China en Hong Kong reis | Luxe reis keizerlijk China

  unique

  

16-daagse rondreis China

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

13-daagse luxe rondreis China

In deze rondreis staat luxe centraal. Verblijf in de meest exclusieve accommodaties, reis in Business of First Class en ervaar “once in a life time” experiences. Aanschouw de legendarische Chinese Muur, die ooit meer dan 6000 kilometer lang was vanuit een helikopter. Verblijf in een unieke accommodatie met een privéstuk Chinese Muur, waar u in alle rust over kunt wandelen. Bezoek de wereldberoemde tuinen van Suzhou, kijk uit over Shanghai vanaf de 632 meter hoge Shanghai Tower, wandel langs het schilderachtige West Lake in Hangzhou en geniet van een High Tea in het iconische Peninsula in Hongkong.

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar China

Vandaag begint uw luxe reis naar China! Geniet van uw comfortabele vlucht in business class.

Dag 2 - Aankomst in China

上海欢迎您们! oftewel welkom in Shanghai. Bij aankomst op de luchthaven wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale gids en wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag kunt u acclimatiseren. 

blank

blank

blank

Dag 3 - Stadstour Shanghai

Na het ontbijt gaat u samen met uw privégids de stad ontdekken. Zo begint u bij de beroemde Yu-tuinen, een prachtig voorbeeld van de kunst van het Chinese tuinaanleg, wat met name gebruikelijk is in deze regio. Traditioneel gezien zijn Chinese tuinen een miniatuurreproductie van de natuur: de aanwezigheid van rotsen vertegenwoordigen bergen, vijvers stellen meren voor en waterstroompjes symboliseren rivieren. De zoektocht naar harmonie heeft voorrang op de rigoureuze geometrische planning die u zou zien in de meeste westerse tuinen.

Ontdek vervolgens de bekende Bund van Shanghai, loop langs enkele historische gebouwen aan de ene kant en de prachtige skyline aan de andere kant. Wandel door de beroemde straat Nanjing Road met zijn kleurrijke borden en drukte van de lokale bevolking en toeristen; het perfecte beeld van een moderne Aziatische hoofdstad. Uiteindelijk arriveert u op People's Square, de voormalige locatie van de Shanghai Racetrack. In het hedendaagse Shanghai is het een druk bezocht park, waar veel te beleven valt. Zo is er in het weekend een huwelijksmarkt, waar (groot)ouders hun (klein)kinderen proberen te koppelen aan een geschikte partner. Doordeweeks wordt er veel gewandeld en muziek gespeeld.

Hierna gaat u door naar nabijgelegen wijk Lujiazui, het epicentrum van enkele van de meest beroemde gebouwen: de Oriental Pearl TV Tower, de Jin Mao Tower en de Shanghai Tower. De Shanghai Tower is 632 meter hoog met 121 verdiepingen boven de grond en 5 verdiepingen onder de grond, het is het hoogste gebouw in China en de nummer drie ter wereld. De supersnelle lift neemt u mee naar het observatieplateau op de 118e verdieping en hier kan u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. 

Uiteindelijk wordt u weer terug naar uw accommodatie gebracht. 

blank

blank

blank

Dag 4 - Dagtrip Suzhou

Bezoek één van de beroemdste “water towns” van China, Suzhou. Deze stad wordt ook wel het Venetië van China genoemd, vanwege haar kanalen en stenen bruggen. De wereldberoemde Suzhou-tuinen worden beschouwd als één van de mooiste van het hele land.

U wandelt door de smalle straatjes van de oude stad. Bekijkvooral ook de lokale huizen, die prachtige witte houten gevels en zwarte dakpannen hebben. U passeert ook veel kanalen, waar u ziet hoe de inwoners nog steeds vaak het water gebruiken om hun kleren te wassen en hun huizen schoon te maken. U zult ook de Master of the Nets Garden bezoeken. 

Aan het einde van de middag keert u terug naar Shanghai. 

blank

blank

blank

Dag 5 - Shanghai vrije dag

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het historische gebied, de “French Concession”. In deze buurt is duidelijk te zien dat Westerse mogendheden veel privileges kregen. Verken het Fuxing Park, een ander iconisch Chinees park waar de lokale bevolking hun ochtendrituelen beoefent, van Tai Chi tot Tango dansen.

Wandel daarna over de omliggende wegen en bewonder voormalige koloniale huizen die nu zijn getransformeerd tot restaurants, bars en verschillende boetieks. Vervolgens kunt u door lopen naar Xintiandi, een volledig gerenoveerd gebied dat wordt beschouwd als een van de levendigste delen van de stad. Eindig de wandeling bij Tianzifang, een doolhof van steegjes vol met restaurants, boetieks en kleine kunstgalerijen vergelijkbaar met die in Xintiandi (maar veel authentieker en met een rijke geschiedenis tot de Ming-dynastie.)

Mocht u interesseert zijn in kunst dan zou u het shanghai Museum, Museum of Contemporary Art of het art district M50 kunnen bezoeken. 

blank

blank

blank

Dag 6 - Shanghai - Hangzhou

Het is tijd om uw reis te vervolgen naar uw volgende bestemming, Hangzhou. In de ochtend wordt u naar het Hongqiao treinstation gebracht en reist u in de comfortabele eerste klas cabine van de hogesnelheidstrein naar Hangzhou. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. 

De rest van de dag kunt u vrij besteden. 

blank

Amanfayun

blank

Amanfayun

blank

Dag 7 - Hoogtepunten Hangzhou

Ontdek samen met uw gids de stad, Hangzhou. U bezoekt de bekende Lingyin Tempel, die aan de voet van een berg ligt omgeven met schilderachtige bossen. Verder brengt u een bezoek aan een theeplantage. Tot slot maakt u een wandeling bij de West Lake. Dit is absoluut het hoogtepunt van Hangzhou. Het staat sinds 2011 op de werelderfgoed-lijst en heeft tal van historische bezienswaardigheden, zoals tuinen en pagodes.

blank

Amanfayun

blank

Amanfayun

blank

Dag 8 - Hangzhou - Beijing

Na het ontbijt wordt u middels een privétransfer naar het treinstation van Hangzhou gebracht. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein en reist u in de eerste klasse naar de hoofdstad Beijing. Tijdens de treinreis kunt u in alle comfort genieten van de treinreis. Uit het raam ziet u het platteland en de bekende spooksteden die tussen Hangzhou en Beijing liggen. Deze steden zijn gebouwd om werkgelegenheid te creëren, maar zijn over het algemeen onbewoond. 

Bij aankomst in Beijing zal u worden ontvangen door onze lokale gids die u naar uw hotel brengt. 

blank

blank

blank

Dag 9 - Plein van de Hemelse Vrede, Verboden Stad en Zomerpaleis

Na het ontbijt neemt uw gids u mee naar het reusachtige Plein van de Hemelse Vrede (440.000 m2). Op dit plein kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen. Daarna gaat u door naar het misschien wel de beroemdste attractie van China: de Verboden Stad. Het complex werd gebouwd onder het bewind van de Ming-dynastie. De Verboden Stad werd eeuwenlang de zetel van de Chinese keizers en was volledig afgesloten van de buitenwereld. De legende gaat, dat het complex bestaat uit 9999 verschillende kamers. Hierna gaat u naar de voormalige keizerlijke tuin Jingshan. Daarna gaat u een bezoek brengen aan het Zomerpaleis. Eens een eenvoudige keizerlijke tuin, werd de het complex in de 18e eeuw volledig opnieuw ingericht door keizer Qianlong en werd het een van de belangrijkste plekken van de hoofdstad. Een mix van tempels, paviljoens, meren, pagodes en tuinen vormen deze harmonieuze weergave van de Chinese cultuur en architectuur. Na het bezoek aan het Zomerpaleis wordt u naar het hotel gebracht.

blank

blank

blank

Dag 10 - Tempel van de Hemel en Hutongs

U begint de dag met een ochtendbezoek aan de Tempel van de Hemel, die tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Op dit moment van de dag is er voldoende gelegenheid om de lokale bewoners te zien genieten van hun ochtendactiviteiten in het park, waaronder Tai Chi, Kung Fu, meditatie, gymnastiek en zelfs tangodansen.

Sommige Chinezen beoefenen ook waterkalligrafie met gigantische borstels op de plavuizen van het park. Na een korte introductie van de gids, krijgt u de mogelijkheid het ook eens te proberen.  

Later gaat u de Hutongs van Beijing ontdekken. U zult rond worden gereden in een Rickshaw, 

Optionele Kung Fu Show:

Als het u leuk lijkt, kan u in de avond genieten van een Kung Fu Show. Deze traditionele vechtkunst vindt zijn oorsprong 4000 jaar geleden. De Kung Fu-show van vanavond heeft een prachtig verhaal. Het gaat over een kleine jongen die door Kung Fu te beoefenen meester wordt en uiteindelijk het heilige doel van verlichting bereikt.

blank

blank

blank

Dag 11 - Beijing vrije dag

Vandaag kunt u het eerste deel van de dag vrij besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het kunstdistrict 798, het hart van de kunstscène van Beijing. Kunstdistrict 798 bestaat uit een aantal verlaten fabrieken die in de jaren 90 door Chinese kunstenaars werd gerenoveerd. Het is nu een bloeiende kunstscène, samen met cafés, restaurants en gespecialiseerde boetieks die kleding verkopen van jonge ontwerpers. Breng een paar uur door in de nauwe steegjes, bezoek de winkels en stop bij een café om te genieten van een kopje koffie.

Later op de dag gaat u middels een privé transfer naar uw unieke accommodatie, Commune by the Great Wall. Buiten het feit dat het een zeer comfortabel en luxe accommodatie is, heeft het een unieke ligging met een stuk Chinese Muur op haar grondgebied. U krijgt hier dus met een beetje geluk de mogelijkheid om helemaal alleen zonder andere toeristen op de muur te staan. 

De rest van de dag kunt u heerlijk genieten in het hotel. 

blank

blank

blank

Dag 12 - Helikoptervlucht over Chinese Muur

Een privétransfer brengt u naar het Badaling-gedeelte van de Chinese Muur.  Hier zal u een spectaculaire helikoptervlucht maken over de Chinese Muur. 

blank

blank

blank

Dag 13 - Beijing - Hong Kong

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Hongkong. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht. 

blank

The Peninsula Hong Kong

blank

The Peninsula Hong Kong

blank

Dag 14 - Hong Kong vrije dag

Vandaag kunt u vrij besteden. Zo kan u  Kowloon en Hongkong Island gaan ontdekken. De bekende Victoria Piek mag zeker niet ontbreken en wordt over het algemeen als de nummer één highlight van Hongkong gezien. Met een klein trammetje gaat u de berg op. Vanaf 554 meter hoogte heeft u een panoramisch uitzicht over de de skyline van deze dichtbevolkte stad.

Verder kunt u het bekende Repulse Bay strand bezoeken. U kunt duidelijk zien hoe veelzijdig Hongkong is, van het bruisende stadsleven tot prachtige stranden. 

Ook kan een boottocht in een traditionele Sampanboot niet ontbreken. Vaar over de rivier en bewonder de enorme gebouwen vanaf het water. 

Ook kunt u wandelen van de koloniale Klokkentoren helemaal tot aan Hung Hom langs de Tsim Sha Tsui Promenade. Ga bijvoorbeeld verder naar de "Avenue of Stars" en ga op de foto met grootheden als Bruce Lee. 

Breng een bezoek aan een van de  bekendste markten van Hongkong, de Ladies Market. Hier kunt u uw onderhandelingsvaardigheden in de praktijk toepassen. Voorheen werd hier voornamelijk dameskleding verkocht, vandaar de naam, maar nu is er van alles te vinden op deze markt. 

In Hong Kong is er ook een Jade Markt in Kowloon, breng vooral een bezoek aan deze interessante markt. Dit is de plek bij uitstek om een authentiek souvenir te kopen, zoals een  Chinees geluksamulet.

blank

The Peninsula Hong Kong

blank

The Peninsula Hong Kong

blank

Dag 15 - Hong Kong vrije dag

Vandaag kunt u wederom de stad verkennen. Mocht u genoeg hebben van het stadsleven dan kunt u ook een bezoek brengen aan het eiland Lantau, het grootste eiland in Hongkong en gelegen aan de monding van de Parelrivier. Het eiland heeft een overwegend bergachtig terrein en is bijna twee keer groter dan Hong Kong zelf. Het wordt beschouwd als de longen van Hong Kong vanwege de grote hoeveelheid natuur op het eiland. U gaat met de Ngong Ping-kabelbaan naar het eiland. Vanuit de kabelbaan heeft u een panoramisch uitzicht. Eenmaal aangekomen op het eiland kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Po Lin-klooster, een boeddhistisch klooster gesticht in 1906. Naast het klooster kunt u een bezoek brengen aan de absolute trekpleister van het eiland, de Tian Tan Boeddha. Deze  enorme Boeddha van 34 meter hoog ligt boven op een berg en is vanuit de wijde omgeving te zien. Voor de lunch kunt u een authentieke vegetarische lunch nuttigen bij het klooster. 

blank

The Peninsula Hong Kong

blank

The Peninsula Hong Kong

blank

Dag 16 - Vertrek vanuit China

Het einde van uw rondreis is alweer aangebroken. U vliegt terug naar Nederland waar u in dezelfde dag nog zult aankomen. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw Luxe reis keizerlijk China

Bestemmingen

Shanghai

Gelegen aan de monding van de beroemde Yangtze-rivier, is de beroemde internationale metropool Shanghai een gewaagde en uitgesproken mix van Oost en West. U vindt hier enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, historische shikumenhuizen met een stijl die een mengelmoes is van de Chinese architectuur en een Europees tintje. Shanghai heeft bovendien een van de rijkste verzamelingen van de Art Deco gebouwen in de wereld. Must see attracties zijn onder andere: de Yuyuan Gardens; de vele traditionele chinese theehuizen waar een breed scala van thee, samen met de traditionele Chinese lekkernijen worden aangeboden; en het Shanghai museum met zijn indrukwekkende oude bronzen tentoonstelling. Met zo'n breed scala aan attracties en al wat deze stad te bieden heeft raakt u hier niet uitgekeken.

blank
blank
blank

Hangzhou

De vredige rust in Hangzhou is het perfecte tegengif voor de drukke metropool Shanghai. De lokale bevolking van Hangzhou is enorm trots op hun mooie tuinstad en zoals het oude Chinese gezegde luidt: 'In de hemel is er een paradijs, op aarde is er Hangzhou'. Volgens Chinese normen beschikt de stad over veel groen, klassieke tuinen en bloeiende parken die overal te vinden zijn. Het West Lake en haar weelderige groene omgeving zijn ongetwijfeld de grootste trekpleister van de stad. Wilgen en pagoden staan langs de oevers van dit prachtige meer terwijl kleine bootjes voorbij drijven en een typisch Chinees landschap vormen. Maak een wandeling langs de verhoogde weg bij het meer; u zult het vredige ethos van de stad voelen en haar aloude faam als 'Hemel op aarde' beter begrijpen.

blank
blank
blank

Zhejiang Province

Located in eastern China, the coastal province of Zhejiang is a premier tourist region. Conveniently accessed from Shanghai, the scenic capital city of Hangzhou is undoubtedly the main tourist hub of the province, with its picturesque setting on West Lake and its many ancient temples and pagodas to admire. However, in addition to its photogenic capital, Zhejiang has many other key sights to offer, such as Wuzhen, an ancient ‘water town’ of stone bridges and interconnected canals, and Qiandao Lake, a man-made freshwater lake containing over 1000 islands. Finally, the port city of Ningbo provides access to two fantastic attractions: the island of Putuoshan, an important Buddhist pilgrimage centre, and Baoguo Temple, the second-oldest surviving wooden structure in southern China.

Beijing

Beijing is het economische, politieke en educatieve centrum van China. De stad is beroemd om zijn Hutongs, traditionele woningen in kleine straatjes met een binnenplaats (siheyuan). Sinds het midden van de 20e eeuw zijn veel hutongs gesloopt om plaats te maken voor nieuwe wegen en gebouwen. Een bezoek aan Beijing biedt een kijkje in het Chinese keizerlijke verleden. Hoogtepunten van Beijing zijn onder andere het Tiananmenplein, de Verboden Stad en het Olympisch Stadion. Ook is het een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de legendarisch legendarische Chinese Muur.

blank
blank
blank

Hong Kong City

De bruisende metropool Hong Kong ligt in het noordelijke deel van Hong Kong Island en is het centrum van de economie, het amusement en het toerisme van het land. Bekend om haar kenmerkende chique architectonische monumenten (zoals de I.M. Pei's Bank of China-toren), vertegenwoordigt het stadscentrum de voorhoede van het moderne design in het land. Ook is het een perfecte winkelbestemming, het biedt tal aan shoppingmalls; levendige straten omzoomd door winkels; en de beroemde historische Temple Night Street Market. Zie de wolkenkrabbers en beboste heuvels vanaf het water tijdens een boottocht, of neem de tram naar de top van 'The Peak', het hoogste punt op het eiland, voor een panoramisch uitzicht over de stad.  

Guangdong Province

Located in southern China with a long strip of coastline along the South China Sea, the province of Guangdong is a growing tourist region with plenty of natural attractions on offer. In the north of the province, Mount Danxia offers hiking on spectacular sandstone cliffs, while the Baiyun Scenic Area (located within the vibrant capital of Guangzhou) is named ‘White Clouds’ for the mist that drapes the region’s scenic peaks. The metropolis of Guangzhou is renowned for its gastronomy, and offers convenient transport links to the province’s southern coastline, which includes key destinations like Shenzhen and Yangjiang. Also not to be missed is the fascinating town of Kaiping, home to gorgeous watchtowers and offering tours to historical villages such as Liyuan and Zilicun.

Accomodaties

Amanyangyun

Het Amanyangyun ligt net buiten het centrum van Shanghai en is misschien wel het meest indrukwekkende Aman resort van China.

Het Amanyangyun is gebouwd uit vijftig Ming- en Qing-dynastieënwoningen die verplaatst zijn uit de historische provincie Jiangxi in China. Het is meer dan alleen een hotel. Het is een staaltje van architecturaal en ecologisch behoud en een plek waar overblijfselen van het oude China bewaard blijven. Hier draait het allemaal om het omarmen van een rustige en eenvoudigere manier van leven, maar gecombineerd met het comfort van de 21e eeuw zoals een Italiaans restaurant aan het meer, en een spa- en wellnesscentrum van 2.840 m2.

Kortom een heerlijk toevluchtsoord dicht bij de stad maar toch ook zover weg. 

Uw verblijf: 4 nachten
blank
blank
blank

Amanfayun

Amanfayun wordt omgeven door theeplantages en bamboebossen en is een spiritueel heiligdom gevormd door de Chinese traditie en de boeddhistische kloostercultuur. Elk van de 42 kamers, suites en villa's is uniek en heeft een rijke geschiedenis. Amanfayun ligt in een vallei in de buurt van de West Lake aan de rand van Hangzhou. Ontdekkingen wachten in het vredige resort en de regio daarachter, of het nu een ochtendgebedsessie is met boeddhistische monniken, een rustgevende natuurwandeling of een bezoek aan een aangrenzende theeplantage. Amanfayun is een plaats van kronkelende stenen voetpaden en schaduwrijke binnenplaatsen waardoor de woningen, sommige daterend uit meer dan een eeuw, toegankelijk zijn. Daken zijn van kleitegel en binnenvloeren zijn van steen of hout. Fijne kalligrafie kunstwerken sieren de muren.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Rosewood Beijing

Het Rosewood Beijing is een schitterende accommodatie in het centrum van Beijing die op kunstzinnige wijze moderne en oude stijlelementen combineert.

Alle luxe kamers hebben een stijlvol ontwerp, een selectie boeken en smaakvolle elementen die het een artistieke charme geven. De kamers bieden huiselijk comfort dankzij vloerbedekking, een inloopkast, kunstwerken, hoge ramen en een grote badkamerspiegel met een ingebouwde tv.

De faciliteiten van Rosewood Beijing omvatten zes restaurants en lounges met een verscheidenheid aan authentieke internationale Keukens, een Sense-spa met suites die zijn ontworpen voor overnachtingen, een binnenzwembad, een fitnessruimte en een yogastudio.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Commune by the Great Wall

Commune by the Great Wall ligt in de buurt van Beijing, dicht bij de Chinese Muur (Badaling). De accommodatie beschikt over veertig villa's met 175 suites en elf presidentiële suites. De accommodatie beschikt over drie restaurants, een buitenzwembad en een tennisbaan. Wat zeer uniek is aan deze accommodatie is dat zij beschikken over een privépad naar een gedeelte van de Chinese Muur. Op deze manier kunnen gasten in alle rust genieten van een pure Chinese Muur ervaring, zonder hordes toeristen. 

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

The Peninsula Hong Kong

Het iconische Peninsula Hotel in Tsim Sha Tsui verwelkomt hoogwaardigheidsbekleders en andere welgestelde reizigers in Hong Kong sinds 1928, toen het werd beschouwd als "het beste hotel ten oosten van Suez". Gasten kunnen verblijven in klassieke stijl of in een modernere kamer in de 30 verdiepingen tellende toren die boven het oorspronkelijke hotel uitrijst met een prachtig uitzicht op Hong Kong Island en Victoria Harbour.

Er zijn 300 kamers en acht restaurants: Spring Moon voor Kantonees, Gaddi voor Frans, Felix voor hedendaagse internationale gerechten en de lobby voor afternoon tea. De begane grond en eerste verdieping vormen de Peninsula Shopping Arcade gevuld met boetieks met de beste luxeartikelen ter wereld. De Peninsula Spa is een andere "must-do" en de wellnessfaciliteiten van de accommodatie omvatten ook een volledig uitgerust fitnesscentrum en een binnenzwembad met sauna. Het hotel onderscheidt zich ook door haar vloot van kenmerkende Rolls Royces, geschilderd in een onderscheidende tint die bekend staat als "Peninsula green" en die gasten kunnen huren. De accommodatie ligt op een uur rijden van de luchthaven Chek Lap Kok (HKG).

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank