Argentinië reis | Exclusieve reis Patagonië met Australis cruise

  unique

  

18-daagse reis door Argentinië

€ 

Vanaf 16.865,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

18-daagse individuele luxe reis Zuid-Argentinië

Begin deze bijzondere reis in de bruisende stad Buenos Aires, waar u meteen kennis maakt met culinair Argentinië. Ruil de stad in voor een uniek verblijf bij Estancia Cristina gelegen in de Patagonië regio waar u terecht komt in een wereld vol met indrukwekkende gletsjers. Vervolgens reist u naar buurland Chili om het fantastische Torres del Paine NP te bezoeken. Daarna stapt u op de unieke Australis Cruise. Tijdens deze luxe cruise komt u langs alle onherbergzame en ongerepte parels van zuidelijk Patagonië. Een tocht vol pinguïns, fjorden, gletsjers en ijsbergen. In Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, komt uw prachtige reis ten einde.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië
Dag 2 - Buenos Aires, de wijk Recoleta - Algodon Mansion
Dag 3 - Buenos Aires cultureel - Algodon Mansion
Dag 4 - 6 - Meerdaags verblijf Argentijns Patagonië - Estancia Cristina
Dag 7 - 9 - Torres del Paine Nationaal Park in Chili - The Singular Patagonia
Dag 10 - Start Australis cruise: Fjords of Tierra del Fuego - Australis Expeditions Cruise
Dag 11 - Australis cruise: Ainsworth Bay - Tuckers Islets - Australis Expeditions Cruise
Dag 12 - Australis cruise: Pia Glacier - Glacier Alley - Australis Expeditions Cruise
Dag 13 - Australis cruise: Kaap hoorn - Wulaia Bay - Australis Expeditions Cruise
Dag 14 - Einde Australis cruise: aankomst Ushuaia - Arakur Resort & Spa
Dag 15 - Vrije tijd in Ushuaia en vlucht boven Esmeralda Lagoon - Arakur Resort & Spa
Dag 16 - Ushuaia - Buenos Aires - Faena Hotel Buenos Aires
Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië
Dag 18 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt per intercontinentale vlucht naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. U heeft een nachtvlucht waarbij u de volgende dag vroeg in Buenos Aires aankomt.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires

Dag 2 - Buenos Aires, de wijk Recoleta

Na een lange vlucht komt u aan in het bruisende Buenos Aires. De stad bestaat uit verschillende wijken met ieder zijn eigen verhaal en charme. U verblijft deze nachten in de chique wijk Recoleta. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft, hebben wij een early check-in in het programma opgenomen, zodat u meteen gebruikt kunt maken van de kamer.

De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding. Verken en leer op eigen gelegenheid de stad alvast een beetje kennen. Drink een koffie op het terras bij café La Biela of wandel naar het bekende Recoleta kerkhof. Het staat vol met indrukwekkende mausolea, grafstenen en standbeelden. Het meest opvallende graf op deze begraafplaats is dat van Eva Perón, de vrouw van de voormalige Argentijnse president Juan Domingo Perón. In Recoleta vindt u ook vele luxe winkels, interessante kunstgalerijen en een mooi park wat een groene oase biedt in het hart van de stad.

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar hotel
• Early check-in
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Buenos Aires cultureel

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een privé stadstour door de centrale wijken van de stad. Een Engelssprekende gids neemt u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Zo bezoekt u de Avenida 9 de Julio met de beroemde Obelisk, Plaza de Mayo met "Casa Rosada" bekend vanwege familie Perón en natuurlijk de kleurrijke tangowijk La Boca met de beroemde straat Caminito. Deze citytour neemt ongeveer een halve dag in beslag (4 uur).

In de middag staat er een speciale Avila Experience op het programma in het teken van de Argentijnse gastronomie en cultuur. Leer meer over de Argentijnse cultuur, proef fantastische lokale gerechten en wijn en leer wat woorden Spaans. Het omvat een 5-gangendiner, gecombineerd met vier uitzonderlijke wijnen uit alle regio's van Argentinië. Een geweldige ervaring om een reis door Argentinië te starten!

Inclusief:

• Stadstour Buenos Aires in privéservice inclusief Engelssprekende gids en transfers
• The Argentine experience inclusief transfers en diner (in kleinschalig groepsverband)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - 6 - Meerdaags verblijf Argentijns Patagonië

U ruilt de stad in voor uw unieke verblijf in Argentijns Patagonië. Per binnenlandse vlucht, transfer en boot reist u naar Estancia Cristina. Een prachtige estancia aan de oevers van Lago Argentino in het Los Glaciares National Park, met exclusieve toegang tot de Upsala-gletsjer. De lodge is alleen bereikbaar per boot over het meer en biedt dus een uniek perspectief op Patagonische isolatie met comfortabele accommodatie en uitstekende service. Vanaf El Calafate naar Puerto Badero, waar de boot vertrekt, is het ongeveer een uur rijden. De overtocht over Lago Argentino duurt 2 tot 3 uur, maar is een schitterende boottocht.

Verblijf op basis van een all-inclusive programma, waardoor u zonder beperkingen geniet van de Estancia-ervaring en de imposante omgeving vol gletsjers en glinsterende meren. Overheerlijke maaltijden zijn inclusief terwijl u overdag geniet van diverse excursies die inclusief zijn. De excursies worden altijd in kleine groepen uitgevoerd en begeleid door een gids. Het kan een halve dag-excursie zijn of een hele dag. Denk hierbij aan schitterende wandelingen, paardrijtochten, 4x4-excursies of historische rondleidingen.  De ultieme manier om deze schitterende bestemming te ontdekken!

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Buenos Aires - El Calafate
• Transfer per auto en boot naar uw hotel (door de estancia)
• Overnachtingen op basis van volpension inclusief begeleide expeditions in kleine groepen, self-guided trails en entreegelden nationale park

Dag 7 - 9 - Torres del Paine Nationaal Park in Chili

Uw bijzondere verblijf komt tot een eind. Per boot en transfer reist u naar een andere unieke bestemming in Patagonië, namelijk het Torres del Paine Nationaal park in buurland Chili. De locatie van het hotel is nabij Puerto Natales; het wereldberoemde Torres del Paine National Park bevindt zich op ca. 2 uur rijafstand. De komende tijd verblijft u in The Singular Patagonia, een van de de top hotels van Zuid-Amerika. Een hotel dat sterk is verbonden met de historische, culturele en natuurlijke omgeving van Patagonië. Geniet van totale rust en privacy in een adembenemende omgeving met uitzicht op de fjorden van Patagonië.

Bij The Singular wordt u compleet in de watten gelegd. Naast het heerlijke culinaire eten, heeft u ook verschillende activiteiten inclusief om per gids op pad te gaan en het wonderschone Torres del Paine park en omgeving te verkennen. Ook wanneer u 'thuis' blijft, is er genoeg om van te genieten; u zit hier sowieso op een schitterende plek!

Inclusief:

• Bootovertocht naar Punta Bandera
• Transfer naar uw hotel (incl grensovergang)
• Overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge in kleinschalig groepsverband

Dag 10 - Start Australis cruise: Fjords of Tierra del Fuego

Uw meerdaagse Torres del Paine excursie eindigt op de havenpier van Punta Arenas. Hiervandaan vertrekt u diezelfde middag met de Australis Cruise voor een volgend avontuur door het uiterste zuiden van Patagonië.

Tussen 13:00 en 17:00 uur is het tijd om in te checken voor uw bijzondere expeditiecruise. Om 18:00 uur gaat u inschepen waarna u onder het genot van een drankje welkom wordt geheten door de kapitein en zijn bemanning. Vervolgens vertrekt u naar een van de verste uithoeken op de planeet aarde. Gedurende de nacht doorkruist u de Straat van Magellan en treed u het labyrint van kanalen binnen die het uiterste Zuidelijke stuk van Patagonië definiëren. De lichten van Punta Arenas verdwijnen langzaam in de verte terwijl Tierra del Fuego wordt binnengevaren.

Inclusief:

• Transfer naar de haven
• 5-daagse Australis cruise op basis van volpension inclusief Engelssprekende begeleiding, drankjes en activiteiten volgens programma

Dag 11 - Australis cruise: Ainsworth Bay - Tuckers Islets

Bij zonsopkomst komt het schip op Admiralty Sound (Seno Almirantazgo), een spectaculaire offshoot van de Straat van Magellan die bijna half over Tierra del Fuego strekt. De sneeuwbedekte toppen van het natuurpark Karukinka strekken zich langs de noordkant van de Sound, terwijl de zuidelijke kust wordt bepaald door diepe fjorden en de brede baaien van het Alberto de Agostini National Park. Bij Ainsworth Bay wordt aan wal gegaan voor een wandeling door het prachtige sub-Antarctische Magelhaense bos. Dit gebied kent een overvloedig vogelleven en een kolonie van zeeolifanten die soms vanaf de zodiacs kunnen worden gespot. Gedurende de excursie heeft u uitzicht op de Marinelli gletsjer en de Darwin mountains.

Zodra Ainsworth Bay wordt achtergelaten vaart u richting het westen naar Tucker Islets. Na de lunch gaat u opnieuw met de zodiacs op pad voor een close-up view op de Magellan pinguïns die hier de kleine eilanden bewonen. Meer dan 4.000 pinguïns gebruiken de Tucker eilanden als broedplaats en om de kuikens op te voeden. Daarnaast treft u vele andere vogelsoorten zoals de koning aalscholvers, de dolfijn meeuwen, adelaars en zelfs de Andean condor is hier soms te zien. 

Inclusief:

• 5-daagse Australis cruise op basis van volpension inclusief Engelssprekende begeleiding, drankjes en activiteiten volgens programma

Dag 12 - Australis cruise: Pia Glacier - Glacier Alley

Tegen de ochtend bereikt u het Pia Fjord in het Beagle kanaal en gaat u met de zodiacs een uitstap maken naar de Pia gletsjer. Na aankomst met de zodiac maakt u een korte wandeling om een panoramisch uitzicht te krijgen op de spectaculaire gletsjer die zich uitstrekt van de bergtoppen tot aan de zee. Een andere mogelijkheid is een intensievere wandeling over de overblijfselen van de oude Pia Gletsjer.

Terug aan boord van het schip vaart u door langs het Beagle kanaal naar een gebied genaamd Glacier Alley. Het gebied doet zijn naam eer aan. Hier vindt u verschillende indrukwekkende tidewater gletsjers die vanaf de Darwin mountains en Darwin Ice street het water in stromen. Merendeel van de gletsjers zijn naar Europese landen vernoemd.

Inclusief:

• 5-daagse Australis cruise op basis van volpension inclusief Engelssprekende begeleiding, drankjes en activiteiten volgens programma

Dag 13 - Australis cruise: Kaap hoorn - Wulaia Bay

In de vroege ochtend vaart u naar de afgelegen archipel met het Kaap Hoorn Nationaal park. Als de weer- en zee omstandigheden het toelaten gaat u een landing maken op het legendarische Kaap Hoorn. Het is ontdekt in 1616 door een Nederlandse maritieme expeditie en vernoemd naar de Nederlandse stad Hoorn. Kaap Hoorn is een 425 meter hoge bergtop met uitzicht op de turbuelente wateren van de Drake Passage. Voor vele jaren was dit de enige vaarroute tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan en werd vaak aangeduid als "Het einde van de wereld".

In de middag vaart u door het smalle Murraykanaal waar het anker wordt gelost in het historische Wulaia Bay. Eén van de weinige plaatsen in de archipel waar de menselijke geschiedenis net zo meeslepend is als de natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk was deze plaats een van de grootste Yámana nederzettingen. De baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door kapitein FitzRoy tijdens hun reizen op de HMS Beagle. Daarnaast is dit gebied bekend om zijn fascinerende schoonheid en dramatische geografie. Na een bezoek aan het museum heeft u de mogelijkheid te kiezen uit wandelingen verdeeld in verschillende niveaus. Bij alle opties wandelt u door een betoverend Magellan bos om een panoramisch uitzicht te krijgen op de baai.

Inclusief:

• 5-daagse Australis cruise op basis van volpension inclusief Engelssprekende begeleiding, drankjes en activiteiten volgens programma

Dag 14 - Einde Australis cruise: aankomst Ushuaia

Vroeg in de ochtend gaat in Ushuaia aan wal en neemt u afscheid van de bemanning. U bent aangekomen in de zuidelijkste stad ter wereld! Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle kanaal ingeklemd kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging. De komende dagen verblijft u op een prachtige plek op een heuvel met een fantastisch uitzicht over de stad en de zee. Het hotel is wel wat verder van het centrum gelegen, maar u stapt gemakkelijk de shuttle van het hotel in om bij het centrum te komen.

Loop langs de boulevard om de cruises naar Antarctica te zien vertrekken en geniet 's avonds van een lokale visschotel (exclusief). Vergeet niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

Inclusief:

• Privétransfer met gids naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Vrije tijd in Ushuaia en vlucht boven Esmeralda Lagoon

Vandaag staat u een bijzondere excursie te wachten, namelijk een schitterende rondvlucht boven de Esmeralda Lagoon. Per helikopter vliegt u over imposante landschappen van zuidelijke Patagonië en bewondert u de mooie kleur van de lagune vanaf de lucht. Omdat de lagune bestaat uit gesmolten ijs van een gletsjer, heeft het een prachtige smaragdgroene kleur. Nadat u over de lagune heeft gevlogen, keert u terug naar de stad Ushuaia. De totale vlucht duurt ongeveer 15 minuten.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Vanuit hotel Arakur zijn een paar mooie wandelpaden uitgezet maar u kunt er ook voor kiezen om opnieuw een mooie boottocht over het Beagle kanaal te maken langs de vuurtoren, langs een eiland vol vogels en een eiland met een zeeleeuwenkolonie. Een andere aanrader is een bezoek aan Tierra del Fuego, nationaal park Vuurland. Een mooi natuurlandschap biedt gelegenheid tot wandelingen en voor diegene die het liever met minder lichaamsinspanning doen, rijdt er zelfs een treintje.

Inclusief:

• Rondvlucht over Esmeralda lagoon
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Ushuaia - Buenos Aires

Het is tijd om de meest zuidelijke stad te verlaten en terug te reizen naar Buenos Aires, waar u uw laatste nacht doorbrengt. Ditmaal verblijft u in het luxe Faena hotel gelegen in de nieuwere wijk Puerto Madero. In de wijk vindt u vele oude pakhuizen en moderne gebouwen. Hotel Faena is een oud graanhuis dat is omgebouwd in een luxe design hotel. Vanuit uw kamer heeft u een mooi uitzicht over de stad. In dit hotel wordt ook altijd de bekende Rojo Tango show gedaan. Optioneel kunnen we deze mooie tango & dinner show voor u verzorgen om de reis geheel in stijl af te sluiten.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Ushuaia - Buenos Aires
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Vertrek vanuit Argentinië

Uw unieke en bijzondere reis door Argentinië en Chili is alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag vol nieuwe ervaringen en mooie herinneringen aan.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Intercontinentale vlucht Buenos Aires - Amsterdam

Dag 18 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 16.865,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'uw programma' met 15 kg bagagelimiet
• 15 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'uw programma'
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Alle excursies zoals genoemd in 'uw programma', waaronder culinaire tour Buenos Aires, Torres del Paine, Australis Cruise en helikoptervlucht boven Esmeralda Lagoon
• Entreegelden nationale parken voor geplande excursies
• Reserveringskosten (t.w.v. €50,-)

Duurzame onderdelen van uw reis:

• Co²-compensatie voor uw internationale vluchten (twv €40,- per persoon)
• Bijdrage van €10,- per persoon aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.200,-)
• Upgrade kamertype 
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Extra bagagevrijdom voor binnenlandse vluchten
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Toeristenbelasting in o.a. Buenos Aires (dient ter plaatse aan het hotel te worden betaald)
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• SGR-bijdrage (€5,- per persoon)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe Patagonië reis

Accommodaties

Algodon Mansion

Algodon Mansion is een luxe boutique hotel gelegen in het hart van de meest elegante wijk van Buenos Aires, Recoleta. Dit prachtige bouwwerk is in 1912 gebouwd en is ontworpen in klassieke Franse stijl en is perfect gerestaureerd waarbij gedacht is aan de eigentijdse elegantie en verfijning.

De luxe suites zijn uitzonderlijk ruim en bieden een superieur comfort en voorzieningen waar absolute aandacht wordt geschonken voor elk detail in persoonlijke service om een sublieme hotelervaring te creëren. De bekroonde wijnen en verse producten van de wijnmakerij in Mendoza, Algodon Wine Estates, staan prominent op het menu van het restaurant. Algodon Mansion is ontstaan door de succesvolle ondernemer Scott Mathis en zijn partners.

Uw verblijf: 2 nachten

Estancia Cristina

Estancia Cristina is een unieke lodge in een afgelegen en onontdekte vallei van Patagonië, omringd door bergen, meren en de majestueuze Upsala-gletsjer. De estancia ligt in het hart van het Nationaal Park; Er zijn meer dan 100 jaar verstreken na de oprichting, en de toegang is nog steeds uitsluitend per boot, waarbij u door de turquoise wateren van het Argentino-meer vaart en uiteindelijk uitkomt op het Cristina-kanaal. Een hele bijzondere beleving al om er te komen.

Een verblijf in de Estancia biedt een all-inclusive programma, waardoor u zonder beperkingen kan genieten van het verblijf en de omgeving. De activiteiten zijn georganiseerd en gegroepeerd op basis van de interesses van de gast, waarbij altijd kleine groepen worden gerespecteerd, begeleid door een gids. Het omvat zelfgeleide en geleide wandelingen, paardrijtochten, 4x4-excursies of historische rondleidingen. 

Het doel is om de geschiedenis van de Estancia over te brengen, die deel uitmaakt van de geschiedenis van Patagonië, en de liefde en zorg voor dit bevoorrechte landschap te delen.

Uw verblijf: 3 nachten

The Singular Patagonia

The Singular in Chileens Patagonië is één van de tophotels van Zuid-Amerika. Een hotel dat sterk is verbonden met de historische, culturele en natuurlijke omgeving van Patagonië. Hier ervaart u het verleden met hedendaags comfort en geniet u van totale rust en privacy in een adembenemende omgeving met uitzicht op de fjorden van Patagonië.

De locatie van het hotel is nabij Puerto Natales; het wereldberoemde Torres del Paine National Park bevindt zich op ca. 2 uur rijafstand. Het hotel biedt verschillende activiteiten en excursies. Ook wanneer u ‘thuis’ blijft, is er genoeg om van te genieten; u zit hier sowieso op een schitterende plek. Verder is er een luxe spa en kunt u zeer goed eten en drinken in de sfeervolle restaurants en bar. Dat zeer goede eten is grotendeels te danken aan de culinaire magie van chef kok Laurent Pasqualetto. Zijn talent is ontstaan en verder ontwikkeld in Frankrijk waar hij in prestigieuze restaurants zoals Fouquet's Elysee heeft gewerkt. In de afgelopen 13 jaar heeft hij zijn eigen stijl in Chili geperfectioneerd en bereidt met verse, lokale ingrediënten en de meest verfijnde regionale specialiteiten.

Uw verblijf: 3 nachten

Australis Expeditions Cruise

Australis Expeditions Cruise is een unieke manier om het uiterste zuiden van Patagonië te ontdekken. De cruise verkent de wonderen van de zuidelijke Patagonische kanalen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Tierra del Fuego, Straat van Magellan, Beagle Kanaal en Kaap Hoorn. Er worden verschillende routes aangeboden waar uit kan worden gekozen. Gedurende de cruise geniet u van culinaire hoogstandjes en excursies begeleid door uitstekende gidsen.

Uw verblijf: 4 nachten

Arakur Resort & Spa

Gebouwd in een bevoorrechte omgeving, in het natuurreservaat Cerro Alarkén, is Arakur veel meer dan een luxe hotel. Vanaf de poorten van Arakur beginnen de paden die door het natuurreservaat Cerro Alarkén lopen, een gebied van meer dan 100 hectare, gepland voor het behoud van het inheemse bos van lengas, ñires en coihues, en de verschillende soorten flora en fauna van de regio. 

Het hotel biedt de perfecte balans tussen rust en avontuur. Het is opgebouwd en gedecoreerd met zo veel mogelijk natuurlijke onderdelen. Hierdoor kent dit hotel met recht een duurzame architectuur. Het hotel ligt op slechts 10 minuten van het centrum van Ushuaia en de haven waar u vanaf het hotel een mooi uitzicht op heeft, evenals het beroemde Beagle kanaal. Vanuit het hotel kunnen verschillende wandelingen en excursies worden georganiseerd. Tevens kunt u gebruik maken van de hotelshuttle om naar het centrum te gaan.

Uw verblijf: 2 nachten

Faena Hotel Buenos Aires

Dit vijf sterren deluxe hotel is gelegen in de nieuwe wijk Puerto Madero. In 2004 heeft de Argentijnse ondernemer Alan Faena in samenwerking met de wereldberoemde designer Philippe Starck de verlaten graansilo omgetoverd tot het Faena hotel Buenos Aires. 

Het hotel heeft decadente eetgelegenheden, variërend van een authentieke barbecue in El Mercado tot de haute cuisine van Bistro Sur. Regionale gerechten worden opnieuw uitgevonden door de beste chef-koks van Latijns-Amerika, terwijl sappig rundvlees tot in de perfectie wordt gegrild boven een houtvuur.

Voor een ervaring van pure verwennerij heeft de Faena Spa een tal van behandelingspakketten en een reeks programma's voor intensieve spatherapie. Faena Hotel is ook een iconische bestemming voor het nachtleven vanwege zijn beroemde Rojo Tango-show in El Cabaret en live optredens van lokaal en internationaal geprezen dj's en muzikanten in de Library Lounge.  Het perfecte verblijf in Buenos Aires voor degene die houden van luxe, bijzondere ervaringen en culinaire hoogstandjes.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Buenos Aires

Buenos Aires is zonder meer één van de meest populaire steden van Zuid-Amerika, een metropool met een sterke eigen identiteit en meer dan 10 miljoen inwoners. De bezoeker wordt getrakteerd op een scala aan attracties. In het 'Microcentro' treft u de statige gebouwen, de winkelboulevards en natuurlijk 'landmarks' als 'la Casa Rosada' en 'Avenida 9 de Julio' met de torenhoge obelisk. In de oude stadswijken 'la Boca' en ‘San Telmo’ proeft u de sfeer van weleer toen de Italiaanse en Spaanse immigranten op zoek naar een beter leven zich hier eind 19e eeuw vestigden. La Boca biedt de reiziger eigenlijk maar twee straatjes waar het ook wat toeristisch is, en toch moet u de gekleurde huisjes hier gezien hebben. Uiteraard staat Buenos Aires ook bekend als geboorteplaats van koningin Máxima en paus Franciscus.

San Telmo is het stadsdeel van de antiekwinkeltjes en de Tango voorstellingen. Het was in deze wijken waar de verleidende dans haar oorsprong vond. In de chique wijk ‘Recoleta’ vindt u, naast exclusieve winkels en mooie panden, het spectaculaire Recoleta kerkhof. Onder andere Evita heeft hier haar mausoleum.

In Palermo liggen de uitgestrekte groene parken en tuinen. Palermo Soho en Palermo Hollywood zitten de laatste jaren in de lift als uitgaansgebieden met voortreffelijke restaurants en gezellige wijnbarretjes. Ook treft u er luxe boutique en design winkeltjes.

De nieuwste wijk van Buenos Aires, Puerto Madero, verdient zeker een bezoekje, de oude pakhuizen dienen tegenwoordig als winkels en restaurants en tussen de moderne gebouwen in hebben de stadsarchitecten grote hijskranen en belangrijke oude gebouwen van de vroegere haven als monument laten staan.

Southern Patagonian Ice Field

Gelegen in de zuidelijke Andes van Patagonië, tussen Chili en Argentinië, ligt het op één na grootste aaneengesloten extrapolaire ijsveld ter wereld. Het Zuid-Patagonische ijsveld heeft een oppervlakte van 13.000 vierkante kilometer en is 350 kilometer lang. Deze grote ijzige uitgestrektheid herbergt 49 gletsjers, waaronder de Tyndall-, Grey- en Montt-gletsjers in het Torres del Paine National Park en de O'Higgins en Pio XI-gletsjers die binnen het Bernardo O'Higgins National Park vallen. Bezoekers kunnen zich verheugen op het beklimmen van de ruige heuvels en het wandelen over de ijzige paden. Geniet van het geweldige uitzicht op de bevroren bergen. Avontuurliefhebbers en sensatiezoekers kunnen de uitdaging aangaan om de Mount Fitz Roy te beklimmen, een van de moeilijkste bergen ter wereld om te beklimmen. Mis de kans niet om de beroemdste gletsjer van de ijsvelden te bekijken: de prachtige Perito Moreno-gletsjer.

Puerto Natales

De voormalige vissershaven, Puerto Natales wat gelegen is in de Patagonische regio van het zuiden van Chili, is uitgegroeid tot een toeristische haven. Tevens kan Puerto Natales als toegangspoort naar Torres del Paine worden beschouwd.

Mocht u over een huurauto beschikken en voldoende tijd hebben is het aan te raden om vanuit Puerto Natales een bezoek te brengen aan de prehistorische grot Cueva del Milodon waar in 1895 de resten van de reuze grondluiaard werden gevonden.

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Tussen ruige bergen met gletsjers en het Beagle kanaal ingeklemd, kunnen we rustig spreken over een bijzondere ligging. Vroeger was Ushuaia een gevangeniskolonie maar vandaag de dag tonen winkeltjes en restaurantjes het straatbeeld. Er is genoeg te beleven in en rondom de stad. Buiten de levendige winkelstraatjes is het gevangenismuseum een bezoekje waard en u moet zeker eens een wandelingetje door de haven maken. Het overgrote merendeel van expedities naar Antarctica starten vanuit Ushuaia en het is een boeiend gezicht om de grote ijsbrekers in de haven te zien liggen.

Het centrum van Ushuaia is ook leuk om wat doorheen te lopen. Bij de verschillende kioskjes aan de kust kunt u uw paspoort laten stempelen of een bootexcursie het beagle kanaal op maken waarbij u langs de beroemde vuurtoren en verschillende kleine eilandjes vol zeevogels en zeeleeuwen vaart.

Wij adviseren u het nationaal park Tierra del Fuego te bezoeken (gemakkelijk per bus bereikbaar)! Nationaal park Vuurland is de bekendste attractie uit de omgeving: het einde van de wereld. Een mooi natuurlandschap biedt gelegenheid tot wandelingen en voor diegene die het liever met minder lichaamsinspanning doet, rijdt er zelfs een treintje.

Geniet bij helder weer van de stad, de baai en het spotten van landende vliegtuigen op één van de meest spectaculaire landingsbanen ter wereld. Vergeet ook niet de Kingcrab te proeven in één van de restaurantjes, een overheerlijke lokale specialiteit.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!