Antarctica reis | Klassieke expeditiecruise Antarctica

  boutique

  

18-daagse reis door Antarctica

€ 

Vanaf 10.395,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

18-daagse rondreis hoogtepunten Antarctica

Ga mee op expeditiecruise naar het indrukwekkende Antarctica. Tijdens deze 18-daagse rondreis begint u in Buenos Aires om daarna aan boord te gaan van de Hondius voor uw 11-daagse expeditiecruise naar Antarctica en de Zuidelijke Shetlandeilanden. Beide bestemmingen zijn erg uniek en een echte once in a lifetime experience. Deze reis brengt u naar het hart van het Antarctische Schiereiland met een prachtig en imposant landschap. Tussen ijsrotsen, eilanden en duizenden van pinguïns gaat u het adembenemende landschap middels excursies met zodiacs en kajaks van dichtbij ervaren. Deze bieden ook de mogelijkheid om voet aan wal te zetten om vanuit daar opnieuw te genieten van de geweldige uitzichten. Tijdens deze indrukwekkende expeditie zult u vast en zeker ook zeeleeuwen tegenkomen en waarschijnlijk walvissen. De expeditiecruise is een goede combinatie van avontuur, wildlife, natuur en historie. Aan het einde van de reis heeft u nog wat tijd om Ushuaia te ontdekken alvorens u de laatste nacht van de reis in Buenos Aires verblijft.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - 3 - Aankomst in Buenos Aires - Palo Santo Hotel
Dag 4 - Aan boord van expeditiecruise Hondius - M/V Hondius
Dag 5 - 6 - Vaartocht over de Drake Passage - M/V Hondius
Dag 7 - 10 - Bezoek aan het schiereiland van Antarctica - M/V Hondius
Dag 11 - Bezoek aan Deception Island (Zuidelijke Shetlandeilanden) - M/V Hondius
Dag 12 - 13 - Terugvaren naar Ushuaia - M/V Hondius
Dag 14 - 15 - Aankomst in Ushuaia - Los Cauquenes Resort & Spa
Dag 16 - Ushuaia - Buenos Aires - Legado Mitico Buenos Aires Hotel
Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

Het is tijd voor uw reis naar Argentinië en Antarctica. De volgende dag arriveert u in de bruisende hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Buenos Aires

Dag 2 - 3 - Aankomst in Buenos Aires

Na een internationale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt opgewacht door onze lokale partner die uw welkom heet en naar uw hotel brengt. De eerste twee nachten van uw reis verblijft u in het mooie en groenrijke boutique hotel Palo Santo. Het hotel is gelegen in de bruisende wijk Palermo Hollywood op loopafstand van het gezellige Palermo Soho. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen, zodat u direct gebruik kunt maken van uw kamer. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Voor de volgende dag hebben wij een leuke en interessante privé city tour door de centrale wijken van de stad op het programma staan. Transport en een privégids staan tot uw beschikking om u de mooiste plekjes van de stad te laten zien.

Inclusief:

• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Early check-in
• Privé stadstour met Engelssprekende gids
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - Aan boord van expeditiecruise Hondius

Vandaag is het tijd voor uw bijzondere avontuur. Middels een privétransfer en binnenlandse vlucht reist u naar Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad op aarde.  Het overgrote merendeel van expedities naar Antarctica starten vanuit Ushuaia en het is een boeiend gezicht om de grote ijsbrekers in de haven te zien liggen. Bij aankomst reist u per transfer naar de haven waar u aan boord gaat van het nieuwere schip Hondius. De komende dagen staan in het teken van het schiereiland Antarctica en de Zuidelijke Shetlandeilanden. Een reis naar het meest afgelegen continent vormt voor bijna iedereen die daar naartoe moogt reizen een absolute hoogtepunt als natuurbelevenis. Deze 11-daagse cruise geeft een glimp op de kleine variaties die dit zuidelijkste landschap zo uniek maken. U zult op expeditie gaan waarbij verschillende activiteiten ondernomen worden om het uiterste uit uw bezoek aan Antarctica te halen. Antarctica is uniek!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia
• Privétransfer naar de haven
• 11-daagse Discovery and Learning expeditiecruise met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen

Dag 5 - 6 - Vaartocht over de Drake Passage

Om het mythische witte continent te bereiken, vaart u over de beruchte Drake Passage, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Sir Frances Drake die in 1578 over deze wateren vaarden. Vervolgens vaart u door het Polar Front, waar de wateren van de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan, en de Indische Oceanen elkaar ontmoeten.

De komende dagen kunt u genieten van de prachtige landschappen die u onderweg tegenkomt. Bij de Zuidelijke Shetlandeilanden krijgt u een glimp van de eerste ijsbergen en onderweg heeft u de kans om verschillende albatrossen en Petrels, Kaapse stormvogels en grijze stormvogels te zien.

Dag 7 - 10 - Bezoek aan het schiereiland van Antarctica

De komende dagen gaat u het schiereiland van Antarctica ontdekken. Tussen ijsrotsen, eilanden en duizenden van pinguïns gaat u het adembenemende landschap middels excursies met zodiacs en kajaks van dichtbij ervaren. Deze bieden ook de mogelijkheid om aan land te gaan om vanuit daar opnieuw te genieten van de geweldige uitzichten. Tijdens deze indrukwekkende reis zult u vast en zeker ook zeeleeuwen tegenkomen en waarschijnlijk walvissen.

Afhankelijk van de verdere weersomstandigheden vaart u een aantal van de volgende bestemmingen aan: Op Danco Island observeert u Ezelspinguïns en eventueel Weddell zeehonden en Krabbenrobben. In Neko Harbour heeft u de gelegenheid om voet aan wal te zetten op het Antarctische Continent in een prachtig landschap van grote gletsjers.

Bij het varen naar Paradise Bay, met zijn talloze ijsbergen en diepe fjorden, heeft u weer de mogelijkheid om het Antarctische Continent te betreden. Ook kunt u per zodiak varen tussen de ijsbergen en de binnenste delen van de fjorden. In dit gebied heeft u een goede kans om walvisvissen en bultruggen te zien. Verder vaart u door het Neumayer Channel, waar u een bezoek kunt brengen aan het Britse onderzoeksstation en postkantoor in Port Lockroy op Goudier Island. Bezoek hier het kleine museum waar u meer zult leren over het leven in de jaren 1950 in dit gebied. Tegenwoordig is deze plek de meest bezochte site van het witte continent en dankzij de kleine winkel en postkantoor, is het de enige plek om uw vrienden en familie te schrijven om dit unieke moment te delen. 

 Dit is alleen een voorbeeld, de definitieve route wordt bepaald door de expeditie leider aan boord en is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 11 - Bezoek aan Deception Island (Zuidelijke Shetlandeilanden)

U verlaat vandaag het Antarctische schiereiland en vaart in de richting van Deception island wat behoort tot de vulkanische Zuidelijke Shetlandeilanden. De eilanden zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist maar ze bieden een grote variëteit aan flora en fauna, zoals Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke reuzenstormvogels.

Het hele eiland Deception is de caldera van een actieve vulkaan. Ooit een walvisstation, tegenwoordig is het een toeristische attractie langs het Antarctische continent. Om de caldera-haven binnen te varen, vaart het schip 'Neptune's Bellows' binnen. U kunt zich verheugen op een scala aan activiteiten, waaronder een ontspannende duik in het thermale water van het eiland, het verkennen van de prachtige Port Foster en het spotten van kinbandpinguïns. Het is ook de thuisbasis van een hele reeks andere vogels, waaronder stormvogels, Kaapse duiven en Zuidpoolsternen, en is uitgeroepen tot een belangrijk vogelgebied.

* Als alternatief wordt eventueel Half Moon Island bezocht. Hier bevindt zich een grote Kinbandpinguïn kolonie en er liggen vaak Weddell zeehonden op de kust in de buurt van het meestal onbemande Argentijnse station ‘Camara’.

Dag 12 - 13 - Terugvaren naar Ushuaia

De komende dagen vaart u weer terug naar het noorden voor uw reis naar Ushuaia. Neem uw tijd om na te denken over uw buitengewone avonturen of deel herinneringen en foto's met uw mede-passagiers. U kunt ook even heerlijk ontspannen of gebruikmaken van de faciliteiten van het schip terwijl u weer terug vaart.

Dag 14 - 15 - Aankomst in Ushuaia

Uw bijzondere cruise langs het schiereiland Antarctica en de Zuidelijke Shetlandeilanden is tot een einde gekomen. In de ochtend arriveert u weer in Ushuaia en neemt u afscheid van de bemanning van het schip. Vervolgens wordt u per transfer naar uw hotel in Ushuaia gebracht waar u de komende nachten zult verblijven. De dagen in Ushuaia heeft u ter vrije besteding. Kom even lekker bij van alle indrukken van de afgelopen dagen of neem een kijkje in het centrum van Ushuaia of maak een spannende rondvlucht over de Esmeralda Lagoon. Vergeet ook niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16 - Ushuaia - Buenos Aires

Het is tijd om Ushuaia achter u te laten en terug te reizen per binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst wordt u opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de laatste nacht van uw reis waar u ditmaal in een ander hotel verblijft.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Ushuaia - Buenos Aires
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië

Uw geweldige reis door Argentinië, Zuidelijke Shetlandeilanden en Antarctica is helaas alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren vol met nieuwe herinneringen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Buenos Aires - Amsterdam

Dag 18 - Aankomst

Vandaag arriveert u weer in Nederland na een fantastische reis.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 10.395,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 15 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• 11-daagse Antarctica en Zuidelijke Shetlandeilanden expeditiecruise aan boord van de Hondius met alle maaltijden, havengelden en activiteiten inbegrepen
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' waaronder stadstour Buenos Aires
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & greet bij aankomst
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype/cabinetype
• Reis en/of annuleringsverzekering (verplicht op Antarctica cruise)
• Eventuele vertrekbelastingen op de luchthaven
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €20,- per persoon per enkele reis
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw klassieke expeditiecruise Antarctica

Accommodaties

Palo Santo Hotel

Palo Santo is een klein luxe design en groen hotel in Palermo, Buenos Aires. De architectuur toont de schoonheid en verfijning van modern Argentijns design. Palo Santo biedt een uitstekende service die haar gasten het beste van de Buenos Aires-ervaring wil bieden. De hotelkamers zijn opgezet als design-appartementen waarin gasten het beste van hedendaags Argentijns-design ervaren. Elk meubelstuk en elke decoratie werd met de hand uitgekozen om een ​​samenhangende esthetische ervaring te creëren. Er werden alleen edele materialen gebruikt: marmer, aluminium, ijzer, beton en natuurlijk hardhout van Palo Santo. 

Palo Santo is gelegen in de bruisende wijk Palermo Hollywood op loopafstand van het gezellige Palermo Soho. Het hotel zelf beschikt over een goed restaurant, het Charqui Restaurant, dat is gespecialiseerd in smakelijke, stevige, zelfgemaakte Argentijnse gerechten.

Duurzaamheid
Met meer dan 800 planten in en rondom het mooie en groenrijke boutique hotel Palo Santo, is dit het eerste gecertificeerde green hotel van Buenos Aires. Het hotel heeft zorgvuldig materialen, apparatuur en leveranciers geselecteerd om de milieu-impact van de constructie en activiteiten van het hotel te verminderen. Voor meer informatie over het uitgebreide duurzaamheidbeleid van het hotel kunt u hier vinden: https://www.palosantohotel.com/portfolio-item/green/

Uw verblijf: 2 nachten

M/V Hondius

Een van Oceanwide's nieuwste en geavanceerde expeditieschip "Hondius" voldoet aan de meest recente en hoogste eisen voor passagiersschepen en is gebouwd in overeenstemming met de regels van de recente "Polar Code". Het schip behoort tot een van de meest milieuvriendelijke schepen op de poolzeeën. Dit betekent dat wanneer u aan boord van Hondius vaart, u zoveel mogelijk kunt genieten van de exotische landschappen en dierenleven terwijl u deze zo min mogelijk beïnvloedt .Het expeditieschip biedt deluxe accommodaties voor in totaal 170 passagiers.

Uw verblijf: 10 nachten

Los Cauquenes Resort & Spa

Los Cauquenes Resort & Spa is dé plek om het schitterende Ushuaia te ervaren. Een van de hoogtepunten van het Los Cauquenes Resort & Spa is het unieke in-out zwembad. Een groot raam scheidt het overdekte gedeelte van het zwembad van de buitenlucht. Een prachtig uitzicht op de bergketen en het Beagle-kanaal maakt de beleving compleet. Het hotel biedt ook een spa en diverse restaurants en bars. Uitstapjes en activiteiten kunnen worden georganiseerd vanuit Los Cauquenes om Ushuaia te verkennen. U kunt bijvoorbeeld picknicken aan de kust, een bezoek brengen aan het nationaal park of de Martial Glacier.

Uw verblijf: 2 nachten

Legado Mitico Buenos Aires Hotel

Het Legado Mitico boutique hotel is gelegen in een levendige wijk met veel klasse, Palermo Soho. Deze sfeervolle wijk met antieke huizen uit 1900 is omgetoverd tot bruisend centrum met de meest verfijnde restaurants, trendy bars, design huizen en theater lounges. Ook hebben verschillende kunstenaars hun atelier in Palermo Soho gevestigd. Het hotel beschikt over een prachtige bibliotheek en heerlijk dakterras om na een dag door het drukke Buenos Aires heerlijk wat te kunnen ontspannen. Iedere kamer heeft zijn eigen naam en thema met verhaal achter het interieur. Zo is de First Lady kamer, waar het verhaal van Eva Perón achter schuilt.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle kanaal ingeklemd, kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging. Vroeger was Ushuaia een gevangeniskolonie maar vandaag de dag tonen winkeltjes en restaurantjes het straatbeeld. Er is genoeg te beleven in en rondom de stad. Buiten de levendige winkelstraatjes is het gevangenismuseum een bezoekje waard en u moet zeker eens een wandelingetje door de haven maken. Het overgrote merendeel van expedities naar Antarctica starten vanuit Ushuaia en het is een boeiend gezicht om de grote ijsbrekers in de haven te zien liggen.

Het centrum van Ushuaia is ook leuk om wat doorheen te lopen. Bij de verschillende kioskjes aan de kust kunt u uw paspoort laten stempelen of een bootexcursie het beagle kanaal op maken waarbij u langs de beroemde vuurtoren en verschillende kleine eilandjes vol zeevogels en zeeleeuwen vaart.

Wij adviseren u het nationaal park Tierra del Fuego te bezoeken (gemakkelijk per bus bereikbaar)! Nationaal park Vuurland is de bekendste attractie uit de omgeving: het einde van de wereld. Een mooi natuurlandschap biedt gelegenheid tot wandelingen en voor diegene die het liever met minder lichaamsinspanning doet, rijdt er zelfs een treintje.

Geniet bij helder weer van de stad, de baai en het spotten van landende vliegtuigen op één van de meest spectaculaire landingsbanen ter wereld. Vergeet ook niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!