Peru, Bolivia en Chili reis | Luxe reis betoverend Peru, Bolivia en Chili

  unique

  

23-daagse reis door Peru, Bolivia en Chili

€ 

Vanaf 8.750,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

23-daagse exclusieve privéreis Peru, Bolivia en Chili

Deze exclusieve reis brengt u naar drie spectaculaire bestemmingen, Peru, Bolivia en Chili. U begint de reis in Lima, de hoofdstad van Peru, die u samen met een privégids gaat verkennen. Vervolgens reist u naar de wonderschone Heilige Vallei, waar u verschillende Inca-ruïnes gaat bezoeken en kennis maakt met de veelzijdige cultuur van het land. Per trein reist u naar Aguas Calientes, de uitvalbasis voor het bezoeken van het magische Machu Picchu. U kunt bijkomen van alle indrukken in de historische stad Cusco, waarna er een verblijf aan het sprankelende Titicaca-meer op het programma staat. Vervolgens reist u door naar Bolivia, waar u eerst La Paz gaat bezoeken. Daarna reist u af naar het betoverende landschap van de Uyuni-zoutvlakte en de Boliviaanse Hoogvlakte. U komt hier in een buitenaardse wereld terecht, adembenemend mooi. Vanuit Bolivia reist u door naar San Pedro de Atacama in het noorden van Chili, een plek beroemd om haar prachtige Atacama-woestijn, maanlandschappen en hete geisers. Vergeet hier vooral niet de schitterende sterrenhemel te bewonderen. U sluit de reis af in Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili. Tijdens deze mooie reis verblijft u in luxueuze accommodaties en wordt u in alle gemakken voorzien!     

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru - Hotel B
Dag 3 - Excursie Inca-ruïne - Sol y Luna
Dag 4 - Peru cultureel - Sol y Luna
Dag 5 - Treinreis naar Aguas Calientes - Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel
Dag 6 - Machu Picchu - Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel
Dag 7 - 8 - Cusco vrije dagen - Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa
Dag 9 - 11 - Titicaca-meer - Titilaka Hotel
Dag 12 - 13 - Reis naar Bolivia - Atix Hotel
Dag 14 - Reis naar Uyuni - Luna Salada Hotel
Dag 15 - Uyuni-zoutvlakte - Hotel Tayka de Piedra
Dag 16 - Boliviaanse Hoogvlakte - Tayka del Desierto Hotel
Dag 17 - 20 - Reis naar Chili - Awasi Atacama Relais & Chateaux
Dag 21 - Reis naar Santiago de Chile - The Singular Santiago
Dag 22 - Vertrek vanuit Chili
Dag 23 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - 2 - Vliegreis naar Peru

Een internationale vlucht brengt u naar de wereldstad en tevens hoofdstad van Peru, Lima. In Lima wordt u opgewacht en naar uw hotel in Lima gebracht waar u de eerste nachten van de reis zult verblijven.

Vanuit uw hotel kunt u de interessante hoofdstad goed verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de wijk Miraflores. Miraflores is een fraai voorbeeld van een wijk waarvandaan u die prachtige vergezichten over de stille oceaan vindt. Hier heeft u het gevoel in een Europese stad te zijn met enkel veel Peruanen. Het is het zakelijke district en de wijk van de luxe winkels, ambassade kantoren en hotels. Het in rotsen uitgehouwen winkelcentrum Larcomar is erg bijzonder.

Of breng een bezoek aan de wijk Barranco, de kunstenaarswijk met een zeer uitgebreide keuze aan uitgaansgelegenheden en de beste restaurants met voortreffelijk Peruviaans eten. Het is een koloniale wijk waar een van de bekendste highlights “de brug der zuchten” is.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Lima

• Meet & Greet bij aankomst

• Privétransfer naar uw hotel

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3 - Excursie Inca-ruïne

U wordt vandaag naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Cusco. Bij aankomst in Cusco reist u middels een privé-excursie naar Pisac en omgeving. Hier treft u hoog in de bergen een oud ruïne complex. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. U zult een uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, de uitzichten zijn fenomenaal. In het dorpje Pisac bezoekt u de kleurrijke indianenmarkt. Na uw privé-excursie in de Heilige Vallei wordt u naar uw hotel gebracht waar u de komende nachten zult verblijven.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Lima - Cusco

• Privé-excursie Pisac ruïnes en markt

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Peru cultureel

Er staat u vandaag opnieuw een bijzondere dag te wachten, waarbij u allereerst naar Chinchero gaat. Vanuit Chinchero reist u verder naar de zoutterrassen bij Maras waar al honderden jaren zout wordt gewonnen. Vervolgens bezoekt u de cirkelterrassen van Moray waar u technische hoogstandjes van de agricultuur van de Inca’s te zien krijgt. Na de privé-excursie wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Inclusief:

• Privé-excursie Chinchero, Maras en Moray

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Treinreis naar Aguas Calientes

In de ochtend maakt u samen met uw gids een privé-excursie naar Ollantaytambo vanwaar u vervolgens per Vistadome klasse trein naar Aguas Calientes reist. De uitzichten onderweg zijn fenomenaal. Vanaf het station in Aguas Calientes wordt u wandelend naar uw bijzondere lodge gebracht. De middag heeft u ter vrije besteding. Vanuit Aguas Calientes kunt u mooie wandelingen in de omgeving maken, bijvoorbeeld naar de top van de Cotahuasi of naar de waterval (bij uw hotel kunt u hier meer info over krijgen – laat u goed informeren).

Inclusief:

• Privé-excursie Ollantaytambo

• Vistadome trein Ollantaytambo - Aguas Calientes

• Begeleide wandeling naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 6 - Machu Picchu

Vandaag neemt een privégids u 's ochtends heel vroeg mee naar de verloren stad van de Inca's. Het uitzicht bij zonsopgang over het complex staat bekend als één van de mooiste uitzichten ter wereld, na deze ervaring krijgt u een zeer uitgebreide rondleiding aangeboden. Na het uitgebreide bezoek zult u een korte trekking de Machu Picchu berg zelf opmaken samen met uw gids en indien u zo wenst ook nog de Huayna Picchu op. De middag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Sunrise Tour Machu Picchu

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 7 - 8 - Cusco vrije dagen

Per Vistadome trein reist u vanuit Aguas Calientes weer terug naar Ollantaytambo. Vanaf het station wordt u per privétransfer naar Cusco gebracht waar u de komende nachten zult verblijven. De dagen in Cusco heeft u ter vrije besteding zodat u voldoende tijd zult hebben om deze prachtige koloniale stad te verkennen. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Inclusief:

• Begeleide wandeling naar het station

• Vistadome trein Aguas Calientes - Ollantaytambo

• Privétransfer naar uw hotel

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - 11 - Titicaca-meer

Een privétransfer brengt u naar uw volgende bestemming: Puno. Onderweg komt u langs het kerkje van Andahuaylillas en de Rachi Inca Ruïnes. Aan de noordkant van het Titicaca meer passeert u authentieke dorpjes. De komende dagen verblijft u in een bijzondere accommodatie aan het beroemde Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Het meer alleen al is al spectaculair, maar de zonsondergangen hier kunnen met nog meer superlatieven worden beschreven. De allermooiste plek om de verschillende facetten van alle natuurpracht en cultuur te ervaren is het Titilaka hotel. Te midden van niks en nergens, maar pal aan het meer en omgeven door de meest spectaculaire natuur vindt u luxe en een ongekend service niveau. U verblijft hier op basis van Vol Pension met alle maaltijden en activiteiten rondom de lodge (kayakken, wandelingen, fietsen, etc.) inbegrepen. Ook zijn er excursies te organiseren naar bijvoorbeeld de drijvende eilanden van de Uros indianen, tot de roze stad Lampa of naar Tiwanaku in Bolivia.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel

• Drie overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten die worden georganiseerd vanuit de lodge

Dag 12 - 13 - Reis naar Bolivia

U verlaat het prachtige Peru en reist per privétransfer de grens over naar La Paz in Bolivia. La Paz is de grootste stad van het land en Bolivia's economisch, politiek en zakelijk centrum. De stad is spectaculair gelegen in een vallei die vanuit de Boliviaanse Hoogvlakte steil naar beneden duikt. De Huayna Potosi-vulkaan torent boven de stad uit, wat op heldere dagen een prachtig uitzicht oplevert. Zeker een bezoekje waard is de maanvallei net buiten de stad. Een kleine vallei vol bijzondere rotsformaties waar mooie korte wandelingen gemaakt kunnen worden. De dagen in La Paz heeft u ter vrije besteding.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel

• Twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14 - Reis naar Uyuni

Uw volgende bestemming is Uyuni, waar u per binnenlandse vlucht naartoe reist. Uyuni is een klein dorpje aan de gelijknamige zoutvlakte gelegen. De salar de uyuni is met haar 1.200 vierkante kilometer de grootste zoutvlakte ter wereld. Midden in deze vlakte is een klein eilandje van versteend koraal (duizenden jaren geleden was Uyuni een binnenzee) waar cactussen van wel 12 meter hoog de grond uitschieten.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht La Paz - Uyuni

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Uyuni-zoutvlakte

U begint vandaag aan een 3-daagse excursie om de ‘Salar de Uyuni’ en andere hoogtepunten van zuidwest-Bolivia, zoals ‘Lago Colorado, Lago Verde en de Dali-woestijn, te ontdekken. U verblijft hierbij in verschillende accommodaties. De door mineralen gekleurde gesteenten en wateren, bijzondere rotsformaties, vulkanen en natuurlijk de immense zee van zout maken deze omgeving één van de meest surrealistische landschappen op aarde. Rondreizen in dit gebied is een volstrekt unieke ervaring. Een absolute ‘must’ voor iedere reiziger.

De eerste dag brengt u in de ochtend een bezoek aan Cementerio de Trenes waar treinen uit het jaar 1890 worden gepresenteerd. Daarna brengt u een bezoek aan het kleine stadje Colchani waar u getuige zult zijn van diverse ambachten zoals zoutverwerking. Vervolgens reist u door voor een bezoek aan de beroemde zoutvlakte met het Incahuasi-eiland waar de reusachtige cactus staat.

Na de lunch brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Galaxias-grot waar u grote versteende algen zult vinden. U eindigt deze dag in het plaatsje San Pedro de Quemes waar u ook verblijft.

Inclusief:

• Overnachting op basis van volpension inclusief transfers en excursies

Dag 16 - Boliviaanse Hoogvlakte

Vandaag vertrekt u naar Ojo de Perdiz, waar u onder andere de hoogvlakte van Lípez, de Salar de Chiguana en het uitkijkpunt van de actieve vulkaan Ollague aan de grens van Bolivia en Chili bezoekt. Vervolgens gaat u de lagunes van Kanapa, Ramadita, Hedionda en Honda bezoeken, waar u verschillende soorten flamingo's kunt zien. Na de lunch komt u in de woestijn van Siloli. U brengt hier een bezoek aan de Canion van Vizcachas en een berg van zeven kleuren. In de avond komt u aan bij uw volgende hotel in Ojo de Perdiz.

Inclusief:

• Overnachting op basis van volpension inclusief transfers en excursies

Dag 17 - 20 - Reis naar Chili

Deze laatste excursie dag bezoekt u tijdens zonsopkomst de prachtige geisers, de bijzondere Stone Tree en de Green Lagoon. Daarnaast zult u de Red Lagoon gaan bewonderen. U eindigt in Uyuni waar u de excursie ook begonnen bent en wordt per privétransfer naar uw volgende bestemming in Chili gebracht. Via een mooie rit wordt u naar het 100 kilometer verderop gelegen oase dorpje San Pedro de Atacama gebracht. Dit gebied kenmerkt zich door de welhaast surrealistische landschappen vol kleurenpracht, bijzondere rotsformaties, vulkanen, bergmeren en zoutvlakten. Tijdens uw verblijf in de Awasi lodge zijn alle activiteiten en maaltijden inbegrepen, u kunt zelf beslissen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Inclusief:

• Privétransfer naar uw hotel

• Vier overnachtingen op basis van volpension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 21 - Reis naar Santiago de Chile

Uw meerdaagse verblijf in San Pedro de Atacama komt helaas tot een einde. Per binnenlandse vlucht reist u naar Santiago waar u deze prachtige reis afsluit. Santiago ligt in een vallei omringd door de ruige bergen van de Andes. Het is een van de meest Europese steden van Latijns Amerika en is een van de weinige steden ter wereld waarvandaan u binnen een uur rijden zowel op een skipiste kunt staan als op een strand aan zee. Santiago ligt ook vlakbij de wijngebieden van Chili, waar de wereldberoemde Chileense wijnen worden geproduceerd.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Calama - Santiago

• Privétransfer naar uw hotel

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 22 - Vertrek vanuit Chili

Uw geweldige reis door Peru, Bolivia en Chili is helaas alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Intercontinentale vlucht Santiago de Chile - Amsterdam

Dag 23 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.750,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Binnenlandse vluchten zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• 21 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur van dag 1 tot en met dag 21
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle genoemde, benodigde privé transfers
• Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie € 200,- tot € 300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie € 1.200,- tot € 3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Stoelreservering KLM vluchten vanaf Euro 30,00 per persoon per enkele reis
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis betoverend Peru, Bolivia en Chili

Accommodaties

Hotel B

Hotel B bevindt zich in het historische centrum van de bohemien wijk Barranco. Het is een modern hotel dat klassiek oogt. Eens was dit majestueuze herenhuis een privé residentie dat in de twintiger jaren van de vorige eeuw werd gebouwd als een vakantiehuis aan zee. Het huis werd door een team van ambachtslieden en kunstenaars gerenoveerd en uitgebouwd, met intact houding van het originele gebouw. Hotel B is zonder twijfel een van de meest fraaie hotels van Lima; het Relais & Chateaux label bevestigt die status nog eens. Dit hotel is een plek voor de hedendaagse ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar de intriges en mystiek van de Peruaanse cultuur.

Uw verblijf: 2 nachten

Sol y Luna

Sol y Luna beschikt over een mooie lodge gelegen in het hart van de Heilige Vallei in Peru. De tuinen en setting van het hotel bieden een oase van rust. Ondanks dat het geen groot hotel is zijn er twee restaurants met Killa Wasi die als één van de beste restaurants van de vallei wordt beschouwd. Chicha Wasi bar is iets informeler van opzet en hier vindt iedere avond een smaakvolle voorstelling van enkele ex-medewerkers van Cirque de Soleil plaats (van mei t/m oktober).

Duurzaamheid
Het schitterende hotel zet zich met haar eigen Sol y Luna Stichting in voor kansarme kinderen in de regio. U kunt op speciaal verzoek zelf eventueel ook een kijkje nemen in het schooltje nabij het complex (dit dient vooraf aangevraagd te worden).

Daarnaast is Sol y Luna aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Sol y Luna: https://www.packforapurpose.org/destinations/south-america/peru/sol-luna-lodge-spa/

Uw verblijf: 2 nachten

Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel

Het Machu Picchu Pueblo is een sfeervol, luxueus hotel dat uit 85 luxe cottages bestaat, gebouwd in de stijl van de Andes-dorpjes. Het hotel ligt op loopafstand van het treinstation, tussen de hooglanden en het nevelwoud in. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de wonderlijke wereld van de 'Verloren' Inca-stad Machu Picchu in te stappen. Het privéterrein van het hotel is vijf hectare groot en omvat naast een indrukwekkende orchideeëntuin een organische theeplantage. Uw dagelijks kopje thee komt rechtstreeks van eigen bodem. Het hotel organiseert verschillende excursies en wandeltochten in het schitterende natuurgebied. Ook binnenshuis is het uiterst aangenaam toeven; denk aan knapperende haardvuren, comfortabele kamers en een verfijnde keuken. Als kers op de toch al zoete taart, exquise spafaciliteiten zoals de Andean Eucalyptus sauna, gevolgd door een massage of een verfrissend dompelbad in de door sterren verlichte pool.

Uw verblijf: 2 nachten

Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa

Casa Cartagena Boutique Hotel & Spa Cusco is na jaren van restauratie, met behoud van het originele ontwerp van het oude huis, een luxe hotel in de stad geworden. Geniet van het comfort van dit magische toevluchtsoord, dat als werelderfgoed is verklaard, en van de unieke schoonheid van de muren die de Inca-stenen met de koloniale architectuur combineert.

Casa Cartagena is een intiem hotel bestaande uit slechts zestien ruime en huiselijke suites die moderniteit en traditie, luxe en historie tot in perfectie combineren. De exclusieve suites zijn symmetrisch verdeeld rond een schilderachtige patio waar u terug in de tijd stapt. Het hotel beschikt daarna over een butler-service, restaurant en spa.

Uw verblijf: 2 nachten

Titilaka Hotel

De serene, bijna magische sfeer van het Titicaca meer voelt u pas goed als u er een paar nachten verblijft. De uitgelezen plek om er neer te strijken is de Titilaka Lodge. Een luxe design hotel waar iedere kamer een adembenemend uitzicht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld biedt. Het Titilaka Hotel biedt land en water activiteiten, zoals het ontdekken van lokale Inka en pre-Inka ruïnes en exclusieve bezoeken aan de lokale gemeenschappen op een van de eilanden. Maar ook actieve activiteiten zoals een wandeling door het prachtige berglandschap. Tevens biedt de lodge een volledig wellness-aanbod, een a la carte diner geïnspireerd door verse lokale ingrediënten en service van wereldklasse.

Uw verblijf: 3 nachten

Atix Hotel

Atix is een vijfsterrenhotel in het exclusieve zona sur district van La Paz, Bolivia. De 53 kamers zijn ontworpen om uw zintuigen te prikkelen, moderne ruimtes met exclusieve kunstwerken van de Boliviaanse kunstenaar Gastón Ugalde en 24-uurs gastronomische roomservice. Elke kamer bevat pure verfijning door middel van originele design elementen, geaccentueerd door een vleugje koele kleur en een adembenemend uitzicht op de rode bergen. Het culinaire team maakt gebruik van lokale ingrediënten om een fijne dinerervaring te creëren. Bij de +591 Bar, geniet u van de beste cocktails en drankjes naast een ongeëvenaard uitzicht op de stad.

Uw verblijf: 2 nachten

Luna Salada Hotel

Uyuni staat bekend om de grootste zoutvlakte ter wereld en is de thuisbasis voor het Luna Salada hotel. Het hotel biedt gastvrijheid en services van de hoogste kwaliteit en heeft een goede harmonie gevonden met de natuurlijke omgeving en lokale cultuur.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Tayka de Piedra

Dit hotel ligt dichtbij de historische ruïnes van het stadje San Pedro de Quemes. Hier bent u op de juiste locatie om de nabijgelegen bezienswaardigheden van deze regio te bezoeken. Het vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar u een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden!

Uw verblijf: 1 nacht

Tayka del Desierto Hotel

Temidden van een unieke omgeving in het hart van de Siloli woestijn omringd door landschappen die eruit zien alsof ze van een schildersdoek komen ligt het woestijnhotel Tayka del Desierto.

Uw verblijf: 1 nacht

Awasi Atacama Relais & Chateaux

Verborgen in de enorme Atacama-woestijn, de meest dorre plaats op aarde, bevindt zich de bijzondere Awasi lodge. De lodge is ontworpen om harmonieus te passen in de lokale cultuur en omgeving en beschikt over 10 suites, gebouwd van natuurlijke materialen met rieten daken. Het openluchtrestaurant serveert Andean-gerechten gemaakt van typische ingrediënten uit het gebied. Verder biedt het hotel zijn gasten een keuze uit unieke activiteiten en 4x4 drives met een privé gids (er wordt een gids toegewezen aan elke kamer). De privé gids helpt bij het plannen van de uitstapjes en begeleidt de activiteiten. Het 'all-inclusive' programma geeft de reiziger totale gemoedsrust om te genieten van een geweldige ervaring.

Uw verblijf: 4 nachten

The Singular Santiago

The Singular Santiago is een prachtig boutique hotel in het centrum van de artistieke en levendige wijk Lastarria. Het design van het hotel omarmt het artistieke erfgoed van de wijk en kent een neo klassieke stijl ontworpen als eerbetoon aan de culturele en historische omgeving. De perfecte balans tussen architectuur, de setting en gastronomie integreert mooi in de essentie van de plaats.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Lima

Lima was in de koloniale tijd de hoofdstad van het Spaanse Vice-koninkrijk Peru. Rondom de 'Plaza de Armas' en de 'Plaza de San Martin' getuigen de gebouwen van de rijkdom van weleer. U kunt er prachtige stadswandelingen langs verschillende monumenten maken zoals de kathedraal, het Peruviaans parlementsgebouw en het klooster van San Francisco. Het koloniale centrum van Lima staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Opvallend in Lima zijn de kliffen die vrijwel meteen achter het smalle strandje en de autoweg oprijzen uit zee. De gehele kustlijn kent daardoor spectaculaire uitzichten. Een fraai voorbeeld van de vergezichten over de stille oceaan vindt u in wijk Miraflores, ook wel de zakelijke wijk van Lima en tevens een wijk van de luxe winkels, ambassades en hotels. Vooral in Larcomar, een in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum, is erg bijzonder. Iets zuidelijker van Miraflores ligt de kunstenaarswijk Barranco. Langs de Brug der Zuchten vindt u hier de beste restaurantjes.

The Sacred Valley of the Incas

In de heilige vallei van de Inca’s vindt u onder andere tientallen ruïnes die uit het Inca tijdperk afstammen. Verder zijn er verschillende inheemse marktjes waar u doorheen kunt wandelen en typische kleurrijke kleedjes en andere spulletjes kunt kopen. De naam van de vallei is terecht gekozen, want de bijzondere omgeving met besneeuwde bergtoppen en de ruige Urubamba rivier die door het gebied slingert is werkelijk prachtig.

Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu Pueblo is een stad aan de rivier, bekend om de beroemde Machu Picchu-ruïnes. Deze stad in het nevelwoud is omringd door torenhoge beboste kliffen en beschikt over een eindeloos aanbod van hotels, restaurants, markten en labyrintische straten. Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische site van Machu Picchu te verkennen. Bezoekers kunnen daarnaast ook genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, zoals: een ontspannende massage na een lange verkenningsdag, een wandeling door het weelderige regenwoud naar de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling op de Putucusi-berg of een bezoek aan de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond. Mis ook het Machu Picchu Museum en de Botanische Tuinen niet.

Cusco

Cusco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s (de naam Cusco betekent navel der aarde in Quechua (de taal van de Inca’s), is met geen enkele andere stad ter wereld te vergelijken. De koloniale gebouwen zijn gebouwd op de fundamenten van de Inca’s welke op veel plekken nog duidelijk zichtbaar zijn. De stad telt oneindig veel monumenten en bezienswaardigheden en ligt schitterend in een vallei. Kunstenaars, wetenschappers, indianen en toeristen komen hier samen wat een magische sfeer creëert die u geproefd moet hebben.

Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman, een excursie naar de zoutterrassen of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Lake Titicaca

Hoog in het Andes-gebergte op de grens tussen Peru en Bolivia, wordt het Titicacameer beschouwd als de hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. Het gebied was ooit een bolwerk van Inca cultuur en deze oudheid is nog steeds zichtbaar in de vele Inca-ruïnes verspreid over de kustlijn, evenals de levendige traditionele handgeweven textiel en kleding. Een van de populairste attracties van het meer zijn de 42 drijvende riet eilanden van de Uros mensen, bereikbaar vanaf Puno in het oosten. Op Santa Maria, de grootste van deze, kunt u de lokale woningen bezoeken om de traditionele cultuur te ervaren.

La Paz

La Paz is de grootste stad van het land en Bolivia’s economisch, politiek en zakelijk centrum. De stad is spectaculair gelegen in een vallei die vanuit de Boliviaanse hoogvlakte steil naar beneden duikt. La Paz is een bijzondere stad, aan de ene kant modern en kosmopolitisch en aan de andere kant thuisbasis van meer dan een miljoen inheemse Bolivianen, wat terug te zien is in de vele festivals, tradities en gebruiken die de stad telt. Er is zelfs een heksenmarkt waar allerlei voor rituelen te gebruiken spulletjes verkocht worden. De ‘huayna Potosi’ vulkaan torent boven de stad uit, wat op heldere dagen een prachtig uitzicht oplevert. Let wel, La Paz ligt op meer dan 3000 m hoogte!

Colchani

Het kleine stadje Colchani is in de eerste plaats een zoutproductiecentrum op de grens van de zoutvlakte van Uyuni, 80 kilometer ten noordwesten van de stad Uyuni. In de afgelopen jaren heeft dit afgelegen gehucht echter meer grip gekregen op het toeristencircuit vanwege de opvallende vergezichten van de zoutvlakte en de authentieke Boliviaanse cultuur. Als je niet in de pan bent, terwijl je de uitzichten opneemt en foto's maakt, dwaal je door de kleine hoofdstraat, waar veel verkopers originele handwerk verkopen, of maak je een rondleiding door een van de zoutverwerkingsbedrijven om de industrie te zien. waar de stad is gebouwd. Er is ook een klein museum, volledig gebouwd van zout en tentoongestelde voorwerpen.

Ojo de Perdiz

Op deze prachtige plek in de woestijn kunt u genieten van de ruigheid van omgeving. Hoogtepunten in dit gebied zijn de Lagunas de Colores, de geiser van Sol de Mañana en de Stone Tree, maar ook nog vele andere attracties en prachtige landschappen.

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama, een dorpje en oase midden in het hogere deel van de Atacama woestijn. Dit gebied kenmerkt zich door de surrealistische landschappen vol kleurenpracht, bijzondere rotsformaties en zoutvlakten.Tijdens uw verblijf gaat u de bijzondere natuur in dit desolate doch wonderschone gebied ontdekken. Mis zeker de 'Valle de la Luna' en de 'Valle de la Muerte' niet. Sprookjesachtig mooi zijn ook de gekleurde meren Miscanti en Miñiques waar u de sensatie beleeft in een schilderijdoek te stappen. Als u de Tatio geisers wilt bezoeken kunt u een excursie boeken om 's ochtends voor zonsopgang al op pad te gaan en juist op het meest actieve moment van de dag bij het geiserveld aan te komen.

Santiago

Santiago de Chile ligt in een vallei omringd door de ruige bergen van de Andes. Het is één van de meest Europese steden van Latijns Amerika en is één van de weinige steden ter wereld waarvandaan men binnen een uur rijden zowel op een skipiste kan staan, als op een strand aan zee.

Daarnaast ligt Santiago de Chile vlakbij de wijngebieden van Chili, waar de wereldberoemde Chileense wijnen worden geproduceerd. De stad zelf telt vele monumenten en mooie parken. Mis zeker het Maria beeld bovenop de ‘Cerro de San Cristobal’ niet. Het uitzicht over de stad is hiervandaan spectaculair. Gezellige restaurantjes en barretjes vind u onder andere in de kleurrijke wijk Bellavista en de boheemse wijk Lastarria. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!