IJsland reis | Luxe reis adembenemend Zuid-IJsland

  unique

  

8-daagse reis door IJsland

€ 

Vanaf 13.195,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

8-daagse individuele exclusieve reis IJsland

IJsland is een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. In circa 3 uur komt u hier aan in een totaal andere wereld, opgemaakt uit vuur en ijs. U verkent eerst de omgeving van de Golden Circle route, waarbij u de mooiste hoogtepunten van het land te bewonderen, waaronder indrukwekkende watervallen en geothermische gebieden, en een spectaculaire tocht op een sneeuwmobiel maakt. Vervolgens verkent u het bijzondere landschap van het Landmannalaugar Nationaal Park en gaat u wandelen op de Solheimajökull-gletsjer. Per helikopter bezoekt u de Westman-eilanden en u daalt af in de Þríhnúkagígur-vulkaan; een buitengewone ervaring! U eindigt de reis met een verblijf bij het spectaculaire Blue Lagoon Retreat, gelegen aan de beroemde Blue Lagoon; een omgeving opgemaakt uit helblauwe warmwaterbronnen waar u heerlijk in kunt ontspannen.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar IJsland - Hotel Grimsborgir
Dag 2 - Golden Circle tour en sneeuwmobiel activiteit - Hotel Grimsborgir
Dag 3 - Landmannalaugar tour - Hotel Grimsborgir
Dag 4 - Zuidkust IJsland tour met gletsjerwandeling Sólheimajökull-gletsjer - Hotel Grimsborgir
Dag 5 - Helikopter rondvlucht Westman-eilanden - The Retreat at Blue Lagoon Iceland
Dag 6 - Afdaling in de Þríhnúkagígur-vulkaan - The Retreat at Blue Lagoon Iceland
Dag 7 - Blue Lagoon - The Retreat at Blue Lagoon Iceland
Dag 8 - Vertrek vanuit IJsland

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar IJsland

U vliegt deze dag vanuit Nederland naar IJsland, waar u op de luchthaven van Reykjavik wordt ontvangen en in ongeveer anderhalf uur naar uw accommodatie wordt gebracht gelegen in Grímsnes in Zuid-IJsland.

Inclusief:

• Internationale vlucht Amsterdam - Reykjavik
• Meet & Greet op de luchthaven
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Golden Circle tour en sneeuwmobiel activiteit

Onze Engelstalige privéchauffeur-gids haalt u bij het hotel op voor uw Golden Circle tour; een dag vol natuurpracht! De eerste stop die u maakt is bij het Þingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoed. Gesticht in het jaar 930 is dit IJsland's meest betekenisvolle historische site. U vindt hier de scheiding tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen, die ieder jaar steeds een klein stukje verder uit elkaar gaan.

Vanuit Þingvellir reist u door naar het zeer actieve Geysir Hot Spring gebied, waar u in een landschap vol borrelende modderpoelen en spuitende geisers komt.

Vervolgens gaat u per sneeuwmobiel het Langjökull gebied verkennen (in groepsverband), de tweede grootste gletsjer van IJsland. Deze opwindende activiteit duurt ongeveer een uur, waarbij u eindeloze witte sneeuwvelden doorkruist. Al het benodigde materiaal en professionele begeleiding zijn inclusief.

De laatste stop die u deze dag maakt is bij Gullfoss, één van de meest krachtige watervallen van IJsland. Deze waterval ligt aan de Hvítá-rivier, wordt gevoed door de Langjökull-gletsjer en valt in twee stadia 32 meter naar beneden in een ruige kloof. Als het een zonnige dag is, dan kan het zijn dat u hier begroet wordt door een prachtige regenboog.

Inclusief:

• Privéchauffeur-gids met 4x4 voertuig voor volle dag Golden Circle tour (circa 10 uur)
• Sneeuwmobiel activiteit in klein groepsverband (circa 1 uur) inclusief professionele gletsjer- en sneeuwmobiel gidsen en materiaal (overal, overschoenen, hoed, handschoenen en helm). Inclusief Co2-compensatie.
• Overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 3 - Landmannalaugar tour

Deze dag gaat u het bijzondere landschap van Landmannalaugar verkennen. Onze Engelstalige privéchauffeur-gids haalt u op bij het hotel voor uw rit naar de Hooglanden. Onderweg komt u door een woestijnachtig vulkanisch landschap, waarna u bij Landmannalaugar krachtige geisers en gletsjerstromen kunt bewonderen. Een unieke omgeving! U heeft genoeg tijd om heerlijk te ontspannen in een natuurlijke hot spring voordat u verder reist.

De super jeep waarin u reist zijn speciaal ontwikkeld met zeer grote banden die de IJslandse wildernis goed aankunnen. U maakt vervolgens verschillende stops  bij de pjorsardalur-boerderij, de Hjalparfoss-waterval, de Sigoldufoss-waterval, het Frostvatnavatn-meer en het Ljótipollur-kratermeer. Hier heeft u een spectaculair uitzicht over het Zuidelijk-Hoogland. Na een korte wandeling bij de warme poelen van Landmannalaugur komt u nog langs één van de meest bekende vulkanen van IJsland, Mount Hekla en reist u door de bijzondere Domadalur-vallei.

Inclusief:

• Privéchauffeur-gids met 4x4 voertuig voor volle dag Landmannalaugar tour (circa 12 uur)
• Entreegeld Landmannalaugar Nationaal Park
• Lunch box
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Zuidkust IJsland tour met gletsjerwandeling Sólheimajökull-gletsjer

U wordt door een Engelssprekende privéchauffeur-gids opgehaald bij het hotel en naar het platteland van Zuid-IJsland gebracht. U reist in oostelijke richting door kleine dorpjes en velden vol gewassen naar de majestueuze bergen die de kust domineren. Op weg naar de Myrdalsjökull-gletsjer heeft u prachtige uitzichten op de bergen, waaronder de met sneeuwbedekte Mount Hekla, de meest actieve vulkaan van het land, en de indrukwekkende Eyjafjallajökull-vulkaan.

Onderweg stopt u bij verschillende watervallen, zoals de Urridafoss- en Skógafoss-waterval. Daarna begint uw avontuur op de prachtige Sólheimajökull-gletsjer, dat een uitloper is van de Myrdalsjökull-ijskap. Samen met een gecertificeerde en professionele gids maakt u een wandeling over de gletsjer, waarbij u de steeds wisselende kleuren, wit, blauw of kristal, van het ijs kunt bewonderen, U kunt op een veilige positie diepe barsten inkijken en u heeft vele momenten om foto's te nemen.

Na de gletsjerwandeling maakt u op de terugweg naar het hotel nog een stop bij de spectaculaire Seljalandsfoss-waterval.

Inclusief:

• Privéchauffeur-gids met SUV voertuig voor volle dag Zuidkust tour (circa 12 uur)
• Gletsjerwandeling op de Sólheimajökull-gletsjer in klein groepsverband (circa 3 uur, 1,5 uur op het ijs) inclusief professionele gletsjer gidsen en materiaal
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Helikopter rondvlucht Westman-eilanden

Geniet vanuit een helikopter van een uniek zicht op de vulkanische Westman-eilanden. De eilanden zijn gevormd door de kracht van de natuur, waarbij een geweldig vogel en zeedieren paradijs werd gecreëerd, inclusief 's wereld grootste papegaaiduikers kolonie! Tijdens de helikoptervlucht maakt u 3 landingen.

Met goed zicht kunt u misschien de geïsoleerde boerderijen en het rijke vogelleven zien van Heimaey, het hoofdeiland. Het is misschien moeilijk te geloven vanaf boven, omdat het er zo klein uitziet, maar op Heimaey is er een woonplaats met ongeveer 4.300 inwoners. Omgeven door bergen, vulkanen, kliffen en eilanden, hebben de bewoners van Vestmannaeyjar een echte vissers geschiedenis, dat van grote invloed is op de cultuur van IJsland. In de verte ziet u Surtsey, een eiland welke te midden van de oceaan ontstaan is door een vulkanische uitbarsting onder zeeniveau.

Beluga, het Sea Life Trust Whale Sanctuary, is het eerste beluga whale (witte dolfijn) toevluchtsoord ter wereld en is te vinden in Klettsvík Bay. U landt op de binnenlandse luchthaven van Reykjavik, waarna u per privétransfer in circa driekwartier naar uw volgende hotel wordt gebracht, het zeer luxe The Retreat Hotel, gelegen bij de beroemde Blue Lagoon.

Inclusief:

• Westman island´s wildlife avontuur en Highlands Helikoptervlucht (circa 5-6 uur, inclusief 3 landingen)
• Bagage transport van Grímsborgir Hotel naar The Retreat
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt, toegang tot de Retreat Spa, Blue Lagoon Ritual, Retreat Lagoon en Blue Lagoon, ochtend yoga, wandelingen in groepsverband, middagkoffie en gebak in de lounge.

Dag 6 - Afdaling in de Þríhnúkagígur-vulkaan

U ontmoet de chauffeur bij het hotel en wordt naar de vulkaan gebracht, het laatste stuk is te voet. De slapende Þríhnúkagígur-vulkaan (Thrihnukagigur-vulkaan) is een uniek natuurlijk fenomeen. Om de wonderlijke wereld binnen in deze vulkaan te beleven, daalt u circa 120 meter af naar de bodem van de krater in een open kabellift. Daarna maakt u een magische wandeling van ongeveer 45-50 minuten in de vulkaan.

Inclusief:

• Privétransfer van The Retreat naar de Þríhnúkagígur-vulkaan en v.v.
• Afdaling in de Þríhnúkagígur-vulkaan tour in klein groepsverband (circa 5 uur)
• Overnachting inclusief ontbijt, toegang tot de Retreat Spa, Blue Lagoon Ritual, Retreat Lagoon en Blue Lagoon, ochtend yoga, wandelingen in groepsverband, middagkoffie en gebak in de lounge.

Dag 7 - Blue Lagoon

Deze dag kunt u lekker ontspannen in uw hotel. U heeft toegang tot de Retreat Spa, de Blue Lagoon Ritual, de Retreat Lagoon en de Blue Lagoon. In de avond kunt u genieten van een overheerlijk 7-gangen proefmenu bij het Moss Restaurant.

Inclusief:

• Diner bij het Moss Restaurant - 7-gangen proefmenu
• Wijnarrangement bij het diner
• Overnachting inclusief ontbijt, toegang tot de Retreat Spa, Blue Lagoon Ritual, Retreat Lagoon en Blue Lagoon, ochtend yoga, wandelingen in groepsverband, middagkoffie en gebak in de lounge.

Dag 8 - Vertrek vanuit IJsland

Per privétransfer wordt u naar de internationale luchthaven van Reykjavik gebracht, waar u op de vlucht stapt terug naar Amsterdam. U komt dezelfde dag weer aan op Schiphol.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht Reykjavik - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 13.195,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten op basis van Economy Class
• 7 overnachtingen in luxueuze accommodaties inclusief ontbijt
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• CO2 compensatie voor de snowmobiel activiteit (Bomen worden geplant in samenwerking met de Soil Conservation Service van IJsland.)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Entreegelden nationale parken tenzij anders staat aangegeven in 'dagelijkse informatie'
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Niet genoemde fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis adembenemend Zuid-IJsland

Accommodaties

Hotel Grimsborgir

Hotel Grimsborgir ligt in Zuid-IJsland in Grímsnes, op ongeveer een uur rijden van Reykjavik te midden van de beroemde Gouden Cirkel omgeving. Het hotel beschikt over suites, standaard kamers en appartementen. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, minibars, 50-inch flat screen TV's en koffie- en theezetfaciliteiten. U kunt in het restaurant genieten van een a la carte menu met zowel IJslandse als internationale gerechten. Nabij het hotel zijn er golf courses en zijn activiteiten zoals paardrijden en snowmobiling mogelijk.

Uw verblijf: 4 nachten

The Retreat at Blue Lagoon Iceland

De Blue Lagoon Retreat ligt bij de wonderschone Blue Lagoon in IJsland. Een unieke locatie voor dit exclusieve hotel. Het complex beschikt over 62 luxueuze kamers, een ondergrondse spa, een mineraalrijke lagune, en twee restaurants. Alles wordt ondersteund door duurzame energie. De kamers zijn voorzien van een aparte woonkamer, open haarden en privé terrassen. In de restaurants wordt overheerlijke IJslandse cuisine geserveerd.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Klausturholar

Klausturholar ligt in het zuidwesten van IJsland, direct ten oosten van Reykjavik. Het kleine gehucht dient als geweldige uitvalbasis voor het ontdekken van de wonderschone natuur en rijke geschiedenis van het zuidwesten van IJsland, zoals de ruige lavavelden van het Reykjanes-schiereiland. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan Selfoss, het grootste dorp van Zuid-IJsland; een duik in de vele warmwaterbronnen in de regio, en genieten van het spectaculaire IJslandse landschap.

Selfoss

Er wordt soms naar het plaatsje Selfoss verwezen als de hoofdstad van Zuid-IJsland, ondanks de relatief kleine grootte. Selfoss ligt op ongeveer een uur rijden van Reykjavik, aan de beroemde Ring Road van IJsland. Een rit over de Austurvegur-weg, welke omgeven wordt door kleurrijke gebouwen, leidt u buiten de stad langs de rivierbanken van de gletsjerrivier. Selfoss is een goede uitvalbasis voor dagtours in de omgeving, zoals de wonderschone Gullfoss-waterval en de stroomversnellingen van Surtsey, één van de nieuwe eilanden ter wereld die gevormd zijn tussen 1963 en 1967.

Golden Circle Iceland

De Golden Circle is een populaire route van 300 kilometer in het zuidwesten van IJsland die u vanuit de hoofdstad Reykjavik langs verschillende hoogtepunten van het land brengt, zoals het Thingvellir Nationaal Park, de Gullfoss-waterval en het Geysir geothermisch veld. 

De eerste stop is het Thingvellir Nationaal Park, dat op een uurtje rijden vanuit Reykjavik ligt. Het park staat bekend om haar bijzondere geologie, het park ligt namelijk direct boven de scheurlijn van de Euraziatisch- en Noord-Amerikaanse tectonische platen, wat goed te zien is in het landschap. De Sifra-kloof biedt hier kans om tussen de twee continenten te duiken of te snorkelen in kristalblauw gletsjerwater.  

Het Geysir geothermisch veld bij Haukadalur bestaat vooral uit borrelende warmwaterbronnen, fumarolen en twee geisers, waarvan er één extreem actief is met iedere 5 tot 10 minuten stomend water spuitend tot 40 meter hoogte.

De Gullfoss-waterval is een plek van uitzonderlijke schoonheid, waar u verrast wordt door de kracht en volume van het water dat van 36 meter hoogte naar beneden valt.

Zuid IJsland

Zuid-IJsland is een prachtig schilderachtige regio van ‘The Land of Fire and Ice’. Dit vulkanische paradijs heeft adembenemende landschappen, een rijk cultureel erfgoed en pittoreske IJslandse dorpjes. Het zuiden van IJsland herbergt de populairste natuurlijke attracties van het land, waaronder talloze vulkanen, warmwaterbronnen, geisers, watervallen en gletsjers. Verken de grootste gletsjer van Europa in het Vatnajokull National Park, maak een boottocht langs drijvende ijsbergen in de Jokulsarlon-gletsjerlagune en vang een glimp op van het magische noorderlicht. Bezoekers kunnen zich ook verheugen op het verkennen van andere spectaculaire locaties, waaronder: Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een hoogtepunt van de populaire 'Golden Circle'-route; de Great Geysir, een van de belangrijkste attracties van IJsland; en Gullfoss, een krachtige waterval in twee lagen.

Reykjanes Peninsula

De Reykjanes (of Southern) Peninsula ligt in de zuidwestelijke hoek van IJsland. De Keflavík Internationale luchthaven ligt in deze regio, waardoor bijna alle bezoekers aan IJsland met deze omgeving bekend raken. Het Reykjanes Peninsula beschikt over prachtige bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Mis vooral niet de Blue Lagoon, een wereldberoemde geothermische spa; de borrelende modderpoelen van Gunnuhver; of de 'Bridge Between Continents' bij Sandvik (een structuur waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tectonische platen elkaar raken).

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!