Le Dumont-d’Urville | Expeditiecruise Belize, Honduras & Guatemala

  boutique

  

8-daagse expeditiecruise Belize, Honduras & Guatemala

€ 

Vanaf 3.590,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

8-daagse expeditiecruise Caribisch-gebied

Ponant brengt u een gloednieuwe expeditie in de Caribische Zee, varend langs de weelderige landschappen en prachtige kusten van Belize, Honduras en Guatemala. In de haven van Belize City, gaat u aan boord van Le Dumont-d'Urville voor een 8-daagse expeditiecruise. Uw eerste bestemmingen zijn Punta Sal en het Jeannette Kawas National Park. Dit idyllische toevluchtsoord biedt een formidabel panorama van de biodiversiteit in Honduras, tussen de weelderige vegetatie van het tropisch regenwoud en het rijke mariene ecosysteem.

Uw schip zet koers naar de Bay Islands en Les Cayos Cochinos, een kleine archipel die in 1994 als zee reservaat werd geclassificeerd en gelegen is op het op één na grootste koraalrif ter wereld. Laat u betoveren door deze idyllische kusten, die tot de mooiste kusten van de Caraïben behoren. Vervolgens ontdekt u de groene jungle van het Cuero y Salado National Park, een wilde hoek van de Caribische kust aan de samenvloeiing van verschillende rivieren, herbergt een uitzonderlijk diverse fauna.

Vervolgens vaart u richting Water Caye, dat prachtige duikmogelijkheden biedt om de schatten van het Meso-Amerikaanse Barrièrerifsysteem te verkennen. Uw schip vaart vervolgens naar Livingston, Guatemala, het hart van Garifuna-land, dat trots een originele cultuur en muziek voortzet die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Tenslotte bereikt u Belize. Vanuit het aantrekkelijke stadje Punta Gorda zal de Maya-beschaving zich openbaren rond haar voorouderlijke tradities. U reis eindigt weer in Belize City, waar uw schip zal arriveren in de haven. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Aankomst Belize City en vertrek van de boot - Le Dumont-d'Urville
Dag 2 - Verkenning van Punta Sal National Park - Le Dumont-d'Urville
Dag 3 - Paradijselijke Cayos Cochinos eilandjes - Le Dumont-d'Urville
Dag 4 - Ontdekking van het Cuero y Salado reservaat en onbewoond eiland Water Caye - Le Dumont-d'Urville
Dag 5 - Doorvaren naar sfeervolle Caribische stad Livingston - Le Dumont-d'Urville
Dag 6 - Culturele ontdekking in kustplaatsje Punta Gorda - Le Dumont-d'Urville
Dag 7 - De spectaculaire onderwaterwereld van Half Moon Caye - Le Dumont-d'Urville
Dag 8 - Vertrek vanuit Belize

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Belize City en vertrek van de boot

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Bellize City en wordt u met een transfer richting de haven gebracht waar de boot 'Le Dumon-d'Urville' op u ligt te wachten. Belize City is de voormalige hoofdstad en de grootste stad van het land. Dit levendige stadje, gelegen aan de Caribische Zee, staat symbool voor de fusie van de Britse, Spaanse en Mayacultuur.  Als vertrekpunt voor vluchten over de Great Blue Hole en het barrièrerif is het ook de ideale toegangspoort om de schatten van de Maya-architectuur te ontdekken: in het hart van de jungle wachten u de grandioze en mysterieuze ruïnes van tempels en paleizen van de sites Lamanai en Xunantunich. Wanneer u begint met de tocht gaat u door de monding van de Belize-rivier: met een beetje geluk en zorg kunt u een glimp opvangen van zeekoeien, dolfijnen, krokodillen, leguanen en vele soorten watervogels.

Inclusief:

 • Transfer naar haven
 • 8 dagen/7 nachten op 'Le Dumon-d'Urville' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 2 - Verkenning van Punta Sal National Park

In de gemeente Tela ligt het Nationaal Park Punta Sal, dat de naam Jeannette Kawas kreeg als eerbetoon aan de in 1995 vermoorde milieuactiviste. Tussen koraalrif en groene jungle onthult het park een opeenvolging van witte zandbaaien langs de kustlijn die uitmonden in kristalhelder water in een prachtig blauw kleurenpalet. In het binnenland ontvouwt zich het tropisch woud, een waar wildreservaat dat u in een Zodiac-boot kunt verkennen tussen mangroven, lagunes en rivieren.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten op 'Le Dumon-d'Urville' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 3 - Paradijselijke Cayos Cochinos eilandjes

Ten noordoosten van La Ceiba liggen de Bay Islands, waar bepaalde schatten drijven op een palet van turquoise, donker of celadon blauw. Les Cayos Cochinos, een archipel bestaande uit twee eilanden, Cayo Menor en Cayo Grande, en dertien koraalbaaien, is er een van. Gelegen in het Mesoamerikaanse Barrièrerifsysteem, in een zeereservaat dat in 1994 werd gecreëerd, biedt het onderwaterlandschap koraaltuinen waarin talloze tropische vissen zich verspreiden en u een lust voor het oog bieden. In deze idyllische omgeving kunt u eindeloos genieten van het zwemmen, terwijl andere wateractiviteiten u een heerlijk intermezzo te midden van een uitzonderlijke natuur bieden. 

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten op 'Le Dumon-d'Urville' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 4 - Ontdekking van het Cuero y Salado reservaat en onbewoond eiland Water Caye

Gelegen in het hart van de Centraal-Amerikaanse landengte is Honduras een weinig bekend paradijs met een rijke biodiversiteit, zoals blijkt uit het Nationaal Park Cuero y Salado, een echt toevluchtsoord voor wilde dieren dat in 1987 werd opgericht. Dit prachtige reservaat, gelegen aan de monding van de rivieren Cuero, Salado en San Juan, biedt u fantastische mogelijkheden om de fauna en het plantenrijk te observeren. In een bootje dat over de mangrove vaart, begeleid door het gezang van vogels die elkaar antwoorden, zult u niet moe worden van het observeren van het heldere verenkleed dat het dichte groene bos met uitbarstingen van kleur verlevendigt. Als u naar de apen kijkt die van tak naar tak dansen, zult u niet weten welke kant u op moet. En als u geluk hebt, zullen ook schildpadden en kaaimannen hun opwachting maken.  

Aan het einde van de dag vaart u door naar de Bay Island. De Bay Islands archipel herbergt prachtige baaien, beschutte koraaleilanden met warm, kristalhelder turquoise water. Voor het eiland Utila bieden de witte zandstranden met palmen en kokospalmen en de riffen van het verlaten eilandje Water Caye een schilderachtige omgeving waar liefhebbers van zwemmen en snorkelen hun hart kunnen ophalen.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten op 'Le Dumon-d'Urville' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 5 - Doorvaren naar sfeervolle Caribische stad Livingston

Livingston is een unieke stad in Guatemala, een enclave met een Caribische sfeer aan de rand van de Rio Dulce. Lanchas, de motorboten die langs de rivier en de Caribische Zee varen, zijn de enige manier om dit kleine, gastvrije stadje zonder toegang over land tot de rest van het land te bereiken. Hier bent u in Garifuna-land: de inwoners, die afstammen van Jamaicaanse slaven, houden hun cultuur in stand door mondelinge overlevering en ceremonies. Garifunamuziek, die levendig is en in sommige opzichten lijkt op reggae, en Garifunadans, op het ritme van trommels, zijn beide door UNESCO geclassificeerd als "Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid".

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten op 'Le Dumon-d'Urville' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 6 - Culturele ontdekking in kustplaatsje Punta Gorda

Punta Gorda, gelegen aan de zuidpunt van Belize in Amatique Bay, is een perfecte ansichtkaart van het Caribisch gebied. Het historische erfgoed van dit kleine, pittoreske kuststadje met een Caribische sfeer draagt sterke Garifuna-, Creoolse en Mayainvloeden. Wanneer uw schip hier aanmeert, krijgt u de kans om u onder te dompelen in een van deze legendarische culturen, de Maya-beschaving. Tijdens een bezoek aan een traditioneel dorp ontdekt u de gebruiken en tradities van dit inheemse volk. Aangezien Punta Gorda bekend staat om zijn cacaoproductie, neemt u deel aan het maken van Beliziaanse chocolade lekkernijen.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten op 'Le Dumon-d'Urville' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 7 - De spectaculaire onderwaterwereld van Half Moon Caye

De tropisch groene sikkel van Half Moon Caye is een natuurlijk monument van Belize dat zich uitstrekt over kristalhelder water. De aantrekkingskracht van het oudste beschermde zee- en ornithologische gebied in Midden-Amerika komt voort uit de met kokospalmen omzoomde stranden, maar vooral uit de ongelooflijke onderwaterwereld, die u met vinnen, masker en snorkel kunt verkennen. Koralen, sponzen, zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen, palingen en tandbaarzen leven in het turquoise water, terwijl aan land het kustbos het thuis is van amusante gekko's en een grote kolonie roodvoetige boobies, spectaculaire duikers die met hoge snelheid het water binnendringen om zich te voeden met kleine visjes en inktvis.

Inclusief:

 • 8 dagen/7 nachten op 'Le Dumon-d'Urville' op basis van volpension inclusief georganiseerde groepsactiviteiten en begeleid door kundige gidsen

Dag 8 - Vertrek vanuit Belize

Op deze laatste dag van uw reis komt u weer terug aan bij het punt waar u van start bent gegaan: Belize City. Hier gaat u van boord en wordt u met een transfer weer richting de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar huis.

Inclusief:

 • Transfer naar de luchthaven

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3.590,- per persoon op basis van een Deluxe Stateroom.

De exacte prijs voor de door u geselecteerde cruise is afhankelijk van wanneer u deze boekt en cabinetype. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Inclusief:
 • 8-daagse expeditiecruise Belize, Honduras & Guatemala met Le Dumont-d’Urville op basis van volpension inclusief groepsactiviteiten begeleid door kundige gidsen
 • Alle genoemde, benodigde transfers
Exclusief:
 • Internationale vluchten
 • Upgrade cabincategorie
 • Hotelovernachtingen voor en/of na de cruise
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw PONANT expeditiecruise naar Belize, Honduras & Guatemala

Accommodaties

Le Dumont-d'Urville

Met zijn innovatieve en milieuvriendelijke uitrusting, elegant ontworpen hutten, ruime suites met grote ramen en lounges die naar buiten openen, is Le Dumont-d'Urville een jacht met beperkte capaciteit. Het elegante jacht beschikt over 92 hutten en suites, evenals een zwembad met een prachtig panoramisch uitzicht, een aangenaam solarium, een boetiekwinkel, een buitenbar en een Frans restaurant.

Uw verblijf: 7 nachten

Bestemmingen

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!