Myanmar reis | Luxe reis Myanmar road to Mandalay

  unique

  

22-daagse reis door Myanmar

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

22-daagse exclusieve privéreis Myanmar

Tijdens deze rondreis staat luxe centraal. Vlieg business class en verblijf in de beste accommodaties. Neem deel aan een bijzondere “blessing”- ceremonie bij de Schwedagon-pagode in Yangon. Ontmoet de secretaris van Aung San Suu Kyi. Vaar op de luxe Belmond Road to Mandalay van Mandalay naar Bagan. Aanschouw het dagelijkse leven van de lokale bevolking aan de oevers van de Ayeyarwady-rivier. Verken de mooiste tempels van Bagan en picknick bij een tempelruïne, waar nauwelijks toeristen komen. Bewonder de tempels bij zonsopgang vanuit een luchtballon. Neem deel aan een traditionele bootrace van de Intha-vrouwen op het Inle-meer. Sluit de reis af in een idyllisch resort in de Mergui-archipel

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Myanmar

Vandaag begint uw bijzondere reis naar Myanmar! Geniet van uw intercontinentale vlucht. 

Dag 2 - Aankomst in Yangon

ကြိုဆိုပါတယ်! Welkom in Myanmar! U komt aan in de stad Yangon. Deze stad is de grote economische, culturele en historische stad van het land, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, niet de hoofdstad. Door de bereikbaarheid is het een natuurlijk startpunt van uw reis. Een privétransfer brengt u naar een comfortabele accommodatie met een rijke historie. 

In de middag wandelt u door de stad, waar de tijd soms wel 100 jaar lijkt stil te hebben gestaan. U wandelt met een expert door het doolhof van straten in de binnenstad, langs het indrukwekkende erfgoed, en sluit af met een drankje bij een persoonlijke favoriet; het knusse restaurant Gekko, gelegen in een historisch pand op Merchant Street.

blank

blank

blank

Dag 3 - Yangon stadstour

Na uw ontbijt wordt u opgehaald en neemt u mee naar Shwedagon Pagode.  Eerst  begint u  met een traditionele zegeningsceremonie door 3 boeddhistische monniken die voor u bidden en boeddhistische verzen voordragen (duur van de hele ceremonie ongeveer 20 minuten).

Vervolgens gaat u met een gids  een van de beroemdste pagodes ter wereld en absoluut de hoofdattractie van de voormalige hoofdstad Yangon bezoeken.  De pagode zal inmiddels zo’n 2600 jaar oud zijn. Daarmee zal het de oudste pagode ter wereld zijn, maar niemand weet precies wanneer met de bouw ervan begonnen is. De tempel is te vinden op Singuttara Hill, in een buitenwijk van Yangon op zo’n 4 kilometer van het centrum.

Tijdens deze  tour van een halve dag maakt u kennis met de geschiedenis   van de pagode, het dagelijks leven van alle mensen die in de directe omgeving van de pagode wonen en een dieper inzicht in de boeddhistische religie en hoe het spirituele geloof is vermengd met het geloof in nats - de geesten van Myanmar. U luncht in een lokaal restaurant een  Birmese lunch.

Na de lunch wordt u terug naar het hotel gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden. 

 

blank

blank

blank

Dag 4 - Myanmar cultuur

De ochtend kunt u vrij besteden. De gids en auto staan tot uw beschikking om de stad te ontdekken.

In de late namiddag rond 16.00 uur ontmoet u mevrouw Ma Thanegi (Birmese schrijfster, voedselliefhebber en voormalig secretaris van Aung San Suu Kyi) in uw hotel voor een kopje thee of koffie.

Oorspronkelijk was ze een schilder die sinds 1967 tot 1998 met groepstentoonstellingen exposeerde, maar ook in zeven solotentoonstellingen. Ze was nauw verbonden met de oppositiebeweging tijdens de opstand van 1988 toen ze veel van de topspelers leerde kennen. Ze bracht 3 jaar door in de Insein-gevangenis en publiceerde een boek "Nor Iron Bars a Cage". Ze werd geboren in Myanmar en studeerde aan de Methodist English High School. 

blank

blank

blank

Dag 5 - Reis naar Mandalay

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Mandalay.

Bij aankomst ontmoet u uw gids en gaat u de stad ontdekken. Mandalay is de op een na grootste stad en laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar. U bezoekt eerst de Mahamuni Boeddha-tempel, een belangrijk bedevaartsoord, gelegen in het westen van Mandalay. Een zeer vereerde tempel, het is de thuisbasis van het Mahamuni Boeddhabeeld, waarvan wordt gezegd dat het slechts een van de vijf echte gelijkenissen is van Gautama Boeddha zelf.

De tempel is vol activiteit als pelgrims uit het hele land arriveren om te aanbidden en offers te brengen. Mooie bronzen en houten Boeddhabeelden zijn ook te koop in de straten van de Chanmyathazi-buurt rond de tempel. Ga verder naar de Boeddhabeelden-workshops waar jonge mannen en jongens Boeddhabeelden uit massieve blokken wit marmer hakken. Vanaf hier gaat u door naar Amarapura, een stadje in het zuiden van Mandalay dat ooit de hoofdstad van Myanmar was. Bekend om zijn traditionele weefsels van zijde en katoen, is het een werkelijk fascinerende ervaring om te zien.

Vervolgens loopt u door het Mahagandayon-klooster, het meest prominente kloostercollege van het land en later bezoekt u ook een 100 jaar oude instelling voor het beroepsonderwijs van weven. Een bezoek aan de U-Bein-brug mag ook niet ontbreken, waar u tevens  wat Mandalay-rum kunt proeven - in productie sinds 1886!

blank

blank

blank

Dag 6 - Belmond cruise

 
De ochtend heeft u vrij te besteden. Aan het eind van de ochtend wordt u naar de haven gebracht en gaat u aan boord van uw luxe Belmond Cruise. 

In de middag gaat u de belangrijkste bezienswaardigheden en traditionele kunst van de stad ontdekken, inclusief een bezoek aan een familie van bronzen gieters.

Dineer aan boord in het elegante restaurant met Aziatische en westerse gerechten. 

blank

blank

blank

Dag 7 - Belmond cruise

Start de dag met een yogasessie in de vroege ochtend, gevolgd door een verfrissende traktatie van de gezonde sapbar of begin de dag met een ontspannen ontbijt. 

Doe mee aan een boeddhistische aalmoezenceremonie en ervaar het dorpsleven bij de steiger voordat het schip vertrekt.

Stap uit in Ava om de oude hoofdstad te verkennen. Maak een traditionele tocht met paard en wagen of ontdek de bezienswaardigheden op de fiets.

Terwijl het schip naar Bagan vaart, kunt u genieten van de vele activiteiten aan boord. Woon een lezing over de lokale cultuur bij, proef lokale thee in de Birmese theewinkel en leer hoe je je in een traditionele longyi kleedt of laat je toekomst voorspellen door een astroloog.

U kunt ook genieten van een behandeling in de spa of ontspannen bij het zwembad op het observatiedek, de grootste buitenruimte van elke riviercruiser in Myanmar.

blank

blank

blank

Dag 8 - Belmond cruise

Sta vroeg op om een rustgevende meditatiesessie bij te wonen voordat het schip in Bagan aankomt.

Er zijn vandaag een aantal excursies beschikbaar. Kies uit "Introductie van Bagan" voor tempels en geschiedenis. "A Day in the Life" voor lokale cultuur, eten en markten, of "Bagan by Bicycle" voor wie op zoek is naar actie en avontuur.

Voordat u weer aan boord gaat voor de lunch, wandelt u door het kleine dorp waar de privésteiger van Belmond in de buurt van Old Bagan ligt. Misschien wilt u een kijkje nemen in gratis kliniek van Belmond, waar onze boordarts lokale patiënten behandelt. 

Bezoek 's middags Ananda, een van de mooiste tempels van Bagan. Vervolg uw tour terwijl u een tempel buiten de gebaande paden verkent bij fakkellicht. Sluit de dag af met een zonsondergang op de vlaktes.  

Dineer onder de sterren bij de Road to Mandalay Grill op het observatiedek, voordat u geniet van een klassiek marionetvoorstelling.

blank

blank

blank

Dag 9 - Reis naar Bagan

Na het ontbijt gaat u van boord en wordt u opgehaald door onze lokale gids. Uw gids zal ook u  meenemen naar het dorp Minnanthu, een favoriet gebied in Old Bagan.  Dit is een prachtig vredig deel van Bagan waar de tempelruïnes vaak volledig verlaten zijn. Bij aankomst spreidt uw gids een deken uit en serveert u een smakelijke picknicklunch in deze historische omgeving, omringd door de oude ruïnes.

De namiddag kunt u vrij besteden. 

blank

blank

Bagan Lodge Hotel

blank

Bagan Lodge Hotel

Dag 10 - Bagan-tempelcomplex

Ballonvaren in Bagan is een van de vele hoogtepunten van een reis naar Myanmar geworden. U wordt vroeg in de ochtend voor zonsopgang opgehaald bij uw hotel en naar de lanceerplaats gereden voor deze spectaculaire ballonvaart over de tempelzone van Bagan. Uitgevoerd door voornamelijk Britse piloten, die zich aan strikte Britse veiligheidsnormen houden, nemen de ballonnen u mee op een vlucht met adembenemende uitzichten. De landing is op een grasveld net buiten de tempels en na landing ontvangt u  nog een hapje en champagne en een officieel brevet van de vlucht. 

Later op de ochtend gaat u naar een rustig wijk, weg van de nieuwsgierige toeristen van Bagan - een wijk van schrijvers, kunstenaars en andere creatieve geesten die samenkomen en dingen creëren. Betreed de wereld van deze zelden bezochte gemeenschap, ontmoet haar leden die vragen over hun werk en leven in de oude hoofdstad verwelkomen.

Een mooi voorbeeld van een man die u misschien ontmoet, is kunstenaar Maung Thiha die is afgestudeerd aan de Staatsschool voor "Fine Art" en heeft geëxposeerd in Hong Kong, Thailand en Myanmar.

Hierna staat een fietstocht op het programma.  Fiets met uw gids door de meest spectaculaire landelijke landschappen van Bagan, bezaaid met oude tempels en stoepa's. Fiets in een rustig tempo over relatief vlak terrein, er is genoeg tijd om te stoppen wanneer u zin heeft om een ​​aantal echt gedenkwaardige foto's van de regio te maken. Een van de meest spectaculaire kenmerken van het landschap van Bagan zijn de tempelruïnes, die bijna overal opeens tevoorschijn komen - tussen  palmen, bamboehutten, of zelfs in het midden van rijstvelden. 

 

blank

blank

Bagan Lodge Hotel

blank

Bagan Lodge Hotel

Dag 11 - Myanmar authentiek

Vandaag gaan we off-the-beaten-track: We gaan op pad tijdens een tour door het pure dorpsleven in de omgeving van Bagan. Ervaar de droge zone terwijl u uit Bagan rijdt met een 4WD, terwijl de lokale vrouwen met vuurhout inmiddels weer richting huis lopen, de markten volop in beweging komen en in de gemeenschappen het dagelijkse leven start. Nyaung Gyi is het eerste dorp waar we stoppen, bij een authentieke smid. In een ander dorp, Se Ywa, bezoeken we diverse lokale workshops. In het dorp Taung Kong is de meerderheid van de bevolking boer, en daarnaast aardewerk potten-maker. Ook een zeer interessante stop! In totaal duurt de tour circa 5 uur, inclusief de diverse stops.

In de avond dineert u in een lokaal restaurant, waar u uitzicht heeft op een prachtige tempel. 

blank

blank

Bagan Lodge Hotel

blank

Bagan Lodge Hotel

Dag 12 - Reis naar Inle-meer

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Heho. Hier wordt u opgehaald door uw gids en meegenomen op een avontuurlijke tour in de bossen rondom Kalaw. 

Hier bezoekt u het Green Hill Valley Elephant Camp, een project dat zich richt op het beschermen van de natuur, het zorgen voor olifanten die niet langer geschikt zijn om te werken en het behouden van de tradities van de lokale bevolking die in en rond Kalaw woont - een voormalig heuvelstation dat tegenwoordig populair is om te wandelen. In een groot deel van dit particulier beschermde bos is een natuurlijke habitat voor dieren die anders kwetsbaar zouden zijn voor jacht en stroperij.

U krijgt een heerlijke Nepalese lunch aangeboden en kunt assisteren bij de dagelijkse werkzaamheden in het kamp. U krijgt ook de mogelijkheid om een boom te planten, voordat u doorgaat naar uw resort bij het Inlemeer. 

blank

blank

blank

Dag 13 - Excursie Inle-meer

Vandaag staat een volledige dag op het water en aan de waterkant op uw programma. We ontmoeten tijdens deze tour de beroemde 'leg rowers', gaan aan wal bij een Burmese routerende markt, zien etnische volkeren en worden welkom geheten bij lokale ondernemingen, waar bijvoorbeeld silver wordt gesmeden en Burmese sigaren worden gerold.

U  luncht vandaag  in een drijvend restaurant aan het Inle-meer. In een omgebouwde  rijstschuit wordt uw traditionele Shan lunch voorbereid  terwijl u geniet van het adembenemende landschap.

blank

blank

blank

Dag 14 - Inle-meer fiets- en boottocht

Vandaag gaat u het meer en de omgeving fietsend en met een boot ontdekken. U zal de etnische Shan-stam zien en ook de Intha mensen, die wonen in houten huizen, volledig gebouwd op palen.

U begint uw tour met een boottocht naar Indein dorp, de thuisbasis van de Indein Pagode, een tempel met een indrukwekkende collectie stoepa's, ten zuidwesten van Inlemeer.

Vervolgens maakt u een fietstocht naar het dorp Than Htaung en loopt u naar een lokaal klooster waar u een praatje kunt  maken met de tempelmonniken.

Daarna gaat u verder, afhankelijk van het seizoen en het waterniveau, met de boot of de fiets naar Yay Mae Pin dorp, waar u een areca notenplantage bezoekt. Voor het laatste deel van de tour gaat u met de boot naar Khaung Daing, een klein dorpje aan de noordwestelijke rand van het meer, dat ver van het gewone toeristische gebied ligt en een aantal fascinerende bedrijfjes aan huis heeft. Hier stopt u voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch keert u per fiets of boot terug naar uw hotel.

blank

blank

blank

Dag 15 - Myanmar natuur en culinair

Met zijn dorpen op palen, drijvende tuinen en indrukwekkende Shan-bergen, is Inlemeer een van de meest bijzondere plekken ter wereld om te genieten van een ballonvaart. U wordt vroeg in de ochtend voor zonsopgang opgehaald bij uw hotel en per boot naar de opstapplaats gebracht voor deze spectaculaire luchtballonvlucht over Inlemeer. De ballon neemt u mee op een once-in-a-lifetime reis met uitzicht op het meer en het landschap beneden dat adembenemend is. 

Later op de dag gaat u naar een bootrace van Intha vrouwen. Een spectaculaire en leuke manier om een goed inzicht te krijgen in de traditionele bootraces van de Intha-bevolking. Gedurende het jaar oefenen verschillende gemeenschappen op het meer om de jaarlijkse kampioen te worden op de bootrace-evenementen in oktober. We laten u deelnemen in hun training waarbij 2 teams van 15 vrouwen op elke boot oefenen en tegen elkaar racen. Na de eerste ronde kunt u zelfs onderdeel worden van een van de teams op hun boot. Zeker een onvergetelijke ervaring die Intha-vrouwen op het meer ondersteunt en de bootrace-cultuur in stand houdt.

In de avond heeft u een diner in de wijnkelder van het Inle Princess Resort

blank

blank

blank

Dag 16 - Reis naar Yangon

Na het ontbijt wordt u per privétransfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Yangon. Bij aankomst in Yangon wordt u door uw chauffeur en gids aansluitend naar uw accommodatie gebracht.

's Avonds gaat u bij Seeds Restaurant & Lounge eten, een romantisch, eigentijds gastronomisch uitje aan het Inya-meer.  De Zwitserse Michelin-sterrenchef Felix Eppisser en zijn vrouw Lucia zijn dit restaurant begonnen. Het restaurant is gevestigd in een prachtig met bamboe vervaardigd huis aan het meer en biedt een prachtig uitzicht over het meer, waar u kunt zitten en genieten van een buitengewone culinaire ervaring, met professionele, persoonlijke service en gastvrijheid. 

blank

blank

blank

Dag 17 - 20 - Myanmar strandbestemming

Na het ontbijt gaat u middels een privétransfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Kawthaung. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger die u naar de haven zal brengen. Per boot gaat u vervolgens naar uw resort. 

Het resort biedt verschillende niet-gemotoriseerde en landgebonden activiteiten aan.

De activiteiten zijn:

• Snorkelen en duiken in de overvloedige riffen en grotten van de archipel
• Kajaken en suppen door de ongerepte rivier- en mangrovebossen van Wa Ale
• Trekkings op de junglepaden van Wa Ale
• Verken het exotische zeeleven en ga eilandhoppen in het Lampi Marine National Park
• Kom meer te weten over de lokale vissersgemeenschap "Moken" en het behoud van schildpadden op Wa Ale 
• Ontspan in het rustige comfort van de spa na een dag vol activiteiten

blank

blank

blank

Dag 21 - Reis naar Yangon

Na een ontspannen ontbijt vaart u terug naar Kawthaung. Hier wacht uw chauffeur u op om u naar het vliegveld van Kawthaung te brengen. U vliegt vervolgens terug naar Yangon. Per privétransfer wordt u naar uw accommodatie gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden. 

 

blank

blank

blank

Dag 22 - Vertrek vanuit Myanmar

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis Myanmar road to Mandalay

Bestemmingen

Yangon

Yangon, vroeger bekend onder de naam Rangoon, was de hoofdstad van Myanmar tot 2005, waarna deze functie werd overgenomen door de nieuw gebouwde stad Naypyidaw. Yangon blijft de grootste stad van het land, en is daarnaast nog altijd het belangrijkste commerciële centrum van het land. Een bezoek aan deze prachtige stad laat u kennis maken met een interessante mix van Britse, Burmese, Chinese en Indiase culturen. De stedenbouw is een interessant contrast, tussen de oude koloniale architectuur en moderne hoogbouw, allemaal gedomineerd door de gouden gloed van de Shwedagon Pagode; een prachtige Boeddhistische tempel die pelgrims en reizigers aantrekt vanuit de hele wereld.

blank
blank
blank

Mandalay

Mandalay is een inspiratiebron voor literatuur, teksten en legendes - met goede reden: de stad is een combinatie van koloniale charme, elegant boeddhistische tempels, omringd door weelderige heuvelachtige landschappen. Een bezoek hier is als een stap terug in de tijd : stokoude bussen tuffen door brede lanen, mannen in longyis op cyclo's pendelen rustig rond de gracht en monniken wandelen geruisloos door stoffige tempel binnenplaatsen. Voeg daar warme, waardige locals aan toe en Mandalay is een geweldige reiservaring. Mis Mandalay Hill niet om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en een zonsondergang bij Ubein Bridge, de langste teakhouten brug ter wereld. Een bezoek aan het boeddhistische Sagaing, met tempels en de boeddhistische universiteit; en een heerlijke boottocht over de rivier de Irrawaddy om de kolossale stupa basis in Mingun te zien. Allemaal de moeite waard

blank
blank
blank

New Bagan

Rustend aan de oostelijke oevers van de grote Irrawaddy-rivier ligt het ontspannen stadje New Bagan. Reizigers naar deze aangename stad kunnen slingeren langs het netwerk van stoffige wegen, communiceren met de vriendelijke lokale bevolking en de bruisende ochtendmarkt bezoeken. Gelegen in een gebied dat rijk is aan geschiedenis en cultuur, kunnen reizigers de vele charmante tempels verkennen, waaronder de ingewikkelde gravures die te zien zijn in de Nan Hpaya-tempel; de Birmese stijlarchitectuur van Shwesandaw-pagode; de majestueuze boeddhistische tempel van Lawkanada Pagoda; en de torenhoge Dhammayangyi-tempel, beroemd om de grootste tempel in Bagan. Natuurliefhebbers kunnen hun dagen doorbrengen te midden van de weelderige bomen van het Lawka Nandar Park, een natuurpark dat aan de oevers van de rivier ligt en het beschermde wild in het Lawkananda Wildlife Sanctuary herbergt.

Bagan

Bagan, een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar, is een absolute must-see tijdens uw tijd in Myanmar. Bagan is voor Myanmar wat Angkor Wat voor Cambodja is, in termen van cultuur en toerisme. Deze oude heilige tempelzone strekt zich uit over meer dan 100 vierkante kilometer, met duizenden tempels, pagodes en kloosters die verspreid liggen over dit gebied. Het tempelcomplex, voornamelijk bestaande uit rood-roze bakstenen, is wat er rest van de machtige 'Pagan' cultuur. Het is een architectonisch en archeologisch wonder, dat extra bijzonder is tijdens zonsondergang of op mistige ochtenden badend in het licht van zonsopkomst. Het tempelcomplex kan bewonderd worden per paard-en-wagen, fiets, e-bike of per ballonvaart over Bagan; onvergetelijk!

blank
blank
blank

Ayeyarwady River

De Ayeyarwady-rivier, ook bekend als de Irrawaddy-rivier, is de belangrijkste waterweg van Myanmar, zowel qua omvang als commerciële betekenis, en loopt van noord naar zuid over de hele breedte van het land. De rivier ondersteunt twee bedreigde inheemse wezens - de zoetwater Irrawaddy-dolfijn en de rivierhaai, evenals een groot aantal vissen en vogelsoorten. Het is mogelijk om mooie bootcruises te maken tussen bepaalde punten op de rivier, zoals een dagcruise tussen Mandalay en de oude stad Mingun - de thuisbasis van een enorme pagodebasis die, als deze was voltooid, de grootste in zijn soort zou zijn in de wereld - evenals langere cruises tussen de grote centra langs haar oevers, waaronder Mandalay, Bagan en de hoofdstad van het land, Yangon. Forays langs de zijrivieren van de Ayeyarwady nemen veel afgelegen dorpen en uitzichten die anders moeilijk te beleven zouden zijn

Inle Lake

Een van de meest aantrekkelijke bestemmingen van Myanmar is het prachtige Inle Lake. De lokale bevolking heeft hun volledig leven geïntegreerd met hun omgeving; het bouwen van hele dorpen op palen, hun drijvende akkers en een ingenieuze wijze van vissen vanuit hun long-tail boten - balanceren op een been en het gebruik van het andere been als peddel, zodat zij hun handen vrij hebben om een net te werpen en vis binnen te halen. Een dag op het meer is een unieke ervaring, waarbij men drijvende markten bezoekt en een kijkje kunt nemen bij diverse ambachtelijke centra, zoals zilversmeders, zijdewevers en sigarenmakers. Wat accommodaties betreft zijn er meerdere mogelijkheden, zowel aan land als top-accommodaties die alleen per boot bereikaar zijn. Inle Lake is een plek waar men kan genieten van natuur, gastvrije inwoners en schitterende zonsondergangen.

blank
blank
blank

Mergui Archipelago

De afgelegen Mergui-archipel bestaat uit zo'n 800 eilanden in de Andamanse Zee en is een van de minst bereisde en meest ongerepte bestemmingen van Myanmar. Deze zeetuin van Eden heeft valleien bedekt met ongerept oerwoud, mangrovebossen, moerassen langs riviermondingen, ontelbare idyllische verlaten witte stranden, doorschijnende turquoise wateren en een ongelooflijke diversiteit aan vogels, dieren en waterleven. De eilanden zijn ook cultureel rijk - grotendeels bewoond door zigeuners die een traditioneel, op de oceaan gebaseerd, bestaan leiden. Klinkt als een paradijs, toch?

Accomodaties

The Strand Hotel Yangon

Royale suites van 55 vierkante meter, waar koloniale ventilatoren dwarrelen aan hoge plafonds, welkom in The Strand! In deze bekende Aziatische accommodatie ontmoet het koloniale verleden de nieuwste technologieën, iets dat zorgt voor een zeer comfortabel verblijf. The Strand Café, een oase van rust te midden van de drukte van Yangon, biedt gasten de perfecte omgeving om te genieten van een ontspannen ontbijt, een lichte maaltijd of te genieten van de beroemde The Strand High Tea. Het Strand Café is de hele dag geopend en biedt een brede selectie van typische Myanmar-gerechten, vaak met een moderne Europese flair, evenals enkele van de klassieke gerechten.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Rupar Mandalar Resort

Het Rupar Mandalar Resort ligt in Myanmar en biedt luxe kamers en suites met airconditioning, een gratis Thaise massage van 15 minuten, een satelliet-tv en gratis WiFi. Gasten worden elke dag getrakteerd op een gratis ontbijt en kunnen dineren in het restaurant van het hotel of gebruikmaken van de roomservice. Na een lange dag in de buitenlucht kunt u afkoelen in het zwembad, ontspannen in de jacuzzi, trainen in het fitnesscentrum of genieten van een massage in de spa. Het resort biedt ook huurfietsen.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Belmond Road to Mandalay

De Belmond Road naar Mandalay biedt 3- tot 11-nachten cruises langs de machtige Ayeyarwady-rivier in Myanmar. Comfort en luxe gaan naadloos samen op deze sierlijke riviercruiser met 46 ruime hutten met airconditioning, een eigen badkamer, satelliet-tv, telefoon en meer. U kunt  genieten van een ontbijtbuffet en lunches bij de openluchtgrill op het Observatiedek en diners bij kaarslicht bestaande uit oosterse en westerse gastronomische gerechten gecombineerd met lokale en internationale wijnen en bier onder het dek. Andere faciliteiten aan boord zijn het observatiedek met een zwembad en de pianobar, een stijlvolle lounge, een spa, een fitnessruimte, een boetiek en een huisarts. Activiteiten aan boord omvatten culturele uitvoeringen, lezingen over de intrigerende cultuur van Myanmar, kooklessen, leren hoe een traditionele longyi te binden, en meer.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Bagan Lodge

Bagan Lodge is een charmant boutique hotel met smaakvol ingerichte kamers. De architectuur is een goede mix tussen eigentijds en traditioneel Birmees. Het hotel beschikt over goede facilitieten en ligt gunstig ten opzichte van het tempelgebied.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Sanctum Inle Resort

In het Sanctum Inle Resort is eenvoud de essentie van elegantie. De zeer smaakvolle klassieke inrichting verwijst naar het monastieke leven. Het hotel is een toegangspoort tot een van de meest fascinerende plekken in Azië. Ontspan in het opmerkelijke zwembad met uitzicht op het meer, en verken de wonderen van het meer. Geniet van de rust in één van de meest ambitieuze resorts op het gebied van de gastvrijheid in Myanmar.

Uw verblijf: 4 nachten
blank
blank
blank

The Strand Hotel Yangon

Royale suites van 55 vierkante meter, waar koloniale ventilatoren dwarrelen aan hoge plafonds, welkom in The Strand! In deze bekende Aziatische accommodatie ontmoet het koloniale verleden de nieuwste technologieën, iets dat zorgt voor een zeer comfortabel verblijf. The Strand Café, een oase van rust te midden van de drukte van Yangon, biedt gasten de perfecte omgeving om te genieten van een ontspannen ontbijt, een lichte maaltijd of te genieten van de beroemde The Strand High Tea. Het Strand Café is de hele dag geopend en biedt een brede selectie van typische Myanmar-gerechten, vaak met een moderne Europese flair, evenals enkele van de klassieke gerechten.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Wa Ale Island Resort

Het exclusieve Wa Ale Island Resort ligt op Wa Ale Island in een prachtige beschermde baai omgeven door een tropisch paradijs. Het resort beschikt over luxe tenten en villa's op boomtoppen met een prachtig uitzicht. Gasten kunnen heerlijk dineren in het paviljoenrestaurant dat Aziatische en mediterrane gerechten serveert. Het resort biedt spabehandelingen en een scala aan activiteiten, zoals snorkelen, paddleboarden, duiken, kajakken en wandelen.

Uw verblijf: 4 nachten
blank
blank
blank

The Strand Hotel Yangon

Royale suites van 55 vierkante meter, waar koloniale ventilatoren dwarrelen aan hoge plafonds, welkom in The Strand! In deze bekende Aziatische accommodatie ontmoet het koloniale verleden de nieuwste technologieën, iets dat zorgt voor een zeer comfortabel verblijf. The Strand Café, een oase van rust te midden van de drukte van Yangon, biedt gasten de perfecte omgeving om te genieten van een ontspannen ontbijt, een lichte maaltijd of te genieten van de beroemde The Strand High Tea. Het Strand Café is de hele dag geopend en biedt een brede selectie van typische Myanmar-gerechten, vaak met een moderne Europese flair, evenals enkele van de klassieke gerechten.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank