Indonesië en Singapore reis | Luxe reis Indonesië en Singapore in stijl

  unique

  

22-daagse reis door Indonesië en Singapore

€ 

Vanaf 19.995,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

22-daagse exclusieve privéreis Indonesië en Singapore

Deze exclusieve reis brengt u naar het mooie Indonesië en dynamische Singapore, een fantastische combinatie! U begint de reis in de culturele stad Makassar, waar u kennis maakt met de culinaire kant van Indonesië. U bezoekt ook het unieke dorp La’Kkang, waarna u naar het spectaculaire Misool-eiland in Raja Ampat-archipel reist. Hier komt u in een absoluut paradijs terecht. Dit bijzondere en beschermde natuurgebied gaat u zowel boven als onderwater verkennen. U wordt hier helemaal in de watten gelegd. Geniet van de azuurblauwe wateren, de hagelwitte stranden en het uitbundige zeeleven, zoals haaien en kleurrijke tropische vissen. Daarna staat er een nieuwe geweldige bestemming op het programma. U vliegt per privévliegtuig naar Labuan Bajo, vanwaar u het Komodo Nationaal Park gaat verkennen. Een onvergetelijke ervaring om de legendarische Komodovaraan in het wild te zien. Nadat u het indrukwekkende tempelcomplex van Borobudur heeft bewonderd, sluit u de reis af in de metropool Singapore waar moderniteit en traditie hand in hand gaan.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Indonesië
Dag 2 - 3 - Makassar culinair - Aston Makassar Hotel
Dag 4 - 10 - Misool-eiland in Raja Ampat - Misool Eco Resort
Dag 11 - Reis naar Sorong - Sorong
Dag 12 - 14 - Dagexcursie Komodo Nationaal Park met privéjacht - Plataran Komodo Resort and Spa
Dag 15 - 17 - Borobudur-tempelcomplex - Amanjiwo
Dag 18 - 20 - Vliegreis naar Singapore - The Fullerton Hotel Singapore
Dag 21 - Vertrek vanuit Singapore
Dag 22 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Indonesië

Vandaag begint uw betoverende reis naar Indonesië & Singapore! Per internationale vlucht reist u in stijl naar de hoofdstad van Sulawesi, Makassar.

Inclusief:

• Internationale vlucht Amsterdam - Singapore - Makassar

 

Dag 2 - 3 - Makassar culinair

Selamat datang di Indonesia!  Welkom in Indonesië! Na een internationale vlucht komt u aan in de culturele stad Makassar. Hier wordt u opgewacht door een privétransfer die u vervolgens naar uw hotel brengt.  Geniet van de eerste kennismaking met het land en ontspan na uw internationale vlucht. 

De volgende dag staat een smaakvolle excursie op het programma, namelijk de Makassar Culinary Trip. U bezoekt samen met een lokale gids per becak, taxi of openbaar vervoer (de keuze is aan u) twee lokale markten in Makassar, waar u de inkopen zult doen die u nodig heeft voor de kookcursus later op de dag. Hierna vaart u met een lokale pond naar het dorp La'Kkang, waar een prive kookles plaatsvindt in een traditionele keuken in een lokaal Buginees-huis.

La’Kkang is een uniek dorp dat weliswaar midden in de stad Makassar ligt, maar omringd wordt door rijstvelden, visvijvers en groene tuinen. U waant zich op het platteland, midden in de stad! In dit dorp treft u met name traditionele Buginese-huizen op palen aan. Als u geen zin heeft om mee te koken dan staat u dat vrij, maar er is uiteraard ook de keuze om 'alleen' te genieten van de lekkere hapjes en gerechten.

U vaart vervolgens met het pond weer terug via een andere route naar de hoofdweg, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur en non-stop naar het hotel gaat.

Inclusief:

• Meet & Greet met onze lokale agent

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Prive-excursie: "Makassar Culinary Trip"

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4 - 10 - Misool-eiland in Raja Ampat

Middels een privétransfer wordt u vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Sorong. Eenmaal aangekomen stapt u over op een privé speedboot die u vervolgens naar het Misool-eiland gaat brengen. Op deze manier heeft u geen hele vroege vlucht en is het een ontspannen start van uw Misool-avontuur!

U verblijft de komende week in het prachtige Misool Eco Resort. Het is werkelijk een unieke accommodatie, gesitueerd in het afgelegen Raja Ampat-gebied. Puur genieten, zowel boven als onder water.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Makassar - Sorong 

• Charter speedoottransfer naar Misool

• Overnachtingen inclusief vol pension, exclusief activiteiten en toegang tot het internet 

• Complementair namens Avila Reizen: Misool snorkelpakket bestaande uit 5 snorkelexcursies

Dag 11 - Reis naar Sorong

Na deze rijke ervaring keert u vandaag weer terug naar Sorong, waar u één nacht zult verblijven. De accommodatie in Sorong wordt door Misool geboekt en zal op een later moment bekend worden gemaakt. Sorong ligt aan de noordelijke punt van West-Papua en is niet alleen de toegangspoort, maar tevens weer uw vertrekpunt vanaf de Raja Ampat-eilanden. 

Inclusief:

• Gedeelde speedboat naar Sorong

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - 14 - Dagexcursie Komodo Nationaal Park met privéjacht

Uw privétransfer haalt  u op dag 12 vroeg op bij uw hotel om vervolgens richting de luchthaven te rijden. Check-in voor uw binnenlandse vlucht naar Labuan Bajo, via Makassar. Vanaf Makassar vliegt u in uw eigen privétoestel veder naar Labuan Bajo; een schitterende ervaring! Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur, die u vervolgens brengt naar uw hotel voor de komende nachten. Eenmaal aangekomen kunt u de rest van de dag naar eigen wens indelen en de eerste indrukken van dit gebied tot u laten komen.

De volgende dag staat een bijzonder excursie op het programma. Een must-ervaring in Flores, namelijk een bezoek aan het Komodo National Park, bekend om de legendarische Komodovaraan! Vaar in stijl naar het Nationaal Park Komodo op uw privéjacht, de Plataran Menjangan Yacht. U wordt begroet door de boswachter die u tevens door het Nationale Park gaat begeleiden, vol met fascinerende verhalen over de legendarische draak en de historie van de eilanden zelf. 

Vervolg uw avontuur en bereidt u voor op een heerlijke middag in de tropische wateren van Komodo, terwijl u meegenomen wordt naar twee van de mooiste eilanden in het Nationaal Park. Het natuurgebied staat bekend als een belangrijk zeereservaat en biedt een gevarieerde maritieme omgeving, met kleurrijke koraalriffen en tropische vissen. Een luxe picknick-lunch wordt aan boord voor u geserveerd.

U overnacht weer aan wal in uw vertrouwde accommodatie en heeft de volgende dag ter vrije besteding.

Inclusief:

•Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Sorong - Makassar 

• Charter vlucht Makassar - Labuan Bajo

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Prive-excursie: "Komodo National Park with a Private Yacht"

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15 - 17 - Borobudur-tempelcomplex

In de vroege morgen wordt u middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Yogyakarta, via Jakarta. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent op Java, die u vervolgens naar uw schitterende hotel zal brengen. Check-in bij uw hotel en geniet de rest van de dag van vrije tijd in dit natuurlijke gebied. 

De volgende dag wordt u in de vroege ochtend opgehaald bij uw hotel en ontmoet u uw gids en chauffeur. Hiervandaan begint uw tocht naar een kleine heuvel. Na een wandeling van 15 minuten staat u bovenop de heuvel en heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving en op de Borobudur-tempel. Geniet vervolgens van uw ontbijt met een van de meest bijzondere Boeddhistische tempels op de achtergrond.  

Na het ontbijt wandelt u weer naar beneden en rijdt u vervolgens naar het dorpje Selogriyo, het beginpunt van uw wandeling. Een bezoek aan een ‘verborgen’ tempel is een unieke ervaring, maar het is de reis ernaartoe die de wandeling zo speciaal maakt! Omgeven door heuvels en hellingen opgemaakt van beeldschone rijstterrassen volgt u een pad met adembenemende uitzichten. Aangekomen bij de tempel wordt er een welverdiende picknick lunch voor u klaargezet met heerlijke Indonesische gerechten. Na de lunch wandelt u terug naar de auto en rijdt u terug naar uw hotel. De late namiddag en avond zijn ter vrije besteding.

De volgende dag staat bij Borobudur een fiets tour op het programma. Tijdens deze tour verkent u niet alleen de omgeving van Borobudur, maar ook enkele bijzondere bezienswaardigeheden in dit gebied! De middag en avond zijn ter vrije besteding, maar de chauffeur en gids staan vandaag voor u klaar.  

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Sorong - Jakarta - Yogyakarta

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Prive-excursie: "Borobudur Sunrise & Selogriyo Walk"

• Prive-excursie: "Borobudur Cyling Tour"

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 - 20 - Vliegreis naar Singapore

Op dag 18 ruilt u het Indonesische eilandenrijk in voor de wereldstad Singapore. Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Singapore.

Welkom  in Singapore!  Met de sterke Chinese, Maleise, Indiase en Westerse invloeden biedt deze metropool een oogverblindende smeltkroes van de diverse culturen, exotische keukens en een scala aan architecturale stijlen. Per transfer wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u de komende nachten zult verblijven. Geniet van de tijd in deze fascinerende stad, ga op ontdekking en ontspan in het hotel.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Internationale vlucht Yogyakarta - Singapore 

• Meet & Greet op de luchthaven

• Privétransfer naar uw accommodatie 

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 21 - Vertrek vanuit Singapore

Vandaag is het tijd om het moderne Singapore te verlaten. U geniet van het comfort van een late check-out. Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert. 

Inclusief:

• Late check-out (tot 18:00 uut toegang tot uw kamer)

• Privétransfer naar de luchthaven

• Internationale vlucht Singapore - Amsterdam

Dag 22 - Aankomst

 
Welkom in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een schitterende reis voor pure belevingen! 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 19.995,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Singapore Airlines & SilkAir,  op basis van Business Class 
• Binnenlandse vluchten uitgevoerd door Garuda Indonesia & Batik Air, met op een vlucht na overal Business Class (bij de vlucht waar dit niet mogelijk is boeken wij voor u de best mogelijk stoel) 
• Overnachtingen in stuk voor stuk unieke accommodaties
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur 
• Privé charter boottransfer tussen Sorong en Misool (op de heenreis)
• Privé charter vlucht tussen Makassar en Labuanbajo (voor Komodo)
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', zoals een culinaire tour in Makassar, een diepe kennismaking met Borobodur en een prive boottrip in het Komodo National Park 
• Complementair namens Avila Reizen: Misool snorkelpakket bestaande uit 5 snorkelexcursies   
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• Raja Ampat Marine Park Entry permit
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisa
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies, zoals de (onderwater)activiteiten bij Misool 
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien & donaties
 

Avila reizen regelt alles voor uw luxe reis Indonesië en Singapore in stijl

Accommodaties

Aston Makassar Hotel

Het Aston Makassar Hotel is een modern en stijlvol 4-sterren accommodatie. Het is relatief groot hotel, met 177 smaakvol ingerichte kamers en suites, maar het is een goede keuze voor een verblijf in Makassar. Het is een van de comfortabelere hotel in de stad, op loopafstand van de kust. De accommodatie biedt schone kamers die met alle gemakken zijn voorzien om uw start of einde van de avontuurlijke reis door Sulawesi zo comfortabel mogelijk te maken. Het hotel beschikt over een heerlijke koffiebar, een 'Sky Dining' restaurant met een fantastisch uitzicht op de stad en de oceaan, evenals een overdekt zwembad en een goed uitgeruste spa.

Uw verblijf: 2 nachten

Misool Eco Resort

Misool Eco Resort is een unieke accommodatie gesitueerd in de afgelegen Raja Ampat-eilanden, Indonesië, en omringd door enkele van de rijkste riffen ter wereld. De beschermde 300.000 hectare aan land en water rondom het resort is de thuisbasis van de Raja Ampat-haai en een waar 'manta heiligdom'. Misool biedt slechts een verblijf voor maximaal 40 gasten, verdeeld over verschillende unieke luxe bungalows en villa's. De acht 'waterhuizen' zijn gebouwd op palen en verspreidt over de noordelijke lagune, op een steenworp afstand van het duikcentrum en het restaurant. In hetzelfde gebied zijn er ook vier grotere lagune villa's. Op het parelwitte strand beschikt Misool over zeven strandvilla's die uitkijken over de azuurblauwe zee. Alle eenheden zijn volledig gebouwd uit gerecyclede tropische hardhouten materialen en beschikken over een Balinese stijl, met typische openluchtbadkamers.

De lodge heeft als missie de natuurlijke omgeving en de lokale gemeenschap te beschermen en te revitaliseren. De Misool Foundation is opgezet om de meest bio-diverse riffen van de wereld veilig te stellen door de empowerment van de lokale bevolking, door hun te laten zien dat duurzaam toerisme ze van een beter leven kan voorzien, dan het loggen van bomen, mijnactiviteiten of overbevissing.

Uw verblijf: 7 nachten

Sorong

Sorong ligt aan de verre westkust van Papoea-Nieuw-Guinea en is een vreemde mix van havenstad, industrieel centrum en ontspannen kustplaatsje. Ondanks de stadsdrukte, heeft het een uitgesproken relaxte sfeer en is het de toegangspoort tot een aantal van de meest idyllische tropische eilanden en fenomenale duikplekken ter wereld - de Raja Ampat-eilanden. Deze ongerepte archipel wordt de 'Amazone van de riffen van de wereld' genoemd en bevindt zich in de beroemde Koraaldriehoek en wordt beschouwd als een van de meest biodiverse mariene ecosystemen van de planeet.

Uw verblijf: 1 nacht

Plataran Komodo Resort and Spa

Plataran Komodo Resort & Spa is afgezonderd in een rustige baai op Waecicu Beach op het eiland Flores en is een waar tropisch paradijs. Een luxueuze uitvalsbasis om te genieten van zonovergoten dagen van ontspanning en avontuur in een van de mooiste en meest ongerepte gebieden van Indonesië.

Uw verblijf: 3 nachten

Amanjiwo

Amanjiwo ligt in een natuurlijk amfitheater van weelderige palmen en rijstvelden en is een spiritueel heiligdom gevormd door het monumentale verleden en het levendige heden van Java. Het hotel is met details geïnspireerd op het 9e-eeuwse Boeddhistische heiligdom van Borobudur.

Nabij het hotel liggen ruime tuinterrassen, sommige met privézwembaden en allemaal met lounge paviljoens. De 36 suites bevinden zich in twee sierlijke halve manen en bieden toegang tot privétuinen met verzonken badkuipen en paviljoens met rieten daken.

Uw verblijf: 3 nachten

The Fullerton Hotel Singapore

Het Fullerton Hotel Singapore, strategisch gelegen in het hart van de financiële en kunstwijken, samen met de charmante Singapore rivier en Marina Bay, The Fullerton Hotel Singapore combineert met succes zijn illustere erfgoed met eigentijdse stijl en uitstekende restaurants, om een onvergetelijke bestemming te bieden. Het ligt in de nabijheid van de kunst- en entertainmentgordels in de stad, het Raffles Place Mass Rapid Transit station ligt op een paar minuten lopen en de Singapore Changi International Airport ligt op minder dan 30 minuten rijden. De kamers en suites kijken uit op de zonnige binnenplaats van het atrium of hebben een balkon met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad, de Singapore River-promenade of Marina Bay.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Sorong

Sorong ligt aan de verre westkust van Papoea-Nieuw-Guinea en is een vreemde mix van havenstad, industrieel centrum en ontspannen kustplaatsje. Ondanks de stadsdrukte, heeft het een uitgesproken relaxte sfeer en is het de toegangspoort tot een aantal van de meest idyllische tropische eilanden en fenomenale duikplekken ter wereld - de Raja Ampat-eilanden. Deze ongerepte archipel wordt de 'Amazone van de riffen van de wereld' genoemd en bevindt zich in de beroemde Koraaldriehoek en wordt beschouwd als een van de meest biodiverse mariene ecosystemen van de planeet.

Borobudur

De Borobudur is een Boeddhistisch heiligdom op 40 km ten noordwesten van Yogjakarta in de provincie Midden-Java, vlakbij de stad Magelang. Het is naast de Prambanan en de Kraton in Yogjakarta één van de toeristische trekpleisters van Centraal-Java. De Borobudur is gelegen bij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië en is gebouwd in de periode 750 - 850. De naam stamt mogelijk van het Sanskriet "Vihara Buddha Ur", dit betekent vrij vertaald "Boeddhistische tempel op de berg". De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa. De stoepa heeft negen etages; de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie rond. De etages vertegenwoordigen de Boeddhistische kosmos. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stoepa. De Borobudur is onderdeel van UNESCO.

Makassar

Makassar is vaak het startpunt van een reis door Sulawesie, Indonesië. Net als vele andere steden in Indonesië is het een grote, drukke en chaotische stad. De metropool groeit nog steeds en er zijn meerdere bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheid is Fort Rotterdam, een herinnering aan de Nederlandse bezetting van het gebied. Net buiten de stad vindt u het groene platteland waar het vanzelfsprekend een stuk rustiger is. U kunt gemakkelijk een bezoek brengen aan het Bulusaraung Nationaal Park. Dit is zeker aan te raden!

South Sulawesi

Set on the island of Sulawesi, the province of South Sulawesi is situated in the southern reaches of this jungle-covered island. The area features incredible natural beauty encompassing soaring mountains, unspoilt beaches and remote islands. Visitors can look forward to exploring Makassar, the capital of the region; viewing the 17th-century Fort Rotterdam, a harborside Dutch colonial landmark; and discovering the traditional villages dotting the Tana Toraja region. Don't miss the opportunity to soak up the rich culture and traditions, sample the local cuisine and discover the abundant natural beauty of South Sulawesi.

Sulawesi

Tussen Borneo en de Molukken ligt Sulawesi, een van de grotere gebieden van Indonesië. Dit 'vreemd gevormde' stuk landmassa - sommige lijken op een spin, de andere op de letter 'k' - bestaat uit vier schiereilanden, waarvan de meerderheid van de 15 miljoen inwoners op de eilanden in het zuiden woont. Toeristen voelen zich aangetrokken tot het eiland vanwege de overvloedige duik- en snorkelmogelijkheden, de unieke mix van inheemse culturen, adembenemende landschappen, ongewone architectuur en levendige festivals en rituelen. Fans van het ongewone zullen blij zijn met de mogelijkheid om de mysterieuze granieten megalieten te zien die dateren uit 3000 voor Christus, gevonden in de centrale provincies van Sulawesi.

Misool Island

Het eiland Misool, dat in de Ceramzee in West-Papoea in Indonesië ligt, is een van de vier grote eilanden van de Raja Ampat-archipel. Deze afgelegen tropische schuilplaats is een wereldberoemde duikbestemming met kristalhelder turquoise water en een spectaculaire mariene diversiteit in een veelkleurig onderwaterwonderland. Bezoekers kunnen zich verheugen op het spotten van een scala aan tropisch zeeleven; het bekijken van prachtige koraaltuinen, waarvan wordt gezegd dat ze de thuisbasis zijn van meer dan 75 procent van 's werelds bekende koraalsoorten en exotische vissoorten; evenals het verkennen van de dichtbeboste landschappen en weelderige mangrovemoerassen van het eiland. Mis de kans niet om de verborgen witte zandstranden van Misool te ontdekken, omzoomd door beeldschone wuivende kokospalmen. Andere populaire activiteiten zijn: walvissen spotten, wandelen, snorkelen en het bekijken van oude culturele bezienswaardigheden met met rotstekeningen bedekte muren die duizenden jaren oud zijn.

West Papua

Also known as Western New Guinea and formerly Irian Jaya, West Papua is an Indonesian province occupying the western half of the island of New Guinea, while the eastern half is the independent country of Papua New Guinea. Though no longer home to the cannibals and headhunters it was once famous for, West Papua still offers plenty of opportunities to go where few have gone before among some of the most exotic cultures, spectacular scenery and unexplored trekking terrain in the world. While the majority of tourists are drawn in by the world-renowned diving opportunities and spectacular island scenery of the Raja Ampat islands, there are also countless land based activities on offer including visits to Southeast Asia’s largest national park, buying wonderful local handicrafts from Arborek Village, and exploring the island’s vast virgin rainforest.

Papua

Onversaagde ontdekkingsreizigers zullen de gelegenheid om dit wilde tropische land te verkennen, verrukken. De grote, meest oostelijke provincie van Indonesië beslaat de helft van het eiland Nieuw-Guinea en is grotendeels onontwikkeld - het is een bloeiend sprookjesland van oerwoud, stromende rivieren, ongerepte stranden, rustige meren en epische bergen. Degenen die deze afgelegen bestemming bereiken, zullen evenzeer worden beloond door de ongerepte natuurlijke pracht van de majestueuze omgeving als door het rijke culturele erfgoed van de lokale bevolking - hun tribale rituelen en gewoonten zijn honderden jaren intact gebleven.

Labuan Bajo

Net als veel andere populaire toeristische plekken in Indonesië was Labuan Bajo, in het uiterste westen van Flores, ooit een slaperig vissersdorpje. Tegenwoordig fungeert het als een bruisend vertrekpunt voor bezoekers die de nabijgelegen Komodo-archipel willen verkennen - de thuisbasis van de legendarische Komodo 'draken', enorme prehistorische hagedissen die tot 70 kilogram kunnen wegen en tot drie meter lang kunnen worden. Naast de mogelijkheid om deze angstaanjagende reptielen in hun natuurlijke omgeving tegen te komen, bezoeken reizigers ook het gebied voor de uitstekende duik- en snorkelomstandigheden. Het verkennen van haaien, dolfijnen en walvissen en allerlei vormen van watersport zijn ook populaire activiteiten voor vakantiegangers.

Flores

Ondanks dat Flores een van de grootste eilanden van Nusa Tenggara is, is het voor reizigers nog relatief onbekend. Dit verborgen pareltje heeft een gevarieerd landschap. Van jungle tot verlaten witte stranden en prachtige vulkanen. Het eiland wordt steeds beter bereikbaar en de verwachting is daarom ook dat het toerisme in rap tempo toe zal nemen.

Bezoek nu nog de rustige hagelwitte stranden, de kratermeren van Kelimutu en de grotten van Batu Cermin. Ook zijn er prachtige koraalriffen voor de kust. Kortom het veelzijdige Flores heeft enorm veel te bieden. 

 

East Nusa Tenggara

East Nusa Tenggara bestaat uit bijna 600 eilanden en staat bekend om zijn culturele diversiteit en prachtige natuurlijke omgevingen. Hoogtepunten van de provincie zijn Sumba, beroemd om zijn kunst en handwerk - met name de handgemaakte weefsels geweven op traditionele weefgetouwen; het eiland Komodo, de enige plek op aarde waar de Komodovaraan te vinden is - een van 's werelds meest formidabele reptielen; Kelimutu, met zijn levendig gekleurde kratermeren; en West-Timor, met zijn ongerepte stranden, groene regenwouden en een fascinerende smeltkroes van etniciteiten. De kust van Oost-Nusa Tenggara staat bekend om zijn fenomenale mariene omgevingen - met name de riffen bij het kustplaatsje Alor, die pulseren met de biodiversiteit. In tegenstelling tot de rest van deze relaxte, multiculturele provincie, is de hoofdstad Kupang een snelle stad met een bruisend nachtleven en een uitgesproken Indonesische smaak.

Lesser Sunda Islands

Also known as Nusa Tenggara, the Lesser Sunda Islands are an island chain spread across the central southern part of Indonesia. The islands are, from west to east: Bali, Lombok, Gili Islands, Sumbawa, the Komodo Islands, Flores, Sumba, Timor, the Solor and Alor archipelago’s, Barat Daya Islands and the Tanimbar Islands. This arch of volcanic islands makes an ideal destination for travellers seeking white sand beaches, relaxing geothermal springs, and remote traditional villages. While the northern islands are characterised by dense green jungles, the south is defined by arid savannah. In-between you will find warm, clear waters offering some of the world’s best opportunities for diving, snorkelling or aquatic wildlife encounters. Whether you are eager to swim with whale sharks, manta-rays and turtles; witness immense komodo dragons; or simply relax on idyllic pink-sand beaches, the Lesser Sunda Islands have something for every traveller.

Yogyakarta

Yogyakarta is bijzonder rijk in cultuur, waarbij de Javaanse keuken, muziek, dans en theater de belangrijkste plaats innnemen. Yogya is een drukke stad met ongeveer 1 miljoen inwoners, die toch de juiste balans weet te houden tussen zijn culturele erfgoed en de moderne tijd. De Ullen Sentulu en Affandi musea zijn beslist een bezoek waard, evenals het paleis van de sultan, Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat (Kraton), dat nog steeds bewoond wordt door de huidige Sultan van Jogjakarta, Sultan Hamengkoeboewono X, die tevens gouverneur is van het gebied. De Borobudur en Prambanan-tempels liggen relatief vlakbij de stad.

Central Java

Centraal Java beslaat zo'n een derde van het eiland Java. Het gebied is bekend om zijn twee 9e-eeuwse UNESCO World Heritage Sites: De oude Boeddhistische stupa en het tempelcomplex van Borobudur, en het Hindoe-tempelcomplex van Prambanan. Deze indrukwekkende sights kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een bezoek aan de oude stad Yogyakarta, die als de culturele hoofdstad van het eiland fungeert, gevuld met een spectaculair paleis en talloze historische attracties. Een andere populaire bestemming in Midden-Java is de kleine Karimunjawa-archipel, die in het noorden van de provinciale hoofdstad Semarang is gelegen. Deze prachtige eilanden zijn bijna geheel onontwikkeld en beschikken over idyllische stranden en een aantal fantastische snorkel- en duikmogelijkheden.

Java

Het schrille contrast tussen actieve vulkanen, levendige groene rijstvelden en de witte zandstranden tegen bruisende metropolen zet de toon voor Java, het eiland in het hart van Indonesië. Jakarta, de hoofdstad van het land, is een van de meest dichtbevolkte plaatsen ter wereld, en is de toegangspoort tot het eiland. Yogyakarta het culturele en culinaire centrum van het natuurlijk de iconische pracht van de Borobudur tempel.

Singapore City

The Republic of Singapore is a sovereign city-state located in Southeast Asia, off the tip of the Malay Peninsula. This former British colony comprises 63 islands and is famous for its rapid evolution, developing from a third world country to the world centre of technology, education, healthcare and innovation. Visitors are spoilt for choice with regards to unmissable attractions. The dazzling Merlion Park includes a spectacular promenade and the iconic 28-foot Merlion statue, which pays homage to the city’s humble beginnings. Futuristic and yet intrinsically tied to nature, the Gardens by the Bay is one of the most popular bucket-list items here, with its captivating treetop walk and 114-foot waterfall - indoors. Shopping comes to a global pinnacle at famous Orchard Road.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!