Israël en Jordanië reis | Individuele reis betoverend Israël en Jordanië

  boutique

  

12-daagse reis door Israël en Jordanië

€ 

Vanaf 7.595,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

12-daagse privéreis door Israël en Jordanië

Tijdens deze bijzondere reis maakt u kennis met zowel Israël als buurland Jordanië. U start de reis met een aantal nachten in het bruisende Tel Aviv, waarna u een mooie reis naar het noorden maakt met bezoek aan het Caesarea Nationaal Park en de stad Akko om uiteindelijk te overnachten bij het prachtige meer van Galilea. U heeft hier geweldige activiteiten inclusief, zoals het maken van een jeep tour over de Golan-hoogte, wijnproeven en het bewonderen van de Banais-waterval. Natuurlijk kan een bezoek aan de indrukwekkende stad Jeruzalem niet ontbreken. Hier verblijft u een aantal nachten om zodoende de stad, met al haar historie en cultuur, goed te leren kennen. U maakt uitstapjes naar het Masada en Ein Gedi Nationale Parken en blijft drijven op de Dode Zee, alvorens u verder reist naar Jordanië. Hier bezoekt u de ruïnes van de stad Jerash en bewonderd u de schatten van de beroemde stad Petra. U sluit de reis af met een geweldige woestijn-ervaring in Wadi Rum.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Israël - The Setai Tel Aviv
Dag 2 - Het oude Jaffa en het moderne Tel Aviv - The Setai Tel Aviv
Dag 3 - Caesarea National Park - The Setai Sea of Galilee
Dag 4 - Banais-waterval - Wijn-experience - Jeep tour Golan-hoogte - The Setai Sea of Galilee
Dag 5 - Tsfat – Kibbutz – Jeruzalem - Mamilla Hotel
Dag 6 - Jeruzalem – Oude Stad - Mamilla Hotel
Dag 7 - Masada National Park - Ein Gedi National Park - Dode Zee - Mamilla Hotel
Dag 8 - Yad Vashem - Mahane Yehuda-markt - Mamilla Hotel
Dag 9 - Reis naar Jordanië - Jerash - Petra - Movenpick Resort Petra
Dag 10 - Petra - Wadi Rum - Wadi Rum Night Luxury Camp
Dag 11 - Wadi Rum – reis naar Israël - Tel Aviv - The Setai Tel Aviv
Dag 12 - Vertrek vanuit Israël

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Israël

Per intercontinentale vlucht komt u aan op Ben Gurion International Airport in Tel Aviv, Israël. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en per transfer naar uw hotel gebracht. U verblijft de komende nachten in The Setai, een 5-sterren deluxe hotel vlak naast de oude Arabische wijk Jaffa.

Inclusief:

 • Internationale vlucht Amsterdam - Tel Aviv
 • Meet & greet bij aankomst
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Het oude Jaffa en het moderne Tel Aviv

Na het ontbijt ontmoet u uw gids, waarna u samen het oude Jaffa en het moderne Tel Aviv gaat ontdekken. De contrasten zijn groot. In Jaffa verkent u één van de oudste havens ter wereld, vol met geschiedenis uit Bijbelse, Egyptische, Romeinse, Ottomaanse tijdperken en meer. U ervaart Neve Tzedek, de mooiste en oudste wijk van Tel Aviv, waar uw gids uitgebreid verteld over het ontstaan van de stad.

De lokale smaken gaat u proeven op de kleurrijke en bruisende Karmelmarkt! Op zoek naar Israëlisch streetfood zoals boreka's, hummus, rugalach-gebakjes en meer (afhankelijk van wat er vers is op de dag). De zeer grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen weerspiegelt het feit dat Israël een immigrantenmaatschappij is met burgers die vanuit de vier hoeken van de aarde komen, zoals uw gids zal uitleggen.

U vervolgt de dag naar het meer centraal gelegen Tel Aviv. Hier bezoekt u Rothschild Boulevard en Independence Hall waar David Ben Gurion de onafhankelijkheid van de moderne staat Israël uitriep. De verschillende architectuur stijlen zijn duidelijk zichtbaar. De Bauhaus-gebouwen zijn internationaal belangrijk en de UNESCO-werelderfgoedstatus van Tel Aviv is dankzij hen te danken. 

Inclusief:

 • Privé-begeleide dagtour Jaffa en Tel Aviv met Engelssprekende gids
 • Proeverijen in de Karmelmarkt (Tel Aviv)
 • Entree Independence Hall
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Caesarea National Park

 
Vandaag checkt u uit bij uw hotel voordat u naar Galilea langs de kustlijn reist. De eerste stop is Caesarea. Caesarea was de imposante havenstad van koning Herodes de Grote, waar Rome werd geëerd met tempels en waar gladiatoren tot het laatst tegen elkaar vochten ter ere van de koning en het rijk. Later werd Caesarea een bloeiende Byzantijnse stad, en vervolgens een kruisvaardersverovering, waarbij elke beschaving zijn archeologische juweeltjes achterliet. Uw gids neemt u mee in de verhalen van deze ooit centraal belangrijke plek, terwijl u geniet van de frisse zeewind.  

Daarna bezoekt u de oude stad Acre (Akko in het Hebreeuws), dat zijn UNESCO-werelderfgoedstatus verdient. Acre beschikt over prachtige kruisvaarders-resten. Uw gids vertelt kruisvaarders verhalen, terwijl u rondloopt in de Knights Hospitallers (ondergrondse  tunnels). Diverse hoogtepunten komen aan bod; de exotische bloeiende Arabische markt, de op een na heiligste moskee in Israël (de thuisbasis van een haar uit de baard van Mohammed), en het onlangs gerenoveerde Underground Prisoners Museum dat joodse verzetsstrijders herdenkt.

Hierna rijdt u door naar uw hotel bij het Meer van Galilea. Dit vijfsterrenhotel brengt zeker een nieuw niveau van luxe naar het noorden van Israël, met zijn gevoel van ruimte, een prachtig uitzicht, state-of-the-art architectuur en interieur design. Persoonlijke villa's bieden hot tubs of privézwembaden, en prachtige balkons met uitzicht op het meer. Vraag aan uw gids om onderweg te stoppen bij een plek waar er een goed uitzicht is over het Meer van Galilea.

Inclusief:

 • Privétransfer naar Acre met Engelssprekende gids
 • Toegang National Park Caesarea
 • Privétransfer naar Meer van Galilea met Engelssprekende gids
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Banais-waterval - Wijn-experience - Jeep tour Golan-hoogte

U maakt deze dag een exclusieve tour met eigen gids naar de Banias-bron. Deze komt aan de voet van de berg Hermon tevoorschijn en stroomt krachtig door een kloof gedurende 3,5 km, wat uiteindelijk leidt tot de indrukwekkende Banais-waterval. Toegang tot de waterval is via een gemakkelijk en aangenaam gezinsvriendelijk pad; verfrissing om doorheen te lopen op een warme dag.

De Barnias combineert geschiedenis met natuur en beschikt over de prachtige archeologische overblijfselen van Caesarea Philippi. De stad is gebouwd door Herodes’ zoon Philip en de omgeving bevat ook kruisvaarders-ruïnes en de overblijfselen van een veel oudere heidense tempel gewijd aan de god Pan.

Van oude wijnpersen tot moderne boetiek wijnhuizen, de nectar van de wijnstok heeft een lange geschiedenis in Israël. U bezoekt één van Israëls bekroonde wijnhuizen voor uitleg over het wijnproductieproces en natuurlijk voor een heerlijke wijnproeverij. Elke wijnmakerij heeft zijn eigen verhaal.

Vervolgens heeft u een geweldige excursie naar de Golan-hoogte. Deze jeeprit van twee uur is een fascinerende en intense ‘buiten de gebaande paden’ ervaring! Uw deskundige gids leidt u door een werkende landbouw-kibboets en legt uit over het tempo en de stijl van leven in deze regio van Israël. U verkent ook de geschiedenis en huidige realiteit van het kibboets-leven, van het historische ‘kinderhuis’-systeem tot de hedendaagse behoefte aan diversiteit en modernisering.

U rijdt daarna off-road de gedemilitariseerde zone in en maakt een tocht langs de Syrische grens (als de veiligheidscondities het toelaten), waarbij u verborgen Israëlische legerbunkers en locaties bekijkt. De gids zal achtergrondinformatie geven over de historische en huidige betrekkingen van Israël met haar noorderburen, samen met een diepgaande analyse van de complexe situatie in Syrië vandaag de dag en wat dat betekent voor Israël.

Aansluitend wordt u terug naar uw hotel bij het Galilea-meer gebracht.

Inclusief:

 • Privé-excursie Banais waterval met Engelssprekende gids
 • Privé-excursie wijnhuizen en proeverij met Engelssprekende gids en inclusief lunch
 • Avila Experience: Golan-hoogte jeep tour met Engelssprekende gids
 • Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 5 - Tsfat – Kibbutz – Jeruzalem

Vandaag checkt u uit bij uw hotel. Samen met uw gids reist u naar Tsfat; het oude mystieke centrum van Kabbala, waar u door de tijd versleten geplaveide straten dwaalt, eeuwenoude synagogen verkent, in en uit kunstgalerijen loopt en ambachtelijke winkels en charmante cafés ontdekt.

De historische plaatsen van Tsfat zijn divers: van de graven van belangrijke Rabbijnen naar de indrukwekkende kruisvaarder Citadel en de Grote Treden die door de Britten werden gebouwd om Joden en Arabieren te scheiden. Tsfat is een magische plek waar de oude stenen u uitnodigen om ze aan te raken om zodoende de lagen van de menselijke geschiedenis te voelen. De wind vraagt u hier om te luisteren naar de verhalen die het fluistert. Na een rondleiding door de stad ontmoet u een kabbalistische kunstenaar in zijn atelier.

Voor u aan de tocht door de Jordaan-vallei begint richting Jeruzalem, stopt u nog een laatste maal aan het Meer van Galilea, bij Kibbutz Nof Ginosar. U maakt hier een tocht op het meer met een authentieke houten boot, gemaakt op dezelfde wijze als 2.000 jaar geleden ten tijde van Jezus. Na de tocht van ongeveer 45 minuten brengt u een bezoek aan het boot-museum in de kibbutz, waar men een exemplaar heeft dat ook effectief 2.000 jaar oud is. Voor u verder gaat, geniet u eerst nog van een St. Peters’ Fish lunch, een must als u de sfeer van een pelgrimstocht door het 'Beloofde Land' wilt opsnuiven.

Hierna rijdt u naar Jeruzalem, waarbij u door de Jordaan-vallei komt. Hier ziet u het landschap veranderen van de groene velden in Galilea naar de dorre heuvels van de woestijn van Judea. Bij het binnenrijden van Jeruzalem maakt u een stop aan Mt. Scopus voor adembenemend uitzicht over de stad en een korte uitleg. 

Inclusief:

 • Privé-excursie Tsfat met Engelssprekende gids
 • Ontmoeting met kabbalistische kunstenaar
 • Boottocht op het meer van Galilea inclusief St. Peters Fish lunch
 • Kibbutz bezoek met Engelssprekende gids
 • Privétransfer naar Jeruzalem via de Jordaan-vallei
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Jeruzalem – Oude Stad

U begint de dag met een overzicht van Jeruzalem vanaf de Olijfberg. Uw gids bespreekt de geschiedenis, demografie en geopolitieke kwesties waarmee één de meest heilige steden op aarde wordt geconfronteerd.

Hierna bezoekt u de Stad van David; het hart van het oude Jeruzalem (de Stad van David ligt buiten de huidige Oude Stad). Dit is de stad van koningen en profeten en waar 3.000 jaar geleden de Bijbel boeken werden geschreven. Samen met uw gids reist u door ondergrondse tunnel en verborgen bronnen van de oude stad, waar koningen werden gekroond en bewoners vluchtten voor veroveraars. U wandelt in verlichte duisternis door het water van de Tunnel van Hezekiah, waar sinds de tijd van de profeten water heeft gestroomd.

Daarna gaat u naar de Oude Stad van Jeruzalem voor een volledige rondleiding hier. De gids zal u kennis laten maken met deze plek van intense heiligheid voor joden, christenen en moslims en waar heilige plaatsen over elkaar heen tuimelen. De gids gaat dieper in op de geschiedenis en wat Jeruzalem betekent voor de drie monotheïstische religies. U bezoekt onder andere de plekken die het meest heilig zijn voor deze drie religies: de Kerk van het Heilige Graf, de Kotel (Westelijke Muur van de Tweede Tempel) en u bezoekt of bekijkt de Rotskoepel (Tempelberg Plaza kunt u eventueel zelf bezoeken van zondag t/m donderdag).

Inclusief:

 • Privé-excursie Jeruzalem met Engelssprekende gids, inclusief bezoek aan de oude stad
 • Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 7 - Masada National Park - Ein Gedi National Park - Dode Zee

Vandaag neemt de gids u mee voor een uitstap naar één van de meest unieke plaatsten ter wereld: Masada, één van de meest bezochte plekken van Israël. In de woestijn van Jedeau vlak bij de Dode Zee rijst een indrukwekkende rots op. De hellingen zijn steil en de top is vlak. Op de rots liggen resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken. Herbeleef de strijd tegen het machtige Romeinse leger en verwonder uzelf over hun heldhaftige einde door de uitleg die de gids u geeft. Masada is een totaal unieke locatie met een welverdiende UNESCO-werelderfgoed status.

Koel daarna af van de woestijnhitte in Ein Gedi; een glorieuze, groene oase in het midden van de Woestijn van Judea en belangrijk als David's schuilplaats voor Koning Saul. Natuurlijk bronwater stroomt over een reeks richels in de woestijnrots, waardoor watervallen en zoetwaterzwembaden ontstaan, perfect om doorheen te wandelen en te zwemmen. De bronnen geven leven aan palmbomen, bulrushes en tropisch en mediterraan plantenleven, die de zoetste geuren vrijlaten. Ga op zoek naar de hyraxen, steenbokken en vele inheemse vogelsoorten tijdens de wandeling over het Nahale  Davide-pad.    

Na deze wandeling is het tijd voor een duik in de Dode Zee! Het water glinstert als nergens anders op aarde. Vol met 'goed-voor-u' mineralen en omgeven door lucht die van nature rijk is aan zuurstof, zou de Dode Zee u nieuwe energie moeten laten voelen. En het beste van alles: hier blijft u echt drijven! Voor uw comfort en gemak hebben we het gebruik van de zwembadfaciliteiten van één van de Dode Zee hotels inclusief een lunchbuffet in het programma opgenomen. Hierna wordt u terug naar Jeruzalem gebracht.

Inclusief:

 • Privé-excursie Masada National Park en Ein Gedi National Park met Engelssprekende gids
 • Privé-excursie Dode Zee met Engelssprekende gids
 • Gebruik zwembadfaciliteit hotel bij de Dode Zee, inclusief lunchbuffet
 • Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 8 - Yad Vashem - Mahane Yehuda-markt

 – 
Yad Vashem brengt een gewichtige maar betekenisvolle noot aan de tour van vandaag. Yad Vashem is Israëls officiële monument voor de Holocaust, gelegen op de westelijke helling van de berg Herzl op de ‘Berg van Herinnering’ in Jeruzalem. Het museum heeft terecht internationale erkenning gekregen voor zijn diepgaande en krachtige weergave van uiterst uitdagend materiaal. Het complex omvat het Holocaust History Museum, het Children's Memorial en de Hall of Remembrance, het Museum of Holocaust Art, sculpturen, buiten herdenkingsplaatsen zoals de Vallei van de Gemeenschappen, een synagoge, een onderzoeksinstituut met archieven, een bibliotheek, een uitgeverij en een educatief centrum genaamd The International School for Holocaust  Studies.  

Vervolgens brengt u een bezoek aan de Mahane Yehuda-markt die omringd wordt door een overvloed aan bezienswaardigheden, geuren en smaken en de kleurrijke drukte van het leven in Jeruzalem. Uw deskundige culinaire  gids zal u weinig bekende, verborgen juweeltjes laten zien en zal ook laten zien hoe Mahane Yehuda dient als een symbool van de immigrantencultuur van Israël. U ziet hier voedsel uit alle delen van de wereld en krijgt uitleg over hoe culinaire trends elkaar hebben gemengd en beïnvloed, net zoals immigranten uit de vier hoeken van de wereld hun eigen tradities hebben behouden en toch zijn geïntegreerd om een verenigde Israëlische cultuur te creëren. De experience duur ongeveer twee uur en omvat een overvloed aan proeverijen. 

Tenslotte bezoekt u het Israël Museum; één van de schatten van Jeruzalem. Na een miljoenenrenovatie heeft het museum internationale erkenning gekregen en is het uitgeroepen tot één van de tien meest indrukwekkende musea ter wereld. Het Israël Museum is de thuisbasis van de Dode Zeerollen (het Heiligdom van het Boek), de oudst bekende kopie van de Bijbel. U komt hier meer te weten over het opmerkelijke verhaal van deze manuscripten, de sekte die ze hoogstwaarschijnlijk schreef en hoe ze werden ontdekt. U bezoekt ook het beroemde model van de Tweede Tempel van Jeruzalem.

Inclusief:

 • Privé-excursie Yad Vashem met Engelssprekende gids, inclusief entree en bezoek Holocaust History Museum
 • Avila Experience: bezoek aan de Mahane Yehuda-markt met Engelssprekende gids, inclusief kookworkshop en lunch
 • Entree Israël Museum
 • Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 9 - Reis naar Jordanië - Jerash - Petra

In de ochtend reist u met privétransport (met een Palestijnse taxi) van Jeruzalem naar de grensovergang van de Allenby Bridge/King Hussein Bridge. Uw Jordaanse gids wacht u daar op en neemt u mee naar de eerste bestemming van dit bijzondere land: Jerash. Deze stad was ten tijde van de Romeinen onderdeel van de zogeheten Decapolis. Nu kunt u er de ruïnes bewonderen van deze ooit bloeiende handelsstad.

Hierna wordt u in circa 4,5 uur naar het zuiden van Jordanië gebracht, waar u gaat overnachten in Petra.

Inclusief:

 • Privétransfer naar Petra en assistentie bij grensformaliteiten
 • Bezoek onderweg aan Jerash met Engelssprekende gids
 • Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 10 - Petra - Wadi Rum

Vandaag bezoekt u Petra! Bij aankomst in het bezoekerscentrum begeleidt onze gids u naar Petra door de Siq en bekijkt u de hoogtepunten van de Nabatese stad, waaronder de prachtige schatkamer. Andere bezienswaardigheden zijn het theater, de graven en gevels en de zuilengalerijstraat. Volledige historische achtergrond zal worden verstrekt, samen met informatie over de Nabatese civilisatiop. Geniet en ervaar Petra zoals u dat graag wilt. Mensen die wat meer zin voor avontuur hebben, kunnen de klim wagen tot helemaal bovenaan, aan het altaar van de Nabateërs.

Hierna reist u in ongeveer 2,5 uur door in zuidelijke richting om een magische nacht te hebben in het Wadi Rum Night Luxury Camp te midden van de woestijn. Een betoverende ervaring die u niet mag missen!

Inclusief:

 • Privé-dagexcursie Petra met Engelssprekende gids
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Overnachting op basis van halfpension

Dag 11 - Wadi Rum – reis naar Israël - Tel Aviv

Na het ontbijt bezoekt u Wadi Rum. Deze plek biedt buitengewoon woestijnlandschap en men kan goed begrijpen hoe T.E. Lawrence werd geïnspireerd door de schijnbaar eindeloze rollende kleuren en vormen van zand en rotsen die hem omringden; de plek waar de beroemde film Lawrence of  Arabia later werd gefilmd. U bezoekt eerst het bezoekerscentrum en geniet vervolgens van een jeeptour door de prachtige woestijn met een lokale gids. Bedoeïenen kampen zijn duidelijk te zien in de Wadi, die nog steeds de thuisbasis is van een aantal bedoeïenen families, en u heeft de mogelijkheid om meer te weten te komen over deze manier van leven, zo anders dan de onze.

Na de jeep-tour brengt uw gids u tot aan de grensovergang met Israël, tussen Aqaba en Eilat. Hier wacht uw Israëlische chauffeur u op om u naar de luchthaven van Ramon te brengen voor uw binnenlandse vlucht naar Tel Aviv. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw hotel gebracht om uw laatste avond in Israël door te brengen.

Inclusief:

 • Privé-excursie Wadi Rum met Engelssprekende gids
 • Avila Excursie: Ontdek de woestijn in een 4x4 jeep 
 • Privétransfer naar het vliegveld van Eilat en assistentie bij grensformaliteiten
 • Binnenlandse vlucht naar Tel Aviv
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Vertrek vanuit Israël

Helaas komt uw bijzondere reis vandaag tot een einde. Een privétransfer brengt u naar het vliegveld van Tel Aviv waar u op de vlucht naar Amsterdam stapt. U komt hier dezelfde dag aan.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Internationale vlucht Tel Aviv - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 7.595,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class 
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle excursies zoals genoemd in 'programma', waaronder bezoek aan de Stad van David en Petra
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw individuele reis betoverend Israël en Jordanië

Accommodaties

The Setai Tel Aviv

The Setai Tel Aviv, gelegen in Tel Aviv langs de kust van Jaffa, is een prestigieus luxehotel met een onderscheidend modern designconcept. The Setai Tel Aviv biedt verfijning en rust in het hart van een historische locatie. Het hotel beschikt over 120 kamers en suites die zorgvuldig zijn ontworpen om gasten de meeste luxe en comfort te bieden. Het hotel biedt ook een prestigieuze zakenlounge, vergader- en evenementenruimte, lokaal geproduceerde eetgelegenheden, een luxe spa, Turkse hamam en een overloopzwembad op het dak.

Uw verblijf: 2 nachten

The Setai Sea of Galilee

De man die de tekst van het lied 'A miracle at the Sea of ​​Galilee' schreef, moet de Setai Kinneret zeker in zijn verbeelding hebben gezien. Een luxueuze en unieke parel die trots staat tegen de prachtige achtergrond van het betoverende blauwe water van de zee. van Galilea en perfect samensmeltend met de adembenemende natuur en de nauwgezette state-of-the-art architectuur, weerspiegeld van alle kanten.Al deze gecombineerd tot een van Israëls meest unieke en exclusieve hotel, The Setai Sea of ​​Galilea.

Het hotel biedt een groot buitenzwembad, een peuterbad voor baby's en een kinderclub.

Hotelgasten genieten van een breed scala aan gratis diensten, waaronder gratis Wi-Fi-toegang in alle openbare ruimtes en kamers, internationale telefoongesprekken naar verschillende bestemmingen vanuit de kamers en lobby, en gratis fietsverhuur.

De Setai Kinneret biedt ook gerechten van hoge kwaliteit in het gastronomische restaurant van het hotel in Galilea-stijl, met een rijk menu en uitstekende gastronomische gerechten.

Uw verblijf: 2 nachten

Mamilla Hotel

Het Mamilla Hotel is uniek gelegen op de kruising tussen nieuw en oud Jeruzalem. Het kijkt uit over de oude stadsmuren, de Davidstoren en de Jaffapoort, en ligt op loopafstand van vele belangrijke historische bezienswaardigheden. De Mamilla-wijk, gebouwd in de 19e eeuw buiten de muren van de oude stad en grenzend aan de Jaffapoort, is de thuisbasis van Alrov Mamilla, een opwindend project met Alrov Mamilla Avenue, het nieuwe winkel- en uitgaansgebied van de stad, evenals een woongebied.

Uw verblijf: 4 nachten

Movenpick Resort Petra

Het 5-sterrenhotel Mövenpick Resort Petra ligt direct bij de ingang van de historische stad Petra en biedt gratis WiFi. Vanaf het tuinterras op het dak van het hotel kijkt u uit op de heuvels. De ruime kamers zijn voorzien van wit linnengoed, lichte ramen, een bureau, airconditioning en satelliet-tv. De accommodatie beschikt over een buitenzwembad, fitnesscentrum en een recreatieruimte.

Uw verblijf: 1 nacht

Wadi Rum Night Luxury Camp

Deze luxe accommodatie in bedoeïenenstijl omringt u met zijdezacht zand en een prachtig decor, zowel overdag als 's avonds.

Wadi Rum Night Camp bestaat uit vijfentwintig volledig uitgeruste luxe tenten. Elke ruime gastentent is luxueus ingericht, compleet met comfortabele kingsize of twee aparte bedden, bedoeïenenbank, spiegels, lampen en het beste beddengoed. Al het meubilair is met de hand gemaakt.

Er is een gezellige ontspanningsruimte buiten de tent om 's nachts naar de sterren te kijken. Elektriciteit wordt 's avonds in de gastententen geleverd via zonne-energie. Elke tent heeft een eigen terras met een fantastisch uitzicht over het Wadi Rum-gebergte.

Uw verblijf: 1 nacht

The Setai Tel Aviv

The Setai Tel Aviv, gelegen in Tel Aviv langs de kust van Jaffa, is een prestigieus luxehotel met een onderscheidend modern designconcept. The Setai Tel Aviv biedt verfijning en rust in het hart van een historische locatie. Het hotel beschikt over 120 kamers en suites die zorgvuldig zijn ontworpen om gasten de meeste luxe en comfort te bieden. Het hotel biedt ook een prestigieuze zakenlounge, vergader- en evenementenruimte, lokaal geproduceerde eetgelegenheden, een luxe spa, Turkse hamam en een overloopzwembad op het dak.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Wadi Rum

Deze woestijnvallei, met de toepasselijke naam "The Valley of the Moon", heeft een buitenaards landschap van massale bergen, golvende duinen zover het oog reikt, en rotsen gebeeldhouwd door de krachten van de natuur tot ongelooflijke bruggen, torenhoge canyons , bolvormige koepels en een verscheidenheid aan andere indrukwekkende formaties. Met zeer weinig moderne ontwikkelingen, zorgt Wadi Rum voor een verbazingwekkend onbedorven bestemming. Terwijl meer avontuurlijke reizigers een overnachting kunnen plannen in een traditioneel tentenkamp in de Bedoeïenen en de buitengewone topografie te paard kunnen verkennen, kunnen degenen die op zoek zijn naar een beetje luxe, verblijven in een van de moderne tentenkampen in de omgeving en in een 4x4 de woestijn verkennen. Wadi Rum is een belangrijk hoogtepunt en een essentieel onderdeel van elke tour door Jordanië.

Tel Aviv

De contrasten van oud en nieuw is gebruikelijk in Israël en nergens is dit duidelijker te zien dan in de stad Tel Aviv. De torenhoge wolkenkrabbers en ultramoderne architectuur in deze kosmopolitische metropool staan in schril contrast met de geplaveide straten en de ouderwetse charme van de omliggende gebieden. Tel Aviv is het financiële, technologische en economische centrum van Israël. Bekend als een "feesthoofdstad", is de stad de perfecte bestemming voor de hedonistische reiziger die wil genieten in een levendige, dynamische stad die nooit slaapt. Bezoekers brengen tijd door met het bewonderen van de overvloed aan hedendaagse kunstgalerijen, winkelen in prachtige boetieks of door te ontspannen in de zon op een van de stranden. Zodra het donker wordt verplaatsen zij zich naar een van de vele restaurants, bars en exclusieve nachtclubs van Tel Aviv.

Sea of Galilee

Het Meer van Galilea, gelegen in het oosten van de regio Galilea, is het grootste zoetwatermeer van Israël. Dit pittoreske meer, in het Hebreeuws bekend als Yam Kinneret, is beroemd om zijn religieuze betekenis, aangezien het gebied rond dit uitgestrekte water de plaats is waar Jezus het grootste deel van zijn roeping heeft uitgevoerd. Het was hier dat hij naar verluidt op het water heeft gelopen, op wonderbaarlijke wijze de broden en vissen heeft vermenigvuldigd en de Bergrede heeft gehouden. Als zodanig is het meer lange tijd een populair bedevaartsoord geweest met een groot aantal heilige plaatsen van het jodendom en het christendom, zoals Capernaum, de berg der zaligsprekingen, het graf van Habakuk en het graf van Rabbi Akiva. De stranden zijn ook een uitstekende recreatieve plek voor zowel Israëli's als buitenlanders en bieden geweldige mogelijkheden om te zwemmen, waterskiën, jetskiën, fietsen en een bezoek te brengen aan de populaire waterparken aan de kustlijn. Dankzij al zijn schoonheid en pracht en vanwege de rijke geschiedenis die het herbergt, is het Meer van Galilea een bezienswaardigheid die niemand mag missen die aan een rondreis door Israël begint.

Jeruzalem

Jeruzalem speelt een grote rol voor drie grote religies (islam, christendom en jodendom) en biedt bijgevolg een veelheid aan historische bezienswaardigheden voor zowel pelgrims als seculiere toeristen. De ommuurde oude stad, met haar smalle geplaveide steegjes, prachtige klokkentorens en charmante verborgen binnenplaatsen, is het epicentrum van Jeruzalem. Ondanks het kleine formaat is de oude stad de thuisbasis van een overvloed aan oude heilige plaatsen. Deze omvatten de Tuin van Gethsemane; de westelijke muur; en de Rotskoepel waaruit Mohammed naar de hemel is opgestegen. Stap uit de oude stad en u zult merken dat u teruggaat naar de eenentwintigste eeuw. Al deze historische bezienswaardigheden maken van Jeruzalem een fascinerende en inspirerende reisbestemming.

Wadi Musa

Wadi Musa betekent ‘Valley of Moses’ in  het Arabisch, waar gezegd wordt dat Moses water uit een rots haalde bij  Ain Nusa (Moses’ Spring). Het moderne stadje is de toegang tot een Petra, één van de meest mysterieuze plekken ter wereld. Petra is een volstrekt unieke stad in de woestijn. Gemaakt door een relatief onbekend volk uit de Oudheid: de Nabateeërs. Een absolute must om in het echt te zien. De toegang tot Petra is bijzonder.  Je loopt over een smal, kronkelend pad van acht kilometer dwars door een smalle kloof.  Aan het eind sta je in eens tegenover  De Khaznah ( Schatkamer van de Farao)  een in de rode stenen uitgehouwen tempel in klassiek Griekse stijl gebouwd in ongeveer 50 voor Chr.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!