Roemenië reis | Luxe reis ongerept Transsylvanië

  boutique

  

10-daagse reis door Roemenië

€ 

Vanaf 3.975,- p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

10-daagse individuele cultuurreis Roemenië

Begin deze 10-daagse reis naar Roemenië in Cluj wat de grootste stad in Transsylvanië is. Reis de komende dagen door het landelijke Transsylvanië, de thuisbasis van enkele van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Bezoek de zoutmijnen van Turda, ontmoet een lokale familie, ontdek de iconische kerk Biertan en het kasteel van Dracula en geniet van culinaire ervaringen. Verblijf in de pittoreske dorpjes Viscri en Copsa Mare, maar ook op de top van een heuvel met een spectaculair uitzicht op de Karpaten. Ga met de boswachter op pad voor een mooie wandeling en stap in een 4x4 wagen om de endemische bruine beer te spotten. Neem vervolgens afscheid van Transsylvanië en rijdt door naar Sibiu, de eindbestemming van deze reis vol cultuur, natuur, historie en bijzondere ontmoetingen.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Roemenië - Cluj Apartments
Dag 2 - Cluj - zoutmijnen Turda - Copsa Mare - Copsamare Guesthouses
Dag 3 - Roemeense cultuur en historie - Copsamare Guesthouses
Dag 4 - Copsa Mare - Sighisoara - Viscri - Viscri 125
Dag 5 - Ontmoet de lokale bevolking en imker - Viscri 125
Dag 6 - Viscri - Prejmer - Zabola - Zabola Estate
Dag 7 - Wandelen en bruine beren spotten - Zabola Estate
Dag 8 - Zabola - Brasov - Sinaia - Inn on Balaban - Inn On Balaban
Dag 9 - Kasteel van Dracula - Sibiu - Maison Elysée
Dag 10 - Vertrek vanuit Roemenië

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Roemenië

Welkom in het prachtige Roemenië wat een van de grootste landen in Zuidoost-Europa is. Na aankomst op de luchthaven van Cluj wat de grootste stad in Transsylvanië is, wordt u door uw gids verwelkomd. Vervolgens wordt u door een transfer naar het hart van het centrum gebracht voor uw verblijf. De komende nachten verblijft u in een van de smaakvol ingerichte appartementen in historische gebouwen die gelegen zijn op verschillende locaties in het centrum. Ze zijn perfect om een beetje het lokale gevoel te krijgen,

De middag en avond heeft u ter vrije besteding. Maak een wandeling rond het Unirii-plein, het belangrijkste plein, schitterend met 18e en 19e-eeuwse gebouwen en de thuisbasis van vele winkels en restaurants. Bekijk de 15e-eeuwse Sint-Michielskerk, een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Roemenië, en de 18e eeuws barok Banffy-paleis met de wapens en de Roemeense kunstcollecties van het Art Museum. Een aanrader om te gaan dineren is bij Baracca, Via, of da Pino wat allemaal op loopafstand van uw accommodatie is gelegen.

Inclusief:

• Internationale vlucht naar Cluj
• Meet & greet bij aankomst
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Cluj - zoutmijnen Turda - Copsa Mare

U begint vandaag aan uw rondreis door het landelijke Transsylvanië, de thuisbasis van enkele van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Onderweg maakt u een stop in Turda waar u de zoutmijnen gaat bezoeken, de 'coolste ondergrondse plaats ter wereld', die sinds de Romeinse tijd bestaat. Ze zijn een waar historisch museum voor zoutwinning dat is opgezet als toeristische attractie en dat elk jaar meer mensen van over de hele wereld trekt. Vervolgens gaat u lunchen bij Casa Ratiu wat in het dorpje Turda is gelegen.

Na de lunch rijdt u verder door het landelijke Transsylvanië naar uw eindbestemming Copsa Mare. De komende nachten verblijft u in een leuke guesthouse. Uw gastvrouw zal op het afgesproken tijdstip het diner serveren. De guesthouse wordt gerund door een Italiaans stel dat gepassioneerd is over het behoud van de Transsylvaanse stijl en manier van leven.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel
• Bezoek aan zoutmijnen in Turda
• Lunch bij Casa Ratiu
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 3 - Roemeense cultuur en historie

Na een heerlijk ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. U zou bijvoorbeeld naar Apos kunnen gaan voor een paardrijavontuur met Mihai en Bianca, een mooi stel dat een stal heeft opgezet in een vergeten dorp. Ze helpen bij het opbouwen van de gemeenschap, het repareren van de huizen en de kerk en hebben grote plannen voor de komende jaren. Maar het belangrijkste is, of u nu een beginner bent op een paard of een ervaren ruiter, ze zullen u een comfortabel gevoel geven bij gelukkige, getrainde paarden. 

Geniet van een eenvoudige lunch gemaakt met lokale ingrediënten door de dames in de Apos-gemeenschap waarmee u ook gelijk de gemeenschap steunt. Na de lunch brengt u een bezoek aan een van de zigeunerhuizen in het volgende dorp om een ​​kijkje te nemen in hun manier van leven en hun cultuur. Houd echter rekening met hun verschillen, ze zijn lange tijd voor hen uit de samenleving geworpen en ze zijn er nog steeds gevoelig voor.

Ga terug naar Copsa Mare en kom langs de iconische kerk Biertan, een van de weinige door UNESCO beschermde locaties in de omgeving. De voormalige bisschopskerk biedt vanuit de torens een prachtig uitzicht op de omringende wijnheuvels en de ooievaarsnesten. De kerk heeft ook een bijzondere geschiedenis want tot ongeveer een eeuw geleden, werden echtparen die van plan waren te scheiden twee weken opgesloten om slechts één bed en bestek te delen. Naar verluidt besloot in 400 jaar nog maar één stel na deze 'vakantie' uit elkaar te gaan.

Keer aan het einde van dag terug naar Copsa Mare voor het diner.

Inclusief:

• Lokale lunch
• Ontmoeting met Gypsy community
• Bezoek aan Fortified kerk in Biertan
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 4 - Copsa Mare - Sighisoara - Viscri

De rondreis gaat door naar Sighisoara wat een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is en de vermoedelijke geboorteplaats van Dracula. De stad is opgedeeld in twee delen: de middeleeuwse burcht, die gebouwd werd op de top van een heuvel en de lagere stad, in de vallei van Tarnava Mare rivier. Breng de ochtend door met een bezoek aan de kerk, de klokkentoren, een wandeling door de charmante straatjes of bezoek Dracula's huis. 

Bezoek vervolgens het huishouden van een familie die biologische kruiden en specerijen verbouwt. De familie verhuisde uit Hongarije om te genieten van een eenvoudiger leven in het hart van Transsylvanië. Ze kweken en drogen medicinale planten die ze vervolgens ook verpakken en verkopen als thee / infusies. U zult hier lunchen en krijgt een rondleiding door de fantastische tuin.

Ga dan door naar Viscri, uw bestemming voor de komende nachten. Viscri is waarschijnlijk het meest bezochte dorp in Transsylvanië. Hoewel bekend bij reizigers, is het gewoon een normaal dorp, bevolkt door Saksen, Roemenen en zigeuners, met gezinnen die hun normale leven leiden. Maak een korte wandeling door het dorp om u aan te passen aan het langzame tempo van Transsylvanië en bekijk de kerk, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Als u een ruigere kant van het plattelandsleven wilt ervaren, ga dan aan boord van een paardenkar of ga paardrijden naar de schapenstal van het dorp, waar u de lokale kaas kunt proberen, een praatje kunt maken met de herders onder het genot van een glas cognac. Geniet van een eenvoudig Saksisch diner in de schuur van uw pension met verse ingrediënten uit de tuin.

Inclusief:

• Privétour Sighisoara en bezoek lokale familie inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 5 - Ontmoet de lokale bevolking en imker

In de ochtend maakt u een mooie wandeling door de bossen rond het dorp. Of u kunt fietsen langs de fietspaden die de Saksische dorpen in dit deel van Transsylvanië met elkaar verbinden. Na de lunch gaat u naar het volgende dorp, Crit, en bezoekt u de imker die elk jaar pure rauwe honing levert aan het Britse koningshuis. Hij houdt van de bijen, houdt van zijn werk en laat u graag kennismaken met de mysteries van deze prachtige wezens. Probeer verschillende soorten honing en andere bijproducten en neem wat zelfgemaakte siroop.

Keer terug naar uw verblijf om u op te frissen voor het diner. Gerda kookt in haar keuken en serveert het eten in haar geplaveide tuin, op slechts een steenworp afstand van haar ganzen, legkippen, schapen en varkens. Haar man deelt  graag een glas cognac met u en praat over de uitdagingen en schoonheid van het leven op het platteland.

Inclusief:

• Leer over het produceren van honing
• Speciaal diner
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - Viscri - Prejmer - Zabola

Het is tijd om het gezellige dorpje Viscri te verlaten en door te reizen naar Prejmer, de thuisbasis van nog een van de 7 iconische kerken die door UNESCO worden beschermd. Neem een ​​paar minuten de tijd om naar binnen te lopen. Het is leuk om u voor te stellen hoe de verdediging daadwerkelijk plaatsvond, hoe ze reageerden op aanvallen.

Optioneel, als het bezoek voorbij is, kunt u aan boord stappen van een vliegtuigje voor een vlucht boven de bergen. Breng het volgende uur door met het verbazen van de onmetelijkheid van de bossen, het spotten van ontbossing of gewoon genieten van het uitzicht.

De lunch zal worden verzorgd bij Marcela's in Harman. Ze is een uitstekende gastvrouw en kok. Ze verzamelt en mengt ook kruiden voor thee en maakt prachtig geborduurd linnen, handdoeken en tafelkleden, samen met feestelijke kinderkleding. Na de lunch rijdt u door naar Zabola, waar u de komende nachten zult doorbrengen op het landgoed van de familie Count Mikes. Nadat u zich hebt gevestigd, kunt u genieten van een vrije middag of een sauna in het bos.

Ga in de avond dineren op het landgoed. Als u eenmaal klaar bent met eten, als de lucht helder is, loop dan weg van het licht en ervaar een sterrenkijk sessie met Cosmin, de deskundige astronoom. Zijn passie groeit bij elke gelukkige ontmoeting met een sterrenbeeld, planeten, nevels of andere nachtelijke hemelgezichten.

Inclusief:

• Privétransfer naar Prejmer
• Lunch bij Marcela's in Harman
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 7 - Wandelen en bruine beren spotten

Na een heerlijk ontbijt trekt u de wandelschoenen aan en gaat u met de boswachter op een mooie wandeling naar de rand van het terrein. Geniet van een picknicklunch in het observatorium, met uitzicht op de Oosterse Karpaten. Loop terug en geniet van een ontspannen middag op het landgoed.

In de late namiddag gaat u aan boord van een 4x4 wagen en geniet u van de wilde rit naar de berenhut, waar u, in stilte, samen met een glas lokale alcohol, hoopt de endemische bruine beer te spotten. De Karpaten in Roemenië herbergen meer dan 45 procent van de Europese populatie bruine beren.

Diner op het landgoed, gevolgd door een kampvuur buiten in de tuin.

Inclusief:

• Scenic hike met picknick lunch
• Late middag 4x4 drive op zoek naar de bruine beer
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 8 - Zabola - Brasov - Sinaia - Inn on Balaban

Geniet van een vroeg ontbijt om daarna naar Brasov te reizen. De stad is gelegen aan de voet van de Zuidelijke Karpaten en bevat een mooi historisch centrum. Brasov is een stad waar u zich in de Middeleeuwen waant waar ook nog traditionele kleding wordt gedragen. Samen met een privégids maakt u een wandeling door het middeleeuwse centrum om de gotische zwarte kerk te zien en te wandelen door de mooie straten. Als de tijd het toelaat, maak dan een mooie wandeling naar de middeleeuwse muren van de stad, waar u een prachtig uitzicht over de vallei van Brasov kunt krijgen.

Voor lunch raden we Dei Frati aan, waar u kunt genieten van hun Italiaanse keuken of Bistro de l'Arte, met Franse en Roemeense keuken, als u een lichte en snelle lunch wilt. Een ander alternatief is Pilvax, traditionele Hongaarse keuken met vele mooie wijnen. Na de lunch rijdt u naar Sinaia om het kasteel Peles te bezoeken, de zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en waarschijnlijk het meest sierlijke kasteel van het land.

Uiteindelijk komt u aan bij Inn on Balaban, achter het Bran Castle. De herberg ligt op de top van een heuvel met misschien wel het meest spectaculaire uitzicht op de Karpaten en is ook binnen 45 minuten met de auto te bereiken vanaf de talrijke wandelingen in de nationale parken Piatra Craiului en Bucegi Mountains. Als u nog energie hebt, maak dan voor het diner een korte wandeling om de schoonheid van de omgeving te ontdekken.

Inclusief:

• Privétransfer naar Brasov met begeleide wandeling
• Bezoek aan Peles Kasteel
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 9 - Kasteel van Dracula - Sibiu

U reist vandaag naar de historische stad Sibiu. De stad is een van de meest belangrijke culturele centra van Roemenië en was samen met Luxemburg-stad de culturele hoofdstad van Europa in 2007. Deze Saksische handelsstad doet zelfs aan Wenen denken, met kleurrijke handelaarswoningen, mooie pleinen en de opvallende Lutherse kathedraal.

Voordat u arriveert bij uw eindbestemming, brengt u een bezoek aan het kasteel van Dracula, hoewel het geen enkele verbanden heeft met het historische figuur. De Ierse schrijver vond het kasteel toepasselijk voor zijn fictie verhaal. Het sprookjesachtige kasteel is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië met zijn typerende spitse rode torens. Ga heerlijk lunchen bij Casa de Ceai, een chique restaurant binnen de muren van het kasteel.

Neem vervolgens afscheid van Transsylvanië en rijdt door naar Sibiu. Verken de prachtige pleinen van de bovenstad. Hier vindt u het Grote Plein (de site van de rooms-katholieke kerk en het Brukenthal-paleis, waar u een van de belangrijkste kunstcollecties van Roemenië vindt), het Kleine Plein (verbonden met het vorige via een doorgang onder de Raadstoren) en het Huet-plein (gedomineerd door de evangelische kathedraal). Een andere aanrader is een bezoek aan The Bridge of Lies waarover de legende gaat dat wanneer iemand op de brug een leugen zou vertellen, de brug zal instorten.  

De komende nacht verblijft u in een klein boutique hotel vlakbij het stadscentrum. Ga dineren bij Hochmeister (traditioneel Saksisch eten), Kulinarium (ook traditioneel) of Syndicat Gourmet (Fusion-Indian).

Inclusief:

• Bezoek aan het kasteel van Dracula (Bran Castle)
• Privétransfer naar Sibiu
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Vertrek vanuit Roemenië

De laatste dag van uw reis is aangebroken. In de ochtend brengt u nog een bezoek aan het Astra Museum, waar u een verscheidenheid aan traditionele huizen, herbergen, molens en andere typische gebouwen uit de natuur kunt zien, met gebouwen en architectonische stijlen uit alle delen van het land. Het museum bevindt zich in het natuurpark Dumbrava Sibiului en op slechts 7 km buiten het centrum van Sibiu.

In de middag verlaat u Sibiu om richting de luchthaven te gaan voor uw terugvlucht naar huis. Deze schitterende reis van  architectuur, lokale culturen,  heerlijke wijnen en lekker eten komt dan toch echt tot een einde. 

Inclusief:

• Bezoek aan Astra museum
• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht naar Brussel

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf €3.975,- per persoon.

De prijs betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten
• Overnachtingen in bijzondere accommodaties
• Privétransfers zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Verschillende activiteiten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder bezoek Dracula's kasteel, zoutmijnen in Turda en bezoek aan Gypsy community
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. €30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:

• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Bezoek lokale familie in Transsylvanië inclusief lunch

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering vluchten
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis naar ongerept Transsylvanië, Roemenië

Accommodaties

Cluj Apartments

Cluj Apartments biedt smaakvol ingerichte service-appartementen in historische gebouwen op verschillende locaties in het centrum van Cluj. Alle huurappartementen hebben een uitgesproken charme, een gezellig gevoel, hardhouten vloeren, een keuken met een eethoek, een woonkamer met een slaapbank en de meeste voorzieningen die u thuis heeft.

De eigenaren hebben geprobeerd voor u een thuis weg van huis te creëren. De beste restaurants en cafés, de oude stad met zijn smalle, geplaveide straatjes en de meeste toeristische attracties liggen praktisch voor de deur. Welkom bij Cluj en geniet van de bruisende stad, leef als een local!

Uw verblijf: 1 nacht

Copsamare Guesthouses

Copsamare Guesthouses is een verzameling van verschillende huizen die dicht bij elkaar liggen in het dorp Copşa Mare. De guesthouses worden gerund door een Italiaans stel dat gepassioneerd is over het behoud van de Transsylvaanse stijl en manier van leven. De gescheiden gastenverblijven creëren een uniek gevoel van privacy terwijl ze beschikken over een volledige hostingservice. De huizen zijn allemaal gemaakt met een Saksisch ontwerp. Elk huis is volledig ingericht en de kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer. 

Uw verblijf: 2 nachten

Viscri 125

U wordt van harte welkom geheten op een unieke plek, een huis met veel details en interessante verhalen uit het verleden. De kamers zijn allemaal ingericht met traditionele meubels, handgeweven tapijten en natuurlijke materialen om u te helpen ontspannen en de rust van gisteren opnieuw te beleven.

Met behoud van de oorspronkelijke verdeling van de ruimte, transformeerden de eigenaren deze bijgebouwen en de zolder in 6 gezellige kamers, elk met een eigen badkamer, terwijl u geniet van het comfort van de moderniteit. Elke kamer heeft een tweepersoonsbed (160 * 200 cm) en een extra bed dat ofwel een traditioneel hoog bed is, waar twee kinderen kunnen slapen, of een laiță (een zitbank) die kan worden omgevormd tot een eenpersoonsbed voor een volwassene of een kind (110 * 200 cm).

De eigenaren zijn Raluca en Mihai en ze ontmoeten u graag in hun prachtige accommodatie waar u ook kunt genieten van vers bereidde maaltijden uit hun eigen groentetuin.

Uw verblijf: 2 nachten

Zabola Estate

Zabola Estate is een prachtig pand in de uitgestrekte bossen aan de voet van de Karpaten. Het hotel is gevestigd in een voormalig 16e-eeuws gebouw en ligt op slechts een klein eindje rijden van zowel het Dacische fort van Covasna als de Shekels-waterval. De kamers creëren een ouderwetse sfeer met de stenen en antieke meubels, alle kamers hebben een prachtig uitzicht. Gasten kunnen elke dag genieten van een ontbijt met lokale producten. Het hotel is omgeven door wandelpaden, er is een sauna in het bos en varen of beren kijken zijn andere mogelijke activiteiten.

Uw verblijf: 2 nachten

Inn On Balaban

Inn of Balaban ligt te midden van de rustgevende bergschoonheid van Bran, Roemenië, en is een ideale vakantiebestemming. De kamers zijn ingericht met antiek meubilair en hebben een eigen badkamer.

De omgeving biedt bezienswaardigheden zoals skiën op de paden van Poiana Brasov, beginnende wandelaars of expertpaden van de herberg, een bezoek aan Bran Castle, het landhuis van koningin Marie, een bezoek aan de gerestaureerde stadssites van 'Saxon' Brasov / Kronstadt, of het verkennen van de citadel van Rasnov / Rosenau.

Uw verblijf: 1 nacht

Maison Elysée

Mansion Elysée is een klein boetiekhotel in een gerenoveerd huis met romantische accenten dicht bij het stadscentrum van Sibiu. De kamers zijn erg pittoresk, ruim, romantisch en luxe. Het personeel is erg vriendelijk en zal u altijd helpen om de prachtige stad Sibiu te ontdekken.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Brasov

De historische Transsylvaanse stad Brasov, gesticht in de 13e eeuw, ligt in het hart van Roemenië en gelegen aan de voet van de Zuidelijke Karpaten. Met zijn centrale ligging is Brașov een uitstekende locatie om Roemenië te verkennen. De Piata Sfatului, Council Square in het hart van het middeleeuwse historische centrum van Brasov, is een fantastisch startpunt om de sierlijke gebouwen en geplaveide straten van de oude stad te verkennen, die zijn bezaaid met bruisende cafés, winkels en karren die lokale lekkernijen verkopen, zoals kurtoskalacs. Neem de kabelbaan naar de top van de Tâmpa-berg. Andere hoogtepunten zijn Biserica Neagra en Catherine’s Gate, de laatste nog bestaande originele middeleeuwse poort. Brasov wordt omgeven door een landelijk landschap bezaaid met dorpen bovenop de glooiende heuvels, bergtoppen en groene alpiene bossen. Het landschap is ongerept en perfect voor meerdaagse wandelavonturen.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, een van de meest bezochte steden in Roemenië, ligt in de noordwestelijke Roemeense regio Maramures. Het herbergt een verzameling charmante dorpjes en heeft eeuwenoude tradities. Dit historische gebied heeft unieke houten kerken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, met dakpannen en hoge torenspitsen. Bezoekers kunnen de weelderige bossen ontdekken of het bekijken van uitgebreide houtsnijwerk dat de bogen, dakranden en ramen van de huizen in de regio sieren. Mis de kans niet om een deel van het lokale handwerk op te halen, zoals ingewikkeld borduurwerk en lokaal gemaakte handgeweven tapijten.

Transylvania

Set in the heart of central Romania, Transylvania is a region most famous for its link to the renowned mystery of Count Dracula. It is the largest region of Romania and the most well-known. It boasts a rich history, fascinating culture and incredible castles. The region is scattered with medieval towns, and impressive castles like Bran Castle, a Gothic fortress said to be the home of the legend of Dracula. Aside from exploring the magnificent castles and learning about the rich history, visitors can venture into the surrounding Carpathian Mountains for excellent hiking and climbing opportunities. Don’t miss a visit to the collection of national parks dotting this incredibly scenic region.

Copsa Mare

Copsa Mare is een idyllisch landelijk stadje in Transsylvanië, Roemenië. Opgericht in de dertiende eeuw, lijkt het zo uit een sprookje te komen: middeleeuwse kastelen met torentjes rijzen op uit dichte bossen, gehuld in de weelderigste heuvels. De stad herbergt de belangrijkste UNESCO-site van het land, de versterkte kerk van Biertan, met ongelooflijke deurmechanismen en een fascinerende gevangenistoren. Een andere historische must-see is onder meer de middeleeuwse Alma Vii-omheining, die het prachtige Centrum voor Interpretatie van Traditionele Cultuur bevat.

Viscri

De stad Viscri is gelegen in Transsylvanië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad voelt aan als een tijdcapsule, met zijn geplaveide straatjes, door paarden getrokken koetsen en korenbloemblauwe huisjes. Het plaatje wordt gecompleteerd door verschillende inspirerende gebouwen, met name de versterkte kerk (Biserica fortificată), waarvan wordt aangenomen dat het de oudste kerk in Transsylvanië is (daterend uit het begin van de dertiende eeuw). Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de omgeving, of wandel tussen de grafstenen beneden. Viscri is een van de beste plekken ter wereld om meer te weten te komen over de Saksische cultuur - het is de thuisbasis van een kleine maar sterke gemeenschap en het fascinerende Saksische museum (in het fort).

Zabola

Zăbola, een aantrekkelijk dorpje in Roemenië, heeft zowel historische als natuurlijke trekpleisters. Glorieuze dichte bossen maken plaats voor heldergroene weilanden en historische gebouwen zijn verspreid over het landschap. Het Mikes Castle and Park, daterend van rond 1500, is een must-see met buitengewone fresco's en een prachtig Engels park van 34 ha. Duik in de lokale cultuur met een bezoek aan het Csango Museum. Actieve types kunnen zich verheugen op uitstekende wandel-, fiets- en paardrijdmogelijkheden.

Sibiu

Sibiu is een van de mooiste stadjes van Roemenië. Het is een middeleeuwse stad, dat in het zuiden van Transsylvanië is gelegen. Sibiu is het culturele hart van het land. In 2007 werd de stad, samen met de stad Luxemburg, uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa! 

In het stadje ziet u als bezoeker duidelijk de Middeleeuwse architectuur terugkomen. Het is net alsof u als bezoeker even terug de tijd in gaat bij het zien van de charmante gebouwen. Verder zijn er mooie parkjes en het eten is er erg fijn. Dit maakt Sibiu een fijne bestemming en dus een bezoek meer dan waard.      

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!