine stad in het midden van het land. Ze is ontstaan uit een voormalige nederzetting rondom waterbronnen op de top van een heuvel. Het is een stad waar een relaxte sfeer hangt en waar de Duitse invloeden nog ruim aanwezig zijn. Na de eerste indrukken van Windhoek kunt u ’s avonds dineren in één van de vele lokale restaurants.

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Windhoek (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Huurauto 4x4 Toyota Fortuner of gelijkwaardig

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - De Kalahari woestijn

Uw rondreis door Namibië gaat vandaag echt van start. Op eigen gelegenheid rijdt u zuidwaarts richting de Kalahari. De Kalahari woestijn bestrijkt een groot gebied van Zuid Afrika, Namibie en Botswana. Het deel dat Namibie beslaat bevat voor een deel de "succulant Karoo" Een gebied van vetplanten, yuccas en cactusachtigen waarvan er in het gebied wel 5000 verschillende soorten van zijn geteld. Het gebied is ook bekend van de rode zandduinen en zogenaamde Inselbergen (geisoleerde bergen) met hun eigen microklimaat. U verblijft in een bijzondere accommodatie midden in de woestijn.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 4 - 5 - De hoge zandduinen van Sossusvlei

In het Namib-Naukluft nationaal park ligt Sossusvlei; een zout/klei vallei omgeven door de hoogste zandduinen ter wereld! Door de rivier de Tsauchab wordt de vegetatie spaarzaam voorzien van water. Het zand van de duinen is rood gekleurd, vanwege de hoeveelheid ijzer. In dit desolate maar prachtige gebied met erbarmelijke droogte en hitte komt toch veel leven voor. Springbokken en de Oryx weten er te overleven en veel klein wild als gekko's, hagedissen en slangen komen hier voor. De hagedissen "dansen" in het hete zand om niet hun poten te verbranden en de slangen bewegen zich zijwaarts door het mulle zand.

Een Interessant punt in de Sossusvlei is onder andere de Deadvlei. Deadvlei is een vallei bedekt met een kleilaag in de Namib woestijn. De kleivlakte werd gevormd nadat de Tsauchab rivier door regenval overstroomde en zorgde voor ondiepe poelen. Er groeiden grote camelthorn bomen in de vallei, maar door klimaatveranderingen werd de watertoevoer gestopt en werd het gebied steeds droger. De bomen gingen dood en bleven als skeletten achter. De bomen vergaan niet omdat het er te droog is. Dune 45 is waarschijnlijk de meest gefotografeerde duin in het Namib-Naukluft National Park. In de vroege ochtend is het een schitterende ervaring om boven op een duin de zon te zien opkomen. Optioneel kunt u dit gebied samen met een gids gaan ontdekken, maar u kunt de duinen ook op eigen gelegenheid bezoeken.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 6 - 7 - Swakopmund

U reist verder naar Swakopmund. Swakopmund is een stad aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit Kuchen bestellen in een echte Konditorei. De komende dagen heeft u de tijd aan uzelf om dit stadje te ontdekken. Naast een bezoek aan het stadje, kunt u ook deelnemen aan een halve dagexcursie op een Catamaran boot opzoek naar dolfijnen. Een leuke manier om uw tijd in Swakopmund te spenderen!

Bij de optionele excursies kunt u ervoor kiezen een indrukwekkende tour naar een township te maken waarbij u in contact komt met de lokale bevolking. Wilt u iets meer avontuur? Dan kunt u ervoor kiezen te gaan quad biken in de woestijn, die de stad aan drie kanten omsluit. Een bezoek aan Cape Cross aan de Namibische Skeleton Coast op ongeveer 120 km ten noorden van de kustplaats Swakopmund is ook een mogelijkheid. Cape Cross is vooral bekend door het reservaat voor een enorme kolonie Kaapse pelsrobben. Hoewel de geur van deze duizenden zeeleeuwen niet de meest aangename geur is, bent u hier snel aangewend en heeft u een unieke ervaring om zoveel zeeleeuwen om u heen te hebben.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8 - 9 - De ruige natuur van Damaraland

U gaat op weg naar het bijzondere Damaraland. Damaraland is een enorm mooi, maar verlaten gebied in het noord-centrale deel van Namibië. Het is bovendien een zeer afwisselend gebied. Er zijn open vlaktes, bergen en ravijnen. U verblijft bij een prachtige accommodatie, welke midden in de natuur is gelegen. In deze omgeving kunt u optioneel een sundowner drive door het reservaat maken tijdens de zonsondergang. Dit zou u lokaal bij de receptie kunnen bijboeken. Ook zijn er meerdere walking trails in het gebied beschikbaar. U kunt ook de omgeving van Twyfelfontein bezoeken. Dit gebied staat bekend om de verschillende rotstekeningen, die gemaakt zijn door San Bushmen. De rit naar Twyfelfontein neemt wel ongeveer 2,5 uur vanaf de lodge in beslag, maar is wel de moeite waard als u in dit culturele aspect geïnteresseerd bent. De rit er naar toe is bovendien prachtig!

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 10 - 11 - Op safari in Etosha National Park

U verlaat Damaraland en rijdt naar het volgende hoogtepunt van uw reis door Namibie: Etosha Nationaal park. Dit is één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika en zou ongeveer drie vierde van Nederland beslaan. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush struiken. In het park zult u in groten getale wild spotten, zoals olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Bij de zowel natuurlijke als aangelegde drinkplaatsen komen grote aantallen diverse beesten voor. 

Het is mogelijk om met uw eigen huurauto door Etosha op ontdekkingstocht te gaan. Het park is voorzien van adequate bewegwijzering, waardoor rondrijden gemakkelijk is. Overigens is het ook mogelijk om tegen een meerprijs een begeleide game drive met een gids te maken, wanneer u graag wat meer te weten wilt komen over de dieren en de natuur.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 12 - Doorkruis Etosha National Park

Vandaag doorkruist u met uw eigen huurauto het befaamde Etosha National Park. Ga zelf op ontdekkingsreis en merk de opwinding wanneer u zelf een groep dieren op het spoor bent. Werkelijk waar een unieke ervaring! Aan het eind van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge, welke net buiten de gate van het oostelijke deel van Etosha is gelegen, en nagenieten van deze bijzondere ervaring. 

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 13 - Ongerept Waterberg 

Na een fantastische safari ervaring in Etosha reist u weer richting het zuiden. U rijdt naar een wonderschone plek, genaamd Waterberg Plateau National Park. Hier verblijft u de komende nacht. Geniet van de verbluffende uitzichten wanneer u door dit gebied heen rijdt!

Het Waterberg Plateau, ten oosten van Otjiwarongo, torent hoog uit boven de omringende vlakten. De 20 kilometer brede en 50 kilometer lange tafelberg bestaat uit poreus zandsteen. Regenwater sijpelt door de stenen en verzamelt bovenop een ondoordringbare kleilaag op de bodem. Hoewel het plateau droog is op de top, zijn er veel permanente waterbronnen aan de voet van de berg. De vegetatie is dus heel weelderig, groen en divers. Wilde vijgenbomen, lelies en koraalbomen groeien hier.

Het gebied is ook rijk aan fauna. Zo heeft u de kans om onder meer een oryx, giraf, red hartebeest of zelfs een neushoorn tegen te komen. Het is mogelijk om neushoorns te spotten tijdens een game drive of een walking safari. Het is een zeer bijzondere ervaring om deze giganten te voet te zien! 

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 14 - Vertrek vanuit Namibië

Vandaag komt uw prachtige reis door Namibië tot een einde. U rijdt terug naar Windhoek. U levert de huurauto in op het internationale vliegveld van Windhoek. Hier stapt u aan het einde van de middag weer in het vliegtuig naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend zult aankomen.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Windhoek - Amsterdam (Economy Class)

Dag 15 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.395,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' 
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag inclusief lokale tips en routebeschrijving

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype/cabine (indien beschikbaar)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw individuele rondreis hoogtepunten Namibië

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Villa Violet

Villa Violet is een van de best beoordeelde B&B guesthouses in Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Met slechts zes kamers, zult u zien waarom dit kleine pension is zo populair is: Ben en Heidi, met jarenlange horeca-ervaring tussen hen spreken Engels, Duits, Frans en Vlaams / Afrikaans. Zij zijn volleerde gastheren. Met aanstekelijk enthousiasme hebben ze Villa Violet gemaakt tot wat je van een bed & breakfast verwacht; een hartelijk welkom van de eigenaars, vriendelijk en intieme service.

Villa Villa Violet is een mooi pension in het rustige noorden van Windhoek, een geweldige plek om uw self-drive vakantie safari te starten. Vanaf de luchthaven is de accommodatie eenvoudig te bereiken en het ligt ook vlakbij de leuke buurten Vind je snel Villa Violet afkomstig van de luchthaven; het is dicht bij de centrale gebieden van Windhoek; en je bent binnen loopafstand van de legendarische Joe's Beerhouse.

De kamers van Villa Violet openen naar kleine patio's waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en een boek lezen of een kopje thee te drinken, al pratend met Ben en Heidi. Spoel de reis van u af in het zwembad of trek u terug op uw kamer met airconditioning met een boek uit de kleine bibliotheek.

De inrichting is elegant en modern met hotel-achtige voorzieningen, waaronder draadloos internet, flatscreen-tv, klimaatbeheersing, thee / koffie, een kluisje, bar en een föhn.

Uw verblijf: 1 nacht

Kalahari Anib Lodge Gondwana Collection Namibia

Kalahari Anib Lodge ligt als een groene oase in het midden van de rode Kalahari duinen. Het restaurant en de chalets liggen rond een schaduwrijke binnenplaats met een groot zwembad. 52 kamers (30 Twin Standaard, 17 Twin Comfort en 5 Familie Comfort Rooms) met een eigen veranda. De accommodatie ligt ongeveer 30 km ten noordoosten van Mariental, en daarmee is de lodge een perfecte tussenstop op weg naar het zuiden.

Uw verblijf: 1 nacht

Desert Homestead Outpost

Desert Homestead Outpost is gelegen in een privé natuurreservaat van 2.850 hectare. U kunt hier genieten van een prachtig uitzicht vanuit een van de twaalf gastenverblijven of vanaf het hoofdgebouw met restaurant, lounge en zwembad, allen pittoresk gelegen aan de voet van een berg. In de aangrenzende vlaktes zult u vaak dieren zien die in de eindeloze savanne leven. U kunt gebruik maken van de activiteiten die worden aangeboden zoals excursies door de Sossusvlei, paardrijsafari's en tours door het prachtige landschap. Voor ervaren wandelaars biedt de lodge een wandeling aan van een halve dag: de Namib Mountain Trail. Het pad leidt u door de bergen en over de vlakte, door een prachtig landschap.

Uw verblijf: 2 nachten

Namib Guesthouse

Namib Guesthouse biedt stijlvolle en rustige accommodatie in de nummer 1 vakantiebestemming van Namibië, Swakopmund. Modern comfort, ruime en zonnige kamers, heerlijk ontbijt, en warme gastvrijheid worden aangeboden. Elk van de kamers zijn elegant ingericht; Flatscreen-televisie met DSTV kanalen, thee / koffie station, Wifi en een haardroger.

Uw verblijf: 2 nachten

Vingerklip Lodge

Vingerklip Lodge ligt in een vallei in de buurt van een rotsformatie waar het haar naam aan ontleent. De 35 meter hoge zuil van sedimentair gesteente, de Vingerklip, is een van de meest indrukwekkende rotsformaties van Namibië. De stenen vinger rijst omhoog uit de Ugab vallei, halverwege tussen Etosha National Park en Swakopmund, in het hart van Damaraland. Daarom is Vingerklip Lodge ook de perfecte uitvalsbasis om de vele attracties van Damaraland, een enorme prachtige wildernis in het noordwesten van Namibië te verkennen. Vingerklip Lodge bestaat uit 22 goed ingerichte, rietgedekte bungalows, verspreid langs een helling, waarvan 1 luxe unit met een kleine keuken. 11 van de 22 bungalows zijn geschikt voor familievakantie (met een vide voor twee kinderen). Alle bungalows hebben een eigen badkamer, een ventilator, muskietennetten en een kluisje op de kamer. De beschutte veranda biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap en is een ideale plek om de prachtige Namibische zonsondergang te zien.

Uw verblijf: 2 nachten

Okutala Etosha Lodge

Deze prachtige en stijlvolle lodge biedt plaats aan maximaal 24 gasten. De lodge heeft in totaal 11 tweepersoonskamers met eigen badkamer: Naast de spectaculaire kamers biedt Okutala Etosha Lodge een warm welkom, een ontspannen sfeer, een koel verfrissend zwembad, een spectaculair uitzicht op een grote waterput die vanuit de Lapa deck kan worden bekeken, een restaurant met een bar, een bar in de Lapa en een wasservice.

Uw verblijf: 2 nachten

Mokuti Etosha Lodge

Mokuti Etoshi Lodge Mokuti is de perfecte locatie voor reizigers die de beroemde oostelijke kant van Etosha National Park willen verkennen. Het is de dichtstbijzijnde lodge bij het Etosha National Park, Mokuti is op slechts vier minuten rijden van de oostelijke Von Lindequist Gate. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een koele, groene, tropische oase. Charmante gebouwen met rieten daken en twee schitterende zwembaden zijn genesteld tussen de uitgestrekte inheemse tuinen. Deze intieme lodge beschikt over 90 kamers en 16 luxe kamers. De kamers zijn onlangs gerenoveerd en zijn allemaal voorzien van airconditioning en zijn uitgerust met satelliet-tv, een mini-koelkast, een kluis, gratis toegang tot internet Wi-Fi, thee / koffie-en theefaciliteiten en een en-suite badkamer met douche. Mokuti Etosha Lodge biedt de Tambuti Dining Room & Marula Bar, de Pool Bar & Terrace en de enige open lucht Afrikaanse Boma in het gebied. Maaltijden zijn typische Namibische gerechten, met veel lokale producten en de beroemde lokale keuzes van zowel rundvlees en wild, allemaal liefdevol bereid volgens home-stijl recepten.

De lodge heeft ook een exclusieve spa Mokuti's, twee zwembaden, een apart kinderbad, twee verlichte tennisbanen, een pool & biljartzaal, een fitnessruimte, een reptiel park, wandelpaden, een eigen vliegveld en professionele begeleiding voor een safari game drive safari Etosha. 'S Nachts vertelt u al uw ervaringen van de dagen rond de openhaard.

Uw verblijf: 1 nacht

Waterberg Plateau Lodge

Het restaurant en de chalets van Waterberg Plateau Lodge liggen hoog op een helling van het Waterberg Plateau en biedt een prachtig uitzicht op de eindeloze Kalahari savanne. Elk van de chalets ligt tussen rode zandstenen rotsen in het midden van de groene bush, volledige privacy gegarandeerd. De acacias geven schaduw op het terras en er is een zwembad gevuld met bronwater voor verkoeling en trekt vogels en klein wild aan. De lodge maakt deel uit van het privé-natuurreservaat Waterberg Wilderness. U kunt deelnemen aan begeleide plateauwandelingen, sundowner drives, neushoorn drives, game tracking tours of culturele tours naar Hereroland. Ook kunt u de vallei van Waterberg Wilderness verkennen op vijf natuurpaden.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Waterberg Region

Het Waterberg Plateau, ten oosten van Otjiwarongo, torent hoog uit boven de omringende vlakten. De 20 kilometer brede en 50 kilometer lange tafelberg bestaat uit poreus zandsteen. Regenwater sijpelt door de permeabele stenen en verzamelt bovenop een ondoordringbare kleilaag op de bodem.

Hoewel het plateau droog is op de top, zijn er veel permanente waterbronnen aan de voet van de berg. De vegetatie is dus heel weelderig, groen en divers. Wilde vijgenbomen, lelies en koraalbomen groeien hier. Het gebied is ook rijk aan fauna.

In 1972 is Waterberg en het omliggende gebied, totaal een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante kilometer, beschermd natuurgebied geworden. Het park heeft nu de status van Nationaal Park gekregen. In het park leven bedreigde diersoorten zoals de witte en zwarte neushoorns, sabelantilope, damara dik-diks en blauwe gnoes. En de Waterberg is, als de enige plaats in Namibië, de voedingsbodem van de Kaapse gier. De enorme vogels hebben een spanwijdte van drie meter. Ze behoren tot de bijna volledig uitgestorven vogelsoorten.

De regio Waterberg is onderdeel van het belangrijkste gebied van de Herero. In augustus 1904 werden ongeveer 40.000 Herero mannen, vrouwen en kinderen, onder leiding van Samuel Maharero, belaagd door 1600 Duitse koloniale soldaten. Slechts een paar Herero wist te ontsnappen door via de droge Kalahari woestijn (Omaheke) naar Botswana te gaan. Een militaire begraafplaats herinnert aan de tragische gebeurtenissen.

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Gauteng

Gauteng is de kleinste provincie van Zuid-Afrika, maar wel het commerciële en administratieve hart van het land en zelfs van heel zuidelijk Afrika.

De naam Gauteng is de Sotho-naam voor 'Plaats van het Goud'. In deze provincie werd namelijk in 1886 een enorme goudader ontdekt en werd het goud al snel de basis van de nationale economie. Tijdens het delven stuitte men op nog meer rijkdom in de grond, zoals diamanten en steenkool.

Maar Gauteng is meer dan alleen maar stad, geld en politiek. Zo zijn de Sterkfontein Caves tot Werelderfgoed verklaard toen hier botten van maar liefst 3,5 miljoen jaar oud zijn gevonden. Deze plek wordt ook wel de Cradle of Humankind genoemd.

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, de thuishaven van een internationale luchthaven en een overvloed aan restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en accommodaties. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die tot uiting komt in de vele Duitse restaurants en winkels, en het wijdverbreide gebruik van de Duitse taal. Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan vele de moeite waard zijn, met inbegrip van de Alte Feste (Old Fort), de Christuskirche uit 1896 (Christ Church), en het meer eigentijdse Hooggerechtshof.

Greater Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, is omringd door prachtige bergen, vruchtbare landerijen, lodges en luxe guest farms. Het landschap van het Greater Windhoek-gebied rondom deze bruisende stad wordt gekenmerkt door uitgestrekte valleien, dikke struiken, rotsachtige heuvels en een gouden savanne. Bezoekers kunnen genieten van de vele vogels, en grote hoeveelheden andere wilde dieren in het noorden bekijken. Bezoek ook zeker het meer droge oostelijke deel met zijn olijf- en aardappelplantages; verken de glooiende heuvels van het Khomas Hochland-gebergte in het westen van de Greater Windhoek en geniet van de epische uitzichten langs een aantal schilderachtige passen die leiden naar het hoogplateau, waaronder de Bosua Pass, Gamsberg Pass en Spreetshoogte Pass.

Central Namibia

De centrale Namibische hooglanden zijn veel koeler en minder extreem dan de droge laaglanden die deel uitmaken van de meerderheid van het land. Dit is een uitermate geschikt gebied voor veeteelt, en meer recent ook het fokken van groot en klein wild.

Kalahari Namibië

De Kalahari is een uitzonderlijk mooie 'Living Desert'. Deze machtige woestijn beslaat grote delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Het is ook één van de laatste gebieden waar de San-Bushmen leven. De Kalahari in Namibië bestaat veelal uit rood zand bedekt met dun gouden gras en bezaaid met acaciabomen. Ook kunnen er veel dieren worden gespot, die zich hebben aangepast aan de leefomstandigheden van de Kalahari. Er is een kans op het zien van gemsbok, impala's, jakhalzen en cheeta's.

Sesriem

In Sossusvlei is geen accommodatie is, alle bezoekers van deze bijzondere plek verblijven een aantal kilometer verderop, waar camps en lodges dienen als uitvalsbasis om de duinen te verkennen. Sesriem Canyon, een diepe kloof die met water door de rotsen is uitgehouwen, is een opvallend natuurlijk kenmerk van het gebied dat het beste te voet kan worden verkend. Aan weerszijden van de kloof stijgen de stenen muren stijl op, terwijl vogels in de rotsen en hagedissen langs de richels scharrelen. De naam van de kloof werd bedacht toen vroege kolonisten hem als waterbron gebruikten, waarbij ze zes stukken leer (ses riem - zes riemen) aan elkaar vastgebonden om emmers in het water aan de voet van de kloof te laten zakken).

Sossusvlei

De Sossusvlei is de plek waar u de iconische rode zandduinen van de Namibwoestijn kunt vinden. De heldere blauwe luchten contrasteren met de gigantische rode zandduinen, dit maakt het een van de natuurlijke wonderen van Afrika, een geschikte plek voor fotografen.
Afgezien van de attracties bij Sossusvlei zoals Duin 45, Hiddenvlei, Big Daddy en de Deadvlei, zijn andere bezienswaardigheden in het gebied de Sesriem Canyon en het Namib-Naukluft National Park.

Namib

De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 200 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 2000 kilometer, vanaf Angola in het noorden tot de Oranjerivier in het zuiden. Echter, wanneer er over de Namib wordt gesproken, wordt doorgaan de zandzee bedoeld die zich uitstrekt tussen Lüderitz en Swakopmund. Deze zandzee is in 2013 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste wildpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land.

Swakopmund

Swakopmund is een stadje aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit kuchen bestellen in een echte Konditorei.

Er is genoeg te doen in en rondom Swakopmund. Op een uurtje naar het Noorden komt u bij Cape Cross waar een zeeleeuwenkolonie van vele duizenden dieren leeft. Het geluid is oorverdovend en de geur is niet altijd even prettig maar de aanblik van deze duizenden dieren is zeker de moeite waard. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het strand, paardrijden, skydiven en zelfs een ballonvaart behoren tot de mogelijkheden.

Het is zeker aan te raden om kennis te maken met het zeeleven op een catamaran, waarbij de dolfijnen voor de boot uitzwemmen, pelikanen in de zee duiken op jacht naar vis en zeeleeuwen vanuit Cape cross een kijkje komen nemen.

Damaraland

Geniet van de prachtige landschappen van Damaraland. Enorm, ongetemd en ruig, Damaraland is een uitzonderlijk schilderachtig landschap van open vlaktes en spectaculaire rotsformaties. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Spitzkoppe, de Brandberg, Twyfelfontein, Vingerklip en het Petrified Forest. Daarnaast komen in dit gigantische gebied onder meer woestijnolifanten voor, die zich volledig hebben aangepast aan de leefomstandigheden van dit ruige landschap.

Etosha South

Etosha South ligt net ten zuiden van de grens van het Etosha National Park en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Ongava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan luxe lodges met uitzicht op pittoreske landschappen bezaaid met een overvloed aan flora en fauna. Het nationale park is te bereiken via de zuidelijke ingang bij Andersson's Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder: leeuw, giraffe, olifant, witte en zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, neushoorns te voet volgen, begeleide wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang boven dit prachtige landschap.

Etosha National Park

Etosha betekent “Grote witte vlek” en is één van de grotere natuurparken in Zuidelijk Afrika. Het park is ongeveer ¾ van Nederland en bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush en struiken. Bij de natuurlijke en kunstmatig aangelegde drinkplaatsen kunt u grote aantallen wild spotten.

Olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen vindt u bij deze drinkplaatsen die van levensbelang zijn om te kunnen overleven in tijden van droogte. Sommige van de drinkplaatsen zijn dichter bij uw verblijf aangelegd en u kunt daar ’s avonds heerlijk in het donker genieten van o.a. neushoorns en grote groepen olifanten die er komen drinken. De drinkplaatsen zijn vaak verlicht wat deze nachtelijke ervaring een uniek karakter geeft.

Northern Namibia

Noord-Namibië strekt zich uit van de afgelegen Kunene-rivier in het westen van het land tot het dichtbevolkte gebied van Ovamboland in het noordoosten. Central Ovamboland maakt deel uit van het uitgestrekte Kalahari-systeem van Namibië en is de thuisbasis van een van Afrika’s grootste wildparken, het Etosha National Park. Het park biedt fenomenale mogelijkheden om dieren te spotten en reizigers kunnen uitkijken naar een bezoek aan de spectaculaire Etosha Pan.
Damaraland ligt in het noordwesten met enkele van de meest indrukwekkende rotskunst die dit ruige landschap sieren. Verder naar het oosten strekt de Caprivi zich uit over meer dan 450 kilometer en is de meest tropische regio van Namibië. Dit dient als een doorgang voor Afrikaanse olifanten die doortrekken naar Angola. Noord-Namibië is een afgelegen wildernis met ongelooflijke landschappen en prachtige wilde dieren, die het de moeite meer dan waard maken om dit gebied te bezoeken.

Etosha East

In de uitgestrekte dorre ruimte van Noord-Namibië ligt een van de meest geliefde wildreservaten van Zuidelijk Afrika. Het Etosha National Park biedt een uitstekende mogelijkheid om wildlife te spotten in een van de meest toegankelijke locaties van Afrika. Zebra's en springbokken zijn verspreid over de eindeloze horizon, terwijl de vele waterpoelen de bedreigde zwarte neushoorn, leeuwen, olifanten en grote aantallen antilopen trekken.

Etosha, betekent ‘plaats van droog water’, omsluit een grote vlakte (of pan) van ongeveer 5 000km². De ‘Pan’ heeft een grote, uitgedroogd, zilverwitte achtergrond van glinsterende luchtspiegelingen in een gebied van semi-aride savanne grasland. De pan zelf bevat pas na zeer goede regenbuien water en soms maar een paar dagen per jaar, maar het is genoeg om de groei van een blauwgroene algen te stimuleren die op hun beurt weer duizenden flamingo's lokken.

Waterberg Plateau National Park

Dit nationaal park is vernoemd naar de bronnen afkomstig van de voet van de heuvels. Het Waterberg Platea Nationaal Park is een fascinerende geoligische plek met zandstenen rotsen, 200 jaar oude voetafdrukken van dinosaurussen en versteende zandduinen. De natuurlijke waterbronnen maken het een vruchtbare grond en het park heeft dus vele plant- en diersoorten zoals luipaarden, neushoorns, roofvogels, cheeta's, galago's (bush baby) en veel vijgenbomen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!