Rwanda reis | Luxe natuurreis uniek Rwanda

  unique

  

10-daagse reis naar Rwanda

€ 

Vanaf 16.225,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

10-daagse luxe natuurreis uniek Rwanda

Tijdens deze unieke rondreis naar Rwanda ligt de focus vooral op de verschillende primaten en andere diersoorten die Rwanda rijk is. Zo brengt u een bezoek aan Nyungwe Forest National Park, waar u chimpansees in het wild kunt spotten. Een spectaculaire ervaring, aangezien ze snel van de ene boom naar de andere springen én soms wel erg dichtbij kunnen komen. Tevens staat een bezoek aan Volcanoes National Park op het programma en dat bezoek belooft meer dan speciaal te worden. U zult hier namelijk de gorilla trekking gaan beleven. Dit is een werkelijk onvoorstelbare ervaring; het moment dat u oog in oog staat met de berggorilla's, is iets dat u nooit meer zult vergeten. Zonder meer het hoogtepunt van de reis! U reist onder begeleiding van uw eigen privégids, die u alles over Rwanda kan vertellen. Rwanda is één van de meest indrukwekkende landen van Afrika. Het land kent een bedroevend verleden, maar is in minder dan 25 jaar tijd helemaal opgebloeid. De hoofdwegen zijn goed geasfalteerd, de straten zijn bijzonder schoon en de bevolking is ontzettend gastvrij. Tel daar de schitterende natuur en het gevarieerde wildlife bij op en je hebt een ongelooflijk fascinerende bestemming. Een bestemming die iedere Afrika liefhebber eens ervaren moet hebben! 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Rwanda - Kigali Marriott Hotel
Dag 2 - Canopy Walk in Nyungwe Forest - One & Only Nyungwe House
Dag 3 - Chimpansee trekking in Nyungwe Forest - One & Only Nyungwe House
Dag 4 - Reis naar Kigali - Kigali Marriott Hotel
Dag 5 - 6 - Op safari in Akagera National Park - Wilderness Magashi
Dag 7 - Per helikopter naar Volcanoes National Park - Wilderness Bisate
Dag 8 - Gorilla trekking in Volcanoes National Park - Wilderness Bisate
Dag 9 - Vertrek vanuit Rwanda

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Rwanda

U stapt aan boord van het vliegtuig dat u naar de Rwandese hoofdstad Kigali zal brengen. U komt hier halverwege de avond aan. Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht. Na een rit van ongeveer 15 minuten komt u aan in uw hotel, waar u de eerste nacht zal gaan doorbrengen. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Kigali (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Transfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Canopy Walk in Nyungwe Forest

Na een goed ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht, waar uw binnenlandse vlucht naar Kamembe zal vertrekken. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw accommodatie in Nyungwe Forest National Park gebracht. De rit naar het park duurt ongeveer 45 minuten en voert u langs prachtige natuur. Wanneer u bent gearriveerd bij de lodge heeft u de gelegenheid om even te relaxen en te genieten van de aanwezige faciliteiten. Vervolgens wordt er een fijne lunch geserveerd.

In de middag zult u één van de mooiste gedeeltes van Nyungwe Forest gaan bezoeken. Na een relatief korte wandeling door het bos komt u aan bij een grote hangbrug. Deze brug hangt op een hoogte van 60 meter boven de bomen. Vanaf de brug geniet u een schitterend uitzicht op het woud. Geniet van de prachtige vergezichten tijdens deze tour! Na afloop van de wandeling keert u terug naar uw lodge, waar het diner zal worden geserveerd. 

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Kigali - Kamembe (Economy Class)

• Transfer naar Nyungwe Forest

• Begeleide Canopy Walk experience

• Overnachting op basis van volpension

Dag 3 - Chimpansee trekking in Nyungwe Forest

Na een zeer vroeg ontbijt is het tijd voor een van de hoogtepunten van uw reis: de chimpansee trekking! U wordt middels een ongeveer 1 uur durende transfer naar het startpunt van de trekking gebracht. Vervolgens zult u onder begeleiding van een goede gids de trekking gaan ondernemen. Het is een zeer bijzondere ervaring wanneer u de chimpansees voor het eerst ziet! U zult zien dat ze zich snel voortbewegen van boom naar boom en vaak veel lawaai produceren. Het is een ongekende ervaring! Na de schitterende ervaringen met de chimpansees keert u terug naar uw lodge voor een fijne lunch.

U heeft de rest van de middag ter vrije besteding, zodat u volop kunt genieten van de faciliteiten van uw accommodatie. Optioneel kunt u één van de theeplantages uit de regio bezoeken. U leert dan hoe men de thee produceert en verwerkt.

 

Inclusief:

• Chimpansee trekking 

• Overnachting op basis van volpension

Dag 4 - Reis naar Kigali

Na een goed ontbijt is het tijd om het prachtige Nyungwe Forest te verlaten. U wordt naar Kamembe gebracht, waar het vliegtuig al klaar staat. Deze vlucht brengt u terug naar Kigali. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen.

U kunt met de gids bespreken welke optionele activiteiten u wenst te doen tijdens uw verblijf in Kigali. U zou bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan het Kigali Genocide memorial. U zult hier meer te weten komen over het roerige verleden van Rwanda. Een andere optie is een bezoek aan het Inema Art Center. Dit is één van de voornaamste plekken in Oost-Afrika waar lokale artiesten samen komen om hun creativiteit te delen. Dit kan in de vorm van kunst, muziek of dans. Tijdens uw bezoek heeft u de kans om een eigen schilderij te maken, waarbij u uw eigen creativiteit tot uiting kan laten komen.

In de avond gaat u dineren in een lokaal restaurant. Na het diner wordt u naar uw hotel gebracht, waar u kunt genieten van een welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Kamembe - Kigali (Economy Class)

• Reservering bij lokaal restaurant

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - 6 - Op safari in Akagera National Park

Na het ontbijt is het tijd om Kigali andermaal te verlaten. U gaat u op weg naar Akagera National Park. Dit nationale park is het enige park in Rwanda, waar het mogelijk is om game drives te maken. U verblijft bij een sfeervolle accommodatie, dat midden in het park is gelegen. Na aankomst in het park zult u een mooie boottocht maken, waarbij u onder meer nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten zou kunnen spotten.

De volgende dag brengt u volledig door in het park. U zult volop genieten van prachtige game drives door Rwanda's enige safaripark. Tijdens de game drives zou u onder meer giraffen, olifanten, zebra's, buffels en als u geluk heeft zelfs leeuwen, luipaarden en neushoorns kunnen tegenkomen!

Akagera is een schitterend park, dat bestaat uit een zeer grote diversiteit aan vegetatie. Zo treft u er onder andere bosrijke gebieden, verschillende meren, een grote open savanne en heuvels. Dit maakt Akagera een zeer bijzonder park!

Inclusief:

• Transfer naar Akagera National Park

• Safari activiteiten in Akagera National Park

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 7 - Per helikopter naar Volcanoes National Park

U reist in stijl naar uw volgende bestemming. U wordt namelijk per helikopter naar Volcanoes National Park gebracht. Na aankomst wordt u naar uw bijzondere accommodatie gebracht, welke op de helling van een heuvel is gebouwd. Vanuit uw kamer heeft u een prachtig uitzicht op de vulkanen van het nationale park! Hier kunt u de rest van de dag genieten van de lodge. 

Inclusief:

• Transfer naar de heli platform

• Helikopter transfer naar Volcanoes National Park

• Overnachting op basis van volpension

Dag 8 - Gorilla trekking in Volcanoes National Park

Vandaag staat het absolute hoogtepunt van uw bijzondere rondreis door Rwanda op het programma. Na een vroeg ontbijt wordt u naar het startpunt gebracht van de wandeling, die u naar de machtige berggorilla's in Volcanoes National Park zal leiden. Bereid u voor op een stevige wandeling waar enige conditie voor vereist is. Aangezien de gorilla's zich continu voortbewegen, zullen er speciale trackers eerder het bos in gaan om de gorilla's te lokaliseren, waardoor de wandeltijd beperkt zal blijven. Wanneer u eenmaal oog in oog staat met deze majestueuze diersoort, bent u de wandeling direct vergeten. Het is met recht één van de mooiste ontmoetingen tussen mens en dier ter wereld! Zodra u de gorilla's gevonden heeft, zult u 1 uur doorbrengen met de dieren. Een zeer bijzondere ervaring, die u nooit meer zal vergeten!

Na de adembenemende ervaring keert u terug naar de lodge, waar de lunch voor u geserveerd zal worden. U heeft de middag ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld optioneel van een welverdiende massage of een wandeling door de omgeving. Ook is het mogelijk om Red Rocks Community Center te bezoeken, waar u bijvoorbeeld kunt leren om bananenbier te maken.   

Inclusief:

• Gorilla trekking

• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Vertrek vanuit Rwanda

Vandaag is de laatste dag van uw schitterende rondreis door Rwanda aangebroken. U wordt na het ontbijt terug gebracht naar Kigali. Onderweg zult u gaan lunchen bij een lokaal restaurant (op eigen kosten). Tevens kunt u nog een bezoek brengen aan de lokale markt Kimironko. Zodoende heeft u de kans om nog souvenirs te kopen ter herinnering aan dit prachtige land. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar huis. U zult de volgende ochtend weer in Amsterdam arriveren.

Inclusief:

• Transfer naar Kigali

• Intercontinentale vlucht Kigali - Amsterdam (Economy Class)

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 16.225,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Helikopter transfer zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privétransport & safari's met Engelstalige privé gids/chauffeur gedurende de gehele reis 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder de gorilla trekking in Volcanoes National Park
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype 
• Toeristenvisum
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies 
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe natuurreis uniek Rwanda

Accommodaties

Kigali Marriott Hotel

Ervaar het hoogste niveau van comfort en gemak bij Kigali Marriott Hotel. Dit eersteklas luxe hotel in Kigali is gunstig gelegen in het centrum van Kigali, dicht bij het financiële district, ambassades, ministeries en het stadhuis van Kigali.

Tijdloze elegantie omringt u bij aankomst in een moderne en ruime lobby met grote trappen. Ervaar ruime kamers die zijn ontworpen met behulp van warme kleuren en zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Bezoek Cucina Restaurant voor smakelijke, innovatieve Italiaanse gerechten en de Lobby Bar voor cocktails en stadsuitzichten. Maak uw verblijf compleet met een dagje in de Saray Spa, de grootste spa in de stad, met 5-sterrenbehandelingen en een buitenzwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

One & Only Nyungwe House

One & Only Nyungwe House bevindt zich te midden van de rijke theeplantages van Gisakura, in het zuidwesten van Rwanda, net ten zuiden van Lake Kivu aan de grens met Burundi. De accommodatie ligt aan de rand van het iconische Nyungwe National Park, dat ongeveer 1020 vierkante kilometer aan regenwoud, bamboe en moerassen beslaat. De accommodaties in deze lodge bieden een gevoel van rust met een open haard en een pittoresk privéterras. Alle kamers zijn inclusief ontbijt, lunch en diner en zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een douche en een vrijstaand bad.

De One & Only Spa biedt ontspannende behandelingen, terwijl de gym ruimte en uitrusting biedt voor een verfrissende training. Bovendien kunt u ontspannen in het zwembad onder het genot van een hapje en een drankje en genieten van een maaltijd tijdens een picknick of in het elegante restaurant.

Uw verblijf: 2 nachten

Kigali Marriott Hotel

Ervaar het hoogste niveau van comfort en gemak bij Kigali Marriott Hotel. Dit eersteklas luxe hotel in Kigali is gunstig gelegen in het centrum van Kigali, dicht bij het financiële district, ambassades, ministeries en het stadhuis van Kigali.

Tijdloze elegantie omringt u bij aankomst in een moderne en ruime lobby met grote trappen. Ervaar ruime kamers die zijn ontworpen met behulp van warme kleuren en zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Bezoek Cucina Restaurant voor smakelijke, innovatieve Italiaanse gerechten en de Lobby Bar voor cocktails en stadsuitzichten. Maak uw verblijf compleet met een dagje in de Saray Spa, de grootste spa in de stad, met 5-sterrenbehandelingen en een buitenzwembad.

Uw verblijf: 1 nacht

Wilderness Magashi

Magashi Camp ligt in de noordoostelijke hoek van het Akagera National Park, met uitzicht op het schilderachtige Lake Rwanyakazinga. Akagera bestaat uit zeer diverse natuur, namelijk open vlaktes, bossen, meren, moeras en met gras begroeide heuvels. Bovendien is Akagera de thuisbasis van grote groepen nijlpaarden en krokodillen evenals meer dan 520 vogels soorten. Akagera heeft ook een gezonde populatie leeuwen die door Afrikaanse parken in 2015 werd geïntroduceerd na een afwezigheid van 20 jaar! Ook werd de zwarte neushoorn opnieuw geïntroduceerd in 2017. 

Zes ruime en luchtige tentenkamers bieden een schitterend uitzicht over het meer. Het hoofdgedeelte van Magashi beschikt over een luxe lounge met eetgedeelte, een bar en een zwembad. Er is tevens een uitkijkplatform met gezellige vuurplaats. De architectuur en het interieur zijn een eerbetoon aan de traditionele Rwandese cultuur.

Pack for a purpose
Magashi is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Magashi:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/rwanda/magashi/

Uw verblijf: 2 nachten

Wilderness Bisate

De Bisate Lodge is gelegen in een natuurlijk amfitheather van een vulkaan. Het woord 'bisate' betekent 'stukken' in Kinyarwanda. Dit omschrijft de vulkaan die ooit heel was, maar door erosie inmiddels in stukken is verdeeld. De lodge heeft een prachtig uizicht over de vulkaan Bisoke en Karisimbi, die uit het bos rijzen. De kleinschalige lodge biedt accommodatie voor twaalf personen en biedt maximale comfort, privacy en exclusiviteit in een prachtig landschap in de Albertine Rift. Bisate Lodge is nabij de ingang van het park waar de gorilla trekkingen plaatsvinden. Naast deze trekkingen biedt de lodge ook andere activiteiten zoals een bezoek aan een Iby’wacu cultureel dorpje, de Twin Lakes van Buhondo and Burera, de lava tunnels van de Musanze Caves en een bezoek aan het graf van Dian Fossey’s. Tevens kunt u wandelingen maken over het terrein van de lodge dat veel vogels herbergt en meedoet in herbebossingsprogramma.

Pack for a purpose
Bisate Lodge is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Bisate Lodge:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/rwanda/bisate-lodge/

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Kigali

Rwanda's hoofdstad (en grootste stad) is verspreid gelegen over glooiende heuvels en omringd door hogere bergtoppen. De hoogste berg is Mount Kigali met een hoogte van 1.850 meter boven zeeniveau.

Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land en is bovendien makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven. De stad heeft een groot aanbod van accommodatie, restaurants en bezienswaardigheden waaronder het Kigali Genocide Centre, een sfeervolle markt en tal van ambachtelijke winkels.

Nyungwe Forest National Park

Het Nyungwe Forest National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda, staat bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit en zijn brede scala aan endemische soorten. Het park bestaat uit weelderige stukken regenwoud, hoog gelegen op vruchtbare berghellingen. Het is een van de oudste bossen van Afrika en de thuisbasis van de enige overgebleven chimpansee populatie van Rwanda. Bovendien komen er tevens 85 andere zoogdieren, 43 reptielensoorten, bijna 300 vogelsoorten en meer dan 1000 plantensoorten voor. Bezoekers kunnen genieten van het spotten van colobus-apen en chimpansees die zich verstoppen in de bomen, wandelen op een goed onderhouden netwerk van paden die door het regenwoud lopen en een glimp opvangen van enkele prachtige kleurrijke vogels. Mis ook vooral de spannende Canopy Walk niet, aangezien deze uniek is in Afrika en bovendien een indrukwekkend uitzicht op het bos biedt.

Akagera National Park

Het Akagera National Park grenst aan Tanzania in Oost-Rwanda en is het grootste beschermde moerasgebied van centraal Afrika. Het park strekt zich uit over uitgestrekte laaggelegen bergen en savannevlaktes. Tevens worden de meren omringd door een moerasachtig gebied. Krokodillen en nijlpaarden wentelen zich in de waterbassins van het park, roofdieren snuffelen door de acaciabossen en olifanten, zebra's, giraffen, buffels en andere dieren zwerven over de grasvlakten. Het park barst van de rijke biodiversiteit en biedt een verscheidenheid aan zeldzame soorten, evenals een overvloed aan zoogdieren en vogelsoorten.

Volcanoes National Park

Vulcanoes National Park is het oudste nationale park van Afrika en beslaat een gebied vanvan 160 vierkante kilometer in het noorden van het land. Aanvankelijk besloeg het park een klein gebied rond de Karisimbi-, Mikeno- en Visokevulkaan dat was afgezet om de berggorilla's te beschermen die dankzij stropers met uitsterven werden bedreigd. In 1929 werd het park uitgebreid en vormde het met een groot stuk van Belgisch Congo het Albert National Park, beheerd door de Belgische koloniale authoriteiten (beide landen waren destijds een kolonie van België). Het samengevoegde park besloeg 8090 vierkante kilometer. Begin jaren '60 werd het park weer opgesplitst omdat Rwanda en Congo hun onafhankelijkheid verwierven. en werd het park kleiner in een antwoord op de overbevolking.

In 1967 richtte Dian Fossey het Karisoke Research Center op in dit gebied. Een afgelegen junglekamp van waaruit ze een groot deel van haar studies naar de berggorilla's zou uitvoeren. Wereldwijd wordt Fossey geroemd voor haar inzet, dankzij haar werk zijn de berggorilla's behoedt voor uitsterven. Ze werd begraven in het onderzoekscentrum naast het graf van haar favoriete gorilla genaamd Digit.

In het begin van de jaren negentig werd het park een slagveld voor de burgeroorlog van Rwanda die tot 1999 de activiteiten van het toerisme verlamde. In 2005 heeft Rwanda, in een poging om beschering van gorilla's en rondleidingen in het Volcanoes National Park te stimuleren, de jaarlijkse babynamenceremonie voor baby gorilla's geïntroduceerd onder de naam 'Kwita Iziina'.

Volcanoes National Park is de thuisbasis van berggorilla (Gorilla Beringei Beringei); Gouden apen (Cercopithecus mitis kandti), Gevlekte Hyena (Crocuta Crocuta), Buffels (Syncerus Caffer), Olifanten, Zwarte Voorduiker (Cephalophus niger) en Struikbok (Tragelaphus scriptus). Het park heeft ook 178 vogelsoorten, waaronder tenminste 29 endemisch.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!