Finland reis | Luxe familiereis Lapland

  unique

  

6-daagse reis door Finland

€ 

Vanaf 8.150,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

6-daagse luxe familiereis Lapland

Deze exclusieve reis is de perfecte manier om met het gezin Lapland te ontdekken! U verblijft in een unieke accommodatie met grote glazen ramen zodat u kan genieten van de prachtige omgeving. Tijdens uw reis staat er spectaculaire excursies op het programma, die zorgen dat dit een reis wordt om nooit te vergeten. Wat dacht u van een luxe ijsbreker cruise, een sneeuwmobiel safari of een excursie om het Noorderlicht te spotten vanuit een privéjet? Maar er staat ook een bezoek aan Santa Claus Village op het programma, evenals een leuke huskytocht en een masterclass traditionele souvenirs maken. Kortom, alles voor het ideale Lapland avontuur!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Finland - Glass Resort
Dag 2 - Bezoek Santa Claus Village en Noorderlicht excursie - Glass Resort
Dag 3 - Hondenslee excursie - Glass Resort
Dag 4 - Sneeuwmobiel safari en souvenirs maken - Glass Resort
Dag 5 - IJsbreker cruise - Glass Resort
Dag 6 - Vertrek vanuit Finland

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Finland

Tervetuloa Lappiin! oftewel welkom in Lapland.  U komt aan in de hoofdstad van Lapland,  genaamd Rovaniemi. Deze stad ligt vrijwel op de poolcirkel en wordt gezien als de woonplaats van de Kerstman.

Op de luchthaven wordt u vriendelijk verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar uw bijzondere accommodatie brengt. 

Inclusief:

• Internationale vlucht via Helsinki
• Privétransfer naar hotel
• Overnachting inclusief diner & ontbijt 

Dag 2 - Bezoek Santa Claus Village en Noorderlicht excursie

Vandaag gaat u samen met uw privégids de magische poolcirkel oversteken en de Kerstman in zijn residentie - Santa Claus Village bezoeken. Hier woont de kerstman en staat zijn centrale postkantoor, waar hij post van over de hele wereld ontvangt. Ook kunt u eventueel vanuit hier een kaartje sturen, met een officiële kerstman-stempel. Het kerst-themapark Santa Park heeft het allemaal, van elfenschool tot peperkoek workshops, leer wat er nodig is om een elf te zijn in Elf School! Als dat niet genoeg is, bekijk dan de elf-acrobatenshow en bewonder de ijssculpturen.

Later op de dag staat ongetwijfeld één van de hoogtepunten op het programma. U gaat op zoek naar de Aurora Borealis die 80-90% van de donkere nachten aanwezig is in de poollucht. Het fenomeen is niet altijd te zien vanaf de grond, wolken kunnen namelijk het zicht blokkeren. Mis uw kans niet om dit waanzinnige natuurverschijnsel te zien.  Met uw privéjet klimt u boven de wolken en vergroot de kansen aanzienlijk om het natuurwonder te bewonderen. De totale vluchttijd is ongeveer 1 uur. 

  

Inclusief:

• Excursie: Bezoek aan Santa Claus Village & Santa Park met privégids en vervoer (4 uur)
• Excursie: Op zoek naar het Noorderlicht met privéjet incl. transfers (2-2,5 uur)
• Overnachting inclusief diner & ontbijt 

Dag 3 - Hondenslee excursie

Een huskytocht met het gezin mag natuurlijk niet ontbreken aan dit Lapland avontuur.   

Allereerst wordt u middels een privétransfer naar het startpunt van de tocht gebracht. Ontmoet honden, leer hoe u de slee bestuurd en ga vervolgens beginnen aan een spectaculaire tocht door het magische besneeuwde bos. Na ongeveer 45 minuten is het tijd voor een snack met warme bessensap rond het vuur. 

De rest van de dag kunt u vrij besteden. 

  

Inclusief:

• Excursie: Huskytocht op privébasis incl. arctische kleding, snacks/drankje en vervoer (2,5 uur; 6-10 km)
• Overnachting inclusief diner & ontbijt (Arctic Light Hotel is op logies en ontbijt basis)

Dag 4 - Sneeuwmobiel safari en souvenirs maken

Krijg inzicht in het traditionele leven van Lapland en ontmoet de legendarische rendieren van Lapland. Allereerst rijdt u met sneeuwscooters naar een rendierboerderij, waar de rendierherder u welkom heet. Bij aankomst op de boerderij krijgt u de gelegenheid om een korte rendierrit (500-700 m) te maken waarna de herder u verhalen vertelt over het hoeden van rendieren en de traditionele manier van leven in Lapland. Na een kop koffie met koekjes gaat u weer terug naar de stad.

Later op de dag krijgt u een privé masterclass in het maken van traditionele souvenirs van leer en hoorns.  Dit is een unieke kans om een lokale werkplaats te bezoeken voor het vervaardigen van Lapse souvenirs gemaakt van hoorns van herten, hout en leer. Tijdens de excursie leert u veel over het leven van Laplanders en hun rendieren. U zult het proces van het maken van souvenirs zien en zelfs proberen om een memorabel cadeau te maken dat een perfecte herinnering zal zijn aan deze verbazingwekkende reis naar Lapland. Maar dat is niet alles! Nadat u de geheimen van de productie hebt geleerd, zullen de gastheren u bij hen thuis uitnodigen. Dit is een echt huis waar de Finse familie het hele jaar door woont. Finnen zullen u rondleiden, vertellen over hun leven en eventuele vragen beantwoorden. Aan het eind krijgt u een kop thee met zelfgemaakt gebak. 

 

Inclusief:

• Excursie: Sneeuwmobiel safari en rendier tocht met privégids en vervoer (3 uur)
• Excursie: Masterclass traditionele souvenirs maken incl. transfers (3 uur)
• Overnachting inclusief diner & ontbijt 

Dag 5 - IJsbreker cruise

Vandaag staat een unieke cruise op een ijsbreker op het programma. De IJsbreker werd voorheen gebruikt door de Finse regering en biedt een waanzinnige cruise-ervaring op de Botnische Golf. Het donderende geluid van meer dan 3500 ton staal dat het dikke ijs van de Botnische Golf verplettert, laat zelfs de meest ervaren zeevarenden vol ontzag achter.

Tijdens de cruise krijgt u de gelegenheid om in een droogpak (waterdicht pak) te drijven op zee omgeven met blokken ijs. 

Na de cruise wordt u weer terug naar Rovaniemi gebracht.

Inclusief:

• Excursie: Vaar in een IJsbreker door de Botnische golf incl. Ice Floating en met privévervoer (7-8 uur: cruise 4 uur)
• Overnachting inclusief diner & ontbijt

Dag 6 - Vertrek vanuit Finland

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Lapland en terug te vliegen naar Amsterdam via Helsinki. 

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel
• Internationale vlucht via Helsinki

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.150,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten 
• 5 nachten in een luxe accommodatie
• Excursies zijn op privébasis
• Privétransfers 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie',
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe familiereis Lapland

Accommodaties

Glass Resort

Het Glass Resort ligt in Santa Claus Village, in Rovaniemi. Alle 24 appartementen hebben kamerhoge ramen, een sauna en een eigen hot tub in de openlucht. De unieke vorm van deze glazen iglo-accommodatie is geïnspireerd op de "kota", een tipi-vormige hut die wordt gebruikt door de inheemse Sámi-bevolking in Lapland. De raamwanden en het glazen plafond bieden een spectaculair zicht op de noordelijke hemel en het noorderlicht (Aurora Borealis).

Uw verblijf: 5 nachten

Bestemmingen

Rovaniemi

Gelegen op de poolcirkel, precies de rivieren Kemijoki en Ounasjoki samenkomen, ligt Rovaniemi de onofficiële hoofdstad van Fins Lapland en de toegangspoort tot alle schatten die dit winterwonderland te bieden heeft. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de eclectische verzameling van ongewone musea en culturele attracties van de stad, waaronder Lapland's Provinciaal Museum Arktikum, het Lapland Forestry Museum, het Pilke Science Center en het Korundi House of Culture, waar ook het Rovaniemi Museum of Art is gevestigd. Voor de avonturiers kunnen bijzondere buitenactiviteiten worden georganiseerd, zoals sneeuwscootersafari's, rendier- en huskytochten. Ook is deze plek perfect om de winter het noorderlicht te zien en in de zomer ontspannende rivierbootcruises onder de middernachtzon te maken. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!