Brazilië reis | Luxe reis Brazilië wildlife, watervallen en stranden

  unique

  

21-daagse reis door Brazilië

€ 

Vanaf 14.270,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

21-daagse individuele rondreis Brazilië

Brazilië kent vele prachtige plekken die wachten om ontdekt te worden. Tijdens deze 21-daagse reis naar Brazilië verblijft u in de meest schitterende accommodaties en ziet u de bepalende kenmerken van het land op een net wat exclusievere manier. De reis staat helemaal in het teken van bijzondere wildlife, indrukwekkende watervallen en tropische stranden. Begin de reis in de dynamische stad São Paulo waar u een gastronomische stadstour maakt om kennis te maken met de cultuur en de historie van de stad. Verruil de drukke stad in voor een tropisch verblijf bij Ponta dos Ganchos gelegen op een privé-schiereiland. Daarna verblijft u in het enige hotel dat binnen het park van de Iguazu watervallen gelegen is. Vanuit dit hotel heeft u een spectaculair uitzicht op het watervallengordijn! Maak een leuke boottocht aan de Argentijnse zijde van de Iguazu watervallen en een spannende helikoptervlucht boven de Braziliaanse zijde. De dagen daarna staan in het teken van wildlife. Eerst gaat u de noordelijke Pantanal ontdekken wat de beste plek is om dieren in het wild te zien. Zo maakt u ook een bijzondere excursie om de jaguar te zoeken. Daarna is het tijd voor het Amazonegebied. Te voet en per boot verkent u de komende dagen het regenwoud. U ruilt de natuur in voor de wereldstad Rio de Janeiro waar u geniet van een dagexcursie en de beroemde stranden Ipanema en Copacabana. De reis wordt uiteindelijk afgesloten bij het gezellige plaatsje Buzios met haar vele baaitjes en mooie plekjes.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Brazilië - Hotel Fasano Sao Paulo
Dag 2 - Gastronomische stadstour São Paulo - Hotel Fasano Sao Paulo
Dag 3 - 5 - Verblijf Ponta dos Ganchos Resort - Ponta dos Ganchos Resort
Dag 6 - Florianoplis - Iguazu watervallen - Belmond Hotel das Cataratas
Dag 7 - Excursie Argentijnse zijde Iguazu watervallen met boottocht - Belmond Hotel das Cataratas
Dag 8 - Helikoptervlucht Braziliaanse zijde Iguazu watervallen - Belmond Hotel das Cataratas
Dag 9 - Iguazu watervallen - Noordelijke Pantanal - Araras Pantanal Eco Lodge
Dag 10 - Op zoek naar wildlife in de Pantanal - Araras Pantanal Eco Lodge
Dag 11 - Pantanal excursie - Araras Pantanal Eco Lodge
Dag 12 - 14 - Meerdaagse excursie Amazoneregenwoud - Cristalino Jungle Lodge
Dag 15 - Amazoneregenwoud - Rio de Janeiro - Hotel Santa Teresa Rio MGallery by Sofitel
Dag 16 - Dagexcursie Rio de Janeiro - Hotel Santa Teresa Rio MGallery by Sofitel
Dag 17 - 19 - Strandafsluiting Buzios - Insolito Boutique Hotel
Dag 20 - Vertrek vanuit Brazilië
Dag 21 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Brazilië

Een intercontinentale vlucht brengt u naar de grootste stad van Zuid-Amerika en het economische centrum van Brazilië: São Paulo. Dit straalt de stad dan ook uit, voornamelijk door de duizenden flats en wolkenkrabbers die de skyline domineren. Overal in Brazilië is door de rijke historie van het land een gemengde bevolking te vinden, echter is het in São Paulo veelzijdiger dan waar dan ook! Bij aankomst op de luchthaven wordt u per transfer naar uw hotel voor de komende dagen gebracht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - São Paulo
• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Gastronomische stadstour São Paulo

Vandaag neemt een gids (Engelstalig of bij beschikbaarheid Nederlandstalig) u mee voor een gastronomische stadstour. De gids zal u echte insiders informatie geven over de cultuur en de historie van de stad. De gids neemt u mee langs een aantal van de meest bijzondere plekken van de stad.

In de avond staat voor u een reservering in restaurant DOM op het programma. De ultieme mogelijkheid om kennis te maken met de Braziliaanse keuken. Stap uit uw comfort zone en maak kennis met deze nieuwe eetervaring met de meest authentieke smaken van de Braziliaanse keuken in een eigentijdse uitstraling.

Inclusief:

• Gastronomische stadstour Sao Paulo
• Restaurantreservering DOM
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - 5 - Verblijf Ponta dos Ganchos Resort

Per binnenlandse vlucht en privétransfer wordt u naar uw bijzondere verblijf voor de komende dagen gebracht. Het resort ligt op een prive-schiereiland omringd door de weelderige zee van Costa Esmeralda en zorgt ervoor dat de privacy en het comfort optimaal zijn. De omliggende gebieden van het resort zijn gunstig voor duiken. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Sao Paulo - Florianópolis
• Privétransfer naar uw hotel
• Drie overnachtingen op basis van volpension

Dag 6 - Florianoplis - Iguazu watervallen

Na uw meerdaagse verblijf op het privé schiereiland wordt u naar uw volgende bestemming gebracht. Foz do Iguazu, 's werelds grootste reeks watervallen, ligt in het noorden van Argentinië, in een grenstriangel met Brazilië, Argentinië en Paraguay. De Iguazu watervallen zijn spectaculair en vormen een natuurwonder dat geen enkele reiziger mag missen. Bij aankomst op de luchthaven van Iguacu wordt u naar uw hotel voor de komende nachten gebracht. U verblijft de komende nachten nabij de Braziliaanse zijde van de watervallen. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Florianopolis - Iguazu
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Excursie Argentijnse zijde Iguazu watervallen met boottocht

U maakt vandaag een dagexcursie naar de Argentijnse zijde van het nationaal park Iguazu. Dit deel kenmerkt zich door de wandelmogelijkheden tot vlak aan de het vallende water, langs de rivier en door de jungle. Een boottrip naar de voet van de watervallen is in deze excursie inbegrepen, een spectaculair avontuur waarbij u het zeker niet droog zult houden; een regenponcho is hier dan ook geen overbodige luxe!

Inclusief:

• Iguazu watervallen Argentijnse kant met Great Adventure
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 - Helikoptervlucht Braziliaanse zijde Iguazu watervallen

U maakt vandaag een halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen. Deze excursie wordt aangevuld met een spectaculaire helikoptervlucht. Op deze manier heeft u het ultieme uitzicht over de watervallen!

Inclusief:

• Iguazu watervallen Braziliaanse kant met helikoptervlucht
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Iguazu watervallen - Noordelijke Pantanal

Vanuit Foz do Iguazu reist u per binnenlandse vlucht naar de noordelijke Pantanal, waar uw meerdaagse excursie van start gaat. De noord en zuid Pantanal vormen samen de grootste delta ter wereld; het is een van de beste plekken van Brazilië, in feite de beste plek van het westelijk halfrond, om dieren te spotten. De dagen staan in het teken van natuur- en wildverkenning. U maakt safari's per jeep, per boot, te voet en te paard. Een heerlijke samenkomst met de natuur.

Bij aankomst in de Araras Pantanal Eco Lodge krijgt u een welkomstdrankje. In de late namiddag maakt u een wandeling in de omgeving van de lodge en bereikt u Mirante da Garça - een 12 meter hoge observatietoren - voor een uniek uitzicht op de zonsondergang. Na het avondeten maakt u nog een sterrenwandeling om de geluiden van de Pantanal te horen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Privévlucht Iguazu - Pantanal
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 10 - Op zoek naar wildlife in de Pantanal

Deze dag is volledig toegewijd aan het observeren van de flora en fauna van de Pantanal in het privéreservaat van Araras Eco Lodge. Na het ontbijt gaat u samen met uw gids een paardrij rit maken van 2 tot 3 uur door de weidende velden, bossen en overstromingen. In de namiddag maakt u een wandeling naar een ander gebied van het reservaat, zodat u kunt leren over dit ecosysteem. Verder staat er voor u een grote uitdaging op het programma: u gaat op zoek naar de jaguar, onder begeleiding van een gespecialiseerde gids. De grootste kans op een ontmoeting met de zeldzame jaguar is van juli tot en met oktober.

Inclusief:

• Jaguar privé-excursie
• Overnachting op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 11 - Pantanal excursie

Na het ontbijt vertrekt u naar de Clarinho River waar u aan boord gaat van een kano om de rivieroever, mangroves en bos te verkennen. Met een beetje geluk ziet u vissende en spelende ariranhas (gigantische otters) en heeft u de kans om de ontwijkende Piranha te vissen of de Lambaris, een andere soort zoetwatervis die makkelijk te vangen is en heerlijk is voor op de barbecue. Er wordt een picknick barbecue lunch bereid op de camping. Aan het einde van de middag keert u weer terug naar uw lodge.

Inclusief:

• Overnachting op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 12 - 14 - Meerdaagse excursie Amazoneregenwoud

U staat vandaag al vroeg op om de zonsopgang vanaf de top van Mirante da Garça (Heron's Tower) te zien. Luister naar de geluiden van de vogels die de nesten voor de dag verlaten en zie de opkomende zon de vegetatie aanraken. Na de lunch wordt u per privétransfer naar de luchthaven gebracht waar u door reist naar het volgende natuurwonder van Brazilië, de Amazone, 's werelds grootste regenwoud. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Te voet en per boot verkent u de komende dagen het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, tapirs en andere jungledieren! Verder gaat u ook op piranha’s vissen en ’s avonds in het donker met een kano op zoek naar kaaimannen. Engelstalige gidsen kunnen u alles vertellen over de flora en fauna van de omgeving, zoals bijvoorbeeld de medicinale werking van de planten.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Pantanal - Alta Floresta
• Privétransfer naar uw hotel
• Drie overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 15 - Amazoneregenwoud - Rio de Janeiro

Na uw Amazone ervaring reist u per binnenlandse vlucht naar de wereldstad Rio de Janeiro waar het (strand)leven 24 uur per dag draait. Rio ligt op een ca. 24 kilometer lange landstrip, ingenesteld tussen gebergte en zee; weelderig groen aan één en uitbundig blauw aan de andere kant. Een privétransfer brengt u naar uw hotel in Rio de Janeiro waar u de komende nachten verblijft in de gezellige wijk Santa Theresa.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Alta Floresta - Rio de Janeiro
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Dagexcursie Rio de Janeiro

Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een privé dagtour door Rio de Janeiro. U ziet de bepalende kenmerken van Rio de Janeiro en de meest interessante bezienswaardigheden van de stad. Als eerste brengt u een bezoek aan Corcovado Mountain, waar het wereldberoemde Christusbeeld hoog boven de stad uittorent. Ook zult u de Suikerbroodberg bewonderen die zijn naam te wijten heeft aan de vorm van de berg.

Inclusief:

• Dagexcursie Rio inclusief Corcovado en Suikerbroodberg
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - 19 - Strandafsluiting Buzios

U vertrekt per privétransfer en helikopter naar Buzios, op ongeveer 3 uur rijden vanuit Rio de Janeiro. Buzios ligt op het gelijknamige schiereiland en kent vele baaitjes en mooie plekjes. Het is een trendy kleinschalige en mooie plek om een heerlijke kustvakantie te beleven. U kunt er met de voeten in het zand – het strand ligt voor de deur - heerlijk nagenieten van uw reisbelevenis.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Helikopter vlucht naar Buzios
• Drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 20 - Vertrek vanuit Brazilië

Er komt vandaag alweer een einde aan uw prachtige reis door Brazilië. U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren vol met nieuwe mooie herinneringen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Rio de Janeiro - Amsterdam

Dag 21 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €14.270,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Comfort Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 19 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur van dag 1 tot en met dag 20
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder gastronomische stadstour São Paulo, Iguazu watervallen, helikopter vlucht Iguazu, jaguar excursie en dagexcursie Rio de Janeiro.
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Meet & greet bij aankomst
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.500,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten 
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis Brazilië wildlife, watervallen en stranden

Accommodaties

Hotel Fasano Sao Paulo

Het luxe en moderene hotel Fasano São Paulo is een vijfsterrenaccommodaties in de chique wijk Jardins met ruime kamers die elegant zijn ingericht in lichte kleuren. Het restaurant van hotel Fasano wordt al lang gezien als Braziliaans beste Italiaanse eetcafe. Jazz en bossa-nova artiesten zoals Caetano Veloso en Bebel Gilberto hebben in de pianobar Baretto, die internationale bezoekers en Paulistanos aantrekken, gespeeld. Gasten kunnen heerlijk ontspannen in de spa en het wellnesscentrum van het hotel of een drankje doen bij de bar. Verder beschikt het hotel over een binnen zwembad, massages, fitnessruimte, stomerij en een terras.

Uw verblijf: 2 nachten

Ponta dos Ganchos Resort

Comfort en ontspanning zijn verzekerd in elk van de 25 verfijnde en charmante bungalows van Ponta dos Ganchos. Het resort ligt op een prive-schiereiland omringd door de weelderige zee van Costa Esmeralda en zorgt ervoor dat de privacy en het comfort optimaal zijn. In het resort bevinden zich een fitnessruimte, theater, restaurant, bar, lounge, tennisbaan, verwarmd zwembad, massagetent, spa en natuurpadden. De omliggende gebieden van het resort zijn gunstig voor duiken. Het eiland Anhatomirim en Dolphin Bay zijn ideaal voor vaar liefhebbers.

Uw verblijf: 3 nachten

Belmond Hotel das Cataratas

Verblijf aan de Braziliaanse zijde van het nationaal park Iguazu, in het sublieme hotel Das Cataratas, het enige hotel dat binnen het park gelegen is. Vanuit dit hotel heeft u een spectaculair uitzicht op het watervallengordijn! Deze koloniale Portugese en bovenal luxe residentie beschikt over een unieke positie op slechts enkele meters verwijderd van de sensationele Iguazu watervallen.

Uw verblijf: 3 nachten

Araras Pantanal Eco Lodge

De Pantanal met zijn fantastische biodiversiteit omvat ongeveer 698 soorten vogels, 80 zoogdieren, 260 vissoorten en 50 reptielen en is de thuisbasis van de Araras Eco Lodge. Tijdens uw verblijf in deze lodge krijgt u de gelegenheid om vogels te kijken en te wandelen in een uniek bos, te kanoën, paardrijden, deel te nemen aan jeep safari's en nog veel meer activiteiten, allemaal onder begeleiding van ervaren gidsen.

Uw verblijf: 3 nachten

Cristalino Jungle Lodge

De Cristalino Lodge ligt aan de rivier de Cristalino, in een privé bosreservaat in het zuidelijke deel van het Braziliaanse Amazonegebied. Het is ontworpen om harmonieus met de omliggende jungle samen te komen zodat u kunt genieten in een exotische maar comfortabele omgeving die uw behoeften tegemoet komt met verfrissende baden en een rustgevende hangmat. De bar, met een haard in het midden van de rivier dek, biedt een uitzicht van de nachtelijke hemel vol sterren, terwijl het restaurant een aanvulling geeft op de ervaring met heerlijke diners bij kaarslicht. Dit draagt ​​allemaal bij aan de exclusiviteit van een eco-lodge die serieus is toegewijd aan het milieu. Naast dat de lodge duurzaam onderneemt, ondersteunt het de Cristalino Foundation, een organisatie die gewijd is aan milieu-educatie, ontwikkeling van de mens, het minimaliseren van de menselijke invloed op het milieu en het verrichten van onderzoek in de regio. Alles bij de Cristalino Jungle lodge is gericht op duurzaamheid, om u te helpen integreren met de natuur.

Uw verblijf: 3 nachten

Hotel Santa Teresa Rio MGallery by Sofitel

U verblijft in het sfeervolle Santa Teresa hotel, een voormalig privé-landhuis in het historische Santa Teresa district in de heuvels van Rio de Janeiro. Voor wie op zoek is naar ‘het andere Rio’ is het Santa Teresa Boutique hotel een ideale keuze. Geniet tijdens uw verblijf vanuit uw kamer of hoteltuin van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, haven en Guanabara baai. Het Santa Teresa hotel is een toevluchtsoord van rust, luxe en verfijning, gelegen op een koloniaal landgoed in het meest aristocratische gebied van Santa Teresa.

Een hotel zoals zij zichzelf beschrijven: “In the true heart of Rio, a unique place with a soul”

Uw verblijf: 2 nachten

Insolito Boutique Hotel

Aan de rand van het Ferradura-strand in Búzios ligt het Insólito Boutique Hotel. Het hotel is duurzaam geïntegreerd met de natuur en bevat thematische kamers ondergedompeld in de Braziliaanse cultuur. De kamers bevatten kunstwerken en boeken over muziek, fotografie, literatuur, kunst, natuur, geschiedenis, architectuur, mode en cultuur. Het hotelrestaurant serveert verleidelijke delicatessen, terwijl u dineert met een prachtig uitzicht op het Ferradura-strand. Het Insólito Boutique Hotel is voorzien van twee zwembaden, twee sauna's en een jacuzzi. Tevens kunt u gebruik maken van de twee boten van het hotel: de Rushboot - ideaal voor rondleidingen rond de principale stranden in Búzios, waar u ook kunt vissen of picknicken, en de Dragos boot - meer gebruikt voor waterskiën, wake boarding en "bóia-cross", wat een variatie van waterskiën is.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Amazon Basin

De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud met een biodiversiteit die nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. Overtreffende trap en mega cijfers daargelaten, is een verblijf in de jungle toch wel de aangewezen manier om getallen om te zetten naar beleving. De rijke flora en fauna overtreffen de verwachting van elke bezoeker. Per boot en te voet verkent u het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, krokodillen en andere jungledieren!

Sao Paulo

São Paulo is de grootste stad van Zuid Amerika en het economische centrum van Brazilië. Dit straalt de stad dan ook uit, voornamelijk door de duizenden flats en wolkenkrabbers die de skyline domineren. Overal in Brazilië is door de rijke historie van het land een gemengde bevolking te vinden, echter is het in Sao Paulo veelzijdiger dan waar dan ook. De inwoners stammen af van onder andere Portugezen, Italianen, Spanjaarden, Russen, Armeniërs, Duitsers, Hollanders, Zwitsers en Japanners. Ook zijn er nog roots te vinden van de Indianen! Sinds de 19e eeuw is São Paulo een professioneel in het brouwen van koffie, een van de best verkopende exportproducten. Vergeet dus geen overheerlijk kopje koffie te drinken op een van de gezellige terrasjes.

In één van de vele Italiaanse wijken, Cerqueira Cesar, vindt u vele leuke en heerlijke Italiaanse restaurantjes. In de wijk Bela Vista vindt u ook vele pizza- en pastatenten, echter is deze wijk iets armoediger. De wijk Liberdade is een typische Japanse wijk en ligt ten oosten van Bela Vista. São Paulo heeft de grootste Japanse gemeenschap buiten Japen. Rondlopen in deze wijk doet u dan ook zeer zeker denken aan het rondwandelen in Tokyo. De straten zijn een bonte verzameling van winkeltjes en restaurants, de perfecte plek om voor een redelijke prijs Sushi te eten. De Cathedral Metropolitana is een indrukwekkend Gotisch gebouw, een echte uitzondering in een stad als São Paulo.

Iguazu Falls

Foz do Iguazu, ’s werelds grootste reeks watervallen, ligt in het noorden van Argentinië, in een grenstriangel van Brazilië, Argentinië en Paraguay. De Iguazu Falls zijn ’s werelds krachtigste watervallen. Er valt nergens anders ter wereld zo’n grote watermassa gelijktijdig naar beneden. De watervallen liggen midden in een groene jungle vol apen, toekans en kaaimannen. Al lang voordat de Spanjaarden en Portugezen het gebied koloniseerden, woonden in deze regio de Guarani indianen. ‘Iguazu’ betekent in Guarani taal groot water. Deze prachtige waterval markeert de samenvloeiing van de rivier de Iguazu in Argentinië en de rivier de Parana in Brazilië.

The Pantanal

De noord en zuid Pantanal vormen samen de grootste delta ter wereld; het is een van de beste plekken van Brazilië, in feite de beste plek van het westelijk halfrond, om dieren te spotten. In dit gebied komen de ‘Big Three’ zeldzame zoogdieren voor: de jaguar, de tapir en de gemiddeld 30 kilo wegende reuzenotter. Verder leeft er de capibara – het grootste knaagdier ter wereld – zijn er apen en vooral ook vogels in grote getale aanwezig. De inheemse Jabiru ooievaar is hier met een beetje geluk ook te spotten. Uw dagen staan in het teken van natuur- en wildverkenning.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een wereldstad! Deze metropool waar het (strand)leven 24 uur per dag draait heeft zoveel te bieden, zelfs de ‘Cariocas’, de bewoners van ‘Rio’ kunnen geen keuze maken wanneer hen wordt gevraagd het favoriete kenmerk van hun stad te noemen. Rio ligt op een ca. 24 kilometer lange landstrip, ingenesteld tussen gebergte en zee; weelderig groen aan één en uitbundig blauw aan de andere kant. Daar leeft een 8 miljoen koppige bevolking die patent lijkt te hebben op het begrip Beach Beauties: de strandcultuur is uitgevonden in Rio.

Het wereldberoemde, 38-meter hoge Christusbeeld ‘Christ the Redeemer’ staat hoog op de top van Corcovado Mountain vanwaar hij de stad in zijn armen sluit en haar met alziend oog zegent. Sugar Loaf, de berg met de vorm van een suikerbrood, is een van de meest gefotografeerde beelden van Brazilië.

Dan de stranden; de bekendste en meest populaire zijn Copacabana Beach en Ipanema Beach. Copacabana heeft een vier kilometer lang strand, met daarlangs een bedrijvige boulevard met strandtentjes, cafés en een zinderend nachtleven. Op zondag en op feestdagen is de strandweg afgesloten voor het verkeer en verandert ‘Copa’ in één groot recreatieterrein. Het zwoele bossa nova nummer ‘The Girl from Ipanema’ bracht Rio’s Ipanema Beach in één klap op de wereldkaart. Een gouden strip zand met daarlangs een brede boulevard en tal van strandtentjes. Men zit, praat, eet en drinkt er de hele klok rond. Er wordt geflaneerd, gesport en geflirt door jong en oud. In de residentiele wijk van Ipanema zijn de beste winkels en de chique boetieks van Rio de Janeiro te vinden.

Weer een heel andere sfeer vindt u in het kleurrijke Santa Teresa district in de heuvels van Rio de Janeiro. Steile keistenen straatjes, historische huizen met elk een eigen verhaal, gezellige cafés en restaurantjes. De ‘bodinho’, het antieke treintje puft er nog altijd voort vanuit downtown Rio.

Het wereldberoemde carnaval van Rio behoeft nauwelijks verdere introductie: het is het grootste en meest spectaculaire feest ter wereld. Kortom: Rio is sensationeel!

Buzios

Met zijn schilderachtige architectuur en geplaveide straten combineert Armação dos Búzios, algemeen bekend als Búzios, een ouderwetse dorpsharmonie met een verfijnde aanbod van boetieks, goede restaurants, villa's en hotels. Buzios ligt op het gelijknamige schiereiland en kent vele baaitjes en mooie plekjes. Sinds de Franse actrice Brigitte Bardot Buzios in de jaren 60 bezocht en verliefd werd op het plekje is het toerisme alsmaar toegenomen. Het is nu een trendy kleinschalige en mooie plek om een heerlijke kustvakantie te beleven.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!