Guatemala en Belize reis | Luxe reis Guatemala en Belize

  unique

  

14-daagse reis door Guatemala en Belize

€ 

Vanaf 11.795,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

14-daagse individuele privéreis Guatemala en Belize

Ultiem genieten. Dat is waar deze exclusieve rondreis door Guatemala en Belize voor staat. U begint uw reis in de mooie koloniale stad Antigua, waar u al wandelend door de charmante kiezelstenen straatjes kunt genieten van de mooie architectuur en de fantastische uitzichten op de vulkaan. Vervolgens reist u via het koffiegebied, waar u natuurlijk een kopje overheerlijke Guatemalteekse koffie nuttigt, en de kleurrijke markt van Chichicastenango naar het Atitlan-meer; volgens velen het mooiste meer van Midden-Amerika. Hier maakt u per privéboot een bezoek aan de verschillende dorpjes die langs de oever van het meer liggen; elk bekend om haar eigen handnijverheid. Een geweldige plek om mooie souvenirs te vinden. De reis zet zich voort naar het noorden van Guatemala, waar in te midden van de jungle en bij het kristalheldere Peten Itza-meer verblijft. Dit is de perfecte uitvalbasis om de indrukwekkende Tikal Maya-stad te bezoeken. Hier komt de oude Maya-cultuur tot leven, terwijl de brulapen u al roepend gezelschap houden. Een magische plek. U vervolgt de reis naar buurland Belize, waar u bij San Ignacio optimaal kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. U sluit deze fantastische reis af op het privé-eiland Cayo Espanto, gelegen in het Caribisch-gebied. Een spectaculaire bestemming om nog even heerlijk bij te komen van alle indrukken. Tijdens deze unieke reis verblijft u in prachtige, luxe, accommodaties waar u keer op keer geheel in de watten wordt gelegd.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Guatemala - Hotel Casa Santo Domingo
Dag 3 - Reis naar het Atitlan-meer - Casa Palopo
Dag 4 - Boottocht Atitlan-meer - Casa Palopo
Dag 5 - Reis naar het Peten Itza-meer - Las Lagunas Boutique Hotel
Dag 6 - Excursie Tikal-ruïne - Las Lagunas Boutique Hotel
Dag 7 - 9 - Reis naar Belize - Chaa Creek Lodge
Dag 10 - 12 - Privé-eiland Cayo Espanto - Cayo Espanto
Dag 13 - Vertrek vanuit Belize
Dag 14 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Guatemala

Na een intercontinentale vlucht komt u aan in Guatemala City. Een privétransfer met Engelssprekende gids staat u op te wachten om u naar het verderop gelegen stadje Antigua te brengen. Dit sfeervolle plaatsje is een mooie plek om uw reis door Guatemala te beginnen. De komende nachten verblijft u in een boutique hotel met een rijke geschiedenis en wat echt als een museum kan worden beschouwd.

De volgende dag maakt u een privé-excursie door het koloniale centrum van Antigua. Met uw Engelssprekende gids zult u te voet de omgeving gaan leren kennen. Naast dat Antigua een gezellig dorpje is om te verblijven en mooi uitgangspunt is voor het verkennen van de regio, is het ook geliefd onder de mensen die graag in Midden-Amerika Spaans willen leren. Er zijn dan ook verschillende talenscholen die mensen uit heel te wereld en van alle leeftijden naar Antigua toetrekken. De tour neemt ongeveer een halve dag in beslag, zodat u de middag nog ter vrije besteding heeft.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht

• Privétransfer met Engelssprekende gids naar hotel

• Privé-stadstour Antigua inclusief Engelssprekende gids en entreegelden

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - Reis naar het Atitlan-meer

Er staat een privéchauffeur met Engelssprekende gids voor u klaar om u naar het magische Atitlan-meer te brengen. Alvorens u naar dit prachtige hoogtepunt van Guatemala gebracht wordt, maakt u net buiten Antigua een stop bij een koffieplantage. Veel landen in Midden-Amerika staan bekend vanwege hun koffieproductie. Gedurende de tour komt u meer te weten over het productieproces van koffieplant tot eindproduct. Omdat Guatemala relatief dicht bij de evenaar ligt zijn de bonen kwalitatief erg goed. Daarnaast worden de planten op hoogte geplant en groeien op in de schaduw. Dit komt de kwaliteit van de koffiebessen ten goede. Daarnaast groeien de planten op een zeer vruchtbare, vulkanische bodem wat resulteert in grote bonen met voortreffelijke smaken.

Na een heerlijke kop koffie wordt u naar uw eindbestemming gebracht. U verblijft in een prachtig boetiekhotel aan het mooiste meer van Midden-Amerika.

Inclusief:

• Privétransfer naar Atitlan inclusief Engelssprekende gids

• Koffietour inclusief Engelssprekende gids

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Boottocht Atitlan-meer

U maakt een privé-excursie per boot op het Atitlan-meer, waarbij u verschillende authentieke Mayadorpjes bezoekt. Aangezien het een privé-excursie betreft biedt het u de vrijheid om met uw gids te overleggen welke dorpjes u wenst te bezoeken. Geniet vooral ook van het prachtige uitzicht dat u vanuit uw hotel heeft en geniet van de rust die het gebied uitstraalt.

Inclusief:

• Privé-bootexcursie Atitlan-meer met bezoek Mayadorpjes inclusief Engelssprekende gids

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Reis naar het Peten Itza-meer

U reist per privétransfer met Engelssprekende gids door naar uw volgende bestemming. Onderweg maakt u een stop bij de kleurrijke Chichicastenango-markt. Dit is een grote inheemse markt die in Midden-Amerika zijn gelijken niet kent. De markt is er alleen op donderdag en zondag, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.

Na een bezoek aan de markt wordt u naar een airstrip gebracht, waarna u met een helikopter naar uw bestemming wordt gevlogen. Doordat een helikopter niet zo hoog vliegt, heeft u een waanzinnig uitzicht over Guatemala en de jungle. Met wat geluk ziet u nog wat oude Maya-complexen tussen de bossen door voorbij komen. Een onvergetelijke ervaring!

Inclusief:

• Privétransfer met Engelssprekende gids naar Chichicastenango inclusief bezoek markt

• Privétransfer naar airstrip

• Helikoptervlucht naar Petén

• Privétransfer naar hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Excursie Tikal-ruïne

U kunt de regio van Petén niet verlaten zonder een bezoek aan het ruïnecomplex van Tikal. Er staat dan ook een prachtige excursie op privébasis naar de in de jungle verscholen Mayastad Tikal op het programma. Deze excursie kunt u al vroeg starten, zodat u de zonsopkomst mee kunt maken. De oude Maya-cultuur komt hier tot leven, terwijl de brulapen vanuit de bomen van zich laten horen. Een absoluut magische plek. Na terugkomst in het hotel kunt u genieten van het sublieme hotel waar u verblijft.

Inclusief:

• Privé-excursie Tikal inclusief Engelssprekende gids en entreegelden

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - 9 - Reis naar Belize

Middels een privé transfer reist u de grens over naar Belize. De komende nachten verblijft u in de binnenlanden van Belize, het zogeheten Cayo District. Er zijn tal van excursiemogelijkheden in dit gebied, terwijl u in een heerlijke villa midden in de natuur verblijft.

Gedurende uw verblijf zijn er een geselecteerd aantal activiteiten inclusief. Zo kunt u iedere ochtend gaan birdwatchen met de gespecialiseerde natuurgidsen van het hotel, een guided tour bij het natural history centre doen, een prachtige natuurwandeling maken, gaan river tuben, paardrijden of een kanotocht op de Macal-rivier maken.

Naast de reeds genoemde activiteitmogelijkheden nemen wij u mee voor een privétocht op een Pontoon tijdens de zonsondergang. De champagne en hapjes staan al voor u klaar, terwijl u geniet van de natuur en eventuele dieren die u kunt spotten. De tour wordt uitgevoerd op het aangelegde Vaca-meer dat in de Macal River-vallei gelegen is.

Inclusief:

• Privétransfer naar hotel in Belize

• Privé pontoon tocht inclusief Engelssprekende gids, champagne en hapjes

• Overnachting inclusief ontbijt en geselecteerde activiteiten tijdens verblijf

Dag 10 - 12 - Privé-eiland Cayo Espanto

Na een paar heerlijke dagen in de jungle verlaat u het Cayo-district en vliegt u per privécharter naar het privé-eiland Cayo Espanto. Hier kunt u genieten van een paar dagen in een paradijselijke strandomgeving, waar u kunt snorkelen, duiken, birdwatchen, of kunt genieten van een heerlijke privé-picknick. Het fijne is dat niets moet, maar van alles kan. Aangezien er buiten de accommodatie waar u verblijft verder geen andere mogelijkheden zijn, zijn de maaltijden hier inbegrepen gedurende uw verblijf.

Inclusief:

• Privécharter naar Cayo Espanto

• Overnachtingen op basis van volpension

Dag 13 - Vertrek vanuit Belize

Een privécharter brengt u naar Belize City international airport waarvandaan u na een prachtige reis langs de schatten van Guatemala en Belize terugkeert naar Europa, waar u de volgende dag aankomt. Geniet nog één laatste keer van de fantastische uitzichten die u vanuit de privécharter heeft.

Inclusief:

• Privécharter naar Belize City international airport

• Intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 14 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 11.795,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 12 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder een helikoptervlucht naar Lago Petén en een sunset Pontoon tocht met Champagne
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.500,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 20,00 per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis Guatemala en Belize

Accommodaties

Hotel Casa Santo Domingo

Dit innovatieve hotel-museum biedt 128 kamers met elk unieke kenmerken. De inrichting is voorzien van kunstwerken van beroemde Guatemalteekse kunst en handgemaakte textiel met traditioneel-eigentijdse ontwerpen. Het hoofdrestaurant van het hotel, Refectorio del Prior, bereidt maaltijden volgens het concept of 'fusion cuisine' en mengt ingrediënten uit verschillende landen en regio's. Tenedor del Cerro, het andere restaurant, is omgeven door natuur, kunst en cultuur en biedt een menu met grill-, pasta- en pizzaspecialiteiten. In Bar El Cabildo kunnen gasten genieten van een drankje in een elegante en comfortabele omgeving.

Uw verblijf: 2 nachten

Casa Palopo

Casa Palopo is een luxe hotel gelegen aan de spectaculaire Lake Atitlan en in de Guatemalaanse Hooglanden. De exotische omgeving biedt een scala aan activiteiten en uitstapjes om te genieten. Het hotel bestaat uit 7 ruime en comfortabele één slaapkamer suites met een adembenemend uitzicht op de drie vulkanen en het meer, ideaal voor romantische uitstapjes. Er is ook een eigentijdse stijlvilla met twee eigen slaapkamers, een gastronomische keuken, een infinity pool, een gezellige open haard, een jacuzzi en een charmant terras. Gasten kunnen dineren in het on-site restaurant, Palopó, dat unieke en hartige traditionele gerechten serveert.

Uw verblijf: 2 nachten

Las Lagunas Boutique Hotel

Gelegen in het hart van de Maya wereld, minuten van de prachtige Tikal, Uaxactún en Yaxhá ruïnes bevindt zich Las Lagunas Boutique Hotel. Bezoekers kunnen de rijkdom van de jungle op zijn best ervaren in dit boutique hotel. Geïnspireerd door een Guatemalaanse visionaire zakenman die 30 jaar het onbewoonde regenwoud van Peten heeft verkend, combineert het pand 200 hectare grond en het comfort van een boetiekhotel met zijn privéreservaat gericht op het behoud van de inheemse soorten. Las Lagunas Boutique Hotel biedt 18 comfortabel ingerichte suites, waardoor een perfect landschap wordt gecreëerd rond het hoofdgebouw met uitzicht op de Quexil Lagoon.

Uw verblijf: 2 nachten

Chaa Creek Lodge

The Lodge at Chaa Creek biedt ongedwongen luxe in een levendig, ongerept regenwoud. Het resort biedt op maat gemaakte eco-tours en avontuurlijke activiteiten, zoals paardrijden, zwemmen, kanoën, wandelen, mountainbiken, vogels spotten, bezoeken aan de plaatselijke vlinderboerderij, natuurhistorisch museum en excursies in het regenwoud, waaronder een traditionele Maya medicinale plantenroute.

Uw verblijf: 3 nachten

Cayo Espanto

Besteed betoverende avonden en memorabele dagen in een prive-villa aan de warme Caribische zee. Cayo Espanto Resort ligt dichtbij Caye Ambergris, maar in de kalme wateren van de West Caribbean voor de kust van Belize. Cayo Espanto Resort is een spectaculaire, private escape.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Antigua Guatemala

Antigua was tijdens de Spaanse Kolonie één van de belangrijkste steden van de nieuwe wereld. Antigua is een openluchtmuseum van keistenen straatjes, koloniale panden, kerken en kloosters. De pastelkleuren, het lenteachtige klimaat, de vele bloemen en enkele vulkanen als achtergronddecor maken van Antigua een plek waar menigeen wel zou willen blijven. Boetiekwinkeltjes en leuke restaurantjes vullen de magie van Antigua nog verder aan. Antigua werd in 2010 verkozen tot stad met de beste prijs/kwaliteit verhouding van accommodaties ter wereld!

Panajachel

Panajachel is een plaats in de hooglanden van Guatemala, gelegen in het departement Sololá. Panajachel is het drukstbezochte plaatsje aan het Meer van Atitlán. De meeste inwoners verdienen hun kost met het toerisme. Ze werken in een van de vele hotels, restaurants en bars die Panajachel rijk is. In de hoofdstraat, de Calle Santander, zijn tientallen winkels met allerlei souvenirwinkeltjes.

Een groot deel van de bevolking rondom het Atitlan meer stamt direct af van de Maya’s en vele tradities en gewoonten zijn door de eeuwen heen in stand gehouden. Het Atitlan meer werd door Alexander van Humboldt, de beroemde Duitse wetenschapper, het mooiste meer ter wereld genoemd. De kleurintensiteit, de aan de oever gelegen indianendorpjes en de vulkanen die spectaculair opstijgen uit het water waren hierbij zijn belangrijkste argumenten.

De prachtige zonsondergangen geven een magisch gevoel. Het uitzicht op de vulkanen en weerspiegelingen in het water zorgen voor een indrukwekkende show van moeder natuur.

San Ignacio

Het stadje San Ignacio ligt aan de westelijke oever van de Macal rivier, in het hart van het Cayo-district van West-Belize en is een bruisend centrum voor reizigers. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Hier vindt u vele attracties, waaronder: de Maya-ruïnes in Cahal Pech, (de meest bezochte toeristische attractie van San Ignacio), de Maya-grotten van Actun Tunichil Mukna, een beroemde archeologische vindplaats met skeletten, aardewerk en keramiek en de bruisende openluchtmarkt van de stad, waar lokale boeren lokaal geproduceerde producten verkopen. Tevens kunt u een wandeling maken door de Burns Avenue, de belangrijkste straat van San Ignacio of genieten van een prachtig uitzicht vanaf de Maya-ruïnes van Xunantunich en wandelen langs verschillende oeroude junglepaden.

San Pedro

San Pedro ligt aan de zuidkust van het Caribische eiland Ambergris Caye en was de inspiratie voor Madonna's hit, La Isla Bonita. Het is gemakkelijk te zien waarom; de dagen gaan hier voorbij in een zalige zon en zee sfeer met ontspannen op idyllische stranden, boottochten maken of de rijke zeeomgeving van de regio verkennen tijdens een snorkel- of duikreis. Uitmuntende duiklocaties omvatten het Hol Chan Marine Reserve, met zijn prachtige koralen, felgekleurde vissen, zeeschildpadden en verpleegsterhaaien, en Mexico Rocks, een uitstekende snorkelplek waar u exotische soorten kunt zien, zoals murenen, leeuwenvissen en roggen.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!