Noorwegen reis | Luxe Noorwegen self drive langs de fjorden

  unique

  

14-daagse reis door Noorwegen

€ 

Vanaf 9.635,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

14-daagse individuele autoreis Noorwegen

Deze actieve reis van twee weken omvat de beste Noorse fjorden. De reis begint in de hoofdstad van Noorwegen (Oslo). Met de pittoreske Oslo Fjord aan de ene kant en beboste heuvels aan de andere kant, bevindt de hoofdstad van Noorwegen zich zeker op een benijdenswaardige locatie. Naast de natuurlijke schoonheid die het omringt, heeft Oslo genoeg te zien en te doen. Ondertussen kunnen foodies genieten van de Scandinavische keuken tijdens een wandeltocht en kunnen fietsers de stad op twee wielen ontdekken. Als u op zoek bent naar de meest trendy lokale scene van Oslo, ga dan in oostelijke richting naar Grünerløkka, dat door veel inwoners liefkozend "Løkka" wordt genoemd. Dit ooit vervallen deel van Oslo is nu de locatie van gerenoveerde appartementen, trendy cafés en hippe restaurants. En dan door naar de op een na grootste metropool (Bergen) voordat u naar Stavanger, de Lysefjord en de Hardangerfjord rijdt voor adembenemende landschappen, wandelen en watervallen. U gaat dan naar het noordoosten en maakt een stop bij belangrijke dorpen langs de Sognefjord - de langste en diepste van Noorwegen - voordat u aankomt in Solvorn om enkele gletsjers in de buurt van Fjaerland te zien. Keer terug naar de grote stad Oslo via Aurland en Flåm om dit epische avontuur af te sluiten. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Noorwegen - Hotel Continental Oslo
Dag 2 - Verken Oslo met een local - Hotel Continental Oslo
Dag 3 - Oslo - Trein naar Bergen - Bergen Bors Hotel
Dag 4 - Verken Bergen met een local - Bergen Bors Hotel
Dag 5 - Reis naar Stavanger  - Eilert Smith Hotel
Dag 6 - Lysefjord-avontuur - Eilert Smith Hotel
Dag 7 - Stavanger -  Ullensvang en Vøringfossen-waterval - Lofthus - Hotel Ullensvang
Dag 8 - Verken Hardangerfjord - Gletsjerwandeling - Hotel Ullensvang
Dag 9 - Ullensvang - Self drive naar Sogndal - Walaker Hotel
Dag 10 - Ontdek Fjaerland & Solvorn - Walaker Hotel
Dag 11 - Sogndal - Kajakken op Lustrafjord - Selfdrive naar Aurland - 29|2 Aurland
Dag 12 - RIB cruise en wandeling naar geitenboerderij in Flam - 29|2 Aurland
Dag 13 - Aurland - Trein naar Oslo - Hotel Continental Oslo
Dag 14 - Vertrek vanuit Oslo

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Noorwegen

Welkom in Oslo! De snelgroeiende hoofdstad van Noorwegen, die nog steeds als een kleine stad wordt beschouwd, is omgeven door bergen en zee. Het stadscentrum is niet alleen gemaakt om te wandelen, maar ook om afgelegen buurten - vol charme en karakter. Bij aankomst ontmoet u uw privéchauffeur in de aankomsthal en wordt naar uw centraal gelegen hotel gebracht.

Wandel een halve dag door Aker Brygge, een gebied aan de Oslofjord dat bestaat uit prachtige, moderne gebouwen waar u bars en een bruisend nachtleven kunt vinden. Het fungeert als een soort binnenplaats voor de stad Oslo en brengt zowel toeristen als de lokale bevolking samen om te genieten van het geweldige eten, de sfeer en het entertainment.

Voor het diner kunt u naar de historische kern van de stad gaan, die bruist van de restaurants en cafés die een warme en gezellige omgeving bieden bij koud weer en buiten zitten tijdens de warmere maanden.

Inclusief:

• Internationale vlucht Amsterdam - Oslo op basis van Business Class
• Privétransfer naar het hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Verken Oslo met een local

Na het ontbijt ontmoet u uw gids voor een privétour op maat door Oslo. Hoewel de stad vrij klein is - het duurt 30 minuten om van het ene eind naar het andere te reizen — is er nog veel te zien en te doen. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis en musea, waarvan sommige het macabere werk van de Noorse expressionistische schilder Edvard Munch vieren. Oslo heeft ook een fascinerende maritieme cultuur in de vorm van prachtige schepen uit het Vikingtijdperk.

Uw gids neemt u mee naar de Akerselva Rivier. Tijdens deze tour neemt u de tram naar de Akerselva-rivier, een vitale waterweg die een overvloed aan lokale geschiedenis biedt. U begint met het Noorse Museum voor Wetenschap en Technologie (aan de noordkant van de rivier) en gaat vervolgens naar het zuiden naar het Arbeidsmuseum (onderdeel van het Oslo City Museum) terwijl uw gids verhalen deelt over het hart van de geschiedenis van Oslo. De rivier is 8 km lang en passeert watervallen, zwemgebieden, beboste gebieden en dieren in het wild - met veel fotografiemogelijkheden!

Wandel voor het diner door de historische kern van de stad, die bruist van de restaurants en terrasjes. Als je op zoek bent naar de meest trendy lokale scene van Oslo, ga dan in oostelijke richting naar Grünerløkka, dat door veel inwoners liefkozend "Løkka" wordt genoemd. Dit ooit vervallen deel van Oslo is nu de locatie van gerenoveerde appartementen, trendy cafés en hippe restaurants.

Inclusief:

• Excursie: Verken Oslo met een local
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Oslo - Trein naar Bergen

Vandaag maakt u een treinreis in zuidwestelijke richting naar de stad Bergen. Deze kleine werfstad (een van de oudste havensteden van Europa), gelegen aan de westkust van Noorwegen, is omgeven door oceaan, bergen en fjorden, waaronder de Sognefjord, de langste en diepste van het land.

Ga naar buiten en verken de straten, afhankelijk van hoe laat u aankomt. Zorg ervoor dat u de Fløibanen-kabelbaan neemt (of wandel het pad te voet) naar de top van de berg Fløyen - een van de zeven toppen van Bergen - voor het beste uitzicht over de stad, en maak een ontspannen wandeling terug over het pad terwijl u verborgen sculpturen van trol ontdekt onderweg.

Bekijk ook de wijk Bryggen in het centrum om oude houten huizen te bekijken die dateren uit de jaren 1700 (een beschermd UNESCO-werelderfgoed), samen met de beste historische bezienswaardigheden en musea van Bergen. Stop voor een rustpauze in een van de charmante lokale cafés en bakkerijen.

De geplaveide straten zijn compact en beloopbaar, dus ga erop uit en verken de levendige restaurants en het nachtleven van Bergen.
 

Inclusief:

• Treinreis van Oslo naar Bergen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Verken Bergen met een local

In de ochtend heeft u de tijd om de staf op eigen gelegenheid te verkennen.  Overweeg om een 24-uurs Bergen Card op te nemen, waarmee u gratis met de bus kunt reize en gratis toegang hebt tot de meeste musea (evenals andere attracties). 

Ontmoet later op de dag uw gids, die geboren en getogen is in de stad.  Hij neemt u mee door heel Bergen op tweewielige gemotoriseerde persoonlijke voertuigen, U bezoekt verschillende belangrijke haltes, waaronder de top van Mount Fløyen, voor een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

 

Inclusief:

• Excursie: Verken Bergen met een local
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Reis naar Stavanger 

Na het ontbijt begint u aan uw rit langs de kust van Noorwegen richting Stavanger, de poort naar de Lysefjord.

Houdt u camera in de buurt en bereidt u voor om vaak te stoppen, want er is veel te zien op deze route met uitzicht op de ruige Noorse kust afgewisseld met kleine vissersposten, en (uiteindelijk) een veerboot en een onderzeese tunnel. Stop in een van deze dorpen voor koffie of om traditionele gerechten te proeven voor de lunch, zoals Fiskesuppe (een vissoep), zelfgemaakt Noors brood of lokaal gezouten vlees en kaas.

Als u eenmaal in deze mooie havenstad bent aangekomen, kunt u het oude centrum van Stavanger bekijken, met enkele van de best bewaarde houten gebouwen in Noorwegen, waarvan vele dateren uit de 18e eeuw.

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Lysefjord-avontuur

Na een stevig ontbijt in uw hotel, maakt u een privéwandeling naar Preikestolen, gelegen langs de prachtige Lysefjord, die 42 km lang is

Trek uw wandelschoenen aan en neem de veerboot naar Preikestolen voor een redelijk moeilijke wandeling over een van de mooiste paden ter wereld. De reis duurt ongeveer vijf uur heen en terug over heuvelachtig terrein en geeft u de tijd om te genieten en te fotograferen van het beroemde uitzicht vanaf Preikestolen , die 604 meter boven zeeniveau uitsteekt. Het wordt aanbevolen om vroeg met uw wandeling te beginnen om daglicht te besparen en drukte te vermijden, en om comfortabele wandelschoenen en basislagen te dragen, aangezien het klimaat in Noorwegen voortdurend verandert.

Keer terug naar Stavanger en verken meer van het gebied als u tijd heeft. Bezoek in het stadscentrum de kathedraal van Stavanger, die dateert uit de 12e eeuw. Ondertussen staat de winkelstraat Øvre Holmegate bekend om zijn boetiekjes en kleurrijke huizen.

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Excursie: Privéwandeling naar Preikestolen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Stavanger -  Ullensvang en Vøringfossen-waterval - Lofthus

Na een traditioneel Noors ontbijt maakt u de schilderachtige rit van vijf tot zes uur naar het dorp Ullensvang aan de Hardangerfjord. 

Zodra u aankomt, check in in het spectaculaire Ullensang fjordhotel. Na een korte rustpauze kunt u een uur rijden om de Vøringfossen-waterval te bezoeken. Dit is een van de meest spectaculaire watervallen van heel Noorwegen en is de reis zeker waard.  

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Verken Hardangerfjord - Gletsjerwandeling

Vandaag heeft u een volledige dag om de op twee na grootste fjord ter wereld te verkennen, met een lengte van 179 km. De regio Hardangerfjord is sinds de 19e eeuw een belangrijke Europese toeristische bestemming en biedt spectaculaire natuurmogelijkheden.

Vandaag maakt u een wandeling op het blauwe ijs - De dagelijkse reis begint vanaf het Fonna Glacier Ski Resort in Jondal (1200m boven de zeespiegel). Er is een asfaltweg (19 km) vanaf het dorp Jondal bij de fjord naar het skigebied Fonna Glacier (volg de verkeersborden naar Folgefonna). De gletsjerval Juklavass-gletsjer bestaat uit zowel kalm, vlak ijs als uitdagender gletsjerspleetgebieden. De tour wordt aangepast aan uw wensen. Midden op de blauwe ijswandeling pauzeerd u waar u uitzicht heeft op de Noordzee en de Rosendal Alpen. De gids zal u vertellen over de cultuur en de fysieke geografie. 

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Excursie: Privéwandeling op de Folgefonna-gletsjer
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Ullensvang - Self drive naar Sogndal

Vandaag rijdt u ongeveer vier uur naar het dorp Solvorn. Onderbreek de rit met een lunch in het tuinrestaurant Stalheim met lokale biologische lekkernijen. Op weg naar Flåm stopt u bij het kleine dorpje Undredal waar de bekroonde geitenkaas wordt gemaakt. Proef de lokale producten en koop picknickartikelen zoals verse producten, gezouten vlees, worstjes, kaas, jam, en brood.

Eenmaal aangekomen in Solvorn, vestigt u zich in het historische boetiekhotel Walaker. Geniet bij uw raam van de rust en de frisheid van Sognefjord.

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Ontdek Fjaerland & Solvorn

Na een heerlijk ontbijt kunt u optioneel  een mooie veerboot nemen van 35 minuten over de Lusterfjord naar Ornes en zijn houten kerk uit de 12e eeuw. Als u Ornes bereikt, zoek dan naar stands met verse frambozen (seizoensgebonden).

Deze romaanse structuur (en de oudste plaats van aanbidding van Noorwegen) staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een uitstekend voorbeeld van traditionele Scandinavische houten architectuur, die sporen van Keltische kunst en Viking-tradities samenbrengt. Bij uw ticket hoort een fascinerende rondleiding van 45 minuten.

Keer op dezelfde manier terug naar Solvorn en ga verder richting Fjærland. Hier kunt u de Norwegian Booktown verkennen, die bestaat uit verschillende tweedehands boekwinkels, waarvan sommige worden gecombineerd met cafés, kunstgalerijen en souvenirwinkels in oude boerderijen en schuren.

Ook niet te missen is het Noorse Gletsjermuseum, een bekroond architectonisch wonder aan de kop van de Fjærlandsfjord. Dit hands-on museum is het toonaangevende centrum in Noorwegen voor kennis over gletsjers en klimaatverandering.

Als een optie kut u dichter bij de Bøyabreen-galcier rijden om het blauwe ijs en de kloof te zien die door de gletsjer is uitgehouwen.

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Sogndal - Kajakken op Lustrafjord - Selfdrive naar Aurland

Bereid u voor op uw vertrek naar de kajakbasis in Marifjøra - Lustrafjord, op 25 minuten rijden van het hotel. De gids geeft u instructies en u bent klaar om te vertrekken. Uitrusting die wordt verstrekt voor kajaktochten: kajaks en peddels, reddingsvesten, waterdichte sproeihoezen. Neem uw eigen waterdichte jas mee en comfortabele kleding om te kajakken. Zorg voor wat warmere lagen, zoals u weet kan het weer in Noorwegen soms onvoorspelbaar zijn. 

In de vroege namiddag keert u terug naar het hotel om u voor te bereiden op uw vertrek naar Aurland.

Vandaag maakt u een rit van 2 uur naar Aurland. Uw accommodatie is gelegen in de schilderachtige Aurland-vallei en vertegenwoordigt een rustige luxe lodge met een eigen tuin. Let op de lokale manier van leven, die in vergelijking met de rest van de wereld in slow motion lijkt te bewegen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw vrije dag hier door te brengen. Misschien wilt u deelnemen aan een rustige activiteit, zoals peddelen in een roeiboot. U kunt ook een begeleide wandeling maken in de Aurland-vallei, leren vliegvissen, lokale kunstenaars, bakkerijen en eeuwenoude historische locaties bezoeken, of gewoon een boek lezen en genieten van het prachtige uitzicht.

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Excursie: Privé kajaktocht op de Lustrafjord
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - RIB cruise en wandeling naar geitenboerderij in Flam

Na uw ontbijt bereidt u uw voor om te vertrekken voor een mooie rit en wandeling in de omgeving van Flam. RIB Fjordsafari & wandeling naar een geitenboerderij - goede combinatie van een begeleide RIB-boottocht door de Nærøyfjord die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een wandeling door een natuurpad en een slow food lunch op een traditionele Noorse bergboerderij. Duur 5,5-6 uur, hoogte 370 meter, lengte 3,5 km

Inclusief:

• 8 -daagse huuratuto (TESLA of soortgelijke electrische auto) 
• Excrusie: RIB cruise &  wandeling naar geitenboerderij in Flam
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Aurland - Trein naar Oslo

Na het ontbijt in uw hotel heeft u tijd om te ontspannen in Aurland en te genieten van het uitzicht voordat u met de auto naar Flåm wordt gebracht. Wanneer u aankomt, kunt u achterover leunen en lunchen of koffie drinken in een café.
Na uw lunch gaat u een ritje maken op de Flåm-spoorweg, die wordt beschouwd als een van de mooiste treinritten ter wereld. De reis is op sommige plaatsen steil en gaat door watervallen en prachtige landschappen, dus houdt uw camera dichtbij. Stap over in Myrdal en vervolgt u treinreis verder naar Oslo. 

Wanneer u incheckt in uw hotel, laat dan uw koffers achter en profiteer van uw tijd hier!
 

Inclusief:

• Privétransfer neer het station
• Treinreis naar Oslo
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Vertrek vanuit Oslo

Het is tijd om afscheid te nemen van Noorwegen! Geniet van uw laatste paar uur wandelen door de wijken van Oslo, ontspan in een café of bezoek lokale boetieks voor unieke souvenirs voordat uw privéchauffeur u naar de luchthaven van Oslo brengt. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht Oslo - Amsterdam op basis van Business Class

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 9.635,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internatoinale  vluchten uitgevoerd door SAS op basis van Business Class 
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
• Privé Oslo city tour
• 8 dagen huurauto: TESLA of soortgelijke electrische auto met onbeperkte kilometers en CDW
• Privé Bergen city tour 
• Privé wandeling naar Preikstolen 
• Privé Folgefonna gletsjer wandeling
• Privé kajak tour in Lustrafjord
•RIB cruise & geitenboerderij wandeling in Flam
• Flam Railway & PLUS trein tickets naar Oslo
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder (highlights)
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Upgrade kamertype  
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe Noorwegen self drive langs de fjorden

Accommodaties

Hotel Continental Oslo

Hotel Continental is een baken van luxe sinds de opening in 1900. Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van Oslo, met verschillende bezienswaardigheden op loopafstand. Elke kamer is individueel ontworpen in een klassieke, eigentijdse stijl en de kamers variëren van kamers met een rustig uitzicht op de binnenplaats tot kamers met uitzicht op de Oslo-fjord. Het legendarische restaurant Theatercaféen serveert zowel klassieke als nieuwe gerechten met een lokaal tintje. Het hotel is nauw verbonden met de kunstwereld en beschikt over een privécollectie van 12 grafische werken van Edvard Munch in de lobbybar.

Uw verblijf: 2 nachten

Bergen Bors Hotel

Hotel Bergen Bors ligt in het centrum van Bergen, met de Hurtigruten Terminal Bergen op 801 meter van het hotel en Aquarium Bergen op 1,5 km afstand. De luchthaven Bergen Flesland ligt op 18 km van de accommodatie. Alle kamers van Hotel Bergen Børs beschikken over een eigen badkamer met vloerverwarming, een flatscreen-tv, een koffiezetapparaat en een minibar. Gasten kunnen genieten van cocktails en een verscheidenheid aan lokale bieren in de bar van het hotel of ontspannen in het restaurant dat zich richt op de Scandinavische keuken met lokaal geproduceerde ingrediënten. Het fitnesscentrum van Hotel Bergen Bors heeft een breed scala aan apparatuur waarmee gasten alle spiergroepen kunnen trainen.

Uw verblijf: 2 nachten

Eilert Smith Hotel

Eilert Smith Hotel is niet zomaar een hotel. Dit luxe boetiekhotel heeft slechts 12 kamers, allemaal met hun individuele signatuur, klassiek Scandinavisch designmeubilair en de meest comfortabele bedden die u zich kunt voorstellen. Hier bij Eilert Smith Hotel vinden u veel plezier in architectuur, kunst, design en culinaire uitmuntendheid. Ze doen er alles aan om u de best mogelijke hotelervaring te bieden. Of u nu op zakenreis bent of een speciale gelegenheid viert, Eilert Smith Hotel is de perfecte keuze. Het hotel is een bestemming op zich. Kom, en u zult zien waarom.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Ullensvang

Kom tot rust in het historische Hotel Ullensvang, in het hart van het prachtige Hardanger. Vanuit Hotel Ullensvang kunt u genieten van adembenemende uitzichten omhoog naar de Hardangervidda-bergvlakte en de Folgefonna-gletsjer, en omlaag naar de Hardangerfjord.

Haal het meeste uit uw verblijf in het prachtige Ullensvang Bath, ontspan in de zwembaden en geniet van de prachtige tuinen met privéstrand. Proef de smaken van Hardanger in het restaurant van het hotel, waar gerechten worden bereid met de beste lokale producten. Squash, bowlen, speelkamer en tennis zijn slechts enkele van de aangeboden activiteiten.

Het hotel is ook de perfecte uitvalsbasis voor excursies naar Trolltunga en Dronningstien (Queen's Trail).

Uw verblijf: 2 nachten

Walaker Hotel

Walaker Hotel ligt aan de fjord in het dorp Solvorn in Luster. De hotelkamers zijn uitgerust met Wi-Fi, zitjes en een eigen badkamer. Voor het vermaak van de gasten is er een eigen restaurant en een tuin. Voor dagelijkse activiteiten kunnen gasten de winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de omgeving verkennen.

Uw verblijf: 2 nachten

29|2 Aurland

29 | 2 Aurland De Riverside Farm Lodge bevindt zich in Aurland, Noorwegen. De lodge beschikt over 5 slaapkamers met comfortabele bedden, een badkamer met regendouche, een woonkamer, gratis wifi en een volledig ingerichte keuken.

De lodge beschikt ook over een ontbijt- en eetzaal waar gasten kunnen ontspannen met hun vrienden en kunnen genieten van een warme kom soep en een glas wijn, voordat ze een rustgevende duik nemen in de hot tub.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Continental Oslo

Hotel Continental is een baken van luxe sinds de opening in 1900. Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van Oslo, met verschillende bezienswaardigheden op loopafstand. Elke kamer is individueel ontworpen in een klassieke, eigentijdse stijl en de kamers variëren van kamers met een rustig uitzicht op de binnenplaats tot kamers met uitzicht op de Oslo-fjord. Het legendarische restaurant Theatercaféen serveert zowel klassieke als nieuwe gerechten met een lokaal tintje. Het hotel is nauw verbonden met de kunstwereld en beschikt over een privécollectie van 12 grafische werken van Edvard Munch in de lobbybar.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Oslo

Gelegen aan de adembenemende zuidkust van Noorwegen, omringd door de weelderige, glooiende heuvels van de Marka-regio en het kabbelende water van de Oslofjord, is Oslo de perfecte plek voor liefhebbers van buitenactiviteiten, met een gevarieerd aanbod van zowel winter- als zomeractiviteiten. Maar moeder natuur is niet de enige kunstenaar in deze bruisende, kosmopolitische stad. De hoofdstad van Noorwegen herbergt ook een rijke en productieve kunstgemeenschap en is gevuld met galerijen van wereldklasse, zoals de verbazingwekkende National Gallery Norway en het intrigerende Munch Museum. Andere populaire attracties zijn het Viking Ship Museum, de thuisbasis van de best bewaarde Viking-schepen ter wereld. Ook bevindt het Norwegian Museum of Cultural History, Europa's grootste openluchtmuseum, zich in de Noorse hoofdstad. Olso blinkt bovendien uit in een unieke culinaire traditie.

Bergen

Bergen staat bekend als de ‘poort naar de fjorden’ en is een heerlijke, pittoreske stad, omringd door de fjorden van de westkust van Noorwegen en zeven spectaculaire beboste bergen. De landschappen bieden een ongelooflijk wonderland voor buitensporten; voor veel bezoekers is het hoogtepunt echter simpelweg dwalen door de smalle, geplaveide straatjes, wat drinken in de bruisende cafés, genieten van de uitstekende lokale gerechten en zich mengen met de vriendelijke lokale bevolking. Er is genoeg om geschiedenisliefhebbers in vervoering te brengen met een overvloed aan musea en rijen prachtig bewaard gebleven kleine houten Hanzehuizen die zijn geverfd in een reeks vrolijke kleuren. Met zijn dynamische culturele leven, uitstekend aanbod aan restaurants, indrukwekkende kunstgalerijen en bruisend nachtleven, is het bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op deze betoverende ‘trebyen’ (houten stad).

Stavanger

De compacte stad Stavanger, gelegen in het zuidwesten van Noorwegen, wordt de ‘Oliestad’ van Noorwegen genoemd, omdat het wordt beschouwd als Europa's energie- en oliehoofdstad. Deze Noorse kustplaats heeft een charmant historisch stadje en een spectaculair omringend landschap met prachtige fjorden, opvallende bergen en ongerepte witte stranden. Stavanger is het perfecte vertrekpunt voor het verkennen van buren, zoals de wereldberoemde Preekstoelrots, 'Preikestolen', bij Lysefjorden. Dwaal door de 12e-eeuwse kathedraal van Stavanger, geniet van een wandeling langs de pittoreske waterkant van de haven en ontdek meer dan 100 houten erfgoedgebouwen in het stadscentrum, naar verluidt de best bewaarde gebouwen in Noorwegen en zelfs Europa. Mis een bezoek aan het Norwegian Canning Museum, Norwegian Petroleum Museum en het Stavanger Art Museum niet.

Lofthus

Aan de oever van Sorfjorden ligt het slaperige gehucht Loftus onder majestueuze met sneeuw bedekte bergen, spectaculaire sprankelende watervallen en de indrukwekkende Folgefonna-gletsjer. Met zo'n adembenemende natuurlijke achtergrond is het gemakkelijk te begrijpen waarom de beroemde Noorse componist Edvard Grieg dit idyllische dorpje als zijn muze koos. Zijn charmante ‘componistenhut’ staat nu in de tuin van Hotel Ullensvang en is permanent opengesteld voor publiek. Lofthus is vooral prachtig in de late lente, wanneer de rijen op rijen beroemde kersenbomen in volle bloei het landschap bedekken zover het oog reikt. De omgeving biedt veel mogelijkheden voor zowel buitenavonturen als culturele ervaringen. Populaire activiteiten zijn wandelen, boottochten, sightseeing per helikopter of watervliegtuig, kartracen en bezoeken aan het Hardangertun Family Park, het Summer Ski Centre of het Hardangervidda Nationalpark.

Solvorn

Solvorn, gelegen aan de westelijke oever van de Lustrafjorden, tegenover Orne, is een schilderachtig klein boerenstadje dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschap en rijke geschiedenis. De stad kijkt uit over het turquoise water van de fjord en wordt ondersteund door dichte, groene beboste heuvels, die in de herfst oplichten in kleur, en is perfect voor outdoorliefhebbers, actieve types en fotografen. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder meer wandelen, fietsen, zwemmen, kajakken, varen, vissen, skiën, slepen en langlaufen. De charmante historische gebouwen van de stad, een belangrijk handelscentrum in vervlogen tijden, zorgen voor een geweldige sfeer. Maak zeker een tocht over het water om de door UNESCO beschermde kerk van Orne te bezoeken.

Aurlandsvangen

Aurlandsvangen is een dorp in het zuidwesten van Noorwegen. Deze populaire retraite is een geweldige bestemming voor roadtrips en biedt een dramatisch landschap en een aantal uitstekende wandelpaden. Aurlandsvangen ligt beroemd aan het einde van de Laerdal-tunnel ('s werelds langste wegtunnel met 24,5 kilometer), maar het is de Aurlandsfjellet - ook wel' de sneeuwweg 'genoemd - die de meeste belangstelling trekt voor reizigers, aangezien deze kronkelende, hooggelegen 45- kilometerbaan biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende fjorden en bergen. Zorg ervoor dat u stopt bij het uitkijkpunt van Stegastein, maar houd er rekening mee dat de weg over het algemeen alleen tussen juni en oktober van elk jaar geopend is vanwege hevige sneeuwval. Als je in de buurt bent, stop dan even bij de interessante Vangenkerk en het VVV-kantoor van Aurland en Laerdal om een kaart met populaire wandelroutes in de regio op te halen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!