Ecuador en Galapagos reis | Luxe reis Amazone en Galapagos

  unique

  

14-daagse reis door Ecuador en Galapagos

€ 

Vanaf 8.520,- p.p.

14-daagse exclusieve reis Ecuador en Galapagos

Deze exclusieve Ecuador reis neemt u mee naar de mooiste plekken van het land. Na een kort verblijf in hoofdstad Quito, waar u samen met de gids het koloniale centrum verkent, reist u naar een bijzonder stukje Ecuador, namelijk het Amazone-regenwoud. Hier gaat u te voet of per boot de jungle ontdekken en op zoek naar wildlife, zoals papegaaien, tapirs en apen. U overnacht hier te midden van de natuur in een spectaculaire ecolodge. Vervolgens bezoekt u het kleurrijke Otavalo om daarna naar de de spectaculaire Galapagos-eilanden af te reizen; een ongerepte ecobestemming. Hier vaart u per cruise langs de verschillende vulkanische eilanden en bewondert u het vele wildlife, zoals zeeleguanen, pinguïns, schildpadden, zeeleeuwen, haviken, roggen en haaien. Geniet van het comfort, de pure natuur en het indrukwekkende wildlife dat u tijdens deze mooi reis ervaart.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Ecuador - Casa Gangotena Hotel
Dag 2 - Quito stadstour - Casa Gangotena Hotel
Dag 3 - 5 - Amazone-regenwoud - La Selva Amazon Ecolodge & Spa
Dag 6 - 7 - Reis naar Otavalo - Hacienda Zuleta
Dag 8 - Reis naar de Galapagos-eilanden - M/C Treasure of Galapagos
Dag 9 - Ballena Bay & Dragon Hill - M/C Treasure of Galapagos
Dag 10 - Tintoreras & Humedales - M/C Treasure of Galapagos
Dag 11 - Punta Morena & Bahia Urbina - M/C Treasure of Galapagos
Dag 12 - Punta Espinoza & Caleta Tagus - M/C Treasure of Galapagos
Dag 13 - Puerto Egas & Rabida Island - M/C Treasure of Galapagos
Dag 14 - Vertrek vanuit Ecuador
Dag 15 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Ecuador

Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. Een transfer brengt u daarna naar uw hotel. U verblijft deze nachten in Casa Gangotena, een mooi Relais & Chateaux hotel gelegen in het koloniale centrum van de stad.

Inclusief:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Quito
 • Meet & Greet op de luchthaven
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Quito stadstour

Een Engelssprekende gids neemt u deze ochtend mee langs een aantal van de mooiste plekken van Quito! Na de wandeling door Quito luncht u op een mooie locatie in de stad. Het restaurant is gelegen in het Sucre nationaal theatergebouw op een bekend plein in Quito. Hier geniet u van de Ecuadoraanse keuken en goede wijnen. Na de lunch heeft u de middag voor uw vrije besteding.

Inclusief:

 • Quito stadswandeling inclusief lunch en entreegelden
 • Lunch bij restaurant Theatrum
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - 5 - Amazone-regenwoud

Gelegen in het paradijselijk regenwoud van Ecuador en grenzend aan het Yasuni Nationaal Park ligt het luxe resort La Selva lodge.

De lodge heeft uitzicht op het prachtige water van Lake Garzacocha. Als de nacht valt, kunt u genieten van heerlijke gerechten in het restaurant bereid door beroemde chef-koks met op de achtergrond het gezang van de vogels en dieren van de Amazone. De stijlvolle cabaña's zijn geïnspireerd door native bamboe ontwerpen. Velen hebben tubs, regenwoud douches en uitzicht op het meer.

Bij La Selva, is de dag gericht op excursies, waarin u en uw groep begeleid wordt door een lokale Engelssprekende natuurgids, waarbij u de paden, de lagune en rivieren van het Amazone regenwoud gaat ontdekken. Er zijn letterlijk duizenden planten en dieren die u kunt waarnemen in de buurt van de lodge en de lagune, zoals papegaaien, apen, toekans, kaaimannen en kikkers.

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Quito - Coca
 • Boottransfer naar uw lodge
 • Drie overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

Dag 6 - 7 - Reis naar Otavalo

Per boot vaart u terug naar de luchthaven van waar u naar Quito vliegt. Bij aankomst wordt u naar Otavalo gebraht, ten noorden van Quito. De volgende dag brengt u een bezoek aan de kleurrijke lokale markt en het dorpje Cotacachi, inclusief lunch bij Le Mirage. Optioneel kunt u het mooie Cuicocha-kratermeer verkennen (exclusief).

Inclusief:

 • Boottransfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Coca - Quito
 • Privétransfer naar uw hotel
 • Privé-excursie Otavalo-markt & Cotacachi inclusief lunch bij Le Mirage
 • Twee overnachtingen inclusief volpension

Dag 8 - Reis naar de Galapagos-eilanden

De komende dagen staan in het teken van de Galapagos archipel. De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

Bij aankomst op de luchthaven van Baltra wordt u per transfer naar de haven gebracht waar u aan boord gaat. U wordt welkom geheten door de bemanning en vaart naar uw eerste bestemming: Santa Cruz. U brengt een bezoek aan het Charles Darwin Station. In dit centrum leven vele soorten schilpadden gezamenlijk. Ook zorgt een organisatie voor wetenschappelijke benadering voor het behoud van de Galapagos en de wildlife. In de avond gaat u weer terug aan boord voor uw diner.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Quito - Baltra (Galapagos)
• Zes overnachtingen Treasure of Galapagos op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 9 - Ballena Bay & Dragon Hill

Na het ontbijt gaat u aan land bij Ballena Bay aan de westkust van Santa Cruz Island. Het strand bevat een grote hoeveelheid olivijn kristallen, dezelfde die afkomstig zijn van vulkanische materialen. De kristallen werden gevormd toen het magma nog steeds ondergronds was.

In de middag vaart u naar het eiland Dragon Hill. Het eiland heeft zijn naam te danken een de vele landleguanen die hier zijn geïntroduceerd door het Charles Darwin Research Center. U vaart 's nachts naar uw volgende bestemming.

Inclusief:

• Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 10 - Tintoreras & Humedales

Vandaag bezoekt u Isabela Island. U bezoekt als eerste Tintoreras Islet wat gelegen is op korte afstand van Puerto Villamil. Het turquoise kristalheldere water is het leefgebied van witte riffenhaaien, Galapagospinguïnen, zeeschildpadden en zeeleeuwen. Een van de stranden, omringd door mangroven, is een van de weinige plaatsen waar zeeleguanen met succes zich kunnen voortplanten. Aan het einde van de middag heeft u wat vrije tijd om te besteden in het dorp of op het strand. 's Avonds zet het schip koers naar de westkust van Isabela Island.

Inclusief:

• Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 11 - Punta Morena & Bahia Urbina

U brengt nogmaals een bezoek aan het eiland Isabela. Als eerste gaat u naar Moreno Point gelegen aan de westkust van Isabela Island. De overvloed aan vogels wat gezien kan worden tijdens een rubberboot rit langs de opvallende rotsachtige kusten of een wandeling over lavastenen creëert een genot voor vogelliefhebbers. In de getij poeltjes kunnen groene zeeschildpadden of witte haaien worden gespot.

In de middag gaat u naar Urbina Bay wat gelegen is aan de voet van de Alcedo vulkaan aan de westkust, tussen de inham van Tagus en Elizabeth Bay. Dit gebied is een geweldige plek om te snorkelen.

Inclusief:

• Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 12 - Punta Espinoza & Caleta Tagus

U bezoekt een exclusieve plek van de Galapagos. Doordat de omgeving van Fernandina streng wordt beschermd vindt u hier een van 's werelds meest onaangeraakte ecosystemen. U zult de evolutietheorie hier zelf zien! In de ochtend maakt u een wandeling over de lavatong van Espinoze Point waarna u wordt gebracht naar een prachtige snorkelplek.

Rond het middaguur zult u het Bolivar Channel invaren naar de Tagus Cove terwijl u geniet van een lunch aan boord. Het Bolivar Channel staat erom bekend dat er vaak walvissen worden gezien. Eenmaal aangekomen kunt u snorkelen in de Tagus Cove.

Inclusief:

• Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 13 - Puerto Egas & Rabida Island

Charles Darwin heeft het grootste deel van zijn tijd doorgebracht op James Bay (Santiago), terwijl HMS Beagle de eilanden in kaart bracht. Hoogtepunt hier is de prachtige kust van Puerto Egas, samen met andere kustlandschappen die net zo goed exotische filmsets kunnen zijn. U bezoekt onder andere Puerto Egas met zwarte stranden, ooit een kleine zoutmijn in de jaren 60. In de middag wandelt u langs grote kolonies zeeleuwen en bruine pelikanen op een prachtig rood strand bij Rabida. Hier maakt u een wandeling en kunt u snorkelen.

Inclusief:

• Treasure of Galapagos cruise op basis van volpension inclusief excursies georganiseerd vanuit de cruise met kundige gidsen

Dag 14 - Vertrek vanuit Ecuador

Uw laatste stop is het Mosquera eiland dat gelegen is tussen Baltra en North Seymour. Hier vindt u de grootste populatie zeeleeuwen, verschillende kustvogels en er worden ook wel eens dolfijnen en orka's gespot. U kunt hier snorkelen of een wandeling maken.

Na de activiteit wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht voor uw vlucht naar Guayaquil. In Guayaquil stapt u over op de intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief:

 • Transfer naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht Baltra - Guayaquil
 • Intercontinentale vlucht Guayaquil - Amsterdam

Dag 15 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.520,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 7 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• 6-daagse Galapagos cruise met alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma op het vaste land van Ecuador
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Verblijf La Selva Lodge  dat beschikt over een uitgebreid duurzaamheidsbeleid en o.a. meedoet aan het Pack for a Purpose initiatief
• Verblijf Hacienda Zuleta waarmee u o.a. de Galo Plaza Lasso Foundation ondersteunt.
• Alle Galapagoscruises zijn gebonden aan strikte duurzaamheidsmaatregelen voor o.a. water- energie- en afvalmanagement om een zo minimale impact te hebben op de ecobestemming

 

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Toegangsgelden Galapagos Nationaal Park (ca. US$ 100,- contant)
• Transit Card Galapagos-eilanden (ca. US$ 20,- contant)
• Wetsuit huur (indien gewenst) & frisdrank en alcoholische dranken tijdens Galapagos cruise.
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe Ecuador reis Amazone en Galapagos

Accommodaties

Casa Gangotena Hotel

Het historische herenhuis is gerestaureerd als een elegant boetiekhotel. Casa Gangotena ligt op een steenworp afstand van verschillende bezienswaardigheden zoals de Jezuïetenkerk van La Compañía de Jesús, Plaza Santo Domingo, het paleis en de drukte van de oude stad van Quito. Het hotel op de hoek van Plaza San Francisco is geïnspireerd op de Renaissance gecombineerd met neoklassieke elementen. Er is een restaurant en loungen plekjes zowel binnen als buiten.

Uw verblijf: 2 nachten

La Selva Amazon Ecolodge & Spa

Gelegen in het paradijselijk regenwoud van Ecuador en grenzend aan het Yasuni Nationaal Park ligt het luxe resort La Selva lodge. De lodge heeft uitzicht op het prachtige water van Lake Garzacocha. Als de nacht valt, zult u genieten van heerlijke gerechten in het restaurant bereid door beroemde chef-koks met op de achtergrond het gezang van de vogels en dieren van de Amazone. De stijlvolle cabaña's zijn geïnspireerd door native bamboe ontwerpen. Velen hebben tubs, regenwoud douches en uitzicht op het meer.

Bij La Selva is de dag gericht op excursies, waarin u en uw groep begeleid worden door een lokale Engelssprekende natuurgids, waarbij u de paden, de lagune en rivieren van het Amazone-regenwoud gaat ontdekken. Er zijn letterlijk duizenden planten en dieren die u kunt waarnemen in de buurt van de lodge en de lagune, zoals papegaaien, apen, toekans, kaaimannen en kikkers.

Pack for a purpose
La Selva Amazon Ecolodge & Spa is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij La Selva Amazon Ecolodge & Spa:
https://www.packforapurpose.org/destinations/south-america/ecuador/la-selva-amazon-ecolodge-and-spa/

Uw verblijf: 3 nachten

Hacienda Zuleta

De Ecuadoriaanse hacienda wordt door onder andere National Geographic Traveller erkend als één van de meest authentieke plekken van Zuid-Amerika om te bezoeken, een Ecuadoriaans hotel als geen ander! Zuleta is een koloniale (werkende) boerderij dat tot de familie van meneer Galo Plaza Lasso behoord, een voormalig president van Ecuador. De hacienda ligt in een spectaculair een oorspronkelijk gedeelte van het Andes gebergte.

Uw verblijf: 2 nachten

M/C Treasure of Galapagos

"Treasure of Galapagos". De Catamaran is geschikt voor geselecteerde groepen van maximaal 16 passagiers die in een comfortabele sfeer Galapagos willen ontdekken. Deze eersteklas catamaran biedt oceaanzicht suites met eigen balkons, een jacuzzi en een zonneterras.

Uw verblijf: 6 nachten

Bestemmingen

Santa Cruz Island

Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen.

Isabela Island

Isabela Island heeft maar liefst 5 vulkanen waarvoor van vulkaan Wolf met ruim 1700 meter de hoogste is en daarmee ook het hoogste punt van Galapagos vormt. De grootste schildpaddenpopulatie huisvest zich bij de vulkaan Alcedo. Vlakbij Villamil liggen zoutwaterplassen waar waaronder flamingo’s komen om zich te voeden.

Fernandina Island

Het meest westelijke eiland van de Galapagos, Fernandina (Narborough) is de jongste en meest actieve vulkanische eiland met enkele uitbarstingen per jaar. Het eiland beschikt over een verbazingwekkend ongerept landschap met allerlei soorten lavastromen en enkele spectaculaire mangrovebossen. Op het eiland is een diversiteit van verschillende wilde dieren te vinden, waaronder de beroemde aalscholvers, Galapagospinguïnen, pelikanen, Galapagos-zeeleeuwen en de grootste kolonie van leguanen. Punta Espinosa is de enige plek op het eiland waar de unieke Lava Cactus te zien is evenals de adembenemende massa leguanen.

Rabida Island

Rabida Island heeft rode zanstranden en een rijke groene vegetatie. Het eiland staat bekend om zijn vulkanische landschap met rode en bruine kleuren. Hier kunt u goed zwemmen en snorkelen en het marine leven van dichtbij bekeken zoals schildpadden, zeehonden, dolfijnen, roggen, haaien en tropische vissen.

Quito

Quito ligt gemiddeld 2.850 meter boven zeeniveau in het Andes gebergte. De koloniale binnenstad was één van de eerste stadscentra die op de wereld-erfgoedlijst belanden en is prachtig onderhouden. Quito wordt tot de mooiste steden van het continent gerekend. Het heeft ook één van de grootste koloniale centra van Latijns Amerika, enkel Havana op Cuba heeft een grotere historische kern, maar is lang niet zo mooi gerestaureerd. Buiten de oude binnenstad kent Quito ook moderne wijken.. Bij een heldere dag biedt Quito een prachtig uitzicht op de besneeuwde top van de Cotopaxi vulkaan. En waar Rio de Janeiro het beroemde Christusbeeld heeft kijkt in Quito een stenen Maria vanaf de ‘Panecillo’ heuvel over de stad uit.

Northern Andes Ecuador

Met een dramatisch landschap van stijgende bergtoppen, talrijke vulkanen en uitbundige nevelwouden zijn de noordelijke Andes, een lang, smal plateau dat opdoemt boven de westelijke regio van Ecuador. Bezoekers van het gebied kunnen zich verliezen in de grote verscheidenheid aan dingen die er te doen zijn op de berghellingen, variërend van spannende buitenactiviteiten tot fascinerende culturele ervaringen. Hoogtepunten zijn onder meer een schilderachtige wandeling en een canopy-tour langs het groene landschap van Mindo Cloud Forest en een wandeling langs de geplaveide straten van de oude binnenstad van Quito om de prachtige koloniale architectuur te bekijken. Mis een bezoek aan het kleine stadje Otavalo niet, de thuisbasis van de enorm populaire Otavalo Market, bekend als de grootste markt voor traditionele sieraden, textiel en ambachten in Zuid-Amerika.

The Amazon Ecuador

De Amazone strekt zich uit over maar liefst acht Zuid-Amerikaanse landen, met als highlight de Ecuatoriaanse Amazone. Hier kunnen bezoekers een combinatie van avontuurlijke jungle paden en een rijk vogel- en dieren leven ervaren. Daarnaast vindt men er inheemse nederzettingen en jungle eco-lodges die gasten de mogelijkheid geeft om van dichtbij en persoonlijk met de natuurlijke omgeving in contact te komen.

Amazon Basin

De Amazone is ‘s werelds grootste regenwoud met een biodiversiteit die nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Amazone rivier vormt samen met al haar zijrivieren verreweg het grootste stelsel van rivieren ter wereld. Het gebied strekt zich uit over 9 landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. Overtreffende trap en mega cijfers daargelaten, is een verblijf in de jungle toch wel de aangewezen manier om getallen om te zetten naar beleving. De rijke flora en fauna overtreffen de verwachting van elke bezoeker. Per boot en te voet verkent u het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, krokodillen en andere jungledieren!

Angochagua

Het Ecuadoriaanse schilderachtige dorpje Angochagua ligt aan de voet van de machtige Cerro Imbabura en wordt omgeven door het magnifieke Protected Zuleta Forest Reserve en de Andes-bergketen. Dit is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. U vindt hier dichte bebossing, imposante bergen, slapende vulkanen en een overvloed aan unieke flora en fauna. Zwem in kristalheldere waterbronnen, wandel langs prachtige bergwegen en spot de majestueuze Andes-Condor in vlucht. Hoogtepunten in de omgeving zijn het Condor Rehabilitation and Interpretation Center, een indrukwekkende 11e eeuwse archeologische site en ontmoetingen met de omliggende inheemse gemeenschappen.

Otavalo

Otavalo staat met name bekend om één van de grootste en meest kleurrijke indianenmarkten van Latijns Amerika. Ondanks dat er iedere dag een markt plaatsvindt, vindt op zaterdag ‘s ochtends de grootste markt plaats. De straatjes en de pleinen staan gevuld met koopmannen en consumenten uit de gehele regio. Er worden van Alpaca wollen kleding tot bijzondere vruchten en handwerk aangeboden. Een absolute must is de dierenmarkt in de vroege ochtend te bezoeken, waar varkens, lama’s en cavia’s aan de man gebracht worden.

Imbabura Province

Imbabura is een van de meest bezochte provincies van Ecuador en ligt midden in het Andes gebergte in het noordelijk deel van Ecuador. Deze provincie biedt een wonderlijke combinatie voor avontuur- en cultuurliefhebbers met zijn enorme en vele meren, sensationele  bergen en traditionele dorpjes en marktjes. Otavalo met zijn levendige en kleurrijke markt heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen vanwege de mooie en handgemaakte  kunst en kleding. Het is heerlijk  om de verschillende smaakvolle lokale gerechtjes te proeven.  De adembenemend mooie Cuichoca krater meer leent zich prima om te hiken en te zwemmen. Ook kun je hier boottochten maken. Breng beslist een bezoek aan de  heiloge Peguche waterval en het San Pablo meer waar diverse sportieve activiteiten mogelijk zijn.  In een van de restaurantjes kun je een heerlijke lokale koffie drinken en een gefrituurde maaltijd met varkensvlees nuttigen.

 

Galapagos National Park

Het spectaculaire Galapagos Nationaal Park ligt ongeveer 1000 kilometer uit de kust van Ecuador op het Santa Cruz-eiland van de Galapagos-archipel. Het park wordt vaak een ‘levend museum’ genoemd vanwege zijn fenomenale smeltkroes van soorten. Het gebied inspireerde de evolutionaire theorieën van Charles Darwin en wordt beschouwd als een levend laboratorium waar evolutie nog steeds gaande is. Het park herbergt een verscheidenheid aan dieren en planten die nergens anders voorkomen. Deze factoren, samen met de aanhoudende vulkanische en seismische activiteit, hebben het park de UNESCO-status opgeleverd. Bezoekers kunnen hier dieren spotten zoals landleguanen, reuzenschildpadden, een diversiteit aan vinken en vele andere dier- en plantensoorten. Gelegen aan de samenvloeiing van drie zeestromingen, is er ook een ongelooflijk rijk en overvloedig onderwaterleven voor de kust.

Galapagos Islands

De eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Op de afgelegen vulkanische eilanden, op duizend kilometer van de Ecuatoriaanse kust, vindt u een bijzondere biodiversiteit. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vindt u er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten. Ook zeeleeuwen, pinguïns en albatrossen hebben er hun thuis. Onder het oppervlak van de zee wemelt het net als aan land van het leven. Zeezoogdieren en vissen, waaronder walvissen, mantaroggen en hamerhaaien hebben bevolken de oceaan.

Puerto Ayora

Santa Cruz is een centraal gelegen en tevens het één na grootste eiland van de archipel. Puerto Ayora bevindt zich hier wat op zijn beurt weer de grootste stad van de Galapagos is. Hier vindt u dan ook alles wat u eventueel nog nodig zou kunnen hebben (van pinautomaten naar barretjes en internetcafés). Voor bezoekers is het een zeer gevarieerd eiland waar van alles kan worden ondernomen waaronder het Charles Darwin Research station. Mocht u nog wat willen ondernemen behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het nationaal park Cerro Dragon in de hooglanden van Santa Cruz of het schildpaddenreservaat El Chato behoren, indien mogelijk qua tijd, onder andere tot de mogelijkheden.

Puerto Villamil

De prachtige witte stranden van Puerto Villamil tellen vele malen meer leguane en krabben dan strandgasten. Achter het strand ligt een van de grootste zoutwaterlagunes. Hier vindt u hier vele kustvogels, waarvan sommige vanuit het Zuidpoolgebied! De lagune is deel van een moerasachtige kustzone, bekend als de wetlands. Deze wetlands heeft een oud mangrovebos, zoutwatermeertjes en lava tunnels. De wetlands zijn de thuisbasis van de grootste concentratie Amerikaanse flamingo's in de Galapagos.

Santiago Island

Ten noordoosten van Santa Cruz Island ligt het langwerpige Santiago Island, ook wel San Salvador Island of James Island genoemd. De beste plek van het eiland is zonder twijfel Puerto Egas, waar u een lange lava-kust met rotsformaties vindt met een indrukwekkende verscheidenheid aan wildlife, waaronder leguanen en pelsrobben. Terwijl de geologie liefhebbers naar Sullivan Bay moeten gaan om de zwarte lavastroom te ontdekken, kunnen duikliefhebbers genieten van de duikplaats Cousin's Rock. Op deze plek bevindt zich een driehoekige steen die ongeveer 10 meter boven het water uitsteekt en bestaat uit lagen vulkanische rotsen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!