authentique

Het land van de Glimlach, en zoveel meer

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

Programma

 • Dag 1 Nachtreis
 • Dag 2 tot en met 4 Chiang Mai
  Dag 2

  Als u voor de eerste keer naar Zuidoost-Azië reist, is Thailand een goede keuze om mee te beginnen. Het heeft echte Aziatische charme, is veilig en goed begaanbaar en het heeft een fantastische keuken. Bereid thuis vast een typisch Thais gerecht, Pad Thai, dan krijgt u de smaak wel te pakken. Het is een bewuste keuze van Avila Reizen om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn uitstekende verbindingen via Bangkok. Het vliegveld van Chiang Mai is rustiger, waardoor het afwikkelen van de douane verplichtingen veel efficiënter en sneller verloopt. Chiang Mai is een betere plaats om van de lange reis bij te komen en te wennen aan het drukkende klimaat. Aankomst in Chiang Mai, waar u wordt verwelkomd door onze gids en chauffeur. Transfer naar het hotel. Rond de middag ontmoet u onze gids in de lobby van het hotel voor een briefing over uw komende reis. Ook ontvangt u van hem de benodigde reisdocumenten, zoals de e-tickets voor de binnenlandse vluchten. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Chiang Mai.

  Dag 3

  Om 8.30 uur begint ons programma. We rijden langs de Ping-rivier, steken over via de IJzeren Brug en rijden naar het gebied rond Wat Ket. We passeren de eerste Christelijke kerk in Chiang Mai, gesticht in 1868. Daarna bezoeken we Wat Ket, een tempel met een interessant verhaal en een klein museum met prachtige historische foto’s van de stad en omgeving. Dan staan de belangrijkste markten op het programma: Wararot en Ton Lamyai. Het is altijd een feest om rond te lopen en te genieten van alle wonderlijke en kleurrijke producten. Er is ook tijd genoeg om te proeven van typische Noord Thaise hapjes. Onze volgende stop is Wat Buppharam, een tempel in Birmese en Lanna stijl.

  We lunchen bij een restaurant aan de rivier. Na de lunch bezoeken we het oude stadscentrum binnen de gracht. We bezoeken de prachtige Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing. Als u het leuk vindt, is er meer dan voldoende gelegenheid een praatje te maken met één van de vele Boeddhistische monniken. We vervolgen ons programma en rijden naar Doi Suthep, een 1600 meter hoge berg. Daar bezoeken we Wat Phra That Doi Suthep, een prachtige tempel met een spectaculair uitzicht over de stad.

  Dag 4

  Dag om vrij te besteden in Chiang Mai. U kunt lekker relaxen bij het zwembad of een korte wandeling door de stad maken voor een massage of een manicure/pedicure. U kunt uitstekend lunchen in de buurt van het hotel. Om 15.30 uur wordt u opgehaald voor een kookcursus bij onze favoriete Kook School. De cursus start om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.

 • Dag 5 tot en met 6 Tha Ton
  Dag 5

  We vertrekken rond 8.00 uur voor een bezoek aan het Chiang Dao Elephant Training Center. Dit is het oudste olifantentrainingscentrum van de provincie. Opgericht in 1963, is het nog steeds één van de beste plaatsen om te bezoeken en meer te leren over olifanten en hun werkgeschiedenis in Thailand. We zijn precies op tijd om de olifanten te voederen en hen een bad te zien nemen. Daarna demonstreren ze hun oude ambacht. Olifanten werden ingezet in de bosbouw en gebruikt om boomstammen te verslepen. In 1989 kwam er een verbod op de kap van tropisch hardhout en de olifanten en hun eigenaren raakten werkeloos. Het huidige toerisme is voor olifanteigenaren vaak hun enige bron van inkomsten. Na de demonstratie bezoeken we de prachtige tempel Tham Pha Plong, de tempel van Luang Poo Sim Buddhacaro. We lunchen in een prachtig restaurant met uitzicht op Doi Luang Chiang Dao, op drie na de hoogste berg in Thailand. Na de lunch rijden we naar ons hotel in Thaton. Onderweg stoppen we nog een keer om een lokale Hmong markt te bezoeken.

  Dag 6

  Een rustige dag in het hotel. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om uw dag te veraangenamen. Lekker luieren kan, maar actief zijn kan ook. De hotel staff kan voor u diverse activiteiten verzorgen, zoals fietsen en onze favoriet: vogels spotten.

 • Dag 7 tot en met 8 Chiang Rai
  Dag 7

  Na het ontbijt rijden we naar een opstapplaats, waar we aan boord gaan van een lokale boot voor een tocht van een uur over de Mae Kok- rivier. We stappen uit bij het Lahu-dorp Pha Tai en rijden door naar Santikhiri, een Chinese gemeenschap op Doi Mae Salong. Santikhiri heeft een zeer interessante geschiedenis die uw gids graag met u deelt. Als het een heldere dag is, zijn de vergezichten vanaf deze plek overweldigend mooi. We bezoeken een theeplantage en theefabriek en een Akha dorp. Na de Chinees georiënteerde lunch rijden we door naar ons hotel in Chiang Rai. Onze auto blijft beschikbaar voor een bezoek aan de avondmarkt in Chiang Rai, waar u uitstekend kan eten.

  Dag 8

  Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een volle dag excursie naar de Gouden Driehoek, een plaats waar de grenzen van Myanmar, Thailand en Laos elkaar ontmoeten. In het verleden zeer berucht vanwege de opiumteelt- en handel. Onze eerste stop is Art Bridge, een kunstgalerij, zeer de moeite waard. We rijden door naar Doi Tung, waar we de Mae Fah Luang (moeder van de huidige koning) botanische tuinen bezoeken en meer te weten komen over het koninklijke project op Doi Tung. We bezoeken Mae Sai, een levendig plaatsje op de grens tussen Thailand en Myanmar.

 • Dag 9 Ayutthaya

  Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld van Chiang Rai voor een vlucht naar Bangkok. Op het vliegveld wordt u verwelkomd door één van onze gidsen. Er staat een auto klaar met chauffeur om u naar Ayutthaya te brengen. In de stad lunchen we, waarna we de belangrijkste tempelruïnes van de oude koningsstad bezoeken: Wat Mahathat, Wat Yai Chai Mongol en Wat Sri Sanphet. Ook bekijken we het enorme Boeddha standbeeld Wiharn Phra Mongkol Bhopit. Daarna checken we in bij ons hotel en aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een boottocht bij zonsondergang. U geniet aan boord van een uitstekend menu van Thaise traditionele gerechten. Na de cruise wordt u terug gebracht naar het hotel

 • Dag 10 tot en met 11 Kanchanaburi
  Dag 10

  Na het ontbijt vertrekt u naar Kanchanaburi, waar we op de trein stappen om het laatste overgebleven deel van de beruchte Birma-spoorlijn af te leggen. We stappen uit bij Nam Tok, waar onze chauffeur ons opwacht. We lunchen in één van de vele restaurants en varen daarna per longtailboot naar ons hotel. De rest van de middag kunt u heerlijk genieten van deze prachtige accommodatie. Ook het diner van die avond is inbegrepen.

  Dag 11

  Na het ontbijt varen we naar de pier en rijden van daar naar het Hellfire Pass Memorial Museum, niet ver van Hin Tok. Het museum vertelt het verhaal van de aanleg van de Birma Spoorlijn in de Tweede Wereldoorlog waarbij veel geallieerde krijgsgevangenen en Aziatische dwangarbeiders omgekomen zijn. Vanuit het museum kunt u de Hellfire Pass inlopen. U kunt een audio-rondleiding krijgen over de geschiedenis van de Hellfire Pass. Als u naar het eindpunt wilt lopen kunnen we u daar ophalen.

  Hierna keren we terug naar het hotel, waar u kunt lunchen op eigen gelegenheid en de rest van de middag vrij te besteden hebt.

  ’s Avonds is er een diner in ons hotel met traditionele Mon dansen en muziek.

 • Dag 12 tot en met 14 Bangkok
  Dag 12

  Na het ontbijt bezoeken we het Erawan National Park, dat vooral bekend is om zijn prachtige watervallen. Het is een serie van zeven watervallen, elk met een eigen karakter. Het is mogelijk om helemaal naar boven te wandelen of lekker te zwemmen in één van de natuurlijke bassins. We lunchen bij de waterval. Op weg naar Bangkok bezoeken we de erebegraafplaats Don Rak, waar vele krijgsgevangenen, die gedwongen te werk gesteld waren aan de Birma spoorlijn, begraven liggen.

  Dag 13

  Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. We nemen een watertaxi naar Ta Chang. Daar begint onze wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok, het Grote Paleis, Wat Po, Wat Arun en Wat Phra Keo. Deze laatste tempel is de residentie van Thailand’s meest heilige object: de Smaragden Boeddha. Tot 1950 was dit paleis ook het verblijf van de Thaise koninklijke familie. We lunchen onderweg en gaan dan aan boord van een longtailboot voor een twee uur durende tocht over de rivier en de zijkanalen (de Bangkok-klongs). We maken regelmatig een stop om een tempel of een lokale markt te bekijken, maar de tocht op zich is al zeer de moeite waard. We keren terug bij de pier waar we zijn gestart en nemen ons pontje terug naar het hotel.

  Dag 14

  Vandaag is het marktdag. We moeten vroeg op pad (6.00 uur) om de drijvende markt Damnoen Saduak in zijn volle glorie en met zo min mogelijk medereizigers te bekijken.

  Deze markt ligt ongeveer 60 km ten zuid westen van Bangkok en is de grootste drijvende markt in heel Thailand. Onderweg rijden we langs eindeloze, prachtige rijstvelden en we maken een korte stop in Nakhon Pathom bij de grootste pagode in Thailand.

  Bij Damnoen Saduak aangekomen stappen we op de boot om de markt van dichtbij te kunnen bekijken en aan den lijve te ondervinden. Het is een grote, georganiseerde chaos met boten vol vers fruit en groenten. Ook zijn er souvenirs te koop, die met veel doorzettingsvermogen aan de man gebracht worden.

  Na de lunch keren we terug naar het hotel, waar u de rest van de middag vrij te besteden hebt.

  Op vrijdag, zaterdag en zondag bezoeken we ’s middags ook de Amphawa Markt. Dan gaan we in Damnoen Saduak aan boord van een lokale boot en varen naar een andere lokale drijvende markt. Het contrast kan niet groter zijn. Er komen hier nauwelijks westerse toeristen, voornamelijk lokale mensen. De boottocht er naar toe is zeer de moeite waard. Vanaf Amphawa gaan we per auto terug naar het hotel.

 • Dag 15 tot en met 18 Koh Samui
  Dag 15

  Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Koh Samui. Bij aankomst wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van het hotel, waar u verblijft. Geniet de rest van de dag van uw heerlijke resort.

  Dag 16

  Een dag op Koh Samui ter vrije besteding. Graag geven wij u persoonlijke suggesties indien u activiteiten op of nabij het eiland wilt ondernemen.

  Dag 17

  Een nieuwe dag op Koh Samui ter vrije besteding.

  Dag 18

  Een dag ter vrije besteding.

 • Dag 19 Nachtreis

  Transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Bangkok en de aansluitende vlucht naar Amsterdam. We kunnen voor u een late check out regelen, zodat u die dag nog extra kan genieten van zon, zee en strand.

 • Dag 20 Vertrek

Accomodaties

 • Tamarind Village

  Tamarind Village is een klein, buitengewoon smaakvol ingericht boutique hotel in het historische centrum van de stad. De naam van het hotel is ontleend aan de vele tamarinde bomen rond het hotel, die zorgen voor een verkwikkende schaduw. Het hotel heeft een zwembad en het ontbijt is zeer goed en uitgebreid.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Thaton Chalet Chiang Mai

  Het Thaton Chalet ligt in Baan Thaton (Mae Ai District). Het is omgeven door prachtige natuur en gelegen aan de westelijke oever van de schilderachtige Mae Kok-rivier. Het chalet heeft een restaurant met uitzicht op de rivier.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Chiang Rai Valley Resort

  Chiang Rai Valley Resort ligt op een hoge heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de theeplantages en wijngaarden. Faciliteiten in het resort zijn onder andere een buitenzwembad, een bar, een restaurant, een cadeauwinkel en een wijnwinkel.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Ayutthaya Grand Hotel

  Ayutthaya Grand Hotel is oploopafstand van het UNESCO World Heritage centrum van Ayutthaya. Het is weliswaar aan de grote kant met 197 kamers, maar biedt uitstekende kwaliteit voor een goede prijs..

  Uw verblijf: 1 nacht, Logies en ontbijt
 • The FloatHouse River Kwai

  Dit hotel bestaat uit privé villa’s met een eigen steiger en een eigen balkon. Het is gebouwd in traditionele Thaise stijl, die perfect harmonieert met de omgeving. Het restaurant en de gezellige lobby ligt in het midden van de drijvende villa’s en is daardoor prima bereikbaar. Het restaurant is uitstekend.

  Uw verblijf: 2 nachten, Logies en ontbijt
 • Riva Surya Bangkok Hotel

  Riva Surya is ideaal gelegen in de levendige wijk Khao San. De accommodatie biedt een perfecte uitvalsbasis voor uw verkenning van Bangkok.

  Dit moderne boutique hotel beschikt over prachtig ingerichte kamers, een elegant restaurant, een zwembad en verdere recreatieve voorzieningen. Het hotel wordt begrensd door culturele schatten, zoals het Grand Palace, de Wat Pho en de Wat Arun. Het hotel is daarnaast gunstig gelegen aan de rivier en hrmee ontstaat de mogelijkheid om u rap in het centrum te bewegen via de Chao Phraya Express-boten.

  Uw verblijf: 3 nachten, Logies en ontbijt
 • Zazen Boutique Resort & Spa

  Zazen Resort ligt aan Bo Phut strand en is een heerlijke plaats om uw vakantie af te sluiten. Het resort bestaat uit privé bungalows, die uitkijken over het strand of op de tropische tuin rondom het resort.

  Uw verblijf: 4 nachten, Logies en ontbijt

Route

Bestemmingen

 • Chiang Mai

  De noordelijke hoofdstad van Thailand is kleiner en rustiger dan Bangkok. Een wandeling rond de prachtige historische binnenstad voert u langs de vele schitterende tempels, markten en winkels. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan de trendy wijk Nimmanhemin, met zijn chique bars en winkels en een reis naar Doi Suthep. Vanaf de serene tempel op de top tempel kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en omgeving.

 • Golden Triangle

  De grenzen van Myanmar, Thailand en Laos ontmoeten elkaar bij de samenvloeiing van de Ruak- en Mekong-rivieren en vormen een tropisch gebied dat bekend staat als de Gouden Driehoek, met het schilderachtige stadje Sop Ruak als middelpunt. Bekend als de grootste opiumproducerende bestemming tot de 21e eeuw, herbergt de Gouden Driehoek twee intrigerende opiummusea. Boottochten langs de sterke rivierstromen bieden een ongelooflijke manier om adembenemende landschappen te zien van vouwende aarde bedekt met dik groen bos. De noordelijkste stad van Thailand, Mae Sai, staat bekend om zijn bruisende markt, de legendarische Scorpion-tempels, de verbluffende Tham Luang-grot en de weelderige wilde gebieden bewoond door een verscheidenheid aan dieren. Mis het niet: een verblijf in een van de vele luxe hotels, het verkennen van de afgelegen Shan-staat van Myanmar, en het ontmoeten van de bergvolk mensen in het slaperige dorpje Laos, Xieng Kok.

 • Ayutthaya

  Ayuttaha was na Sukothai de hoofdstad van het Siamese koninkrijk in de 12e eeuw. U vindt er een aantal spectaculaire historische ruïnes. Door de eeuwen heen groeide de stad en kreeg het de bijnaam 'Venetië van het Oosten'. Het Ayutthaya Historical Park omvat de oude overblijfselen van sierlijke kloosters en religieuze torens. Deze archeologische opgraving is een UNESCO World Heritage Site en de hoofdreden voor een bezoek aan deze stad. Het moderne gedeelte van de stad zelf heeft zijn eigen charmes - waaronder weelderige boeddhistische tempels, schilderachtige oude koloniale nederzettingen en verschillende markten.

 • Bangkok

  Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een altijd dynamische reisbestemming, beroemd om zijn culturele aanbod, bruisend nachtleven en rijke keuze aan eetgelegenheden - die variëren van bruisende straat markten tot zeer luxe restaurants. De culturele hoogtepunten zijn de Smaragden Boeddha in Wat Pho, een boottocht over de ‘Klongs’(grachten) en het Grand Palace. Om te winkelen kunt u een bezoek brengen aan het toeristische centrum van Khaosan Road.

 • Koh Samui

  Koh Samui is een van de populairste strand bestemmingen van Thailand. Prachtige idyllische stranden, azuurblauwe wateren en goede bereikbaarheid van het vasteland. U vindt hier een mooi aanbod aan luxe hotels en resorts - vaak met rustige prive-stranden. De kustlijn is de belangrijkste trekpleister maar u kunt ook een bezoek brengen aan de 12 meter hoge Big Buddha tempel, de 30 meter hoge Na Muang waterval of één van de luxe spa's.

 • Noord Thailand

  Noord- en Zuid-Thailand waren ooit twee verschillende landen - Lanna en Siam - en in de twee regio’s zijn nog steeds veel verschillen terug te vinden, onder andere in de lokale keuken, cultuur en tradities. Chiang Mai, de 'Roos van het Noorden' en de regionale hoofdstad zijn prachtige boeddhistische tempels te vinden, historische stadsmuren en een weelderige bergachtige omgeving. Andere belangrijke bezienswaardigheden van het Noorden zijn onder Mae Hong Son, met diverse etnische invloeden, de stad Chiang Rai, met haar schitterende witte tempel en de rustige rivier stad Pai, met haar natuurlijke warmwaterbronnen, smaragdgroene rijstvelden en met jungle overgroeide bergen.

 • Thailand

  Het woord 'Thai' kan vertaald worden als 'vrij mens'; Thailand, het land van vrije mensen. En dat is het ook! Naast een vrije mentaliteit is het een ongeschreven wet voor Thai om zich innemend en hoffelijk te gedragen. Je voelt je dan ook altijd meer dan welkom. Het land is buitengewoon divers: dichte jungle in het noorden, mystieke ruïnes in Centraal-Thailand en tropische eilanden in het zuiden.

  Als je voor de eerste keer naar Zuidoost-Azië reist, is een vakantie Thailand een goede keuze om mee te beginnen. Het heeft echte Aziatische charme, is veilig en goed begaanbaar en het heeft een fantastische keuken. Bekijk onze Thailand reizen en raak vervoerd door dit prachtige land.

 • Tha Ton

  Het stadje Tha-Ton in het verre noorden van Thailand vlakbij de grens met Myanmar en de beruchte Opium Driehoek is authentiek en bescheiden gebleven. Het is een verleidelijke plek om een paar dagen door te brengen. Verken de plaatselijke omgeving, wandel of fiets langs de oevers van de Mae Kok, of langs één van de smaragdgroene rijstvelden.

 • Chiang Rai

  Dit charmante en rustige stadje is de rustigere versie van Chiang Mai, en tevens de hoofdstad van de provincie Chiang Rai. Naast het fijne klimaat, de vriendelijke bevolking en de prachtige omgeving van met regenwoud bedekte heuvels, biedt Chiang Rai ook tal van culturele en historische juwelen. Brengt u zeker een bezoek aan Wat Rong Khun (The White Temple) en de historische Wat Phra Sin, met zijn traditionele Lanna-stijl interieur. Er zijn daarnaast een aantal interessante musea om te bezoeken, waaronder het eigenzinnige Oub Kham Museum, het Hilltribe Museum en het Education Centre, die een uitstekend inzicht bieden in de verschillende etniciteiten in het gebied.

 • Chiang Rai Province

  Thailand’s northernmost province, Chiang Rai, is a wild, mountainous region of jungles and rivers home to many different tribes of indigenous peoples. Bordering Myanmar in the north, Laos in the East and the Chiang Mai province in the west, the province is part of the area known as the Golden Triangle, making it an ideal base from which to travel to the surrounding countries. Chiang Rai’s diverse traditional villages are the main drawcard; however, nature lovers and history enthusiasts also find a wealth of attractions to explore. Visitors can meander through the exquisitely landscaped garden at the Doi Tung Royal Villa, once the 'summer' home of the late Princess Mother, and see a prolific number of temples more than 1000 years’ old. Tea lovers will enjoy visits to the many plantations and excellent tea tastings.

 • Kanchanaburi

  De hoofdstad van de provincie Kanchanaburi is goed te bereiken vanaf Bangkok en herbergt vele natuurlijke en culturele activiteiten. Hoogtepunten van het gebied zijn onder andere Wat Tham Phu Wa, een boeddhistisch tempel complex en de brug over de River Kwai, die door geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd als onderdeel van de Thai-Burma Railway tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Vele mannen verloren hun leven tijden de bouw van deze beruchte 'Death Railway', waarvan de de beroemde brug een fantastisch uitzicht biedt op de bergen, steile kliffen, weelderige jungle en kronkelende waterwegen.

 • Southern Thailand

  Zuid-Thailand bekend om turquoise wateren, parelwitte palmstranden, majestueuze kalksteen formaties en idyllische tropische eilanden. Bezoekers kunnen genieten van wereld klasse stranden en de heerlijke lokale keuken vol verse vis gerechten. Spectaculair snorkelen of duiken in één van de maritieme parken, of een bezoek brengen aan Khao Sok National Park behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Gulf of Thailand

  Surrounded on three sides by Thailand, Cambodia and Vietnam, the Thai Gulf’s serene waters are home to an array of the country’s most popular, beautiful and accessible islands. Koh Pha Ngan is known for its riotous full moon parties, but is also home to charming jungles, waterfalls and temples. Koh Samui boasts luxurious resorts and world-class spas. Koh Maak and Koh Wai are lined with sublime white-sand beaches and provide a wonderful laid back atmosphere. Hua Hin offers a family oriented destination with its variety of activities including pony rides, kite surfing and banana boat rides, as well as fantastic restaurants, bars, shops, spas, and golf courses. Koh Tao is ideal for snorkeling and diving. Kho Si Chang is a tiny charming island home to an interesting town and exquisite temple.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2.995,- per persoon.
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief
 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM Royal Dutch Airlines op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • 17 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder een volle dag excursie naar de Gouden Driehoek en de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok
 • Entreegelden gedurende het landprogramma
 • National Geographic (of soortgelijke) reisgids
Exclusief
 • Upgrade Economy Comfort Class (prijs op aanvraag)
 • Upgrade Business Class (prijs op aanvraag)
 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Stoelreserveringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien